רשמתי לך למטה בשם איילת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

20/04/2020 | 14:05 | מאת: איילת

שלום דר, רשמתי לך למטה בשם איילת מלפני חודש וחזרתי אליך לייעוץ נוסף ברשותך- לגבי הסתימה הישנה מאוד בשן טוחנת עליונה מס 37 שהתחילה לכאוב מאוד ממש בתחילת הקורונה והרופא עשה סתימה חדשה כי טען שיש עששת שהתפתחה ומאז לאחר הטיפול שלו(שחזור סתימה) סבלתי עדיין מכאבים והייתי על אנטביוטיקה ומשכך והיות והכאבים המשיכו והייתי בטוחה שזה מצריך טיפול שורש, כי הכאבים היו אותו הדבר לאחר הטיפול, ולא היה ניתן לבצע כי אין רופאים בגלל הקורונה. רציתי להגיד לך שבמהלך כל חג הפסח היו לי עדיין כאבים בשן שטופלה עם רגישות חזקה מאוד לקור וכרגע יש עדיין רגישות אך מופחתת ואמרתי שאני אחכה אחרי החג ובעזרת השם אעשה את הטיפול שורש ואפתר מהכאבים. העניין הוא שכעת, עבר בדיוק חודש מאז, הכאבים פחתו קצת אבל ממש קצת, עדיין יש לי כאבים אבל פחות ממה שהיו.. סוג של כאבים לסרוגין..., לא כמו שהיו חזקים מידי, אך מידי פעם יש עדיין איזה כאבים קלים נסבלים שעוברים במהלך היום. השאלה אם לחכות עם זה ואם השן באמת צריכה טיפול שורש אז מניחה שהכאב יחמיר עם הזמן?? כי אני בדילמה אם לגשת לרופא השינייים ולעושת שורש או לחכות עוד משום שהכאבים פחתו לי בקצת. אני פשוט לא יודעת מה יקרה אם אחכה האם המצב יכול להיות גרוע יותר והשן אכן תצטרך בסופו של דבר טיפול שורש?? האם זה אומר שלחכות עוד וזה יעבור לגמרי או שלמעשה אני עושה לעצמי אולי נזק כפול שאשלם עליו אחכ?? נזק בלתי הפיך אולי? מה קורה אם אשאיר ככה את המצב? אז או שזה יעבור או שזה יהיה יותר גרוע ואסבול מאוד מכאב? מה יכול להיות המצב?(חודש עבר).תודה על המענה.

איילת שלום סליחה על התגובה המאוחרת. נתחיל מהסוף, המתנה נוספת של חודש חודשים ואף קצת יותר לא יזיקו לשן. מה שכן אם יש בעיה, הכאב עלול להחריף. כאשר יש סתימה עמוקה חדשה, השן עלולה לכאוב וזה נורמלי. ממצב זה יש להמתין מספר שבועות /חודשים ואז לבדוק שוב. אם השן כבר לא כואבת אבל מרגישה קור(מים, ארטיק אבטיח) ואולי אפילו טיפה רגישה לקור, זה בסדר. אם השן לא כואבת אך גם לא מרגישה תחושת קור, יכול להיות שהשן עברה נמק, כלומר העצב מת, והשן חייבת לקבל טיפול שורש. במצב כזה בלי טיפול שורש עם הזמן יתפתח אבסס - כאבים ונפיחות. אם יש שיפור בחווית הכאב הייתי ממתינה כחודשיים שלושה ואז ניגשת לרופא לבדיקה יזומה, על מנת שלא לפספס בעיה נסתרת

מנהל פורום טיפולי שורש