פורום טיפולי שורש

האנדודונטיה היא תחום ברפואת השיניים העוסק בביצוע טיפולי שורש למטרות רפואיות, שיקומיות ו/או אסתטיות. שורש השן הוא ה"רגל" המאחזת את השן לתוך עצם הלסת ורקמת החניכיים, ובתעלה העוברת בו נמצאים תאי העצב וכלי הדם המזינים את השן. במהלך הטיפול עוברות התעלות ניקוי ובסיומו נאטמות ע"י חומרים ייעודיים לכך. מהו טיפול שורש ומתי הוא נדרש? אם כבר נעשה טיפול שורש בשן, מדוע יש צורך בחידוש טיפול שורש? מתי עושים טיפול שורש כירורגי? למה השן השחירה אחרי טיפול שורש? מה עושים אחרי חבלה בשן? על שאלות אלה מתחום האנדודונטיה (טיפולי שורש) תשיב ד"ר אילנה דבורקין קינן, מומחית לטיפולי שורש. למעבר לפורום, לחצו כאן.

מנהל פורום טיפולי שורש

10/04/2021 | 16:19 | מאת: אורטל

שלום, לפני כ4 שנים בוצע טיפול שורש באחת השיניים הקדמיות שלי. ללא כתר -בזמנו החלטתי לחכות עם זה. כעת צבע השן כהה באופן ניכר, ואני בלית ברירה חושבת על כתר. (לשן לקח מספר שנים להשחיר). רציתי לשאול איזה כתר או טיפול אחר (הבהרה אולי?) מומלץ לעשות בשן קדמית?

25/01/2021 | 03:03 | מאת: ורד

שלום , ביצעו בי טיפול שורש ושמו סתימה זמנית אץכאשר נאמר לי שיש צורך בסתימה קבועה. לאחר שבוע וחצי אכלתי על השן וחלק מהשן נשבר. האם יש דרך לשקם את השן ?

29/10/2020 | 06:57 | מאת: אמיר

דק' שלום, לאחרונה בעקבות כאב באחת השיניים בטוחנות וצילום הופנתי לרופא שמתמחה בטיפולי שורש. לאחר בדיקה וצילום, הרופא טען שאחד משלושת השורשים כמעט מנותק מהשן בעקבות זיהום שחדר לאיזור כנראה מאוכל שנתקע בין השיניים, וצריך לעקור את השן - טיפול שורש לא יעזור במקרה זה. האם יש אפשרות להציל את השן במקרה כזה? האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות על מנת לוודא שאכן עקירה זה הפתרון היחיד?

24/10/2020 | 12:39 | מאת: חלי

שלום, הייתי עם ילדי אצל רופא השיניים שאמר שלילד יש אפקס פתוח.אני יודעת שזה קשור לטיפולי שורש לילדים.אבל מה זה אומר?

24/10/2020 | 12:35 | מאת: חן

שלום,יש לי שאלה. האם סתימות אמלגם עלולות לגרום לסרטן במשך השנים?או לתופעות של בעיה בבלוטת התריס?

25/09/2020 | 06:47 | מאת: רון

לפני כמה ימים הרגשתי שנשבר לי חלק משן טוחנת. אין לי כאבים בשן. נגשתי למרפאת שיניים, ונמסר לי כי עליי לעבור טיפול שורש, מבנה וכתר. האם יתכן מצב ששן שאינה כואבת, נראית כמעט שלמה, למעט החתיכה הקטנה שנשרה, שן שלא עברה אפילו סתימה, תגיע למצב כזה ? איזה הסבר יכול להיות לזה ? מתי מקובל להחליט שיש צורך בטיפול שורש ? האם לא כדאי להתחיל קודם בסתימה ?

שלום דר'.לגבי שן 35 או 34.. לא סגורה על איזה מספר זה היות ועקרתי בעברי 4 שיניים כשעשו לי גשר. יש לי שם כאבים ספונטניים ובעיקר כואב ששותה משקה חם בלבד או אוכל חם. בבדיקת נקישות האמת שלא הרגשתי כאבים. לגבי קור בשתייה אין כאב בכלל. עשו לי צילום סטטוס שמכיל 18 צילומים והתור רק בחודש נובמבר שהרופא יסתכל ויתרשם. רציתי בבקשה להתייעץ רק- בתצלום של השן הזו למטה רואים מתחת לשורש שלה בחניכיים יש אזור עגול ושחור. מניחה שאלו הם הכאבים..כנראה דלקת קטנה? השן הזו לא טופלה מעולם ויש בה קצת שחור עליה פסים כאלו אבל אין חור פיזי. הרופא אמר שאין חור פיזי. אבל הוא עוד לא ראה את התצלום.. במידה ויש אזור שחור ועגול ממש מתחת לשורש השן הזו- האם סתימה רגילה תספיק או חייב טיפול שורש עם כתר?? שן טוחנת קטנה. והאם לבנתיים אפשרי לקחת אנטביוטיקה שאולי יכול לעזור לדלקת הזו? מה בעצם יכול להציל את השן מטיפול שורש? תודה לך אם תוכלי לייעץ.

01/09/2020 | 00:37 | מאת: רונית

היי דוקטור הבת שלח אגם(בת 15.5) בהתחלה של טיפול אורטודנטי ובמהלך בדיקה אצל רופא נמצאו חמש חורים שארבעה מהן הם בטוחנות העליונות והתחתונות וארבעתם צריכים כתרים הרופאה המליצה לעשות כתרים בצבע כסף או זהב ובכך יהיה אפשר להרכיב את המרחיב של הלסת העליונה ושל התחתונה האם בגיל כזה לא אפשרי לשים כתרים בצבע לבן ומה יתרונותם של הכתרים הכסופים והזהובים?

שלום רב לפני עשר שנים ויותר אולי עשיתי טיפול שורש בשן מספר 46 למטה ימין עם מבנה וכתר. נאמר שהשם מתה ללא רגש. ובחצי שנה האחרונה כשאני אוכלת משהו חם מאוד הרגשה כואבת בשן זו וזה ממש לא משן ליד. ניסיתי ככה עם קיסם לגרות את החניכים מעל השן הזאת וכואב לי. יכול להיות דלקת? אין לי חום או משהו אבל כל פעם בזמן אוכל חם יש לימשםמכאב שהוא כואב אבל לא מאוד מאוד כואב וזה עובר אחרי כמה שניות בערך.. זה בוודאות לא שן אחרת. מה יכול להיות? צילום נשך יעזור? תודה

שן שבורה קצת מעל החניככים כבר 13 שנה לאחר טיפול שורש. לא מפריעה לי כלל אך הרופא כל פעם בבדיקה שנתית אומר שחייב לעקור ולעשות שתל. היות והשן לא מפיעה לי כלל האם מסוכן להותיר אותה ללא טיפול? תודה רבה

03/08/2020 | 11:34 | מאת: עומר

שלום רב, לפני כ -20 שנה נשברה לי שן קדמית (21) והשן שלידה (11) נחבלה אבל לא נשברה. בביקור אצל רופא השיניים הוא המליץ לעשות טיפול שורש בשן 21 שהמצב שלה לא טוב ואכן עברתי שם טיפול שורש אצל מומחה. הוא אמר שהשן שלא נשברה (11) היא מסוידת מאוד. מה זה אומר? ומה ניתן/צריך לעשות במקרה כזה? מצ"ב צילום שעשו לאחר טיפול השורש בשן 21 (העיגול הלא מוסבר בצד הוא עגיל באף)

03/08/2020 | 11:38 | מאת: עומר

מצרף שוב את התמונה, לא עלתה מקודם.

03/08/2020 | 11:39 | מאת: עומר

מצרף את התמונה של אחרי טיפול השורש

צריך לעבור טיפול שורש שדוחה כבר כמעט שנה בעקבות התחלת טיפול עם כאב עצום ובלתי נסבל.אפשר לומר שעברתי טראומה. מחפש המלצה לרופא מקצועי שיכול לטפל ושלא אסבול.. אם הוא עובד עם ביטוח הראל זה יהיה מעולה. אשמח להמלצות

בעקבות כאבים קשים בשן שעברה טיפול שורש עם כתר הרופא רשם לי אנטיביוטיקה שלאחר יומיים שלושה החלה לעזור. בצילום הרנטגן נראה חור בעצם בסמוך לשן המלמד על דלקתיות. בגלל שהרופא רצה לעקור הלכתי לרופא אחר שבדק את הכתר ולא מצא כל בעיה ולטענתו הכאב נבע מהיות הכתר רופף. לכן המליץ שלא לגעת בשן ורק לעקוב בצילומים אחרי גדילת החור או אי גדילתו. האם הרופא השני צודק? אם האנטיביוטיקה עזרה אז זה נשמע שהכאבים לא נבעו מכתר רופף אלא מדלקתיות קיימת. כמו כן הכאבים לא נבעו רק בלעיסה אלא היו קיימים כל הזמן גם ללא לעיסה האם הרופא השני

16/06/2020 | 14:02 | מאת: מירב

שלום ד"ר, לבעלי התחילה לכאוב השן טוחנת בצילום נראה חור גדול ואמרו כנראה סתימה עמוקה או טיפול שורש. החליטו על טיפול שורש ובתוכנית טיפול רשמו בין היתר - ניתוח הארכת כותרת בשן כולל אוסטקטומי והקצעת שורשים שישית עד רבע פה כולל הדרכה לגיהות וחבישה במיימת הסידן בין ישיבות בשן מזוהמת, מה זה אומר והאם זה חובה? כמו כן האם אמורים לגבות כסף גם על הוצאת כתר ומבנה ישן (בשן סמוכה)? והאם ניתן לעשות טיפול שורש מבנה וכתר ללא הניתוח להארכת כותרת?

שלום. רקע- בהיותי ילדה בת 10-14 עשו לי סתימה בשן טוחנת תחתונה שהבנתי שהסתימה הייתה מאוד מאוד קרובה לשורש והשן ניצלה והסתפקתי בטיפול סתימה בלבד. ואז כעבור 10 שנים בערך התחלתי להרגיש בשן כאב נוראי בעת אכילת או שתיה משהו חם. אם זכור לי נכון גם קר. ואז אמרו שזהו צריך לעשות שורש ואכן עשו וזה היה גם מאוד מזמן!(עברו שנים מאז הטיפול הזה) השאלה שלי היא האם יכול להיות שכיום אני ארגיש בשן הזו כאב בעת אכילת אוכל חם? כי זה בעצם מה שקורה.. אני אוכלת נניח פסטה חמה מאוד ואני מרגישה כאב בשן הזאת.. אני כמעט בטוחה שזו השן עם הטיפול שורש והסתימה. האם יכול להיות משהו שיכול לקרות לשן כתוצאה מכך? האם נוצרה אולי דלקת או משהו כזה? ומצד 2 אני לא בטוחה בכלל ששן יכולה להרגיש משהו אז אולי זאת לא השן אבל אני כמעט בטוחה שזו אכן השן תודה רבה לך

שלום,להלן הקישור לצילום מסוף מרץ 2020: https://ibb.co/pXggTPm שלום, אני בן 37 ובסוף מרץ נשברה לי דופן של שן 36 שהוצאתי בעצמי ומס' ימים למחרת הגעתי לרופא שיניים שעשה צילום ולאחר מכן שם כתר זמני. עברתי טיפול שורש בעבר בשן 36 ו 37 הסמוכה. ב 36 הטיפול שורש נעשה לפני כשנה. הרופא שיניים אמר שהשן לא טובה ואמר שלא כדאי להשקיע בכתר יקר כמו זרקוניה. ההמלצה שלו הייתה לבצע עקירה ושתל. לפני מס' ימים הייתי בחוות דעת אצל רופא שיניים נוסף שציין באחת מהאפשרויות את מה שהמליץ הרופא הראשון (לבצע עקירה ושתל), אך האפשרות הראשונה שלו הייתה לעקור שורש אחד של 36, לעשות מבנה וגשר. בנוסף הוא אמר שיתכן שתוך כדי הפעולה הניסיון יכשל ואז יצטרך לבצע עקירה מלאה ושתל על 36 וגם כתר על 37 שגם כאמור עברה טיפול שורש בעבר. הוא אמר שלשים שתל יקח זמן (משהו כמו 7 חודשים בסה"כ). הוא לא המליץ ללכת בשיטה של "שתל ביום אחד". אני מבקש את חוות דעתך לגבי שן 36? מאוד חבל לי לעקור אותה ולשים שתל כי נכון להיום השן לא עושה בעיות והיא שקטה. ידוע ששתל זה לא אותו הדבר כמו שן טבעית של אדם שתמיד כדאי, אם אפשר, לשמור על השיניים הטבעיות. לכן מבקש את המלצתך. אם את חושבת שבאמת אין טעם להשקיע בשן שתלך ב 99% לעקירה ושתל בהמשך אז אכן כדאי ללכת על האפשרות הזאת, אך אם אנחנו לא שם אז אולי כדאי לנסות ולהציל את השן? תודה רבה, אבי.

שלום, בן 37, בריא בד"כ.בסוף מרץ נשברה לי דופן של שן 36 שהוצאתי בעצמי ומס' ימים למחרת הגעתי לרופא שיניים שעשה צילום ולאחר מכן שם כתר זמני. עברתי טיפול שורש בעבר בשן 36 ו 37 הסמוכה. ב 36 הטיפול שורש נעשה לפני כשנה. הרופא שיניים אמר שהשן לא טובה ואמר שלא כדאי להשקיע בכתר יקר כמו זרקוניה. ההמלצה שלו הייתה לבצע עקירה ושתל. לפני מס' ימים הייתי בחוות דעת אצל רופא שיניים נוסף שציין באחת מהאפשרויות את מה שהמליץ הרופא הראשון (לבצע עקירה ושתל), אך האפשרות הראשונה שלו הייתה לעקור שורש אחד של 36, לעשות מבנה וגשר. בנוסף הוא אמר שיתכן שתוך כדי הפעולה הניסיון יכשל ואז יצטרך לבצע עקירה מלאה ושתל על 36 וגם כתר על 37 שגם כאמור עברה טיפול שורש בעבר. הוא אמר שלשים שתל יקח זמן (משהו כמו 7 חודשים בסה"כ). הוא לא המליץ ללכת בשיטה של "שתל ביום אחד". אני מבקש את חוות דעתך לגבי שן 36? מאוד חבל לי לעקור אותה ולשים שתל כי נכון להיום השן לא עושה בעיות והיא שקטה. ידוע ששתל זה לא אותו הדבר כמו שן טבעית של אדם שתמיד כדאי, אם אפשר, לשמור על השיניים הטבעיות. לכן מבקש את המלצתך. אם את חושבת שבאמת אין טעם להשקיע בשן שתלך ב 99% לעקירה ושתל בהמשך אז אכן כדאי ללכת על האפשרות הזאת, אך אם אנחנו לא שם אז אולי כדאי לנסות ולהציל את השן? מצורף צילום מסוף מרץ 2020. תודה רבה, אבי.

20/04/2020 | 14:05 | מאת: איילת

שלום דר, רשמתי לך למטה בשם איילת מלפני חודש וחזרתי אליך לייעוץ נוסף ברשותך- לגבי הסתימה הישנה מאוד בשן טוחנת עליונה מס 37 שהתחילה לכאוב מאוד ממש בתחילת הקורונה והרופא עשה סתימה חדשה כי טען שיש עששת שהתפתחה ומאז לאחר הטיפול שלו(שחזור סתימה) סבלתי עדיין מכאבים והייתי על אנטביוטיקה ומשכך והיות והכאבים המשיכו והייתי בטוחה שזה מצריך טיפול שורש, כי הכאבים היו אותו הדבר לאחר הטיפול, ולא היה ניתן לבצע כי אין רופאים בגלל הקורונה. רציתי להגיד לך שבמהלך כל חג הפסח היו לי עדיין כאבים בשן שטופלה עם רגישות חזקה מאוד לקור וכרגע יש עדיין רגישות אך מופחתת ואמרתי שאני אחכה אחרי החג ובעזרת השם אעשה את הטיפול שורש ואפתר מהכאבים. העניין הוא שכעת, עבר בדיוק חודש מאז, הכאבים פחתו קצת אבל ממש קצת, עדיין יש לי כאבים אבל פחות ממה שהיו.. סוג של כאבים לסרוגין..., לא כמו שהיו חזקים מידי, אך מידי פעם יש עדיין איזה כאבים קלים נסבלים שעוברים במהלך היום. השאלה אם לחכות עם זה ואם השן באמת צריכה טיפול שורש אז מניחה שהכאב יחמיר עם הזמן?? כי אני בדילמה אם לגשת לרופא השינייים ולעושת שורש או לחכות עוד משום שהכאבים פחתו לי בקצת. אני פשוט לא יודעת מה יקרה אם אחכה האם המצב יכול להיות גרוע יותר והשן אכן תצטרך בסופו של דבר טיפול שורש?? האם זה אומר שלחכות עוד וזה יעבור לגמרי או שלמעשה אני עושה לעצמי אולי נזק כפול שאשלם עליו אחכ?? נזק בלתי הפיך אולי? מה קורה אם אשאיר ככה את המצב? אז או שזה יעבור או שזה יהיה יותר גרוע ואסבול מאוד מכאב? מה יכול להיות המצב?(חודש עבר).תודה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

איילת שלום סליחה על התגובה המאוחרת. נתחיל מהסוף, המתנה נוספת של חודש חודשים ואף קצת יותר לא יזיקו לשן. מה שכן אם יש בעיה, הכאב עלול להחריף. כאשר יש סתימה עמוקה חדשה, השן עלולה לכאוב וזה נורמלי. ממצב זה יש להמתין מספר שבועות /חודשים ואז לבדוק שוב. אם השן כבר לא כואבת אבל מרגישה קור(מים, ארטיק אבטיח) ואולי אפילו טיפה רגישה לקור, זה בסדר. אם השן לא כואבת אך גם לא מרגישה תחושת קור, יכול להיות שהשן עברה נמק, כלומר העצב מת, והשן חייבת לקבל טיפול שורש. במצב כזה בלי טיפול שורש עם הזמן יתפתח אבסס - כאבים ונפיחות. אם יש שיפור בחווית הכאב הייתי ממתינה כחודשיים שלושה ואז ניגשת לרופא לבדיקה יזומה, על מנת שלא לפספס בעיה נסתרת

20/04/2020 | 11:23 | מאת: אישל

עברתי אפיסקטומי בשן 21 ו-22 ע"י אנדודונט מומחה (מוכר וידוע). חודש לאחר הניתוח, מרגיש שעדיין הפה נפוח (גם מציינים לי זאת מכריי וחבריי). אני מרגיש טיפה אי-נוחות בצד של הניתוח וגם בצד של זריקות ההרדמה, כך שנוצר מצב של אי-תחושה קלה ליד הנחיר השמאלי. האם יש מצב לדאגה? מה עליי לעשות? רק בריאות !

סליחה על התגובה המאוחרת אין באפשרותי לעזור, עם כל הרצון הטוב. אם זה לא הסתדר כדאי לגשת לרופא בהקדם

שלום רב ד"ר דבורקין האם ייתכן כי סדק בשן במשך 14 שנים יהיה כזה שלא ייראה סימנים כמו מוגלה ונפיחות בחניכיים או שלא יתרחב ממצבו ההתחלתי כך שיאותר על ידי רופאי שיניים בבדיקה קלינית או באמצעות רנטגן. אני סובלת מכאבים כרוניים ורוצה קצת מידע על נושא הסדקים ומה הסיכוי כי סדק לא אותר במשך שנים, האם ייתכן כי לא התרחב במהלך השנים וגם לא יצר מוגלה ובעיות חניכים בתודה מראש רוית אצרף צילום CBCT של שן הבעייתית 37 במידה ותרצי להתרשם.

לקריאה נוספת והעמקה

רוית שלום סליחה על התגובה המאוחרת. סדקים הם תופעה מאוד מתעתעת. הם קשים לאבחון, הם מבטאים סימפטומים שמתאימים גם לבעיות אחרות כמו זיהום בשן או בחניכיים, ויש להם קצב התפתחות אינדיבידואלי. למרות הנ"ל, קשה לי להאמין שהסתובבת 14שנה עם סדק, קרוב לודאי שהסדק הופיע בשלה מאוחר יותר. בסופו של דבר קשה לדעת רטרואקטיבית מה היה, אבל חשוב לאבחן מה יש עכשיו. אבחון של סדק הינו בעייתי ומחייב בדיקה קלינית, רנטגנית, וcbct. מאחר וגם כשיש את כל הרכיבים הנל האבחון קשה, והרבה פעמים נעשה על דרך האלימינציה, לא ניתן להסתפק בבדיקה בלבד או בהדמיה בלבד. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

26/03/2020 | 06:31 | מאת: דנה

לפני 3 שבועות בוצעה סתימה עמוקה קרובה לעצב בשן טוחנת תחתונה בהתחלה היה כאב חזק אבל היום אחרי 3 שבועות עדיין יש כאבים רנדומליים כמו דקירה פתאומית בשן ובעצם התחתונה בלסת הכאב לא חזק לא מעיר משינה לא פועם ואין רגישות מיוחדת ליום וקור האם צריך טיפול שורש או שאפשר לחכות עוד קצת ולראות? מהו הזמן המקסימלי להחליט שהטיפול נכשל וצריך טיפול שורש ?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום נתחיל מהסוף, אין זמן מקסימלי שמחכים. מחכים כל עוד אין סיבה ברורה לטפל. קשה דרך הפורום לבצע אבחנה, ונדרשת כאן בדיקה קלינית של הרופא. הבדיקה צריכה לברר האם השן חיה-מרגישה קור. או שהיא נמקית, ואז צריך טיפול שורש, וכן האם יש בשן דלקת-רגישות יתר לקור. לא ציינת בשאלתך כשהיה כאב חזק האם הוא היה לקור או בלעיסה וכמה זמן הוא נמשך. כל האינפורמציה הנ"ל חשובה על מנת לקבוע צורך בטיפול. מקווה שעניתי לך, אל תהססי לחזור ולשאול הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

תודה רבה דר על תשובתך הכאב לא חזק ולא מופיע בקור או בלעיסה הכאב מופיע אקראי ללא קשר לאכילה לכמה שניות וחולף לא כאב שמצריך ממני משככי כאבים מה שכן זה קורה בעיקר בשעות הערב אך לא מעיר משינה ..... מקווה שהצלחתי להעביר את כל המידע בצורה נכונה אשמח לתגובתך

שלום רב, שן טוחנת צד שמאל מספר 37 לדעתי. יש בה סתימה ישנה מאוד מגיל העשרה. פתאום התחילו כאבים כואבים לסירוגין.. כאב מסוג זרם חשמל והכאב הינו כל כמה דקות. עשיתי צילום פנורמי והרופא לא ראה דלקת אך עשה חידוש סתימה. ציין שאם יכאב לקחת אנטביוטקה. אכן אני לוקחת מוקסיפן וברסקין. השאלה היא כזאת- עברו יומיים מאז.. ומרגישה עדיין כאב אך קל יותר, כמו פעימות בשן לסרוגין וכאב קליל. האם זו דלקת?הרופא אמר בתחילת הטיפול לפי הצילום לא צריך טיפול שורש אז אני מבינה שהוא מנסה להציל לי את השן. רק אתמול התחלתי את האנטיביוטיקה ויש שיפור קל אבל אני בספק אם זה יעביר לי את הבעיה הכדורים. חוששת שזה יהיה טיפול שורשץ הבעיה הנוספת ש- אני לא בטוחה שזו שן 37 כי האזור הכואב הוא בשן זו ובשן שלפניה. והורפא גם לא ידע להגיד לי איזו שן היא הבעייתית. האם אפשר דרך צילום אחר כמו אולי צילום נשך לדעת בוודאות איזו שן היא שעושה את הבעיות? עשיתי צילום פנורמי ולמעשה הוא לא ראה שם כלום.. חשבתי שיראה שיש בעיה בשן הכואבת. כי אני כבר לא יודעת לשים את האצבע על איזו שן למעשה כואבת לי והרופא דפק לי על 2 השיניים ולא הצלחתי להגיד לו במדוייק. בנתיים רק הוחלפה הסתימה הישנה מאוד כי הוא אמר שהוא ראה שם חור קטן מצידה והיה צורך לעשות סתימה חדשה. הפחד שלי גם שאם השן תצטרך טיפול שורש ואני כרגע עם אנטביוטיקה וברסקין, ואחרי 7 ימים זה יעבור אך הבעיה לא תיפטר ואז יכול להיות נמק שכביכול אחשוב שעבר לי ולא כך הדבר.. ואכלתי אותה עוד יותר.. חוששת מאוד. ואגב, הברסקין זה רק לכאבים נכון פעם ביום בלבד? קצת לא יודעת מתי לקחת אותה. תודה אשמח לתשובות לשאלותי המרובות וסליחה על כך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2020 | 12:06 | מאת: ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום. צילום פנורמי אינו צילום המתאים לבירור בעיה כלכך ספציפית, רצוי נשך+צילום פריאפיקלי. גם הצילומים הנל לא תמיד יתנו את התמונה המלאה, ויש חשיבות לבירור קליני מקיף - איזו שן רגישה למישוש, איזו שן רגישה לקר, האם השן מרגישה בכלל קור. אם לא עולים על בעיה מסויימת, זה בהחלט נבון להמתין כשלושה חודשים(בהנחה שאין כאב חזק) ואז לבדוק ולצלם שנית. אם מאידך את תלוייה בברקסין לאורך זמן(רק כשכואב), אין הגיון להמתין ויש לשקול בדיקה חוזרת או יעוץ עם מומחה לטיפולי שורש. מקווה שעניתי לך הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום. צילום פנורמי אינו צילום המתאים לבירור בעיה כלכך ספציפית, רצוי נשך+צילום פריאפיקלי. גם הצילומים הנל לא תמיד יתנו את התמונה המלאה, ויש חשיבות לבירור קליני מקיף - איזו שן רגישה למישוש, איזו שן רגישה לקר, האם השן מרגישה בכלל קור. אם לא עולים על בעיה מסויימת, זה בהחלט נבון להמתין כשלושה חודשים(בהנחה שאין כאב חזק) ואז לבדוק ולצלם שנית. אם מאידך את תלוייה בברקסין לאורך זמן(רק כשכואב), אין הגיון להמתין ויש לשקול בדיקה חוזרת או יעוץ עם מומחה לטיפולי שורש. מקווה שעניתי לך הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן תגובה

08/03/2020 | 20:15 | מאת: גלית

שלום, אמש הגעתי למרמ עקב כאב חריף בשינים ובוצעה בשן טוחנת אקסטפרציה . היום ניגשתי למרפאה לקבלת תכנית המשך טיפול ונקבע לי טיפול ראשון לעוד 5 שבועות. סביר? הגיוני? לבטל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם הכאב חלף, בעקבות האקסטפציה, ויש סתימה זמנית טובה זה יכול לחכות. תמיד צריך לקחת בחשבון שהשן חלשה בשלב ביניים זה, ועל כן עלולה להשבר. כמו כן אקסטרפציה הינה טיפול ראשוני שלא מתיימר לנקות את התעלות בצורה מלאה ויסודית, ועל כן אם בתקופת ההמתנה עלולים להתפתח שוב כאבים. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

היי, עשיתי כתר קבוע לפני חודשיים, בחודש האחרון יש לי רגישות לקור ולחום וזה לא עובר. מה זה אומר? האם אצטרך שוב לעשות טיפול שורש? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חייבים לבדוק קודם כל במה מדובר. בדרך כלל כשיש כאבים לשינוי טמפרטורה, המקור הוא שן סמוכה. לעיתים נדירות, טיפול השורש בשן שהוכתרה "פספס" תעלה אחת והיא נותרת עם עצב חי שמגיב לקר וחום. במקרים אלו צריך לתקן את טיפול השורש או לחזור עליו במלואו. מומלץ במקרה זה לעשות בירור אצל מומחה לטיפולי שורש הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן .

24/02/2020 | 18:00 | מאת: צחי

שלום רב, לפני כשבועיים עברתי טיפול שורש בשן 26. מאז יש לי כאבים לא חזקים מאוד אבל מציקים בשעות אחהצ/ערב כמעט כל יום. אחרי הטיפול הרופא המליץ שאם הכאב לא חולף לאחר מספר ימים, לקחת אנטיביוטיקה? שאלתי: האם כאבים אחרי שבועיים זה מקובל או שמצביע עדיין על בעיה בשן וכן האם נכון לקחת אנטיביוטיקה במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אצל רוב האנשים הכאבים חולפים תוך שבוע, אבל ישנם מקרים בהם הרגישות בעיקר בלעיסה מתארכת למספר שבועות/חודשים ספורים. לא בטוחה שאנטיביוטיקה תייעל את התהליך אבל אולי הרופא שלך ראה קלינית משהו שמצדיק טיפול אנטיביוטי הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

10/03/2020 | 18:08 | מאת: צחי

תודה (הכאבים היו ללא קשר ללעיסה ובינתיים כ 3 שבועות אחרי הטיפול בימים האחרונים הטבה משמעותית וכמעט חלפו לגמרי. מקוה שמצביע על ריפוי..)

11/02/2020 | 08:57 | מאת: ניר

היי דר' שן שעברה טיפול שורש .. צריכה ישר לעבור שיקום מבנה וכתר? או צריך לתת לה קצת זמן ולראות שלא קיימת מתפתחת דלקת . ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי התשובה נחלקת לשנייםצ שן קדמית חייבת לקבל אחרי טיפול שורש, מבנה תוך פרק זמן קצר ככל האפשר. אם יש צורך בכתר, ניתן להמתין חצי שנה לריפוי הדלקת שהובילה לטיפול שורש. שן אחורית, חייבת לקבל מבנה וכתר זמני באופן מיידי. ואם ישנה דלקת סב חודית, ניתן להמתין כחצי שנה, על מנת לבסס ריפוי. במקרים בהם השן הגיעה לטיפול שורש ללא דלקת סב חודית, כמו עששת או שבר אין צורך להמתין לריפוי וניתן ואף רצוי להתקדם בהקדם לכתר הקבוע הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

08/12/2019 | 06:26 | מאת: רחלי

היי,זאת תהיה הפעם הראשונה שלי היום אצל הרופא שיניים בעניין לטיפול שורש כפי שאמרו לי שבדקתי. חברים שלי אומרים לי שלא כדאי ללכת מכיוון שזה מפחיד וכואב, ואומרים כל מיני דברים שמוסיפים רק לפחד שלי, אשמח אם תפרטי לי טיפה על טיפול מהסוג הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

רחלי שלום לטיפול שורש יש יחסי ציבור גרועים. מקורה של הדעה השלילית עליהם נובע מן העבר בו חומרי ההרדמה לא היו מספיק יעילים והרופאים היו פחות עסוקים באיך המטופל מרגיש. היום הדברים שונים. ההרדמה מאוד יעילה, והטיפול לא כואב. על מנת לשלוט בפחד, ניתן להיעזר בגז צחוק, שהוא כלי יעיל מאוד. בגדול טיפול שורש נחלק לשניים. בחלק הראשון הרופא מנקה את השן והתעלות ובשני הוא סותם אותן. שני החלקים יכולים להתבצע בפגישה אחת ארוכה או בשתיים קצרות יותר. בכל מקרה, אין סיבה לכאב ועל כן אין סיבה גם לפחד. בהצלחה

01/12/2019 | 17:56 | מאת: מור

שלום, עברתי טיפול שורש בן טוחנת לפני מס׳ חודשיים, בעקבות כאבים הלכתי לרופא מומחה שיבדוק ואמר שהטיפול שורש בסדר , לפני כשבוע עשיתי כתר בשן והיא כואבת לי ולוחצתברגע שאני אוכלת עליה האם זה תקין ? האם זה מראה על בעיה בכתר אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום כאב, אם הוא קבוע ומתמשך ולא זמני, הוא לא דבר תקין. ויש לחזור ולבדוק מה הבעיה. לא תמיד רואים את הבעיה מייד אבל , כדאי לבדוק את בכל ההיביטים-חניכיים שן ושורש הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

28/11/2019 | 22:00 | מאת: יעקב

במצב של עששת עמוקה, שהתגלתה במקרה בשן בינה, ללא כאבים או אי-נוחות כלשהי, וללא צורך בטיפול, לדעת הרופא, מה הסיכוי שמצב זה ימשיך להישאר לאורך זמן ללא צורך בטיפול כלשהו? יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב יכול להיות שלא הבנת. במקרה שך עששת עמוקה חייבים לעשות משהו או סתימה או טיפול שורש או עקירה. ללא טיפול העששת תגיע למוך השן תוך חודשים ספורים הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

11/12/2019 | 15:00 | מאת: יעקב

מה פשר תשובתך המעליבה "יכול להיות שלא הבנת"? הרי פנייתי לפורום מכובד זה באה על רקע בדיקות בלתי תלויות של 4 מומחים שמסקנותיהם סותרות, שהותירו צורך להגיע לבחירה מושכלת, לאחר שירדתי לסוף דעתם.

14/12/2019 | 17:06 | מאת: חנן

באיזה מצב של עששת עמוקה בשן בינה ניתן להסתפק בטיפול של סתימה, מבלי להזדקק לטיפול שורש או לעקירה? חנן

25/11/2019 | 11:26 | מאת: מוטי

האם תיקון שן שבורה (במרכז הלסת התחתונה) באמצעות סתימה לבנה עדיף תמיד על פני טיפול שורש + כתר? האם יש מצב אשר בו עדיף טיפול שורש + כתר על פני סתימה לבנה, לצורך תיקון השן השבורה? כמו כן, האם גיל המטופל או מינו מהווים שיקול בעניין זה? מוטי

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום שאלה מעניינת. אני אישית חושבת שבכל מקרה בו ניתן להסתדר עם גישה שמרנית, סתימה ולא טיפול שורש מבנה וכתר, עדיף. ככלל ככל שהטיפול מורכב יותר, יש לו סיכויים גבוהיםמיותר להכשל ולדרוש טיפולים מורכבים עוד יותר. זה באופן כוללני. באופן פרטני, צריך לראות את השן. אם אין מספיק קירות לשן, אם המטופל שוחק שיניים, אז יהיה יותר נכון לבחור בכתר. גילו של מטופל הוא פחות פקטור בעיני (מלבד העובדה שכתרים קבועים אנחנו דוחים לגיל שמונה עשרה ואילך). מקווה שעשיתי סדר הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

11/11/2019 | 20:36 | מאת: מרינה

שלום עברתי טיפול לפני שלושה חודשים השן שלידה נעקרה, והונח גשר של 3 כתרים. הגשר נשלח לתיקונים רבים במהלך תקופה זו וכעת מזה שבועיים מודבק. כאשר אני אוכלת אוכל מוצק (למשל הקשה של הלחם) יש לי כאב בשם שעברה טיפול שורש, כך שאני נמנעת לאכול מזונוץ קשים בצד זה. בצילום הטיפול שורש נראה תקין (מצ"ב קובץ-שן אחרונה מלמטה). האם זה הגיוני שיש כאב בנגיסה שלושה חודשים אחרי טיפול שורש?

לקריאה נוספת והעמקה

מרינה שלום לא ראיתי קובץ מצורף כך שהתגובה תהיה כללית יותר. ראשית 3 חודשים זה הרבה זמן ויש לחפש סיבה לכך . הסיבות לרגישות ללעיסה יכולות להיות מגוונות : אוכל שנכנס בין השיניים ( דחיסת מזון)ולוחץ על החניכיים גשר גבוה מדי , שיוצר הפרעה סיגרית סדק בשורש או בעיה בטיפול השורש בהחלט יש לחפש את הסיבה ולהעזר בצילומים בדיקות ומומחים רלוונטיים הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום דוקטור, עברתי טיפול שורש לפני שבוע וחצי וקבעו לי תור ראשון (מתוך שלושה) היום. כשהגעתי למרפאה להרכבת הכתר, הרופאה שמה לב שהשן שלי נשברה. היא אמרה שלא ניתן יהיה להמשיך את הטיפול (להרכיב את הכתר) ויש צורך לעקור את השן. אמרתי לה שאם המרפאה הייתה קובעת לי תור לכתר ישר אחרי טיפול השורש ולא ממתינה כשבוע וחצי, כל זה לא היה קורה. רציתי לשאול אם אני צודקת או לא.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט מצער אך לא נדיר. מקובל לקבוע את התור הראשון כשבוע אחרי ביצוע טיפול השרש מאחר והרבה פעמים השן רגישה למגע והטיפול בה לא נעים. זה לא חוק ובהחלט ניתן לבצע את המשך הטיפול כבר למחרת, כתלות בזמינות התורים . עד לביצוע המבנה והכתר המטופל מונחה להשתדל להמנע מאוכל קשה על השן שכן בשלב זה השן מאוד חלשה . שוב , זה בהחלט מתסכל אבל לצערי זה קורה הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

האם כל ביצוע כתר מחייב להקדים לו (או לעשות בשלב כלשהו) טיפול שורש?

לקריאה נוספת והעמקה

אלעד שלום התשובה היא לא . אם כי לרוב מגיעים לכתר דרך טיפול שורש ץ מתי לא - כשהמטרה היא אסתטית , לשן יש את כל /רוב הקירות והשחזתה לא תוביל אתנו קרוב אל המוך( העצב) מתי כן - כשחסרים הרבה קירות ; כשיש סתימה עמוקה, שעלולה לעורר בשלב מאוחר יותר דלקת, שתכתיב טיפול שורש; כשדפנות השן דקים ומוך השן קרוב לפני שטח השן והשחזה תוביל לקרבה גדולה למוך ותעורר כאבים . בתוך הטווח הזה ישנם רופאים שמרניים יותר ופחות - אחד יחשוב שאפשר בלי טיפל שורש והשני שחייבים . לפעמים , כשנידרש טיפול שורש אחרי הדבקת הכתר ניתן לבצע אותו דרך הכתר ,אבל זה יכול לפגוע בכתר או בשן . מקוה שקיבלת את התשובה שחיפשת אל תהסס להוסיף לשאול הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

08/11/2019 | 14:31 | מאת: אלעד

ד.נ. האם טיפול שורש ממית שן חולה, אך חיה? ואם כן, האם תוצאה זו קיימת בכל המקרים? באילו מצבים (אם בכלל) שן שעברה טיפול שורש תמשיך לחיות לאורך זמן? אלעד

לקריאה נוספת והעמקה

הי אלעד שן שעברה טיפול שורש היא שן מתה . אין בה עצב או כלי דם והתעלות מולאו בחומרי איטום יחודיים . במקרים חריגים כאשר רופא מפספס תעלה במהלך טיפול , התעלה יכולה להשאר חיה ,או לעבור נמק , שני המצבים יכולים להיות מכאיבים מקווה שפגעתי לכוונתך הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

04/11/2019 | 03:56 | מאת: לירן

אני נמצא במהלך של טיפול שורש בשן 46 שהגיע באיחור של כ15 שנה. השן עצמה כבר פתוחה לגמרי אין לה דופן פנימית והדפנות בצדדים ממש דקות. עברתי בינתיים מפגש אחד שבו נוקתה השן, מולאה בסתימה זמנית, ונאמר לי שהוכנס אליה ״תרופה״ מתחת לסתימה. מעבר לכך נאמר לי שבפגישה הבאה יבוצע הטיפול שורש עצמו ויקחו מדידות, ופגישה לאחר מכן יותקן כנראה הכתר הקבוע. הטיפול שעברתי עד כה נעשה ללא שום הרדמה ולא הרגשתי אפילו טיפה של כאב. נאמר לי לפני כן במרפאה שלדעתם השן כבר ״מתה״. כשעה קלה לאחר הטיפול השן התחילה לכאוב מאוד במגע והתנפחה בליטה קטנה (יחסית לבליטות שהיו לי בעבר במקרים של דלקות בשן) בחניכיים ליד השן, אך קיבלתי אנטיביוטיקה בעזרה ראשונה והמצב לאט לאט משתפר. רציתי לדעת האם במהלך הטיפול שורש עצמו אני צפוי להרגיש איזה שהם כאבים? אם כן באיזו עוצמה? האם הם יהיו בשן או בחניכיים? ואילו חלקים ספציפיים בטיפול אמורים להכאיב? האם יש צורך לבצע זריקות הרדמה לפני הטיפול שורש עצמו והאם סביר להניח שיבצעו זריקות הרדמה לפני הטיפול אפילו שנאמר לי שלדעתם השן כבר ״מתה״?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לירן אם שרדת את הטיפול הראשון בלי הרדמה, קל וחומר שתעבור את השני ללא הרדמה . כל זאת בלי שום קשר לכאבים ולנפיחות שהיו בין הטיפולים הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

22/10/2019 | 20:37 | מאת: האלמונית

שלום קיר השן נשבר לי בשן שעשיתי בה טיפול שורש (הסתימה לא נפלה) האם אצטרך לעשות סתימה חדשה? ויש לי עוד שאלה... אני צריכה לעקור שן. מה השיטה הכי פחות כואבת? הבנתי שיש טכנולוגיה חדשה שבה אפשר לעקור שן ללא תפרים ובלי לחתוך את החניכיים. האם תוכלו לפרט על השיטה הזו? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הי השאלה הראשונה מחייבת לראות את השן ובכל מקרה זה לא עניין למומחה לטיפולי שורש, אלא לרופא שעושה את השיקום כלומר האם עדיין ניתן לעשות כתר על השן. לגבי העקירה זו שאלה לכירורג, לי אישית לא ידוע על שיטה כזאת, בכל מקרה כשעושים הרדמה טובה זה לא אמור לכאוב הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

19/10/2019 | 14:21 | מאת: ציפוי חרסינה/למינייט/הלבנה לשן נמקית

יש לי שאלה..השן הקדמית שלי נשברה כשהייתי קטנה..בת 10 לערך...כשהייתי בת 18 עברתי בה טיפול שורש...כיום היא נמקית/מתה. והצבע שלה צהבהב...והיא גם די דקה.. אני מאוד מתלבטת האם לעשות לה ציפוי למינייט/חרסינה או בעצם לשחזר שוב אולי עם קומפוזיט.. מה ההבדל בינהם והאם ציפוי יכול להידבק על שן מתה? האם שן מתה/חיה הכרחית להחזקת דבק הציפוי על השן???

לקריאה נוספת והעמקה

הי אם השן עברה טיפול שורש והשלמה, ההתלבטות היא בין כתר להשלמה חדשה. בגלל השבר למינייט יהיה כאן פחות מתאים אלא אם כן השבר קטנטן. בכל מקרה כדאי לך לפנות לרופא משקם שעוסק באסתטיקה ולדון איתו בנושא. מומחה לטיפולי שורש, הוא לא האדם המתאים בהצלחה

16/10/2019 | 17:52 | מאת: עומר

שלום רב, במקרה של שן שבורה, האם יש בהכרח צורך בטיפול שורש לאחר ביצוע כתר והשחזת השן? האם קיימת (עקרונית) חלופה שמרנית במצב זה? חג שמח. עומר

לקריאה נוספת והעמקה

עומר שלום אין חובה לבצע טיפול שורש בשן לפני הכתרתה. למרות זאת ישנם מספר מצבים בהם טיפול כזה מומלץ: כשהשן דקה והשחזה שלה גורמת להתקרבות למוך השן - ללא טיפול שורש, תתפתח רגישות ואז נמק. כשיש מראש סתימה גדולה שקרובה למוך השן(העצב)-ללא טיפול שורש, השן עלולה לעבור נמק ואז צריך יהיה להוריד את הכתר. במצבים בהם השן מראש כבר רגישה, השחזה תגביר את הסימפטומים. מקווה שזה נותן לך תמונה מקיפה הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

02/10/2019 | 13:16 | מאת: קובי

היי דלגתם על השאלה ולא קבלתי תשובה . שלום וברכה דר...עליי לעשות אפיסקטומי בשיניים 26 ו27. הייתי אצל 2 מומחים בתחום. אחד טוען שניתן לעשות אפיסקטומי ב27 ואחד טוען שזה בעייתי מאד כי אין גישה והניתוח הופך לפחות יעיל. ופולשני .מה דעתך בבקשה האם ניתן לעשות אפיסקטומי בשן 27? תודה מראש...

הי קובי כל התשובות נכונות. ישנם מצבים בהם זה אפשרי וישנם מצבים שלא ובכל מקרה ל27 הגישה היא קשה. יש צורך בצילומים ובcbct כדי לקבוע בכל מקרה האם זה מסוכן או אפשרי. הסכנה הרבה פעמים היא בגלל הקירבה לסינוס, אשר פגיעה בו תוביל לסינוסיטיס כרוני. קח בחשבון שבכל ל אחת מהשיניים שציינת, יש שלושה שורשים, אם מדובר בשורשים הפלטינליים, זה לרוב בלתי נגיש ובהחלט מסוכן. אם מדובר בשורשים הבוקליים(הקרובים ללחי) זה יותר נגיש(נדיר שצריך לטפל כל השלושה) וכמובן שצריך ללכת אל המומחה המתאים, יש מספר מועט של רופאים שעושים את הפרוצדורה הנ"ל בטוחנות מקווה שעניתי לך בהצלחה ד"ר אילנה דבורקין קינן

28/09/2019 | 20:43 | מאת: טל

שלום, לפני כ 5 ימים עברתי טיפול שורש בשן האחת לפני האחרונה למעלה. עשיתי במקביל 2 סתימות ויצא שהייתי עם פה פתוח כמעט שעתיים. ביום למחרת היה סביר מבחינת כאבים. לאחר יומיים, במקביל לכאבים באיזור הטיפול התחילו כאבים בחלק העליון של הפנים- עצמות הלחיים ולכיוון העין (בצד של הטיפול). כמו כן כאבי ראש.מאז, אמנם לא כואב כמו ביום השלישי אבל און אנד אוף כואב בחלק העליון ואני סובלת מכאבי ראש. האם זה נשמע הגיוני? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום מהתיאור המפורט שלך עולות מספר אפשרויות חלקן קשורות לשן וחלקן למפרק ןלשרירי הפנים. פתיחת פה של שעתיים לפעמים באמת מהווה עומס על המפרק. מצד שני מאחר ועברת טיפול שורש הגיוני שיהיו כאבים אחרי אפילו שבוע מלא. אם זה לא עבר עד עכשיוהייתי ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שישלול בעיות נוספות הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

24/09/2019 | 08:23 | מאת: אירית

אני בטיול בחו"ל, וחטפתי כאב שיניים, רופא שיניים מקומי איבחן דלקת בשן שעברה לפני שנתיים טיפול שורש וכתר, קיבלתי אנטיביוטיקה 2 גרם ליום,ועדיין סובלת מכאבים שרק מתגברים התחלתי טיפול לפני יומיים מה לעשות, האם לפנות שוב לרופא שיניים? יש לציין שכל שורשי השן הוצאו תודה מראש אודה על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום אני מניחה שאת אחרי הסערה והכאבים כבר חלפו. מצב זה מאפיין דקלת בשן שעברה טיפול שורש, והטיפול הרבה פעמים הוא חידוש טיפול שורש. בהגיעך לארץ, תצטרכי לעבור טיפול בשן זו. עד אז יתכן שתצטרכי לחזור על הטיפול האנטיביוטי. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום אני לאחר טיפול שורש הדביקו לי שן קבועה עם מתכת, מורגש לי כמו כאב של מתכת מציק בתוך השן האם זה אמור לעבור לבד הכאב שם. או שצריך לפתוח את השן ולהחליף אותה לחומר אחר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שן לא אמורה לכאוב בעקבות התקנת כתר. אם הכאב/אי נוחות עדיין שם, כדאי לבדוק אצל הרופא אם מדובר בבעיה בחניכיים או בטיפול השורש רק בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה, לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות, ישנו MVP י.ל.ד יתר שומני דם קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם, בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים, בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבוע, באם אמשיך לא לקחת אספירין, לקראת המועד החדש שנתנו לי, זה כבר יהיה ,שבועיים שלמים ללא מדלל דם,עם כל הסיכון שבדבר. איך שאני לא אסתכל על זה, כבר פעמיים הפסקתי את לקיחת האספירין, לחינם, אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות? ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה. ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום?זה יגיע לאישפוז? תודה עבור המענה

שלום וברכה דר...עליי לעשות אפיסקטומי בשיניים 26 ו27. הייתי אצל 2 מומחים בתחום. אחד טוען שניתן לעשות אפיסקטומי ב27 ואחד טוען שזה בעייתי מאד כי אין גישה והניתוח הופך לפחות יעיל..מה דעתך בבקשה האם ניתן לעשות אפיסקטומי בשן 27? תודה מראש.

אשמח לחןןת דעת האם יש צורך בטיפולי שורש

09/09/2019 | 23:16 | מאת: אבי

יש לי שן בפה שאמרו לי שאני צריך לעקור בגלל שהעששת הגיע לשורש. יחד עם זאת היא לא כואבת לי בכלל ! והיא לא זזה בכלל ! האם העששת מהשן הנ"ל יכולה להדביק את השן שצמודה אליה ?

09/09/2019 | 16:19 | מאת: שלומי

שלום! לאחרונה התחילו לי כאבים קלים בלעיסה באזור של שן שעשיתי בה טיפול שורש לפני כ-12 שנים, [מסיבות שונות- ללא כתר לאחר הטיפול]. לאחרונה התחילו לי כאבים בשן ולטענת הרופאה שבדקה אותי (ועושה רושם שהיא נורא צעירה) יש לי דלקת שמצריכה חידוש טיפול שורש, ומשום מה כדי לעשות את חידוש טיפול השורש אני צריך לעשות לפני כן כתר זמני.. מדוע צריך לעשות לפני כן כתר זמני? והאם בכלל הגיוני שאצטרך לעשות חידוש טיפול שורש בגלל דלקת לאחר שעברו כל כך הרבה שנים?

20/08/2019 | 22:41 | מאת: מור

שאלה , עשיתי טיפול שורש לפני כ 14 ימים לאחר מספר ימים של כאבים עזים פניתי למומחה לטיפול שורש לצורך ייעוץ לראות שאין סדק בשן ולפי צילום ראה שהטיפול שורש איכותי מאוד ועבר בהצלחה אני עד היום סובלת מכאבים שבאים והולכים האם זה טבעי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישנם מקרים בהן קיים כאב עיקש ומתמשך. הסיבות יכולות להיות שונות-יכול להיות סדק שעדיין לא בא לידי ביטוי, או אזור שלא טופל, או פשוט כאבים תגובתיים לטיפול עצמו שאצל חלק מהאנשים הם חולפים תוך מספר ימים ואילו אצל אחרים נמשך לאורך זמן. מאחר ומומחה שלל בעיה בטיפול עצמו, הייתי ממליצה על מבנה וכתר זמני לחצי שנה. בעוד חצי שנה כדאי לצלם שוב, ולראות האם הכאבים חלפו והאם יש שינוי ברנטגן ועל פי זה לפעול

19/08/2019 | 15:32 | מאת: אור

שלום רב, לפני 4 ימים עשיתי טיפולי שורש ב-2 שיניים צמודות, שן בינה ועוד שן לידה, הרופא עשה לי מספר זריקות הרדמה בזמן הטיפול, יש לי בפה כאבים, ואדום מאוד במקום של הזריקות(נראה כמו שטף דם), הכאבים מקרינים לי לגרון ולאוזן, לא עוזרים משככי כאבים. קבעתי תור לרופא ליום חמישי. מה ניתן לעשות? האם זה סביר שעד עכשדיו יהיו כאבים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאוד לא נעים אך מאוד הגיוני. אחרי 4ימים הגיוני שיכאב, וכדאי לקחת משככי כאבים.רצוי לגשת גם למרפאה ולבדוק האם הסתימה הזמנית לא גבוהה מדי, לפעמים רק זה גורם לכאב חזק. בדרך כלל הכאבים חולפים אחרי מספר ימים נוספים. בהחלט שווה להתייעץ עם הרופא המטפל

15/08/2019 | 22:03 | מאת: אנונימית

התחלתי טיפול שורש בשן טוחנת האחרונה למטה לפני כשבועיים ולא המשכתי כי הרופאת שיניים שלי בחול, היא עשתה לי סתימה זמנית בסוף הטיפול ולא כאב לי בכלל ויש לי תור רק ב28.8 להמשך הטיפול. פתאום היום התחילו לי כאבים קטנים בשן הזאת, אולי כי אכלתי עליה בטעות? מה אפשר לעשות עד התור שלי ומה לדעתך קרה שם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לענות מה קרה. לפעמים הטיפול הראשוני לא מספיק ויש לחזור עליו שוב. לפעמים השן נשברת או נסדקת. אם משכך כאביפ פשוט לא עוזר כדאי להתיעץ עם רופא שיניחם שיבדוק ואולי גם יצלם

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 22