פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
446 הודעות
444 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

20/02/2017 | 17:43 | מאת: מ.

שלום, אני מחובר למכשיר לופ ריקורדר בעקבות תלונות של הפרעות קצב, עקב תחושת סחרחורת קלה הקלטתי שידור וזה מה שכתוב בפענוח: באירוע אחד תחושה של דופק לא סדיר: sinus arrhythmia, sinus rhythm באירוע שני תחושת כאב קל בחזה נכתב: sinus rhythm,sinus bradycardia,accelerated junctional rhythm, rate ~ BPM,sinus arrhythmia יש סיבה לדאגה?

יש סיבה לפנות לרופא המפנה לבדיקה. קשה לי לפענח תשובות בלי לדעת על מה מדובר בפרטים. באופן כללי ממצאים חריגים קלים

12/02/2017 | 09:19 | מאת: יוליה

בעלי כבר כמה פעמים כמעט נחנק באמצע לילה תוך כדאי שינה. פתאום אין לו אוויר לנשום .רק כשהוא מתרומם לישיבה זה עובר לו . ואז הוא ממשיך לישון. בדרך כלל בעלי בן אדם בריא, לא סובל משום מחלות. עשה לאחרונה בדיקת אקג ולחץ דם. הכל היה מצוין. איזה בדיקות הוא אמור לעשות? לאיזה תחום עוד זה יכול להיות שייך? תודה מראש

יש לפנות בהקדם לרוםא המטפל.

06/02/2017 | 13:53 | מאת: סקר

שלום לפני כחודש אבדתי הכרה באופן פתאומי עברתי בדיקת אקו לב ומבחן מאמץ יהילטר ל 24 להלן פעניח ההולטר הקצב הבססי : קצב סינוס מהירית מינמלית : 42 ממוצעת לדקה מהירית מקסמלית : 120 ממוצעת לדקה מהירית ממוצעת :72 לדקה הפרעות קצב חדריות vpc"s : נצפו סכ"ה 3 vpc"s ממוקד אחד הפרעות קצב על חדריות APC,S : נצפו APC,S בתדירות של 207 - 5 לשעה ( נצפו סה"כ 2,134 APC,S במשך הבדיקה בפיזור הומוגני ביממה נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TAHYCARDIA בן 5 פעימות ובמהירות של 150 פעימות לדקה. הפרעות הולכה : לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו הערות סיום : נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווחי R-R עד 1.45 קצב סינוב -מהירות מקסימאלית 120 פעימות לדקה -מהירית מימימלית -42 פעימות לדקה מהירות ממוצעת 72 פעימות לדקה. אני מבקש להבין האם פרוש הפענות שהכל תקין או צריך טיפול יהמשך בדיקות ובירורים. תודה רבה מראש

ממצאים חריגים קלים בלבד

25/01/2017 | 11:36 | מאת: חגית

שלום רב לד"ר גולובצ'ינר, סובלת מפעימות מוקדמות חדריות מזה כמה שנים, אקו לב תקין. האחרון לפני כחודש. ביצעתי הולטר עקב הרגשה של רצף בפעימות המוקדמות ודופק מהיר לעיתי ולהלן התוצאות: קצב סינוס - 70 pac -1 pvcs - 2012 חד מוקדיים עם קטעים של trigeminy 12 זוגות (couplets ) בעבר לא סבלתי מרצף או מזוגות זה היה בבודדים. בעבר אירוע VT קצר שבעקבותיו מטופלת בנורמיטן. אקו לב תקין תמיד. הרצף שקיים עכשיו וגם הזוגות מורגשים אצלי מאד. האם ההיקף שנמצא בהולטר מסוכן או מעיד על בעיה שלא מאותרת למרות אקו לב תקין ? האם יש צורך בבדיקות נוספות? הקרדיולוג ממליץ להתחיל טיבוק בטמבוקור. ראיתי את תופעות הלוואי שלו ואני חוששת להתחיל. אך ככה איכות החיים מאד נפגעת. אשמח לייעוץ.

כמות פעימות המוקדמות לא מאוד גדולה. בנוכחות תפקוד הלב תקין ובהעדר בעיות אחרות אין משמעות פרוגנוסתית להפרעות הצב האלה. טיפול נקבע על בסיס סימפטומים, ממצאים באקו וכמות הפעימות. אקו וכמות הפעימות במקרה שלך לא מצדיקים טיפול, לכן (יתכן) טיפול נקבע כדי לטפל בסימפטומים. לפני טיפול בטמבוקור הייתי שוקל שינוי מינון נורמיטן, העברה לחוסם בטא אחר וכו'. במידת הצורך הייתי ממליץ יעוץ עם מומחה בהפרעות קצב

02/02/2017 | 10:06 | מאת: חגית

תודה ד"ר גולובצ'ינר, תודה על הייעוץ. הרופא החליף נורמלול בקרדילוק. גם הוא לא ממש מסייע משמעותית. אני חוששת להתחיל עם טמבוקור כלאחר שעיינתי בתופעות הלוואי שהוא עשוי לגרום. האם פשוט כדאי ללמוד לחיות עם זה? והאם עשוי להיות חסם בטא אחר יעיל יותר מנורמיטן וקרדילוק?? תודה

21/01/2017 | 10:52 | מאת: לא אוביקטיבי

לאחר אירוע לבבי בו קרס הקיר הקדמי לחלוטין ורק 16% מהלב עדיין מתפקד מהם הסימנים, מדדים ובדיקות שיש לשים אליהם לב ולבצעם במתן פרוגנוזה בהקשר לפרפור חדרים? הומלץ בטיפול נמרץ לב על השתלת קוצב aicd עדיין לא בוצע לאחר 8 חודשים..האם הזמן הוא פקטור קריטי? תודה מראש

זמן לא משנה את הפרוגנוזה.

23/12/2016 | 10:42 | מאת: מנחם

שלום מה ההבדלים בין הבדיקות הללו? באיזה מקרים שולחים לאקו במאמץ ובאיזה למיפוי לב? יש יתרון כלשהו למיפוי לב? כי אם לא, מדוע לבצע בדיקה שכרוכה בקרינה כאשר אקו במאמץ נטול קרינה לחלוטין? תוצאות תקינות של הבדיקות הללו, שוללות מחלה כלילית? תודה

אני שוב מדגיש שהפורום מיעד לשאלות בתחום הפרעות קצב. יש חיסרונות ויתרונות לכל אחת מבהדיקות שהוזכרו. כל מקרה לגופו. בכל מקרה ומקרה רופא בוחר מה הבדיקה המועדפת בכל מקרה ספציפי

אני שוב מדגיש שהפורום מיעד לשאלות בתחום הפרעות קצב. יש חיסרונות ויתרונות לכל אחת מבהדיקות שהוזכרו. כל מקרה לגופו. בכל מקרה ומקרה רופא בוחר מה הבדיקה המועדפת בכל מקרה ספציפי

20/12/2016 | 18:22 | מאת: עדי

שלום מבקשת עזרה בפענוח בדיקת הולטר אני בת 61 לא נמצאו ממצאים בבדיקה מלבד סעיף אחד הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה״כ 11 APC'S בודדים במשך הבדיקה. אשמח לדעת מה זה אומר תודה עדי

יש 11 פעימות מוקדמות עלייתיות

13/11/2016 | 23:09 | מאת: ערן

שלום מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם? האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח? כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר. ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות? מה מומלץ? תודה רבה

זה לא נושא של הפורום. בכוונה אני אענה בשתי תשובות. בתשובה הזאת אני חוזר ומזכיר שנושא של הפורום הזה זה הפרעות בקצב הלה

קודם כל יש לחדד את השאלה: האם מדובר בפעילות גופנית כחלק מהטיפול ביל"ד או השאלה היא מה ההשפעה של פעילות גופנית על ל"ד בכלל ללא קשר למחלות. 1) לגבי הפשעה של פעילות גופנית על ל"ד: - פעילות גופנית גורמת באופן תקין לעליה בל"ד עם ירידה בהתאוששות. 2) לגבי השפעה של פעילות על ל"ד באופן קבוע. זאת השאלה היותר מעניינת והחשובה. לפי מקחרים שונים שבוצעו בעשרות שנים האחרונות ברור והוכח שפעילות גופנית בעוצמה בינונית מורידה ל"ד אצל אנשים עם יל"ד וגם אצל אנשים בריאים. ההשפעה משמעותית מאוד (קצת יותר על ל"ד סיסטולי - "הגבוה"). ההשפעה נראת כבר כ-24 שעות אחרי פעילות ונשארת. כמובן ההשפעה תלויה בתדירות, הקפדה על פעילות. לשאלה על עוצמת הפעילוץ זה כן תלוי, אך פעילות בינונית (ז"א הליכה מהירה עד שמתחילים להזיע) כבר משפיעה. יתרה מזאת נראה שזה כבר מספיק (ז"א פעילות בעוצמה גבוהה יותר לא דווקא משפיעה יותר) חשוב לציין שהשפעה של פעילות היא רחבה יותר. ידוע שפעילות גופנית (ומדובר בהשפעה בדוקה, משמעותית מאוד, מורידה סיכונים בעשרות אחוז)מורידה סיכונים ל: 1) למחלת לב כלילית 2) שבץ מוחי 3) סרטן מעי הגס 4) סרטן שד ויש עוד השפעות. הפעילות המומלץת 5 פעמים בשבוע 30 דקות פעילות בעוצמה בינונית (או 150 דקות בשבוע) או 75 דקות בעוצמה גבוהה. ישנם נתונים שפעילות יותר משמעותית משפיעה יותר טוב עד לפעילות בערך כל יום של שעת פעילות בינונית. השפעה של פעילות בעוצמה גבוהה יותר מוסיפה מעט לירידה בסיכונים.

תודה רבה בעיקר רציתי לדעת האם הפעילות היא עם אפקט כמו של תרופה, כלומר תועלת זמנית קצרת טווח של כמה שעות שלאחר הפעילות או שהיא פועלת בצורה רחבה יותר. ואכן ענית על כך.

13/11/2016 | 00:18 | מאת: ישראל

בן 52 אובחנתי לפני חודש כסובל מהפרעות קצב.האבחון נעשה בעקבות מעקב שוטף שאני עושה אחת ל-18 חודשים היות ואני סובל מפולימיוזיטיס.לאור הממצאים בא.ק.ג ותרשומת של הולטר 24 שעות החליטה הקרדיולוגית להתחיל טיפול תרופתי בקרדילוק 1.25 כל יומיים למשך חודשיים ואז לחזור אליה לביקורת והערכת מצבי.אציין כי הדופק היה בין 95-120(משתנה ללא מאמץ וללא תחושת כאבים בחזה). אני מבקש לדעת האם קיימת קונטרה אינדיקציה לביצוע ניתוח ארתרוסקופי בגפה תחתונה(הרדמה אפידורלית או כללית) כנ"ל לגבי ניתוח לתיקון בקע בצלקת ניתוחית בבטן(הרדמה כללית).השאלות שלי הם גם בהקשר של הטיפול התרופתי וגם בהקשר לממצא עצמו.

לא אוכל לתת תשובות: 1) אני לא יודע מה סוג של הפרעת הקצב ויש שונים. 2) אני לא יודע מה מצבך: מצב המחלה הבסיסית. גורמים נלווים. מבחינת השפעה של הטיפול בחוסמי ביטא (קרדילוק שייך לקבוצה הזאת). אין מניעה מכל ניתוח בשל טיפול הזה. יש לקחת בחשבון שתגובה לטיפול זאת ירידה בקצב הלב.

שלום ד'ר אני בן 57 עם י.ל.ד יתר שומני דם , היצרות 25% בקרוטיס, MVP ומטופל בטריטייס 5 שתיים ליום,ליפיטור, מיקרופירין 75, קרדילוק חצי מ 1.25 פעם ביום. מזה כמה שנים ידוע לי שאני סובל מפעימות מוקדמות, עלייתיות, וגם חדריות, היות ויש לי בראדיקדיה, לא טופלתי אז באף תרופה, לאחר שחזרתי לקרדיולוג שאבחן את זה עם תלונות שהפעימות המוקדמות מציקות לי, יעץ לי לקחת מינון נמוך של קרדילוג,חצי מ1.25 הייתי לוקח את זה בימים שממש הציקה לי התופעה, ועכשיו לסיבה בגללה פניתי לכאן, לפני כשנתיים היה לי מצב של PAF שעבר מעצמו כשהיגעתי למיון מיד פניתי לאותו קרדיולוג שהוא מומחה להפרעות קצב לב, והוא נתן לי טמבוקור 50 שתיים ליום וגם כדור קרדילוג 1.25 לאחר שהדופק היה בבקרים כ48 המליץ הרופא לקחת רק חצי כדור קרדילוג ,כלומר 0.6 מג עברו כבר כמעט שנתיים מאז ,לפני שבוע עשיתי א ק ג , לאחר שסיפרתי לרופא, שאחרי שאני לוקח את הטמבוקור והקרדילוג, אני מרגיש לא הכי טוב למשך מספר שעות, תחושה של כמו אי שקט, או "התרגשות", הוא שלח אותי לעשות אקג אצל האחות, ושם היה הדופק 43, הדופק עולה בזמן עמידה ישיבה או פעילות ל50+ ו60+ רופא המישפחה שראה את זה אמר לי להפסיק מיד את הקרדילוג או שזה יגיע לקוצב לב, אמר לי שאם אמשיך לקחת הכדור ארגיש חלש ומסוחרר, פניתי לקרדיולוג המומחה, עם האקג , וסיפרתי לו הוא מצידו אומר לי שאם הדופק נמוך מ40 אז זו בעיה, והוא לא היה משנה לי כלום בתרופות כרגע,והמליץ לבצע הולטר ואקו, אני גם הבנתי שיש לקחת קרדילוג אם לוקחים טמבוקור, כי אם יופיע שוב ריפרוף הוא יהיה מהיר מאוד או קטלני, הוא נתן לי המלצה לאקו לב והולטר שיהיה בעוד שבוע וחצי היום בבוקר מדדתי את הדופק עוד במיטה לפני שקמתי לפעילות כלשהיא , והוא היה 44, אני בדילמה קשה ומיתלבט, לא יודע למי לישמוע ומי צודק, האם להפסיק את הקרדילוג,כמו שאמר לי רופא המישפחה או להמשיך התרופות כרגיל כמו שאמר לי הקרדיולוג, אני פוחד שאם אפסיק הקרדילוג ויופיע הרפרוף שוב אכן יהיה קצב לב מהיר ומסוכן, מצד שני אני לא שש להגיע למצב של קוצב לב ואני בדילמה נוראית מאוד אשמח על דעה בעיניין שאולי תקל עליי את ההיתלבטות תודה מראש

שלום. דופק 44 בעצמו לא מדאיג. אני מסכים במקרה הזה עם המלצה של קרדיולוג. עצם טיפול בקרדילוק עם או בלי טמבוקור לא מביא לצורך להשתלת קוצב. התרופות לא פוגעות במערכת הולכה, אלה משפיעות על קצב ואחרי הפסקתם ההולכה חוזרת לקדמותה. מצד שיני ההרגשה של חולשה ועייפות כן יכולה להיות מוסברת ע"י הטיפול התרופתי. אם זה מאוד מפריע, יש לשקול שינוי בטיפול. השינוי יכול להיות הפסקה/החלפה של טיפול תרופתי או טיפול אחר (כגון אבלציה במידת הצורך. כן, אפשר גם לשקול הפסקה של הטיפול בהתאם למצבך. אני מציע לפנות למומחה בהפרעות קצב.

שלום רב אני בת 76.לאחרונה גילו אצלי פרפור פרוזדורים. אני נוטלת כדורי פרופקס,קרדילוק ואליקוויס.בקשר לשאלתי,אני נוהגת בכל שנה לצאת לבית מלון בים המלח.האם זה אפשרי עקב מצבי החדש,להמשיך במנהגי?ועוד שאלה בבקשה לגבי תזונה.האם מותר לי לצרוך ירקות ירוקים ,עשב חיטה,ספירולינה..ע"א שלא נוטלת קומדין אלא אליקוויס בתודה מראש

1) אין שום סיבה לשנות את ההרגלים שלך. פרפור פרוזדורים זאת לא "מחלה" שדורשת שבירה של חיים נורמליים. דבר היחיד שאני יכול להמליץ זאת תזונה נכונה, "בריאה". 2) לאומת קומדין אין צורך בשינויי דיאטה בזמן טיפול בנוגדי קרישה החדשים בכלל ואליקוויס בפרט.

01/11/2016 | 17:56 | מאת: מירה

מודה מקרב לב לד"ר גולובצ"נר על התשובה המדוייקת והמרגיעה.

30/10/2016 | 19:19 | מאת: Hila

שלום אני בן 66 ועשיתי בדיקת הולטר עקב כך שדפיקות הלב שלי יורדות  להלן התוצאות  מהירות מנימאלית 49 לדקה מהירות מקסימלית 97 לדקה  מהירות ממוצעת 64 לדקה  הפרעות קצב חדריות נצפו סה"כ 1265 VPC'S בודדים במשך הבדיקה (שהם 2%מהפעימות) עד 227 לשעה הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה"כ 61 APC'S בודדים במשך הבדיקה  נצפו 7 זוגות APC'S לדוגמא שעה 19:25  הפרעות הולכה  תבנית QRS מתאימה לBBB אודה לפיענוח הבדיקה תשובתך המהירה אודה  מוריס

אני מכווה שאתה לא מצפה לפיענוח בפורום - זה לא מרפאה. בגדול נצפו פעימות מוקדמות בכמות לא מאוד גדולה. מציע לפנות לרופא המפנה לבדיקה.

27/10/2016 | 08:13 | מאת: נחמן

שלום! בהולטר לב של בני בן 20 התגלה סינוס אריתמיה.אקו לב תקין מהן הסיבות לאריתמיה?עד כמה זה מסוכן לצעירים? מהו הטיפול? תודה. נחמן

Sinus arrhythmia זאת לא הפרעת קצב בכלל. זאת תגובה טבעית בריאה של קצב הלב לשינויים בטונוס העיצבוב של הלב כתוצאה מנשימה לדוגמה. אין צורך בבירור או טיפול. השאלה היא למה עשו הולטר

ד"ר שלום אני נמצאת במין מבוי סתום ולא יודעת מה לעשות. אני בת 33 גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את החיידק הליקובקטר פילורי עם גסטריטיס ברמה בינונית בקיבה ובתריסריון. הומלץ לי על טיפול משולש הכולל את התרופות: קלריתרומיצין, מוקסיויט ולנטון במשך 10 ימים. כמו כן אני סובלת כבר שנים מפעימות מוקדמות ממוצא חדר ימין בכמויות רבות ביממה ע"פ בדיקת הולטר. כמו כן ביצעתי אקו לב שיצא תקין ולאחרונה בצעתי בדיקת MRI לב שאף היא יצאה תקינה ובדיקת מאמץ תקינה. קראתי שקלריתרומיצין עשוי לגרום להפרעות בקצב הלב כתוצאה מהארכה של מקטע QT ועוד בייחוד כשלוקחים תרופות אנטיאריטמיות ואנטידיכאוניות. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאד לקחת למרות המלצת הרופאים. יש אולי אלטרנטיבה אחרת? התייעצתי עם קרדיולוגית שאמרה לי שזה נדיר תופעת הQT אך עדיין אני חוששת. תרופות קבועות שאני נוטלת בלי קשר לחיידק: ריתמקס, סרוקסט ומידי פעם קסנגיס מה עליי לעשות? אני באמת מתוסכלת מאד ומסתובבת עם החיידק הזה כבר מעל חצי שנה. אני פוחדת מהאינטרקציה שיכולה להיות בין הריתמקס, הסרוקסט והאנטיביוטיקות. תודה ד"ר וחג שמח וסליחה על השאלה הארוכה בברכה לימור

בהחלט ישנה אינטרקציה בין התרופות. וכאן חשובה אינטרקציה בין קלריטרומיצין לבים סרוקסאט. ריטמקס במקרה הזה לא רלוונטי. אני מציע לדבר עם גסטרואנטרולוגים ולשקול החלפה של קלריטרטמיצין לתרופה אחרת. מבחינת הםרעות קצב הייתי ממליץ לשקול צורך בטיפול בריטמקס מחדש.

רופא נכבד, שלום רב! לא הייתה לי שום דרך לפנות אליך אישית לכן נאלצתי לפנות אליך דרך הפורום שאתה מנהל. קיבלתי עליך המלצה אישית דיסקרטית מקולגה שלך! העניין קשור לייצוג/גיבוי בוועדה רפאית ע"ב חו"ד קיימות של שני רופאים קרדיולוגים בכירים ומובילים בתחומם ענין התגמול הכספי פתוח לחלוטין... לאור חשיבות הייצוג עבורי! אנא צור עמי קשר בהקדם(אם אין אילוץ דת ומסורת אשמח אם זה יהיה עוד במהלך היום/ערב זה) רפי הרשקוביץ מנכ"ל אקטיביטי משאבי אנוש 054-5544130 rafi@activity.co.il

כתבתי לך תגובה

15/10/2016 | 18:35 | מאת: דויד

שלום, אני בן 25, בבדיקת הולטר התקבל הממצא הבא "שינויי רפולריזציה דיפוסיים קבועים ב-3 הערוצים", אשמח לדעת מה זה אומר. ברקע av בלוק. תודה ויום טוב.

קשה לי להגיד במה מדובר בלי לראות בדיקה עצמה. שיניויים ברפולריזציה בדרך כלל רואים באקג שיגרתי ואז אפשר לאפיין את זה הרבה יותר מדויק. יתכן רופא שפיענח את הבדיקה ראה שינוים שקשה לתייר אותן יותר מדויק ע"ס הולטר, לכן נתן פירוש יותר רחב. מה עוד, הולטר מיועד לאיבחון של הפרעות קצב, לא שינויים אחרים באקג (בדרך כלל, לא אכנס לפרטים). ישנם שינויים באקג המצביעים להפרעות ברפולריזציה (ז"א תהליכים חשמליים מסוימים בתאי לב). משמעות שלהם שונה. לתשובה ספציפית אני מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה.

15/10/2016 | 10:00 | מאת: ח.ב.

שלום אני בן 40 שמאובחן כבעל adhd בתקופה האחרונה עקב לימודי תואר במקביל לנטילת ריטלין לעיתים אני סובל מדופק מאד גבוה. זה מופיע כמעט תמיד במקביל למחשבות שמעוררות דאגה ( כנראה בהקשר לפרידה האחרונה שהייתה לי ) .

לאו דוקא התלוהות קשורות ורטלין. אני מציע לפנות לרופא ולעשות מס' בדיקות

30/09/2016 | 08:54 | מאת: אבנר

שלום רב , בן 40 עם פרפור פרוזדורים התקפי לוקח פרוקור הופנתי לאקו במאמץ שיגרתי בשל היותי בעל גורמי סיכון ( מעשן , גנטיקה ) למיטב הבנתי הפרוקור חוסם את הדופק מלעלות . איך אגיע לדופק מטרה? האם עליי לעשות בדיקה אחרת? האם להפסיק את הפרוקור לפני הבדיקה? הבנתי שהפרוקור נשאר בדם שבועות גם לאחר הפסקתו... תודה מראש וחג שמח

1) לגבי הבדיקה המתוכננת - יש לעשות אותה תחת טיפול בפרוקור. כן יכולה להיות תגובה יחסית איטית של דופק, אך זה לא משמעותי. 2) הייתי ממליץ לדון עם הרופאים שלך המשך של פרוקור. זאת לא תרופת הבחירה בגילך.

שלום, לאחר חצי שנה אחרי השתלת קוצב לב הייתה בדיקת מעקב אצל אמא. היא שמה לב שלאחר בדיקה זאת לעיתים יש דופק גבוה בסביבות 114. היו עוד 2 ביקורות איפה עשו שינויים בקותב לב וכנראה זה לא עזר. חוץ מבעיה עם דופק אמא לא מרגישה טוב כאשר היא עולה במדרגות או לעלייה כלשהי וכשיש להפעיל מאמץ כל. התופעות הן: - קשה מאוד לעלות לעומת מה שהיה לפני בדיקת מעקב - תחושת לחץ בחזה - הזעה מוגברת אשמח לדעת האם יש משמעות לפנות לביקורת שוב או לפנות לקרדיולוג. תודה ושיהיה חג שמח!

ממליץ קודם כל לפנות לרופא המשפחה ובמידת הצורך לקרדיולוג. לא יכול לקשור כל התלונות לקוצב. במידת הצורך רופאים יפנו לבדיקה חוזרת של הקותב

שלום רב, בחודש האחרון אני חש בפעימות לב מידיי יום, ביצעתי בדיקת הולטר ולהלן תוצאותיה, אנא עזרתכם בפיענוח:   ABERRANT TOTAL......:     1071  PREMATURE ABERRANTS.:      909 COUPLETS............:        3 NORMAL BEAT TOTAL...:    77292 PREMATURE NORMALS...:       24 COUPLETS............:        3 SVTS................:        2  MAXIMUM HEART RATE..:      102 MINIMUM HEART RATE..:       44 MEAN HEART RATE.....:       60  QRS TOTAL...........: 78372 BRADYCARDIA.........:       31 משך הבדיקה 21 שעות ו 27 דקות קצב בסיסי: סינוס שנע בן 44 ל 102 לדקה (ממוצע 60) הפרעות קצב חדריות: VPB'S שכיחים:ממוצע לשעה 49: כולל קטעים של TRIGEMINY ו-BIGEMINY .3‐COUPLETS VPB'S הפרעות קצב על חדריות APB'S מעטים 0-3 לשעה. ניצפו 2 קטעים של (AT?) עד 5 פעימות SVT בתדירות עד 158 לדקה (בשעות 19:28, 01:30)

ברישום ישנם הפרעות קצב מסוגים שונים, לא הרבה. זה כן יכול לתת הרגשה המתוארת בשאלה. מציע לפנות לרופא המשפחה, קרדיולוג ובמידת הצורך מומחה בהפרעות קצב

22/09/2016 | 16:17 | מאת: nicola

רקע: עברתי אבלציה בחודש 12/15 ו-08/16 עקב ריפרוף פרוזדורים. המעקב של בדיקות ההולטר תקינות . במעקב אחרי הדופק שלי רוב היום הוא מראה קירבה ל-60 פעימות בדקה (במנוחה). בבוקר ואחה"צ אחרי שינה הדופק נא בין 70-80 פעימות בדקה(כ-3 שעות)ואחרי כן מתייצב על 60 . האם זה תקין וככה זה אמור להיות ? אתמול קרה לי מקרה מוזר , אחרי שינת אחה"צ הרגשתי פתאום שהדופק התחיל "להשתולל" ונא ברמות של 50-90 פעימות לדקה עם עליות וירידות . אפילו שבריר של שניה הוא היה ב-100 . לאחר כמה דקות טובות הכול חזר להיות תקין . אין כמובן שום קשר למה שהיה בשני הפעמים שעשיתי את האבלציה . שם זה היה ברמות אחרות לגמרי . פה היתה התאוששות מהירה יחסית והמשכתי הכול כרגיל . האם זה תקין שמידי פעם אני ארגיש "השתוללות" כזו ?

1) דופק תמיד נע ולא עומד במקום. 2) עם היה אירוע של דפיקות לב או דופק בלתי סדיר זה יכול להיות הפרעת קצב, לא ניתן לקבוע ללא בדיקות נוספות. חשוב לציין ולאנשים שהיה להם רפרוף בהמשך יכול להופיע פרפור פרוזדורים אפילו אם אהלציה היתה מוצלחת.

18/09/2016 | 01:49 | מאת: דניאל

שלום ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח) השורה המשמעותית בפענוח היתה: בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה. בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא. מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה. כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי. לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים. בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת. במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block א. מה זה vagally mediated av block? ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר? ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה?

א. זה הופרעת הולכה שתלויה בפעילות של עצב ווגוס. כפי שאני הבנתי היו אירועים ווזו-ווגליים. בזמן האירועים שה מש שקורה- עצב ווגוס פעיל מאוד וגורם לתופעה. כניראה זאת הסיבה שרופא חשד והפרעת הולכה על רקע זה. ב. כמו בכל בדיקה מדי פעם יש דעות שונות. במקרה הזה לא מדובר באבחנה שונה, אלא במחשבה על שיבת ההפרעה. ג. במידה ומדובר במוביץ מסוג 2 המשמעות היא בהפרעה עצמה יותר מאשר בזמון הופעתה. בגדול בכל מקרה של ספק מציע לפנות למומחה בהפרעות קצב לקבלת דעה שניה.

23/09/2016 | 15:12 | מאת: דניאל

שלום האבחנה כפי שנכתבה בתשובת ההולטר היא של מוביץ 2 מי שאמר לי שהאבחנה הזו מוטעית, זה אלקטרופיזיולוג שהייתי אצלו, והוא אמר שמדובר ב-vagally mediated av block מה לדעתך עלי לעשות? איך עלי להתייחס לזה? ואם אני מבין נכון, ממצא של מוביץ 2 מעיד על סכנה ויש לשקול קוצב לב, מה משמעות הממצא השני מבחינת סיכון וטיפול? אגב, בבדיקה גופנית שעשה הקרדיולוג (אלקרופיזיולוג) הוא ציין שיש קול S4 חלש, ללא אוושות, וכן שאני טיפוס ווגאלי. מה הכוונה בשני הדברים הללו? תודה רבה

עשיתי פעם הולטר ויצא שפה ושם יש הפרעות קצב לא משהו רציני. רוצה לשאול. כשאני הולכת לאירועים חתונות וכו. אם אני יושבת ליד הרמקולים אני חייבת להחזיק את הלב חיצונית כן. כי המוזיקה של התופים מפריעה לי ואני מרגישה הפרעות בקצב הלב. אין לי בעיות לב ואין לי קוצב לב. אני בת 52 האם זה נורמאלי שכל פעם שאני שומעת תופים וקצב של דפיקות של התופים עושה לי לא טוב .

אין קשר בין זה להפרעות קצב

02/10/2016 | 09:40 | מאת: רון ו

כתוצאה משכן שהשמיע טרנס בום בום משך שבועות מעבר לקיר וגם נעלמו בהדרגה חודשים אח"כ יתכן וזה רק טריגר לחולשה כשלהיא אבל המערכת העצבית מושפעת מרגש מתח רעש ומוזיקה כמו גם אורות מהבהבים מעוררת תגובה עצבית למי שרגיש לכך.

שלום מאחר והסימפטומים דומים להתקף לב על רקע איסכמי, מה הדרכים לאבחן את התסמונת? רק באמצעות שלילה של אירוע איסכמי? או שיש סימנים מיוחדים או בדיקות שיכולות לאשש שמדובר בזה? אנזימי הלב עולים כמו בהתקף לב? מאחר ומדובר בתוצאה של מצב נפשי, משבר, חרדה, וכדו'. האם כל אדם שסובל ממשבר כלשהו או חרדה צריך לחשוש מזה? מה גם שבחרדה יש לא פעם תחושות בדיוק כמו בהתקף לב, ואז מרגיעים אותך שזה בסך הכל חרדה, אך אולי זה לא רק חרדה אלא תסמונת הלב השבור? תודה

1) פורום הזה זה פורום של הפרעות קצב, לא קרדיולוגיה כללית 2) השאלות למעשה מתייחסות מבקשות לתת הרצאה על תסמונת טאקצובו. בקצרה: יש מס' מעפיינים המאפשרים להבדיל בין זה להתקף לב. וכן יש הרבה דברים משותפים. אך עדיין יש אפשרויות להגיע לאבחנה. לגבי תחושה בזמן התרגשות: לא כל תחושה זה התקף לב ולא טאקצובו. כל מקרה לגופו.

15/08/2016 | 16:51 | מאת: נתי

שלום בן 42, לא מעשן, לא מטופל בתרופות (מלבד אספירין מניעתי בגלל גורם קרישה) מזה כמה זמן שאני חש לפעמים תחושה לא נעימה, מחסור באוויר, אי נוחות בראש. יצא לי לבדוק סטורציה מספר פעמים, ועל פי רוב הסטורציה שלי בין 92-94, ולפעמים גם מתחת ל 90. ביצעתי בדיקת אקו רגיל (שככל הנראה תקינה), וכן בדיקת הולטר לב 24 שעות. ואלו התוצאות: משך הבדיקה 23 שעות ו-55 דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 57 ל - 153 לדקה (ממוצע 80). הפרעות קצב על חדריות: APB ' S בודדים-10. הודגם קטע של SVT י (AT או AF)-פעימות בתדירות 10 עד 163 לדקה (בשעה 17:01). אציין שביום הבדיקה עצמו הרגשתי טוב יחסית, לא חשתי קוצר נשימה. מה משמעות הממצא בשורה האחרונה? האם נדרש בירור נוסף? טיפול? והאם זה קשור לתחושות שתיארתי ולסטורציה הנמוכה שיש לי לעיתים? ואם זה ממצא בעייתי, מה הדחיפות בביקור אצל קרדיולוג? התורים הם לעוד חודש. תודה

- לא דווקא ישנו קשר בין התופעות המתוארות וממצאים בהולטר - ממצאים בהולטר די קלים, לא דורשים התערבות טיפולית - אפשר לחשוב על עוד בדיקות שיכולות להצביע על קשר/אי קשר בין התופעות לבין הפרעות קצב - תור לקרדיולוג עוד חודש- סביר - הייתי ממליץ לפנות למומחה בהפרעות קצב ולא לרק לקריולוג כללי כדי להשלים בירור - לא ניראה לי ששינויים בסטורציה קשורים דווקא לביות לב

שלום ד"ר, האם בטוח לבצע אלקטרו פיזיותרפיה למי שמושתל לו קוצב לב? תודה

שאלה במקום. זה תלוי במספר גורמים: - סוג של פיזיוטרפיה - סוג המכשיר המושתל - מצב הפציאנט מציע לפנות עם השאלה למרפאת קוצבים בה הפציאנט נמצר במעקב. בפניה יש לתאר (רצוי ע"י מכתב ומפיזיוטרפיסט) סוג הטיפול המתוכנן.

16/08/2016 | 11:46 | מאת: פליקס

29/09/2016 | 12:52 | מאת: פליקס

קראתי שטיפול זה יכול לייצר שה מגנטי שיכול לגרום להפרעות. אמא ביקשה להפסיק טיפול בכל זאת. תודה

09/08/2016 | 02:20 | מאת: לימור

אני בת 42 נוטלת נורמיטן 25 מג פעמיים ביןם היום ב 1 בלילה לקחתי בטעות נורמיטן נוסף מה עליי לעשות ?

במידה ואת מרגישה טוב- אין צורך בפעולות מיוחדות. במידה ולא מרגישה טוב- לפנות לרופא. המינון סה"כ (כולל תוספת) הוא מינון נמוך.

20/07/2016 | 19:53 | מאת: עשירה

שלום אבי בן 82 הועבר למיון עם דופק 40 . לאחר מספר בדיקות הוחלט לשחררו עם רמת טרופונין 17 האם זהו ערך תקין?

רמת טרופונין תקינה שונה בין המעבדות. בנוסף לכך שינוי ברמת המרקר הזה לא פחות חשוה מערך אבסולוטי.

בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL , לא היה בקופה מינון של 10מג אז לקחתי 5 ימים מינון של 40מג. בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים ,אחרי שבועיים הופיעה התרופה במינון 10 של אז המשכתי לקחת במינון של 30,מג. בהתחלה לא הרגשתי משהו אבל, הופיעו תופעות בשרירים, מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין, הורדתי ל20 מג,כמו שהיה בהתחלה אבל התחושות התמתנו רק במעט. השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? אם עושים הפסקה של כמה ימים בנטילה, איזה השפעה תיהיה לזה על הפלאקבקרוטיס? השפעה שלילית? התגברות ההיצרות? האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, ? או שמקובל ישר לתת תרופה אחרת מהסטטינים ? תודה רבה מראש

שוב מבקש לשים לב על נושא הפורום שהוא מוגדש להפרעות קצב לב. אין דרך לדעת האם כאב שרירים קשור לתרופה או לא בלי להפסיקו. ממליץ לפנות לרופה המטפל. יתכן דרושות בדיקות, שינוי בטיפול

01/07/2016 | 12:44 | מאת: דינה

שלום רב!בני בן 20 ,חייל,סובל מיתר לחץ דם מגיל 12 מטופל ע''י וזודיפ קומבו 20 מ''ג.לחץ דם מאוזן,דופק תקין.אקו לב האחרון נעשה בינואר 2016-תקין. לאחרונה התלונן לכאבים בחזה.אופי הכאב-התכווצות שבאה וחולפת ושוב בא...לפני מס' ימים היה אירוע של הכאבים שנמשכו במשך 12 שעות.במהלך האירוע,הדופק 124,מרגיש בחילות. פנינו למיון ובו נעשה א.ק.ג.-סינוס טכיכארדיה.טרופונין שלילי.טופל בקרדיולוק 2.5 מ''ג .הדופק ירד והכאבים נעלמו. אתמול והיום שוב חזרו ההתכווצויות,אומנם בודדות. במיון שחררו את בני ללא הסבר מה גרם לאירוע כזה ומה לעשות בהמשך. האם,לדעתך,הדבר המתואר דורש בירור קרדיולוגי?האם יתכן שמדובר בכאב שנובע מריאות? בתודה מראש ובברכה, דינה

שלום. זה פורום להפרעות קצב לב. בכל זאת אני כמובן קרדיולוג ואנסה לענות על שאלותך. אני מבין את הדאגות, אבל: 1) פורום זה לא מקום לקבל יעוץ. פורום זה המקום לשאלות, דיונים כלליים בנושאים שונים. במקרה שלנו- הפרעות קצב. 2) לפי סיפורך בן כבר פעמיים נבדק ע"י רופאים ואני מניח ששנים במעקב - בשל יל"ד מגיל צעיר מאוד. אני גם מניח שעבר סידרה שלמה של בדיקות בעברו. לא ניתן ע"ס סיפור קצר לתת עיצות. ההמלצה שלי לגשת לרופא המטפל שמכיר אותו ולשאול כל השאלות על בסיס בירור שעבר כבר וממצאים בבדיקות במיון לאחרונה.

03/07/2016 | 11:58 | מאת: דינה

דוקטור היקר! ממתי טכיקרדיה לא שייכת להפרעות בקצב לב? אכן בני נבדק בעבר,אך האירוע עם דופק מהיר היה חד פעמי.לא קיבלנו הסבר במיון ולכן פנינו אליך-למומחה בהפרעות קצב הלב וחבל על תגובתך. לא ציפינו שתקבע אבחנה אלא להכוונה וזו,לדעתי ,מטרת הפורום.

אני מקווה ששמת לב שלמרות זאת שחשבתי שהכתובת לא נכונה כו עניתי. לבן שלך יש כאב בחזה שדורש בירור. טכיקרדיה- זה לא תמיד הפרעת קצב. במקרה שלו (על בסיס מידע הדליל שיש לי) יתכן מאוד שהטכיקרדיה היתה סינוסלית. במילים אחרות- קצב נורמלי מועץ. לגבי המשך. כפי שהבנת אותי אני לא יכול גם "לכוון" על בסיס מידע כל כך דליל. זאת הסיבה שהזכרתי שבנך עבר בירורים עם תוצאות ידועות לכם ולרופאים שלכם, אך לא ידועות לי. איך אפשר לכוון במקרה הזה? אני עדיין ממליץ לפנות לרופאים המכירים את בנך. במידת הצורך הם תמיד יכולים להעזר בקרדיולוג ואף במומחה בהפרעות קצב

28/06/2016 | 18:01 | מאת: יוסי מזרחי

שלום, אני בן 62 וצפוי לעבור בקרוב השתלת קוצב לב. בנוסף לבעיה בהולכה החשמלית (av-block), אני סובל גם מהתעלפויות כתוצאה מ-וזה וגל. שאלתי היא האם השתלת הקוצב תמנע התעלפות כתוצאה מ-וזה וגל תודה

שאלה טובה מאוד.הנושא לא פשוט. כן, יעילות של הקוצבים בטיפול לאירועים ווזו-ווגליים פחותה מיעילותם בבעיות אחרות. בכל זאת קיימים אלגוריטמים מסויימים בקוצבים האמורים למנוע את האירועים האלה. בחברות שונות האלגוריטמים הם שונים. יש מעט דיווחים על יתרון של אחד האלגוריטמים בשם CLS - close loop stimulation.

20/06/2016 | 19:59 | מאת: חזי

שלום רב, עברתי בדיקות דם תקופתיות , אני בן 42 בבדיקה יצא שה CK הוא על 380 רציתי לדעת האם זה תקין? יש לציין שלפני כ 3 חודשים הייתי מאושפז בעקבות מיוקרדיטיס תודה חזי

התוצאה לא תקינה. אבל אני לא אוכל להרחיב בתשובה בלי לגעת על מה מדובר, מה המחלות, מה הטיפול, מה הסיבה לביצוע הבדיקה. ממליץ לפנות לרופא המזמין את הבדיקה.

17/06/2016 | 12:06 | מאת: מנחם

מכובדי שלום רב בבדיקה שעשיתי נרשמה תוצאה. "מסתם טריקוספדאלי ,במנוחה מפל עד 5 ממ"כ שעלה עד 11 ממ"כ לאחר מאמץ מה המשמעות ? תודה מראש

מזכיר שזה פורום המוקדש להפרעות קצב. שאלתך לא במקום. בכל זאת התשובה: הציטוט לא ברור. לא ניראה לי שציטוט נכון. יתכן מדובר במפל אחר, לא על המסתם הטריקוספידלי

13/06/2016 | 16:14 | מאת: דוד יולס

שלום דר' אני בן 80 וסובל מסוכרת. לפני שבועיים עשיתי בדיקת ארגומטריה וקבלתי את התוצאות הבאות 1.כושר גופני טוב לגילו. 2.תגובה נורמוטנסיבית של לחץ דם במאמץ. 3.לא ניתן לאבחן ראיסכמיה בנוכחות LBBBB ניתן לשקול המשך בירור איסכמיה על ידי ביצוע מיפוי לב עם טליום במאמץ. 4.ללא אריטמיה משמעותית במאמץ, PR התקצר במהלך המאמץ. אני מעדיף לא לעשות בדיקת מיפוי לב עם טליום היות ומחדירים חומר רדיואקטיבי ויש קרינה. שאלתי האם אפשר לעשות במקום בדיקת אקו במאמץ. בתודה דוד יולס

כן אפשר לבצע אקו במאמץ, אומנם LBBB יכול קצת להפריע לאיבחון גם באקו

12/06/2016 | 23:15 | מאת: קובי ק.

בן 40. לפני חצי שנה עברתי אבלציה בשל הפרעות קצב (33%) והסתבך לטמפונדה לבבית שנוקזה. כעת סובל מפריקרדיטיס כבר 10 ימים, מטופל בכולחיצין ואיבופן 600. אקו לב וא.ק.ג תקינים עם נוזל מינימלי אולם ערכי crp גבוהים. שאלתי: מנסיונך, כמה זמן אני עשוי לסבול מתסמיני הדלקת? אני סובל מכאבים וחום לסרוגין וכבר ממש מיואש. מלבד זאת, הפרעות הקצב נותרו בעינן. מה עושים??? תודה

פריקרדיטיס ברוב המקרים עובר ללא שאריות. ישנם מקרים שזה יכול לחזור

דר' שלום רב ותודה לך מראש, יש לי שאלה (אולי קצת מוזרה אבל אני מוטרדת), אני אחרי ניתוח קטן לפני שבוע, הלכתי היום לרופאה כללית בעקבות ברונכית וסחרחורות. הרופאה הזאת היא קצת אגרסיבית ומדדה לי לחץ דם ידני (זה מה שיש לה במרפאה) עם בלון כזה שמנפחים אותו ואז מרפים. היא ניפחה ניפחה ואז הרגשתי כאב עצום ביד כאילו היד שלי מתפוצצת, אמרתי כואב לי, לקח כחצי דקה או יותר ואז הרפתה. השאלה שלי אם ניפוח יתר שקראתי שאז הדופק גם נעלם, יכול לגרום לנמק ביד או לנזק אחר ? מאחר ועד עכשיו כל היד מאד כואבת לי מהכתף ומטה. הייתכן מצב כזה שקרה נזק מבדיקת יתר לחץ דם ידני? אודה לך על תשובתך הכנה והמהירה,,, תודההה רבההה אורנה המודאגת,,

ניפוח כזה לאולם לא יגרום לנמק. מאוד לא סביר שנגרם נזק, אומנם אני לא יכול להתחייב.

05/06/2016 | 09:21 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 43 סובלת מדפיקות לב מהירות מדי פעם עוד מגיל ההתבגרות, בבדיקות לא מצאו כלום..בהולטר, במאמץ וכו'. לחץ דם גבוה החל בהריון ונמשך לאחר לידת בני הבכור עד היום. מטופלת בלחץ הדם באוקסר פלוס, לרקאנידיפין, קרטיה בבוקר. בעבר לקחתי גם נורמיטן בערב שעזר קצת לדפיקות הלב המהירות....שקלתי 24 קילו יותר, מכיוון שהורדתי במשקל גם לחץ הדם ירד והורדתי את הנורמיטן... היום משקלי תקין ואם אני לוקחת נורמיטן בערב לחץ הדם יורד יותר מדיי. 1.האם יש משהו אחר שניתן לעשות לגבי דפיקות הלב המהירות? הן באות מדי פעם, 2.בעיקר שמתי לב אם אני אוכלת יותר מדיי או פחות מדיי, האם יש קשר להרגלי אכילה? תודה

יש הרבה יותר מסיבה אחת להרגשה של דפיקות לב. וברור אם כך, יש יותר מטיפול אחד לזה. קשה לי לתת המלצות ל"דפיקות לב" כאשר, לפי סיפורך אין שום אבחנה. אני סבור ואין לך הפרעות קצב משמעותיות שדורשות טיפול, לכן לא ממליץ על נורמיטן. במידה ותופעה מדאיגה יותר מדי, הייתי ממליץ על סבב של בדיקות. אחת הבדיקות שהייתי ממליץ זה Event recorder (לדוגמה של חברת "מוניטור"). בעזרת מכשיר כזה ניתן לקלוט אקג "בזמן אמת", ז"א בזמן שאת מרגישה דפיקות לב. אז ניתן יהיה לתת המלצות לטיפול.

05/06/2016 | 16:40 | מאת: מיכל

29/05/2016 | 12:32 | מאת: יעל

שלום רב, אמי סובלת מלחץ דם גבוה ופרפור פרוזדורים מזה כמה שני- היא בת 72. היא מטופלת בפרופקס (בעבר ריתמקס)- 150 מ"ג- 6 כדורים ביום-פעמיים כל פעם. בנוסף לוקחת טרייטיס 5 מ"ג בבוקר וטרייטיס 2.5 מ"ג- פעמיים בערב. כמו כן נוטלת אספירין פעם ביום. בימים האחרונים היא מתלוננת על חולשה, התעוררה 3 פעמים בבקרים עם תחושת לחץ בראש ועד שנטלה כדור נוסף של טרייטיס רק אז זה עבר. בפעם אחרת ניגשנו לחדר מיון כשהרגישה כך ושם הכל הסתדר ושיחררו. התור לקרדיולוג לצערנו ארוך... שאלתי היא האם אלו תסמינים נורמאליים למי שסובל מכך? האם במקרה כזה הרופא צריך להגדיל את מינון הכדורים? תודה רבה מראש

ברור שפורופ הזה זה מקום ליעוץ מסודר. לא אוכל לתת המלצות ברורות. לפי הסיפור המצב דורש טיפול של אופט המטפל. מציע לפנות אחיו שוב. יש לבצע בדיקות לאיבחון המצב.

שלום רב, יש לי פעימות מוקדומות שאנני מרגיש אותם מספר שנים באחוז גדל שהגיע לכ- 21%. לפני 4 חודשים הומלץ לי להתחיל טיפול בקרדילוק 1ץ25 פעם ביום ולאחר 3 חודשים בהולטר נצפו 31% פעימות מוקדמות ללא ירידה משמעותית בדופק. העלו לי את המינון פי 4 ל 2.5 פעמיים ביום, לאחר חודש בהולטר ניצפו 45% פעימות מוקדות ללא שינוי בדופק הממוצע. האם יכול להיות שאצלי הקרדילוק מחמיר את הפעימות המוקדמות? האם יכול להיות שהאבחון של פעימות מוקדמות אינו נכון ובעצם יש משהו אחר? באיזה קצב הורדה אני יכול להפסיק את הקרדילוק?

לא חושב שקרדילוק מחמיר, אך בוודאי לא עוזר. במצב כזה ממליץ לפנות לרופא מומחה בהפרעות קצב כדי לדון על אפשרויות טיפול

שלום דוקטור, בימים האחרונים אני חובה תופעה מוזרה אני מרגיש מין פרפור בקיבה כל כמה דקות כשבדקתי דופק שמתי לב כשיש לי את הפרפור אין לי פעימה הדבר מאוד מלחיץ אותי האם יש סיבה לדאגה?? תודה

קשה להתרשם, אבל יכול להיות מדובר בפעימות מוקדמות. אם זה כן נכון זה דורש בירור, אך בהרבה מקרים זה לא בעיה רצינית. אין מה להלחץ. תפנה לרופאים זלך.

24/05/2016 | 22:38 | מאת: שירן

שלום דר, אני בת 27, בריאה בדרכ, עברתי הולטר לב מהסיבה שלפעמים יש לי קצב לב גבוה גם בשעת מנוחה. משך בדיקה:24 שעות קצב בסיסי-סינוס, קצב לב מינימלי 59, קצב לב מקסימלי 135, ממוצע 75. הפרעות קצב חדריות pvcs-135, בודדים בעיקר בלילה, 11 טריגמניות. מזה טריגמניות? הפרעות קצב על חדריות-לא, הפרעות הולכה-לא, שינויי st-לא. אודה לתשובתך

זה לא פעם ראשונה בפורופ הזה החדש שפונים אלי בבקשה לפרש סיכום של הולטר. בגדול זאת כתובת לא נכונה. ברור שיש לפנות לרופא שביקש את הבדיקה ובמידת הצורך לקרדיולוג. בקצר- ישנם ממצאים בהולטר קלים. נמצאים בחלק גדול של אוכלוסייה בריאה. טריגמניה זה קצב לב כאשר כל פעימה שלישית זאת פעימה מוקדמת.

23/05/2016 | 17:03 | מאת: יניב

שלום ד"ר, יש לי ברקע מחלת קרוהן וכל פעם שהגעתי למיון ועשו לי א.ק.ג הביאו רופא לבדוק שאני לא עובר התקף לב, באחת מהפעמים רופא אמר לי שיש לי תופעה שנקראת early repolarization. מה זה בעצם אומר? האם זה משהו שאני אמור לעקוב אחריו או לתת לו תשומת לב מיוחדת? והאם מותר לי לקחת אנטיביוטיקות מסוג אזניל וקלרית שיכולות לעשות הפרעות בקצב הלב? תודה רבה

התופעה נובעת מפעילות מסויימת של תעלות יונים בשריר הלב. זה בא ע"י ביטוי בתמונה אופיינית באקג. אין לזה משמעות. זה לא תופעה חולנית. כדי פעם אחד לגשת לקרדיולוג כללי ו/או קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב עם אקג כדי לקבל הסבר מפורט ואז כבר להוריד מתח כל פעם שעושים לך אקג.

22/05/2016 | 17:47 | מאת: דניאל לוי

שלום, אני בת 38, חולת דיאליזה בעבר וכיום מושתלת כליה. לפני 3 שנים התחלתי להרגיש "החסרת פעימה", התופעה חזרה מספר פעמים ביום ולבסוף עשיתי אקו לב, בדיקת מאמץ, אקג וגם מעקב 24 שעות. הבדיקות חזרו כולן תקינות וקרדיולוג אמר לי שזה מצב נורמלי של פעימה מוקדמת. לאחר תקופה זה עבר. לפני כשבוע התחלתי להרגיש שוב את אותה תופעה, האם עליי לעשות שוב בדיקות חוזרות? ההרגשה מאד לא נעימה ומפחידה..

פעימות מוקדמות (הרגשה של חוסר פעימה נגרמת ע"י פעימות מוקדמות)זאת תופעה שכיחה. במידה וכל בירור לבבי בעברך היה תקין, אין סיבה לדאגה. אופייני שזה בא בתקופות.

19/05/2016 | 15:59 | מאת: דנה

בעבר היה לי ריבוי של הרגשת דופק לב מהיר שכלל גם התעלפות חד פעמית, עברתי הולטר לב ויצא שהכל תקין פרט ל6 פעימות מוקדמות במהלך 24 השעות. באקג שעשיתי צויין שנמצא וונקבך- 2d AV block מספר adbs וכן ביגמניות. מה אומרים הדברים? האם ישנה בעיה מסויימת?

הדברים אומרים שיש פה ושם הפרעות קלות בהולכה ומעט מאוד פעימות מוקדמות. האם זה בעיה מסויימת? כמובן שזה בעיה "מסויימת", אך משמעות הדבר יש לבדוק עם הרופאים שלך. בגדול אין ממצאים קשים

שלום , אני בן 23 ולאחרונה חוויתי מספר התקפים לא נעימים של חולשה חזקה הרגשה שקשה להסביר במילים - כאילו עומד להתאלף . הכל התחיל לדעתי לאחר שני מקרים (בפרק זמן של כחצי שנה) בהם חוויתי עילפון לאחר שתיית אלכוהול במקום ציבורי-חשוב לציין שהמינונים לא היו גבוהים ולא נעשו במקרים אלו מעשים קיצוניים בשני המקרים התפניתי לבי"ח לאחר המקרה ושוחררתי לאחר שעות ספורות. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת mri מבנה לב לאחר בדיקת אקולב תוצאות הבדיקה : ל הלב MRI להלן ממצאי בדיקת . וכולל שימוש בחומר ניגוד CINE טכניקה: הבדיקה כוללת רצפים שונים, כולל .40-45% EF עם LV התוויה קלינית: אירועים של אובדן הכרה ועייפות. באקו-לב ירידה בתפקוד להמשך בירור בשאלה של מיאוקרדיופטיה. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה במערכת. ממצאים: הרחבה קלה של החדר השמאלי. . מ"מ ברוחב 63 בסוף הדיאסטולה החדר מודד . מ"מ 9 - כ – עובי תקין של שריר הלב בסוף דיאסטולה ירידה קלה וגלובלית של התכווצויות של שריר החדר השמאלי. ללא תנועות פתולוגיות פוקאליות. תפקוד החדר השמאלי: EF: 46%. . מיליליטר 87 :SV . ליטר לדקה 4.9 :CO . מיליליטר 187 :EDV . מיליליטר 100 :ESV אי-ספיקה קלה במסתם המטרלי. ללא עדות לאי-ספיקה או היצרות במסתם האאורטלי. .T2 ללא עדות לאות פתולוגי בשריר החדר השמאלי ברצף ללא הפרעה בפרפוזיה. בשלב מאוחר לאחר הזרקת חומר ניגוד מספר מוקדים קטנים של אות גבוה, לדוגמה בחיבור התחתון של החדר .(1001 סריה 28 מ"מ )חתך 3 הימני לספטום מוקד קטן של האדרה מאוחרת בקוטר . מ"מ 3 ,( גם בקוטר של 1001 סריה 30 מוקד קטן נוסף ולא ספציפי בספטום הקדמי יותר )חתך ממצאים אלו גבוליים מבחינת משמעות ולא ספציפיים. החדר הימני: ללא עדות להפרעה בתנועות של דופן החדר הימני. תפקוד החדר הימני: EF: 40%. . מיליליטר 80 :SV . ליטר לדקה 4.5 :CO . מיליליטר 198 :EDV . מיליליטר 118 :ESV .( מטר מרובע 2.1) BSA - החדר הימני אינו מוגדל בהשוואה ל ללא עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. .46% של EF . ירידה קלה בתפקוד של החדר השמאלי עם 1 :התרשמות . . ללא עדות להפרעה פוקאלית בתפקוד החדר השמאלי וללא עדות לפגיעה איסכמית 2 . . מוקדים קטנים מאוד של האדרה פתולוגית כמפורט. ממצאים אלו גבוליים מבחינת משמעותם ולא ספציפיים 3 לא ניתן לשלול שרידי מיאוקרדיטיס. אפנה לרופא בקרוב להמשך טיפול אך חשובה לי התייעצות מוקדמת יותר עם גורמים אחרים , לכן אני פונה לאתר , אשמח להסבר קצר על המצב בו אני נמצא וכן הסבר על דרכי הטיפול . מקריאה קצרה באינטרנט הבנתי שכנראה אני סובל מאי-ספיקת לב ויתכן גם שבעבר חליתי בדלקת שריר הלב ,אשמח לפירוט בנושא . תודה!

שלום. אני מכווה שאתה לא מצפה ליעוץ באתר. אני לא אוכל לתת תשובה מבוססת ומפואטת על בדיקות שביצעתה- זאת לא המטרה של הפורום. בקצרה. ישנם ממצאים באקו ו-MRI שדורשים דיון והחלטה על המשך בירור ו/או טיפול. מציע להמשיך אצל רופאים שהפנו אותך לבדיקות.

03/05/2016 | 22:45 | מאת: יולי

Minimum heart rate - 37 Maximum heart rate - 142 Bradycardia - 500 Mean heart rate - 59 Normal beat total - 80707 Dropped beats - 16 QRS total - 80926 משך הבדיקה 22 שעות ו22 דקות קצב בסיסי: סינוס שנע בין 37 ל142 בדקה(ממוצע 59) הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 33 לדקה בשעות הלילה תבנית הQRS מתאימה לBBB בחודש וחצי האחרונים יש לי חולשות כאבים בחזה כאבי ראש קוצר נשימה לפעמים חוסר תשומה ביד שמאל חוסר תאבון ירידה של 10 קילו במשקל בחודש וחצי.. הרופא מייחס את זה להפרעת חרדה/פוסט טראומה כתוצאה ממוות של מישהו קרוב היו לי כמה התקפים של חולשה שממש עמדתי ליפול מהרגליים יש לי עוד הרבה זמן תור לקרדיולוג אשמח אם תגידו לי אם יש שם משהו ממש חריג שאני צריך להקדים את התור אליו.. תודה

שלום. כמובן לתשובה מפואטת יש לפנות לרופא המפנה ו/או קרדיולוג. באופן כללי בבדיקה אין ממצאים שדורים טיפול מיידי.