פסוריאזיס ותזונה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

09/06/2006 | 12:12 | מאת: יואל

שלום רב, הרקע: גילי כ-50, סובל שנים ארוכות מפסוריאזיס מפושט ברוב הגוף. לאחרונה נמסר לי - שלא ע"י רופא או תזונאי - כי אנשים שנמנעו מלאכול מזון המכיל חיטה נוצר אצלם שיפור משמעותי (לטענתם, כך שמעו, שההמחלה נעלמה כליל ולתמיד אצל אותם חולים). מבחינת מוצרי המזון הכוונה במיוחד ללחם (אך גם לשאר המוצרים המכילים חיטה, כגון עוגות וכו'), לטענתם הדבר מתייחס במיוחד למרכיב מסויים בחיטה (גלוטומט? או בדומה לכך). זה המקום לציין כי אותם אנשים סבלו גם מעודף משקל ולאחר השינוי התזונתי - ירדו מאד במשקל, מבחינתם הדבר מצויין. לעומת זאת המשקל שלי תקין ביחס לגובה ולכל פרמטר אחר, כמו כן הוא משקל יציב מאד, לאורך זמן. שאלותי הן: 1. האם יש ממש בדברים? 2. מהו שם המרכיב המדוייק שנמצא בחיטה ועוזר בנדון? 3. אם יש ממש - מה התחליף ללחם? (האם יש לחמים שאין בהם כלל חיטה?) 4. האם אין בדבר נזק בריאותי מכיוון אחר (עקב מחסור במרכיב מסויים לגוף)? 5. האם ניתן - מבחינה בריאותית בלבד - "להתנזר" מחיטה (או מאותו מרכיב) לאורך זמן, חודשים ושנים?

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור