מהו זמן ההמנה הנכון בין טיפול שורש לכתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/11/2019 | 20:20 | מאת: ורוניק

שלום דוקטור, עברתי טיפול שורש לפני שבוע וחצי וקבעו לי תור ראשון (מתוך שלושה) היום. כשהגעתי למרפאה להרכבת הכתר, הרופאה שמה לב שהשן שלי נשברה. היא אמרה שלא ניתן יהיה להמשיך את הטיפול (להרכיב את הכתר) ויש צורך לעקור את השן. אמרתי לה שאם המרפאה הייתה קובעת לי תור לכתר ישר אחרי טיפול השורש ולא ממתינה כשבוע וחצי, כל זה לא היה קורה. רציתי לשאול אם אני צודקת או לא.

בהחלט מצער אך לא נדיר. מקובל לקבוע את התור הראשון כשבוע אחרי ביצוע טיפול השרש מאחר והרבה פעמים השן רגישה למגע והטיפול בה לא נעים. זה לא חוק ובהחלט ניתן לבצע את המשך הטיפול כבר למחרת, כתלות בזמינות התורים . עד לביצוע המבנה והכתר המטופל מונחה להשתדל להמנע מאוכל קשה על השן שכן בשלב זה השן מאוד חלשה . שוב , זה בהחלט מתסכל אבל לצערי זה קורה הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש