טיפול שורש לאחר סתימה עמוקה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/03/2020 | 06:31 | מאת: דנה

לפני 3 שבועות בוצעה סתימה עמוקה קרובה לעצב בשן טוחנת תחתונה בהתחלה היה כאב חזק אבל היום אחרי 3 שבועות עדיין יש כאבים רנדומליים כמו דקירה פתאומית בשן ובעצם התחתונה בלסת הכאב לא חזק לא מעיר משינה לא פועם ואין רגישות מיוחדת ליום וקור האם צריך טיפול שורש או שאפשר לחכות עוד קצת ולראות? מהו הזמן המקסימלי להחליט שהטיפול נכשל וצריך טיפול שורש ?

דנה שלום נתחיל מהסוף, אין זמן מקסימלי שמחכים. מחכים כל עוד אין סיבה ברורה לטפל. קשה דרך הפורום לבצע אבחנה, ונדרשת כאן בדיקה קלינית של הרופא. הבדיקה צריכה לברר האם השן חיה-מרגישה קור. או שהיא נמקית, ואז צריך טיפול שורש, וכן האם יש בשן דלקת-רגישות יתר לקור. לא ציינת בשאלתך כשהיה כאב חזק האם הוא היה לקור או בלעיסה וכמה זמן הוא נמשך. כל האינפורמציה הנ"ל חשובה על מנת לקבוע צורך בטיפול. מקווה שעניתי לך, אל תהססי לחזור ולשאול הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

28/03/2020 | 08:29 | מאת: דנה

תודה רבה דר על תשובתך הכאב לא חזק ולא מופיע בקור או בלעיסה הכאב מופיע אקראי ללא קשר לאכילה לכמה שניות וחולף לא כאב שמצריך ממני משככי כאבים מה שכן זה קורה בעיקר בשעות הערב אך לא מעיר משינה ..... מקווה שהצלחתי להעביר את כל המידע בצורה נכונה אשמח לתגובתך

מנהל פורום טיפולי שורש