תיקון שן שבורה על ידי ביצוע כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/10/2019 | 17:52 | מאת: עומר

שלום רב, במקרה של שן שבורה, האם יש בהכרח צורך בטיפול שורש לאחר ביצוע כתר והשחזת השן? האם קיימת (עקרונית) חלופה שמרנית במצב זה? חג שמח. עומר

עומר שלום אין חובה לבצע טיפול שורש בשן לפני הכתרתה. למרות זאת ישנם מספר מצבים בהם טיפול כזה מומלץ: כשהשן דקה והשחזה שלה גורמת להתקרבות למוך השן - ללא טיפול שורש, תתפתח רגישות ואז נמק. כשיש מראש סתימה גדולה שקרובה למוך השן(העצב)-ללא טיפול שורש, השן עלולה לעבור נמק ואז צריך יהיה להוריד את הכתר. במצבים בהם השן מראש כבר רגישה, השחזה תגביר את הסימפטומים. מקווה שזה נותן לך תמונה מקיפה הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש