ביופסיה של העור תשובה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

13/08/2018 | 08:54 | מאת: סופיה

עשיתי ביופסיה עקב פריחה בגב חזה קצת רגלים ידים בטן,אני במעקב אצל ראמטולוג בשל בדיקות דם שיכולו ת להצביע בעתיד על מחלה אוטומונית...תשובה של הביופסיה:"תסנין לימפציטרלי מקוה שרשמתי נכון....עדין ...מה זה אומר התסנין?תודה

תסנין לימפוציטרי אינו אבחנה אלא ממצא המעיד על תהליך דלקתי בעור בו משתתפים תאים לבנים מסוג לימפוציטים . ממצא זה יכול להופיע במחלות עור רבות ואינו ספציפי ולכן אינו עוזר באבחנה. לא בכל המקרים ביופסיה נותנת אבחנה

14/08/2018 | 09:05 | מאת: סופיה

אני במעקב אצל ראמטולוג כשבדיקת דם מראה על דלקת כרונית נדמה חיוביcrp ....LLA ...האם תוצאת הביופסיה מעידה על מחלה אוטומונית,?בשילוב בדיקות הדם?

אם כתוב רק תסנין לימפוציטרי זה לא ממצא שמיוחד למחלה מסוימת אפילו לא בשילוב עם בדיקות דם

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור