טיפול שורש בשן מספר 46

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

04/11/2019 | 03:56 | מאת: לירן

אני נמצא במהלך של טיפול שורש בשן 46 שהגיע באיחור של כ15 שנה. השן עצמה כבר פתוחה לגמרי אין לה דופן פנימית והדפנות בצדדים ממש דקות. עברתי בינתיים מפגש אחד שבו נוקתה השן, מולאה בסתימה זמנית, ונאמר לי שהוכנס אליה ״תרופה״ מתחת לסתימה. מעבר לכך נאמר לי שבפגישה הבאה יבוצע הטיפול שורש עצמו ויקחו מדידות, ופגישה לאחר מכן יותקן כנראה הכתר הקבוע. הטיפול שעברתי עד כה נעשה ללא שום הרדמה ולא הרגשתי אפילו טיפה של כאב. נאמר לי לפני כן במרפאה שלדעתם השן כבר ״מתה״. כשעה קלה לאחר הטיפול השן התחילה לכאוב מאוד במגע והתנפחה בליטה קטנה (יחסית לבליטות שהיו לי בעבר במקרים של דלקות בשן) בחניכיים ליד השן, אך קיבלתי אנטיביוטיקה בעזרה ראשונה והמצב לאט לאט משתפר. רציתי לדעת האם במהלך הטיפול שורש עצמו אני צפוי להרגיש איזה שהם כאבים? אם כן באיזו עוצמה? האם הם יהיו בשן או בחניכיים? ואילו חלקים ספציפיים בטיפול אמורים להכאיב? האם יש צורך לבצע זריקות הרדמה לפני הטיפול שורש עצמו והאם סביר להניח שיבצעו זריקות הרדמה לפני הטיפול אפילו שנאמר לי שלדעתם השן כבר ״מתה״?

הי לירן אם שרדת את הטיפול הראשון בלי הרדמה, קל וחומר שתעבור את השני ללא הרדמה . כל זאת בלי שום קשר לכאבים ולנפיחות שהיו בין הטיפולים הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש