ראוקוטן + תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

09/11/2018 | 00:30 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, 1. אני מטופל בראוקוטן 20mg ורציתי לדעת האם לצד התרופה ניתן ליטול תוסף תזונה מסוג: milk thistle (גדילן מצוי) אשר להבנתי תורם לפעילות הכבד ועשוי להקל עליו ואף לצמצם את תופעות הלוואי של הכדור? 2. שאלה נוספת, נתקלתי בשפתון שיש בו הידרוקורטיזון 1% (לשימוש עד 2-3 ביום), האם בטוח להשתמש בו (יודע שקורטיזון הינו סטרואיד)? האם מותר להשתמש בקרמים אחרים שבהם הידרוקורטיזון 1% באיזור השפתיים? תודה מראש

1. גדילן מצוי מונע נזקי חימצון בכבד . הענין הוא שכדור הרואקוטן אינו מזיק לכבד ולכן אין חובה לקחת גדילן מצוי רק בגלל הטיפול ברואקוטן. 2. הידרוקורטיזון 1% הוא ריכוז יחסית נמוך של סטרואיד בקרם , אבל גם ריכוז זה אינו מומלץ לשימוש לטווח ארוך. אם מדובר בגירוי או אודם עורי - אפשר להשתמש עד חודש אבל לא שימוש ממושך

30/11/2018 | 20:17 | מאת: דניאל

אני משתמש בזה עקב שפתיים סדוקות ומפוצלות (שום דבר אחר לא עוזר). מעבר לחודש לא כדאי להשתמש?

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור