פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
503 הודעות
493 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

03/11/2017 | 12:15 | מאת: מאור

שלום אובחנתי כסובל Preexcjtation syndrome short pr interval Lown Gonon Levine syndrome With multiple episodes of syncope and reduces functional capacity not controlled by beta והומלץ לי על אבלצייה? אשמח אם תיתן לי מידע על תסמונת הנ''ל? וקרדיולוג אמר לי שקיימת חשיבות רבה לאבלציה במקרה שלי מכיוון שתסמונת מכניסה אותי לסיכון חיים האם אתה תומך בטענה זאת?

המצב בנוכחות סימפטומים כן מצביע על צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית - EPS ואבלציה. האם קיימים סימםטומים או לא אני לא יכול לקבוע על בסיס מידע שבשאלה. היו אירועים של איבוד הכרה? באלו נסיבות? האם באמת יש ירידה ברמה התפקודית ואם כן, האם קשור למצב ההולכה? האם יש תיעוד של הפרעות קצב? אלה השאלות שהייתי שואל.

06/11/2017 | 20:02 | מאת: מאור

בהמשך לתשובתך,תועד פעם אחת SVT קצר שחלף ובשאר פעמים סינוס טכיקרדיה עם PR קצר וצניחות ST ללא ממצא נוסף,יש לציין דופק מהיר מקדים את אירוע של איבוד הכרה,ואכן קיים פגיעה בתפקוד יום יומי.

לא בטוח עד כמה קשיים בתפקוד יומ-יומי קשורים ל-LGL. אם אני מבין נכון כן היה איבוד הכרה. אז - ראה התשובה הראשונה שלי

שלום רב לפני כחודש וחצי הייתי מועמדת לניתוח השלמה של בלוטת התריס עקב גידול בבדיקת רופא מרדים טען שהאק״ג לא תקין ומצויין גל T שלילי v1-v6 ברקע vt יציב מטופלת תרופתית טמבוקור דרלין ללא תלונות קרדיאליות כרגע הניתוח בוטל עד לבירור קרדיאלי כולל הולטר ואקו דובטמין הענין שאין לי תלונות והשאלה מה יכול להיות הסיבה לשינוי כזה כמו כן הקרדיולוג כתב אבחנה של קרדיומיופתיה משנית מה זה אומר ?? יש טיפול

לא ניתן על בסיס נתונים דלים לתת תשובה ברורה. אם קרדיולוג איבחן קרדיומיופטיה- כדי לדבר אתו ולבקש הסבר.

אחד הסיבות לקרדיומיופטיה "משנית" זאת הפרעת קצב עליה לא כתבת בבירור

31/10/2017 | 12:40 | מאת: חיים

גיל 62 עברתי בשנת 2001 אוטם בשריר הלב יחסית קטן. מתפקד טוב. במהלך השנה האחרונה ביצעתי מיפוי לב במאמץ ולא היה משהו חריג. בחודשים האחרונים הבחנתי בדופק נמוך הנע בין 45 דופק ל - 80 חשבתי אוליי הקצב הלא סדיר נובע מלקיחת אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת התריס. לכן, הפסקתי לבינתיים כדי לעקוב אחרי הדופק. להלן תוצאות הבדיקה שנעשתה במהלך 48 שעות: ביממה הראשונה - מהירות מינימלית: 64 מהירות מקסימאילית: 114 מהירות ממוצעת: 78 הפרעות קצב חדריות VPC'S: הפרעות קצב על חדריות APC?S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו כ5% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרוביםמאד לפחות 12% מכלל הפעימות. נצפו 1040 קטעי ביגימיניה עד 8 שניות- 5מחזורים, 342 קטעי טריגימיניה עד 25 שניות- 11 מחזורים.נצפו 2 זוגות ו שלשה יחידה. הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי ביממה השנייה - הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 55 מהירות מקסימאילית: 110 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC'S: הפרעות קצב על חדריות APC?S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו 2.6% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרובים מאד לפחות 7.2% מכלל הפעימות. נצפו 250 קטעי ביגימיניה עד 33 שניות- 23מחזורים, 126 קטעי טריגימיניה עד 6 שניות- 3 מחזורים.נצפו 2 זוגות . הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי

1. מציע לא לעשות שינוי תרופתי בלי יעוץ רופא ובמקרה שלך בדיקות דם. 2. בהולטר- פעימות מוקדמות

שלום רב, עקב פעימות חדריות מרובות כולל שלשות (3500 ביממה) וברצפים המליץ הקרדיולוג להגדיל מינון קרדילוק. מ2.5 מ"ג ליום ל5 מ"ג ביום. התחלתי להרגיש גלי הזעה, הן ביום והן בלילה ומרגישה אותן בעיקר כשעתיים שלוש אחרי נטילת הכדור . זה מציק מאד. האם יתכן קשר בין התרופה להזעה? האם כדאי לשקול חסם ביטא אחר? תודה

תופעת לוואי לא אופיינית לקרדילוק, אך לא ניתן לשלול לחלוטין. כן אפשא להחליף תרופה. קיימות גם אפשרוות אחרות לטיפול- יש לדון עם קרדיולוג המטפל.

23/10/2017 | 23:02 | מאת: נדיה

שלום דוקטור אי בת 52 בריאה בדרך כלל ברצוני לדעת מה משמעות התשובה של ההולטר? תשובת בדיקת הולטר normal sinus rhythm, 895 pvc's, 1 coupiet, 51 premature atrial complexes with 4 short runs up to 7 eats אני מרגישה בדפיקות ופעימות חזקות לא סדירות בלב כמה פעמים ביום עם חולשה מצב זה זה נמשך כבר חודש יש לציין שבדיקת האקו תקיה. אין לי לחץ דם או כל בעיה אחרת אחרת בלב. אבל, במשך עשרות שנים, יש לי mild mr האם המצב של הלב שלי מצריך טיפול? תודה

באופן כללי ממצאים "קלים". אבל, המשמעות תלויה במצב שלך, סיבת הפניה להולטר. מציע לפנות לרופא שהזמין את הבדיקה.

שלום לאחרונה היתה לי בעיית הפרעת קצב. (140 פולסים בדקה למשלך כשבועיים) לפני שלש שנים החליפו לי מסתם אורטלי. אני סובל מפסוריאטיק ארטריטיס/פסוריאזיס מפושטים בכל הגוף כבר 35 שנים. האם יכול להיות קשר של גורם בין פסוריאטיק ארטיריטיס ו/או פסוריאזיס לבין בעיות הקרדיאליות שיש לי. תודה, ארייק

לא נמצא קשר ברור בין psoriatic arhtritis לבין הפרעות קצב

29/10/2017 | 18:34 | מאת: קשר בין פסוריאטיק ארטריטיס לבעיות לב

דר גולובצ׳ינר, תודה על תגובתך. פניתי כי ראיתי כתבה על מחקר שעשתה דר׳ ליהי אדר: Psoriatic Arthritis May Raise Cardiovascular Disease Risk People with psoriatic arthritis (PsA) are at increased risk of cardiovascular disease (CVD) compared with people who don’t have PsA, according to a meta-analysis published in the April issue of Arthritis Care and Research. Lead investigator Lihi Eder, MD, PhD, says the study is among the first to quantify the relationship between heart disease and psoriatic arthritis – a form of inflammatory arthritis that usually develops in people who have the skin disease psoriasis. בברכה, אריה קראוס

שאלת ספציפיתעל הפרעות קצב.

20/10/2017 | 13:58 | מאת: מאור

שלום רב,בן 18.5 עם רקע רפואי של אי ספקת כליות חריפה,יתר לחץ דם עקשני לאיזון (לאמרותץ טיפול תרופתי משולב),GOUT-מגיל 14!,גסטריטיס,תועדו אירועי SVT. אשפוזים רבים בשל דפיקות לב מואצץ ומורגש כלא סדיר ואז מגיע תלונה של שחור בעינים ואז סינקופה-אמיתי. באקו לב-LVH,LV היפרדנמי,ללא הפרעה מבנית,למעט משצויין הכל תקין. הולטר לב: 24 שעות: סינוס טכיקרדיה עד 170 ללא הפרעות קצב,הולטר 48 שעות: סינוס טכיקרדיה עד 220 ללא הפרעות בהולכה,סינוס אריתמיה,פעימות מוקדמות על חדריות בודדות. צנטור וירטואלי-הכל תקין למעט LVH,LV היפרדנמי. תרשימי א.ק.ג: סינוס טכיקרדיה סידרה ללא סימני אסכמיה ללא עדות להפרעת קצב,**לאחרונה**: סינוס טכיקרדיה QTC-500 QT-390 צניחות ST דיפוזיות בעיקר בתחתונים. בהתחלה טיפול תרופתי היה : בקרדיולוג 5 מ''ג עלה ל10 מ''ג לאור המשכות שטכיקרדיה,ללחץ דם: דאוון160*1 ואמלו 10*1 לGOUT-אלוריל 300 פעם ביום,לגסטריטיס-נקסיום 40*2. SVT-במהלך אשפוז במחלקת קרדיולוגיה הייתי מחובר למוניטור 12 לידים ונתפס אירוע של SVT לאמרות טיפול תרופתי והוחלף כל הטפול ללחץ דם ודופק לנאובלוק 100מ''ג*3 ביום לאור אי ספיקת כליות חריפה עדיין אירועים רבים של סינקופה בעיקר במאמץ וגם לא במאמץ כלל לאחרונה חלה החמרה בהרגשה שמתוארת: עייפות יתר,בהליכה קלה ובמאמץ או בעלייה מדרגות(חצי קומה) כאב בחזה,קוצר נשימה דפיקטת לב עייפות יתר שהתחילה פיתאום .לאמרות שיושן מעולה בלילה! יש לי תור למרפאת הפרעת קצב -מעקב ולשקול על ביצוע אבלציה.וכרגע חל החמרה ורופאה מטפלת שלי אמרה שרואים את החמרה בא.ק.ג ובתלונות אך לא ניתן לעשות דבר נוסף עד הגעתי לקרדיולוג מטפל. יש לציין שאבא שלי בגיל 32 עבר אוטם,וסובל מגיל צעיר בGOUT,סכרת יתר לחץ דם ומWPW. סליחה על הודעה ארוכה! אשמח למענה על שאלתי: כיצד עלי כרגע להתנהג עם החמרה הזאת שמקשה עלי בתפקוד יום יומי? בתודה מאור .

אין אפשרות לתת תשובה שהיא למעשה יעוץ - במסגרת הפורום. לפי היסטוריה שהצגת לא מדובר במצב חריף, אלא בהחמרה במצב קבוע, לכן לא ניראה שישצורך בהתערבות דחופה. בכל מקרה אני מציע בכל זאת לפנות לרופא המטפל להערכה של דחיפות המצב מצד אחד ולהגיע לביקור אצל קרדיולוג המטפל מצד שיני

07/10/2017 | 08:13 | מאת: אילן

בעברי שתי אבלציות לפרפור, ואחת לרפרוף. לצערי תופעת הפרפורים לא פסקה. כיום, בגיל 55 אני שוקל לבצע אבלציה נוספת את האבלציות הקודמות (האחרונה לפני כ - 5 שנים) ביצע פרופסור מבית חולים מוביל בארץ, אבל לצערי לא צלח. כיום לא רק שאני מחפש מומחה אחר,אלא גם מחפש מרכז שיש בו ציוד מתקדם במיוחד, שכן די ברור שהבעיה שלי כנראה לא קלה לפתרון. אשמח לשמצוע אם יש הבדלים בין המרכזים בבתי החולים והאם יש מרכז שידוע שיש בו ציוד מתקדם במיחד שמאפשר גישה מתקדמת יותר לבחינת הלב בעת ביצוע האבלציה ואולי איתור הבעיה סוף סוף.

נכון להיום ציוד שמשתמשים בו לאבלציה של פרפור הוא ברמה טובה בכל המרכזים מתעשקים באבלציות מסוג זה. חשוב לי לציין שצריך להיות בטוח שמדובר בבפרפור. אחרי אבלציות מרובות כמו אצלך יש סבירות שמדובר בהפרעות קצב אחרות, לא פרפור.

לום, בת 28,מזה שנים סובלת מדופק מהיר אך הולטר לב ,אקו לב ,אקו לב במאמץ ומבחן ארגומטריה הראו שהכל בסדר. (מבחן ארגומטריה הופסק בשל תשישות אך לא נמא משהו חריג).לפני 6 ימים עברתי עקירת שן בינה ימנית עליונה ולא אמרתי לרופא שאני סובלת מדופק מהיר כי לא הייתה קטגוריה כזאת .לא היו לי כאבים בפה,לא התנפחות,ולא לקחתי אנטיביוטיקה. מיום לאחר העקירה ועד היום אני מרגישה עייפות קיצונית וסחרחורות נוראיות. לחץ הדם בבדיקת מכשיר ביתי הוא 135/86 והדופק נע בין 85-110. כשדיברתי עם הרופא שיניים יום לאחר העקירה כשהתחילו הסחרחורות הוא אמר שזה בגלל האדרנלין שבחומר הרדמה (הרדמה מקומית). האם יכול להיות שנגרם לי נזק ללב כתוצאה מחומרי ההרדמה והעייפות הקיצונית והסחרחורת שאני מרגישה היא תוצאה של העקירה? האם זה יכול להיות התקף לב?דום לב?

לא נגרם נזק ללב. דופק מהיר אחרי הזרקת אדרנלין זאת תופעה זמנית

24/09/2017 | 20:34 | מאת: דודי

שלום ד"ר אני בן 58 ומלפני 12 שנים ועד היום עברתי כמה אוטמים וצינתורים, ואני מושתל ICD מזה 10 שנים מחברת BIOTRONIK עקב NSVT בהולטר, ו-LVEF 30-34% - וכבר קיבלתי כמה פעמים מכות חשמל... (ולפני 4 שנים עקב החלשות הסוללה - הוחלף למכשיר מסוג LUMAX 640 VR-T ללא החלפת אלקטרודה) כעת בבדיקה שגרתית הוחלט ע"י הטכנאים בהתייעצות עם הרופאים, להחליף את האלקטרודה, עקב חשש שהיא לא תקינה. ובמקביל יחליפו גם את המכשיר, (למרות שעברו רק 4 שנים מההחלפה) בעצם כעת משתילים מחדש ICD עם כל הפרוצדורה. והשאלה שלי היא האם חייבים להצמד כעת לחברת BIOTRONIK או שיש כיום מכשירים טובים יותר מחברות אחרות... ומה בעצם השיקול המקצועי של הצוות בבחירת החברה. תודה לך מראש.

החלטות על חברות של מכשירים המושתלים מתקבלות כל ע"י רופא המבצע וךהתחשב במספר גורמים שונים

17/09/2017 | 12:30 | מאת: סיגל

ביצעתי אקו לב בעקבות דופק לב מהיר. במהלך הבדיקה הטכנאי שאל אותי לא פעם אם אני מעשנת אמרתי לו שלא המשיך לשאול אם עישנתי בעבר. שאלתי אותו מדוע אמר כי התמונה לא ברורה. ובשורה התחתונה סיכם שסך הכל תקין . בכל זאת, האם השאלות לגבי העישון והתמונה הלא ברורה עלול להדאיג אותי לגבי התשובה?

א. השאלה לא בפורופ הנכון. זה פורום של הפרעות קצב. ב. אני מצטער על כך ששאלות הטכנאי הכניסו אותך לדאגות. אין לי שום מידע והבנה למה שאלו אותך שאלות האלה. לא ברור לי מה זה "תמונה לא ברורה". הדבר היחיד שעולה לי שמבנה הגוף שוני בין בן אדם לבן אדם ויש מקרים שאקו לא יוצא טוב- לא בגלל בעיה בלב, מסיבות טכניות (לא ראוים טוב את התמונה). אחד הדברים המשפיעים על איכות התמונה זה אוורור הריאות. אולי זאת היתה סיבה לשאלה. וזה חלא אומר שיש לך בעיה בלב או ריאות או בכל איבר אחר.. אני מציע לחכות לתשובה רשמית של הבדיקה ולשאול את הרופא שלך

12/09/2017 | 13:23 | מאת: שוקי

שלום אני בן 44 לא מעשן משקל 91 גובה 1.81 לפני 7 שנים הופיע לי לראשונה פרפור פרוזדורים של דופק 170 לערך טופלתי באמבולנס למיון וכעבור שעתיים שוחררתי לפני שנה שוב פרפור שחלף לבד לאחר 20 דקות ולפני חודש שוב פעם שחלף לבד 20 דקות לערך בדיקות שביצעתי בשנתיים האחרונות אקו מאמץ תקין צינטור וירטואלי תקין בדיקות דם תקינות לחץ דם תקין סוכר תקין,מידי פעם סובל מפעימות מוקדמות אבל למד לחיות איתם שאלתי היא האם אני יכול להמשיך לחיות ללא טיפול כי אין לי מחלות רקע או שעדיף טיפול כלשהוא ?דופק במנוחה באזור 70 ובשכיבה אפילו מגיע ל55 האם יש קשר שכל הפרפורים הופיעו בשכיבה ?

אפשר להמשיך לחיות חיים מלאים גם עם פרפור. על בסיס הנתונים שהזכרת אין לורך בטיפול. לא דווקא יש קשר בין פרפור במצב שכיבה. מציע לדון על צורך/אפשרויות טיפול עם מומחים.

10/09/2017 | 21:29 | מאת: צבי

שלום האם מצב שיניים לא טוב,או עששת,עשויה לגרום או לעודד פעימות מוקדמות מכל סוג, או עלולה לעודד איזה שהיא הפרעת קצב לב אחרת? חן חן

לא

04/09/2017 | 13:33 | מאת: מאיר

שלום לדוקטור האם השתלת קוצב לב מונעת גם תופעת פרפור פרוזדורים התקפי? תודה על תשובתך בברכת שנה טובה

השתלה של קוצב לא מונעת פרפור. מצד שיני תרופות לפרפור ברובן גורמות להאטה בקצב הלב. השתלת קוצב מאפשרת בחולים מסויימים להגביר טיפול לפרפור.

29/08/2017 | 09:36 | מאת: גילי

שלום רב, סובלת מפעימות מוקדמות חדריות בהיקף שנצפה בהולטר של כ-2000 ליממה. גם ברצפים, גם בזוגות וגם בבודדים. היו גם אירועי דופק מהיר עד 140. בעקבות כך הוחלט על טיפול בחסם בטא. מרגישה מאד את הפעימות המוקדמות המורגשות במאמץ, במנוחה, אחרי אכילה, בכל פעולה שאני עושה. טיפול בקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. הרופא המליץ על הגדלת המינון (1.25 מ"ג בנוסף) . אך הדבר לא מוביל לשינוי משמעותי. 1. האם ייתכן קשר בין הפסקת ווסת /הורמונים לבין התגברות התופעה? (בעבר ההיקף היה נמוך בהרבה - 240 ליממה). 2. בעבר נטלתי נורמיטן שהוחלף בקרדילוק וההרגשה הכללית בטיפול בנורמיטן היתה יותר טובה . האם כדאי לחשוב על שינוי חסם בטא? האם חסם בטא אחר עשוי לסייע יותר להפחתת היקף הפעימות המוקדמות? תודה על הייעוץ. תודה

אתחיל מהסוף. זה פורום וזאת לא מרפאה, לכן כל מה שאני יכול כאן זה לספר באופן כללי על בעיות שקשורות להפרעות בקצב הלב. דבריי כאן בשום פנים ואופן לא יכולים להשמע כהמלצות. 1. כן יתכן קשר מסוים עם שינוי הורמונלי, אך באופן כללי כמות של פעימות מוקדמות משנה כל הזמן גם בחיים גם מבדיקת הולטר אחת לשנייה. 2. כן תגובה לחוסמי ביטא שונים יכול הלהיות שונה, אך נראה לי ששינוי תרופה לא יעשה הבדל גדול. חשוב לי לציין ש-2000 פעימות ביממה זאת כמות קטנה של הפרעות קצב. הכמות נמדדת באחוזים מכלל פעימות ביממה. אני לא יכול לדייק בלי לדעת פרטים של הבדיקה, אך יתכן זה סביב 2% - כמות בהחלט לא גבוהה של הפרעות קצב.

20/11/2017 | 07:39 | מאת: סיגלית

שלום לך גילי אשמח אם תיצרי עימי קשר. ונשוחח על הבעיה גם אני סובלת ממנה. מאוד חשוב לי לדבר על זה תודה. סיגלית

27/08/2017 | 14:15 | מאת: שיר

שלום רב מידיי פעם יש לי מאורעות של פעימות מוקדמות פרוזדוריות וגם חדריות לפני שנתיים היה לי מאורע של PAF עם כל אלה, האם ניתן לעבור בהצלחה את מבדקי הבריאות לללימוד טיס פרטי?

זה יהיה ברור במבדקים. כללים של המבדקים מסוג הזה נקבעים ע"י המוסדים הרלוונטיים. מציע לבדוק אם המוסד בו מתוכנן הקורס.

21/08/2017 | 21:36 | מאת: יאיר

מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים בחזה. עברתי בדיקת מיפי עצמות, CT, אקו לב במאמץ, אקג וייעוץ אצל קרדיולוג. לאחורנה שמתי לב שהכאבים מתחילים לאחר האוכל ובנוסף אליהם הדופק עולה לאיזור ה100. האם זה נובע מהפרעות קצב?

לא ניראה לי, אך למה לא לפנות לרופאים שלך שעשו לך בירור מקיף? הופעת כאב אחרי אוכל מחשידה על בעיה קשורה למערכת עיכול (קיבה?). כדי לפנות עם זה לרופא משפחה ולשקול בדיקה אצל רופא גסטרו. כל כאב יכול לגרום לעליה בדופק.

20/08/2017 | 21:05 | מאת: שואל מהלב

שלום רב מזה כמה חודשים אני מרגיש שהדופק עולה לגבוה מפעילות מנימליסטית .בבדיקות הולטר אקג ודם הכל היה תקין. אתמול בלילה בשעה 4 בבוקר התעוררתי משינה שאני מרגיש דופק גבוה בבדיקה הדופק היה 180 הלכתי למיון והדוםק היה שם 90 עשו אקג שהיה סינוס תקין ובדיקות דם ושלחו שוב להולטר. התוצאה של ההולטר שעשיתי היה דופק בזמן עירנות 80 עד 120 והקרדיוחוג רשם בעל מערכת סימפונטית רגישות גבוהה. אני מפעילות קטנה ולא קשה יכול להגיע ל 140 . הרופאים המליצו על משהו להרגעה כי המצב הזה הכניס אותי לחרדות . התחלתי ציפרלקס לפני כ 3 י ים אך אני שם לב לדופק מהיר גם (האם הציפרלקס מעלה דופק ). בנוסף הומלץ על אפשרות לקחת חוסמי בטא במינון נמוך להוריד דופק ולהרגע מעט . הבעיה עם החוזמי בטא היא שיש לי אסטמה והבנתי שלחולי אסטמה ישנה בעיה לקחת חוסמי בטא אני דיי מיואש כי אני לא יודע מאיפה הבעיה האם חרדתית או משהו צהלב הקצב ? אשמח לשעת אם יש חוסמי בטא לאסמתים.. תודה

שלום. המצב הזה : 1) לא מסוכן בכלל 2) דורש התייחסות במסגרת מרפעה להפרעות קצב. אני כן ממליץ לקבל יעוץ מומחה 3) מבחינת טיפול - לא יכול לתת המלצות במסגרת הזת, אך לדעתי יש מקום לשינוי. במידה ואין סיבה אחרת , לדוגמא, אני לא רואה מקום לציפרולקס.

19/08/2017 | 21:47 | מאת: רוני

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

יש סוגים שונים של VT עם משמעות שונה. VT זה לא VF- שתי הפרעות קצב שונות.

19/08/2017 | 19:03 | מאת: לב

בן 48, מגיל 18 הפרעות קצב על רקע נוון שרירים, מגיל 27 קוצב VVIR מזה שנתיים קוצב CRTD. ממש לאחרונה אירוע טכיקרדיה עם שוק מהדיפיברילטור, באישפוז מ"ס אירועים חוזרים והוחל טיפול בפרוקור. האם אירוע כזה של הפרעת קצב מסכנת חיים עלול לחזור ללא התראה למרות הפרוקור? מאז האירוע עברו שלושה שבועות בהם חיי אינם חיים. מאדם פעיל מאוד הפכתי למישהו שפוחד לצאת את סף הדלת וכל העת אני מדמיין דפיקות לב. מעט במפתיע, לאחר טיפול מצוין שקיבלתי באשפוז לא נקבעה לי ביקורת חוזרת ואין לי את מי לשאול.

קודם כל חשוב להבין שהמכיר מגן עליך. מקות זה ממש לא נעים, אבל תן לי לספר לך סיפור קצר. ההתמחות בהפרעות קצב עשיתי בקנדה. באותה תקופה בדיוק התקיימה אולימפיאדת החורף בקנדה. אתה מכיר את המסורת להעביר לפיד אולימפי ברחבי המדינה. לאחד הפציאנטים שלנו היה כבוד לקחת חלק מזה. הוא ספורטאי בעבר, היה כבן 75 באותו זמן. היה לו ICD. אז הוא רץ ואז פתאום קיבל מכה. הוא לא היסס לשנייה ו...... המשיך לרוץ. סה"כ הוא קיבל 3 מכות. רק אחרי שהוא מסר את הלפיד לרץ הבא הוא יצא מהמסלול ונח. הוא לא אמר מילה לחבריו ומשפחתו. רק צילצל לנו למחרת. בבדיקה התפרר שהוא קיבל מכות "בלתי מוצדקות" ללא הפעת קצב. פשוט קצב שלו עלה מאוד בריצה והמכשיר טעה. למה אני מספר? אני רוצה להסביר, שמאוד תלוי בך, איך המכשיר ישפיע על חייך. אין שום סיבה להגביל את עצמך. פרוקור היא תרופה טובה, אומנם לא עובדת ממש ב-100% מקרים. אני מאוד ממליץ ליצור קשר עם הרופאים שלך ולקבוע ביקור. יש לא מעט מקרים שמזמינים אוטומטית לביקור. במקרה הצורך אפשר להכניס גם פסיכולוג מקצועי לתמונה, המומחה שעובד עם הצוות המטפל שלך.

22/08/2017 | 16:43 | מאת: לב

תודה מעומק הלב על התשובה המפורטת והמנחמת. האם לדעתך באופן עקרוני אפשר כבר לנהוג? שוב תודה

יש נוהלים לגבי הגבלות בנהיגה של משרד התחבורה. לפי הכללים עסור לנהוג אחרי מכה של ICD במשך חצי שנה

24/08/2017 | 15:42 | מאת: לב

טוב לדעת. תודה רבה.

27/09/2017 | 07:33 | מאת: איריס

ברצוני להמליץ על דר' בינרט רועי מתל השומר/אסותא. עברתי אצלו תהליך צריבה. הוא אנושי,נעים ומקצוען

27/09/2017 | 20:32 | מאת: דני

תודה רבה! אפנה אליו.

14/08/2017 | 21:07 | מאת: ע.י.

שלום רב לאחרונה מדדתי בערב את הדופק שלי ויצא לי 45. אני בן 61 מ1/2017 ירדתי 21 ק"ג. מה שדרבן אותי זה פיסורה שבחרתי להחלים ממנה באופן טבעי למרות שלוקח זמן רב - בירידה לאחרונה. עוסק בהליכה כל יום - 7-10 ק"מ ולאחרונה התחלתי לרוץ חלק הולך וגובר מהמרחק. האם הדופק בעייתי? תודה

דופק לא בעיתי. מציע לבצע בדיקות בסיסיות כולל בדיקת רופא, אקג

25/07/2017 | 02:03 | מאת: גדי

שלום דר גרגורי רציתי לשאול אם הא.ק.ג הנל ששלחתי תקין ואם יש משהו גבולי אמור לי מה הוא ומה לשים דגש ולעקוב אני בן 34

1. אני לא רואה אקג 2. פורום זה לא מרפאה. אני לא יכול לפענח אקג כאן. יש להתעניין אצל רופא ששלח לביצוע אקג. אקג זה רק חלק באיבחון. יש לקחת בחשבון הרבה דברים מסביב

20/07/2017 | 16:11 | מאת: לידיה

שלום רב. אני בת 69. להלן התוצאות מבדיקת הולטר במשך 24 שעות, שביצעתי לפני כשבועיים: "- הקצב הבסיסי: קצב סימס - מהירות מינימאלית: 46 ממוצעת לדקה - מהירות מקסימאלית: 154 ממוצעת לדקה - מהירות ממוצעת: 71 לדקה - הפרעות קצב חדריות VPC's : נצפו סה"כ 94 VPC's במשך הבדיקה ממוקד אחד - הפרעות קצב על חדריות APC'S : נצפו APC'S בודדים. נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHICARDIA בן 4 פעימות ובמהירות של 167 פעימות לדקה. - הפרעות הולכה: בעיקר בשעות הלילה נצפו אירועים עם מרווחי R-R עד 2.3 שניות חלקם מתאימים ל- A-V Block דרגה שניה שעה 04:19, 01:19 חלקם מתאימים ל- BLOCKED APC'S שעה 02:33, 04:00. - שינויים משמעותיים בקטע ST לא נצפו - תלונות הנבדק לא צוינו - הערות/ סיקום קצב סימס, מהירות מינימלית - 46 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 71 פעימות לדקה. בשעות הבוקר נצפו קטעי SINUS TACHICARDIA במהירות עד 154 פעימות לדקה שנמשכו עד 2 דקות. " אני מבקשת להסביר מה הסיכונים ומה כללי הטיפול. בתודה רבה ובכבוד רב, לידיה

לאחרונה התרבו פניות לפורום בבקשה לפענח תוצאות הולטר. פשות מעתיקים תוצאות הולטר ומבקשים הסבר/המצלות/הצעות טיפול וכו'. פורום זה מקום לדיון בנושאים שונים, שאלות, אך לא מקום ליעוץ מקצועי. ההסבר ניתן וצריך לקבל מהרופאים המעורבים בטיפול. כדי לתת תשובה מושקלת צריך להיכנס יותר לעומק, לדעת מה היתה הסיבה לבדיקה, מה הרקע ועוד דברים נוספים.

אנחנו לפני נסיעה בתחילת ספטמבר לצפון איטליה ובין היתר לדולמיטים. לאבי יש קוצב לב ומזהירים אותו לגבי עליה אל מעבר לגובה 2000 מטר. האם באמת כה צריך להיזהר? האם אפשר ליהנות מיומיים שלשה בדולמיטיים בלי לעבור את הגובה הזה או שעדיף לדלג על הדולמיטיים. אודה מאוד לתשובה.

מתי הושתל הקוצב? קוצב בפני עצמו זה לא סיבה להיזהר מעליה לגובה. אולי מצב הרפואי אחר? ההגבלה עם קוצב- רק לפרק זמן קצר יחסית אחרי השתלת קוצב.

18/07/2017 | 08:46 | מאת: nicola

רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לא ממש הבנתי את השאלה

17/07/2017 | 10:01 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגיות?

שאלה קצת מוזרה לסטודנט (אם מדובר בסטודנט ברפואה)

20/07/2017 | 16:21 | מאת: סטודנט

בכל זאת אתה יכול לענות על השאלה?

כן

12/07/2017 | 16:56 | מאת: גילי

שלו רב תודה על התשובה המקיפה. אני מבקשת לשאול האם ניתן להגיע לייעוץ פרטי ואם כן מהם פרטיי התקשרות לקביעת תור פרטי. תודה רבה

054-4864969 מזכירה בשם משא

12/07/2017 | 15:23 | מאת: בן

שלום. אני גבר בן 28 שנים. לפני כ3 שנים נמצאה לי ירידה בתפקוד הלב בחדר השמאלי . EF:45-49% וכל השאר תקין. ואמרו שזה קרדיומיופתיה. התחלתי טיפול באוקסר , כרגע מקבל 100MG וטיפול בקרדילוק, כרגע 5MG . הרגשתי הרבה ימים פעימות לב מוקדמות ולב דופק וקשיי נשימה הרבה פעמים. לפני כשנתיים עשיתי הולטר לב 24 שעות שהיה תקין וללא הממצאים בבדיקה החדשה שעשיתי שבוע שעבר ואלה התוצאות מהבדיקה האחרונה: סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 93372 ABERRANT TOTAL......: 3212 PREMATURE NORMALS...: 21 PREMATURE ABERRANTS.: 2959 SVTS................: COUPLETS............: 70 TRIPLETS............: 7 SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 107 MINIMUM HEART RATE..: 56 MEAN HEART RATE.....: 71 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 96630 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 22 שעות ו-17 דקות .(71 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 56 ל-107 לדקה (ממוצע ;136-שכיחים; ממוצע לשעה VPB'S:הפרעות קצב חדריות .BIGEMINY,TRIGEMINY כולל קטעים של .0-15 לשעה-COUPLETS VPB'S .1-TRIPLET VPB'S SHORT VT (TRIPLET VPB'S) הודגמו 6 רנים של .בתדירות עד 175 לדקה .21 בודדים-ס"כ APB'S:הפרעות קצב על חדריות רציתי לדעת לגבי תוצאות הבדיקה, האם הממצאים האלה מעלים את הסיכון שלי להפרעות קצב מסוכנות ? ואם כן בכמה הם מעלים את הסיכון ומה עושים בעניין . תודה רבה.

לא ניתן לפענח. מציע לפנות לרופא המפנה

10/07/2017 | 15:10 | מאת: גילי

שלום רב, מזה כמה שנים אני סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות לעיתים מלווה בדופק מהיר . היקף הפעימות בעבר היה כ-240 ביממה. במהלך אחת מבדיקות ההולטר נצפה גם אירוע vt קצר שבעקבותיו התחלתי טיפול בנורמיטן. במשך כשנתיים וחצי הנורמיטן עזר ולמעט אירועי דופק מהיר קצרים לא היתה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות בכל בדיקות ההולטר שעברתי. לפני מס' חודשים התחילו להופיע פעימות מוקדמות רבות כולל זוגות,שלשות ורצפים של פעימה רגילה פעימה מוקדמת במשך כמה דקות. בדיקת הולטר הראתה כ-3000 פעימות ביממה. אך מלבד פעימות מוקדמות ממקור חדרי חד-מוקדי בזוגות שלשות ורצפים לא אותרו הפרעות קצב אחרות. אקו לב תקין לגמרי. מדי פעם אירועי דופק מהיר לעיתים עם פעימות מוקדמות (דופק מגיע עד 100 בערך). הרופא המליץ על קרדילוק 2.5 מ"ג במקום הנורמיטן והמליץ לשלב אותו עם טמבוקור (50 מ"ג פעמיים ביום). האם בהינתן אקו לב תקין ופעימות מוקדמות ודופק מהיר מדי פעם כפי שתוארו יש מקום להתחיל בטמבוקור? כיום אני נוטלת קרדילוק אך הוא מוריד לי מאד את לחץ הדם וגורם לי לעייפות רבה (בשעות הערב בעיקר) וגם אינו מסייע תמיד להיקף הפעימות המוקדמות. יש ימים שבהם ההיקף פוחת ויש ימים שיש הרבה כולל רצפים ושלשות וזוגות. האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת הקרדילוק בחסם בטא אחר? (האם עשוי להיות יעיל יותר) אני חוששת להתחיל עם הטמבוקור. תודה תודה רבה.

= אין משמעות פרוגנוסטית לפעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד טוב של הלב. מטפלים בהם ממס' סיבות: 1) אם זה ממש מפריע בחיי יום-יום 2) אם כמות הפעימות גדולה מאוד. זה לא 250 ולא 3000. החישוב עושים לפי באחוז מכלל פעימות הרשומות בהולטר. מתחילים לדאוג כאשר זנ עולה ל-20% במעלה, המחמירים - 10%. בחישוב 3000 זה כ-3%. במקרה הזה הסיבה להתערב זה חשד מפגיעה בתפקוד הלב. 3) אם יש פגיעה בתפקוד הלב (ללא קשר הנ"ל לכמות הפעימות). = תופעות לוואי של חוסמי ביטא כן מתאימות לתיאור שלך. זה לא כ"כ קשור לסוגו. אם השאלה למה לא הרגשת את זה עם נורמיטן- זה בגלל הבדל במינונים קרוב לוודאי. = תפני לרופאים שלך בשאלה האם אולי לעשות נסיון של הפסקת טיפול בכלל ואז ביצוע הולטר. = טמבוכור זה טיפול מקובל. מצד שיני לא בטוח שיש צורך בטיפול כלל = חוץ בטיפול תרופתי קיימת אופציה של טיפול התערבותי, צנתורי - אבלציה

גילי שלום לך. אשמח אם נשוחח גם אני סובלת מהתופעה . 0543390020 .

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

כן. בתשלום

03/07/2017 | 06:05 | מאת: התייעצות בגלל דופק מהיר במנוחה

בערב נמדד דופק של 120 אחר ירד 107 נגשתי למרפאה נבדק א ק ג שנמצא תקין רופאת המשפחה נתנה חצי כדור ליום נורמלול עד שהגיע לקרדיולג והבדק ועד שיגיע פענוח ההולטר 24 שעות לפני כמה ימים ידוע על mvp צ ניחת המסתם המיטרלי בינוני במעקב קרדיולוגי

לא ברורה לי השאלה. יש להמשיך בבירור הנקבע. במיוחד אם את/ה במעקב קרדיולוג

02/07/2017 | 21:10 | מאת: אבי

שלום, מצ"ב תוצאות הולטר. בן 34. הרופאה המפענחת מציינת שיש חשד לדום נשימה בשינה. אני מרגיש עייפות לאורך היום ולעיתים אף מתעורר עייף,תחושה שעומד להתעלף במהלך היום,קושי רב בריכוז ,חוסר פוקוס ובעיות זיכרון.בנוסף לפעמים מתעורר באמצע הלילה ממחנק.רופא משפחה המליץ ייעוץ של קרדיולוג והפנייה למכון שינה. מה אומר קטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה בשעות הלילה ? אשמח לקבל את התרשמותך לגבי כיווני בדיקה נוספים/אבחנות אפשריות. תודה אבי תוצאות הולטר : אורך ההקלטה: 23 בשעות תאריך פענוח:28.06.2017 סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 79242 ABERRANT TOTAL......: PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: 562 MAXIMUM HEART RATE..: 96 MINIMUM HEART RATE..: 34 MEAN HEART RATE.....: 54 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 79319 PAUSES..............: 134 PACED BEATS.........: הערות_....._ משך הבדיקה: 23 שעות ו-57 דקות קצב בסיסי: סינוס שנע בין 34 ל-96 לדקה (ממוצע 54) 04:09 הודגמו פאוזות בשעות הלילה-עד 3.8 שניות בשעה הודגמו קטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה - עד 22 לדקה בשעות הלילה מומלץ יעוץ קרדיולוג בהקדם מומלץ לשלול SLEEP APNEA

לקביעת תהליך אבחנתי יש להמשיך בטיפול אצל הרופאים שלך. אי אפשר במסגרת הפורום לקבוע תהליך ו/או לעשות אבחנות. סינוס ברדיקרדיה זה ירידה בקצב הלב. זה כן יכול להיות קשור להפסקות נשימה

מבקש תגובה של רופא הפורום ולא מישהו שמתחזה אליו. תגובת רופא הפורום מופיעה בצבע ירוק וקו תחתון,לכן יש יסוד להניח שיש מתחזה שכותב תשובות בשמו.

כותב דר' גולובצ'ינר. האמת אני לי כל כך מתעמק באיזה צבע מה כתוב. זכותך לא להאמין

04/07/2017 | 19:23 | מאת: אבי

תודה

הינה. תיקנתי את הדבר הטכני עליו הצבעת. תודה על תשומת ליבי

01/07/2017 | 12:10 | מאת: אברום

ערב טוב מזה יומיים/שלושה מידי פעם, יכול להיות מספר פעמים ביום בהפרשים של דקות עד שעות אני מרגיש תחושה של מין רטט עדין כמו של פלאפון המופיע בסביבות מרכז החזה מלפנים (אולי פעם אחת הורגש גם בגב). הרטט הזה כמו חרחור פנימי נמשך כל פעם שניה שתיים. מיד לאחר מכן ניסיתי לחוש דופק ביד והוא היה קצבי מעט גבוה, אבל יתכן וזה קורה אצלי די הרבה, בקצב של 85-100 כשלפחות פעם או פעמיים הרגשתי הזעה למספר דקות שעבר. האם התופעה מסוכנת ו/או יכולה להיות קשורה ללב ? יתכן שזו פרפור כלשהוא או שפרפור היה אמור להיות מורגש גם בדופק לא סדיר ? (אני מנסה לבדוק דופק ביד אבל תמיד יוצא לי מספר שניות לאחר ההרגשה). יוצא לפעמים כי אני משתעל באופן יזום בזמן ההרגשה ולפעמים השיעול נמשך כהתקפי מספר דקות. אשמח ליעוץ והכוונה

אתחיל מהסוף. התכתבות בפורום לא יעוץ בשום אופן. יש להתייחס לפורום כלפורום אינטרנטי ובשום אופן לא כליעוץ רפואי מסודר. ההרגשה שתיארת לא נראת קשורה להפרעות קצב, אך תשובה יותר מדויקת ניתן לקבל רק אחרי בדיקות הנדרשות. אפשר להמליץ על אמצעי ניטור שונים.

30/06/2017 | 11:05 | מאת: אבידן

אני סובל מפרפור פרוזדורים המאוזן בדרך כלל באמצעות כדור טמבוקור 100. אני עומד לנסוע לדרום אמריקה ולשהו באזור גבוה בו אצטרך ליטול כדור נגד מחלת גבהים. האם יש מניעה לנסוע למקום כזה בגלל הפרפור? האם נטילת כדור נגד מחלת גבהים יכול להשפיע על פעולת הטמבוקור? תודה

1. לא ידוע על קשר בין שהייה בגבהים ופרפור פרוזדורים. 2. על איזה כדור מדובר?

30/06/2017 | 11:04 | מאת: eva

ברצוני לברר מספר בעיות. אני בת 68 ידועה על מפרצת בגודל 4.6 באורטאה העולה. בגלל טראומה לפני מספר חודשים עלה לי הלחץ דם מאוד אבל לא סדיר. ואני מטופלת עם וקטור 160מג . לפני שנתיים גם התחילו לי פרפרים ולכן התחלתי לקחת אלקוויסט פעמיים ביום וגם טמבקור 100 פעמיים ביום. אולם בשבועות האחרונים יש ממש התקפי פרפור יום יומי. אני מחוברת לשחל ויש לי ממש תיעוד על זה. השאלות מה קורה עם באורטאה??? והאם יש מצב שאני במצבי יכולה לעבור איבלציה??? אודה על השאלות. יום טוב

1. מבחינת השפעה של פרפור על מצב של מפרצת אאורטליץ. אין ממש השפעה. איזון ל"ד בהרבה-הרבה יותר חשוב במקרה הזה. 2. אפשר לשקול אבלציה. כן הייתי ממליץ להיערך לפעולה עם בדיקות הדמיה - CT, כדי להעריך סיכונים של הפעולה.

29/06/2017 | 03:43 | מאת: Mor

שלום, בן 26, בריא בדר"כ ללא מחלת לב, בשנים האחרונות אני סובל מפעימות מוקדמות בודדות ובתדירות נמוכה. עברתי אינספור בדיקות שיצאו תקינות. הרופאים המליצו לא לקחת חוסמי בטא או לעבור אבלציה בגלל סיכון מיותר. שמתי לב שאני נמצא בסטרס רב בעקבות הפעימות המוקדמות כי הן מאוד סימפטומטיות. בעקבות ספר שקראתי שכתבה ד"ר קרוליין דין, רופאה קונבנציונלית ונטורופתית, שמתעסק במגנזיום, החלטתי ליטול מגנזיום טאורט (מגנזיום+חומצת אמינו טאורין) במינון המקובל, שלפי מחקרים עוזר לשמור על יציבות החשמלית בלב ועל מערכת העצבים הכללית. אני נוטל מעל חודש וכבר מרגיש שיפור ניכר, הפעימות המוקדמות הפסיקו כמעט לחלוטין ועוצמת הסימפטומים פחתה בצורה ניכרת. שאלותיי הן: - למה רופאים נרתעים כל כך מטיפולים אלטרנטיביים בנוסף לטיפולים הקונבנציונליים? - האם לבן אדם כמוני ללא מחלת כליות או לב יש סיכון בנטילת מגנזיום 400 מ"ג (המינון המקובל) עקב הצטברות מגנזיום? (כי ידוע שעודף מגנזיום יוצא בשתן/צואה/זיעה). - האם חוסר ההתעניינות של הרופאים בטיפולים כאלה נובע בנוסף בגלל חברות התרופות שעניינן העיקרי הוא כספם של החולים? - למה רופאים ובעיקר רופאי משפחה/קרדיולוגיים לא לומדים יותר על תזונה והשפעתה על הגוף?

קודם, אענה לפי סדר השאלות - רופאים (קראת לנו "קונבנציונאליים) מחליטים על טיפול זה או אחר לפי נתונים של Evidence based medicine. ז"א נותנים טיפול שעוזר ע"פ הנתונים שיוצאים ממחקרים רפואיים. למה אתה קורה "טיפולים אלטרנטיביים"? יש מאות כאלה. לא אדבר על כולם, אך להפתעתך אני כן התעניינתי בנושא בקשר למס' טיפולם "אלטרנטיביים". רציתי לראות, על מה הם מבוססים. על איזה Data. לא מצאתי, לפחות לטיפולים שבדקתי. לא מצאתי בסיפרות שום הוכחות. - אתה כן יכול להמשיך ליטול מגנזיום ללא סכנה - השאלה האשחונה שלך לדעתנ לא רלוונטית: = מי אמר לך שידנו "חוזר התענינות" = כל התיאוריה של השפעה של חברות תרופות מוגזמת, ולא מעט תורמת לכך שאנשים לא מקבלים טיפול הנכון. לא מתכוון להתווכח על זה כאן- נושא ממש לא לפורום הזה. מזמין אותך לכוס שפה, אם אתה רוצה. עכשיו לגבי מגנזיום ספציפי. אם זה בכלל מעניין אותך (רושם שלי שמגנזיום כאן - דבר שולי. לז באת היתה השאלה שלך): בשנות 70-80 היו עבודות, לא מתוכננות היטב שהראו תועלת בטיפול במגנזיום להפרעות קצב. יתרה מזאת כן מגנזיום היה בשימוש לטיפול. לבדיקת העניין בוצעו עבודות טובות בשנות 90 מהם יצאה שיעילות מגנזיום לא עולה מעל יעילות של טיפול אינבו (פלצבו), לכן השימוש בו במטרת טיפול להפראות קצב הופסק. "יציבות החשמלית" שאתה מדבר עליה - תיאוריה יפה שלא מצאה הוכחות. וזה גם לא נושא של הפורום. היו מספיק דוגמאות ברפואה כאשר תיאוריות "יפות" התרסקו במבחן המצאיות. מנסיון אישי שלי: היו לי 2 פציאנטים צעירים שלקחו מגנזיום לפעימות מוקדמות עלייתיות עם השפעה טובה. האם זה מגנזיום? האם זה לא אפקט אינבו? לא ניתן לקבוע. האם המלצתי לשני בחורים האלה להמשיך? כן. למה? כוון שזה עזר להם, זה לא מזיק, ולא יכולתי להגיד האם זה אפקט פלצבו או מעבר לזה.

29/06/2017 | 12:26 | מאת: Mor

תודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה ד"ר גולובצ'ינר. למען הסר ספק שאלותיי לא נשאלו בנימה מזלזלת או משהו בסגנון. לדעתי אין תחליף לרופא שצובר ידע וניסיון במשך עשרות שנים. שאלה נוספת, האם בספרות הרפואית יש עדות שלתיסוף אומגה 3 יש השפעות אנטי אריתמיות?

יש עדות ברורה ומבוססת בספרות שאין שום השפעה של אומגה-3 על הפרעות קצב (זה נבדק בפרפור פרוזדורים)

29/06/2017 | 11:58 | מאת: סיגל

סובלת בדיוק כמוך סיוט מתמשך.

1. אני ממש לא בטוח שאת סובלת "בדיוק כמוהו". כל מקרה לגובו. יש סוגים שונים של הפרעות קצב וגם של פעימות מוקדמות. את לא יכולה להיות בטוחה שיש לכם אותה בעיה. 2. סיוטים - זה לא בפורום הזה. אנחנו מדברים על הפרעות קצב. פעימות מוקדמות ב-90% זאת לא סיבה לסיוטים

25/07/2017 | 12:15 | מאת: סיגל

שלום רב דוקטור גרגורי. אפרט לך בדיוק ממה אני סובלת ברשותך. בחודש וחצי האחרונים סובלת מפעימות מוקדמות. ביצעתי מספר בדיקות כמו: אקו לב . הולטר 24 שעות. בדיקות דם כולל טרופונין . צילום חזה במיון. והכל יצא תקין מלבד. שבהולטר נצפו הפרעות קצב חדריות: 13. ביצעתי אקו לב אצל פרופסור פיינברג באופן פרטי ושם נאמר שהכל תקין. ביקרתי אצל אלקטרופזיולוג שטען שאני בריאה ונתן דרלין לטיפול. אני בחרדות כל פעם שאני מרגישה את הפעימות וזה מכניס אותי ללחץ נפשי. שאלתי? האם עליי לחיות כך כל החיים??? תודה רבה. ממתינה לתשובתך.

מצטער. לא ראיתי את שאלתך. 17 פעימות מוקדמת בהולטר- זה ממצא חסרה משמעות. לב שלך בריא. את בריאה. אין ממה לפחד. כן זה ישאר לכל החיים. בד"כ זה בא בתקופות. תקופות עם יותר פעימות, תקופות שהן נעלמות. זה לא מונע ממך חיים מלאים ובריאים.

שלום רב לדוקטור גרגורי והמון תודות על התשובה המרגיעה. אתה מאוד סימפטי וסובלני. רציתי רק לשאול האם יש לכדוריי סרוקסט תופעות לוואי של פעימות מוקדמות כי אני לוקחת אותם מספר שנים לסירוגין עם הפסקות . ועכשיו בעקבות החרדה שוב נוטלת אותם. רציתי לציין שיש לי טיפה אנמיה 11.7 האם גם זו סיבה לפעימות המוקדמות? ומה עליי לעשות על מנת שארגיש פחות בפעימות. ? זה פשוט מלחיץ אותי כל פעם מחדש. פשוט פוחדת שאני בסכנה. תודה רבה . ממתינה לתשובתך. סיגלית.

1. לא ידוע עח קשר בין טיפול בסרוקסט והפרעות קצב לפחות לפי הספרות. 2. אין קשר לאנימיה. 3. ואולי הכי חשוב. חשוב לי שתביני - אין שום סכנה בהפרעת קצב שלך. את לא יכולה למנוע את זה, אך את כן יכולה ללמוד לחיות עם זה "בשקט".

שלום רב לדוקטור גרגורי. אתה לא רק רופא מומחה , אתה רופא וג'נטלמן. אני כל כך מודה לך על תשובתך המרגיעה.ועל ההבנה והסובלנות אני בהחלט ארצה להגיע אליך ליעוץ באופן פרטי . אשמח אם תשאיר פרטים על מנת שאוכל להגיע אליך במהלך החודש הקרוב. המון תודות כן יירבו כמוך. סיגלית.

054-4894969 מזכירתי מאשה

24/06/2017 | 06:32 | מאת: רילן

אני בן 51 ,בלי שום מחלות רקע האם כדאי לקחת אספירין כטיפול מונע ,יש הטוענים שמגיל כזה כדי לקחת אספירין

השאלה היא בפורום הלא נכון. פורום הזה מוגדש להפרעות קצב לב. הנושא של טיפול מניעתי באזפירין עובר רוויזיה רחבה בשנים האחרונות

אני בת 42, לפני כשנתיים (כתוצאה מהשתלשלות אירועים- לקיחת אנטיביוטיקה שגרמה לשלשולים כרוניים, שנמשכו חודש, בעודי מטיילת במדינת עולם שלישי) רמות האשלגן בגופי ירדו ל 2.9 ועברתי אירוע מוחי חולף (כנראה כתוצאה מהפרעת קצב לב, הלב "שלח" קריש דם למוח) היום אני לוקחת אספרין 100 מג ובריאה לחלוטין, עם רמות אשלגן תקינות. שאלתי: אני רוצה לשתות כל יום כף של חומץ תפוחים (יש לו הרבה יתרונות חיוביים) אבל יש כל מיני דעות סותרות לגבי האשלגן ואני רוצה לוודא לפני שאני מתחילה. האם חומץ תפוחים, מוריד רמות אשלגן בגוף או מועיל לרמות האשלגן? והאם אפשרי לקחת אספרין 100 מג ולשתות כל יום כף של חומץ תפוחים? תודה על העזרה

אני רוצה לחלק את תגובתי לשני סעיפים. 1) לגבי אירוע מוחי בעבר. לא ברור לי הסיפור. לא ברור לי איך נעשתה אבחנה של אירוע מוחי. לא ברור לי איך נעשתה אבחנה של הפרעות קצב. לא ברור לי למה דווקא הפרעות קצב אז נמצאו כסיבה לאירוע. לא בטוח שישנה התוויה לטיפול בנוגדי קרישה כגון אספירין.אם באמת ישנו קשר להפרעות קצב לאירוע הנ"ל טיפול (פרפור פרוזדורים??), אם באמת היה אירוע מוחי, הטיפול באספירין הוא לא הנכון. 2) לגבי חומץ תפוחים- מציע לפנות לגורמים הממליצים על ה"טיפול" הזה. לאוידוע לנו על השפעה של ה"טיפול" על הדברים בנדון.

11/06/2017 | 22:48 | מאת: יפעת

דלף קל מיטרלי וטריקוספידלי. הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה (מוערך 42 ממ"כ לפי מהירות מפל TR של 37 ממ"כ). הוריד הנבוב התחתון (IVC) בקוטר תקין ועובר תמט נשימתי משמעותי. השאר תקין. מה דעתך על הנ"ל. תודה רבה על העזרה.

ראי את תגובתי הקודמת

11/06/2017 | 22:45 | מאת: יפעת

סינוס בין 54 ל-100. PACS VPBS בודדים. צרור קצר של PACS. השאר תקין..מה דעתך על הנ"ל? תודה על העזרה.

דעתי מצוינת. מה השאלה? למה בוצעה הבדיקה? מה היתה ההתוייה? מה היתה המטרה?

11/06/2017 | 09:34 | מאת: אידימי

שלום רב. לפני 10 ימים עברתי השתלת קוצב לב. מעניין אותי מתי אוכל להתחיל לנהוג? האם ברגע שמפסיקים הכאבים ביד, במקום הניתוח, או שיש הגבלה ברורה וקבועה. תודה

הנחיות לגבי נהיגה הן מאוד חשובות ומתקבלות מהרופא והצוות המצבע ניתוח. זה תלוי בהתוויה להשתלה, סוג המכשיר, מצב וקליני.

22/06/2017 | 22:30 | מאת: אידימי

תודה על תשובתך! אני מבינה, אם כך, שעלי לעבור בדיקה אצל המנתח?. לא קבעו לי תור, רק נתנו לי הוראות בין 4-6 שבועות. חשבתי לתומי כי זה תלוי בהרגשתי האישית...

04/06/2017 | 14:07 | מאת: גילי

שלום רב, מזה כמה שנים יש לי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות לעיתים דופק מהיר . היקף הפעימות היה כ-240 ביממה. במהלך אחת מבדיקות ההולטר נצפה גם אירוע vt קצר שבעקבותיו התחלתי טיפול בנורמיטן. במשך כשנתיים וחצי הנורמיטן עזר ולמעט אירועי דופק מהיר קצרים לא היתה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות. לפני מס' חודשים התחילו להופיע פעימות מוקדמות רבות כולל זוגות, מס' שלשות ורצפים של פעימה רגילה פעימה מוקדמת במשך כמה דקות. בדיקת הולטר הראתה כ-3000 פעימות ביממה. אך מלבד פעימות מוקדמות ממקור חדרי חד-מוקדי בזוגות שלשות ורצפים לא אותרו הפרעות קצב משמעותיות אחרות. אקו לב תקין לגמרי. הרופא המליץ על קרדילוק 2.5 מ"ג לא ממש עוזר. כעת ההמלצה היא לשלב קרדילוק עם טמבוקור (50 מ"ג פעמיים ביום). האם בהינתן אקו תקין ופעימות מוקדמות כפי שתוארו יש מקום להתחיל בטמבוקור? האם יש תרופות אחרות ממשפחת חסמי הבטא שעשויים לעזור? האם העלייה בהיקף הפעימות מרמזת על בעיה? תודה רבה.

פעיות המוקדמות ברוב המקרים זאת הפרעת קצב לא קשה ולא בכל המקרים דורשת טיפול, כולל חוסמי בטא. הכל תלוי במצב הפציטנט, מחלות רקע. יש חשיבות גם בסוג פעימות המוקדמות. אני לא בטוח שהייתי ממליץ על טמבוקור, אך זה תלוי דברים שהזקרתי. עליה בכמות פעימות המוקדמות לא דווקא מצביעה על החמרת המצב. הפרעת קצב הזאת מתאפיינת בכך שקיימות תקופות עם ריבוי הפרעה לסרוגין עם תקופות של "רגיעה".

29/06/2017 | 12:04 | מאת: סיגל

שלום רב דוקטור גרגורי. גם אני סובלת מפעימות מוקדמות . עברתי אקו לב תקין. הולטר לב תקין. צילום חזה ובדיקות דם תקינות. ההולטר רשום הפרעות קצב חדריות - לא. רק 13 כל שאר הבדיקה תקינה. אני בחרדות מהמצב פוחדת מאוד שיקרה לי משהוא. האם באמת ניתן להקל על ההרגשה ואיך???? תודה רבה.

04/06/2017 | 12:24 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 54,סובלת מיתר לחץ דם,מטופלת באמפלו 5 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג.בשבוע שעבר עברתי הולטר לב במשך שלושה ימים .אשמח להבהרת התוצאות.אני סובלת מהתקפי דפיקות לב,קוצר נשימה בזמן ההתקף. ביום הראשון:קצב בסיסי:סינוס.הממוצע 65.מינימום-51.מקסימום 88.arb בודד,קטע nsat כשלוש פעמים במהירות כ120 לדקה. ביום שני:סינוס 55-90,ממוצע 70 לדקה,apb בודד. ביום שלישי:סינוס 52-84,ממוצע 66,vpb בודד וצמדvpbs ממוקד אחד,2 apbs. אשמח לדעת את משמעות הפרעות הקצב הללו.האם דורשות טיפול תרופתי/התערבות ניתוחית. תודה רבה. בברכה, דינה

קשה לתת תשובה מלאה. הכל תלוי במצבך, בעיות רקע והכי חשוב, למה בוצעה הבדיקה. סה"כ ממצאים בבדיקה לא משמעותיים. לגבי טיפול- יש לדון עם הרופאים. כפי שזה נראה לא דרוש טיפול, אך שוב- מאוד ממליץ לדון על זה עם הרופאים

12/05/2017 | 10:23 | מאת: ציק

שלום רב אני לפני אבלציה שניה. נשלחתי לבדיקה. בשל תלונתי על קוצר נשימה בעליות. מה פשר התוצאה? האם זה מונע ממני לעשות אבלציה? נוטלת פרוקור,קרדילוג,אליקוויס,לוסרטה ואלתרוקסין תודה

13/05/2017 | 11:00 | מאת: ציק

קובץ מצורף

לא רואה קובץ. מבחינת השאלה- צריך לדעת פרטים. השאלה כללית מדי

09/05/2017 | 10:50 | מאת: מור

שלום רב, האם יש קשר בין דיאטה ללא גלוטן לבין הפרעות בקצב לב? במידה וכן, האם הדיאטה נטולת הגלוטן היא הגורם או שתהליך ההימנעות ואז החזרה לאכילת גלוטן היא המשפיעה?

לא ידוע על קשר כזה

שלום אני בן 23 לפני חודש וחצי היה לי התקף פעם ראשונה בחיי של svt 1.רציתי לדעת זה חד פעמי 2. האם מותר לי לשתות אלכוהול

יש מספר רב של SVT וטיב ההפרעות קצב שונות שונה. קשה לענות חד משמעי. רוב סוגי SVT קורים יותר מפעם אח בחיים. אין מניעה משתיית אלכוהול מעבר להזהרות הרגילות, אך יש גם הפרעות קצב בהם כן נמצא קשר בין אלכוהול והופעת ההתקפים

שלום.רקע: בת 85.סובלת הפרפור פרזדורים כרוני,עברה אירועים מוחיים,אירועים מוחיים חולפים,התעלפות ופרה התעלפות,מתלוננת על הסחרחורות. מטופלת באליקוויס ,נוקטורנו,אלפרוקס.תוצאת הולטר 24 שעות: הודגם פרפור פרזדורים עם תגובה חדרית בין 61 ל164 לדקה,בממוצע 98. הודגמו 33 פאוזות בשעות הלילה עד 2.3 שניות.הפרעות קצב חדריות vpbs לא שכיחים ,בממוצע 5 לשעה,מקסימום 13. בעבר קיבלתי קרדילוק 1.25 פעם ביום שהופסק בעקבות תוצאת ההולטר (פאוזות ),אלרגית לדיגוקסין.האם קיימות אפשרויות תרופתיות נוספות לשלוט בהפרעות קצב? האם במקרה כזה יש מקום לשקול השתלת קוצב? כמובן שהתייעצות תעשנה גם ע" רופא קרדילוג שמכיר אותי.התור נקבע לעוד חודש .אני מודאגת ורציתי לדעת באופן כללי לגבי אפשרויות הטיפול.

לגבי כלל אפשרויות: במקרים מסוימים של שילוב של קצב מהיר מצד אחד וקצב איטי מצד שיני משתילים קוצב כדי למוע קצב איטי שמאפשר טיפול בתרופות למניעת קצב מהיר (כגון קרדילוק) או טיפול להפרעות קצב אחר. כך גם בפרפור פרוזדורים ניתן לשקול במידת הצורך. ספציפית קשור להפסקות עד 2.3 שניות בלילה, תלויה העם הולטר בוצע בזמן טיפול ע"י קרדילוק או בלי. הפסקות כאלה לא דווקא מהווה התווית נגד טיפול בחוסמי ביטא (קבוצת התרופות קרדילוק שייך לה).

23/04/2017 | 17:33 | מאת: עדי

אציין שאיני סובל מבעיה רפואית כלשהי ואני בריא בד"כ

ראה את תשובתי הקודמת

קיבלתי היום תשובת בדיקת הולטר שעשיתי לפני שבוע להלן התשובה : הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 54 מהירות מקסימאילית: 108 מהירות ממוצעת: 74 הפרעות קצב חדריות VPC’S: הפרעות קצב על חדריות APC‘S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: רישום הולטר אק''ג 23 שעות: קצב סינוס בסיסי פעימות APB מרובות כולל בצורה של COUPLET, TRIPLET, קטעים חוזרים של אריטמיה ( 4-5 פעימות בלבד) - יתכן, טכיקרדיה אטריאלית. לא מדובר בפרפור התקפי. פעימות VPB - מס' לא גדול ללא פאוזות הערות:

ראיתי את התשובה? מה בדיוק השאלה? אני אמור לפענח הולטר כאן בפורום? או שאלה היא אחרת?

שלום.ילי לחץ.דם גבוה כבר כמה חודשים . עשינו את כל הבדיקות הכל יצא תקין. ולא נתמו לי תרופה כי אני עוד צעיר. ישלי משקל תקין לא צורך משקאות חריפים לא מלח לא סיגריות . היה לי תקופה לפני זה של החצי שנה בלי ספורט .יכול להיות שזוהי הסיבה ? ואם אני יתחיל לעשות הליכות קבוע יש סיכוי שהלחץ דם שלי יטופל לחלוטין ?

השאלה בפורום הלא נכון!!! בגדול - לא ניתן לענות על שאלתך באופו מקצועי בלי לדעת פרטים: מה זה אומר "לחץ דם גבוה": מה המספרים? בכמה מדידות? איך נמדד? מזה זה אומר "כל הבדיקות תקינות": איזה בדיקות? מה הערכים? אני מציע לפנות לרופא המשפחה ובמידת הצורך למומחים ביל"ד (בד"כ נפרולוגים)