שריטה לתינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

10/03/2017 | 09:45 | מאת: אלונה

דר' שלום ותודה מראש, התינוק הכניס כמות גדולה של אוכל לפה והוצאת לו ובטעות שרטתי אותו בלחי קרוב לפה עם הציפורן וירד לו דם. האם נשארת צלקת לתינוק כשזה יגליד, כרגע יש כמו גלד כזה צבע חום,,,לפי מה שאמרו לי שריטה משאירה צלקת. השריטה לא גדולה במיוחד ורואים אותה,,, ועוד שאלה,, בצד שמאל של הפנים התינוק שרט את עצמו לבד זה נקודה קטנטנה היה גלד ובטעות גירדתי כי חשבתי שזה ליכלוך ועכשיו יש נקודה אדומה, האם זה יחזורלצבע העור שלו ? המךון תודה מראש

11/03/2017 | 20:06 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום. אין דרך לדעת בודאות אם תשאר צלקת או לא. באופן כללי עורם של תינוקות נרפא בצורה טובה יותר משל מבוגרים והסיכוי להצטלקות נמוך יותר אך עדיין קיים. עליך להקפיד על מריחת קרם הגנה spf 30 ומעלה על איזורי השריטות כדי שלא ישארו הבדלי גוון ומריחת קרם לחות פעמיים ביום על האיזור .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור