מריחת וזלין ופולידין על פצע ניתוחי...

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

07/05/2017 | 21:40 | מאת: אלכס

שלום רב. הינני עובר ברית מילה בקרוב ושמעתי שמריחת וזלין על הפצע בזמן ההחלמה מזרז את תהליך הריפוי ומוביל לתוצאה קוסמטית יותר טובה. האם זהו משהו שהינך ממליץ? והאם יש צורך או תועלת במריחת פולידין על הפצע?

08/05/2017 | 09:38 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום בדרך כלל ההמלצה היא למרוח קרם סטרואידלי עם אנטיביוטיקה בפנים כמו בטאקורטן G עד לסגירת הפצע . רק לאחר שהפצע מגליד ניתן לעבור למשחות על בסיס וזלין . עדיף משחות אנטיביוטיות כמו בקטרובן או פוסידין . העקרון הוא שכל עוד הפצע פתוח ומפריש צריך לייבש אותו - למרוח פולידין , קרמים אנטיביוטים כפי שציינתי רק כאשר הפצע יבש ניתן לשמן אותו עם משחות על בסיס וזלין

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור