האם אפשר לראות בצילום נשך איזו שן היא מקור הבעיה?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/03/2020 | 09:12 | מאת: איילת

שלום רב, שן טוחנת צד שמאל מספר 37 לדעתי. יש בה סתימה ישנה מאוד מגיל העשרה. פתאום התחילו כאבים כואבים לסירוגין.. כאב מסוג זרם חשמל והכאב הינו כל כמה דקות. עשיתי צילום פנורמי והרופא לא ראה דלקת אך עשה חידוש סתימה. ציין שאם יכאב לקחת אנטביוטקה. אכן אני לוקחת מוקסיפן וברסקין. השאלה היא כזאת- עברו יומיים מאז.. ומרגישה עדיין כאב אך קל יותר, כמו פעימות בשן לסרוגין וכאב קליל. האם זו דלקת?הרופא אמר בתחילת הטיפול לפי הצילום לא צריך טיפול שורש אז אני מבינה שהוא מנסה להציל לי את השן. רק אתמול התחלתי את האנטיביוטיקה ויש שיפור קל אבל אני בספק אם זה יעביר לי את הבעיה הכדורים. חוששת שזה יהיה טיפול שורשץ הבעיה הנוספת ש- אני לא בטוחה שזו שן 37 כי האזור הכואב הוא בשן זו ובשן שלפניה. והורפא גם לא ידע להגיד לי איזו שן היא הבעייתית. האם אפשר דרך צילום אחר כמו אולי צילום נשך לדעת בוודאות איזו שן היא שעושה את הבעיות? עשיתי צילום פנורמי ולמעשה הוא לא ראה שם כלום.. חשבתי שיראה שיש בעיה בשן הכואבת. כי אני כבר לא יודעת לשים את האצבע על איזו שן למעשה כואבת לי והרופא דפק לי על 2 השיניים ולא הצלחתי להגיד לו במדוייק. בנתיים רק הוחלפה הסתימה הישנה מאוד כי הוא אמר שהוא ראה שם חור קטן מצידה והיה צורך לעשות סתימה חדשה. הפחד שלי גם שאם השן תצטרך טיפול שורש ואני כרגע עם אנטביוטיקה וברסקין, ואחרי 7 ימים זה יעבור אך הבעיה לא תיפטר ואז יכול להיות נמק שכביכול אחשוב שעבר לי ולא כך הדבר.. ואכלתי אותה עוד יותר.. חוששת מאוד. ואגב, הברסקין זה רק לכאבים נכון פעם ביום בלבד? קצת לא יודעת מתי לקחת אותה. תודה אשמח לתשובות לשאלותי המרובות וסליחה על כך. תודה

27/03/2020 | 12:06 | מאת: ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום. צילום פנורמי אינו צילום המתאים לבירור בעיה כלכך ספציפית, רצוי נשך+צילום פריאפיקלי. גם הצילומים הנל לא תמיד יתנו את התמונה המלאה, ויש חשיבות לבירור קליני מקיף - איזו שן רגישה למישוש, איזו שן רגישה לקר, האם השן מרגישה בכלל קור. אם לא עולים על בעיה מסויימת, זה בהחלט נבון להמתין כשלושה חודשים(בהנחה שאין כאב חזק) ואז לבדוק ולצלם שנית. אם מאידך את תלוייה בברקסין לאורך זמן(רק כשכואב), אין הגיון להמתין ויש לשקול בדיקה חוזרת או יעוץ עם מומחה לטיפולי שורש. מקווה שעניתי לך הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

שלום. צילום פנורמי אינו צילום המתאים לבירור בעיה כלכך ספציפית, רצוי נשך+צילום פריאפיקלי. גם הצילומים הנל לא תמיד יתנו את התמונה המלאה, ויש חשיבות לבירור קליני מקיף - איזו שן רגישה למישוש, איזו שן רגישה לקר, האם השן מרגישה בכלל קור. אם לא עולים על בעיה מסויימת, זה בהחלט נבון להמתין כשלושה חודשים(בהנחה שאין כאב חזק) ואז לבדוק ולצלם שנית. אם מאידך את תלוייה בברקסין לאורך זמן(רק כשכואב), אין הגיון להמתין ויש לשקול בדיקה חוזרת או יעוץ עם מומחה לטיפולי שורש. מקווה שעניתי לך הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן תגובה

מנהל פורום טיפולי שורש