טיפול בראוקוטן אקנה סביר

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

14/02/2017 | 02:10 | מאת: טום

היי, התחלתי לפני כחודשיים וחצי טיפול בראוקוטן 20 מג ליום ואין שיפור לגבי העור, הייתה החמרה והעור נרגע ועכשיו חזר למצב שנראה כמו לפני הטיפול ( חייב לציין שהרופאה שלי כן מרוצה אבל אני פחות וגם מהעובדה שנשארים על 20 מג) רציתי לדעת אם לא מוזר שאין הטבה אחרי חודשיים וחצי? והאם יכןל להיות שזה רק התפרצות והתרופה עובדת נכון תודה מראש טום

19/02/2017 | 16:31 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום טום. התאמת המינון של רואקוטן למטופל תלויה במספר גורמים כולל - חומרת האקנה , משקל המטופל , מעקב בדיקות דם ותופעות לוואי של התרופה . בדרך כלל אם יש החמרה היא מתרחשת בחודש הראשון ואז אמורה להתחיל הטבה . במידה ולא נראית הטבה מומלץ , במידה ואין מניעה , להעלות את המינון ל40 מ"ג ליממה ואף יותר בהמשך לפי הצורך. אני ממליצה להתייעץ עם רופא עור לגבי העלאת מינון אם אתה חש שאין שיפור מספק

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור