האם לעשות אבלציה בן 85

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

14/07/2023 | 00:17 | מאת: אבי

אבא בן 85, צלול , עצמאי , עובד , שוחה בבריכה. אובחן לפני כשנה וחצי מחלת לב איסכמית עם אי ספיקת לב בינונית , עבר התקף , בוצעו 2 צינתורים. מאז במעקב. בדיקת אקו לב הייתה 40-42%. לאחרונה מרגיש חולשה וקשיים בנשימה. בבדיקת אקו שעשה לפניי מס חודשים נמצא 35-40% , בבדיקת הולטר נמצאו הפרוט ההבא: ממוצע לדקה 64 , מהירות מינימלית 52 , מהירות מירבית 78 הפסקת דופק: לא חוסם עלייתי חדרי: לא קיים הפנד מוקד: לא בודד סה"כ ליממה 9 צמדים: כן מדהא: לא הערות: סינוס 52-78 ממוצע 64/דקה, 5 VPBS בודדים, צמד בודדAPBS 28,397 בודדים , מקצתם עם הולכה אברנטית, 92 צמדים, 15 קטעי NSAT עד 7 פעימות במהירות עד 139 דקה. ללא הפסקות דופק 34%- APCS28625 המליצו על אבלציה של פעימות עליתית עם קרטו. האם כדאי לעשות אבלציה בגילו? אשמח לחוות דעתך.

באופן כללי במטופלים מבוגרים יש תמיד לקחת בחשבון סיכון מוגבר בכל פעולה פושלנית בהשוואה לגיל צעיר יותר וסיכוי להצלחה גם שונה. זה מאוש תלוי בהרבה מרכיבים כולל הפרעות קצב בה מדובר, פעולה מתוכננת וכו'. אני ממליץ להפנות את השאלה לרופא המליץ על הפעולה. לא ניתן לתת המלצות במסגרת פורום.

16/07/2023 | 18:20 | מאת: אבי

תודה על המענה. פנינו לרופא והוא קבע שיש לבצע אבלציה. טען שמצבu כעת מסוכן וגם ביצוע האבלציה מסוכן ולכן יותר עדיף לעשות אבלציה. אני שואלת, לאור ממצאי ההולטר האם יש כאן מצב של סכנת חיים? באם לא יעשה אבלציה מה ההשלכות להמשך? תוד.ה

מזכיר- זה לא מרפאה יועצץ אלא פורום. אני אניתי באופן כללי. במידה ויש ספיקות תמיד יש אפשרות ומקום לקבלת דעה שניה באופן מסודר

מנהל פורום הפרעות קצב לב