פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד. .
445 הודעות
434 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

20/02/2020 | 22:42 | מאת: ישראל

עד לפני שנה היו לי פירפורי פרוזדורים תכופים. כמעט תמיד הצליחו להפוך ע"י עירוי פרוקור. עכשיו אני נוטל כדורי פרוקור 200 מ"ג ליום. האם נכון להוריד מינון פרוקור ל-200 רק שש פעמים בשבוע, אם עברה שנה בלי פרפור פרוזדורים ?

06/02/2020 | 22:14 | מאת: שרון

שלום,דוקטור! אני בן 24.בטודנט.עד גיל 14 סםורטאי.כרגע עושה הליכה מסםר פעמים בשבוע עד 40 דקות כל פעם בשנה האחרונה סובל מכאבים בחזה במאמץ ובמנוחה.קצב הלב שלי נע בין 60 לבין 130במנוחה.במאמץ עד 150-180 הכאבים יכולים להופיע גם כשדופק תקין וגם כשהוא גבוה .הדופק לפעמים עולה ללא קשר למאמץ.היה 60 פיתאום 130 עברתי בדיקות אקו ומבחן במאמץ,הולטר,אם אר אי-כולם תקינים. במבחן לב -ראה יש הגבלה בנפח הפעימה על רקע לבבי. בזמן האחרון גם התחלתי להתנשף בהליכה. רציתי לדעת מה עלול לגרום להגבלת נפח הפעימה אם מבנה ותפקוד הלב תקינים? האם אם אר אי בודק את תקינות כלי הדם שנכנסים ללב או יוצאים מהלב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי "הגבלה בנפח" השאלה לא ברורה לי. MRI לא בודק עורקים לבבים

04/02/2020 | 13:37 | מאת: בת

ד"ר שלום, אבי, בן 87, ללא רקע של בעיות קרדיולוגיות, למעט, פעימה מוקדמת אשר אובחנה לאחרונה. לאחר בדיקת א.ק.ג בקופ"ח, רופא המשפחה חשד בהפרעת קצב ושלח לבדיקת הולטר לב 24 ולקרדיולוג (יש תור בעוד מספר שבועות). מצרפת את פיענוח הבדיקה ומבקשת את חוות דעתך. האם קיימת הפרעה והאם יש מקום לדאגה? משך הבדיקה20:50 שעות קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 47 קצב לב מקסימלי 118 ממוצע 64 הפרעות קצב חדריות PVCS - 26 הפרעות קצב על חדריות PACS-100 בפזור שווה עם 6זוגות רביעיה אחת ו-2 ארועים של רצף של 5 פעימות הפרעות הולכה - לא שינוייST - לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה. תודה רבה מראש, בת

לקריאה נוספת והעמקה

יש הפרעות קצב קלות. ממליץ לפנות לרופא שהזמין את הבדיקה

06/02/2020 | 13:55 | מאת: בת

ד"ר, תודה רבה על תשובתך.

04/02/2020 | 11:15 | מאת: ציק

בת64 עם היסטוריה של הפרעות קצב ואבלציות שלא צלחו. בבדיקת הולטר התוצאות היו מהירות מינימלית 39 מקסימלית 59 ממוצעת 45. הוצע לי קוצב מסוגDDD. האם זה יפתור את הבעיה? האם אפשר לאחר ההשתלה להפסיק ליטול תרופות האם קוצב סוג מיקרה מתאים לדופק נמוך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מספיק נתונים. יש מספר סוגים של קוצבים כולל מיקרה וההחלטה מה להשתיל תלויה בהרבה דברים כולל סוג הפרעות קצב/הולכה. מיקרה כן מתאים לדופק נמוך - בכלל כול קוצב מושתל בשל דופק נמוך, אבל שוב- תלוי בסוג הפרעת קצב ודברים אחרים.

30/01/2020 | 02:36 | מאת: טאהא מנאל

בבקשה רוצה לדעת הסיבוכים המסוכנים מביצוע אבלציה אני סובלת מהפרעות קצב של svt ויש לי אבלציה השבוע הבא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מציע לפמות עם השאלה לרופא שהפנה ורופא שמבצע. זאת הכתובת הנכונה

האם אזניות טלויזיה לכבדי שמיעה ,שיש בהם כנראה שדה מגנטי, מהוות סכון לתפקוד הקוצב. אני תלויה בקוצב ב100%.

לא. אין סכנה לקוצב

28/01/2020 | 14:52 | מאת: ירון

שלום, סובל כבר כמה שנים מפרפור שלפעמים יש לי לכמה דקות אחת לכמה ימים(עשו בדיקות לא מסוכן). שמתי לב שתמיד אבל תמיד אחרי שאני אוכל לחם, לחמניות, פיתות מתחילות הפרעות קצב אחרי חצי שעה ונעלמות אחרי שעה נוספת. הקרדיולוג לא ידע לקשר את זה אבל אני מרגיש באופן חד משמעי שיש קשר. האם יש קשר כלשהו? רעיון? כי זה קצת מפריע. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר כזה.

25/01/2020 | 00:03 | מאת: קונסטנטין

סיכום ממצאי הבדיקה יממה א' תאריך: 21/01/2020 תחילת בדיקה: 09:19 סיום בדיקה: 08:22 סה“כ שעות: 0:0 23:1 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 54 מהירות מקסימאילית: 97 מהירות ממוצעת: 68 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2-119 לשעה .ממוקד אחד.בפיזור הומוגני ביממה.נצפו גם בצורת קטעי טריגמניה חדרית.( עמ' 5,6 ) נצפו 21 VENTRICULAR COUPLETS (עמ' 4,5 ). (נצפו סה''כ כ- 1,108 TOTAL VPC'S במשך הבדיקה, ראה פיזור הפרעות קצב חדריות בדו''ח). נצפה זמן התאוששות ארוך לאחר VPC'S עד 1.6 שניות. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 2 APC'S במשך הבדיקה.( עמ' 7 ) הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס אריתמיה ספורים עם מרווחי R-R עד 1.43 שניות . קצב סינוס. מהירות מינימלית - 54 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 97 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 68 פעימות לדקה. VPB's בכמות בינונית ומהווים 1.2% מסך ה-QRS בתקופת המעקב. APC's בודדים הערות: נוטל : דופלקס 160/10 קרדילוג 5מ''ג אליקווס 5מ''ג פעמיים ביום רטמיקס 150מ''ג 3 פעמים ביום בן 35 , פרפור פרוסדורים לפני שנה, אשפוז

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה אלי?

24/01/2020 | 15:12 | מאת: מונעל

שלום אני סובלת מהתקפי חרדות ולפעימים מרגישה בדפיקות מהירות ובקושי בנשימה אתמול היתי במצב נפשי לא טוב ופתאום העלו הדפיקות מדדתי אותם ומצאתי 220 לקחתי לוריוון עד שהסתדרו לקח כ7 דקות אני מאוד פוחדת שיחזור לי המצב הזה מה הסיכום שלך במצב זה עשיתי הולטר לב היה פעימות מוקדמות ואקו לב א.ק.ג היה סינוס עם היפוך גלי t III avf מתוארים צניחות קלות v3_v6

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2020 | 15:20 | מאת: מנועל

האם אני סובלת מבעיות לב או זה בגלל חרדה אשמח לתשובתך אני מאוד דואג??

כדי לענות על שאלתך יש לבצע בירור.

ראי תגובתי

23/01/2020 | 12:21 | מאת: אלמונית

רציתי לשאול אם אני צריכה להתחיל לדאוג כשאני מרגישה כל כמה דקות שהלב שלי מחסיר 4 עד 5 פעימות בעיקר במנוחה ואני מתחילה להרגיש מן מועקה וסחרחורת קלה? עשיתי אקו ומיפוי לב ויצא יחסית תקין.... אשמח לשובתך

אני מניח שעשית בדיקות שהזכרת בהמלצת רופא. אז למה לא לשאול אותו(ה)? גם לר ברורה לי שאלה? להתחיל לדאוג? אני קרדיולוג. יתכן התופעות הן קשורות לפעימות מוקדמות - מצב לא מסוכן. מציע לעבור על שאלות בפורום - יש הרבה שאלות ותשובות בנושא. כדי לקבל תשובה יותר ברורה מציע לפנות לרופא

21/01/2020 | 11:01 | מאת: שרון

תוצאות הולטר- קצב בסיסי-סינוס מהירות מינימלית - 47 מקסימאלית-127 ממוצעת-66 הפרעות קצב -VPCS נצפו סה"כ 5 VPBS הפרעות קצב APCS- נצפו סה"כ 10 בבדיקה הפרעות הולכה- לא נצפו שינויים שמעותיים בקטע ST- נצפו שינויים בגלי T ערוץ 3 הערות סיכום - בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימאלית של 47 לדקה

לקריאה נוספת והעמקה
21/01/2020 | 11:25 | מאת: שרון

בהמשך לשאלתי אני בן 46 ללא מחלות רקע הופניתי לבדיקה לצורך התחלה בחדר כושר בדיקת מאמץ תקינה .

מה השאלה?

מה השאלה?

23/01/2020 | 14:40 | מאת: שרון

האם הבדיקה תקינה?

20/01/2020 | 16:36 | מאת: כלנית

אני בת 71. לחץ דם תקין.(בבדיקה ובדרך כלל.) מכסימום הדופק בארגומטריה היה 135 אבל אני כבר ראיתי אצלי דופק 145 לפעמים כשאני עולה במדרגות. מה שגורם לי לקוצר נשימה בלבד למספר מועט של דקות בבדיקת bruce הגעתי לשלב 3 ב9 דקות.(יכולתי להמשיך אך פחדתי)כושר גופני הוגדר תקין. מחלות רקע: אוסטיאופורוזיס אינני לוקחת שום תרופות אני מזכירה לך את שאלתי:1)האם אתה ממליץ על קרדילוק לאור הדופק הגבוה? 2)אם כן האם קרדילוק עלול לסכן אותי לאור העובדה שלפעמים הדופק שלי יורד אפילו ל39? 3) יש לי המוגלובין גבולי נמוך. האם יתכן שיש קשר בין המוגלובין נמוך ודופק גבוה? רוב תודות לך!

לקריאה נוספת והעמקה

התגובה במאמץ היתה סבירה מאוד. לגבי טיפול- ברור שפורום זה לא מקום לתת המלצות. לגבי המוגלובין - גם צריך להתעמק. אבל בגדול אני לא רואה בעיה רצינית

14/01/2020 | 14:44 | מאת: כלנית

אבקש להוסיף שבדיקת ארגומטריה במאמץ יצאה תקינה וכן אקו לב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עכשיו אני רואה תוספת. מעניין כמה עלה דופק בבדיקת מאמץ. אם בדיקות תקינות, אין צורך בטיפול. לא יודע בת כמה את. יש מצבים שכושר גופני ממש עוזר זה.

קצב הלב שלי עולה מהר מאוד במהלך היום ל90, ל100 ואף מעבר לכך ל120 בכל פעילות שלי . לאט לאט חוזר ל 80,70, בלילה הוא בסביבות 65 אבל לא פעם ראיתי הרבה פחות אפילו 39 (יש לי שעון ספורט שהוא ממש מדויק) אני מרגישה טוב גם בקצב מוגבר חוץ מקוצר נשימה לא משמעותי וחולף אין סימפטומים. ההולטר שלי יצא תקין פחות או יותר.יש לי רק בעיה של כולסטרול כיוון שאינני לוקחת כדור. אני מאוד מודאגת מהעליה הבלתי פוסקת בדופק. הקרדיולוג אמר לי שאני יכולה לקחת קרדילוק.אבל אז מה יקרה עם הקצב הנמוך שהקרדילוק מוריד לאור העובדה שמדי פעם אני רואה דופק מאוד נמוך אפילו 39? אם יירד יותר עלול להיות מסוכן מה דעתך? האם מותר לי לקחת קרדילוק או שזה מסוכן? לתשובתך אודה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים לי הברבה פרטים. יש מצבים של דופק יחסית גבוה שלר מצריכים כל טיפול

05/01/2020 | 20:50 | מאת: סיון

שלום רב, קרוב לשנה שאני מרגישה הפרעות קצב לב קצרות, בין אחד לפעמים ביום, לרוב שמה לב לזה במצב מנוחה. אני בת 37, ללא רקע של מחלות, בדיקות דם תקינות. בנאדם בריא, עושה ספורט באופן קבוע. רקע משפחתי לבבי - אמא עם אי ספיקת לב, נתוחי מעקפים וכו', כיום בת 64. אבא עם הפרעות קצב לב, לוקח כדור קבוע לטיפול. נשלחתי ע"י לבדיקת הולטר 24 שעות, ולהלן התוצאות: הירות מינימלית: 47 מהירות מקסימאילית: 126 מהירות ממוצעת: 61 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 338 VPB'S במשך הבדיקה.משני מוקדים. נצפו קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 30 APC'S במשך הבדיקה.נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3 פעימות, במהירות עד 134 פעימות לדקה (עמ' 4-5 ). הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 47 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 126 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 61 פעימות לדקה. VPB's מהווים 0.5% מסך ה-QRS בתקופת המעקב. APC's מעטים ארועים בודדים של שלישיה על חדרית. בסוף החודש צפויה להגיע לקרידיולוג. אני לפני טיפול IVF (כולל הרדמה כללית) בשבוע הקרוב ככל הנראה, הייתי רוצה לקבל חוו"ד האם עלי לדחות את הטיפול או שאינך רואה דבר מיוחד שמצריך דחייה. תודה רבה, סיון

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ לפנות לקרדיולוג ו/או לרופא שהפנה לבדיקה

26/12/2019 | 20:35 | מאת: ניסים

שלום ד"ר בהולטר של 24 שעות ניצפו 14000 APB אקו וארגומטריה תקינים. ללא סמפטומים שמפרעים לי. הקדיולוג משאיר את ההחלטה לטיפול תרופתי בידי. מה המלצתך האם לקבל טיפול תרופתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה לא מקום להמלצות. אני ממליץ רק דבר אחד- לדבר עם הרופאים. אם נשארות שאלות אפשר לקבל דעה שניה.

26/12/2019 | 16:27 | מאת: לירון

שלום רב אני כבר 8 חודשים סובלת מסחרחורות לא סיבובית אלא תחושת שיוט קשה. עשיתי את כל הבדיקות שקשורות לאוזן על וירולוגיה. בזמן שכיבה או כיפוף של הצוואר יש לי כמו תחושת ״ כיס אויר״ כזו כמו כאילו נפילה לשנייה ואני אוחזת במשהו. ממש לשנייה ועובר. זה כבר 8 חודשים שאני כם תחושת שיוט קשה וקושי לתפקד האם מה שאני עוברת יכול להיות קשור לתחום הקרדיולוגיה??

לפי הסיפור לא מתאים לבעיה לבבית

פרופסור נכבד, ב 5.9.19 עברתי ארוע פרכוס. לכן עברתי ב 19.12.19 בדיקות הולטר לב. (ב 1976 עברתי ניתוח לסגירת חור מולד בין הפרוזדורים). תוצאות הולטר לב הנ"ל מצורפות בקובץ. אשמח לחוות דעת \ הצעותלהמשך טיפול בברכה דני טלפון 050-7877872

לקריאה נוספת והעמקה

לא רואה תוצאות. יש לפנות לרופא שהפנה אותך להולטר לקבלת הסברים

24/12/2019 | 12:11 | מאת: ציקי

האם לאחר השתלת קוצב בעל שתי אלקטרודות במקרה של פרפור עליות שאינו מפסיק ע"י טיפול תרופתי. ניתן לבצע היפוך חשמלי? (למרות הקוצב) האם קוצב מיקרה מצריך ניתוק כל מערך החשמלי בלב? והאדם תלוי רק בתפקודו?

לקריאה נוספת והעמקה

כן ניתן לבצע היפוך חשמלי.לגבי קוצב מיקרה לא הבנתי. אף קוצב לא דורש "ניתוק מערכת חשמלית".

23/12/2019 | 19:14 | מאת: החיים טובים

שלום, אני בן 32 ועברתי השתלת דפיברילטור לפני חודש עקב מחלה קרדיומפתיה היפרטרופתית ויש לי כמה שאלות: 1. מה קורה שאני במאמץ גופני גבוה, כמו ריצה קלה? אימון בחדר כושר? 2. האם מומלץ לקנות שעון דופק? 3. האם אפשר לחשוף את הדפיברילטור לשמש ישירה כמו לבלות בים? 4. אני עובד בסביבת מחשבים האם יכולה להיווצר בעיה בעבודה שלי? 5. האם ניתן להיכנס לג'קוזי/לעשות אמבטיות חמות/סאונה? הבנתי שאפשר להתעלף מכך. 6. אני משתמש במכונת גילוח חשמלית האם היא יכולה להפעיל את הדפיברילטור? מגלח לפעמים באיזור הצוואר 7. האם אוכל לגלח שערות בבטןעם המכונה? 8. האם אוכל לעשות סקי לאחר כמובן תקופת החלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

1. אפשר להתאמץ. ICD יודע להבדיל בין עליה בדופק טבעית לבין הפרעות קצב. 2.לא 3.כן 4.לא 5.אפשר. התעלפות במים חמים בכלל לא קרושה להפרעות קצב. 6.אין בעייה עם רוב (עם לא כל ) מכשירים חשמליים ביתיים 7. כן 8. בהחלט

27/12/2019 | 12:35 | מאת: החיים הטובים

תודה רבה ד"ר מאיזה סיבה לא מומלץ לקנות שעון דופק? האם קורה שאני מקבל מכה בחזה היכן שדפיברילטור מושתל יש צורך ללכת למרפאה? בנוסף הומלצתי בבית חולים קפלן לעבור ניתוח לכריתת septal myectomy האם הוא מקובל בארץ? תןדה רבה מראש!!

1. אתה שאתלת "האם מומלץ לקנות שעון דופק". עניתי - לא מומלץ אם אתה רוצה תקנה, אך זה לא המלצה רפואית. 2. לא צריך לרוץ למרפאה אם קיבלת מכה באיזור. 3. הניתוח מתבצע בארץ.

20/12/2019 | 13:49 | מאת: שאול

שלום גיל 73 רזה וכושר ספורטיבי מעולה. עברתי אקו לב ואקו לב במאמץ והתוצאות היו מעולות (הוזמנתי למרתון ). הבעייה שלעתים ללא מאמץ , כאשר אני בבית , הדופק עולה ל 150 עד 160. אני לא מרגיש שום חולשה או נכון יותר לא מרגיש שום דבר מיוחד אלא רק הדיווח מהמכשיר מדידה נותן זאת. מכשיר המדידה טוב כי בדקתי אותו בהתאמה למכשיר של אקו לב במאמץ. השאלה מה יכולה להיות התופעה הזו ? האם יתכן עקרונית שהדופק יעלה ללא מאמץ ומבלי שאני ארגיש משהו בגוף ? האם זה מצב מסוכן ? והאם בכלל כדאי לבצע מדידה כל שהיא כגון מוינטור לב לשבוע או שבועיים ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

דרוש בירור ע"י בדיקות שונוץ כולל הולטר ואחרות

שלום דוקטור, עברתי לפני 3 שבועות ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי + שורש האורטה. אחרי הניתוח היה לי 8 אירועים של פרפור כרגע אני על פרוקור 400 מ"ג פעמיים ביום. שאלתי: אני צריך לעבור הולטר לב 24 שעות ולגשת עם התוצאות לאלקטרופיזיולוג. האם אני יכול לעבור את ההולטר כשאני נוטל פרוקור?

לקריאה נוספת והעמקה

כן. זאת המטרה של הבדיקה

16/12/2019 | 18:50 | מאת: מידן

שלום דוקטור ברצוני לדעת כמה אנשים עברו את התהליך החדש של אבלציה עם ה mri ומה סיכוים הצלחה? כי אני סובל מהפרעות קצב ושום דבר לא עוזר לי

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא הבנתי את השאלה. בגדול אבלציה "עם MRI" - זאת שיטה ניסיונית, לא בשימוש - לא בארץ ולא באולם. אנחנו כן מבצעים MRI לבבי לפני אבלציות שונות, אך זה משהו אחר.

19/12/2019 | 12:52 | מאת: מידן שוורצמן

הבעיה שאני סובל מהפרעות קצב שונות יש לי sss כולל קוצב לב של מטרוניקס ואני עדיין סובל מדופק מהיר ושום כדור שנתנו לי לא עוזר. ואני אחרי הבלציה של 7 מוקים שעשיתי לפני כמה שנים ואחרי זה נכנסתי לעוד 4 אבלציות שלא צלחו מה עושים

עדיין לא מובנת לי שאלה. על איזה אבלציה אתה מדבר

15/12/2019 | 20:39 | מאת: שי

שלום . רציתי לדעת איך מתבטא המעקב לאחר אבלציה? כמה פעמים בשנה צריך להגיע למעקב אם בכלל? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

המעקב נקבע ע"י רופא המבצע

14/12/2019 | 21:23 | מאת: אריה

שלום ד'ר נכבד כמו שציינתי בכותרת, נראה לי שניקלעתי לבעיה, אני בן 60, יש לי מידיי פעם,אקסטרא סיסטולות, ומזה שנים ידוע על צניחת מסתם מיטרלי,MVP לפני 4 שנים,חויתי אירוע של רפרוף פרוזדורים,שיתכן ונוצר כתוצאה מאשלגן נמוך- 3.2, עקב שימוש במשתן דיזותיאזיד, נרשם לי טיפול ב, טמבוקור 50, אחד ליום, וקרדילוג 1.25 לאחרונה אני נתקל בבעיה חמורה בקשר לתרופה, נאמר לי בבתי המרקחת של הקופה, וכן בפארמים למינהם, שאין להשיג [ משום מה, ולא נותנים הסבר ברור מהי הסיבה למחסור]אין להשיג TAMBOCOR50 מציעים את התרופה הגנרית FELECAINIDE ACET . 29/M TAB 50 MG אותה אני חושש לקחת, מפני שזה אינו הטמבוקור המקורי, ואין לדעת כייצד התרופה הגנרית תשפיע, אני חושש שעלול תחת השינוי הזה להופיע רפרוף נוסף, מצד שני הציעו לי לקחת טמבוקור 100,ולחצות את הכדור לחצי, חד פעמי ,קניתי את המינון 100, אבל אפילו עם חוצה כדורים, החיצוי אינו מדויק, ואני מקבל כדור "שבור", ששני מחציתו אינם שווים בגודל, זה נשבר לחלק קטן יותר, מהשני שיוצא גדול יותר, מה עושים?? לטעמי הבעיה רצינית,שלא ניראית לי משחק ילדים,כי נראה לי ש"משחק בשבירת הכדור " שנותן חצאים לא שווים בגודלם, גם בסוף עלול לעורר רפרוף חוזר??. איך יוצאים מהסיפור הזה??? מה קורה בשוק התרופות בארץ? מדוע המחסור בטמבוקור 50?? האם המינון הזה יחזור לבתי המרקחת??? תודה עבור המענה

לקריאה נוספת והעמקה

להרבה תרופות יש תחליפים גנריים. וזה מקובל לקחת אותם "במקום" תרופות ה"מקוריות"

לאחרונה התגלה אצלי בן 67, פרפור עליות. לפעמים מהיר לפעמים איטי. הוא מופיע ומבקר אותי כמעט כל יום. אני מטופל בקארדילוג פעם ביום ואלקוויסט פעמיים פעמים ביום- שניהם 5 מג. בנוסף בזאפיבראט 400 אחד ביום לאיזון שומנים. סה"כ 4 כדורים ביום. הולטר בשבוע הבא. אקו לב, צילום חזה, לחץ דם תקינים. 1. במקביל להופעת הפרפור התחילו הזעות לילה. 2. התחיל שיעול. האם יש קשר? ההמלצה שקיבלתי שעל הפרק: היפוך חשמלי. האם הפרפור יחזור אחרי תקופה? האם רצוי לי ללכת להיבדק עבור המלצה אחרת? שונה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי או לרצוי להיבדק- שאלה לא במקום. במידה ומדבור בפרפור קבוע אחד הטיפולים זה היפוך עם או בלי תרופות. ברוב המקרים פרפור חוזר, אך תקופה שבה קצב יישמר נורמלי (סינוס) - לא ניתן לקבוע. לגבי שיעול, הזעות לילה- דרוש בירור חד משמעית. מציע לפנות לרופא המשפחה. האם יש קשר לפרפור - אפשר להגיד אחרי הבירור

שלום רב, בעקבות בדיקת מאמץ חיובית ביצעתי אמש בדיקת CT לב. התור הקרוב לקרדיולוג הוא בעוד כחודש ולכן אשמח להסבר בנוגע לתוצאות: הודגמה מערכת כלילית דומיננטית שמאלית. MAIN LEFT ללא היצרות משמעותית. LAD – רובד סידני זעיר, ללא היצרות משמעותית. D1 ללא היצרות משמעותית. D2 ללא היצרות משמעותית. רמוס - ללא היצרות משמעותית. X ללא היצרות משמעותית. M1 ללא היצרות משמעותית. M2 ללא היצרות משמעותית. RCA ללא היצרות משמעותית. PLA, PDA ללא היצרות משמעותית. פרנכימת הראות בשדות שנכללו בבדיקה תקינה, ללא ממצא פתולוגי. פלאורה ופריקרד תקינים. מדיאסטינום באזורים שנכללו בסריקה ללא עדות להגדלת בלוטות לימפה או גושים. אאורטה טורקלית בקוטר תקין. סיכום: הודגמה מחלה טרשתית אינה חסימתית.

לקריאה נוספת והעמקה

1. מזכיר זה פורום להפרעות קצב 2. להסבר יש לפנות לרופא המפנה לבדיקה

09/12/2019 | 20:40 | מאת: מירי

שלום רב, עקב קוצר נשימה בריצה הומלץ הולטר. צניחות St עולות 1ממ בחיבורים Avf, v4-6,ןןן ןן שחלפו בהתאוששות כעבור 1 דקות, ventricular coupets Apb's בודודות. בברכה רבה מירי

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לפנות לרופא המפנה לבדיקה. לא יכול להבין שאלתך, לא יכול לתת יעוץ כאן. בכלל נראה לי שתוצאות המצוטטות הן לא של הולטר אלא של מבחון מאמץ.

09/12/2019 | 17:33 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 54 עודף משקל , מקבל קבוע ליתר לחץ דם ולפרפור פרוזדורים שיש לי קרדילוק 2.5 מג וגם רמיפריל 5 מג . הלחץ דם מאוזן . אין לי כאבים בחזה ואין לי קוצר נשימה. אקו לב וארגומטריה לפני כמה חודשים יצאו תקין. מה שמטריד אותי לגבי הדופק שמתי לב שבמנוחה הוא לעיתים איטי ואף יורד כמעט ל 50. הדבר מאוד מבהיל אותי . האם זה סביר? פניתי לרופא המשפחה והוא אמר לי שאין ממה לדאוג אך אני מוטרד אולי המינון של קרדילוק גבוה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דופק קצת מתחת ל-50 לא מסוכן. ממש לא. העניין של מינון ובכלל טיפול בקרדילוק לא יכול לדיין בשל חוסר מידע. ברור שאפשר להוריד מינון, אפשר לחשוב על הפסקתו, אך אני ממש לא יכול לדעת ללא הבנה של מקרה בשלמותו

08/12/2019 | 15:40 | מאת: דובי

שלום דוקטור. אני סובל מפרפור פרוזדורים התקפי. לוקח טמבוקור 50מג פעמיים ביום כבר חודש והפירפור נפסק. שמעתי שתוסף מגנזיום עשוי לעזור. האם ניתן לקח במקביל לטמבוקור? האם יש לנטר עם הולטר לב לאחר חודש ראשון של טמבוקור?

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי מגנזיום. אין שום עדות לכך שהוא עוזר. כן אפשר לקחת יחד. לגבי צורך בניטור ע"י הולטר- ההחלטה היא של הרופא המטפל

04/12/2019 | 15:57 | מאת: צילה

שלום רב הוצע לי להשתיל קוצב לב מסוגdddבעל 2 אלקטרודות. דופק הלב שלי50פעימות לדקה. לפי הבנתי הוא קוצב רק דופק איטי. אני סובלת מטכיקרדיה עלייתית האם הוא פותר גם בעיה זו? אם יש צורך בטיפול בנוסף לקוצב לשם מה להשתיל קוצב? יצויין שאני מתפקדת מצויין בדופק נמוך הרופא הציע את גם את האפשרות לקוצב מקרה מה ההבדלים בניהם?

לקריאה נוספת והעמקה

קצב 50 לא יכול מהווה התוויה לקוצב קבוע בפני עצמו. אני מניח שיש שילוב של זה עם עוד דברים שגרם לרופא להחליט על צורך בקוצב קבוע. קשה לי מאוד להתערב בהחלטה בלי לדעת כל פרט ופרט. אני אפילו לא יוגע מה גילך. לגבי שאלה השניה - קוצב Micra - יש בהחלט יתרונות (מכשיר ללא אלקטרודות, קל יותר להשתלה ויתכן פחות סיבוכים בעתיד) וחיסרונות (קיצוב רק בחדר כאשר הקוצב שהוצע לך DDD יודע לקצב בחד ובעליה). עוד היתה שאלה לגבי טיפול בטכיקרדיה. בוודאי קוצב מטפל רק קצב נמוך. בנוכחות טכיקרדיה הוא מאפשר לתת יותר תרופות במינונים גם יותר גבוהים לטכיקרדיה. זה מכוון שהוא מונע דופק נמוך שיכול להיות כתוצאה מטיפול התרופתי. במידה ויש ספיקות אני מציע לקבל דעה שניה אצל מומחה בהפרעות קצב.

02/12/2019 | 07:49 | מאת: יהל

שלום, עברתי אבלצייה לפני 4 חודשים בשל הפרעת קצב wpw שהתגלתה במקרה כהפרעה מולדת. הפרוצדורה עברה בהצלחה והבדיקות תקינות. בימים אלו מתחילה טיפולי פוריות לשימור וכניסה להריון ונוטלת הורמונים. האם זה יכול לגרום להפרעת קצב לחזור? האם יש סיכון כלשהו בנטילת הורמונים? מחכה לתשובתו של המנתח שלי במקביל, אבל אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אבלציה של מוליך הנוסף, Accessory pathway שמבצעים לאנשים עם WPW מצליחה מאוד וסיכון לחזרה לא יותר מ-2%. אני נלא רואה בעיה בטיפול כלשהו. למעשה במידה ואבלציה הצליחה, אין יותר בעיה לבבילת. בכל מקרה מקובל להתיעץ עם הרופא(ה) שביצע(ה) את הפעולה

29/11/2019 | 21:44 | מאת: ארז

היי אני נוטל זה 3 ח לאחר SVT והשתלת ICD. נוטל בבוקר ובערב 0.25 כל פעם. מאז חולשה, עייפות וסחרחורת בסגנון חוסר יציבות ותחושת שיוט זה מאוד פוגע באיכות החיים מה עושים איך מפחיתים התופעות חלופה לניאובלוק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן. נאובלוק יכול לגרום לתופעות כאלה. מצד שיני ICD משתילים בכל זאת לחולים, לא בריאים, לכן אני מניח שיש לך מחלה לבבית. אז יכול להיות שתופעות הן מהמחלה, לא מהטיפול. ממליץ להתיעץ עם קרדיולוק שלך לגבי המשף/החלפת טיפול.

01/12/2019 | 14:35 | מאת: ארז

תודה דוקטור על תשובתך הושתל לי ICD בגלל הפרעת קצב מסוג SVT שהייתה לפני כ 4 חודשים (לא חזרה על עצמה בכל הבדיקות החוזרות שביצעתי במשך 10 ימי אשפוז ולאחר מכן הולטר חוזר וכו'. תודה לאל!!). במסגרת האשפוז עברצי גם צנטור שהיה תקין ו ו MRI שהראה חשד ל ARVD (לא מבין מה המשמעות של "חשד" אבל זה מה שנרשם...). אני מניח שמבחינת עורקי הלב אני בטוח (צנתור היה לפני 3 חודשים והיה תקין). האם יש טיפול אחר שלא יכלול תופעות לוואי כפי שאני חווה היום? תודה!

ממליץ לדבר עם קרדיולוג המטפל

29/11/2019 | 17:54 | מאת: גלעד

שלום בחור בן 48. לפני 20 שנה הופיעו פעימות מוקדמות היו תקופות עם ריבוי פעימות מוקדמות כ 1,000 ביממה והיו תקופות עם ממש מעט. הסתדרתי עם זה ללא טיפול אחרי כמה שנים עם מעט מאוד פעימות מוקדמות החלו לאחרונה מאות פעימות ביממה. VPBS PVS APBS וגם לפעמים רצף של אפילו 3. הרופא אמר שכל עוד הלב בריא אז זה לא בעייתי ולעשות אקו לב. אציין שבעקבות קרוהן ירדתי במשקל מ 60 ל 47 ק"ג בכמה שנים ו ה BMI=15 ! רק באחרונה יש התייצבות ומקווה לעלות. לכן גם חשוב היה לראות שאין השפעה של תת משקל על הלב. בפענוח האקו כתוב "איכות הדמיה בינונית רוב הבדיקה בוצעה במנח SUB COSTAL שורש אאורטה 33 ( נורמה 20-37 ) פרוזדור שמאלי 27 ( נורמה 19-40 ) קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 27 ( 23-40 ) קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 43 ( 35-54 ) עובי המחיצה הבין חדרית 6 ( 6-11 ) עובי דופן אחורית 7 ( 6-11 ) מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל: גדול מ 55% חדר שמאל וחדר ימין בגודל ותפקוד תקינים. מסתמי הלב תקינים אנטומית ותפקודית. זרימות דופלר תקינות. הודגם דלף טריקוספידלי פיזיולוגי. לחץ ריאתי תקין 16 ממכ + RAP ( אציין שבבדיקות עבר הערך היה 22 ) עליות הלב תקינות. בדיקת אקו דופלר תקינה" בהשוואה לאקו לב שבוצע לפני 7 שנים שורש אאורטה ופרוזדור שמאלי דומה לעבר. מקטע פליטה בעבר 60 כיום כתוב מעל 55. עם זאת יש שינוי משמעותי ב 2 פרמטרים *עובי מחיצה בין חדרית כיום 6 ממ ובבדיקות העבר 9 *עובי דופן אחורית כיום 7 ממ ובבדיקות העבר 9 כשהנורמה לשני ערכים אלה בקופח 9-11 אבל במכון שבו בוצע השבוע ( 6-11 ). האם תוצאות הבדיקה והירידה בעובי המחיצה והדופן מעידים שיש בעיה בלב מהתת משקל? או שהלב עדיין תקין ולכן אין בעיה עם אפילו 1,000-2,000 פעימות מוקדמות ביממה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מצאי אקו תקינים.

שלום רב! אני בן 48 עם עודף משקל של 12 ק"ג. בחודשים האחרונים אני מתעורר מדי כמה לילות כתוצאה מדופק לא סדיר וחזק. קרדיולוג הקופה כתב ,בעקבות בדיקת אקו שעשו לי, כי קיים lvh קל 11/13 עליה שמאלית בגודל תקין וללא הפרעה מסתמית. כמו כן בבדיקת לופ-ריקורדר: סינוס אריתמיה+av block דרגה 1. הוא לא התרגש מהממצאים וטען שיש לשפר כושר גופני. אני לאחרונה ממש לא מרגיש טוב בעקבות כך ובעיקר מדי כמה לילות! האם זוהי בעיה חמורה? האם יש עוד דרך לטפל או לבדוק לעומק? בתודה רבה מראש על תשובתך!!

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי מאוד לקבוע האם בעיה חמורה או לא בלי לדעת במה מדובר, לראות בדיקות שבוצעו, לחשוב אולי על בדיקות נוספות. ממליץ להמשיך בירור אצל קרידולוג ובמידת הצורך מומחה להפרעות קצב

ממצאים באקו תקינים. לכמות כזאת שהזכרת 1000-2000 פעימות מוקדמות ליממה אין השפעה על תפקוד הלב בד"כ

25/11/2019 | 11:20 | מאת: איל

שלום ביצעתי הולטר לב 24 שעות עקב דופק מהיר להלן התוצאות שנרשמו : מהירות מינימלית 53 לדקה. מקסימלית 112 לדקה. ממוצעת 70 לדקה. לא נצפו הפרעות הולכה ולא שינויים משמעותיים בקטע st וללא הפרעות קצב על חדריות. הפרעות חדריות pvc : בכמות 8 בהקלטה Wqrst חמש פעימות עד מהירות של 75-90 לדקה. מתאים לאברציה. לא ברור לי מה העניין עם ההפרעות החדריות שזה מתאים לאברציה. אין לי מושג מה זה אומר ומה זה אברציה. אודה לתשובתכם תודה איל

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח יש עוד הרבה דברים באבחנות ברפואה שלא מובנים לך. WQRS הכוונה שי טכיקרדיה (קצב מהיר) עם קומפלקס רחב באק"ג, כאשר קיימת אבחנה מבדלת בין הפרעות קצב חדריות ועל -חדריות. אברציה- אלה שינויים בצורת קומפלקסים בזמן הפרעת קצב על-חדרית,

25/11/2019 | 17:17 | מאת: איל

אני מניח שאני לא מבין הרבה... בשורה התחתונה - התופעה הזאת מסוכנת ? זה אומר שמשהו לא בסדר ? להתייעץ עם קרדיולוג? אני בן 40.

היתה סיבה להפנותך להולטר. מציע לדון על המשך עם רופא המפנה, רופא משפחה

בשאלתי המקורית רשמתי קרדילוג במכוון, התכוונתי לתרופה ( זו לא שגיאת כתיב ולא התכוונתי לרשום קרדיולוג) והשאלה היא לגבי תופ לואי והשלכות השימוש בתרופה הזו שמאטה קצב לב ולחץ, חוששת לחוש חולשה יתרה וממילא איני במיטבי על רקע נסיבתי וזקוקה למלוא כוחי להתמודד ולתפקד, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הנושא של טיפול בפעימות מוקדמות זה נושא חשוב. צריכים לעלות אותו בדיון עם רופא המטפל

בת 66 , בבדיקת הולטר 48 שעות, נמצא ריבוי פעימות מוקדמות, באקג אחרי נרשם פעימות לדקה 69, sinus rhythm, sporadic VPB's, אקו לב תקין, מה המשמעות? האם נחוץ קרדילוג? תופ לואי?

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות - זה סוג הפרכות קצב. האם נחוץ קרדיולוג- זאת החלטה של רופא משפחה, רופא שהפנה לבדיקה

בשאלתי המקורית רשמתי קרדילוג במכוון, התכוונתי לתרופה ( זו לא שגיאת כתיב ולא התכוונתי לרשום קרדיולוג) והשאלה היא לגבי תופ לואי והשלכות השימוש בתרופה הזו שמאטה קצב לב ולחץ, חוששת לחוש חולשה יתרה וממילא איני במיטבי על רקע נסיבתי וזקוקה למלוא כוחי להתמודד ולתפקד, תודה

נוזא של טיפול הוא לדיון עם הרופא במרפאתך

20/11/2019 | 21:58 | מאת: יניב

שלום, נולדתי עם complete a-v block, נמצא במעקב. בבדיקת הולטר התקבלה התשובה הבאה: נצפו סה''כ 65 VPB'S במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים. נצפו גם בצורת קטעי ביגמניה חדרית. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו כ-201 פעימות על-חדריות מוקדמות במשך הבדיקה, ככל הנראה ממקור נודאלי. בלטו במיוחד בשעות הערב. הפרעות הולכה: קצב סינוס עם Complete AV-Block. נצפה קצב נודאלי עם AV-Dissociation לאורך כל תקופת המעקב. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: נצפו גלי T הפוכים עם שינויי ST בנוכחות גלי R גבוהים. הערות/סיכום: קצב סינוס עם COMPLETE A-V BLOCK לאורך כל תקופת המעקב. נצפה קצב נודאלי, פעימות מוקדמות ממקור נודאלי בכמות בינונית. VPB's בודדים. מה הבדיקה הזאת אומרת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

יש פיענוח של הולטר עם ממצאים לא תקינים. יש רופא שהפנה לבדיקה. זה פורום, זה לא מרפאת מומחים. אין לי שום מידע על המקרה, נסיבות הבדיקה וכו'. מציע בדחיפות להגיע לרופא ולדון על תוצאות עם רופא שהפנה לבדיקה.

אני בת 52 עם פרפור פרוזדוריזה כבר 5 שנים, קיבלצי בעבר מדללי דם ובשנתים אני עם פרפורים פרוזדוריים נתנו לי פלאוויקס, בהתייעצות עם כמה מומיים בהפרעות קצב שני מומחים אנרו לי שאין צורך במדלל דם ורופא מטפל אמר שכן לקחת, מה אני צריכה לעשות, ועוס שאלה האם מותר לי לטוס, אני מטופלת בקרדילוג ובטמבוקוראודה לעזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

היית אצל 2 מומחים ושנהים נתנו אותה המלצה. אני לא מכיר כל הפרטים, לכן לא יכול להמליץ. רק לפי הגיון נראה לי שכדי לסגור את העניין עם רופא(ת) המשפחה, לדון אתו(ה) על המלצות המומחים. לגבי טיסות בכלל לא ברורה לי שאלה? למה שיהיה אסור לטוס?

שלום, לאחרונה התחלתי לקחת קרדילוק 2.5 מ"ג, פעמיים ביום, בעקבות דופק מהיר. בדיקות אקו והולטר נמצאו תקינות, ללא הפרעת קצב. הדופק מהיר אך סדיר. אני קצת מצוננת ושמתי לב שכל התרופות לטיפול בצינון והורדת חום כמו אקמול, דקסמול, אדוויל, אופטלגין וכ"ו, לא ניתן לקחת בשילוב עם חוסמי בטא. יש בכל זאת איזשהי תרופה להורדת חום/שיכוח כאבים שניתן לקחת בשילוב עם חוסמי בטא? אודה לך מאוד על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא ברור לי למה הומלץ על חוסמי ביטא 2. אפשר לקחת תרופות שהזכרת עם חוסמי ביטא

אני בן 15.5 לאחר כאבים בחזה לאחר מאמצ שנשאר 48 שעות .בצעתי הולטר לב מבקש פענוח. משך הבדיקה: 24 סיבת אירוע: כאבים / לחצים בחזה (עם הקרנה / מופיע במאמץ אבחנות פעילות: CHEST PAIN הערות: הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 46 מהירות מקסימאילית: 123 מהירות ממוצעת: 75 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה"כ 4 VPB'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.( עמ' 5,6 ) הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה"כ 2 APC'S במשך הבדיקה.( עמ' 6 ) הפרעות הולכה: נצפו NODAL ESCAPE BEATS ולעיתים מרווח P-R ארוך לאחר סינוס אריתמיה .( עמ' 4,5 ) פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בשעות הלילה נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA וקטעי SINUS ARRHYTHMIA במהירות מינימלית 37 פעימות לדקה , מרווחי R-R עד 1.53 שניות .( עמ' 4,5 ) קצב סינוס. מהירות מינימלית – 46 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית – 123 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת – 75 פעימות לדקה. APC's ו- VPB's בודדים

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מבין. מה השאלה? זה פורום, לא מרפאה. אני מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה.

13/11/2019 | 10:00 | מאת: ציקי

שלום רב לפני כשלושה חודשים עברתי אבלציה. נכון להיום ישנם אפיזודות חולפות של הפרעת קצב כ120 פעימות החולפות לבד. הן קורות כמעט כל יום. האם זה משמעותי וצריך להגיע לקרדיולוג? האם אפשר להמשיך כך ולהתנהג כרגיל כולל ספורט?

לקריאה נוספת והעמקה

מכוון שאין שום מידע על הפרעות קצב שהיו, אבלציה שעברת קשה לי להציע משהו ברור. רק אציין שלא תמיד דפיקות לב שמופיעות אחרי אבלציה הם אותם הפרעות קצב שהיו לפני. אני כן מציע לחזור לרופא שביצע לך את הפעולה

11/11/2019 | 16:21 | מאת: יוסי

, בן 38, סובל מיתר לחץ דם 20 שנה מטופל בדופלקס,מאוזן. עקב ארועי דופק גבוהה כנראה עקב התקפי חרדה הופניתי לבדיקת הולטר לב על מנת לשלול בעיות קצב. להלן תוצאות קצב בסיסי-סינוס קצב מינימלי 50,מקסימלי 132.ממוצע 73 הפרעות קצב חדריות PVCS 2424 מתוך סהכ 97575 פעימות המהווים 2.5% מסך פעימות 18 ארועים ביגימניה חדרית 18 אירועים טריגימניה חדרית הפרעות קצב על חדריות PACS 10 ללא הפרעות הולכה ללא שינויי ST יש לציין כי לפני חודשיים עשיתי אקו לב במנוה ומאמץ שיצאו תקינים.גם אקג תקין. בדיקות דם של מלחים תקינים וגם תפקודי בלוטת תריס. האם יש סכנות בכמות כזאת של פעימות? תודה אלכס

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות חשדיות. הפרעת קצב לא מסוכנת. אצלך הכמות היא נמושה. ממליץ להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב

13/11/2019 | 11:58 | מאת: יוסי

תודה דוקטור על מענה הכוונהבהתייחסות כאן "פעימות מוקדמות חשדיות" בעצם לפעימות מוקדמות חדריות? תודה

כן

10/11/2019 | 22:22 | מאת: אלעד

שלום האם יש הפרעות קצב בלב שהם ללא משמעות ? יכול ליהות בלב כול מיני הפרעות קצב והפרעות הולכה שלא גורמים לשום דבר ? קיים מצב כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

06/11/2019 | 04:18 | מאת: מיקי

שלום רב, כבר קרה לי מספר פעמים שאני מתעוררת בלילה וחשה זרמים/ויברציות בכל הגוף, ממש מכף רגל ועד ראש לוקח לגוף דקה להרגע אבל עדיין יש איזו הרגשת "אפטר שוק" לגוף.מבדיקה שעשיתי ידוע לי שיש לי נחירות מאד חזקות ודום נשמתי קל.שאלתי: יתכן והוברציות הללו נובעות מבעיית לב? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה, אך לא ניתן לשלול רק על בסיס התלונות.

05/11/2019 | 20:19 | מאת: יואב

בן 55, בעבר עברתי אבלציה עקב wpw. ספורטאי, עושה הרבה ספורט אירובי: ריצה שחיה ואופניים. דופק מנוחה נמוך, כ 45. עושה מידי שנה או שנתיים אקו והולטר ןהבדיקות היו תקינות. לאחרונה יש לי במנוחה ולאורך רוב שעות היום הרבה מאוד פעימות מוקדמות שאני מרגיש וקשה לי לחיות עם זה ולהתרגל לזה. האם יש מידע לגבי הסיבות לתופעה הלא נעימה הזאת? מה הטיפול המומלץ ? האם מקור הסיבה הינו נפשי או פיזי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל פעימות מוקדמות יכולות להיות ממוקדים שונים ןבמנגנונים שונים, לכן קשה לי לענות על השאלה. סיבות יכולות להיות שונות ולא ברוב המקרים לא ניתן להזביע על סיבה ספציפית. טיפול תלוי בסוג, מנגנון, כמות וכו'. מציע לפנות לקרדיולוג, רצוי - מומחה בהפרעות לצב

07/11/2019 | 13:38 | מאת: יואב

תודה על התשובה, שאלה נוספת באותו עניין: מאחר ואני עושה שנים ארוכות ספורט אירובי והדופק מנוחה שלי נמוך מאוד סביב 45 (ובלילה יורד מתחת ל 40)- האם לכן פעימות מוקדמות מורגשות אצלי חזק הרבה יותר מאשר נניח אדם עם דופק מנוחה 80? אני ממש מרגיש את החסרת הפעימות כל פעם שזה קורה ולכן גם קשה לי להתעלם. להבנתי ישנם אנשים שיש להם pvc ים והם לא מודעים ולא מרגישים.

נא לראות את התשובה הראשונה שלי. אני לא יכול לתת תשובה מושכלת בלי לדעת במה מדובר

04/11/2019 | 21:45 | מאת: שי ל.

שלום ראיתי שהסברת כאן למישהו לגבי פעימות מודמות. מעניין מאוד. אם אפשר לשאול מה יותר "גרוע" couplets או טריגמניות או קואדרמניות? אם אני מבין נכון קואדרמניות זה אומר שרק אחת ל 4 פעימות היא מוקדמת האם קאפלטס זה אחד ל2 ? או שקאפלטס זה רצף של שתיים רצופות ואז זה פחות טוב מטריגמניות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

Couple זה מתרגום פשות מאנגלית זוג. זה שתי פעימות מוקדמות ברצף. לגבי מה "יותר גבוע" - שאלה לא רלוונטית. אין "יותר גרוע" או "יותר טוב". כל מקרה לגופו

01/11/2019 | 23:21 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. לפני 28 שנה בצבא החלו לי פעימות מוקדמות עברתי בירור הכל תקין ולמדתי לחיות עם זה היו לי גם APBS וגם VPBS שנים כמעט בלי ושנים עם אפילו 5 בממוצע בדקה. ב 10 השנים האחרונות היה לי שקט עם פעימות מוקדמות בודדות בשבוע. לפני כשבועיים הייתי עצבני ורבתי עם מישהו והיה קצת כאב בחזה ומאז הופיעו המון פעימות מוקדמות וזה לא חלף כבר שבועיים למרות שכבר למחרת נרגעתי. לופ ריקורדר השבוע כמה שידורים ויש ריבוי APBS ו VPBS לפעמים אפילו 6-8 בדקה. כמו כן בחלק קטן מהשידורים הופיעו טריגמניות וקוודרימניות חדריות (רצפים של 3-4 ) אבל בדופק לא מהיר. אקו לב לפני שנתיים תקין. רציתי לשאול. האם VPBS עם טריגמניות ורביעיות הוא מסוכן או שכמו בעבר אפשר להמשיך בלי שום טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/11/2019 | 23:23 | מאת: גלעד

כמו כן, האם יש איזה שהיא דרך להפסיק את כל ה"בלגן" בקצב שהתחיל בגלל כמה שעות של עצבים שכבר מזמן חלפו... אציין בדיקות דם תקינות כולל TSH אלקטרוליטים כימיה ספירה תודה

הבדיקה הטובה לפעימות מוקדמות זה הולטר ולא Loop recorder. לגבי "רביעיות": פעימה מוקדמת שמופיעה כל פעימה שלישית נקרא טריגמניה, כל פעימה רביעית - קוודריגמני. זה לא רביעה. רביעה זה 4 פעמיות מוקדמות ברצף וזה נקרה Non-sustained VT - קיצןר NSVT. בכל מקרה לנוכח אקו תקין הממצאים הם לא קשים. מציע לבצע הולטר להערכה של כמות פעימות המוקדמות. זה עוזר בהחלטות לגבי טיפול. בהמשך החלטה על צורך (אולי בכלל לא צריך) לטיפול וסוגו.

אין דרך "לעצור". לפי ניסיונך זה יעבור קרוב לוודאי.

יש לי קוצב לב .שאלתי: האם מותר לי להשתמש במחמם רגליים חשמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

כן