תרופה לפטרת בציפורן ברגל

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

13/03/2017 | 20:23 | מאת: ענת

היי. קיבלתי לאחר אבחון מרשם לתרופה בשם terbinafine לפטרת בציפורן. לאחר בירור על התרופה התברר כי היא מסוכנת ויכולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכבד. איני מעוניינת לקחת את התרופה ורציתי לדעת האם יש משהו חלופי יעיל באותה מידה? בנוסף קיבלתי מעין לק בשם לוסריל. האם הטיפול בתכשיר הנ"ל יכול להספיק? מדובר בפטריה בציפורן בשטח קטן.

13/03/2017 | 21:49 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

לגבי טיפול בפטרת הציפורן . מומלץ ראשית לבצע משטח מיקולוגי מהציפורן לודא שאכן יש צמיחה של פטרת. לעיתים ישנם שינויים בציפורנים שנובעים מחבלה או מחלות עור ואינם פטרת. לאחר אבחון יש לראות כמה ציפורנים מעורבות , מה שטח הציפורן הנגוע והאם מדובר בציפורני ידיים או רגליים או שניהם . כל השיקולים הנל חשובים בהחלטה על טיפול . במידה ומדובר במעורבות של ציפורן אחת פחות מ50% משטח הציפורן ניתן לנסות טיפול מקומי בלק לוצריל פעמיים בשבוע ל3 חודשים או בemtrix כל לילה 3 חודשים. טיפולים עם אחוזי הצלחה גבוהים. יש לציין שלוקח כחצי שנה עד שנה לצמיחת ציפורן תקינה . במידה ואין שיפור תחת טיפול מקומי או שיש מעורבות של מספר ציפורנים בשטח נרחב יותר בדרך כלל הטיפול היעיל הוא רק בכדורים . 2 הטיפולים העיקריים הם 1- כדורי טרבינפין 250 מג ליום ל3 חודשים 2- כדורי ספורנוקס בטיפול פעימה . 400 מג ליום למשך שבוע אחד בחודש למשך 3 חודשים הטיפול מצריך מעקב חודשי אחר תפקודי כבד . חשוב לי לציין שהתרופות אינן מסוכנות כלל ונחשבות בטוחות .הסיכוי שיגרמו לנזק רציני לכבד הוא נמוך מאוד . העדר טיפול בפטרת ציפורנים מסוכן יותר כי יכול להביא למעבר הפטריה לעור וכניסה של חיידקים דרך העור שיכולים לגרום לזיהום מפושט בעור ואף בדם ולכן חשוב לטפל בתופעה ולא ללכת שולל אחר שמועות מוגזמות על נזקים שעושות התרופות

14/03/2017 | 10:06 | מאת: עומרי

מוצר מדהים ומומלץ - מיקוסן Mycosan נמכר באריזה סגולה בבתי מרקחת והפארמים. אצלי תוך שבועיים כבר היה שיפור. מומלץ בחום!

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור