פצעי אקנה בפנים וטיפול בקיורטן אחרי קעקוע

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

31/07/2018 | 13:59 | מאת: Dunya Adam

שלום אני בת 26 ולאחרונה יצאו לי המון פצעים ממש דומים לאקנה הרופאה רשמה לי קיורטן כמו רקוטאן להתחיל לקחת? או עדיף לייזר וגלי רדיו ?

גלי רדיו לא טיפול מומלץ באקנה פעיל. כדורים ולייזר שניהם באים בחשבון , אבל לכל טיפול יתרונות וחסרונות משלו. יתרונות קיורטן: פותר בעיה של אקנה פעיל חסרונות קיורטן: תפועות לוואי בעיקר יובש בעור , צורך לקחת תקופה ממושכת , צורך לקחת מדי יום - מפריע לשגרת היום , לא מטפל בצלקות ובאודם , רק בנגעים הפעילים. יתרונות לייזר: טיפול קצר ויעיל , מטפל גם בנגעים הפעילים וגם בצלקות האדומות. חסרונות לייזר: יקר , דורש סדרה של 3 טיפולים , כרוך באודם או בצקת בעור מיד אחרי הטיפול. שימי לב שאם את בוחרת לייזר זה צריך להיות לייזר טוב ויעיל לאקנה - בדרך כלל מקבוצת pulsed dye - לייזר שעובד על טכנולוגית דיו. לייזרים מקבוצת IPL פחות יעילים לטיפול באקנה.

01/08/2018 | 11:44 | מאת: Dunya Adam

תודה מאוד עזרת לי דר׳

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור