פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
562 הודעות
561 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

09/04/2021 | 17:01 | מאת: דודי 68

שלום רב בן 68, פעיל, עם פרפור עליות כבר שנה וחצי. היו ויש נסיונות להיפוך ע"י פרוקור ותרופות דומות. ללא הצלחה. הבדיקות מראות רפרוף, פרפור ללא שינוי. אין מחלות רקע נוספות, ספורטיבי, מזון רגיל, לא דיאטה מיוחדת, לא מעשן. לא שותה. אבל כן טיפוס דאגן. לוקח ללב תרתי משמע.. בחודש האחרון מרגיש עייפות יתר, דפיקות חזקות ומהירות בתדירות גבוהה יותר במהלך היום והשבוע. גם משך הדפיקות עלה והתארך מ5, 10 שניות ל5 דקות כל פעם. כמה פעמים ביום. . בעיקר במנוחה. היפוך וצריבה נידחו על ידי. מחפש פתרונות לא פולשניים. 1. האם הפתרון החדשני של ההקרנות בתל השומר עובד ומביא תוצאות שנשמרות זמן? 2. האם דיקור סיני עוזר באמת לעיניין הפרפור? תודה רבה מאד

1. לגבי אבלציה בהקרנה. = י אפשר לקרוא לזה לא פולשני. הקרנה, למרות שלא מחדירים צנתרים, עדיין חודרת לגוף. עם תופעות נלוות אחרות = ב"שיבא" למיטב הבנתי בוצעה פעולה יחידה בשיטה הזאת ולא לפרפור פרוזדורים = הקרנות כטיפול בהפרעות קצב זאת ממש לא שיטה מקובלת היום, היא נסיונית = גם במרכזים באולם שמבצעים אותה זה מתבצע להפרעות קצב אחרות, לא פאפוא 2. לגבי דיקור סיני. השאלה לא אלי. אהני לא מכיר אף שיטה של רפואה "לא קונווציונאלית" שיכולה לעזור לטיפול בפרפור. אבל אני רופא ברפואה "רגילה" ולא מתמחה בדיקור סיני

17/04/2021 | 23:16 | מאת: דוגי

תןדה רבה על תשובתך

04/04/2021 | 18:23 | מאת: ס

שלום, האם זה נכון שאם לוקחים מגנזיום 400 מ"ג ביום זה מסוכן ללב? איך מגנזיום משפיע על הלב? קראתי שהוא דווקא מועיל רוקח אמר שצריך לעשות בדיקות דם לפני זה

לא מסוכן.

01/04/2021 | 15:57 | מאת: יוסי

בן 21 בעקבות תחושה מפחידה של פעימה מוקדמת או פעימה כפולה ומשולשת בבת אחת ואחר כך פעימות מרובות למשך מספר שניות כזאת שמגיעה לעיתים רחוקות, לפעמים אחרי מאמץ לפעמים סתם ככה אבל בעיקרה מפחידה ומעבירה צמרמורות אימה שנותנות תחושה שהלב הולך לעצור נבדקתי אצל 2 קרדיולוגים במס׳ בדיקות נרשם על ידם אקו לב- תקין (בוצע פעמיים אצל שני רופאים שונים) אקג - תקין בדיקת ארגו מטריה במאמץ- לאחר 8.3 דק 10 מטס מ83% מהדופק, ללא הפרעות קצב וללא שינוי אס טי טי ( הבדיקה הזו בוצעה פעמיים בימים שונים ויצאה תקינה) הולטר -48 סינוס ממוצע של 80, פעימות מוקדמות בודדות קטעים של טכקרידיה ממקום סינוס עד 140 במהלך היום הולטר נוסף 24 שעות קצב סינוס 79 - ללא הפרעות קצב שאלתי היא 1. האם לפי הבדיקות הללו אני יכול להסיק שליבי בריא לחלוטין ולהסיר דאגה ולהפסיק להתעסק בגילי הצעיר (21) במצב הלבבי שלי במשך שעות ארוכות כול שבוע? 2. אני סובל מהתקפי חרדה אבל לעיתים מאוד רחוקות , האם ייתכן שהם גם גורם להתקפי הפעימה מוקדמת? ( על אף שהיא מגיעה גם ברגעים שאינני בחרדה בכלל! ומגיעה ללא התראה מוקדמת מודעת אלא משום מקום!) 3. האם זה טבעי שהפעימה המוקדמת מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד *מפחידה* וגורמת לתחושה שהלב עומד לקרוס (על אף שאין שום תסמין גופני של קוצרי נשימה או כאבים וזה מפסיק לאחר כמה שניות כלא היה)

תשובות לפי השאלות. 1. בדיקות תקינות. האם יש לבצע בדיקות נוספות לשלילה סופית של מחלה לבבית - שאלה לקרדיולוגים שטיפלו בך. אני מניח שאין צורך לפי מה שכתבת. 2. התקפי חרדה יכולים לגרום לדפיקות לב. במקרים מסוימים גם לפעימות מוקדמות. אל בעצמל כתבת שלא תמיד זה קשור. 3. הרגשה של פעימות מוקדמות היא שונה בין בן אדם לבן אדם. מאלה שלא מרגישים אותן כלל עד להרגשה ממש לא נעימה (מניח כמו אצלך). ברוב מקרים פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא מסוכנת. לפי מה שכתבת זה המקרה שלך (אני מבסס את התשובה על דדתם של 2 רופאים).

30/03/2021 | 16:41 | מאת: סופי

Apbעם nsr מה אומר? אשמח לחוות דעת תודה

לא מבין את השאלה.

28/03/2021 | 19:04 | מאת: דרור

אם התרופות שנתנו לי פרורור קרדילוג ואלקוויס עוזרות אני. עדיין צריך לבצע אבלציה לב בגלל הסיכונים

השאלה לא ברורה לי. באופן כללי. הגישה לטיפול בפרפור פרוזדורים תמיד נדונה בין מטופל לבין הרופא שלו בכל מקרה לגופו. קיימות גישות שונות. טיפול תרופתי זאת אחת הגישות, אבלציה- עוד גישה. לא דווקא שתי גישות האלו מתנגדות אחת לשניה. יש מקרים של שילובים שונים של שתי הגישות. ז"א יש מטופלים שמקבלים תרופות לפני ו/או אחרי אבלציה באזיו שהו שלב. חלק מהתרופות שהזכרת לא קשורות בגישה (נוגדי קרישה). אני מציע לדון על זה עם קרדיולוג שלך ובמידת הצורך עם מומחה להפרעות קצב.

אני מושתל מספר שנים בקוצב לב וסובל מדי פעם מפרפור פרוזדורים . לאחרונה שדרגו לי את הגלישה באינטרנט במודם/ראוטר מדגם B של בזק שמותקן ליד המחשב ופועל בעוצמה חזקה מאד. שאלתי : האם קיים חשש כל שהוא לפגיעה בתפקודו התקין של הקוצב המושתל. אודה לתשובת מומחה בנידון . רב תודות . מוטי בן יצחק . 0507766711

אין השפעה

24/03/2021 | 12:46 | מאת: אנדרי

שלום,בן 33 עברתי ב03.2015, 2017.07 ,03.2021 פירפור פרזדורים- אותו טריגר 3 מקרים -לחץ לפני כל השבועה, עייפות , ובבוקר מתאורר מהר ואז זה מתחיל... אתמול חשבתי שזה מתחיל שוב ,קשי נשימה ,חרדה וקור...ואז בצהריים היה התקף טכיקרדיה...עבר אחרי 20 דקות....בפעמים ראשונות ,טיפול להסדרת סינוס היה טרופה לוריד...אחרון היפוח חשמלי- אחרי שבאמבולנס קיבלתי איקוקור ועבר שעה ומשהו..איזה פרוצדורה או טיפול יכול להיות הכי מומלץ לתווך רחוק מאוד?תודה רבה

אין טיפול "הכי מומלץ". כל מקרה לגופו. יש לדון אל מספר בדיקות/טיפולים, כגון: בדיקה אלקטרופיזיולוגית (EPS) לצורך שלילה של הפרעות קצב אחרות כבסיס לפרפור, טיפול תרופתי או אבלציה.שיטות לאבלציה גם שונות. הזכרת קריו, קיימות שיטות גם אחרות. אני ממליץ בחום להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב: קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג.

22/03/2021 | 22:03 | מאת: סמדר

בן 34 עם סכרת נעורים ומיוטוניה דיסטרופי ברקע. עבר צינטור לפני מס חודשים עקב חסימה בעורק ראשי. מצ"ב תוצאות הולטר לב- מה פירוש?

1. לא רואה תוצאות הולטר 2. יש לפנות לרופא שהפנה לבדיקה

21/03/2021 | 17:18 | מאת: אימון בדופק גבוה

אהלן, האם לבחור צעיר בן 22 ללא מחלות לב או בעיות מותר להתאמן בדופק גבוה? לעיתים באימונים אינטנסיביים אני מגיע עד ל190-200 דופק (כאשר התחושה הכללית שלי נשארת טובה ) מצד שני, עצם המספר הגבוה מאוד מלחיץ אותי אז 1. האם זה מסוכן לבחור צעיר? 2. ובאופן כללי, האם לב בריא שעובד בקצב גבוה לזמן מוגבל, נמצא בסיכון גבוה באותו זמן לכשל/פגיעה לצמיתות או משהו דומה? או שזה סתם התחושה כשמניחים את היד על החזה מלחיצה ואין באמת סכנה אמיתית

21/03/2021 | 17:19 | מאת: המשך

מציין שההגעה לדופק כזה היא לא למשך זמן רב אלא למשך גדול בודדות במצטבר ברגעי השיא בלבד רוב הזמן זה 160-180 דופק

תשובות לפי סדר בשאלות: 1. לא 2. לא דופק בגבולות שתיארת במאמץ קשה- הוא נורמלי לגילך. ככל שתמשיך בהתעמלות, הדופק עלול להגיע לקצבים קצת נמוכים יותר.

18/03/2021 | 04:54 | מאת: תודה מראש

בן 23, ללא מחלות בעקבות פעימה מוקדמת, או פעימה כפולה עברתי אקג,הולטר48,אקו לב,בדיקה במאמץ כולם - תקינים ב100% והרופאים אומרים שזה שפיר לחלוטין (הבדיקות הללו בוצעו לפני 4 שנים אני סובל כבר כ4 שנים מהתופעה) העניין הוא שזה כל-כך מפחיד , אחת לכמה שבועות, ללא התראה מוקדמת, בעוד אני עוסק בעינייני הלב ״עוצר״ לרגע ואז דופק באטרף לכמה שניות או לחילופין דופק כפול או משולש בבת אחת. במקום דפיקה אחת, ואז דופק באטרף לכמה שניות זה לא מלווה בכאבים, חוסר נשימה, או ביטוי פיזי כלשהו אבל. זה כן מלווה בפחד אדיר , תחושה חרדת איומה, הפנים מאדימות, צמרמורות עוברת בכול הגוף, והלב כאילו עכשיו הולך לקרוס ! אני פשוט מרגיש אותו רוצה לצאת מבית החזה או צועק הצילו זה קורה לכמה מילישניות בודדות ונעלם כלא היה!! האם מכיוון שזה קורה לעיתים רחוקות ברמה של 4-5-6 פעמים בשנה , היית ממליץ פשוט ״לבלוע״ את הצפרדע ולהתמודד , או שעליי ללכת ולבקש טיפול תרופתי כלשהו ובכללי, יתכן שתחושה כזו איומה, מפחידה, מצמררת , היא באמת חסרת כול משמעות רפואית אמיתית?

פעימות מוקדמות ברוב המקרים לא מסוכנות. אני מניח רןפאים, אחרי שעברו על בדיקות שעשית הגיעו למסכנה שזה נכון גם במקרה שלך

16/03/2021 | 14:17 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 38 בריאה בד"כ. בעברי שני אירועים של פעימות מוקדמות שעברו ללא טיפול. נעשה ב2014 הולטר ואקו לב שיצא תקין . כעת שוב חזרו פעימות מוקדמות לא כ"כ מרובות (20-40 ליממה). מאוד עדינות ובקושי מורגשות. האם כדאי לחזור על הולטר ואקו לב או פשוט להתעלם?

פעימות מוקדמות בכמות קטנה לא מזיקות. הייתי ממליץ בכל זאת לבצע הולטר לבדיקת כמות הפעימות. אקו בשלב זה לא הכרכי.

12/03/2021 | 12:14 | מאת: ס

שלום עשיתי חיסון קורונה שני לפני 12 ימים והיום קמתי בבוקר עם דקירות בחזה השמאלי , המיקום הוא עליון וקרוב לגבול של החזה הימני , עברו 5 שעות וזה עדיין ממשיך. האחות עשתה בדיקת דם ואק"ג שיצאו תקין, הרופאה נתנה הפניה לביקור רופא אם ארגיש שהכאבים ממש עוצמתיים. שאעשה שם בדיקת דם. היא אמרה שלא מעט אנשים אחרי החיסון השני פנו אליה עם הלחצים האלה ואמרה שזה חלף להם, והיתה מישהי מבוגרת שזה כבר מספר שבועות עדיין לא חלף לה, הרופאה אמרה שאולי זה שריר שנתפס. בנוסף אני נוטלת כבר 5 ימים מגנזיום ציטראט 200 מ"ג. אני בת 46 בריאה, רזה ולא מעשנת. האם אתה מכיר את התופעה הזו אחרי החיסון השני? מה זה יכול להיות? תודה

1. שאלה לא בפורום הנסיון. 2. חיסון ידוע שגורם לתופעות לוואי שונות. 2. במידה והבעיה לא נפטרה יש שוב לפנות לרופא

07/03/2021 | 08:23 | מאת: נופר

שלום , עשיתי בדיקת הולטר של 48 שעות . מה המשמעות בתוצאות הבדיקה של APB'S עם תוצאה 5 ? תודה .

לא הבנתי את השאלה

03/03/2021 | 18:08 | מאת: א

שלום רציתי לדעת באיזה הפרעות קצב משתילים דפיברילטור? בדוח הקוצב שלי היה כתוב שהוא ראה high ventricular rate. מה זה? האם קוצב לב מקליט את כל ההפרעות קצב?

03/03/2021 | 18:48 | מאת: א

האם זה פרפור פרוזדורים?

השאלה לא ברורה. 1. דפיברילטור משתילים בהתוויות שונות. מטרטו זה למנוע דום לב כתוצאה של הפרעות קצב חדריות. 2. HRV זה קצב ידרי גבוה - מוסג בשימוש במעקב אחרי קוצבים ודפיברילטורים. סיבות לזיהוי HRV הן שונות. הפרעות קצב (חדריות ועליתיות) ולא רק. כל מקרה לגופו ועובר בערכה ע"י רופאים. 3. ניטור של הפרעות קצב ע"י דפיברילטורי - הכי מדויק בין כל השיטות הקיימות. אבל גם כאן לא תמיד קל לאבחו במדויק.

03/03/2021 | 17:06 | מאת: נעמי

שלום, אבא שלי אמור לעבור tavi. יש לו קוצב לב dddr ששמו לו אחרי av block. רציתי לשאול 1. איזה הפרעת קצב יש אחרי tavi שבגללה צריכים קוצב לב? האם פרפור פרוזדורים יכול להופיע אחרי tavi? 2. האם הקוצב שלו מטפל בהפרעות קצב האלה ובפרפור פרוזדורים? הרקע לשאלה - בסיטי ראו משהו באוזנית שלא יודעים לומר אם זה קריש או פגם מילוי. לפי הקוצב אין לו פרפור פרוזדורים. הוא צריך לעשות אקו דרך הושט כדי לבדוק זאת ואנחנו מתלבטים האם כדאי לעשות אותו לפני או אחרי הפעולה. אם למשל אחרי הפעולה יכול להופיע פרפור אז אולי כדאי לבדוק אחרי. תודה

הנשוא די מורכב ואני מציע לבדוק אותו מול הרופאים שיעשו את הפעולה.

02/03/2021 | 08:41 | מאת: איתן

שלום, לפני חמישה שבועות הושתל לי קוצב לב. אני בתהליך של טיפול בשיניים, ויש צורך לעקור לי שן ןלשתול שן האם ישנה בעיה בביצוע הליך זה תודה מראש איתן ירקוני

קוצב עצמו לא מהווה בעיה. ישנו עניין של זיהום בפעולות צמודות להשתלת קוצב. מציע לבדוק מול קרדיולוג שלך

25/02/2021 | 18:46 | מאת: רחל

שלום, בבדיקת הולטר לב נמצאו הפרעות קצב על חדריות APC'S בכמות מרובה 2909 בהקלטה 2 צרורות של טכיקרדיה טריאלית עד מהיות של 135 לדקה. הפרעות הולכה: אין, שינויים משמעותיים בקטע ST : אין. אני מצ"ב את תוצאות בדיקת ההולטר ואשמח אם אוכל לקבל פיענוח - תודה

1. לא יכול לראות תוצאות. 2. פיענוח בידיך 3. מזכיר שזאת לא מרפאה ולא מכון לב לקבלת תוצאות בדיקות. בתיאור שנמצא בשאלך - הפרעות קצב עליתיות לא קשות (לפח תחאור). אני מציע: 1. לקבל הסבר מרופא שהפנה לבדיקה 2. במידת הצורך לפנות ליעוץ קרדיולוג

24/02/2021 | 16:51 | מאת: דודו

שלום, אני בן 25 ומזה מספר שנים יש לי כאב לא מוסבר בחזה בזמן מאמץ. לרוב אחרי מאמץ שגורם לדופק דיי גבוה. זה לסירוגין, לא תמיד. לפעמים יש לי אימונים שלא כואב בכלל, ולפעמים יש כאבים בחזה שמתגברים בעת המאמץ. הכאבים נרגעים לאחר כמה רגעים, בערך 3-5 דקות מנוחה. הכאב הוא כמו מאין לחץ מתגבר באמצע החזה, ולפעמים מורגש ממש בלב עצמו, כמו תחושות גם נלוות של הפסקות פעימה מידיי פעם. עברתי MRI לב תקין, עברתי סיטי לב תקין. בשתי מבבחני אקו לב במאמץ נרשם : במבחן הראשון: "לא תקין, בדופק 172 הופיע wide complex tachycardia, ככל הנראה rate dependant LBBB" . במבחן השני: בדופק 164 הופעה של wide complex tachycardia בתבנית LBBB, אין גלי P ברורים בדופק מהיר אולם בהתאוששות כאשר הדופק 136 ניתן לזהות גלי P עדיין עם QRS רחב בתבנית LBBB כך שככל הנראה מדובר בסינוס עם אברציה RATE DEPENDENT CLBBB ולא ב VT . בדופק 126 האברציה של ה QRS חולפת. קרדיולוג אחד אמר שככל הנראה מדובר בכושר לקוי חמור ולהכנס לאט לאט לכושר. ולא התרגש מהממצאים. יש לציין שמעולם לא התעלפתי או נפלתי, אין לי קשיי נשימה. אבל האם באמת נשמע לא מסוכן הממצאים? יכול להיות שיש כאבים בחזה בגלל כושר לקוי?

הממצאים, לפחות אלה שתיארת - לא לגמרי תקינים. זה כן דורש התייחסות. האם הממצאים הם קשורים לתלונותיך לא בטוח, אך גם לא ניתן לשלול. אני מציע לפנות לקרדיולוג, מומחה בהפרעות קצב.

שלום ד"ר האם הבדיקה תקינה? חדר שמאל אינו מוגדל, תפקודו הגלובלי והאיזורים תקינים מקטע הפליטה המוערך 65 אחוז , עליה שמלאית אינה מוגדלת, חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים, מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומת זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה טריקוספידלית מזערית עם מפל לחצים 22 ממ"כ על פני המסתם הטריקוספידלי ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 28 ממ"כ נצפה תפליט פריקרדיאלי תחתון קטן, שורש האוארטה והאוארטה העולה בגודל תקין

נא לראות נושא הפורום

שלום ד"ר נשלחתי לעשות אקו לב אקב פעימות מוקדמות האם האקו תקין , מצ"ב קובץ עם הבדיקה

לא יכול לראות את הקובץ. מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה

23/02/2021 | 01:15 | מאת: אלעד

שלום מי שנוטל קלונקס 0.5 במשך כמעט שנתיים בגלל חרדות וכעת בירידה מהכדורים האלו בכללי מותר לו להתחסן נגד קורונה או שלא בגלל הכדורים מבחינת הלב והגוף בכללי ?

אין קשר בין 3 הדברים. יעוץ לגבי התוויה לחיסון יש לקבל מרופא משפחה.

היי. אני רוצה לשאול בקשר למכשיר גלי רדיו ביתי להצערת עור הפנים. רכשתי מכשיר של pollogen ) חברה ישראלית נדמה לי )שנקרא Tripollar stop. המכשיר פועל על גלי רדיו וחימום האיזור. בעלון כתוב שלמי שיש קוצב לב ומחלות לב אחרות לא להשתמש במכשיר. יש לי מדי פעם פעימות לב מוקדמות/ לא סדירות. בדקתי את העניין לפני שנה עם רופא והוא אמר שזה בסדר 🤷🏻‍♀️ האם אני יכולה להשתמש במכשיר זה או שלא מומלץ ? כי אתמול עשיתי טיפול ראשון ולאחר מכן הרגשתי את הפעימות. לא יודעת אם זה קשור למכשיר או שזה פשוט היה לי באותו הרגע. תודה

1. לגבי הפרעות קצב שיש לי לא מספיק מידע. ישנן הפרעות קצב שונות. 2. לגבי שימוש במכשיר- יש להתעניין אצל היצרן עם מידע רלוונטי לגבי מחלות.

13/02/2021 | 21:19 | מאת: ניסים

בן 56 מזה שנה וחצי יודע על הפרעות קצב על חדריות מתועדות במספר הולטרים שהתחיל עם 6000 ליממה ובאורטובר האחרון 20000 ליממה. לא סימפטומתי, ללא טיפול תרופתי. אקו וארגומטריה תקינים. מזה כחודשיים מרגיש שההפרעות חלפו אכן הולטר עדכני תיעד 9 הפרעות ביממה. 1. האם יש הסבר לתופעה? 2. יש דרכי מניעה להישנות ההפרעות? 3. במידה ותופעה זו חוזרת האם טיפול תרופתי זמני יעצור את ההפרעות? 4. קראתי שזה יכל להגרם מדלקת או וירוס, ההיתכן במקרה שלי? 5. האם התופעה מגדילה שכיכות לפרפור פרוזדורים? תודה מראש

קודם כל לא כתבת באלו הפרעות מדובר. אני מניח בפעימות מוקדמות, אך לא יכול להיות בטוח לפי התיואר. תשובות לפי הסדר שלך (לרוב אני יוצא מהנחה שמדובר בפעימות מוקדמות עליתיות): 1. פעימות מוקדמות יכולות להופיע בתקופות- עםם עליות וירידות במספרים. לא תמיד אפשר למצוא הסבר (האמת ברוב המקרים לא מוצאים). 2. טיפול תרפתי. צורך בכך נדון בכל מקרה לגופו העניין. 3. כן (ראה 2) 4. כן. אחד ההסברים של ירידה בכמות זאת שההפרעות נגרמו ע"י דלקת (ברוב המקרים וירלית). אז, אחרי החלמה ההפרעות יורדים במספר או אפילו נעלמים. 5. לאנשים עם פעימות מוקדמות עליתיות שכיחות של פרפור פרוזדורים גבוהה יותר

21/02/2021 | 17:27 | מאת: ניסים

תודה רבה על תשובתך המפורטת, אכן מדובר בפעימות מוקדמות APBs. באחד ההולטרים (12 לידים) ניראה שמקור ההפרעה מהעליה הימנית, נאמר לי שפרפור פרוזדורים מגיע מהעליה השמאלית, עדיין השכיחות לפרפור פרוזדורים גבוהה אצלי? תודה רבה!

פרפור הוא לא "מגיע", אבל כן מתרכש בעליה השמאלית. ה"טריגרים" למרפור ב-90% מהמקרים הם וורידי ריאות שהם קשורים לעליה השמאלית. זה אומר שב-10% טריגרים במקומות אחרים. זה אחד. דבר חשוב שלא תמיד אםר לזהות מיקום מדויק של APC's באק"ג, ועוד יותר קשה בהולטר, אפילו עם 12 חיבורים. שכישות יתר של פרפור לאנשים עם פעימות מוקדמות: 1. זה כללי, ללא התייחסות למקור של APCэы 2. זה עוד לא אומר ש"חייב" להיות פרפור. יש לא מעט אנשים שלא מפתחים פרפור.

בדיקת אקו לבי - עשיתי אקו לב ונכתב בפענוח שפרוזדור שמאל מוגדל במידה מועטה, מה זה אומר?

השאלה לא בפורום הנסון. נמדדה עליה שמאלית מורחבת

שלום ד"ר אני בת 30,הרגשתי במשך שבוע וחצי דפיקות לב חזקות ללא כאבים,אציין שאני בתקופת לחוצה מכמה סיבות וחסר לי שקט נפשי. בהולטר לב,נצפו הפרעות קצב חדריות 175 בודדים במשך הבדיקה. הפרעות קצב על חדריות 2500 במשך הבדיקה. האם יש לדאוג מתוצאות אלו? והאם זה מעיד על בעיה חלילה? אין עבר רפואי בעניין הלב כבר שבוע שאין לי את הדפיקות לב,נעלמו כלא היו.(את הבדיקה עשיתי לפני שבועיים) אשמח לתשובתך,תודה רבה ושבוע טוב

חשוב מאוד להבהיר שזה פורום לתשובות כלליות. בכל מקרה יש לפנות לרופא שהפנה לבדיקה לקבלת הסברים מדויקים והמלצות. פעימות מוקדמות (אם בזה מדובר) גם חדריות וגם עליתיות אלה הפרעוצת קצב שבדרך כלל לא מסוכנות, ואף לא תמיד דורשות טיפול. אני שמח שלשמוע שאת כבר מרגישה טוב. בכל מקרה מציע לפנות לרופא

02/02/2021 | 16:17 | מאת: רונית

בני בן 20 סובל מהפרעות קצב אמור היה לעשות אבלציה הוא סרב ולא עשה, עוד בהיותו בן 16, האם החיסון בטוח במצבו? האם הוא יכול להתחסן? , תודה

כל השאלות לגבי חיסון יש להפנות לרופא המשפחה. SVT בפני עצמו לא מהווי התיית נגד חיסון.

05/02/2021 | 12:40 | מאת: רונית

תודה רבה

01/02/2021 | 15:18 | מאת: איתן

שלום בשבוע שעבר הושתל לי קוצב ddd כאשר כוון לדופק מינימלי של 50 כאשר אני הולך מרחק קצר הדופק מגיע ל85 האם בעייתי גורם לי לעיפות והאם ניתן להריון תודה מראש

הקוצב לא נותן לדופק לרדת תמלת ל-50. עליה בדופק- בהתאם למצב רגיל - תמיד עולה במאמץ. אז זה תקין. אם מרגיש לא טוב- יש לפנות לרופא שהשתיל ויעשה מעקב של קוצב.

25/01/2021 | 13:22 | מאת: בתיה

אני בת 72 וסובלת מפרפור פרוזדורים התקפי. אני מטופלת בפרופקס האם מותר לי לקבל את החיסון נגד הקורונה ? בתודה ובברכה, בתיה

שאלה לגבי חיסון יש להפנות לרופא המשפחה. פרפור פרוזדורים וטיפול בפרופקס לא מהווים התויית נגד חיסון.

נטלתי פרולול במינון 40 מג לתקופה של 8 שנים למניעת מגרנות. בחצי שנה האחרונה אני ללא פרולול. הירידה נעשתה באופן הדרגתי כמובן. אני כבר חצי שנה בלי הכדור בכלל ומרגישה הפרעות קצב בעיקר בלילה לפני שינה. האם זה קשור? כמו החסרת פעימה ואז הפעימה מורגשת חזק. תודה.

קשה לי להתרשם, אך לפי הסיפור אולי (לא חד משמעי) מדובר בפעימות מוקדמות. תרופות כגון פרולול ניתנות לטיפול בפעימות מוקדמות. יש סיכוי מסוים שאולי פרולול באופן עקיף מנע פעימות מוקדמות קודם, אבל: 1. הייתי ממליץ לעשות כמה בדיקות לאיבחון של הפרעות קצב 2. אולי זה רק צירוף מקרים

שלום רב, אני שם לב שכל מי שאני מכיר ונוטל תרופה לקשב וריכוז בין אם ריטלין, ויויאנס, קונצרטה, הדפיקות לב שלו מהירות(בממוצע 100), רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן והאם זה מסוכן? זה יכול לגרום למחלה/בעיה/מום או כל דבר אחר ללב אם זה בא כתוצאה מהתרופה וכשמפסיקים את התרופה לוקח יומיים לפחות עד שהדופק חוזר לממוצע של 85.

1. לא לכל מטופל יש תופעה של עליה בדופק בטיפול הזה. 2. עליה בדופק לא תמיד קשורה דווקא לטיפול 3. עליה בדופק היא לא מסוכנת. זנ לא גורם לבעיות לב או אחרות באופן כללי

אני מבין ד"ר גולובצ'ינר, ברגע שאני מוריד את הטיפול הדופק שלי חוזר למצב נורמאלי של 83-87 ועם התרופה הדופק הוא מעל 100, השאלה היא האם זה מסוכן ועל סמך זה לפסול את התרופה בגלל שהיא מעלה לי את הדופק, כל תרופה שניסיתי לקשב וריכוז מעלה את הדופק רק שזאת מעלה לי פחות, ואני אחד שמשתמש ונוטל אותה כל יום ככה שאין ללב הפסקות והדופק כמעט תמיד מעל 100, רק אם אני מפסיק ליום אחד הדופק יורד ל85, זה לא יכול לעשות במשך הזמן אי ספיקת לב?

שלום, אני בן 35, ללא בעיות בריאותיות מיוחדות. בבדיקת אקו שעשיתי הטכנאית אבחנה "חשד למסתם אאורטלי ביקספידלי", אבל אמרה שהיא לא יודעת להגיד בוודאות. צריך להגיד שבבדיקת אקו שעשיתי לפני שנה דווקא אבחנו את המסתם כתלת-עלי. בנוסף יש לציין כי זוהתה הגדלה של אאורטה עולה מ-24mm ל-34mm בפרק זמן של כשנה, וכן שהמסתם עצמו נראה מעובה (שני דברים שעל פניו מעידים גם על מסתם דו עלי). מצורף קישור לסרטון של האקו (45 שניות, העליתי ליוטיוב): https://youtu.be/ZsWcuVs6hz0 אשמח לחוות דעת שלך, האם להערכתך מדובר במסתם דו או תלת עלי? במידה ויש ספק - האם ממליץ לבצע MRI כדי לקבל אבחנה טובה יותר? תודה.

1. שאלה לא בפורום הנכון 2.בפורומים לא נותנים לוות דעת, אלא תשובות לשאלות כלליות 3. אחרי בדיקת אקו: - יש לחכות לתשובה סופית של רופא ולא טכנאי - יש לפנות לרופא שהפנה לבדיקה

18/01/2021 | 15:52 | מאת: אנונימי

שלום ד״ר אני בן 26 בריא אך חרדתי מאוד מאוד עשיתי את כל הבדיקות למעט הולטר וכל הבדיקות שלי יצאו תקינות. והיו לי מידי פעם ועדיין כאילו הלב החסיר פעימה שהבנתי שזה נקרא פעימה מוקדמת ואחרונה שמעתי על צעירים שמתים וקורה להם משהו בלב האם מפעימות מוקדמות בגיל כזה אפשר למות? האם זה הפרעת קצב?

1. לא אובחנו אצלך פעימות מוקדמות 2. כן לא תמיד קל לאבחן ואפשר להסתמך על תלונות 3. במידה וכן מדובר בפעימות מוקדמות. הפרעות קצב האלה הן קלות, לא מסוכנות

12/03/2021 | 11:48 | מאת: פעימות

איך מטפלים בפעימות מוגברות ?

17/01/2021 | 21:55 | מאת: אבי

שלום ד״ר אני בן 26 בריא אך עם חרדות קשות. מידי פעם בערך פעם בחודש חודשיים יש לי במנוחה הרגשה כאילו הלב החסיר פעימה הבנתי שזה פעימות מוקדמות ביקשתי מהרופאה בדיקות ועשיתי פעמיים אקג ואקו לב שיצאו תקינים לחלוטין. ויש לי עוד תור לאקו לב במאמץ רציתי לדעת האם זה מסוכן? ואם צריך לעשות עוד בדיקות אחרי האקו לב במאמץ במידה ויוצאת תקינה?

פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא מסוכנת. נכון לעכשיו זאת הערכה קלינית, ללא הוכחה בבדיקות. בנוסף לבדיקות שבוצעו ותבוצענה אני ממליץ על הולטר 24-48 שעות

13/01/2021 | 01:28 | מאת: דודו

שלום , אני בן 25 . מגיל 17 בערך סובל מכאב חזה בזמן מאמץ שהדופק הוא גבוה . עברתי תחילה כל בדיקת מאמץ שהיו תקינות. בשנה האחרונה התחיל להציק לי שוב הנושא כי חזרתי להתאמן, ועברתי שוב בדיקות מאמץ שגילו שיש לי חסם הולכה lbbb wide complex tachycardia בדפקים בערך של 170 פלוס. עברתי סיטי לב ו mri לב שיצאו תקינים. גם אקו לב יצא תקין, הולטר שמלבד apbs rare הכל תקין. הרופא שלי אמר שאפשר להתאמן ללא חשש. האם נכון? האם החסם הולכה הזה יכול להיות בעצם תסמין של כאב חזה? האם ניתן לחיות עם זה עד 120? תודה ושבוע טוב!

קשה לי לענות. אם יש ספיקות, אני מציע לפנות לרופא שלך, לקרדיולוג. בלי לראות כל הנתונים לא יכול לענות. לא ברור לי מה היה הממצא במבחן מאמץ. רוב הסיכויים שממצא לש מאמעותי לאור כל הבדיקות תקינות, אך אני לא יכול לקבוע

12/01/2021 | 22:35 | מאת: איילת

אבי מקבל קרדילוק פעמיים 5 מ"ג ופרדקסה פעמיים 150 בגלל פירפור פרוזדורים כרוני. התחסן נגד קורונה ואמור לקבל את הזריקה השניה. האם מותר לו ? תודה!

שאלות קשורות לחיסון יש להפנות לרופא משפחה מכוון שהזריקה היא תת-שרירית, יש סיכון מוגבר לדימום אצל מטופלים שמקבלים נוגדי קרישה. שיכון לזה יישקל מול חשיבות רבה של החיסון. ניתן לשקול אף הפסקה זמנית קצרה של טיפול בנוגדי קרישה לצורך הזריקה, במידה וזה מתאפשר

12/01/2021 | 15:01 | מאת: יעל

דר' שלום רב, יש לי WPW. היום עשיתי אקג ואודה אם תסביר לי את הממצאים ומה רצוי לעשות. "נמצא שינוי מבדיקה קודמת מ 2017. תיאור השינוי: The ST changes are mild and appear to be less intense than in 2017 תודה

לא יכול לדעת בלי לראות 2 התרשימים.

11/01/2021 | 18:37 | מאת: ימית

שלום ד״ר אני בת 40 לא מעשנת בריאה בדרך כלל וסובלת מפעימות מוקדמות שנתיים , כמובן שבדקתי אלפי פעמים באקו והולטר והייתי אצל קרדיולוג כולם אומרים כלום ושום דבר אבל אם זה מפריע ניתן לקחת קרדיולוק, השאלה שלי היא: אם אני לוקחת קרדיולוק זה כדי לטפל בלב שלא יתעייף בעתיד, או רק כדי שאני לא ירגיש את זה, אין לי הרבה ביום אולי כמה בודדים , ואם אבחר לא לקחת עדיין אפשר לחיות עם זה מבלי שייגרם נזק ללב בעתיד?

כמו שנאמר לך ע"י קרדיולוגים לפי מה שכתבת "ניתן לקחת". ז"א הטיפול לא החרכי. מטרתו היא להקל על ההרגשה בלבד. ברוב מקרים אין צורך בתרופות במידה ומדובר בכמות קטנה של פעימות מוקדמות.

11/01/2021 | 02:51 | מאת: ליאן

במשך שנה מטופלת בחוסמי בטא עקב svt. היו כמה התקפים קצרים לאחרונה. נקראתי לתרום פלזמה לאחר שהחלמתי מקורונה. האם svt מונע ממני תרומה? או עצם העובדה שאני מטופלת בחוסמי בטא?

אין מניעה לתרומה. לגבי הפרעות קצב מציע לפנות לקרדיולוג. אפשר לטפל בבעיה בצורה יעילה יותר.

10/01/2021 | 15:22 | מאת: יוסי

צהריים טובים, בבדיקת אקו לב התגלו הממצאים הבאים: MILD MITRAL VALVE PROLAPSE MILD TO MODERATE REGURGITATION שאר הבדיקה תקינה. האם זו סיבה לדאגה?

זה פורום של הפרעות קצב. אני מציע לפנות לרופא שהפנה לבדיקה

06/01/2021 | 16:13 | מאת: אור

שלום, אימי התחילה תהליך בלב מפברואר הקודם. עברה תחילה צנתור, לאחר מכן החליפה 2 מסתמים, ושמו לה קוצב לב בשיטה קצת שונה את האלקטרודות שמו מסביב ללב כדי לא להעביר דרך המסתם. אימי השתחררה הביתה שהקוצב היה מזוהם, וגילו את חיידק הסטאפ, המשכנו טיפול בבית בחצי שנה האחרונה עם אנטיביוטיקה תחילה אנטיביוטיקה דרך פיק ליין ולאחר מכן דרך כדורים. האנטיביוטיקה השתיקה את החיידק והזיהום רק המשיך להתפשט מכיס הקוצב לעבר כל האלקטרודות סביב הלב. אימי הפסיקה אנטיביוטיקה לפני חודש וחצי ומיד שהפסיקה עלה חום ואזור הקוצב התנפח מאוד. ניגשנו לביה״ח חזרה, ואנחנו פה חודש שלם . במהלך החודש פתחו לה שוב את בית החזה בפעם ה3 מזה שנה, הוציאו את הקוצב והאלקטרודות והמשיכו לתת טיפול אנטיביוטי, כרגע היא עם קוצב לב מחוץ לגוף זמני על מנת לנקות את כל הזיהום. כעת יש לה בצקות, וטוענים שזה מעיד קצת על אי ספיקת לב , וכרגע היא נדרשת להשתלת קוצב. תחילה הרופא אמר בשיטת מיקרה החדשה, כדי למנוע שוב חוטים וזיהומים ופגיעה במסתם , ואז שינה את דעתו ואמר שעדיף את השיטה הישנה עם חוטים לחדר ולעליה. אני המלצתי שיעשו את שיטת המיקרה, כי שוב חוטים זה יכול לגרור זיהום נוסף, ופגיעה במסתם בהמשך השנים, ובמידה והמיקרה בהמשך לא תעזור יהיה אפשר להשתיק אותו ובלית ברירה ללכת לשיטה הישנה ולשים את הקוצב הרגיל. רציתי בבקשה לדעת מה אתה חושב על השיטה הזו? האם אתה ממליץ אחרת לעשות? מה עדיף לעשות כרגע במצבה ? תודה רבה

אני שוב ושוב מזכיר. זה פורום, לא מרפאה ליעוץ. אתה מספר לי סיפור של מחלה מורכבת אצל אמא שלך, אם מהלך כואב ומורכב. כדי לדון על המלצות טיפוליות יש להיכנס לעניין ביעוץ מסודר. באופן כללי (שו מזכיר - זה בשום פנים ואופן לא עיצה), לפי נתוני ספרות לקוצב Micra שיעור הסיבוכים זיהומיים נמוך מהקוצב ה"רגיל", אבל לא 0. מצד שיני יש לו גם חסרונות. אני מניח שהחלטה להשתיל קוצב "רגיל" מבוססת על נתונים שאין לי. ממליץ בחום לדון על המקרה עם הרופאים המעורבים בניהול המקרה. תמיד יש מקום לדיעה שניה במידת הצורך.

04/01/2021 | 22:03 | מאת: יואב

שלום בכתבה הנל: https://bit.ly/2X4xRvM מפורסם על עמוס מגידיש ז"ל תושב אשדוד שנפטר שלושה ימים לאחר שחוסן לקורונה. לטענת המשפחה לא היו לו שום בעיות והתחיל לסבול מתעוקת חזה מיד לאחר קבלת החיסון ונפטר מאירוע לב שלושה ימים לאחר מכן. מעבר לשאלה בדיעבד האם יתכן שהתוצאה היה שונה לו היה פונה לטיפול רפואי מיידי, האם העובדה שהמנוח החל לסבול מתעוקת חזה באותו יום שקיבל את החיסון יכולה להיות מקרית? האם זה לא מחשיד מאוד שאירוע הלב של המנוח נגרם בשל החיסון? אני חולה לב 5 שנים לאחר ניתוח מעקפים ומדי פעם גם סובל מפרפור פרוזדורים התקפי וקיבלתי את המנה הראשונה ובעקבות הפרסום אני חושש מהמנה השנייה תודה

אני לא מתכוון לדון על המקרה של פירסום בתקשורת. לגביך. לא רואה שום התווית נגד חיסון, אבל זאת לא יכולה להיות המלצה. מזכיר זה פורום, לא מרפאה. במידה ויש ספק יש לפנות לרופא משפחה. התוויות נגד חיסון הן ברורות וידועות בכל מכום בו מתבצעים חיסונים ולרופאים

דוקטור נכבד בן 62,סוכרת י.ל.ד מאוזנים.עקב ריבוי פעימות מוקדמות ובקשתי לשקול אבלציה נשלחתי לבדיקה שבנדון. אודה באם תשפוך מעט אור על תוצאותיה: "קצב בסיסי סינוס,ממוצע 65 פ' לדקה,טווח בין 55-90 פ' לדקה, נרשמו APBS לא שכיחים (0.2%. נרשמו VPVS שכיחים,סה"כ 4580, 5% מסך הפעימות בתבנית LBBB לא ממקור OUTELOW TRACT ללא אירועי PAF. האם ישנם ממצאים מדאיגים מעבר לכמות הפעימות המוקדמות? מקדים תודה לתשובתך

האם ממצאים מדאיגים או לא- זאת החלטה של רופא שהפנה לבדיקה. מתוארים פעימות מוקדמות בכמות בינונית

30/12/2020 | 10:21 | מאת: בלנקה גלב

אני בת 70 ביצעתי הולטר לב ובתשובה בין השאר כתוב שינוי st בעומקו של מקטע st בעיקר טכיקרדיה מה הכוונה האם זה מדאיג?

לא ברור לי . כבר מספר שנים לא מתייחסים לשינויי ST בפיענוח הולטר. המטרה היא איבחון של הפרעות קצב, לא שינוי ST שבעיקר מצביע על בעיות אחרות. אני מניח ששינויים היו משמעותיים, לכן הרופא בכל זאת ציין. מציע לפנות לרופא עם התוצאות

30/12/2020 | 09:04 | מאת: אברהם שירן

האם ניתן לחסן ברקע בעיית פירפור פרוזדורים ובנוסף סגירת ASD שבוצע לפני כ-10 שנים

30/12/2020 | 09:06 | מאת: אברהם שירן

הסגירה בוצעה באמצעות מטריה מסוג אמפלצר 3 סמ

לא הבנתי את השאלה

פרפור פרוזדורים לא מהווה התווית נגד חיסון. למיטב דעתי גם סגירת מחיצה

28/12/2020 | 20:15 | מאת: עינת

בהריון בשבוע מוקדם(13) בשביל תופעות מהסוג הזה לפי גניקולוג.הרקע-טכיקרדיות במנוחה וטכיקרדיות מאוד גבוהות במאמץ קל יחסית. מרגישה את הפעימות של הדופק במסלול של לב-צוואר-ראש, דופק מאוד בולט בצוואר באופן רנדומלי לרוב במנוחה ללא טכיקרדיה. אקו לב תקין למעט אי ספיקה טריויאלית חדשה של מסתם טריקוספידלי. אשמח לחוות דעת בנוגע לעניין, רוב הקרדיולוגים הלכו לאיבוד עם המקרה. קצב סינוס מקסימלי 145 מינימלי 57,ממוצע 83. Pvc's2 Pac's 47 ללא הפרעות הולכה ושינויים בst

נראה לי שהמקרה דורש יעוץ מסודר. 1) אין מספיק מידע 2) יש לקבל החלטות חשובות מזכיר- זה פורום לשאלות כלליות

שלום רב!בני בן 24 סובל במשך מספר שנים מקוצר נשימה וכאבים בחזה במיוחד במהלך המאמץ הספורטיבי או במהלך הלימוד האינטנסיבי מול המחשב. ברקע יתר לחץ דם מגיל 12.מאוזן על ידי התרופות. נעשו בדיקות רבות כולל MRI לב,אקו ומבחן מאמץ,הולטר לב 24 שעות.הכל היה תקין. הבדיקות היחידות שבהן היו שינויים הן: 1. מבחן לב-ראה שבו נמצא הגבלה בנפח הפעימה. 2. הולטר לב 48 שעות.הממצאים:הדופק שנע בין 49 לבין 136.הדופק הממוצע 77.אין הפרעות קצב חדריות והפרעות קצב על חדריות בודדות,אין הפרעות הולכה.3 אירועי Artrial fibrilation 0.17 % of analysed time. מהן משמעות פרפורי העליות במספר כזה?האם יש צורך בטיפול?אם כן מהו? בתודה מראש , אימא מודאגת.

פרפור פרוזדורים בגיל 24 זה לא ממצא שגרתי. רני ממליץ להתיעץ באופן מסודר עם קרדיולוג ובמידת הצורך מומחה בהפרעות קצב. בהולטר שתואר כמות של פרפור קטנה מאוד, אבל הולטר של 24 שות כמובן לא משקף תמונה אמיתית.

שלום,דוקטור!אבל לא מדובר בפרפור פרוזדורים אלא בפרפור עליות.גם פרפור עליות הוא מסוכן כמו פרפור פרוזדורים? תודה

זה אותו דבר. מילים נרדפות

24/12/2020 | 12:50 | מאת: ישראל

בן 28 עברתי ניתוח ואחרי הניתוח בהתאוששות היו לי דפיקות לב מהירות שהגיעו ל120 הרופא שלחה אותי להולטר לב? הגיעו תוצאות אשמח לפיענוח מה זה אומר APB בודד? צריך לחשוש?

APB זאת פעימה מוקדמת מעליות. ממצא די שכיח

16/12/2020 | 11:10 | מאת: שוקי

שלום אני בן 47 בריא לא מעשן פעם בשנה סובל מפרפור פרוזדורים לוקח פרולול רק בעת הפרפור30 מג וזה עובר לאחר כ חצי שעה לאחרונה ביצעתי הולטר למעקב בשגרה ולהלן התוצאות הפרעות חדריות בכמות נדירה הפרעות על חדריות בכמות נדירה 17 בהקלטה הפרעות הולכה 3 פאוזות(dropped beat) קצרות  שאלתי היא מה זה הפרעות הולכה קצרות 3 פאוזות ממה הם נגרמות ומה הטיפול אם יש צורך בטיפול? והאים זה נחשב להולטר תקין תודה

סיבות לכך שונות. קשה לילענות בלי לראות הולטר עצמו

04/12/2020 | 19:24 | מאת: לני

הופנתי להולטר לב עקב שימת לב בשעון ספורט שדופק יורד ל48, אשמח להסבר מה אומרות התוצאות:קצב בסיסי-סינוס קצב לב מינימלי48 מקסימלי 140, ממוצע 78 הפרעות קצב חרדיות PVC'S - לא הפרעות קצב על חדריות PAC'S - זוג אחד הפרעות הולכות - לא שינוי ST - לא 7 לחיצות כפתור סמון ארועים - סינוס חייבת לציין, שעקב כאבים בחזה נעשו אקו לב למבחן מאמץ שב"ה יצאו תקינים.

בדיקה למעשה תקינה

03/12/2020 | 17:36 | מאת: זוהר

שלום רב ביצעתי הולטר לפני מספר ימים בשל סיפור משפחתי של לב הפרעות קצב ולונג qt ואלו התוצאות הפרעות קצב מסוג חדריות: בודדות -85 על חדריות בודדות -4 האם הבדיקה תקינה האם יש לי מה לדאוג

בבדיקה היו הפרעות קצב לא שקות. יש לדון עם רופא שהפנה לבדיקה