פורום רפואת אסתטיקה ועור

פורום זה נועד להעניק לקהל מידע מקצועי ונגיש בתחום רפואת העור ובתחום האסתטיקה הרפואית. בתחום רפואת העור - הנכם מוזמנים להעלות שאלות בנושאים המעניינים אתכם לגבי תופעות בעור: סיבות נפוצות להיווצרות התופעות, שימוש בתכשירים, תופעות לוואי אפשריות לטיפול, זמן החלמה משוער וטיפולים מומלצים. בתחום האסתטיקה הרפואית - הנכם מוזמנים להעלות שאלות בנושאים המעניינים אתכם לגבי סוגי הטיפולים הקיימים, שילוב טיפולים, ההבדלים בין החומרים הרפואיים המוצעים, תופעות לוואי אפשריות לטיפול, זמני החלמה משוערים והמלצות כלליות. ד"ר אלה אגוזי-ריינמן , מנהלת הפורום, מומחית לרפואת העור ולטיפולי אסתטיקה, תשמח לייעץ לכם מתוך ידע מקצועי וניסיון רב.
2564 הודעות
1608 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור

06/12/2018 | 10:14 | מאת: מייק

איזה פתרון יש לבעיה של קשקשים שנמשכת כבר הרבה זמן אם סוגי השמפו הרפואיים לא עזרו ? יש תכשיר ספציפי עם הוכחות לזה ?

03/12/2018 | 03:34 | מאת: יניב

שלום אני מעשן דיי הרבה לאחרונה שמתי לב שנהיו לי כתמים חומים באצבעות באזור שאני מחזיק את הסיגריה ...זה דיי מעצבן .מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הכתמים החומים כנראה בגלל מגע עם החום שנפלט מהסיגריות. הכי טוב להפסיק לעשן . אפשר לנסות קרם הבהרה המכיל הידרוקוינון

שלום רב מזה כשבועיים אני עם פטריה הייתי אצל 2 רופאי עור נתנו לי משחת אגיסטן ועדיין לעיתים יש צריבות בכף הרגל בחלק העליון.וגם עדיין תחושת יובש לא נעימה בכף הרגל ורגישות לא נעימה בהליכה ממושכת.האם יש היום משחות אחרות בשוק התרופות שללא סטרואידים או תופעות לואי נמוכות למצב כזה? האם האגיסטן או לימסיל שמאד צרבה לי לא היו אמורות לטפל בפטרת? המליצו לי גם על משחת אוצינדיל וגם אבקה האם מומלץ כי אמרו לי שיש תופעות לואי? שני רופאי העור שהייתי אצלם אמרו שהפטרת במצב קל אם כך מדוע עדיין מורגש היובש? בברכה רון

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות שהעור יבש בנוסף לפטרת. צריך להבין שמריחה כעת לא פותרת את הבעיה לטווח הארוך הפטרת תחזור . כדי למנוע זאת צריך פעם בשבוע לשים תכשיר כלשהו נגד פטרת למשל קרם אגיסטן או ספריי ציקלודרם. לתחושת היובש מומלץ לשים בערב קרם יולקטין פורטה למשך חודש

ערב טוב אני מצרפת את שאלתי בקובץ אשמח למענה תודה רבה ושבוע טוב

הי , נא שלחי למייל doctor@dr-meir.com

17/11/2018 | 14:06 | מאת: חזי

שלום. האם יכול להיות קשר בין אלרגיה עם נזלת,לבין גרוד בראש ובעיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

גרד בעיניים יכול להיות חלק מתופעות אלרגיה שבא יחד עם נזלת אלרגית. גירוד בראש פחות שייך

שלום רב לפני כשבוע הייתי אצל רופא עור עקב רגישות לא נעימה בשתי כפות הרגליים.הרופא אמר שמדובר בפטריה בכף הרגל ונתן לי משחת אגיסטן למריחה פעם ביום.[יש תחושת גירוי צריבה אי נוחות לעיתים בערב תחושת שריפה אי נוחות בהליכה ממושכת ורגישות בעקב הרגל.אני מורח את המשחה פעם ביום כשבוע הרופא רשם פעם אחת על המשחה רשום פעמיים אם כך כמה פעמים מומלץ למרוח? תוך כמה זמן אמורה לעבור הדלקת בכף הרגל? נסיתי גם משחת לימסיל ומאד צרב לי בכף הרגל מדוע והאם יש משחה יותר יעילה מאגיסטן לטיפול בפטריה בכף הרגל? בתודה רמי

לקריאה נוספת והעמקה

למיסיל היא משחה יעילה נגד פטריות ונינתת להשגה בלי מרשם , אך אם היתה צריבה לא מומלץ למרוח אותה. עקרונית משחות נגד פטריות בכפות רגלים צריך למרוח פעמיים ביום לשבוע.

היי, לפני כיומיים הופיעו לי שני נגעים קטנים על הקרסול מגרדים. תוך כמה שעות הם התפשטו עד כדי שהיום הם הגיעו לכל הרדיוס של הקרסול (כולל מאחור) ולגב כן הרגל ניתן להבין לפי התמונה מה המקור? אם זו אלרגיה, עקיצה, משהו אחר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מתפשט לרגל השניה גם כן

התמונה לא הגיעה , לפי התיאור מדובר במשהוא דלקתי.

09/11/2018 | 00:30 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, 1. אני מטופל בראוקוטן 20mg ורציתי לדעת האם לצד התרופה ניתן ליטול תוסף תזונה מסוג: milk thistle (גדילן מצוי) אשר להבנתי תורם לפעילות הכבד ועשוי להקל עליו ואף לצמצם את תופעות הלוואי של הכדור? 2. שאלה נוספת, נתקלתי בשפתון שיש בו הידרוקורטיזון 1% (לשימוש עד 2-3 ביום), האם בטוח להשתמש בו (יודע שקורטיזון הינו סטרואיד)? האם מותר להשתמש בקרמים אחרים שבהם הידרוקורטיזון 1% באיזור השפתיים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

1. גדילן מצוי מונע נזקי חימצון בכבד . הענין הוא שכדור הרואקוטן אינו מזיק לכבד ולכן אין חובה לקחת גדילן מצוי רק בגלל הטיפול ברואקוטן. 2. הידרוקורטיזון 1% הוא ריכוז יחסית נמוך של סטרואיד בקרם , אבל גם ריכוז זה אינו מומלץ לשימוש לטווח ארוך. אם מדובר בגירוי או אודם עורי - אפשר להשתמש עד חודש אבל לא שימוש ממושך

30/11/2018 | 20:17 | מאת: דניאל

אני משתמש בזה עקב שפתיים סדוקות ומפוצלות (שום דבר אחר לא עוזר). מעבר לחודש לא כדאי להשתמש?

יצאו לי עיגולי מוגלה (אני חושבת). מותר להתאפר,לשים מייקאפ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בפניחות ואולי שלפוחיות שמופיעות אחרי טיפול בחנקן. מותר להתאפר

03/11/2018 | 08:35 | מאת: א

לאחרונה צמחו לי על העור נקודות בשרניות. מין תוספות על העור.

02/11/2018 | 19:12 | מאת: טל

שלום רב, היכן ניתן לרכוש ויטמין A ו C וקו־אנזים Q10 חומצה אלפא הידרוקסית למריחה על עור הפנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

IHERBבאתר

28/10/2018 | 05:31 | מאת: יהודה

שלום רב נמצאו אצלי טפילי דמודקס רבים בריסי העיניים, באיזה מינון יש למרוח קרם אימברמקטין 1%.או איזה טיפול אתה מציע.

קרם איברמקטין זה טיפול טוב. למרוח פעמיים ביום למשך שבועיים

30/10/2018 | 04:50 | מאת: יהודה

קבלתי טיפול בקרם איברמקטין 1%למשך 6 שבועות פעם ביום בערב, וזאת לאחר שנימצאו טפילי דמודקס רבים בריסי העיניים שלי, שלתי האם זה הטיפול המקובל, בתודה.

טיפול מקובל ויעיל

היי דוקטור יש לי עוד שאלה אחת ששכחתי לשאול. קראתי שמי שעושה הסרת שיער בלייזר מ-הפנים אסור לו להשתמש ברטינול וצריך לקחת לפחות שבועיים הפסקה לפני הטיפול. האם בקרם/סרום שמבוסס על חומצה אלפא הידרוקסית או חומר גדילה שרשמת גם אסור להשתמש בהם בזמן טיפול בלייזר כמו רטינול או שאיתם אין בעיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין איתם בעיה

העלון לצרכן ממליץ שלא להשתמש בפילינג יחד עם רט אויט. האם זה משום שמדובר בעוצמה גבוהה מדי של פעולת ייבוש או שהפילינג פוגם בהשפעה של המשחה?

לקריאה נוספת והעמקה

זה בגלל ששני טיפולים אלה גורמים לקילוף ויובש אז כותבים זאת כדי להימנע מתביעות

22/10/2018 | 22:53 | מאת: דוד

שלום דוקטור. ממה שיצא לי לקרוא מה שהוכח מחקרית שהכי מועיל למניעת הזדקנות הפנים כתכשיר אנטי אייג'ינג זה רטינול (vitamin A ). איזה תכשיר (קרם) מבוסס מחקרית שהכי מועיל למניעת הזדקנות העור אחרי רטינול ? (חוץ מקרם הגנה ואי חשיפה לשמש שזה מובן לי מאליו)

לקריאה נוספת והעמקה

הסתייגות לגבי השפעת קרמים על העור: במחקרים הוכח שקרמים נגד הזדקנות העור משפרים את הקמטים באחוז זניח שכמעט ולא נראה לעין . הדבר הגיוני כיוון שקרם יהיה אשר יהיה לא מסוגל לחדור לשכבות העור העמוקות , ורוב תהליכי ההזדקנות קורים דווקא בשכות העמוקות. מהחומרים שהוכחו מחקרית כמשפרים במידה קלה מאוד - חומצה אלפא הידרוקסית וגורם גדילה אפידרמלי.

שלום ד״ר אני בקרוב ידביק תוספת שיער בקליניקה מקצועית ומוכרת מדביקים את התוספת עם דבק בשם ghostbond על הקרקפת פעם בחודש מורידים מנקים את הקרקפת ומדביקים שוב אשמח אם תביע דעה אם זה יכול לפגוע בי באיזה שהוא מובן קרקפת מעלה תמונה של הדבק

תמונה

10/10/2018 | 22:12 | מאת: אורן מנחם

מהי הפטריה ,האם צריך להסירה.דרכי טיפול בקשקשת,

לקריאה נוספת והעמקה

מלסזיה בדרך כלל נמצאית על העור באופן רגיל ולא גורמת תופעות. אם יש קשקשת בקרקפת ידוע ממחקרים שמלסזיה משתתפת בתהליך הדלקתי שהתוצאה שלו נוכחות קשקשת. מומלץ לנסות שמפו לקטופיל - לחפוף איתו באותה תדירות שחופפים עם שמפו רגיל באופן קבוע . ניתן להשיג בלי מרשם בסופרפארם.

09/10/2018 | 04:58 | מאת: חסוי

יכול להיות קשר בין קרחת אזורית בזקן לדלקת עיניים ??

לקריאה נוספת והעמקה

אם זה רק דלקת עיניים אז אין קשר. יש מצבים נדירים של הרבה תסמינים שכולם ניתנים להסבר על ידי פעילות יתר של מערכת החיסון וחלק מהתסמינים זה גם התקרחות איזורית ודלקת עיניים.

שלום שוב, תודה על עזרתך ותמיכתך!! וסליחה מראש על השאלה - אין לי את מי לשאול.. יליד 1980 ויש לי בעיה מציקה ומטרידה בימים האחרונים. יש לי צריבה פריחה וגירוד בפי-הטבעת, ככל הנראה עקב שימוש רב בניר הטואלט בחג בשל וירוס שגרם לי לשלשל ללא הפסק. פחדתי אפילו להסתכל בהתחלה, אבל לבסוף הצצתי וגילתי מעט נפיחות ואדמומיות רק בפי הטבעת עצמו (לפי ידעתי, לא פטרייה). שומר על הגיינה תמידית ואף יותר בימים אלה. חשוב לציין, שישנה הקלה משמעותית לאחר מקלחות, אבל לא עובר..!! מה ניתן למרוח (ללא סטרואידים) להקלה הרגעה והעברה, ומה המינון המומלץ והזמן המומלץ לעניין? אודה מאוד מאוד על עזרתך לעניין.

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2018 | 11:16 | מאת: שאול.

הכוונה יותר לגרדת ושפשפת...

נ.ב. פרוקטו כורכומין לא עוזר..

במקרים של גירוי להקלה מהירה הכי טוב קרם המכיל סטרואידים לתקופה קצר של 3-5 ימים למשל TRIDERM . אם אינך רוצה קרם המכיל סטרואידים אז משחת החלמה בשם סיקאלפט - אותה ניתן להשיג ללא מרשם

30/09/2018 | 11:37 | מאת: שאול.

שלום רב, שבוע טוב, רציתי לשאול לגבי תרופות: אגיסטן ואגיסטן בייבי, האם מכילות באיזו שהיא צורה "סטרואידים" וכמו כן מהו: CLOTRIMAZOLE 1% ובמידה ומכילות, איזו משכה עדינה מומלצת למניעת פטרת ללא סטרואידים? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

אגיסטן ואגיסטן בייבי אינן מכילות סטרואידים. קלוטרימזול זהו חומר אנטי פטרייתי . תכשירים אלה טובים מספיק למניעת פטרת

02/10/2018 | 20:44 | מאת: שאול.

לא מצויין בשום מקום מה שכתבתה לי בשום מקום באינטרנט, כמה שחיפשתי על זה. כך שתודה רבה, עזרתה לי מאוד!!

הכוונה היא, האם ניתן להשתמש באופן קבוע לזמן לא מוגבל וממושך...? שוב תודה!!

אפשר להשתמש תקופה ארוכה , אין תופעות לוואי

27/09/2018 | 15:44 | מאת: רונית ברנבוים

שלום, לפני כמה חודשים הופיעה לי נקודה על האף (ייתכן ונקודת חן) אשר ממש מפריעה לי. האם זו נקודת חן והאם ניתן להוריד אותה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

להוריד תמיד ניתן , לגבי האם זו נקודת חן אי אפשר להגיד דרך הפורום , רק דרך בדיקה רפואית

בבקשה תשובה מהירה מה לעשות.תודה

21/09/2018 | 17:58 | מאת: יאיר

שלום בחור בשנות הארבעים הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר). רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן. וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה: מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה. אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum החולה מופנה לשם: ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק. 1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה? 2. מה הסיבה להפניה לביופסיה? 3. איך מתבצעת ביופסיה כזו? 4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במחלת פברי האנגיוקרטומות באיזורים אחרים בעור , זה לא רלוונטי. בדרך כלל אנגיוקרטומה ניתנת לאיבחון בהסתכלות ואין צורך בביופסיה. אם שלחו אותך לביופסיה לרופא היה ספק באבחנה. הביופסיה נעשית על ידי זריקת הרדמה מקומית , חיתוך חתיכה קטנה מהעור ושליחתה לבדיקה מיקרוסקופית. אם אכן מדובר באנגיוקרטומה הטיפול המומלץ - לייזר מיוחד לכלי דם , סדרת לייזרים כזו יכולה להעלים את הנגעים

04/10/2018 | 13:56 | מאת: יאיר

שלום בהמשך לשאלתי הקודמת. הייתי אצל הכירורג פלסטי (כשהייתי אצלו זה היה לאחר יומיים שהיו לי דימומים והתחתון היה מוכתם). נתן לי זימון ותור לביצוע הביופסיה בחדר ניתוח זעיר. אך הוא רוצה שלפני כן אבצע בדיקת US רקמות רכות לשק האשכים ואשכים. זה מה שכתוב בהפנייה: Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma. 1. מה הסיבה לצורך בביצוע US? 2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה? 3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה? 4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה? תודה

האולטרסאונד נועד לוודא שלא מדובר בכלי דם גדולים , הבדיקה בודקת זרימת דם בשק האשכים. הכירורג שולח לבדיקה כזו כדי לוודא שלא היה דימום לאחר החיתוך.

21/09/2018 | 11:05 | מאת: אור

שלום רב ד"ר, לפני 3 חודשים אחותי הגדולה שרטה אותי שריטה עמוקה עם הציפורניים שלה על בית החזה. לאחר חודש התחלתי למרוח קלו-קוט בהמלצת רופא עור מומחה שאמר שהוא מאמין שבעוד כשנה הצלקת כמעט ולא תראה לעין. לאחר מכן הייתי אצל רופא עור מומחה אחר על מנת לקבל חוות דעת שנייה כיוון שעברו 3 חודשים ואני לא מצליחה לראות שיפור בצלקת ולא רואה שהקלו קןט השפיע (לאחר חודשיים שימוש). הרופא הזה הסתכל על הצלקת ואמר שקודם כל קלו-קוט לא יעזור לי כיוון שהוא עוזר רק להשטחת צלקות מוגבהות, ושנית הוא אמר לי שלא יהיה שיפור בצלקת והיא תשאר בדיוק כמו שהיא נראת עכשיו לכל החיים. בנוסף הוא ציין שרק לאחוז מועט מהאוכולוסייה יש שינוי בצלקת שתהפוך דומה לצבע לגוון העור וזה הסיכוי היחיד שיש לי לשיפור הצלקת אבל שהוא לא מאמין כי זה כמעט ולא קורה. לאיזה רופא אני אמורה להקשיב? שניהם מומחים ואיך שעם דעות כל כך מנוגדות שאחד אומר לי שהצלקת תשאר ככה לעולם והשני אומר שכמעט ולא יראו אותה? זה נכון מה שהרופא השני אמר בנוגע לקלו-קוט ובנוגע לכך שהשיפור היחיד שיכול להיות יכול לנבוע מהצבע וכמעט וזה לא קורה? למה הרופא הראשון חושב שזה כמעט יעלם עוד שנה אם זה לא משתפר בכלל כבר 3 חודשים? אני מתוסכלת בבקשה אשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה
21/09/2018 | 13:21 | מאת: אור

שכחתי לציין כי הצלקת בהירה בהרבה מצבע העור ממש בצבע לבן (לא מצליחה להעלות תמונה- נראה כמו צלקת מציפורניים של חיה, יחסית עבה לצלקת שנוצרה משריטה)

קלו-קוט מביא לשיפור קל בלבד. אם כבר נוצרה צלקת בולטת , רוב הסיכויים שהיא תישאר ושינוי הצבע לא יתרום להיותה פחות בולטת. הדרך היחידה להשטיחה היא על ידי שילוב של טיפולי לייזר והזרקת חומרים המשטיחים את הצלקת במכשיר מיוחד המפזר את התרופה באופן אחיד בתוך הצלקת. מדובר בסדרת טיפולים אחת לחודש , ניתן להגיע לטשטוש של כ-80% מהצלקת. טיפולים הנ"ל אינם בקופת חולים וניתנים בפרטי. בקופת חולים ניתן לקבל הזרקת סטרואידים לנגע , אך טיפול זה בדרך כלל עם יעילות פחותה

10/10/2018 | 09:29 | מאת: אור

אוליי לא הסברתי את עצמי נכון כו שלא הבנתי אותך נכון. הצלקת לא מוגבהת. הצלקת שטוחה. הכוונה לצלקת בולטת היא שהצלקת בהירה מאוד ולכן היא בולטת לעין. עברו ארבעה חודשים מה לעשות?

אם הצלקת שטוחה אפשר לנסות טיפול ברטיות סיליקון , זה יכול לטשטש אותה יותר טוב מקלו-קוט. דוגמא ליריעה כזו - SCARBAN . שוב חוזר על מה שאמרתי לגבי טיפולי לייזר אותו עיקרון גם לגבי צלקת שטוחה

23/11/2018 | 22:12 | מאת: אור

הייתי אצל ד"ר ארצי ונאמר לי שטיפולי לייזר לא יעזרו כיוון שהצלקת לבנה. הוא אמר שאפשר לעשות רק קעקוע רפואי. מה דעתך?

07/09/2018 | 12:05 | מאת: עודד

אני בן 67, בריא ופעיל. לאחרונה צץ בלחיי כתם שנראה כמו כתם-גיל. כיצד ניתן להעלימו?

הדרך הכי יעילה על ידי לייזר מיוחד להעלמת פיגמנט

31/08/2018 | 16:06 | מאת: ריקי

בת22נוטלת קומדין כשנה זקוקה לקומדין לשנים רבות.החלה נשירת שיער משמעותית.האים תיתכןהפסקת הנשירה באופן טבעי?האים מנסיונך נטילת מדללי דם תביא להתקרחות?האים ישנם מדללי דם שאינם גורמים לנשירה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבדוק סיבות נוספות לנשירה כמו רמת מחסני ברזל- פריטין , תבקשי לבצע בדיקת דם ספציפית זו מרופא מטפל. אם הערך נמוך או תקין אך קרוב לגבול הנורמה התחתון מדובר בחסר ברזל. כדאי גם לבדוק רמת ויטמין D ואם היא נמוכה להשלים. קומדין יכול לגרום לאיבוד שיער קל אך לא להתקרחות מלאה. יש מדללי דם חדשים בשוק שלגביהם לא דווח על תופעות בשיער , אך אם את חייבת לקחת דווקא קומדין אז צריך להמשיך

שלום אני סובל ממחלת עור שנקראת AKN - אקנה קלואידילדיס נוכה (דרך ביופסיה שעשיתי) מגיל 16 זה התחיל והתפתח כנראה... אני צעיר בן 25 ללא מחלות בן אדם בריא לגמרי. הבנתי שאין לה תרופה או משחה שתעלים את זה לנצח וזה בעצם לכל החיים. ניסיתי את כל האפשרויות של משחות ותרופה של מינצקולין + ראקוטן לכמה ימים והפסקתי בגלל יובש ובהמלצת הרופא. זה מחלה שיש לי אותה כבר כמעט 10 שנים. פשוט זה מחלה שאין לה פתרון וזה מדאיג כי זה ממש מפריע לי וזה משפיע אליי נפשית במשך שנים רבות (גירודים ופצעים מלאים בדם מוגלתיים פגיעה בזקיקי שיער). האם יש אפשרות לניתוח? (שלא סיפרו לי אליו מומחי עור) כי רוב המומחים נותנים לי משחה כל פעם ולא מתייחסים אליי ואומרים שאין מה לעשות עם המחלה הזו אין פתרון. לגרום לפצעים/צלקות אקנה האלה לייעלם לגמרי? (ראיתי סרטון ביוטיוב על ניתוח שמתקיים בארה"ב) שממש מסירים את זה לגמרי. האם זה אפשרי בישראל? או מישהו שהצליח לפתור את הצלקות אקנה AKN לנצח. ישמח לתגובות.

לקריאה נוספת והעמקה

יש ניתוח שבו כורתים את כל האיזור של ה-AKN וסוגרים או נותנים להחלים ללא תפרים. ניתוח זה אם מצליח מביא לפתרון הבעיה , אך יש בו סיכונים כמו בכל ניתוח - זיהום פצע ניתוחי, בעיות החלמת פצע , הצטלקות קשה. צריך לפנות לכירורג פלסטי

27/08/2018 | 17:00 | מאת: פסים שחורים בציפורניים

בדרך כלל הציפורניים שלי ורודות ויפות. לאחרונה שמתי לב שהציפורן צומחת מחוספס עם פסים שחור מתחת לציפורן. שיפשפתי טוב עם סבון אז בוודאות זה לא לכלוך.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך להגיע לרופא עור שיסתכל מה מקור הצבע השחור. לשיפור החיספוס אפשר לנסות אחת ליום נוזל EMTRIX לציפורניים - ניתן להשיג בלי מרשם בבתי מרקחת ברשת סופרפארם . משך הטיפול המומלץ 3 חודשים

25/08/2018 | 21:00 | מאת: שאול.

שלום רב, שמתי לב מזה תקופה (ככל הנראה מאוחר מדי) על קטע שחור יותר בצד הפנימי (מאחורה), באזור הפין, (לפעמים גם שורף קצת, ככל הנראה פטריה או משהו דומה אחר). מן הסתם כמעט כל קיץ בא והולך עניין שפשפות במפשעות אבל מעולם לא בפין. איך נוצרת? והאם תופעה מוכרת? ומה ניתן לעשות (למרוח) בינתיים עד שמגיעים לרופא? תודה מראש על עזרתך!

לקריאה נוספת והעמקה

מתיאור לא ניתן לדעת במה מדובר , צריך לראות . עד הגעה לרופא אפשר למרוח קרם סיקלפאט של AVENE

25/08/2018 | 16:06 | מאת: יעל

שבת שלום וסליחה על ההפרעה, האם אפשרי למרוח משחה אנטיביוטית כמו אפלומיצין ולהוסיף בין לבין קרם החלמה סיקאפלט (של אוון)? האם יש מניעה? המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר וגם מומלץ למרוח סיסלפאט הוא תורם להחלמה מהירה של העור

23/08/2018 | 22:00 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלבקת חוגרת יכולה להופיע לאוו דווקא שכמערכת חיסון חלשה ויכולה להופיע גם בגילאים מוקדמים כמו עשו שלישי ורביעי. הופעת שלבקת חוגרת אצלך משמעותה שהנוגדנים אותם קיבלת למחלה בילדות ירדו עם הזמן וכעת הגיע לרמה שאיפשרה לווירוס להתפרץ , כעת לאחר האירוע רמת הנוגדנים לווירוס שוב עלתה

23/08/2018 | 14:10 | מאת: נשירת שיער

היי ד ר מאיר, אני בת 39. יש לי נשירה כבר מס שנים ותוצאות בדיקות הדם שלי תקינות.אני אחרי 3 לידות כשאת האחרונה ילדתי לפני כשנתיים וחצי..הנשירה לא פסקה וכיום יש לי שיער מאד דליל. רציתי לפנות להייר קליניק אבל אני לא באמת מוצאת עליהם מידע..רציתי לדעת אם כדאי לנסות בהייר קליניק או במקומות אחרים שלא במסגרת קופת החולים...או שרק רופא עור יכול לעזור.. יש לציין שהייתי מספר פעמים אצל רופא עור אבל לא היה שום טיפול כי תוצאות בדיקות הדם תקינות. תודה מראש על תשובתך... גילי

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ לך לנסות טיפול PRP ,זה יהיה הפתרון

20/08/2018 | 02:50 | מאת: אביב

יש לי מעט מאוד ממה שנקרא Fordyce Spots על איבר המין בצד אחד (ימין) שקרוב לכיפה ויש גם בבסיס האיבר באופן מלא. מפריע לי שאפשר להרגיש את אותם נקודות במגע ואני מחפש טיפול שיסיר אותם באמצעות לייזר או מחט או כל דבר אחר. ידוע שלי שדבר זה טבעי ונפוץ אך אני מחפש טיפול.

ממצאים כאלה ניתנים להסרה ע"י לייזר

16/08/2018 | 21:37 | מאת: אילן

לפני כחודש התחילו לצאת לי פצעים בעורף ובראש עם כאבים יש לציין שלא נבדקתי אצל רופא

צריך להיבדק . הרבה פעמים אפשר לעזור בבעיה מסוג זה

14/08/2018 | 10:49 | מאת: מאיה

לפני כמה זמן היו לי פצעונים קטנים וכואבים בקרקפת לא טיפלנו בזה וזה נעלם לבד אבל עכשיו יש שם קרחת עגולה מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן?

צריך לראות את הממצא , לא ניתן לענות לפי תיאור זה

13/08/2018 | 08:54 | מאת: סופיה

עשיתי ביופסיה עקב פריחה בגב חזה קצת רגלים ידים בטן,אני במעקב אצל ראמטולוג בשל בדיקות דם שיכולו ת להצביע בעתיד על מחלה אוטומונית...תשובה של הביופסיה:"תסנין לימפציטרלי מקוה שרשמתי נכון....עדין ...מה זה אומר התסנין?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תסנין לימפוציטרי אינו אבחנה אלא ממצא המעיד על תהליך דלקתי בעור בו משתתפים תאים לבנים מסוג לימפוציטים . ממצא זה יכול להופיע במחלות עור רבות ואינו ספציפי ולכן אינו עוזר באבחנה. לא בכל המקרים ביופסיה נותנת אבחנה

14/08/2018 | 09:05 | מאת: סופיה

אני במעקב אצל ראמטולוג כשבדיקת דם מראה על דלקת כרונית נדמה חיוביcrp ....LLA ...האם תוצאת הביופסיה מעידה על מחלה אוטומונית,?בשילוב בדיקות הדם?

אם כתוב רק תסנין לימפוציטרי זה לא ממצא שמיוחד למחלה מסוימת אפילו לא בשילוב עם בדיקות דם

ערב טוב! הלכתי לרופא עור בגלל "פצעון" על הרגל שלא עבר. הרופא איבחן דרמטופיברומה (הבנתי מהרופא שזה סוג של גידול שפיר). הרופא אמר שניתן להסיר את הגידול רק על ידי ניתוח, אבל שהניתוח משאיר צלקת גדולה, אז לא כדאי להסיר את הגידול. האם יש דרך להסיר את הגידול שלא על ידי ניתוח? או אפילו רק להשטיח אותו? פשוט הגידול מפריע לי בגילוח הרגליים כי הוא כל פעם נשרט מהסכין גילוח ומדמם (ואז מגרד מאוד וכואב) כי הוא בולט מעל פני העור. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הסרת דרמטופיברומה מתבצעת על ידי ניתוח , לא בהכרח חייבת להישאר צלקת גדולה , תלוי בשיטת הניתוח והתפירה

ניתוח מבחינתי לא בא בחשבון כרגע... קראתי קצת על הנושא והבנתי שקיימת אפשרות להשטיח את הנגע עם חנקן נוזלי או עם לייזר. יש לך במקרה נסיון עם חנקן נוזלי או לייזר על דרמטופיברומה? זה באמת יכול לעזור בהשטחת הנגע? לא אכפת לי שישאר כתם אדום, העיקר שהנגע יהיה בגובה העור.... תודה!

כמו בכל צלקת - אפשר להשטיח בשיטות שאמרת - גם חנקן וגם לייזר או מחט חשמלית. לייזר משיג תוצאות יותר טובות

03/08/2018 | 14:53 | מאת: יואל

שלום רב, גם לפי דעתי גילוח כן יכול להגביר ולעבות יותר את השיער במקומות עדינים כגון הפנים. בשל כך למשל נשים לא מתגלחות (למרות שראיתי כמה בחיי, נראה ממש זיפים של זקן) (וגם פלומות). לא נוהגים בד"כ לגלח בין הגבות או מעל הזקן בגומות ועוד... דגומא לכך, נער מתבגר (לפני צבא בד"כ) שמתגלח, בקושי יש לו זקן (בהיר, עדין, לא מופשט), מתגלח לשיפור וליותר אסטטיות, ובשל כך שזו דרך חיים אולי.. לאחר כמה גילוחים בודדים, נוצר לאותו צעיר, זקן של ממש, קשה, עבה ומלא, לכן חולק איתך, זה לפי נראות ולא לפי המדע הלא מובן... :)

08/08/2018 | 16:30 | מאת: שגיא

צודק בהחלט! הספר שלי החליט לסדר לי בין הגבות ככה פתאום בלי לשאול אותי, והאמת שלא היה לי משהו מיוחד באזור זה, עכשיו גדלו וצמחו לי במקום כמה שערות ארוכות בצורה קיצונית וחבל, כי לא היה לי משהו מיוחד שם. מקווה שלא יקרה אותו הדבר באזור האוזניים, כי גם שם התעסק בלי לשאול אותי. כמובן שהערתי לו על כך (קצת מאוחר מדי).., אבל רק שידע ולשלא יעשה על אחרים שלא מבקשים וחפצים בכך.

13/08/2018 | 21:36 | מאת: אורח

כל מילה - סלע!

לא חייבים להסכים , אבל עמדת המדע - גילוח לא משנה את עובי השיער

שלום אני בת 26 ולאחרונה יצאו לי המון פצעים ממש דומים לאקנה הרופאה רשמה לי קיורטן כמו רקוטאן להתחיל לקחת? או עדיף לייזר וגלי רדיו ?

לקריאה נוספת והעמקה

גלי רדיו לא טיפול מומלץ באקנה פעיל. כדורים ולייזר שניהם באים בחשבון , אבל לכל טיפול יתרונות וחסרונות משלו. יתרונות קיורטן: פותר בעיה של אקנה פעיל חסרונות קיורטן: תפועות לוואי בעיקר יובש בעור , צורך לקחת תקופה ממושכת , צורך לקחת מדי יום - מפריע לשגרת היום , לא מטפל בצלקות ובאודם , רק בנגעים הפעילים. יתרונות לייזר: טיפול קצר ויעיל , מטפל גם בנגעים הפעילים וגם בצלקות האדומות. חסרונות לייזר: יקר , דורש סדרה של 3 טיפולים , כרוך באודם או בצקת בעור מיד אחרי הטיפול. שימי לב שאם את בוחרת לייזר זה צריך להיות לייזר טוב ויעיל לאקנה - בדרך כלל מקבוצת pulsed dye - לייזר שעובד על טכנולוגית דיו. לייזרים מקבוצת IPL פחות יעילים לטיפול באקנה.

01/08/2018 | 11:44 | מאת: Dunya Adam

תודה מאוד עזרת לי דר׳

29/07/2018 | 06:23 | מאת: שלו

יש לי ככל הנראה פטריה בבוהן. הפטריה מכסה בערך שליש משטח הציפורן. האם מנסיונך טיפול בלק לוסריל ודומיו יכול להעלים את הפטריה, או שחבל על הזמן ועדיף לי ישר לקחת כדורים נגד הפטריה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לק לוסריל לא עוזר במצב כזה. או כדורים או לייזר מסוג מסוים שיכול לחסל את הפטרת בטיפול בודד (לא מה שמפרסמים במכונים למיניהם)

לייזר שמחסל את הפטרת בטיפול בודד? נשמע לי לא ממש אמין... קראתי שטיפולי הלייזר שמוצעים במכונים הם שרלטנות וכלל לא עוזרים, אז לאיזה לייזר אתה מתכוון ואיפה אני יכול למצוא מחקרים שתומכים ביעילות של אותו לייזר לחיסול פטרת ציפורניים?

אם נראה לך לא אמין - אל תעשה. לצערינו המכונים הרגילו את הסובלים מפטרת שצריך לבוא עשרות פעמים וזה בגלל שימוש באורך גל שאינו מתאים ואנרגיה שאינה מספיקה לחיסול הפטרת. לקבלת מחקרים והוכחות רבות כולל מחקרים תרשום בגוגול את המילים הבאות: nail fungus q-switched ndyag

יש לי כתם צהוב עם נקודות אדומות הרגיל העליונה האם זה מסוכן או מצריך ללכת לרופא *לא קיבלתי שום מכה באזור זה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור שלך אי אפשר לדעת האם מדובר בשטף דם או במשהו אחר. באופן כללי שטף דם קל יכול להיות עם מספר צבעים כמו אדום , צהוב , סגול - כל הצבעים יכולים להימצא בו זמנית. שטף דם יכול להופיע גם כשלא זוכרים מכה , הוא בדרך כלל נספג ונעלם תוך מספר שבועות . קצב הספיגה תלוי בגודל הממצא.

27/07/2018 | 18:03 | מאת: אלון.

שלום רב, רציתי לשאול ולהרחיב קצת על נושא שנשאל כאן; בקשר לגילוח של שיער החזה והבטן... ולא רק באזורים אלו, האם באמת לפי תשובתך; "שלום , גילוח בניגוד לאמונה רווחת לא גורם לצמיחת יתר של שיער" ונומר לא רק במקומות אלה מקומות עדינים יותר, כגון הפנים, נער צעיר או לצורך העניין בחורה שתגלח את הפנים, אז ללא ספק השיער (אולי לא מהפעם הראשונה), אבל לאחר כמה פעמים השיער העדין והחלש יתחזק ויתעבה ויהפוח לזיפים של זקן, וזה מניסיון. רציתי לשאול אותך באותה מידה, דעתך להוצאת שערות (מכונה) מהאף., עקב העניין המתואר לעיל חושש מזה, ומורט את אותן שערות אחד אחד, (עינוי לא קטן). מה דעתך בנושא? או לחלופין האם ישנו מכשיר מתקדם מיוחד שמורט וכדומה? מצטער מאוד על אורכה של השאלה, אך הייתי מוכרח לפרט שתבין. אודה לך מקרב לב על תשובתך!!!

רק תהליכים המתרחשים בעומק העור יכולים להשפיע על עובי שיער וצמיחתו . גילוח זו פעולה חיצונית שאין לה שום השפעה על עובי השיער. אתה מרגיש כאילו שהשיער מתעבה בגלל שהשיער יותר דק בקצה וכשמגלחים חושפים את החלק העבה יותר. זו אשליה של עיבוי ולא עיבוי אמיתי. אין צורך למרוט את השיער במקום גילוח כי גילוח אינו משפיע על עובי או קצב צמיחת שיער

26/07/2018 | 20:06 | מאת: אנה

היי בדכ אני משתמשת בדאורדורנט של לידי ספיד סטיק. לא מזמן קניתי דאורדורנא אחר של fa לאחר מכן הופיע לי סימן בצבע שחור בחלק העליון של בית שחי ימין ומיד הפסקתי להשתמש. לאחר מכן גם הופיעה פריחה בצבע אדום ועברו שלושה ימים והפריחה רק מחמירה המון אדמומיות בבית שחי ומסביב. התור לרופא עור זה עוד שבוע וחצי ואני מרגישה שאני כבר לא יכולה , קניתי תרחיץ של ד"ר פישר וכדורים ללא מרשם בשם N- אלרגיה. האם זה יכול לעזור לי? מה יכול לבינתיים להרגיע את הפריחה הנוראית הזו??

לקריאה נוספת והעמקה

שם יש לך אפשרות להשיג משרם מרופא משפחה מהיום למחר (הרבה פעמים זה אפשרי) - תוכלי לקחת קרם המכיל סטרואידים מרופא משפחה , זה יריגע את הפריחה. אם אין לך אפשרות כזו - קני בסופרפארם קרם סיקלפאט - CICALFATE או קרם בפנטן סינסידרם .ישקרמים אלה מצויים בכל רשתות ספופראם וניתנים בלי מרשם. מרחי אחד מקרמים אלה פעמיים ביום באיזור הגירוי עד שהבעיה חולפת.

23/07/2018 | 22:54 | מאת: אמי

שלום , בן 45. גיליתי נגע של 7 ממ על 4 ממ. ממוקם מתחת כתף ימין על החזה. מעט מורם וכהה יותר מהעור -חום.כשראיתי לראשונה כך הוא היה בגודל הנל. מוזר שלא שמתי לב לפני, לפחות מול ראי כי זה מול הפנים. יש לי תור לרופא עור לעוד 3 שבועות אך עד אז אני בחרדה נוראית שמא מדובר במשהו מסוכן. אני מודע לכך שלא ניתן לאבחן עפ תמונה אך האם התמונה המצורפת מרמזת על משהו מסוכן, שפיר? אודה לעזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

מצרף תמונה

לא ניתן לאבחן נגעים חומים דרך תמונה לכן לא ניתן לתת שום חוות דעת . פנה לרופא עור

שלום, בצעירותי היתה לי אקנה. האקנה עברה אבל השאירה את העור עם נקבוביות מוגדלות, וזה מפריע לי מאוד. האם יש משחה שרופא עור יכול לרשום כדי לשפר את מרקם העור? אני יודעת שניתן למרוח משחת רטין a, אך האם רופא עור יכול לרשום משחה שתעשה באופן חד פעמי פילינג עמוק לפנים ולא תצריך שימוש ממושך ויום יומי (כגון הרטין a שלהבנתי גם גורם לרגישות גבוהה לשמש במשך כל זמן השימוש)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא קיימת משחה למריחה שתפתור את בעית הנקבוביות/צלקות אקנה. גם מריחת רטין A לתקופה ממושכת ככל שתהיה לא תפתור בעיה זו. לטיפול יש צורך בסדרות של טיפולים משולבים כמו לייזר , מילוי , שיפור מראה העור , פילינג מסוג מסוים. כל אלה ניתנים במרפאות מיוחדות לכך באופן פרטי.

על מה היית ממליץ יותר, על פילינג כימי או על לייזר? מילוי נראה לי פחות רלוונטי לעור שלי (אין צלקות שקועות, אלא בעיקר נקבוביות גדולות, העור נראה כאילו יש בו הרבה חורים קטנים באיזור ה-t)

אם מדברים על טיפול בודד הייתי ממליץ על סדרה של לייזר משייף כגון CO2 . כמובן ששילוב של כמה שיטות יתן את התוצאה המקסימלית

23/07/2018 | 12:52 | מאת: שרון.

שלום רב, יליד 1980, לאחרונה הצטברו על ראשי שערות שיבה, קצת מקדימה ויותר בצדדים. ברצוני לדחות מעט את העניין, וניסיתי לא מעט צבעי שיער שונים (בין השאר הרגילים לגברים, כגון JUST FOR MAN ומשהו דומה של שוורצקופ), (עובד רק לפי ההוראות ולוקח את הזמן בין צביעה לצביעה). אבל לא משנה איזה צבע וחברה מיישם, תמיד-תמיד לאחר מספר ימים (כיומיים שלושה) מופיעים פצעונים מפותחים ודלקתיים עקב הצביעה (מתחיל באדמומיות ועיקצוצים ולאחר מכן הופך לפצעונים, בעיקר סביב הראש). כמו כן מנסה גם צבעים איכותיים ללא אמוניה, חמצן, PPD, לאחרונה אפילו טבעיים כגון צבע חינה לשיער בתוספת מים בלבד, וזה גם קורה, לא משנה מה, פשוט הקרקפת שלי אלרגית לכל צבע שמורח על הראש. הפצעונים מציקים ונשארים איתי לא מעט זמן, לפחות כשבועיים. מה זה יכול להיות?? האם ישנו משהו שכן יכול להמליץ לי לבדוק, חוץ מלא לצבוע? וכמו כן רציתי לשאול מה דעתך על צבע זמני (מחפיפה לחפיפה) כגון מוס או מקציף בשתיפה? תודה מראש!!! וסליחה על החפירה.

לקריאה נוספת והעמקה

הרבה פעמים תכשירים שכתוב עליהם "ללא PPD" כן מכילים PPD או נגזרותיהם , נכון במיוחד לגבי "חינה טבעית" שכן מכילה PPD. כדי לבדוק לאיזה חומר הרגישות צריך להתחיל מבדיקת תבחין טלאי בו מודבקת מדבקה גדולה על הגב עם חומרים רבים. המדבקה מוסרת לאחר מספר ימים , מחפשים בגב איזורים אדומים המעידים על רגישות לאותו חומר שהיה באיזור האודם. מומלץ מראש לעשות סדרה מיוחדת הנקראית סדרת ספרים או סדרת שיער בה בודקים את כל סוגי צבעי השיער. הבדיקה קיימת בסל הבריאות בכל קופות החולים , בגלל הצורך בסדרה הספציפית מומלץ לבצעה במרפאת עור בבתי חולים - שם יש ציוד לסדרות ספציפיות. לאחר שתדע בוודאות מה החומר הגורם לרגישות , תקבל המלצות מדויקות מאילו חומרים להימנע ובאילו להשתמש. אמצעים זמנים הם פתרון טוב עד שתמצא את הסיבה לרגישות

26/07/2018 | 09:56 | מאת: שרוןן.

תשובה נהדרת ומספקת בהחלט! תודה רבה יעשה את כל המלצותיך...!!

23/07/2018 | 02:25 | מאת: שירה פרידמן

שלום, רציתי לשאול מהן האפשרויות להסרת סרח עור שנמצא סמון לפטמה?

לקריאה נוספת והעמקה

הדרך הכי יעילה כריתה עם מספריים מיוחדות לאחר אלחוש. דרכים נוספות: הקפאה , הסרה עם לייזר

23/07/2018 | 03:03 | מאת: שירה פרידמן

והאם כל רופא עור יוכל לבצע פעולה זו?

22/07/2018 | 11:16 | מאת: רינת

היי לפני חודש עברתי טיפול בחומצה הילוארונית לשפה, נוצרו לי גושים ונפיחות באזור, עברנו המסה פעמיים של החומצה , הדבר לא עזר ונותרו גושים ונפיחות בשפה, מה ניתן לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש כמה אפשרויות - 1. המתנה. אם הגושים כתוצאה מחומצה היאלורונית תחול המסה הדרגתית על ידי הנאזימים של הגוף המפרקים באופן טבעי חומצה היאלורונית 2. נסיון הזרקה של חומרים אחרים - זה רלוונטי במקרה בו הגושים כתוצאה מהצטברות תאי דלקת (נקרא גרנולומה) למשל סטרואידים. תפקידם לפרק את הצטברות התאים הלדקתיים.

21/07/2018 | 00:34 | מאת: לילי

כשאני מורטת שיער מעל השפה העליונה נוצרים לי כוויות מהשעווה ולוקח הרבה זמן עד שהן עוברות שאלתי היא מדוע זה קורה ואיך אפשר להימנע מכך?

לקריאה נוספת והעמקה

מריטת השיער גורמת בעור שלך לטראומה ודלקת . זו תכונה יחודית של העור שלך. למניעה מיד לאחר השעווה תנסי להשתמש בקרם החלמה למשך 5 ימים. למשל סיקאלפט, אפשר להשיג ללא מרשם.

29/07/2018 | 15:57 | מאת: לילי

היכן מוצאים את משחת הסיקאלט? לא מצליחה למצוא.

בכל רשתות סופרפארם

ופאת עור ממליצה להזריק לי 3CC של חומצה הילורונית לאזור הפנים והסנטר, כדי ליצור מראה טוב יותר. מה דעתך? האם מדובר בכמות רבה של חומצה הילורנית? חשוב לי לציין כי יש לי עור פנים טוב ומתוח ואני צעיר, אולם אני מעוניין בטיפול משמר.

לקריאה נוספת והעמקה

נפח חומצה היאלורונית המוזרק לעור תלוי בהרבה גורמים , להלן העיקריים: 1. איפה היית רוצה לשפר/לשנות 2. מיקום האיזורים בהם חוסר נפח/קמטים 3. מה גילך 4. מה תקציבך בהתחשב בכל הגורמים האלה כמות כמו 3 מ"ל יכולה להיות מספקת/גדולה או מועטה מדי. תלוי מה רוצים להשיג ותלוי בשיטת ההזרקה. המלצה לנפח החומצה ההיאלורונית יכולה להשתנות מאוד בין רופא לרופא בגלל ריבוי הגורמים ובגלל שכל אחד מתרשם ומעריך את המטופלים בדרך שלו.