פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
503 הודעות
493 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

12/08/2019 | 23:06 | מאת: צ.ד

ד"ר שלום בת 59 בחודשיים האחרונים הייתי במתח וחשתי מידיי פעם סחרחורת שחולפת מיד ומן נפילה לשנייה אחת . ביצעתי א.ק.ג תקין אקו לב תקין הולטר לב -קצב לב מינימלי 53 קצב לב מקסימלי 127 ממוצע 79 הפרעות קצב חדריות 35 pvc's הפרעות קצב על חדריות 25 עם 2 זוגות מה אומרים הנתונים הנ"ל יש תור לקרדיולוג רק עוד שבועיים. שאלה נוספת האם מותר לטוס טיסה ארוכה תודה רבה

ללא ממצא משמעותית. פרטים מציע לקבל מרופא

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

הפורום הוגדש להפרעות קצב

11/08/2019 | 09:42 | מאת: מיכל

מיכל בת 10. ההתעלפות קורה לה בתדירות פעם בשנה. עברנו רופאים שונים: קרדיולוג , אנדוקרינולוג , ניורופוטולוג של קופה איך הכל היה תקין. חוץ מ TSH לפני שנתיים היה 12 והיום 6.5 במקום נורמה 4.5. במבחן מאמץ התעלפה עם פאוזה בדופק 7 שניות. רופאים המליצו על השתלת קצב. האם ניתן לקבל יועץ ? מה סיכונים שלנו והאם ניתן לוותר על קוצב. בברכה לב שמיס אבא של מיכל.

ניתן לקבל יעוץ אצל מומחה בהפרעות קצב ילדים

06/08/2019 | 18:42 | מאת: קיילי

שלום, אני בקושי ישנה כבר תקופה ארוכה בעקבות גרד מטריף בקיצור אין לזה פיתרון היום אני נרדמת לשעה שעתיים ומתעוראת מהגרד וכל פעם שאני ממש מגיעה לאפיסת כוחות אני מרגישה לחץ בחזה והגוף שלי קופץ לבד מהחלץ בחזה זה כך יום קורה לי.פעם אחת זה לפני התקף ? ככה אני מרגישה שכן אולי בעקבות החוסר שינה הלב שלי נחלש

מה השאלה אלי?

31/07/2019 | 13:08 | מאת: סמדר

שלום בן 63, אחרי השתלת קוצב לב, עקב בעיות בקצב לב הנגרמות ממחלת מיוטוניה דיסטרופי, ואחרי ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטלי (לפני 8 חודשים). בביקורת האחרונה במרפאת קוצבים נכתב שמדדי מערכת הקיצוב תקינים למעט עליה משממעותית בסף קיצוב עלייתי. בשל כך יוקדם המעקב הבא. מה זה אומר? בעיה בקוצב? אמור לטוס לשבועיים טיול בחו"ל, יש השלכות לכך עקב הבעיה

זה אומר ממש מה שכתוב. יש עליה בסף קיצוב באלקטרודה בעליה. אני סבור שבוצעו שינויים בפרמטרים של קוצב הדרושים והקוצב עוסד מסודר.

30/07/2019 | 15:04 | מאת: טל

שלום, לפני כשנתיים וחצי הרגשתי לא טוב דופק מהיר ולחץ דם גבוה. במיון אובחנתי עם RBBB ופיזיולוגית לב תקינה. המשכתי למעקב למכון לב שם אבחנו אותי עם RBBB קבוע. העניין שמאז ה RBBB נעלם ואחרי כמה חודשים חזר שוב. אקג תקין וגם אקו לב תקין .הקרדיולוג לא התרגש מזה. אמר לחזור עוד כשנה. קראתי שRBB לא מופיע ונעלם סתם. האם מומלץ לעשות עוד בדיקות? גם אם זה במסגרת פרטית. או פשוט זה המצב וזהו ש RBBB לא קבוע

30/07/2019 | 15:19 | מאת: טל

אקג הכוונה לבדיקת ארגומטריה

אין הרבה משמעות להופעה זמנית של RBBB. מצריך מעקב בלבד

27/07/2019 | 22:32 | מאת: ליזה

אימי בת 80 חולת לב שעברה צינטור ומקבלת תרןפה לפרפור פרוזדורים מטופלת בaliques. סובלת מזה זמן רב מflushing קשה בפנים ובחזה.האם זו יכולה ליהיות תגובה למחלת לב או לתרופה ללב

מחלת לב - לא סביר. תרופות - יתכן (לא שכיח) מציע להתיע עם רופא משפחה

25/07/2019 | 08:45 | מאת: אורה

שלום, בבדיקת הולטר לאמא שלי בת 63 נראו ממצאים הבאים: קצב סינוס vpc's – 1313, זוגות סה"כ 9, קטע של NSVT בעלת 6 פעימות, מהירות 236 לדקה. נמצאו קטעים של PAT - לא ברור כמה פעימות ובאיזו תדירות.. התקשרו מהמרפאה ואמרו דחוף להגיע לבדיקת אקו לב, אבל התור הקרוב רק לשבוע הבא. אנחנו רוצים להבין במה מדובר ומה בדיור נראה בבדיקה. תודה רבה.

ישנם הפרעות קצב שונות. יש להמשיך בבירור. החלטה על ביצוע אקו לב נכונה

שלום, אני בת 21, תקופה ארוכה חשה בהתקפי דופק מהיר במנוחה. ההרגשה הכללית שלי טובה, לא סובלת מחולשה או התעלפויות. לפני כשנה בצעתי בדיקת אקג שיצאה תקינה לאחר שמדדו לי דופק והוא היה על 140. מאז אני חשה התקפים חוזרים ובאים של דופק מהיר. אני נלחצת מזה מאוד ולכן כשזה קורה קשה לי נורא להרגיע את עצמי. אני עוברת תקופה לחוצה ומתוחה וחוששת שייתכן שזה קורה בגלל זה מה גם שכשאני מתחילה לחשוב על זה הדופק גובר. אוסיף כי אני נלחצת מאוד מבדיקות ומעקבים רפואיים כך שכל פעם שמודדים לי את הדופק- גם אם אני בריאה לחלוטין - גבוה. רציתי לשאול אם ייתכן שזה לא בעיה בריאותית אלא לחץ נפשי שדורש ייעוץ פסיכולוגי, והאם הגיוני שדבר כזה יקרה בתדירות ככ גבוהה אם לא מדובר במשהו בריאותי.

לפני יעוץ פסיכולוגי הייתי מבצע בירור לב, כולל שלילת הפרעות קצב.

23/07/2019 | 20:40 | מאת: ליזט

ביצעתי בדיקת אקו - דופלר ,תוצאות הבדיקה .אאורטה עולה36ממ', שורש האאורטה 30ממ',רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 24ממ' ,עובי מחיצה הבין חדריות 9 ממ',פרוזדור שמאלי 36ממ',שטח פרוזדור שמאלי 19סמ"ר,רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 48ממ', עובי דופן אחורית 9ממ', חדר שמאל בגודל תקין , דפנותיו בעובי תקין, תפקודו גלובלי ואזורי תקין . מקטע הפליטה של החדר השמאלי (LVEF ) המוערך -~60% תבנית זרימה מיטרלית עם גל A>E (הפרעה ברלקסציה) . חדר ימין אינו מורחב, התכווצותו תקינה. פרוזדור שמאל מוגדל במידה קלה . פרוזדור ימין תקין . שורש האאורטה והאאורטה העולה בקוטר תקין . מבנה ותפקוד מסתמים ללא פטולוגיה משמעותית . לא ניתן לקבל סיגנל ברור של TR לערכת לחץ ריאתי . אשמח לקבל הסבר לתוצאות הבדיקה , בתודה מראש .

נא לשים לב על נושא הפורום

סובל מפעימות מוקדמת ופלפיטציות. נאמר לי שלא מסוכן. לקחתי בטעות מינון גבוה מהמומלץ - 3 כדורים - 450 מ"ג בבת אחת. האם יש סכנה?

לא ברור לי למה שאלת כאן ולא פנית לעזרה רפואית דחופה אחרת. אם עד עכשיו לא קרה שום דבר, אז כבר לא מסוכן.

שלום ד"ר, אני בן 45. לאחר בירור מקיף עקב תחושות וכאבים בחזה. לפני 3 שנים מיפוי לב לפני מספר חודשים הולטר+אקו לב במאמץ. ברקע גם 2 ביקורים במיון צילום חזה +בדיקות דם תקינות. כל בדיקות תקינות לחלוטין (נמצאו פעימות מוקדמות בודדות ולדברי הרופא זה חסר משמעות). בנוסף בדיקות דם מקיפות הכל תקין לחלוטין. דיאגנוזה הלכה יותר לכיוון של חרדה. היום לאחר תקופה רגועה של מספר חודשים ישבתי ופתאום הרגשתי מעין תנועות/תחושות בלב כאילו מרגישים אותו פועל (הרגשה שזכורה לי ממקרים אחרים) אבל הפעם נמשכה כ 5 - 10 שניות (הערכה סובייקטיבית לחלוטין) והאמת שזה הלחיץ אותי. מיד החלו פעימות לב חזקות ומהירות מאוד ותחושת סחרחורת שמטפסת....זה המשיך למספר דקות ונרגע כשנשארת תחושת חולשה וסחרחורת. לא היו כאבים בחזה. אני יודע שזה בהסתברות גבוהה התקף חרדה, אבל שאלתי היא - מה זה יכול להיות התחושות בלב לפני הדופק המהיר והאם לדעתך נדרש בירור קרדיולוגי נוסף. המון תודה ושבוע טוב

יכול להיות והיו לך פעימות מוקדמות. בכל מקרה אם יש ספיקות תמיד אפשר להתעמק בבירור

19/07/2019 | 13:52 | מאת: עדי

שלום, יש לי שתי בנות בגילאי 10 ו9 שמאובחנות עם pfo, רציתי לדעת האם מותר להן לצלול צלילה מקצועית, האם יש הגבלת עומק או שבכלל אסור להן לצלול עם בלון חמצן. תודה

נושא הפורום - הפרעות קצב

17/07/2019 | 22:40 | מאת: יובל

שלום אני בת 21 נוטלת גלולות מסוג מינס כבר בערך שנה. בערך מהחודש הרביעי לנטילת הגלולות אני חשה בהתקפי דופק מהיר במנוחה. האם יש קשר בין הגלולות לבין הדופק המהיר? בדיקת אקג שעשיתי יצאה תקינה. לא מרגישה חולשות או סחרחורות.. רק דופק מהיר שמופיע כמעט באופן יום יומי... רציתי בנוסף לשאול האם ייתכן שזה קשור לחרדה שחוויתי בעבר? על אף שהייתה מקרה חד פעמי?

למיטב ידיעתי אין קשר בין התרופה לעליה בדופק. דרך היחידה לדעת במקרה הסםציםי שלך- לעשות הפסקה בטיפול ולראות האם יש תגובה לזה

17/07/2019 | 21:52 | מאת: מיכל

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

1.אני שוב ושוב מבקש. נא לשים לב על נושא הפורום- הפרעות קצב 2. לא

17/07/2019 | 18:50 | מאת: דבורה

שלום דוקטור קיבלתי תשובות של אקו שנעשה על מעקב של vsd אשמח לפירוש התוצאות תודה מראש שולחת את הטופס

1. לא רואה 2. להסבר תוצאות הבדיקות יש לפנות לרופא המפנה. 3. נא לשים לב על נושא הפורום

16/07/2019 | 21:55 | מאת: רותם

שלום, האם יש הבדל בין VPB לבין PVC? ומה משמעות תוספת האות "S" בסוף? (לדוגמא VPB'S). בתודה!

אין הבדל. מוסגים שונים לאותה הפרעת רצב - פעימות מוקדמות חדריות: Ventricular premature beat - VPB Premature ventricular contraction- PVC ברבים מוסיפים S

16/07/2019 | 19:00 | מאת: מרדכי

האם הדופק שלי בסדר ?

לא יודע. שאלה לא ברורה

16/07/2019 | 09:02 | מאת: בילי

שלום רב, כבר 7 שנים לערך עם פעימות מוקדמות חדריות. יש תקופות יותר טובות ותקופות גרועות מבחינת ההיקפים. היו תקופות שבדיקת ההולטר הראו 2600 פעימות חדריות ליממה והיו בדיקות שהראו כ- 300 ליממה. לא תמיד בבודדים אלא גם בזוגות וברצפים. מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. עד כה לחץ הדם היה תקין ואף נמוך יחסית לאחר לקיחת הטיפול התרופתי (90/60). בשבועיים האחרונים מרגישה מאד רצפים של פעימות מוקדמות. לאחר מדידת לחץ הדם אחרי מאמץ, שמתי לב שיש עלייה 133/82 (בעבר זה לא היה). לאחר מנוחה יורד ל-117/72 . האם ייתכן קשר בין רצף הפעימות המוקדמות לעלייה בלחץ הדם? האם כדאי לחזור על הולטר? האם יכול להיות שהקרדילוק כבר לא עוזר ושיש מקום לשקול את החלפתו בחסם בטא אחר? אקו לב תקין תמיד. תודה,

פעימות מוקדמות לא מעלות ל"ד. יכולה להיות קריאה שגויה ע"י מכשיר בגלל פעימות מוקדמות. קרדילוק זאת תרופה לא הכי יעילה. מתחילים טיפול אם התרופה קבוצת חוסמי ביטא קודם כל בשל בטיחות הטיפול. ניתן לדון על הטיפול (צורך וסוג - תרופתי או אחר) עם רופא

וכן - אם יש שינוי במצב יש מקום לביצוע בדיקת הולטר חווזרת

16/07/2019 | 18:42 | מאת: בילי

תודה על התשובה. לא הבנתי כל כך את התשובה הנוגעת חקרדילוק. אשמח להסבר.

מה לא הבנת?

17/07/2019 | 16:31 | מאת: בילי

שלום רב, לא הבנתי מדוע קרדילוק אינו יעיל ומה הכוונה בבטיחות הטיפול? תודה

אני לא אמרתי שקרדילוק לא יעיל. אני אמרתי שזאת תרופה לא הכי יעילה. לגדי בטיחות הטיפול- כידוע לכל טיפול עלולים להיות תופעות לוואי. לקרדילוק מעט תופעות לוואי

14/07/2019 | 00:24 | מאת: יעל

היי, אני בת 39 ולפני מספר חודשים עברתי ניתוח להסרת התירואיד ועשיתי במקרה אקג לפני הניתוח והתגלה שיש לי הפרעת קצב מולדת WPW. ביצעתי הולטר של 24 שעות ומבחן מאמץ, נראה שבהולטר התגלתה הפרעת קצב ושהדופק שלי מגיע גם ל180 פעימות המצב מנוחה. הרופא המליץ לי לבצע אבלצייה על מנת לטפל בבעייה. יש לציין שעד כה חייתי כרגיל ללא שום אבחנה ןתסמינים המאפיינים את הבעייה. האם ההולטר היא בדיקה מדוייקת? האם אין מנוס מלבצע את האבלצייה? אני ממש חוששת מהפרודצודרה הזו ואני מתלבטת אם לבצע אותה... תודה

הולטר זאת בדיקה אמינה. במידה וכל הנתונים שהצגת נכונים - כן יש התוויה לפעולה. במידה ויש ספיקות - תמיד קיימת אפשרות לדעה שניה- ניתן לפנות למומחה להפרעות קצב נוסף.

13/07/2019 | 21:11 | מאת: שרון

שלום, אימי בת 69 סובלת מספר שנים מפרפור פרוזדורים. הטיפול התרופתי לא עוזר ושתי אבלציות נכשלו. הרופאים החליטו להתקין קוצב לב ולנתק את קוצב הלב הטבעי באמצעות צריבה. כך שאימי תהיה תלויה באופן מוחלט בקוצב הלב. מה המשמעות של התלות המוחלטת בקוצב הלב 24/7? האם זו פעולה שכיחה? מה אורך החיים הצפוי של קוצב כזה? מה איכות החיים הצפויה לאימי? האם היו מקרים בעבר שקוצב הפסיק לעבוד אפילו לכמה רגעים?

השיטה מקובלת במקרים מסוימים, למרות זאת שהיא לא אופטימלית. המשמעות זאת תלות במכשיר . אפשר לתפקד מלא עם קוצב קבוע. פעולה לא שכיחה - מעדיפים קודם לנצל כל גישה אחרת. קוצב חיי כ-8-10 שנים ואז מחליפים אותו. איכות החיים לא אמורה להיפגע, אומנם כל מקרה לגופו. תקלות בקוצבים נדירים ביותר - במעיות או אף אלפיות אחוז.

14/07/2019 | 16:25 | מאת: שרון

תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת, האם כאשר כבר התקינו לה את הקוצב אך עדיין לא ניתקו - יש מה לעשות או שמאוחר מדי? ואם כן- מה ניתן?

אני לא יודע כל הניתונים. לא תמיד אחרי השתלת קוצב ישיר הולכים לצריבה. יש מקרים שמנסים לתת יותר תרופות שקשה לתת בלי קוצב בשל סיכון לירידה קשה בקצב הלב. אז אחרי השתלת קוצב נותנים מינונים יותר גבוהים.

14/07/2019 | 19:00 | מאת: שרון

תודה דוקטור.שאלה אחרונה ברשותך האם במצב זה ניתן לעשות שוב אבלציה או שהטיפול הוא רק בתרופות?

אני מבין שאתה מתכוון לאבלציה של פרפור פרוזדורים שלישית. אם כך- כל מקרה לגופו. יש חולים שעוברים 3 אבלציות ואפילו יותר.

08/07/2019 | 10:08 | מאת: ציקי

שלום רב. בת 64 בעלת עבר של בעיות קצב לב וטיפול באבלציה לפרפור כרגע יש לי דפיקות לב מהירות, כ100-110 א.ק.ג מראה סינוס. מה הטיפול במקרה כזה? האם אפשר לתפקד כך לאורך זמן? האם מצב כזה מהווה התוויה לקוצב לב? תודה

טכיקרדיה סינוסלית דורשת קודם כל בירור לשלילת בעיה מאחרי זה. לא מעט הבעיה כן נשללת ואז נשאלת שאלה האם ובמה לטפל. ברוב במקרים לא דרוש טיפול. במידה וכן- הטיפול מוכר לכל רופא. כן אפשר לתפקד. אין התוויה לקוצב לב חד משמעית.

07/07/2019 | 20:41 | מאת: הפרעות בקצב לב

היי הבן שלי סובל מדפיקות לב מהירות כמה פעמים ביום ולחצים בחזה עשינו אקו לב ואקג ועשינו הולטר בתוצאות ההולטר אני רואה הרבה סימנים חריגים אבל הרופא טוען שזה בגדר הנורמל האם אפשר לשלוח לך את התוצאות ותתן לי עוד חוות דעת ? תודה

לא ככול "תוצאה חריגות" בהולטר היא בעלת משמעות קלינית. מציע לדון על זה עם רופא.

07/07/2019 | 12:15 | מאת: דפי

שלום, רופאת המשפחה ביקשה ממני לעשות בדיקת הולטר לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב חזקות במנוחה. מצרפת את התוצאות. אשמח לחוות דעת. בת 34

לא רואה תוצאות. מזכיר זה פורום לדיון כללי. לא ניתן לרבל חוות דעת כאן.

האם יתכן מצב של ללא נשימה ודופק קרוטידי ללא קולות לב בהאזנה ובכל זאת קצב אסיסטולה בשלושה לידים במשך 30 שניות ?

לא הבנתי

03/07/2019 | 22:22 | מאת: אסי

שלום דר. אני בן 35. אני סובל מחרדות והיפוכונדריה. חוץ מזה אני בריא לחלוטין. יש לי תבנית high take off שראו אותה אולי 30 רופאים ו 8 קרדיולוגים (לא מגזים) כולם אמרו שזה תקין לחלוטין. כנל הולטר, אקו במאמץ הכל תקין. היום הרגשתי משהו מוזר תזוזה באזור החזה וכאילו משהו הפסיק לעבוד.(זה יכול להיות סתם בהלה אני חרדתי) לא הרגשתי פעימת לב כלשהי. הגעתי למיון כי קיבלתי מזה התקף חרדה. במיון אקג תקין ללא כל שינוי. הרופא פנימאי שבדק אותי טען שהוא שמע פעימה מוקדמת ושזה ממש נורמלי במצב חרדה ובסדר גמור. אציין שעשיתי יותר מ 100 אקגים בשנים אחרונות. ונבדקתי בהקשבה ללב עשרות פעמים. בשום מקום לא נאמר לי שום דבר על פעימה מוקדמת ובשום אקג לא הופיעה פעימה מוקדמת. אני מאוד מקווה שהרופא טעה בשמיעה ולא היה דבר כזה. אבל במידה והוא לא טעה מה המשמעות של הדבר? נושא הלב הוא הפוביה שלי. אשמח מאוד אם תוכל להרגיע אותי. תודה רבה.

אני מעמין לבדיקה של רופא. בדיקות שציינתה יכולים לא לקלוט פעימות מוקדמות. נושא של פעימות מוקדמות נדון בפורום הזה הרבה- מציע לבדוק. בגדול פעימות מוקדמות ברוב המקרים זה ממצא לא מסוכן.

02/07/2019 | 21:57 | מאת: לימור

על מנת לבצע איסוף שתן למטהנפרינים וקטכולאמינים עליי להפסיק ליטול את התרופה קרדילוק שאני לוקחת 5 מ"ג כל בוקר. אמורה להפסיק לגמרי 72 שעות . איך אני אמורה לעשות זאת בהדרגתיות? אני בת 45 .

בהדרגה- כל יומיים להוריד מינון. כדי לדבר עם רופאה המטפל

01/07/2019 | 23:07 | מאת: אהוד

בן 27, עד כה בריא ב"ה. נשוי ומצפה לילד בעוד כחודשיים. לאחרונה החלו לי סימפטומים כמו צרבות וכאבים בחזה (לעתים לחצים ולעתים תחושה של שורף), פה ושם גם נימול בגפיים או בחזה או במקומות אחרים. בשבוע האחרון גם התחלתי לחוות סחרחורות בעת ישיבה (לא בעת עמידה). כמובן שהדבר מאוד הבהיל אותי, ואחרי הפעם הראשונה עם הכאבים בחזה והנימול הלכתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות לב: עשיתי בדיקות בדחק, רנטגן ואולטרסאונד ללב, ולא יצא כלום (לא עשיתי הולטר, תוהה אם צריך). במקביל גם עשיתי בדיקות דם ושוב לא נמצא שום דבר חריג, וגם גסטרוסקופיה לא העלתה שום דבר. לפני כמה ימים הלכתי לרופא שוב (פעם שלישית בחודשיים) והוא מצא אצלי לחץ דם נמוך במעבר מישיבה לעמידה, ושוב שלח אותי לבדיקות דם, הפעם הורמונליות. אני חייב לומר שזה טורד את מנוחתי, בעיקר כי עד כה כזכור לא חוויתי תסמינים כאלה בכלל, וגם נראה לי מוזר שיש לי פתאום ירידה בלחץ הדם. האם יש כיוון נוסף בשבילי? משהו שכדאי לבדוק? דרך לטפל בלחץ הדם הנמוך? בברכה.

לא רואה בסיפור עניין של הפרעות קצב

01/07/2019 | 21:12 | מאת: ג׳אנא

בת 36 עם סיפור של תת תריסיות לא מאוזנת , בשנה האחרונה אירוע s v t שהפך בעיסוי קרוטיס , ואירועים חוזרים של סינוס טכיקרדיה עד 145 , ב CT ראש שבוצע לאחרונה נמצא יתר לחץ דם תוך גולגולתי , האם תועד בתחום המחקר או ספרות רפואית קשר בין שתי האבחנות . ותודה

הופעה של SVT לא ממש מוכרת כתוצאה של עליה בלחץ תוך גולגולתי. טכיקרדיה סינוסלית מתוארת בחלק מהמקרים.

25/06/2019 | 22:03 | מאת: שלום

שלום, רציתי לדעת מה פירוש הממצאים הבאים שעלו בהולטר לב 24 שעות PVC'S 3581 PAC'S 22243 תודה

הפירוש שיש פעימות מוקדמות - חדאיות- PVC's ועליתיות - PAC's

19/06/2019 | 15:56 | מאת: מקס

שלום ד"ר, לאמא שלי (בת 70) יש דופק 115 ודופק לא סדיר בכמה חודשים אחרונים,היא עברה היפוך חשמלי לא מוצלח, כתוצאה ממנו וכנראה בגלל כמויות גדולות דל PROCORE קרה דום לב, אבל אמא חזרה לעצמה אחרי טיפול נמרץ. עכשיו דופק ירד קצת ל110 , מטופלת לCARDILOC 7.5,אקו לב ללא ממצעים מיוחדים ,אקג מראה רק לפעמים דופק לא סדיר. היא במעקב של קרדיואולוג. מה אתה יכול להמליץ בנוסף לטיפול ובדיקות שהיא עוזה ? תודה ויום טוב!

אני חושב שיש טעם לקבל יעוץ של רופא מומחה בהפרעות קצב. יש ללמוד כמה דברים - אח מבדיקות שבוצעו או בדיקות שצריך לעשות ואז להחליט איך מתקדמים יש פתרונות שלפי הסיפור לא מוצו עדיין.

14/06/2019 | 13:22 | מאת: קארין

היי אני בת 24 ולאחר בדיקת אקו לב עקב לחצים בצד שמאלי של החזה נמצא כי יש אי ספיקה מיטרלית מינימלית ואי ספיקה טריקוספידלית מינימלית ותפליט פריקרדיאלי בכמות מזערית. אודה לתשובה כמה זה חמור ומה יש לעשות עם זה בהמשך ?

מזכיר - זה פורום של הפרעות קצב לב. מצמאים קלים- מציע לפנות לרופא המפנה

11/06/2019 | 20:28 | מאת: יובל

שלום אני בת 21 ולעיתים אני חשה בדופק מהיר במנוחה ללא כל סיבה שיכול להימשך שעות. בכמה פעמים שמדדתי הדופק נע בין 90-140. במאמץ הדופק מהיר יותר. כמו כן לעיתים רחוקות מרגישה שהלב מחסיר פעימה. אציין כי הדבר בא והולך כבר מעל חצי שנה ולא ייחסתי חשיבות יתרה. אינני מרגישה חולשה או סחרחורות אלא רק דופק חזק. אציין כי העניין מלחיץ אותי מאוד וכשאני מרגישה את זה הלחץ שלי לא מועיל לכך ומונע ממני להירגע או לנסות להרגיע את הדופק אלא רק ההפך. אוסיף כי חוויתי בעבר התקף חרדה וכחודש לאחר מכן הרגשתי דופק מהיר בפעם הראשונה. האם יש קשר בין השניים? כמו כן ביצעתי בדיקת אקג והיא יצאה תקינה. יתכן שיש לי הפרעות בקצב הלב בגיל צעיר?

לפי הסיפור דווקא לא ניראה שמדובר בהפרעת קצב, אלא קצב תקין מועץ. ברור שלא ניתן לעשות כך אבחנה. אני ממליץ לפנות לרופא משפחה, במידת הצורך קרדיולוג ולמומחה בהפרעות קצב

06/06/2019 | 13:01 | מאת: אריק

בן 69 עברתי מקרה של סינקופה .בבדיקת הולטר התגלו פעימות חדריות מוקדמות וארועים מרובים של nsvt בקצב לא סדיר אך עם av dissociation בכל מיני קצבים ופעימות מוקדמות על חדריות מרובות כולל חלקם עם אברציה. סה"כ 4000 vpb. הערכת הקרדיולוג אירוע סינקופה אשר נשמע ואגלי אקו תקין אך הולטר פתלוגי מאוד. טיפול קרדילוק 2.5 מ"ג והמשך מעקב והולטר בעוד חצי שנה. מבקש חוות דעת. מחכה לתשובה ותודה.

לא הבנתי את השאלה. זה פורום. חוות דעת מקבלים ביעוץ.

14/06/2019 | 08:01 | מאת: אריק

השאלה אם התופעות מסכנות חיים. תודה אריק

זאת בדיוק שאלה לקרדיולוג שלך. שאלה רצינית דורשת התייחסות רצינית ומעמיקה כולל לימוד של כל ההיסטוריה הרפואית, בדיקות וכו'. זאת היתה הכוונה שלי בתשובתי הראשונה

05/06/2019 | 18:37 | מאת: בתאל

שלום, אשמח לפענוח הולטר שביצעתי, יש לציין שבוצע חודש לאחר אבלציה להפרעות מרובות מסוג vpcs - כ-40,000 ליום ולפעמים יותר. להלן התוצאות: קצב בסיסי: סינוס מהירות מינימלית: 47 לדקה מהירות מכסימלית: 129 לדקה מהירות ממוצעת: 63 לדקה הפרעות חדריות: לא נצפו הפרעות על חדריות: נצפו בסה"כ 25 APB'S ללא SVT או AF. הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים ב-ST: לא נצפו. נצפו קטעים של סינוס ברדיקרדיה. נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה. נצפו קטעים של סינוס אריתמיה. מבדיקות קודמות מעולם לא יצא לי הפרעות מסוג APB'S. זה משהו שיכול לקרות כתוצאה מאבלציה? או שזה לא קשור לדעתך? ולגבי טכיקרדיה רשום בבדיקה 380 , זה המון? מעולם לא היה לי דופק איטי... מה שכן אני לוקחת כרגע דרלין 10 מ"ג ליום בגלל שיש לי דופק מהיר תודה מראש

APC's לא קשורים לאבלציה ובגדול חסרי משמעות בכמות כזאת. לגבי טכיקרדיה- לא ברור לי - אין קצב 380 אין גם דופק איטי במיוחד. מבקש להבין שזאת בשום פנים לא פיענוח של הולטר, אלא רק תשובה כללית בפורום

04/06/2019 | 12:16 | מאת: חנה סיני

באישפוז בחשד לאירוע מוחי, קבלתי כדור נקסין לשיכוך כאבים.לאחר מכן חשתי בדפיקות לב חזקות ומהירות. לאחר בדיקת אק"ג התבשרתי כי עברתי פרפור לבבי. שוחררתי עם המלצה למדלל דם קסרלטו. המדלל גרם לי לדימומים פנמיים וירידת בערך הברזל בדם.כעת הומלצתי לעבור laac. מה הסיכונים? האם יש דרכים אחרות לטפל בפרפור? תודה

שלום. צריך להבין שלא מדובר בטיפול בפרפור, אלא בסיבוכים שלו כגון שבץ מוחי ואחרים. במידה ומצד אחד ישנה התוויה לטיפול בנוגדי קרישה (וזה צריך לבדוק) ואי התווית נגד כגון דימום (וגם זה צריך לבדוק לעומק) הטיפול המקובל הוא סגירת עוזנית מעליה השמאלית

30/05/2019 | 14:15 | מאת: אריאלה

שלום רב, בת 69, (ברקע צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשש שנים). לאחרונה בגלל תחושה של תעוקה בחזה בעת לילה שידרתי א.ק.ג. (אני מנויה) ומצאו lbbb חדש. במיון - טרופונין שלילי וצילום חזה תקין וכן שאר בדיקות הדם. אקו לב תקין. ארגומטריה תקינה (במגבלות lbbb). שאלותיי: 1. הבנתי שבנוכחות lbbb אין אפשרות לראות בא.ק.ג. סימני איסכמיה (כנ"ל בארגומטרייה). לפיכך האם יש טעם לשדר בעתיד א.ק.ג? והכי חשוב: מה כן אפשר לראות בא.ק.ג? 2. בשני א.ק.ג. שביצעתי לאחרונה לא נתגלה lbbb. שאלתי: האם חסם זה יכול להיעלם? אריאלה

1. לא הבנתי לגבי שידור אק"ג. באק"ג יכולים להיות שינויים שונים - גם בנוכחות LBBB גם בלידיו 2. LBBB יכול להיות זמני.

30/05/2019 | 13:14 | מאת: אתי

שלום רב, אמי בת 87 סובלת מסוכרת ומיתר לחץ דם. מטופלת בתרופות הבאות ובדרך כלל מאוזנת: לסוכרת: ג'אנואט + ראפאגליניד X)2) ליתר לחץ דם: דופלקס 160/10 X)1), ואסודיפ 10 מ"ג X)1), לוסרדקס 50 מ"ג X)1), קדקס 2 מ"ג X)1), נורמופרסאן 150 מ"ג X)2), דרלין 10 מ"ג X)3) בשנת 2011 עברה צנתור כלילי ונמצא MID RCA 90% ,OM3 70-90% הוכנס .TAXUS STENT TO MID RCA לא מטופלת בתרופות ללב. לפני שלושה שבועות בעקבות דופק גבוה הגיעה למיון ואובחנה עם פרפור פרוזדורים. אושפזה ובהמשך היום התייצב הדופק ובדיקות אק"ג, אקו לב ואנזימי שריר הלב התקבלו תקינות. לא נמצאה סיבה לפרפור. שוחררה לאחר יומיים עם המלצה לנטילת אליקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום והנחייה להמשיך ליטול דרלין 10 מ"ג שלוש פעמים ביום כפי שהיה גם לפני אירוע הפרפור. מאז לחץ הדם והדופק תקינים. היום בביקורת בקופ"ח הפנה הקרדיולוג למיפוי לב ורשם לאמי את התרופות הבאות: RYTHMEX 150 מ"ג X)2) ו- MONOCORD 20 מ"ג X)2). להלן שאלותיי: קצת תמוה בעיניי שבבית החולים לא הציעו את הטיפול התרופתי עליו המליץ הקרדיולוג של קופ"ח. איך אפשר להסביר את הדבר? לאור העובדה שהדופק של אמי כרגע סדיר והיא ממילא נוטלת 3 פעמים ביום דרלין שמאט דופק, האם יש הצדקה ליטול בנוסף גם RYTHMEX? האם לא עלולה להיגרם האטת יתר של הדופק? בברכה, אתי

מזכיר- בפתיח של הפורום זה רשום - לא ניתן לקבל פה המלצות. זה פורום לשאלות כלליות קשורות להפרעות קצב. פעולה של דרלין וריטמקס שונה לגמרי והשילוב הוא מקבובל. אפשר לשקול גם טיפול בתרופות - גם יותר נוחות וגם יותר יעילות מדרלין מאותה קבוצה. ממליץ לשאול את רופא המשפחה וקרדיולוג.

28/05/2019 | 17:49 | מאת: יעל

שלום, אשמח לדעת את פשר ממצאי הבדיקה : בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה. LVEF מוערך %60 . דפנות בעובי תקין. תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A.( חדר ימין תקין בגדלו והתכווצותו. עליות בגודל תקין. אי ספיקה מיטרלית מזערית. מסתם אאורטלי תלת עלי,נראה תקין אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. לחץ ריאתי סיסטולי מוערך 20 ממ"כ + RAP. שורש האאורטה והעולה בקוטר תקין. IVC לא מורחב , תמט נשימתי תקין הודגם תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה . ללא תמט חללי הלב. ללא שינוים רספירטוריים בזרימה מיטרלית GOOD SYSTOLIC LV FUNCTION. NORMAL RV SIZE AND FUNCTION. NO EVIDENCE OF HEMODYNAMICALLY SIGNIFICANT VALVULAR ABNORMALITY SMALL PERICARDIAL EFFUSION. אבחנות: 1

זה פורום להפרעות קצב לב מציע לפנות אם השאלה לרופא שהפנה לבדיקה

היי, יש לי הרבה פעמים הרגשה של דופק לב מואץ ואי נוחות בחזה. זה קורה לי לעיתים ביום אבל בעיקר מעיר אותי בלילה. לאחרונה זה קורה לי לעיתים רחוקות יותר. עשיתי בדיקות דם שכוללות בלוטת התריס, הולטר 48 שעות, אקו לב, ומכשיר HEART1 במשך חודשיים, ולא נמצאו שום הפרעות קצב. אני כן מרגישה לא נוח ועדיין חוששת כשזה קורה. האם יש סכנה כלשהי?

במידה וכל הבדיקות תקינות, סביר להניח ואין סכנה. אבל ברור לך שאני לא יכול לקבוע את זה על סמך תיאור שלך בלבד. במידה והמצב מתריד - ממליץ לחזור לרופא

26/05/2019 | 11:27 | מאת: מירב

שלום, אני בת 55, אני משתמשת בצמיד שמודד ויש לי HRV ממש נמוך. מלבד מה שקראתי שיתן לשפר זאת על ידי פ״ג אני רוצה להתייעץ עם מומחה בתחום. מישהו יכול להפנות אותי למישהו כזה?

1. שימוש בצמיג לא דווקא נותן אבחנות נכונות 2. משמעות של HRV היא מורכבת 3. במידה ויש ספיקות יש לפנות לרופא משפחה 4. במידת הצורך אפשר לפנות למומחה קרדיולוג

22/05/2019 | 18:30 | מאת: גוי

שלום דר בן 37 מעשן , לאחרונה אני מאוד לחוץ בעבודה שלי שהיא גם מרובת שעות ומשרה בכירה, היום במהלך העבודה וגם הייתי מאוד לחץ התחיל הלב שלי לפרפר ודופק לא סדיר ודופק גבוה, ההפרעה כמה לשניות הרגשתי שאני הולך להתעלף תעוקה בחזה וכאבים, אחרי באירוע כל היום נשימות עמוקות ואני מרגיש את הדופק בכל הגוף, לציין לפני חודשיים עשיתי בדיקת מאמץ שגרתית שהייתה תקינה , א ל מה שקרה לי הבהיל אותי בטירוף והכניס אותי לעוד יותר חרדה ולחץ, האם זה פרפור פרוזדורים כפי שקראתי באינטרנט ?

לא. לא ניתן לפי התלונות לקבוע האם יש הפרעות קצב ואם כן- מה הן. יש לפנות לרופא לבדיקות

21/05/2019 | 16:47 | מאת: אריק

שלום עשיתי אקו במאמץ הטכנאי בהתחלה בדק את הלב לפני המאמץ ובדק אחרי המאמץ אחרי הבדיקה הטכנאי בדק שוב את הלב. מה זה אומר באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים? כי זה משהו כללי כזה התשובה... זה מה שכתב המפענח מה זה אומר על מה זה מעיד ?

מציע לשאול את הרופא. הפורום הזה הוא פורום להפרעות קצב

20/05/2019 | 10:45 | מאת: חן

שלום אני בן 29 אקו מאמץ ארגומטריה אקג דופלר ועוד בדיקות כלליות תקינות. לפני חודש עשיתי דופלר במנוחה אצל מפענח מסויים והבדיקה בכלליותה הייתה תקינה אם תוצאה של 60 % lvef השבוע עשיתי שוב בדיקה רק בדיקת אקו במאמץ אצל מפענח אחר ובדופלר במנוחה לפני המאמץ זה יראה 55% lvef יכול ליהות זה מדידה שונה של טכנאי ? או פיענוח שונה של רופא ? לא יודע למה להתייחס ושתי הערכים טובים ? מה הקטע של הירידה ב5 %? אשמח להסבר.

אני מבקש לראות מה הנושא של הפורום. הוא- הפרעות קצב! הערכה של EF באקו היא לא מדויקת. אני מניח שאין הבדל בבדיקות. 55 ו-60 במקרה הזה זה רק הערכה

19/05/2019 | 19:09 | מאת: שימי

שלום אני בן 31 עודף משקל 16 ק"ג בדיקות דם תריסיות צילום חזה הורמונים ועוד בדיקות תקינות מספר רב של אק"ג סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב דופק ממוצע 84-88 בזמן האחרון לא בכושר בעבר הייתי בכושר טוב קצת חרדות גם נוטל קלונקס 0.5 הייתי שמח לפענוח הבדיקה זה במנוחה: סיבת הבדיקה: שלילת מחלה כלילית משמעותית בירור פלפיטציות תוצאה ערך נורמלי למבוגר אאורטה העולה 31 ממ' שורש האאורטה 36 ממ' (37 ) D-2 פרוזדור שמאלי 32 V-c שטח פרוזדור שמאלי 16 סמ"ר (15) רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 29 ממ' רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 47 ממ' (53) עובי המחיצה הבין חדריות 11 ממ' ( 9-11) עובי דופן אחורית 9 ממ' (9-11)

לסיכום בדיקת אקו דופלר -קרדיוגרפיה הראתה: איכות הבדיקה. טובה טכיקרדי במנוחה סינוס. חדר שמאל: גודל תקין. תפקוד איזורי תקין. תפקוד גלובלי שמור בגבול התחתון של הנורמה. 55% lvef. היפרטרופיה ללא תפקוד דיאסטולי.- e 0.60 a 0.65 e/a 0.9 חדר ימין גודל תקין. תפקוד תקין. עליה שמאלית תקינה. עליה ימנית תקינה. מסתם המיטארלי תקין. מסתם האאורטלי תלת צניפי. מסתם הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית. מסתם הפולמונלי תקין. לחץ ריאתי סיסטולי 27 ממ"כ. מחיצה בינעלייתית שלמה. האאורטה העולה לא מורחבת. וריד נבוב תחתון תקין. פריקרדיום ללא נוזל. מאמץ ( פרוטוקול bruce ) הופסק אחרי 7 דקות עקב העייפות והגעה לדופק המטרה. דופק במנוחה 120/דקה דופק בשיא המאמץ 194 / דקה שזה 102 % מהחזוי. ל.ד במנוחה 135/85 ממ"כ בשיא המאמץ 180/90 ממ"כ.תגובה המודינמית תקינה. עומס מירבי mets 8.1 אק"ג במנוחה סינוס t שלילי בiii ii f אק"ג בשיא המאמץ- ללא עדות לאיסכמיה באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים. No evidence of new regional wall motion abnormalities at 102% of maximal age -predicted heart rate moderate exercise capacity normal hemodynmaic response to exercise השאלות שלי הבדיקה תקינה ? מותר לי לעשות ריצה ספורט? מה זה מסתם הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית? Lvef55% היה לי 60% לפני חודש שעשיתי אקו דופלר במנוחה מה פשר השינוי? וגם בדופלר לעומת דופלר מלפני חודש יש שינויים קטנים אני מדבר על אאורטה העולה פרוזדור שמאלי ובכול הקטגוריה ששלחתי לך בתגובה הראשונה יש שינויים קטנים מהדופלר במנוחה הקודם לסיכום מה דעתך בדיקה תקינה ? מותר לי לעסוק בפעילות גופנית? מה פשר השינויים שציינתי בפניך. עשיתי גם לפני חודש דופלר במנוחה שהיה תקין ומבחן ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה רק אם כושר נמוך אשמח שתענה לי על שני השאלות שרשמתי שתי התגובות תודה גדולה. תודה ענקית מראש !!!!!!!!!

להסברים על פיענוח יש לפנות לרופא המפנה לבדיקה. זאת לא מרפאה. זה פורום לשאלות כלליות

19/05/2019 | 09:46 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 44. מאז היותי ילדה זוכרת שמרגישה מידי פעם הפרעת קצב המוכרת כפעימה מוקדמת. (גם לאבי שהיום בן 85 יש הפרעה כזו והוא חי איתה ללא כל טיפול) לפני 20 שנה ביצעתי הולטר ואקו לב והרופא אמר שהכל תקין. לאחרונה בשל חרדות התחלתי ליטול ציפרלקס. הרגשתי כי תחושת הפרעת קצב הלב החמירה וביצעתי הולטר לפני מס' ימים. אודה על התייחסותך לתשובה : קצב בסיסי: סינוס קצב לב מינימילי 51, מקסימלי: 154, ממוצע 67. הפרעות קצב חדריות pvcs - 108 בודדים בעיקר ב- 20:00 . 3 ביגמניות. בפרעות קצב על חדריות pacs - 170 בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים בלילה. 7 צמדים. הפרעות הולכה - לא. שינויי st - לא. אציין שבשעה 20:00 בערב הייתי בריצה וזה כנראה השפיע על התוצאה. בינתיים הרופא משפחה שלח אותי לאקו לב. (ביצעתי גם לפני 8 שנים כשהייתי בהריון ויצא תקין). מה דעתך? האם הפרעת הקצב הזו מסוכנת? האם התופעה מחמירה בגלל הציפרלקס? האם זה ניתן לחיות על הממצאים הנ"ל ללא כל טיפול? אודה על תשובתך. מצרפת את קובץ ההולטר.

יש כמות מזערית של פעימות מוקדמות. הפרעת קצב לא מסוכנות. מציע לראות תשובות שלי רבות בנושא. החלטה על טיפול מתקבלת ע"י רופא והנבדק כאשר נלקחים בחשבון כל הדברים

14/05/2019 | 17:33 | מאת: ליאור

שלום אני בן 27 עשיתי בדיקות מקיפות של לב שיצאו תקינות ועוד בדיקות אחרות תקינות דופק הבסיס שלי ממוצע הוא 92 96 מותר לי להתחיל לעסוק בפעילות גופנית כמו ריצה אם דופק התחלתי כזה?

דופק לא מהווה מניעה מפעילות גופנית כמה שיותר תתאמן, יהיה פחות דופק במנוחה

14/05/2019 | 17:31 | מאת: רום

שלום אני בן 30 בשנים האחרונות רצתי המון הייתי בכושר נהדר כול ריצה במשך שעה, אף פעם לא נעזרתי בשעון דופק וכאלו. בחודשים האחרונים לא עשיתי פעילות אירובית ריצה וכאלה. אני בריא אין לי בעיות עשיתי בדיקות מקיפות . ניסיתי לחזור לרוץ ריצה ממש קלה במשך עשרים דקות הדופק הגיע לי ל170 מפעילות ממש קלה בדקתי אם האצבעות בעורקים. השאלה שלי אליך זה לא מסוכן דופק כזה מריצה כזאת קלה אפילו עבר ת170...איך מריצה ממש קצרה הדופק הגיע לי ל170 ועבר אותו אפילו מה עצתך? אציין ארגומטריה,אקו דופלר ועוד בדיקות לב תקינות.

אין שכנה. יתכן שה בגלל ירידה בכושר

13/05/2019 | 10:34 | מאת: אור

דוקטור עשיתי בדיקות אקו במאמץ הטכנאי אקו שבדק אמר לי שהכל בסדר והלב שלי תקין האם הוא יכול לראות זאת בבירור או שיש לסמוך רק על חוות דעת של רופא שתגיע בעוד כמה ימים?

צריך לקבל סיכום מלא רפואי

12/05/2019 | 14:53 | מאת: אדיר

דוקטור האם יכול להיות מצב שיש הגדלה של הלב שכוללת תסמין של קוצר נשימה שכולל ימים טובים יותר ללא קוצר בכלל? או שאם יש הגדלה עם תסמין של קוצר נשימה הוא יהיה קבוע ואחיד ... תודה!

1. שאלה לא במקום הנכון. זה פורום להפרעות קצב. 2. קוצר נשימה יכולה להיות כתסמין למצבים שונים כולל ירידה בתפקוד הלב. לא חייב להיות קבוע.