כאב בשן שהתחיל לאחר סתימה, נעשו טיפולי שורש. מחפשת מידע על אפשרות לסד

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/04/2020 | 12:46 | מאת: רוית

שלום רב ד"ר דבורקין האם ייתכן כי סדק בשן במשך 14 שנים יהיה כזה שלא ייראה סימנים כמו מוגלה ונפיחות בחניכיים או שלא יתרחב ממצבו ההתחלתי כך שיאותר על ידי רופאי שיניים בבדיקה קלינית או באמצעות רנטגן. אני סובלת מכאבים כרוניים ורוצה קצת מידע על נושא הסדקים ומה הסיכוי כי סדק לא אותר במשך שנים, האם ייתכן כי לא התרחב במהלך השנים וגם לא יצר מוגלה ובעיות חניכים בתודה מראש רוית אצרף צילום CBCT של שן הבעייתית 37 במידה ותרצי להתרשם.

רוית שלום סליחה על התגובה המאוחרת. סדקים הם תופעה מאוד מתעתעת. הם קשים לאבחון, הם מבטאים סימפטומים שמתאימים גם לבעיות אחרות כמו זיהום בשן או בחניכיים, ויש להם קצב התפתחות אינדיבידואלי. למרות הנ"ל, קשה לי להאמין שהסתובבת 14שנה עם סדק, קרוב לודאי שהסדק הופיע בשלה מאוחר יותר. בסופו של דבר קשה לדעת רטרואקטיבית מה היה, אבל חשוב לאבחן מה יש עכשיו. אבחון של סדק הינו בעייתי ומחייב בדיקה קלינית, רנטגנית, וcbct. מאחר וגם כשיש את כל הרכיבים הנל האבחון קשה, והרבה פעמים נעשה על דרך האלימינציה, לא ניתן להסתפק בבדיקה בלבד או בהדמיה בלבד. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש