כאב בנגיסה 3 חודשים אחרי טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

11/11/2019 | 20:36 | מאת: מרינה

שלום עברתי טיפול לפני שלושה חודשים השן שלידה נעקרה, והונח גשר של 3 כתרים. הגשר נשלח לתיקונים רבים במהלך תקופה זו וכעת מזה שבועיים מודבק. כאשר אני אוכלת אוכל מוצק (למשל הקשה של הלחם) יש לי כאב בשם שעברה טיפול שורש, כך שאני נמנעת לאכול מזונוץ קשים בצד זה. בצילום הטיפול שורש נראה תקין (מצ"ב קובץ-שן אחרונה מלמטה). האם זה הגיוני שיש כאב בנגיסה שלושה חודשים אחרי טיפול שורש?

מרינה שלום לא ראיתי קובץ מצורף כך שהתגובה תהיה כללית יותר. ראשית 3 חודשים זה הרבה זמן ויש לחפש סיבה לכך . הסיבות לרגישות ללעיסה יכולות להיות מגוונות : אוכל שנכנס בין השיניים ( דחיסת מזון)ולוחץ על החניכיים גשר גבוה מדי , שיוצר הפרעה סיגרית סדק בשורש או בעיה בטיפול השורש בהחלט יש לחפש את הסיבה ולהעזר בצילומים בדיקות ומומחים רלוונטיים הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש