תכשירי אנטי אייג'ינג

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

22/10/2018 | 22:53 | מאת: דוד

שלום דוקטור. ממה שיצא לי לקרוא מה שהוכח מחקרית שהכי מועיל למניעת הזדקנות הפנים כתכשיר אנטי אייג'ינג זה רטינול (vitamin A ). איזה תכשיר (קרם) מבוסס מחקרית שהכי מועיל למניעת הזדקנות העור אחרי רטינול ? (חוץ מקרם הגנה ואי חשיפה לשמש שזה מובן לי מאליו)

הסתייגות לגבי השפעת קרמים על העור: במחקרים הוכח שקרמים נגד הזדקנות העור משפרים את הקמטים באחוז זניח שכמעט ולא נראה לעין . הדבר הגיוני כיוון שקרם יהיה אשר יהיה לא מסוגל לחדור לשכבות העור העמוקות , ורוב תהליכי ההזדקנות קורים דווקא בשכות העמוקות. מהחומרים שהוכחו מחקרית כמשפרים במידה קלה מאוד - חומצה אלפא הידרוקסית וגורם גדילה אפידרמלי.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור