האם ביצוע כתר מחייב לבצע טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/11/2019 | 17:31 | מאת: אלעד

האם כל ביצוע כתר מחייב להקדים לו (או לעשות בשלב כלשהו) טיפול שורש?

אלעד שלום התשובה היא לא . אם כי לרוב מגיעים לכתר דרך טיפול שורש ץ מתי לא - כשהמטרה היא אסתטית , לשן יש את כל /רוב הקירות והשחזתה לא תוביל אתנו קרוב אל המוך( העצב) מתי כן - כשחסרים הרבה קירות ; כשיש סתימה עמוקה, שעלולה לעורר בשלב מאוחר יותר דלקת, שתכתיב טיפול שורש; כשדפנות השן דקים ומוך השן קרוב לפני שטח השן והשחזה תוביל לקרבה גדולה למוך ותעורר כאבים . בתוך הטווח הזה ישנם רופאים שמרניים יותר ופחות - אחד יחשוב שאפשר בלי טיפל שורש והשני שחייבים . לפעמים , כשנידרש טיפול שורש אחרי הדבקת הכתר ניתן לבצע אותו דרך הכתר ,אבל זה יכול לפגוע בכתר או בשן . מקוה שקיבלת את התשובה שחיפשת אל תהסס להוסיף לשאול הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש