שאלה אפיסקטומי בשיניים פנימיןת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

02/10/2019 | 13:16 | מאת: קובי

היי דלגתם על השאלה ולא קבלתי תשובה . שלום וברכה דר...עליי לעשות אפיסקטומי בשיניים 26 ו27. הייתי אצל 2 מומחים בתחום. אחד טוען שניתן לעשות אפיסקטומי ב27 ואחד טוען שזה בעייתי מאד כי אין גישה והניתוח הופך לפחות יעיל. ופולשני .מה דעתך בבקשה האם ניתן לעשות אפיסקטומי בשן 27? תודה מראש...

הי קובי כל התשובות נכונות. ישנם מצבים בהם זה אפשרי וישנם מצבים שלא ובכל מקרה ל27 הגישה היא קשה. יש צורך בצילומים ובcbct כדי לקבוע בכל מקרה האם זה מסוכן או אפשרי. הסכנה הרבה פעמים היא בגלל הקירבה לסינוס, אשר פגיעה בו תוביל לסינוסיטיס כרוני. קח בחשבון שבכל ל אחת מהשיניים שציינת, יש שלושה שורשים, אם מדובר בשורשים הפלטינליים, זה לרוב בלתי נגיש ובהחלט מסוכן. אם מדובר בשורשים הבוקליים(הקרובים ללחי) זה יותר נגיש(נדיר שצריך לטפל כל השלושה) וכמובן שצריך ללכת אל המומחה המתאים, יש מספר מועט של רופאים שעושים את הפרוצדורה הנ"ל בטוחנות מקווה שעניתי לך בהצלחה ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש