פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד. .
388 הודעות
377 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

11/10/2019 | 16:10 | מאת: מאי

דר' שלום רב, במסגרת בדיקות סקר מטעם העבודה, עברתי גם בדיקת ארגומטריה (כחלק ממכלול של בדיקות) בת 45 בריאה איני מעשנת ומעולם לא עישנתי הרופא במכון השיב בחיוב לשאלתי בתום הבדיקה האם הכל תקין. כשחזרתי הביתה נרשם בסיכום הרפואי: "אק"ג במאמץ: שינויי ST T בלתי ספציפיים הפרעות קצב או הולכה A.P.B בודדים..."! פרט לזה הכל תקין. האם עליי להתחיל לדאוג (האם הבדיקה עשויה להיות שגויה ולא מהימנה והכל תקין)?? הגעתי לדופק מטרה, METS: 12.4 160/70 מירבי . משך הבדיקה: 10.32 דקות בשיא המאמץ ללא תלונות.. תודה

09/10/2019 | 20:23 | מאת: דופק

שלום דוקטור שמתי לב אצלי דופק 110 אחרי האוכל וקצת הליכה האם זה טבעי?? תודה בן 38 בריא בדרך כלל

לקריאה נוספת והעמקה

שינוי דופק זה דבר טבעי. 110 אולי יותר מדי, אך לא ניתן להתרשם מהסיפר הקצר שלך. מציע לפנות לרופא משפחה, אם יש ספיקות

07/10/2019 | 17:32 | מאת: יורם

שלום בתחילת פבר השנה הושתל אצלי קוצב מדגם entira 8 dr-t לאחר שעברתי a v block ונפלתי ברחוב. לאחרונה שמתי לב שכל לילה לקראת חצות אני מרגיש "משהו" במרכז החזה ונראה לי שזה מהקוצב. האם ייתכן? האם בסדר? בנוסף, לעיתים אני מרגיש תחושה זו במהלך היום. האם זו פעילות הקוצב להסדרת הדופק? אודה להתייחסותכם. בברכה ובתודה יורם

לקריאה נוספת והעמקה

פעילות קוצב לא מרגישים. אם יש כזאת הרגשה מציע לפנות לרופאים לבדיקה.

04/10/2019 | 19:55 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 53 אובחנתי עם פרפור פרןזדורים .מאז אני מקבל קרידולק 2.5 מג , ורמיפריל 5 מג כל יום. לחץ הדם שלי מאוזן , אין לי סכרת , והכולסטרול תקין . ארגומטריה לפני חודשיים יצאה תקינה .שמתי לב שבמנוחה לעיתים כשאני מודד הדופק יורד ל 58 אפילו וטיפה פחות . האם זה מסוכן ? באיזה דופק נמוך נחשב מסןכן ואולי אני צריך להפסיק קרדילוק?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא מסוכן

04/10/2019 | 08:39 | מאת: אלכס

שלום.בן 79 עם קוצב דפיברילטור מזה 8 שנים.עליי לעבור קולונוסקופיה עם ביופסיה.קראתי שבמהלך הפעולה משתמשים במכשיר המשבש את פעילות הקוצב.האם עליי לעבור בדיקת קוצב לפני ואחרי הפעולה?האם המרדים במהלך הבדיקה עוקב אחרי פעילות הקוצב?האם יש צורך לשנות פרמטרים של קוצב לפני הבדיקה?תודה מראש,אלכס

לקריאה נוספת והעמקה

כן צריך להיבדק במרפת קוצבים לפני הפעולה. צורך בתכנות המכשיר נקבע שם. מרדימים אומרים לדעת מה לעשות - בהתאם להמלצה של מרפאת קוצבים

03/10/2019 | 08:08 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב בת 62. בריאה בדרך כלל. לא שותה אלכוהול לא מעשנת, לא לוקחת כדורים, רזה. אחת לחצי שנה שנה עושה בדיקות דם רוטינה - תקינות. במשפחה אבי נפטר מהתקף לב, אמא עברה צינתור אח עבר צינתור, מחלת לב במשפחה ידועה בני דודים קוצב לב, אבלציה, היסטוריה משפחתית של מחלות לב. אציין כי עקב פלפיטציות שיש לי מידי פעם המורגשות לשניות מועטות בגרון וללא תופעות נוספות, עשיתי הולטר לב ל-24 שעות במהלך השנים מידי פעם, שיצאו תקינות למעט בשנת 2013 וכדלהלן: בשנת 2013 נצפתה הפרעת הולכה: סינוס: מהירות מינימאלית 50 לדקה. מהירות מקסימלית 152 לדקה מהירות ממוצעת 73 לדקה. נצפו קטעים במרווחי R-R עד 3.6 שניות. מתאים לדום הסינוס, לדוגמא שעה 21:51. בסיכום נרשם: נצפו אירועים של דום סינוס בשעות הערנות עם מהירות מינימאלית של 26 לדקה לדוגמא בשעה 21:51. מאז עשיתי עוד כפעמיים שלוש הולטר לב שהיו תקינים להבנתי. כעט, היום לאחר שעשיתי שוב הולטר ל-24 שעות, כאמור עקב תחושת הפלפטציות שתוקף אותי מידי פעם בגרון למספר שניות כפי שציינתי לעיל, תשובת ההולטר הינה: סינוס מהירות מינימאלית 45 לדקה. מהירות מקסימלית 156 לדקה מהירות ממוצעת 70 לדקה. הפרעות קצב חדריות VPCS - לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 3 APCS בודדים במשך הבדיקה. נצפה זוג APCS לדוגמא שעה 0.02 הפרעות הולכה - לא נצפו. שינויים משמעותיים בקט ST - לא נצפו תלונות הנבדק= לא צויין. סיכום בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 45 לדקה. מה התשובה אומרת ? מה זה אומר סינוס ברידיקרדיה? ומה אני צריכה לעשות? אני לא מרגישה בזמן השינה פלפטציות, או כל תחושה שהיא, מה הקשר בין פלפטציות לברידיקרדיה? לא ביצעתי בדיקת ארגומטריה מכיוון שלפני כמה שנים לא הצלחתי לבצע הבדיקה, וכעט לא ניסיתי שוב. מה דעתך, גם לאור מה שכתבתי על מה שהיה בשנת 2013? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

סינוס ברדיקרדיה זה האטה בדופק כאשר עדייו קצב הוא ממקור תקין. אין משמעות לירידה בדופק עד 45 בלילה. לתשובה יור מפורטת מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה

29/09/2019 | 11:37 | מאת: רונן

אני חולה אי ספיקת לב מושתל דפיברילטור אחרי צריבה וסובל לאחרונה מחוסר יכולת לישון. כל דקה מרגיש כאילו הפסקת נשימה לרגע ומיד פעימות מוגברות וחוזר לנורמה...נירדם ושוב זה קורה. ככה בלופ מה ניתן לעשות כי במצב עירות הכל בסדר גם הדופק

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממש שאלה בפורון הנכון. אבל... אני חושב שבדיקה במעבדת שינה יכולה לעזור במקרה שלך כדי להבין סיבה למצב. מציע לדבר עם הרופאים שלך כולל מומחים באי"ס לב

17/09/2019 | 21:52 | מאת: תומר

ד"ר עזרה עברתי אוטם אחרי מספר ימים התחילה תחושה של החסרת פעימה ,יש צורך להשתעל כאילו כדי להסדיר זאת עובר בשניות דופק לא מטפס מקסימום 87 ,בביה"ח לא זיהו ,בביה"ח חולים נוסף אחרי שלא ויתרתי עשו 3 פעמים עד שראו ,עשיתי הולטר 12 חיבורים ללא הפרעות בכלל למרות שהרגשתי לחצתי ופירטתי ,כמות ההתקפים פחתה מאוד מכל בתי החולים שוחררתי בפועל הרופאים מוסרים בפה מלא כי לדעתם מדובר ב avrt וזה שום דבר ,אבל במכתב השחרור מציינים לעשות ep , זה מכתב שיחרור אחרון אשמח לדעתך בן 38, מ/א STEMI ב 2019/8 עם PCI ל LAD וOM. באקו¬ לב %60 LVEF . ידוע עוד מלפני האוטם על דפיקות לב לסירוגין בגינם פנה לעזרה רפואית מספר פעמים קודם ויוחסו לטיפול בוויפאקס ולחרדה. כמו כן בעודו בבית חולים בזמן האוטם, הלין מספר פעמים על דפיקות לב אך בניטור לא ניראו הפרעות קצב. ב19/9/1 פנה לבית חולים עם אותן תלונות ושם בהתחלה ללא תיעוד להפרעת קצב ובהמשך נעשה אקג בזמן התלונות שהראה מקצב שאינו ממקור סינוס, 86 לדקה תבנית CRBBB עם גלי P בין QRS ל T עם מרווח RP בערך 110 מ"ש שחלף ספונטנית(לציין בבסיס באקג יש עידות ל ICLBBB .(שוחרר בהמשך ללא טיפול מסויים (היה תחת 5.2 קרדילוק) ולאור הנ"ל ביצע הולטר במוסדנו 12 לידים שלא הדגים הפרעות קצב או הולכה למרות העובדה שהחולה הלין על אותה תחושה בזמן ההקלטה. כעת לאור הימשכות תלונה פנה למוסדנו להמשך בירור. בקבלתו יציב ואקג NSR עם ציר תקין ובתנית QS בקיר קדמי עם התקדמות איטית של גלי R. מעבדה בגדר נורמה לרבות אנזמי לב. בדיון עם צוות EP ורופא מטפל, הוחלט שיש צורך בביצוע EPS בשאלה של PATHWAY ACCESSORY או PATHWAY SLOW ב AVN שגורם ל AVRT או AVNRT לא טיפוסי. את הבדיקה ישלים באופן אמבולטורי.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לגשת באופן מסודר למרפאה לקבלת יעוץ. אם צריך - לרופא מומחה בהפרעות קצב. עם כל המסמכים וכל החומר.

16/09/2019 | 14:32 | מאת: יערה

היי אובחנתי בפעימה מוקדמת. עשיתי הולטר וכל הבדיקות.. הקרדיולוג המליץ על קרדיולוק. אני לא בעד תרופות כיוון שאני לא חושבת שמכאן יבוא הפתרון. לאחרונה הבעיה מתגברת. יש לי פעימה מוקדמת ממש כל היום. האם מומלץ לגשת לרפואה משלימה? לחוות דעת שנייה?

לקריאה נוספת והעמקה

תמיד יש אפשרות להתיעץ עם עוד רופא, עם מומחה בהפרעות קצב

15/09/2019 | 11:10 | מאת: אוהד

ד"ר שלום רב אבקש את עזרתך בפענוח הבדיקה בן 38 עברתי אוטם וצנתור לפני כחודש ,הייתה הרגשה של פעימה מוקדמת ודופק מואץ ,בנוסף הרבה פעמים כאשר אני מודד לחץ דם מופיע סימן של 2 לבבות ע"פ מה שקראתי זה סימן של המכשיר לדופק לא סדיר האם אפשר להסתמך על כך ,תוצאות

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי מכשיר מדידת ל"ד . לא כל מכשיר מזהה נכון את הדופק, אבל יכול להיות כן סימם לדופק לא סדיר. לגבי הולטר לא ברורה לי שאלה. צריך לפנותלרופא שהזמין את הבדיקה

15/09/2019 | 16:42 | מאת: אוהד

דר, צירפתי לך במסמכים את התוצאה של הולטר ורציתי שתגיד לי אם תקין נראה לי שלא שמת לב

אני לא רואה. בכל מקרה ההמלצה שלי נשארת- לפנות לרופא

11/09/2019 | 16:37 | מאת: רונית

בת 64 בעלת היסטוריה של הפרעות קצב ואבלציות. כיום מופיעות הפרעות קצב מידי פעם בהפרש של יום יומיים ונעלמות לאחר כמה שעות. האם מצב כזה דורש טיפול במידי ואיזה? או אפשר להמשיך ולתפקד כרגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

לא יכול לענות. צריכים לגעת את ההיסטוריה של הפרעות קצב וטיפול שעברת כולל אבלציות. צריכים לאבחן מה ההפרעות קצב שיש עכשיו. אולי צריכים להשלים בירור ע"י בדיקות שונות. רק אחרי כל זה אפשר לענות על השאלה

07/09/2019 | 11:33 | מאת: צילי

מהם היתרונות והחסרונות של קוצב לב הזעיר מיקרה? האם אפשר להתאים אותו להפרעות קצב בעליה השמאלית?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לא ברורה לי. יש יתרונות לקוצב מיקרה. אין אלקורודות - רק קוצב קטן שמושתל ללב ישירות. החיסרונות גם קיימות. הקוצב מיקרה מקצב רק בחדר, כאשר קוצבים "רגילים" יכולים לקצב ביותר מחלל אחד, לכן לא לכל אחד קוצב זה מתאים. לא ברורה לי שאלה לגבי הפרעות קצב מעליה שמאלית וקשר שין הדברים

אני בן 87 לפני שבוע פינו אותי לביה"ח רמבם שם חזר הדופק ל-80 ללא טיפול. מאתמול חזר הדופק הנמוך בין 48-41

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי שאלה

06/09/2019 | 14:32 | מאת: תמיר

שלום רב בן 39 חרדתי מטופל ויפאקס ? לפניי שבועיים אוטם בשריר הלב , עברתי צינתור נמצאו שני עורקים חסומים 80 ו 90 אחוז שמו תומכנים , ההחלמה הייתה מהירה , יומיים לאחר מכן הרגשה של החסרת פעימה מאוד מפחיד אבל ללא סימני עילפון ואין עלייה בדופק עליתי שוב לביהח שם אחרי עשרות אקג שיצאו תקינים נראה אחד עם rbbb , הרופאים מתלבטים בין avarnt לבין slow vt קצב הלב סדיר בעת התופעה 80 , האם זה מסוכן האם זו יכולה להיות חרדה ? כי אני מפחד מאוד , בהמלצת הרופאים אני יכול כבר לשוב לעבודה יחד אם זאת ביקשו שאעשה הולטר

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי להוציא מסכנות ממידע שיש לי. אניע מניח שרופאים אחרי בדיקה כבר יצאו מהמסכנה שאיו הפרעות קצב מסוכנות

03/09/2019 | 09:45 | מאת: יעכגדגגגג

היי אני מאובחן עם בעית מסתם ושותה קרדיולוג.ישנו כדור שאוכל לשתות להורדת הדופק בנוסף לקרדיולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

לא יכול לענות. אין לי מידע על המצב, טיפול, בדיקות וכו'

29/08/2019 | 14:19 | מאת: רחל

שינוי של ST בלידים V1-3. מה זה אומר

חייבים לבדוק עם רופא שהזמין את הבדיקה

29/08/2019 | 13:59 | מאת: שלמה

עשיתי אקו לב חיצוני ובסיכום כתבו שיש לי EXTRASYSTOLIES. המסתמים נורמלי לגיל 68.אני לא מרגיש דפיקות לב בכלל . מב זה אומר עבורי הפעימה מוקדמת והאם צריך ברור נוסף? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות זה סוג של הפרעה בקצב לב. יש אמון דיונים בנושא בפורום- מציע לעבור. מה זה עבורך- קשה להגיד בלי לדעת פרטים. כל מקרה לגופו

29/08/2019 | 12:45 | מאת: רחל

אילו שינויים יש בן 2014 לבן 2019

לקריאה נוספת והעמקה

??

29/08/2019 | 14:11 | מאת: רחל

שלחתי קובץ של א.ק.ג

29/08/2019 | 14:12 | מאת: רחל

רשום באק שינוי ST בלידים V1-3

אני לא רואה קובץ ובלי קשר לזה חוזר להצעה שלה הקודמת

26/08/2019 | 00:30 | מאת: יואב

שלום רב, לפני כשנתיים התחלתי טיפול ביתר כולסטרול על ידי סטטינים, לאחר כחודשיים שלושה הופיעו לי פעימות מוקדמות מאזור החדרים. טופלתי בהתחלה בקרדילוק ולאחר שיפור במצב הפסקתי אבל הפעימות המוקדמות לעולם לא נעלמו לחלוטין. תמיד היו ימים יותר או פחות טובים. לאחרונה עשיתי שינוי תזונתי והחלטתי לבדוק מה מצבי מבחינת הכולסטרול ללא סטטינים ולהפתעתי לאחר כשבועיים שלושה הפעימות המוקדמות נעלמו לחלוטין וזאת לאחר שנתיים רצופים ללא הפסקה של יותר מכמה שעות. האם ידוע לך אם יש קשר כלשהו בין סטטינים לפעימה מוקדמת או שלדעתך זה פשוט צירוף מקרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מעניין. אני חושב שזה צירוף מקרים. אוסיף לזה שכן מהסיפרות ידוע על קשר בין טיפול בסטטינים והפרעות קצב חדריות, אבל בדיוק הפוך- טיפול בסטטינים מוריד סיכון להפרעות קצב במנגנונים שונים.

23/08/2019 | 12:08 | מאת: משה

שלום, קיבלתי תשובה לבדיקת הולטר ואני לא מבין את משמעותה וקצת נלחץ , יש עוד זמן עד לתור פנוי לקרדיולוג ואשמח לדעת האם אני צריך להיות לחוץ . התשובה אמרה Two isolated ventricular extrasystoles. We’re seen through recording. Two isolated supraventricular and nocturnal bradycardia were also seen. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

בלי לראות את הבדיקה ורק בלהיסתמך במה שכתבת (שגם לא ברור) אני לא רואה סיבה לדאגה. ללא הפרעות קצב או הולכה משמעותיות. מציע לחזור לרופא המפנה לבדיקה.

21/08/2019 | 21:56 | מאת: יעל

לפני 4 ימים עברתי אבלצייה להפרעות קצב לב מסוג wpw. מאז, יש לי בעיקר בלילה דפיקות לב מואצות שיכולות להגיע גם ל100 ויותר במצב מנוחה. האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות כדי לטפל בזה? האם זה אומר שהאבלצייה לא צלחה?

לקריאה נוספת והעמקה

נורמלי או לא, האם לטפל ובמה- ניתן לקבוע רק אחרי אבחנה. זה ממש לא אומר שאבלציה לא הצליחה- שוב, עד שלא בוכח אחרת בבדיקות. נציע לפנות לרופא שביצע את הפעולה

21/08/2019 | 20:49 | מאת: אם ואחות

שלום,בתי בת 21,עברה בילדות תיקון ASD.לפני חודש התעלפה( לאחר לילה של טיסה ואכילה מועטה).עשינו בירור לבבי ובהולטר נמצא:קצב סינוס 81.נרשמו הפרעות קצב חדריות בודדות-5 על חדריות בודדות 5. נרשמו הפרעות הולכה MOBITZ1מספר אירועים,RRפחות מ2 שניות. מה זה אומר והטם יש מקום לדאגה/פעולה עלשהי/בדיקה נוספת? המטופלת מרגישה בטוב באופן כללי. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ממצאים לא ממש מדאיגים, יכולים להיות כאלה שלא דורשים שום התערבות. אבל כל מקרה לגופו וצריכים לדבר עם הרופא בהופנה לבדיקה

21/08/2019 | 19:50 | מאת: ארזוני

לאור פעימות מוקדמות והקרדיו שלי המליץ להתחיל ליטול קרדיולוק 2.5 בצורה הדרגתית. התחלתי לפני יומיים והיום החלתי לחוש כבידות בראש, סחרחורת מסוג של תחושת חוסר יציבות, בחילות וכו'. האם זה חלק מתופעות הלוואי? מציין שאני נוטל התרופה רק יומיים ובשבוע הראשון 1.25 מיל. כמו כן שמתי לב בספורט הבוקר שבאימון אירובי שבו לרוב אני בדופק של כ 140 היום היה גג 110. ההשפעה כבר אחרי יומיים של כדורים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

קרדילוק מתחיל לעבור מהר וכן יתכן כבר השפשתו. הוא כן מוריד דופק. הוא כן יכול לגרום לחולשה. בדרך כלל לא גורם לבחילה

22/08/2019 | 14:03 | מאת: ארזון

תודה על התגובה המהירה! תוך כמה זמן תופעות הלוואי אמורות לחלוף? ו... האם דופק 48-52"במנוחה זה בסדר? עם הכדור כמובן תודה

תוך יום-יומיים. כן דופק בסדר תחת הטיפול

21/08/2019 | 01:25 | מאת: אפרת

שלום רב בעקבות פטירתו של אדם קרוב שהיה עם קוצב לב: האחות בבית החולים אמרה למשפחתנו כי לא ניתן לקבוע מוות עד להפסקת עבודתו של הקוצב באופן עצמאי. כיצד קורה הדבר והאם בכל זאת מתקיימת התערבות חיצונית ? מבקשת תשובה רק מרופא/ איש רפואה. בברכה אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

זאת בדיוק הנקודה. תשובות מסוג הזה יש לבש מרופא. אחות טעתה.

22/08/2019 | 22:08 | מאת: אפרת

אם כך, אשמח לתשובתך תודה מראש

לא הבנתי. עניתי כבר

19/08/2019 | 18:08 | מאת: חרדתי

אני בן 33, בריא מבחינה גופנית עד כמה שאני יודע, ללא עודף משקל, ללא יתר לחץ דם ולא מעשן. יש לי OCD והתקפי חרדה וקלסטרופוביה. אני נלחץ מכל דבר קטן. לא נוטל תרופות באופן קבוע. לא עושה פעילות גופנית מאומצת. משנת 2015 פיתחתי ממש פוביה מדופק גבוה, פחד שמגשים את עצמו. כשאני רגוע הדופק שלי תקין (75-85), אבל כשאני לחוץ הדופק שלי במנוחה יכול לעבור את ה-140 ואף יותר (מאובחן באק"ג כסינוס טכיקרדיה). אין לי אנמיה או פעילות יתר של בלוטת התריס. עד לפני כמה חודשים שלטתי בפחד והצלחתי לתפקד רגיל. עשיתי ב-2014 אקו לב שיצא תקין לחלוטין ומספר הולטרים שיצאו תקינים עם סינוס אריטמיה. זה היה בגלל פלפיטציות שהיו לי אז ללא קשר לדופק מהיר. לפני כמה חודשים היה לי התקף חרדה, בדקתי לחץ דם ויצא דופק 130 בערך, ואז נלחצתי יותר ויצא לי 157 והזמנתי אמבולנס... בסופו של דבר הדופק ירד לבד. מה שעשיתי כדי לנסות להתגבר על החרדה זה לקנות כדורי פרולול (דרלין) 10 מ"ג וקלונקס שיהיו לי תמיד בארנק ל"מקרה חירום". עד לפני כמה חודשים זה עבד ולא נזקקתי לכדורי הפרולול. לצערי זה לא המצב בחודשים האחרונים והיו לי מספר התקפי חרדה בהם לקחתי כדור פרולול. איכות החיים שלי נהרסה. כיום המצב התדרדר עוד יותר ואני מנסה להימנע מכל רגש (לחץ/עצבנות/התרגשות) שיגרום לי לעליית הדופק. אבל אי אפשר לחיות ככה באמת... האם אדם בריא גופנית (ללא טרשת עורקים, מומים בלב, קרדיומיופטיה וכו') יכול למות מפחד?? לפי אתרי מדע פופולרי התשובה היא "כן" (אבל באופן נדיר) עקב עודף סידן בלב שיוביל לפרפור חדרים. באתרים אחרים קראתי שפחד קיצוני יכול להוביל לתופעה של "התחזות למת" כמו אצל בעלי חיים שיכולה להסתיים במוות. אני יודע שיש את "תסמונת הלב השבור", אבל היא נדירה יחסית ומופיעה לרוב אצל נשים מגיל המעבר. תרחיש האימים שלי הוא להיתקע במעלית ולמות מתוך פחד, כי בנוסף יש לי קלסטרופוביה קשה ממעליות. אם הצלחתי להגיע לדופק 150 בישיבה, אני לא יודע לאיזה דופק אני יוכל להגיע במצב כזה. קראתי על מקרה כזה, אבל היה כתוב שלנפטרת היה מום מולד בלב. מצד שני אני מפחד לעלות במדרגות כדי לא להעלות את הדופק, למרות שאני יכול לעצור באמצע ולנוח, עדיין הדופק יהיה גבוה בגלל החרדה. האם אפשר למוסס פרולול (או חוסמי בטא אחרים) מתחת ללשון כמו קלונקס למשל כך שישפיע תוך דקות (דרך מחזור הדם) ולא תוך חצי שעה? למקרה חירום שכזה. קראתי זה עובד אבל יכול להרדים קצת את הפה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא. פרולול צריך לבלוע

14/08/2019 | 11:09 | מאת: לחוצה

אני בת 54, סובלת מלחץ דם גבוה מטופלת ומאוזנת. כולסטרול 230. מזה מספר שנים אני סובלת מהתקפים קצרים של כמה דקות בכל פעם, של דופק לב ממש מהיר המלווה בסחרחורות ומעין כאב בלסתות. ההתקפים קורים בממוצע פעם בשבוע. ביקשתי מרופא המשפחה הפניה להולטר לב. התוצאות שקיבלתי ואותן אני מצרפת כאן מדאיגות אותי מאוד. עדיין אין לי תור לקרדיולוג. האם אני סובלת ממחלת לב? האם נשקפת סכנה לחיי? סכום פיענוח: NORMAL BEAT TOTAL…: 114203 PREMATURE NORMALS…: 13 SVTS…………….: 2 ……..BRADYCARDIA …………. DROPED BEATS ……. PAUSES ABERRANT TOTAL……: 5 PREMATURE ABERRANTS.: 3 COUPLETS…………: 1 ………….TRIPLETS ……………….SALVOS ……………VTS MAXIMUM HEART RATE..: 108 MINIMUM HEART RATE..: 64 MEAN HEART RATE…..: 75 QRS TOTAL………..: 114265 …………..PACED BEATS הערות ….. משך הבדיקה: 24 שעות ו 52- דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 64 ל 108- לדקה (ממוצע 75) הפרעות קצב חדריות VPB'S: מעטים. COUPLET-בודד. הפרעות קצב על חדריות: APB'S: מעטים. הודגמו 2 קטעים של svt- 52 בקטע ארוך ביותר 156 לדקה בקטע מהיר ביותר.

לקריאה נוספת והעמקה

סובלת או לא ממחלת לב- לא ניתן לקבוע על בסיס הולטר. אין ממצאים בהולטר מצביעים על בעיה מסכנת.

14/08/2019 | 16:54 | מאת: כבר פחות לחוצה

תודה רבה! ברשותך 2 שאלות נוספות: האם על פי תוצאות ההולטר אני צריכה לקבל טיפול כלשהוא? האם ביצוע בדיקת אקו לב לפי תוצאות ההולטר עלולה להיות מסוכנת עבורי?

1. לגבי טיפול השאלה לרופא המטפל 2. בדיקת אקו לא מסוכנת כלל

12/08/2019 | 23:06 | מאת: צ.ד

ד"ר שלום בת 59 בחודשיים האחרונים הייתי במתח וחשתי מידיי פעם סחרחורת שחולפת מיד ומן נפילה לשנייה אחת . ביצעתי א.ק.ג תקין אקו לב תקין הולטר לב -קצב לב מינימלי 53 קצב לב מקסימלי 127 ממוצע 79 הפרעות קצב חדריות 35 pvc's הפרעות קצב על חדריות 25 עם 2 זוגות מה אומרים הנתונים הנ"ל יש תור לקרדיולוג רק עוד שבועיים. שאלה נוספת האם מותר לטוס טיסה ארוכה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ללא ממצא משמעותית. פרטים מציע לקבל מרופא

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הפורום הוגדש להפרעות קצב

11/08/2019 | 09:42 | מאת: מיכל

מיכל בת 10. ההתעלפות קורה לה בתדירות פעם בשנה. עברנו רופאים שונים: קרדיולוג , אנדוקרינולוג , ניורופוטולוג של קופה איך הכל היה תקין. חוץ מ TSH לפני שנתיים היה 12 והיום 6.5 במקום נורמה 4.5. במבחן מאמץ התעלפה עם פאוזה בדופק 7 שניות. רופאים המליצו על השתלת קצב. האם ניתן לקבל יועץ ? מה סיכונים שלנו והאם ניתן לוותר על קוצב. בברכה לב שמיס אבא של מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לקבל יעוץ אצל מומחה בהפרעות קצב ילדים

06/08/2019 | 18:42 | מאת: קיילי

שלום, אני בקושי ישנה כבר תקופה ארוכה בעקבות גרד מטריף בקיצור אין לזה פיתרון היום אני נרדמת לשעה שעתיים ומתעוראת מהגרד וכל פעם שאני ממש מגיעה לאפיסת כוחות אני מרגישה לחץ בחזה והגוף שלי קופץ לבד מהחלץ בחזה זה כך יום קורה לי.פעם אחת זה לפני התקף ? ככה אני מרגישה שכן אולי בעקבות החוסר שינה הלב שלי נחלש

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה אלי?

31/07/2019 | 13:08 | מאת: סמדר

שלום בן 63, אחרי השתלת קוצב לב, עקב בעיות בקצב לב הנגרמות ממחלת מיוטוניה דיסטרופי, ואחרי ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטלי (לפני 8 חודשים). בביקורת האחרונה במרפאת קוצבים נכתב שמדדי מערכת הקיצוב תקינים למעט עליה משממעותית בסף קיצוב עלייתי. בשל כך יוקדם המעקב הבא. מה זה אומר? בעיה בקוצב? אמור לטוס לשבועיים טיול בחו"ל, יש השלכות לכך עקב הבעיה

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר ממש מה שכתוב. יש עליה בסף קיצוב באלקטרודה בעליה. אני סבור שבוצעו שינויים בפרמטרים של קוצב הדרושים והקוצב עוסד מסודר.

30/07/2019 | 15:04 | מאת: טל

שלום, לפני כשנתיים וחצי הרגשתי לא טוב דופק מהיר ולחץ דם גבוה. במיון אובחנתי עם RBBB ופיזיולוגית לב תקינה. המשכתי למעקב למכון לב שם אבחנו אותי עם RBBB קבוע. העניין שמאז ה RBBB נעלם ואחרי כמה חודשים חזר שוב. אקג תקין וגם אקו לב תקין .הקרדיולוג לא התרגש מזה. אמר לחזור עוד כשנה. קראתי שRBB לא מופיע ונעלם סתם. האם מומלץ לעשות עוד בדיקות? גם אם זה במסגרת פרטית. או פשוט זה המצב וזהו ש RBBB לא קבוע

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2019 | 15:19 | מאת: טל

אקג הכוונה לבדיקת ארגומטריה

אין הרבה משמעות להופעה זמנית של RBBB. מצריך מעקב בלבד

27/07/2019 | 22:32 | מאת: ליזה

אימי בת 80 חולת לב שעברה צינטור ומקבלת תרןפה לפרפור פרוזדורים מטופלת בaliques. סובלת מזה זמן רב מflushing קשה בפנים ובחזה.האם זו יכולה ליהיות תגובה למחלת לב או לתרופה ללב

לקריאה נוספת והעמקה

מחלת לב - לא סביר. תרופות - יתכן (לא שכיח) מציע להתיע עם רופא משפחה

25/07/2019 | 08:45 | מאת: אורה

שלום, בבדיקת הולטר לאמא שלי בת 63 נראו ממצאים הבאים: קצב סינוס vpc's – 1313, זוגות סה"כ 9, קטע של NSVT בעלת 6 פעימות, מהירות 236 לדקה. נמצאו קטעים של PAT - לא ברור כמה פעימות ובאיזו תדירות.. התקשרו מהמרפאה ואמרו דחוף להגיע לבדיקת אקו לב, אבל התור הקרוב רק לשבוע הבא. אנחנו רוצים להבין במה מדובר ומה בדיור נראה בבדיקה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם הפרעות קצב שונות. יש להמשיך בבירור. החלטה על ביצוע אקו לב נכונה

שלום, אני בת 21, תקופה ארוכה חשה בהתקפי דופק מהיר במנוחה. ההרגשה הכללית שלי טובה, לא סובלת מחולשה או התעלפויות. לפני כשנה בצעתי בדיקת אקג שיצאה תקינה לאחר שמדדו לי דופק והוא היה על 140. מאז אני חשה התקפים חוזרים ובאים של דופק מהיר. אני נלחצת מזה מאוד ולכן כשזה קורה קשה לי נורא להרגיע את עצמי. אני עוברת תקופה לחוצה ומתוחה וחוששת שייתכן שזה קורה בגלל זה מה גם שכשאני מתחילה לחשוב על זה הדופק גובר. אוסיף כי אני נלחצת מאוד מבדיקות ומעקבים רפואיים כך שכל פעם שמודדים לי את הדופק- גם אם אני בריאה לחלוטין - גבוה. רציתי לשאול אם ייתכן שזה לא בעיה בריאותית אלא לחץ נפשי שדורש ייעוץ פסיכולוגי, והאם הגיוני שדבר כזה יקרה בתדירות ככ גבוהה אם לא מדובר במשהו בריאותי.

לקריאה נוספת והעמקה

לפני יעוץ פסיכולוגי הייתי מבצע בירור לב, כולל שלילת הפרעות קצב.

23/07/2019 | 20:40 | מאת: ליזט

ביצעתי בדיקת אקו - דופלר ,תוצאות הבדיקה .אאורטה עולה36ממ', שורש האאורטה 30ממ',רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 24ממ' ,עובי מחיצה הבין חדריות 9 ממ',פרוזדור שמאלי 36ממ',שטח פרוזדור שמאלי 19סמ"ר,רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 48ממ', עובי דופן אחורית 9ממ', חדר שמאל בגודל תקין , דפנותיו בעובי תקין, תפקודו גלובלי ואזורי תקין . מקטע הפליטה של החדר השמאלי (LVEF ) המוערך -~60% תבנית זרימה מיטרלית עם גל A>E (הפרעה ברלקסציה) . חדר ימין אינו מורחב, התכווצותו תקינה. פרוזדור שמאל מוגדל במידה קלה . פרוזדור ימין תקין . שורש האאורטה והאאורטה העולה בקוטר תקין . מבנה ותפקוד מסתמים ללא פטולוגיה משמעותית . לא ניתן לקבל סיגנל ברור של TR לערכת לחץ ריאתי . אשמח לקבל הסבר לתוצאות הבדיקה , בתודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

נא לשים לב על נושא הפורום

סובל מפעימות מוקדמת ופלפיטציות. נאמר לי שלא מסוכן. לקחתי בטעות מינון גבוה מהמומלץ - 3 כדורים - 450 מ"ג בבת אחת. האם יש סכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי למה שאלת כאן ולא פנית לעזרה רפואית דחופה אחרת. אם עד עכשיו לא קרה שום דבר, אז כבר לא מסוכן.

שלום ד"ר, אני בן 45. לאחר בירור מקיף עקב תחושות וכאבים בחזה. לפני 3 שנים מיפוי לב לפני מספר חודשים הולטר+אקו לב במאמץ. ברקע גם 2 ביקורים במיון צילום חזה +בדיקות דם תקינות. כל בדיקות תקינות לחלוטין (נמצאו פעימות מוקדמות בודדות ולדברי הרופא זה חסר משמעות). בנוסף בדיקות דם מקיפות הכל תקין לחלוטין. דיאגנוזה הלכה יותר לכיוון של חרדה. היום לאחר תקופה רגועה של מספר חודשים ישבתי ופתאום הרגשתי מעין תנועות/תחושות בלב כאילו מרגישים אותו פועל (הרגשה שזכורה לי ממקרים אחרים) אבל הפעם נמשכה כ 5 - 10 שניות (הערכה סובייקטיבית לחלוטין) והאמת שזה הלחיץ אותי. מיד החלו פעימות לב חזקות ומהירות מאוד ותחושת סחרחורת שמטפסת....זה המשיך למספר דקות ונרגע כשנשארת תחושת חולשה וסחרחורת. לא היו כאבים בחזה. אני יודע שזה בהסתברות גבוהה התקף חרדה, אבל שאלתי היא - מה זה יכול להיות התחושות בלב לפני הדופק המהיר והאם לדעתך נדרש בירור קרדיולוגי נוסף. המון תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות והיו לך פעימות מוקדמות. בכל מקרה אם יש ספיקות תמיד אפשר להתעמק בבירור

19/07/2019 | 13:52 | מאת: עדי

שלום, יש לי שתי בנות בגילאי 10 ו9 שמאובחנות עם pfo, רציתי לדעת האם מותר להן לצלול צלילה מקצועית, האם יש הגבלת עומק או שבכלל אסור להן לצלול עם בלון חמצן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נושא הפורום - הפרעות קצב

17/07/2019 | 22:40 | מאת: יובל

שלום אני בת 21 נוטלת גלולות מסוג מינס כבר בערך שנה. בערך מהחודש הרביעי לנטילת הגלולות אני חשה בהתקפי דופק מהיר במנוחה. האם יש קשר בין הגלולות לבין הדופק המהיר? בדיקת אקג שעשיתי יצאה תקינה. לא מרגישה חולשות או סחרחורות.. רק דופק מהיר שמופיע כמעט באופן יום יומי... רציתי בנוסף לשאול האם ייתכן שזה קשור לחרדה שחוויתי בעבר? על אף שהייתה מקרה חד פעמי?

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי אין קשר בין התרופה לעליה בדופק. דרך היחידה לדעת במקרה הסםציםי שלך- לעשות הפסקה בטיפול ולראות האם יש תגובה לזה

17/07/2019 | 21:52 | מאת: מיכל

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1.אני שוב ושוב מבקש. נא לשים לב על נושא הפורום- הפרעות קצב 2. לא

17/07/2019 | 18:50 | מאת: דבורה

שלום דוקטור קיבלתי תשובות של אקו שנעשה על מעקב של vsd אשמח לפירוש התוצאות תודה מראש שולחת את הטופס

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא רואה 2. להסבר תוצאות הבדיקות יש לפנות לרופא המפנה. 3. נא לשים לב על נושא הפורום

16/07/2019 | 21:55 | מאת: רותם

שלום, האם יש הבדל בין VPB לבין PVC? ומה משמעות תוספת האות "S" בסוף? (לדוגמא VPB'S). בתודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין הבדל. מוסגים שונים לאותה הפרעת רצב - פעימות מוקדמות חדריות: Ventricular premature beat - VPB Premature ventricular contraction- PVC ברבים מוסיפים S

16/07/2019 | 19:00 | מאת: מרדכי

האם הדופק שלי בסדר ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודע. שאלה לא ברורה

16/07/2019 | 09:02 | מאת: בילי

שלום רב, כבר 7 שנים לערך עם פעימות מוקדמות חדריות. יש תקופות יותר טובות ותקופות גרועות מבחינת ההיקפים. היו תקופות שבדיקת ההולטר הראו 2600 פעימות חדריות ליממה והיו בדיקות שהראו כ- 300 ליממה. לא תמיד בבודדים אלא גם בזוגות וברצפים. מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. עד כה לחץ הדם היה תקין ואף נמוך יחסית לאחר לקיחת הטיפול התרופתי (90/60). בשבועיים האחרונים מרגישה מאד רצפים של פעימות מוקדמות. לאחר מדידת לחץ הדם אחרי מאמץ, שמתי לב שיש עלייה 133/82 (בעבר זה לא היה). לאחר מנוחה יורד ל-117/72 . האם ייתכן קשר בין רצף הפעימות המוקדמות לעלייה בלחץ הדם? האם כדאי לחזור על הולטר? האם יכול להיות שהקרדילוק כבר לא עוזר ושיש מקום לשקול את החלפתו בחסם בטא אחר? אקו לב תקין תמיד. תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות לא מעלות ל"ד. יכולה להיות קריאה שגויה ע"י מכשיר בגלל פעימות מוקדמות. קרדילוק זאת תרופה לא הכי יעילה. מתחילים טיפול אם התרופה קבוצת חוסמי ביטא קודם כל בשל בטיחות הטיפול. ניתן לדון על הטיפול (צורך וסוג - תרופתי או אחר) עם רופא

וכן - אם יש שינוי במצב יש מקום לביצוע בדיקת הולטר חווזרת

16/07/2019 | 18:42 | מאת: בילי

תודה על התשובה. לא הבנתי כל כך את התשובה הנוגעת חקרדילוק. אשמח להסבר.

מה לא הבנת?

17/07/2019 | 16:31 | מאת: בילי

שלום רב, לא הבנתי מדוע קרדילוק אינו יעיל ומה הכוונה בבטיחות הטיפול? תודה

אני לא אמרתי שקרדילוק לא יעיל. אני אמרתי שזאת תרופה לא הכי יעילה. לגדי בטיחות הטיפול- כידוע לכל טיפול עלולים להיות תופעות לוואי. לקרדילוק מעט תופעות לוואי

14/07/2019 | 00:24 | מאת: יעל

היי, אני בת 39 ולפני מספר חודשים עברתי ניתוח להסרת התירואיד ועשיתי במקרה אקג לפני הניתוח והתגלה שיש לי הפרעת קצב מולדת WPW. ביצעתי הולטר של 24 שעות ומבחן מאמץ, נראה שבהולטר התגלתה הפרעת קצב ושהדופק שלי מגיע גם ל180 פעימות המצב מנוחה. הרופא המליץ לי לבצע אבלצייה על מנת לטפל בבעייה. יש לציין שעד כה חייתי כרגיל ללא שום אבחנה ןתסמינים המאפיינים את הבעייה. האם ההולטר היא בדיקה מדוייקת? האם אין מנוס מלבצע את האבלצייה? אני ממש חוששת מהפרודצודרה הזו ואני מתלבטת אם לבצע אותה... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הולטר זאת בדיקה אמינה. במידה וכל הנתונים שהצגת נכונים - כן יש התוויה לפעולה. במידה ויש ספיקות - תמיד קיימת אפשרות לדעה שניה- ניתן לפנות למומחה להפרעות קצב נוסף.

13/07/2019 | 21:11 | מאת: שרון

שלום, אימי בת 69 סובלת מספר שנים מפרפור פרוזדורים. הטיפול התרופתי לא עוזר ושתי אבלציות נכשלו. הרופאים החליטו להתקין קוצב לב ולנתק את קוצב הלב הטבעי באמצעות צריבה. כך שאימי תהיה תלויה באופן מוחלט בקוצב הלב. מה המשמעות של התלות המוחלטת בקוצב הלב 24/7? האם זו פעולה שכיחה? מה אורך החיים הצפוי של קוצב כזה? מה איכות החיים הצפויה לאימי? האם היו מקרים בעבר שקוצב הפסיק לעבוד אפילו לכמה רגעים?

לקריאה נוספת והעמקה

השיטה מקובלת במקרים מסוימים, למרות זאת שהיא לא אופטימלית. המשמעות זאת תלות במכשיר . אפשר לתפקד מלא עם קוצב קבוע. פעולה לא שכיחה - מעדיפים קודם לנצל כל גישה אחרת. קוצב חיי כ-8-10 שנים ואז מחליפים אותו. איכות החיים לא אמורה להיפגע, אומנם כל מקרה לגופו. תקלות בקוצבים נדירים ביותר - במעיות או אף אלפיות אחוז.

14/07/2019 | 16:25 | מאת: שרון

תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת, האם כאשר כבר התקינו לה את הקוצב אך עדיין לא ניתקו - יש מה לעשות או שמאוחר מדי? ואם כן- מה ניתן?

אני לא יודע כל הניתונים. לא תמיד אחרי השתלת קוצב ישיר הולכים לצריבה. יש מקרים שמנסים לתת יותר תרופות שקשה לתת בלי קוצב בשל סיכון לירידה קשה בקצב הלב. אז אחרי השתלת קוצב נותנים מינונים יותר גבוהים.

14/07/2019 | 19:00 | מאת: שרון

תודה דוקטור.שאלה אחרונה ברשותך האם במצב זה ניתן לעשות שוב אבלציה או שהטיפול הוא רק בתרופות?

אני מבין שאתה מתכוון לאבלציה של פרפור פרוזדורים שלישית. אם כך- כל מקרה לגופו. יש חולים שעוברים 3 אבלציות ואפילו יותר.

08/07/2019 | 10:08 | מאת: ציקי

שלום רב. בת 64 בעלת עבר של בעיות קצב לב וטיפול באבלציה לפרפור כרגע יש לי דפיקות לב מהירות, כ100-110 א.ק.ג מראה סינוס. מה הטיפול במקרה כזה? האם אפשר לתפקד כך לאורך זמן? האם מצב כזה מהווה התוויה לקוצב לב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טכיקרדיה סינוסלית דורשת קודם כל בירור לשלילת בעיה מאחרי זה. לא מעט הבעיה כן נשללת ואז נשאלת שאלה האם ובמה לטפל. ברוב במקרים לא דרוש טיפול. במידה וכן- הטיפול מוכר לכל רופא. כן אפשר לתפקד. אין התוויה לקוצב לב חד משמעית.

07/07/2019 | 20:41 | מאת: הפרעות בקצב לב

היי הבן שלי סובל מדפיקות לב מהירות כמה פעמים ביום ולחצים בחזה עשינו אקו לב ואקג ועשינו הולטר בתוצאות ההולטר אני רואה הרבה סימנים חריגים אבל הרופא טוען שזה בגדר הנורמל האם אפשר לשלוח לך את התוצאות ותתן לי עוד חוות דעת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ככול "תוצאה חריגות" בהולטר היא בעלת משמעות קלינית. מציע לדון על זה עם רופא.

07/07/2019 | 12:15 | מאת: דפי

שלום, רופאת המשפחה ביקשה ממני לעשות בדיקת הולטר לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב חזקות במנוחה. מצרפת את התוצאות. אשמח לחוות דעת. בת 34

לקריאה נוספת והעמקה

לא רואה תוצאות. מזכיר זה פורום לדיון כללי. לא ניתן לרבל חוות דעת כאן.