הסרת דרמטופיברומה לא על ידי ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

11/08/2018 | 22:18 | מאת: רונה

ערב טוב! הלכתי לרופא עור בגלל "פצעון" על הרגל שלא עבר. הרופא איבחן דרמטופיברומה (הבנתי מהרופא שזה סוג של גידול שפיר). הרופא אמר שניתן להסיר את הגידול רק על ידי ניתוח, אבל שהניתוח משאיר צלקת גדולה, אז לא כדאי להסיר את הגידול. האם יש דרך להסיר את הגידול שלא על ידי ניתוח? או אפילו רק להשטיח אותו? פשוט הגידול מפריע לי בגילוח הרגליים כי הוא כל פעם נשרט מהסכין גילוח ומדמם (ואז מגרד מאוד וכואב) כי הוא בולט מעל פני העור. תודה!

הסרת דרמטופיברומה מתבצעת על ידי ניתוח , לא בהכרח חייבת להישאר צלקת גדולה , תלוי בשיטת הניתוח והתפירה

16/08/2018 | 09:52 | מאת: רונה

ניתוח מבחינתי לא בא בחשבון כרגע... קראתי קצת על הנושא והבנתי שקיימת אפשרות להשטיח את הנגע עם חנקן נוזלי או עם לייזר. יש לך במקרה נסיון עם חנקן נוזלי או לייזר על דרמטופיברומה? זה באמת יכול לעזור בהשטחת הנגע? לא אכפת לי שישאר כתם אדום, העיקר שהנגע יהיה בגובה העור.... תודה!

כמו בכל צלקת - אפשר להשטיח בשיטות שאמרת - גם חנקן וגם לייזר או מחט חשמלית. לייזר משיג תוצאות יותר טובות

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור