פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
529 הודעות
528 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

13/01/2021 | 01:28 | מאת: דודו

שלום , אני בן 25 . מגיל 17 בערך סובל מכאב חזה בזמן מאמץ שהדופק הוא גבוה . עברתי תחילה כל בדיקת מאמץ שהיו תקינות. בשנה האחרונה התחיל להציק לי שוב הנושא כי חזרתי להתאמן, ועברתי שוב בדיקות מאמץ שגילו שיש לי חסם הולכה lbbb wide complex tachycardia בדפקים בערך של 170 פלוס. עברתי סיטי לב ו mri לב שיצאו תקינים. גם אקו לב יצא תקין, הולטר שמלבד apbs rare הכל תקין. הרופא שלי אמר שאפשר להתאמן ללא חשש. האם נכון? האם החסם הולכה הזה יכול להיות בעצם תסמין של כאב חזה? האם ניתן לחיות עם זה עד 120? תודה ושבוע טוב!

קשה לי לענות. אם יש ספיקות, אני מציע לפנות לרופא שלך, לקרדיולוג. בלי לראות כל הנתונים לא יכול לענות. לא ברור לי מה היה הממצא במבחן מאמץ. רוב הסיכויים שממצא לש מאמעותי לאור כל הבדיקות תקינות, אך אני לא יכול לקבוע

12/01/2021 | 22:35 | מאת: איילת

אבי מקבל קרדילוק פעמיים 5 מ"ג ופרדקסה פעמיים 150 בגלל פירפור פרוזדורים כרוני. התחסן נגד קורונה ואמור לקבל את הזריקה השניה. האם מותר לו ? תודה!

שאלות קשורות לחיסון יש להפנות לרופא משפחה מכוון שהזריקה היא תת-שרירית, יש סיכון מוגבר לדימום אצל מטופלים שמקבלים נוגדי קרישה. שיכון לזה יישקל מול חשיבות רבה של החיסון. ניתן לשקול אף הפסקה זמנית קצרה של טיפול בנוגדי קרישה לצורך הזריקה, במידה וזה מתאפשר

12/01/2021 | 15:01 | מאת: יעל

דר' שלום רב, יש לי WPW. היום עשיתי אקג ואודה אם תסביר לי את הממצאים ומה רצוי לעשות. "נמצא שינוי מבדיקה קודמת מ 2017. תיאור השינוי: The ST changes are mild and appear to be less intense than in 2017 תודה

לא יכול לדעת בלי לראות 2 התרשימים.

11/01/2021 | 18:37 | מאת: ימית

שלום ד״ר אני בת 40 לא מעשנת בריאה בדרך כלל וסובלת מפעימות מוקדמות שנתיים , כמובן שבדקתי אלפי פעמים באקו והולטר והייתי אצל קרדיולוג כולם אומרים כלום ושום דבר אבל אם זה מפריע ניתן לקחת קרדיולוק, השאלה שלי היא: אם אני לוקחת קרדיולוק זה כדי לטפל בלב שלא יתעייף בעתיד, או רק כדי שאני לא ירגיש את זה, אין לי הרבה ביום אולי כמה בודדים , ואם אבחר לא לקחת עדיין אפשר לחיות עם זה מבלי שייגרם נזק ללב בעתיד?

כמו שנאמר לך ע"י קרדיולוגים לפי מה שכתבת "ניתן לקחת". ז"א הטיפול לא החרכי. מטרתו היא להקל על ההרגשה בלבד. ברוב מקרים אין צורך בתרופות במידה ומדובר בכמות קטנה של פעימות מוקדמות.

11/01/2021 | 02:51 | מאת: ליאן

במשך שנה מטופלת בחוסמי בטא עקב svt. היו כמה התקפים קצרים לאחרונה. נקראתי לתרום פלזמה לאחר שהחלמתי מקורונה. האם svt מונע ממני תרומה? או עצם העובדה שאני מטופלת בחוסמי בטא?

אין מניעה לתרומה. לגבי הפרעות קצב מציע לפנות לקרדיולוג. אפשר לטפל בבעיה בצורה יעילה יותר.

10/01/2021 | 15:22 | מאת: יוסי

צהריים טובים, בבדיקת אקו לב התגלו הממצאים הבאים: MILD MITRAL VALVE PROLAPSE MILD TO MODERATE REGURGITATION שאר הבדיקה תקינה. האם זו סיבה לדאגה?

זה פורום של הפרעות קצב. אני מציע לפנות לרופא שהפנה לבדיקה

06/01/2021 | 16:13 | מאת: אור

שלום, אימי התחילה תהליך בלב מפברואר הקודם. עברה תחילה צנתור, לאחר מכן החליפה 2 מסתמים, ושמו לה קוצב לב בשיטה קצת שונה את האלקטרודות שמו מסביב ללב כדי לא להעביר דרך המסתם. אימי השתחררה הביתה שהקוצב היה מזוהם, וגילו את חיידק הסטאפ, המשכנו טיפול בבית בחצי שנה האחרונה עם אנטיביוטיקה תחילה אנטיביוטיקה דרך פיק ליין ולאחר מכן דרך כדורים. האנטיביוטיקה השתיקה את החיידק והזיהום רק המשיך להתפשט מכיס הקוצב לעבר כל האלקטרודות סביב הלב. אימי הפסיקה אנטיביוטיקה לפני חודש וחצי ומיד שהפסיקה עלה חום ואזור הקוצב התנפח מאוד. ניגשנו לביה״ח חזרה, ואנחנו פה חודש שלם . במהלך החודש פתחו לה שוב את בית החזה בפעם ה3 מזה שנה, הוציאו את הקוצב והאלקטרודות והמשיכו לתת טיפול אנטיביוטי, כרגע היא עם קוצב לב מחוץ לגוף זמני על מנת לנקות את כל הזיהום. כעת יש לה בצקות, וטוענים שזה מעיד קצת על אי ספיקת לב , וכרגע היא נדרשת להשתלת קוצב. תחילה הרופא אמר בשיטת מיקרה החדשה, כדי למנוע שוב חוטים וזיהומים ופגיעה במסתם , ואז שינה את דעתו ואמר שעדיף את השיטה הישנה עם חוטים לחדר ולעליה. אני המלצתי שיעשו את שיטת המיקרה, כי שוב חוטים זה יכול לגרור זיהום נוסף, ופגיעה במסתם בהמשך השנים, ובמידה והמיקרה בהמשך לא תעזור יהיה אפשר להשתיק אותו ובלית ברירה ללכת לשיטה הישנה ולשים את הקוצב הרגיל. רציתי בבקשה לדעת מה אתה חושב על השיטה הזו? האם אתה ממליץ אחרת לעשות? מה עדיף לעשות כרגע במצבה ? תודה רבה

אני שוב ושוב מזכיר. זה פורום, לא מרפאה ליעוץ. אתה מספר לי סיפור של מחלה מורכבת אצל אמא שלך, אם מהלך כואב ומורכב. כדי לדון על המלצות טיפוליות יש להיכנס לעניין ביעוץ מסודר. באופן כללי (שו מזכיר - זה בשום פנים ואופן לא עיצה), לפי נתוני ספרות לקוצב Micra שיעור הסיבוכים זיהומיים נמוך מהקוצב ה"רגיל", אבל לא 0. מצד שיני יש לו גם חסרונות. אני מניח שהחלטה להשתיל קוצב "רגיל" מבוססת על נתונים שאין לי. ממליץ בחום לדון על המקרה עם הרופאים המעורבים בניהול המקרה. תמיד יש מקום לדיעה שניה במידת הצורך.

04/01/2021 | 22:03 | מאת: יואב

שלום בכתבה הנל: https://bit.ly/2X4xRvM מפורסם על עמוס מגידיש ז"ל תושב אשדוד שנפטר שלושה ימים לאחר שחוסן לקורונה. לטענת המשפחה לא היו לו שום בעיות והתחיל לסבול מתעוקת חזה מיד לאחר קבלת החיסון ונפטר מאירוע לב שלושה ימים לאחר מכן. מעבר לשאלה בדיעבד האם יתכן שהתוצאה היה שונה לו היה פונה לטיפול רפואי מיידי, האם העובדה שהמנוח החל לסבול מתעוקת חזה באותו יום שקיבל את החיסון יכולה להיות מקרית? האם זה לא מחשיד מאוד שאירוע הלב של המנוח נגרם בשל החיסון? אני חולה לב 5 שנים לאחר ניתוח מעקפים ומדי פעם גם סובל מפרפור פרוזדורים התקפי וקיבלתי את המנה הראשונה ובעקבות הפרסום אני חושש מהמנה השנייה תודה

אני לא מתכוון לדון על המקרה של פירסום בתקשורת. לגביך. לא רואה שום התווית נגד חיסון, אבל זאת לא יכולה להיות המלצה. מזכיר זה פורום, לא מרפאה. במידה ויש ספק יש לפנות לרופא משפחה. התוויות נגד חיסון הן ברורות וידועות בכל מכום בו מתבצעים חיסונים ולרופאים

דוקטור נכבד בן 62,סוכרת י.ל.ד מאוזנים.עקב ריבוי פעימות מוקדמות ובקשתי לשקול אבלציה נשלחתי לבדיקה שבנדון. אודה באם תשפוך מעט אור על תוצאותיה: "קצב בסיסי סינוס,ממוצע 65 פ' לדקה,טווח בין 55-90 פ' לדקה, נרשמו APBS לא שכיחים (0.2%. נרשמו VPVS שכיחים,סה"כ 4580, 5% מסך הפעימות בתבנית LBBB לא ממקור OUTELOW TRACT ללא אירועי PAF. האם ישנם ממצאים מדאיגים מעבר לכמות הפעימות המוקדמות? מקדים תודה לתשובתך

האם ממצאים מדאיגים או לא- זאת החלטה של רופא שהפנה לבדיקה. מתוארים פעימות מוקדמות בכמות בינונית

30/12/2020 | 10:21 | מאת: בלנקה גלב

אני בת 70 ביצעתי הולטר לב ובתשובה בין השאר כתוב שינוי st בעומקו של מקטע st בעיקר טכיקרדיה מה הכוונה האם זה מדאיג?

לא ברור לי . כבר מספר שנים לא מתייחסים לשינויי ST בפיענוח הולטר. המטרה היא איבחון של הפרעות קצב, לא שינוי ST שבעיקר מצביע על בעיות אחרות. אני מניח ששינויים היו משמעותיים, לכן הרופא בכל זאת ציין. מציע לפנות לרופא עם התוצאות

30/12/2020 | 09:04 | מאת: אברהם שירן

האם ניתן לחסן ברקע בעיית פירפור פרוזדורים ובנוסף סגירת ASD שבוצע לפני כ-10 שנים

30/12/2020 | 09:06 | מאת: אברהם שירן

הסגירה בוצעה באמצעות מטריה מסוג אמפלצר 3 סמ

לא הבנתי את השאלה

פרפור פרוזדורים לא מהווה התווית נגד חיסון. למיטב דעתי גם סגירת מחיצה

28/12/2020 | 20:15 | מאת: עינת

בהריון בשבוע מוקדם(13) בשביל תופעות מהסוג הזה לפי גניקולוג.הרקע-טכיקרדיות במנוחה וטכיקרדיות מאוד גבוהות במאמץ קל יחסית. מרגישה את הפעימות של הדופק במסלול של לב-צוואר-ראש, דופק מאוד בולט בצוואר באופן רנדומלי לרוב במנוחה ללא טכיקרדיה. אקו לב תקין למעט אי ספיקה טריויאלית חדשה של מסתם טריקוספידלי. אשמח לחוות דעת בנוגע לעניין, רוב הקרדיולוגים הלכו לאיבוד עם המקרה. קצב סינוס מקסימלי 145 מינימלי 57,ממוצע 83. Pvc's2 Pac's 47 ללא הפרעות הולכה ושינויים בst

נראה לי שהמקרה דורש יעוץ מסודר. 1) אין מספיק מידע 2) יש לקבל החלטות חשובות מזכיר- זה פורום לשאלות כלליות

שלום רב!בני בן 24 סובל במשך מספר שנים מקוצר נשימה וכאבים בחזה במיוחד במהלך המאמץ הספורטיבי או במהלך הלימוד האינטנסיבי מול המחשב. ברקע יתר לחץ דם מגיל 12.מאוזן על ידי התרופות. נעשו בדיקות רבות כולל MRI לב,אקו ומבחן מאמץ,הולטר לב 24 שעות.הכל היה תקין. הבדיקות היחידות שבהן היו שינויים הן: 1. מבחן לב-ראה שבו נמצא הגבלה בנפח הפעימה. 2. הולטר לב 48 שעות.הממצאים:הדופק שנע בין 49 לבין 136.הדופק הממוצע 77.אין הפרעות קצב חדריות והפרעות קצב על חדריות בודדות,אין הפרעות הולכה.3 אירועי Artrial fibrilation 0.17 % of analysed time. מהן משמעות פרפורי העליות במספר כזה?האם יש צורך בטיפול?אם כן מהו? בתודה מראש , אימא מודאגת.

פרפור פרוזדורים בגיל 24 זה לא ממצא שגרתי. רני ממליץ להתיעץ באופן מסודר עם קרדיולוג ובמידת הצורך מומחה בהפרעות קצב. בהולטר שתואר כמות של פרפור קטנה מאוד, אבל הולטר של 24 שות כמובן לא משקף תמונה אמיתית.

שלום,דוקטור!אבל לא מדובר בפרפור פרוזדורים אלא בפרפור עליות.גם פרפור עליות הוא מסוכן כמו פרפור פרוזדורים? תודה

זה אותו דבר. מילים נרדפות

24/12/2020 | 12:50 | מאת: ישראל

בן 28 עברתי ניתוח ואחרי הניתוח בהתאוששות היו לי דפיקות לב מהירות שהגיעו ל120 הרופא שלחה אותי להולטר לב? הגיעו תוצאות אשמח לפיענוח מה זה אומר APB בודד? צריך לחשוש?

APB זאת פעימה מוקדמת מעליות. ממצא די שכיח

16/12/2020 | 11:10 | מאת: שוקי

שלום אני בן 47 בריא לא מעשן פעם בשנה סובל מפרפור פרוזדורים לוקח פרולול רק בעת הפרפור30 מג וזה עובר לאחר כ חצי שעה לאחרונה ביצעתי הולטר למעקב בשגרה ולהלן התוצאות הפרעות חדריות בכמות נדירה הפרעות על חדריות בכמות נדירה 17 בהקלטה הפרעות הולכה 3 פאוזות(dropped beat) קצרות  שאלתי היא מה זה הפרעות הולכה קצרות 3 פאוזות ממה הם נגרמות ומה הטיפול אם יש צורך בטיפול? והאים זה נחשב להולטר תקין תודה

סיבות לכך שונות. קשה לילענות בלי לראות הולטר עצמו

04/12/2020 | 19:24 | מאת: לני

הופנתי להולטר לב עקב שימת לב בשעון ספורט שדופק יורד ל48, אשמח להסבר מה אומרות התוצאות:קצב בסיסי-סינוס קצב לב מינימלי48 מקסימלי 140, ממוצע 78 הפרעות קצב חרדיות PVC'S - לא הפרעות קצב על חדריות PAC'S - זוג אחד הפרעות הולכות - לא שינוי ST - לא 7 לחיצות כפתור סמון ארועים - סינוס חייבת לציין, שעקב כאבים בחזה נעשו אקו לב למבחן מאמץ שב"ה יצאו תקינים.

בדיקה למעשה תקינה

03/12/2020 | 17:36 | מאת: זוהר

שלום רב ביצעתי הולטר לפני מספר ימים בשל סיפור משפחתי של לב הפרעות קצב ולונג qt ואלו התוצאות הפרעות קצב מסוג חדריות: בודדות -85 על חדריות בודדות -4 האם הבדיקה תקינה האם יש לי מה לדאוג

בבדיקה היו הפרעות קצב לא שקות. יש לדון עם רופא שהפנה לבדיקה

30/11/2020 | 12:05 | מאת: ימית

ד"ר שלום, אני בת 40, ביצעתי בדיקת הולטר והרגשתי הרבה פעימות ורטט בלב בזמן ההולטר. אני מצרפת לך את הבדיקה, היא יצאה תקינה ואפילו לא אחת! האם זה היה רק בראש שלי? או האם ההולטר לא היה מורכב טוב על הגוף? למרות שאני מאמינה שהיו שמים לב שהוא לא מורכב טוב על הגוף? איזה הסבר יש לזה שאני ממש הרגשתי אפילו ביד נגעתי והרגשתי אי סדירות ועדיין זה תקין...

לא יכול להראות את הבדיקה. במידה וטכנית היו בעיות שהזכרת, היו מציינים את זה בסיכום. אם זה לא צוין, הבדיקה תקינה וגם טכנית טובה. ואז הסיגום שההרגשות לא קשורות להפרעות קצב או הולכה בלב.

29/11/2020 | 05:46 | מאת: מיכל

שאלתי בבקשה ציר שמאלי גבולי באקג

ממצא גבולי ברפואה- זה ממצא עם משמעות שצריכה להישקל לפי עוד גורמים "מסביב".

25/11/2020 | 15:22 | מאת: גילי

הי בבדיקה שלי לאחר שהושתל לי קוצב נרשם שיש לי 7 אירועים של AT עד 12 שניות. מה פירוש המושג אומר ? תודה רבה

פירושו של ממצא שיש קטעים קצרים של הפרעת קצב. משמעות היא בהתאם לסיבות ביצוע הבדיקה ודברים אחרים.

17/11/2020 | 23:26 | מאת: גל

שלום רב ד"ר נכבד, אני בן 32 בריא בד"כ. עקב תלונות על דופק מהיר באופן קבוע במנוחה ביצעתי בדיקת הולטר של הלב, ולהלן התוצאות: הקצב הבסיסי: סינוס בחלק מהרישום גלי P שליליים מהירות מינימלית: 71 לדקה מהירות מקסימלית: 160 לדקה מהירות ממוצעת: 98 לדקה הפרעות חדריות PVC'S: בכמות של 5 בהקלטה הפרעות קצב על חדריות APC'S: בכמות של 5 בהקלטה הפרעות הולעה: אין שינויים משמעותיים בקטע ST: אין ובכן, אני מבין שהבדיקה איננה תקינה והיא עולה בקנה אחד עם הדופק המהיר שאני מרגיש. אם כן, ממה נובעת ההפרעה שממנה אני סובל? האם היא מהווה סיכון מיידי או בטווח הארוך? כיצד ניתן לטפל בה? בתודה ובברכה, גל

לא נקלטו הפרעות קצב משמעותיות מלבד לפעימות מוקדמות בכמות מזערית. כן דופק נורמלי (סינוס) עלה ל-160, אך לט ניתן לדון על משמעות בלי לדעת באלו תנאים בוצעה הבדיקה.

11/11/2020 | 18:45 | מאת: דלית

בת 29 עם wpw מאובחן מגיל 16 ו-4 אבלציות שלא צלחו. האחרון ביולי השנה . לפני שנה אירוע של Avrt שלאחריו טיפול קבוע בטמבוקור 150 וקרדילוק . רוצה להתחיל טיפולי פוריות . הקרדיולוג אמר כי אפשר להפסיק את הטיפול האנטיארתימי במידה ויש צורך ולהפסיק בשליש הראשון של ההיריון . האם זה מסוכן ? לצערי ללא טיפול תרופתי סובלת בפלפיטציות ופעימות מוקדמות בצורה תכופה . האם יש סיכון להכנס להיריון?

השאלה חשובה מאוד ואני בכל זאת ממליץ בחום לפנות למומחה להפרעות קצב בצורה מסודרת. מבחינת הטיפול בהריון - ניתן להמשיך חוסמי ביטא, לא ניתן להמשיך טמבוקור

09/11/2020 | 21:16 | מאת: תהלה

שלום. אני בת 33. כ3 חודשים אחרי לידה. עשיתי הולטר 24 שעות שיצא בו כ60 פעימות מוקדמות תוך חדריות ו3 על חדריות. הקרדיולוג אמר לי שאין לי מה לדאוג וזה תקין. אבל- מאז שהייתי אצלו, אני מרגישה שהפעימות בתדירות גדולה יותר וגם לזמן ארוך יותר. אתמול היו לי פעימות מוקדמות בערב שנמשכו כחצי שעה,שעה. זה הלחיץ אותי מאד ונכנסתי ממש להתקף חרדה מרוב בהלה. כמו כן, יש לי אבנים בכיס מרה וצריכה לעבור ניתוח להסרה. רציתי לדעת- א. האם זה לא מסוכן הפעימות המוקדמות, בצורה זו שאני מרגישה שיתגברו יותר ממה שהיה כשביצעתי את ההולטר? ב. מה ניתן לעשות כדי להקל על התחושות הלא נעימות של הפעימות הללו? ג. האם מתח וחרדה מעצימים את הפעימות המוקדמות? ד. האם יכול להיות קשר בין הבעיה בכיס המרה להפרעות קצב הללו? אני מאד מאד לחוצה מזה. במיוחד שלפעמים אני מרגישה שאחרי הליכה (לספורט) או מאמץ כלשהו אז יש את הפעימות המוקדמות. הקרדיולוג שהייתי אצלו אמר שספורט דווקא אמור לעזור וחשוב לעשות ספורט. אבל זה מלחיץ אותי בגלל התחושות שאחרי. אשמח מאד לעזרתך. תודה!

ההמלצות של קרדיולוג נכונות. פעימות מוקדמות אלו לא הפרעות קצב קשות. לא ברור לי למה בוצע הולטר- לאציינת. ועוד לא ציינת האם בוצעו בדיקות אחרות. לא רואה מניעה מפעילות ספורט, במידה וכל הבירור תקין

23/11/2020 | 08:21 | מאת: תהלה

תודה רבה. בוצע הולטר בגלל תשומת לב לדופק נמוך (בין 50 ל60) והוצע לנו לברר מרופאת משפחה ע"י הולטר האם זה בעייתי. לא בוצעו עוד בדיקות, מלבד בדיקה לפני כ4 שנים בזמן היריון שבוצע גם כן הולטר ואקו לב בגלל תחושת דופק, ההולטר יצא אז תקין לחלוטין ללא שום פעימות מוקדמות. האקו הראה ספיקה קלה מאד שהקרדיולוג אמר שאין לה משמעות ( אולי בגלל ההריון?) בכל מקרה, האם הנ"ל משנה את התמונה? והאם יכול להיות שמצב נפשי של סטרס הוביל לפעימות המוקדמות שבעבר לא היו?

אען קשר למצב נפשי. הייתי ממליץלחזור לאקו. ואם יש ספיקות- יעוץ מומחה בהפרעות קצב

08/11/2020 | 22:09 | מאת: אנונימית

שלום אני בת 13 ולפני כשבוע הרגשתי רטט בצד שמאל באיזור הלב מתחת .. ואחרי שבוע אתמול הופיע לי שוב כמה פעמים נורא לא נעים רציתי לשאול אם זה משהו חריג , לא תקין מעיד על מחלת לב ... אשמח לדעת אם זה בסדר או שזה לא .

התלונות עצמן לא מעידים על בעית לב. לא תמיד ההרגשה באיזור שייכת ללב. אם חוזר לעצמו, ממליץ לפנות לרופא

08/11/2020 | 19:23 | מאת: ליאה

שלום, הנני בת 41 בבדיקות לפני טיפול הפרייה IVF להריון ראשון. בעבר בגיל 20 נמצאו VPB's מרובים, בגיל 24 בוצעה אבלציה שלא צלחה. מזה כ 7 שנים לא נמצאו פעימות מוקדמות, מאז שהפסקתי לעשן. לפני כשבועיים בוצעו הולטר +אקו אקו תקין רגיל+מאמץ - דופק מקסימלי 160 - 10 דק פעילות, מסתמים לפני ואחרי מאמץ תקינים. בהולטר 24 שעות נצפה VPCאחד בודד +3 APC's כמו כן נרשמה ההערה בשעות הערות נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה במהירות עד 158 לדקה.. בשעה 20:22 בזמן זה בוצעה פעילות ספורטיבית של כ30 שעה. אשמח לקבל הסבר והמלצה תודה מראש

בדיקות תקינות.

05/11/2020 | 13:44 | מאת: קשת

בת 75 סובלת מזה שנתיים מפרפורים ובזמן האחרון דופק לא סדיר עד 150 שנצפה בבדיקת הולטר.

לא הבנתי מה השאלה

28/10/2020 | 21:20 | מאת: חיים

זה מספר שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות. לאחרונה ביצעתי אבלציה. שולח כאן מה שנכתב בסיכום הרפואי: בן 65, התקבל אלקטיבית לאבלצייה של פעימות חדריות מוקדמות. נצפו פעימות חדריות מוקדמות שמתאימות לאיזור פרה היסאיני. בוצע מיפוי אלקטרואנטומי מצד ימין דרך וריד פמורלי ימני. נמצא איזור אקטיבציה מוקדמת בהיס מימין. בוצע גם מיפוי של שורש האאורטה ו - LVOT בגישה רטרוגרדית דרך עורק פמורלי ימין, שוב נמצא איזור עם אקטיבציה מוקדמת בהיס מצד שמאל. בוצעה צריבה בשורש האאורטה מעל ההיס אך ללא סיום הפעימות המוקדמות. בוצעו צריבות מצד ימין קרוב להיס, ללא סיום הפעימות המוקדמות. בשל הסיכון הגבוה לפגיעה במערכת ההולכה, הוחלט להפסיק העולה. העורק הפמורלי הימני נסגר עם אנגיוסיל. מהלך פעולה תקין, מהלך אישפוז ללא סיבוכים. מבקש לקבל הסבר על מה שנעשה, וכן האם יש מקום בכל זאת לטפל בבעיה במקום אחר, ואוליי עם מכשירים אחרים ובשיטות שונות. תודה

בגדול נכון לקבל הסבר מרופא מבצע פעולה. באופן כללי: המוקד לפעימות מוקדמות נמצא בקירוב למערכת הולכה בלב. במקרים האלה יש סיכון באבלציה שעלולה לפגוע במערכת הולכה ואז יהיה צורך בהשתלת קוצב קבוע. בקשר לאפשרויות להמשך הטיפול: הן נשקלות כשנלקחים בחשבון כל הגורמים: חומרה של הפרעת קצב, מצב הלב, מחלות נלוות. האפשרויות הן- חזרה לפעולה עם שימוש באבלציה אחרת או תרופות.

28/10/2020 | 20:50 | מאת: חיים

ביצעתי לפני כשבוע צריבה דרך המפשעה בצד ימין. יש באזור המפשעה שטף דם, שמיום ליום הוא נעלם, אבל גיליתי לאחרונה שיש איזו בליטה/גולה קשה באזור הדקירה במפשעה, עם כאב קל. האם תופעה זו ידועה, והאם בשלב מסוים הבליטה תעלם? תודה

בחלק בהמקרים אחרי אבלציה מופיע דימום- המטומה. אחרי ספיגתה יכול להישאר גוד שזה רקמה פיברוטית שברוב המקרים נעלמת עם הזמן. אבל בכל מקרה עני מציע לפנות לרופא שביצע את הפעולה

מה עלי לעשות אחרי 7 ימים?

תשאל אצל רופא. איך אני יכול לדעת על מה מדובר???

25/10/2020 | 10:23 | מאת: פירפורי לב

לוקחת ריתמונורום 150 מג 3 פעמים ביום +אמלו ,סובלת מאוד מכאבי ראש סחרחורות ודפיקות לב ,לקחתי גםמולאק 400 מל פעמיים ביום את זה הפסיקו לי אבל התופעות ממשיכות של סחרחורות כאבי ראש ודפיקות לב ,כבר אני ביאוש

אם טיפול הופסק והתופעות נשארות, זה סימן שתופעות לא קשורות לטיפול. לא יודע מה ההפרעת קצב שלך, אבל ברוב המקרים ניתן לדון על טיפול אחר ולא רק תרופתי בהפרעות קצב.

05/10/2020 | 15:52 | מאת: דב שורץ

קראתי באינטרנט שיש טיפול בפרפור פרוזדורים - אבלציה ע"י צנתור אשר ההצלחה שלו 70-90 % לעומת זאת יש אבלציה ניתוחית שמושתל מכשיר השומר על קצב הלב וההצלחה שלו 85% הוא גם נראה כטיפול חיצוני אסטטי שאין סכנה שיחזור הפרעת הקצב מה שכן יכול להיות באבלציה ע"י צנתור וגם פרק הזמן להחלמה וחזרה לפעילות קצרה יותר. מה דעת הפורום ?

לא קיים קוצב כטיפול בפרפור פרוזדורים. שחעוא הצלחה באבלציה לפרפור פרוזדורים נע בין 50לבין 80%, תלוי בסוג הפרעת קצב, מצב של הלב ומדדים אחרים.

24/09/2020 | 20:24 | מאת: איציק

שלום אני בן 51 בריא עושה ספורט ,מדיי כמה שנים יש לי פרפור פרוסדורים שחולך לאחר יום יומיים..היתי בהתייעצות אצל דר גיא רוזן ממכון הלב ,והוא הציע לי לעשות אבלציה ושהסיכויים להצלחה במקרה שלי הם גבוהים למרות שלא מבטיח 100% הצלחה ושזה לא יחזור שוב ..אז אני שואל למה לי לקחת את הסיכון הזה של צינטור ואולי זה לא יצליח ..מצד שני גם לא מעוניין לקחת כדורים שעושים תופעות לוואי ..מתלבט מה לעשות? מפחיד אותי אם זה יכול לקרות לי בטיול בחול או בסקי באוסטריה...מה דעתך ד"ר תודה מראש.

לכל טיפול ברפואה כולל הפרעות קצב יש שיעורי הצלחה. אין כמעט טיפול שיעיל ב-100%. שיקולים הם סיכון בפעולה מול תועלת, מה הטיפול האלטרנטיבי. תמיד אם יש ספיקות יש אפשרות לקבל דיעה שניה.

21/09/2020 | 19:25 | מאת: סמי

שלום רב. בן 75 בריא בד"כ. שוחה באופן קבוע. בעקבות חוויה של החסרת פעימה מדי כל 7-8 פעימות, בה חשתי במשך כ 3 שעות, בחזה ובבדיקה עצמית של הדופק בזרוע ובמכשיר לחץ הדם, ביצעתי אקו לב, בדיקת מאמץ, והולטר ל 48 שעות. בדיקת האקו והמאמץ נמצאו תקינות לחלוטין. להלן תוצאות בדיקת ההולטר: קצב בסיסי : סינוס. קצב לב מינימלי 28. קצב לב מקסימלי 117, ממוצע 63. הפרעות קצב PVC'S חדריות - לא. הפרעות קצב - PAC'S על חדריות - 212 בודדים בפיזור הומוגני 10 צמדים. קטע קצר של טכיקרדיה עלייתית עד כ 4 פעימות ועד מהירות כ 150 לדקה. הפרעות הולכה - פאוזות עד כ 2.3 שניות במנגנון חסם עלייתי חדרי, דרגה ראשונה ושניה מסוג וונקבאך 1 MOBITZ בעיקר בלילה. שנויי ST - לא אבקש התייחסותך לשאלותיי הבאות: 1. מה המשמעות וחומרת הממצאים הנ"ל בדגש על הממצא של ההולכה. 2. האם נדרש טיפול ו/או מעקב כלשהו 3. האם חלות עלי מגבלות פיזיות גופניות כלשהן (שחייה ממושכת כמעט יומיומית) 4. האם הממצאים וממצא ההולכה בפרט הפיכים. אציין בנוסף כי לפני 4 שנים עברתי חווייה דומה, ובדיקת ההולטר שעשיתי אז ל 48 שעות היתה תקינה לחלוטין ללא ממצא כלשהו. בתודה ובברכת שנה טובה ושופעת בריאות.

ממצאים בהולטר מצביעים על הפרעות קצב והולכה בחומקה קלה אך קיימת. ממליץ לפנות להתיעצות אצל קרדיולוג

21/09/2020 | 12:18 | מאת: רננה

לאחר בדיקת אקו לב במאמץ התוצאות הראו החמרה במצבי הלבבי בכל המדדים לפי המלצת הקרדיולוג במטפל בי אני צריכה לעבור בדיקת MRI דחופה. אשמח אם תוכל לעזור לי בקבלת תור דחוף. קופ ח שלי היא כללית בתודה מאטש

ראי תגובתי הקודמת

21/09/2020 | 12:04 | מאת: רנה

שלום, לאחר US אקורקיוגרפיה משולבת במאמץ התוצאות של הבדיקה הראו החמרה במצב הלבבי שלי בכל המדדים. יש לי הפנייה ל MRI מהקרדיולוג המטפל בי. ברצוני לציין שיש במשפחתי היסטוריה של התקפי לב אבי ואמי נפטרו עקב בעיות לבביות טי לכך מבקשך תור דחוף לבדיקת MRI במרכז הרפואי רבין. תודה

לא ברורה הפניה שלך. אני לא רק לא בתחום, אני אפילו בתחום שלי לא מקבל כאן בקשות לקביעת תורים

13/09/2020 | 18:18 | מאת: ארז

היי בחור בריא בן 41 4 חודשים בדיאטה ופעילות גופנית ירדתי 14 קילו..מרגיש לאחרונה חוסר יציבות רק בהליכה רגילה של יום יום בריצה אני מרגיש יציב וגם בעמידה רגילה.. היום הרופאה שלי בדקה לי לחץ דם יצא תקין..דופק מהיר 101 ואז בא.ק.ג יצא 85..היא שלחה אותי לבדיקות אקו לב ואולטרה..האם לעצור את הפעילות גופנית..חשוב לציין שאני אדם בריא ללא שום בעיות בלב..מה דעתך ?תודה מראש

הייתי ממליץ להוריד קצת ברמת הפעילות עד תום הבירור. ירידה במשקל שאתה מתאר היא חדה מאוד. כל הכבוד, אבל התלונות תיאורטית יכולות להיות קשורות לזה. תמשיך בבירור אצל רופא.

11/09/2020 | 18:22 | מאת: אבי

שלום ד״ר אני בן 25 בריא אציין שאני חרדתי מאוד. מזה כשבוע מרגיש דברים מוזרים באזור הלב אני לא יודע אם זה רק נתפס שם או לא יודע אני לפני חודש נפלתי במשחק כדורגל ויש לי שבר בחוליה אולי ההרגשות זה מזה יש לי גם שעון חכם והדופקשהוא מראה תקין במנוחה הוא מראה בין 48-51 אני מאוד מפחד שיקרה לי התקף לב או משהו כזה איך אוכל להירגע

צריך לפנות לרופא משפחה

16/09/2020 | 14:45 | מאת: אבי

זה אומר על משהו או שזה סתם מלחץ ויעבור?

17/09/2020 | 23:14 | מאת: אבי

הייתי אצל הרופאת משפחה היא עשתה את האבחון ואומרת שכנראה זה ממקור שרירי עשתה לי אקג והוא יצא תקין אבל עדיין יש כאב ואני בלחץ שאולי זה מסוכן

אם זה ממקור שרירי, זה מרגיע. במקררים האלה טיפול נגד כאבים בד"כ מספיק

09/09/2020 | 08:09 | מאת: קוצב לב

שלום רב הוצע לי קוצב לב בעל שני מוליכים לבעיות קצב כמו כן הועלתה הצעה על קוצב מיקרה הקטו בעל שתי יציאות. מה לדעתך יעיל יותר? האם יש מספיק ניסיון על השתלת קוצב זה. הבנתי שבארץ הוא חדש ואינו בסל הבריאות תודה

יש בארץ ניסיון טוב של השתלות קוצבים של כל הסוגים כולל Micra. בחירת סוג הקוצב מתבצעת לפי נתונים קשורים להפרעה בגללה משתילים קוצב, בעיות רקע, גיל וגורמים אחרים. מציע לדון על זה עם הרופא המפנה לפעולה והרופא המבצע

אוסיף. לגבי קוצב Micra ספציפי הזה שהזכרת- עם חישה בעליה, ניסיון הוא מוגבל, אך ההשתלה שלו זהה להשתלה של קוצבי Micra שהיה בשימוש עד כה. נתונים ידועים לנו מנסיון אולמי של קוצב החדש (שהוא למעשה שדרוג של קוצב הישן) הן טובים

07/09/2020 | 19:10 | מאת: שני

שלום, קרוב לשנתיים שישלי סחרחורות ורטיגו .. הייתי אצל מספר מומחים בתחום הסחרחורות כמו אף אוזן גרון נוירולוג ועוד.. עשיתי את כל הבדיקות כמו mri, בדיקת שמיעה ועוד ולא מצאו כלום. רציתי לדעת האם יש אפשרות שישנה בעיה בלב שגורמת לסחרחורות מסוג שיוט,ורטיגו? משפיעה על אי שיווי משקל?

אין קשר בין ורטיגו ובעיות לב

שלום בת 60 בבדיקת הולטר נירשם לסיכום PACS בודדים קצב בסיסי סינוס יש לי תור לרופא בעוד חודש מה אומרת הבדיקה תודה מראש

לא חד משמעי- אין לי מידע שלם, אך נראה שהינן הפרעות קצב קלות

26/08/2020 | 14:31 | מאת: אלון פדר

אני בן 43, עוסק בספורט במשך כל חיי (כיום טריאתלון ואיש ברזל). דופק מנוחה שלי סביב 35 (בשינה יורד גם ל 28 על בסיס הולטר) ודופק מקסימלי 180. בנוסף יש לי הפרעות קצב במנוחה ונוסיף גם קצת כולסטרול גבוה (גנטי) ועישון (כ 7 סיגריות). כל בדיקת מאמץ/סקר שאני עושה נגמרת בלחץ של הרופא ומיליון בדיקות (הולטר/עוד בדיקת מאמץ וכו'), בלי שום תובנה אופרטיבית (למעט המלצה על הפסקת עישון). איך מתקדמים מפה? האם המשך עיסוק בספורט עצים מסכן אותי?

קודם כל הייתי רוצה לדעת יותר פרטים. א) כתבתה על הפרעות קצב והן שונות, לכן אני לא יודע על איזה הפרעת קצב אתה מדבר ב) אני לא יודע אלו תוצאות של מבחן מאמץ גורמות לרופאים להתקדם בבירור. לכן התשובה שלי יותר כללית מאשר פרטנית. עיסוק בספוטר תחרותי בדומה שאתה מבצע באופן כללי "בריא". אבל כן ידועות מספר בעיות לב שיכולים להיות קשורים לזה. בין אלו גם הפרעות קצב לב.

הדופק במנוחה אינו סדיר ובמבחן המאמץ ראו את זה בסוף (זמן ההתאוששות). השילוב של דופק נמוך + דופק מנוחה לא סדיר (במאמץ הכל תקין), גורם "לאי נוחות" אצל מרבית הרופאים שרואים את התוצאות (את אישורי הארגומטריה אני מקבל לצורך המשך העיסוק בספורט - אבל בפועל כל פעם שאני פוגש רופא החששות שלו מערערים לי את הביטחון). יש בדיקה שיכולה לספק מענה לנושא?

לא עזרת לי. כדי לענות על שאלוך, צריך להיכנס עמוק לסיפור, כולל הסתכלות על כל ההיסטוריה, בדיקות שבוצעו וכו'. וזה מה שאני מציע לך, מכוון שרואה שזה מציק לך. שוב, תשובה מעוד כללית. אם אתה מרגיש טוב, יש סבירות גבוהה שאין בעיה לבבית רצינית. אבל זה דורש הוכחה ביעוץ מסודר עם מומחה.

17/08/2020 | 23:06 | מאת: יורם

שלום לרופא את תופעת האקסטרא סיסטולות- פעימות מוקדמות, גם עליתיות וגם חדריות, ניתן לפתור או לרפא, על ידי צריבה בצינטור? מה סיכויי ההצלחה? וריפרוף עליות,ניתן לרפא בצריבה? מה סיכויי ההצלחה? באחוזים תודה מראש

"צריבה בצנתור" נקראת "אבלציה". היא יעילה בסוגים שונים של הפרעות קתב עם יעילות שונה. בטיפול בפעימות מוקדמות עליתיות וחדריות גם ניתן לשקול ביצוע אבלציה. יעילות של הפעולה תלויה בהרבה מרכיבים ולא ניתן לקובע באופן כללי. יעילות נעה בין 60% ל-90% זה נכון גם לגבי רפרוף פרוזדורים. הפרעת קצב הזאת יכולה להיות מסוגים שונים ויעילית האבלציה ברפרוף פרוזדורים תלויה בסוג - 60-90%.

17/08/2020 | 01:08 | מאת: אבירם

שלום רב ד'ר לפני כ4 שנים עברתי אירוע של ריפרוף עליות מאז אני עם טמבוקור,50 לפני מספר חודשים נעלם מהשוק הטמבוקור המקורי 50 והופיעה תרופה גנרית,בשם FLECAINIDE ACET.29/M TAB 50 חחשתי לקחת אותה פן עשוי להתעורר ריפרוף חוזר ואני לוקח טמבוקור 100 וחוצה את הכדור לשניים, אבל החציה לא מדויקת ושני החצאים יוצאים לא שווים בגודלם האם שימוש בחצי בכל פעם שונה מהקודם, פעם קצת יותר ופעם חצי קטן יותר, עשוי לבסוף לעורר ריפרוף חוזר? האם התרופה הגנרית יכולה להיות פחות יעילה מהמקורית? האם שימוש בתרופה הגנרית עשוי אולי בסיכוי מסוים לא להגן מספיר ויווצר ריפרוף? מה מידת העילות של הגנרי,לעומת טמבוקור מקורי, במניעת ריפרוף?

כפי שאני מבין- כבר עניתי על שהאלה. אוסיף: 1. מינון 50 מג' פעם ביום ממש לא מקובל 2. כן ניתן לקחת חתי של 100 מג' 3. מציע לדון עם הרופאים על צורך להמשך הטיפול הזה בכלל 4. ברוב רובם של המקרים תרופה גנרית היא יעילה כמו ה"מקורית". יש מקרים בודדים שזה לא נכון.

16/08/2020 | 13:08 | מאת: הדר

שלום, אני בת 30, נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב מסתם מיטרלי דו צניפי והתבקשתי לבצע הולטר. להלן התוצאות בקובץ המצורף, אשמח לדעת מה זה אומר? (יש לי תור לרופא רק בעוד חודש) הבדיקה בוצעה בשבוע 16 להריון. תודה רבה על המענה! הדר

אני לא יכול לראות קבצים מצורפים. בכל מקרה אני מציע בכל זאת לשאול אצל רופא על תוצאות הבדיקה. - מסתם מיטרלי - הוא דו-צניפי תמיד (עם נורמלי)

17/08/2020 | 13:16 | מאת: הדר

להלן תוצאות הפענוח: קצב בסיסי: סינוס קצב לב מינימלי: 48 מקסימלי: 164 ממוצע:75 הפרעות קצב נודליות: 180 עם ריבוי בשעה 14:00 הפרעות קצב על חדריות- pac’s - 3595- 3.6% מכלל הפעימות בפיזור שווה. הפרעות הולכה- לא שינויי st- לא תודה רבה על המענה! הדר

כמו שעניתי קודם - ממליץ לבדוק עם רופא המפנה לבדיקה.

בן 64, MVT י.ל.ד יתר שומני דם. מזה כמה שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות,תקופות שקטות ותקופות פעילות,ב2015 היה לי ריפרוף על רקע כנראה של אשלגן 3.2 אני מקבל מאז טמבוקור 50 מג אחת ליום ובגלל ברדיקרדיה, רק חצי כדור קרדילוג מ 1.25 לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה, הרופא כבר עשה לי בדיקה זו ליפני חמש שנים[בגלל הורה שהיה חולה בCAשל הקולון] הרופא אמר שנדרשו כמויות גדולות של חומר טישטוש [אולי זה פרפופול] והבדיקה הייתה מורכבת,ובפעם הבאה הוא יפנה אותי לבית חולים, לא יודע אם זה קשור, שבימים האחרונים אני מקבל ריבוי עצום של פעימות מוקדמות אחד אחרי השני שבאים בגלים, ומזכירים לי את הימים לפני חמש שנים שאז הויע הריפרוף, לא מרגיש טוב לוקח לוריוון להרגעה ומאוד מודאג,האם יתכן והגל הנוכחי בא בעיקבות המינון הגבוה בבדיקה? מודאג מאוד וחרד. ואגב, פרט נוסף, מאז שטמבוקור 50 המקורי נעלם מהשוק, אני משתמש בטמבוקור 100 מקורי שאותו אני חוצה לשניים, פעם זה יוצא יותר מדויק ופעם פחות מדויק, האם יש לה השפעה מיצטברת על הלב? שיכולה להביא את הפעימות או חלילה פרפור?

1. Tambocor נוטלים פעמיים ביום. פעם אחד ביום- לא מינון הנכון. מציע לבדוק עם רופא המטפל. אין ךתרופה השפעה מצטברת. 2. לא רואה קשר בין ריבוי פעימות המוקדמות וקולונוסקופיה.

13/08/2020 | 12:14 | מאת: ימית

דר שלום אני בת 40 ביצעתי בדיקת הולטר והרגשתיהרבה פעימות ורטט בלב בזמן ההולטר , אני מצרפת לך את הבדיקה , היא יצאה תקינה ואפילו לא אחת! האם זה היה רק בראש שלי? או האם ההולטר לא היה מורכב טוב על הגוף? למרות שאני מאמינה שהיו שמים לב שהוא לא מורכב טוב על הגוף? איזה הסבר יש לזה שאני ממש הרגשתי אפילו ביד נגעתי והרגשתי אי סדירות ועדיין זה תקין?

אני לא יכול לראות את הבדיה. במידה והיא תקינה ואת כן הרגשת דפיקות במהלך הביצוע זאת הוכחה חד משמעית שהתלונות שלך לא קשורות להפרעות קצב. סיכוי שהיתה בעייה טכנית ןזה לא צוין בדו"ח שואף לאפס.

08/08/2020 | 20:06 | מאת: שירלי

שלום אני בת 40, בריאה, לא מעשנת, סובלת כבר שנתיים מפעימות מוקדמות. ביצעתי הרבה הולטרים ואקו לב והכל תקין הרופאים אומרים לי שזה כלום ושום דבר, לפני יומיים הרגשתי שהפעימה הייתה סוג של כמו רטט בלב ושמתי את היד להרגיש דופק. הרגשתי אותו במהירות ואחרי כמה שניות חזר למצב רגיל, מה הסיכוי שעברתי פרפור פרוזדורים בגילי? אני מתה מפחד לא לקבל מההפרעה הזאת דום לב... איך ניתן לגלות האם אני באמת עוברת פרפור בכל פעם, ואילו פעימות מוקדמות ולא מסוכנות ולא יהיו מסוכנות אך פעם? זה תחושה כאילו הלב נעצר וזה מפחיד מאוד

1. פעימות מוקדמות זאת באמת הפרעות קצב לא מסוכנת. אין סיכון לדום לב. 2. ההרגשה שאת מתארת לא דווקא ביטוי לפרפור פרוזדורים 3. פרפור פרוזדורים גם הפרעת קצב לא מסוכנת. משמעותית, דורשת בירור וטיפול, אך לא מסוכנת 4. יש בדיקות שונות לאיבחון של הפרעות קצב מעבר להולטר (Event recorder, Loop recorder)

08/08/2020 | 11:32 | מאת: אדיר

דוקטור שלום. קודם כל אני בן 25 וחצי אחרי בדיקות של אקו לב במנוחה ובמאמץ עקב פעימות מוקדמות שמגיעות במאמץ וכל מה שאסביר עכשיו. מלפני שנה וחצי בערך אחרי שהיתי חולה במחלה ויראלית כל פעם שאני עולה במדרגות , מתרגש , מרים משהו כבד מגיעה תחושת של סחיטה בחזה/גרון תחושה כאילן הכל מתכווץ , אחרי שאני נח קצת זה עובר תוך זמן קצר אבל משאיר בי עייפות לפעמים עד יום אחרי. אין לי מושג מה לעשות עוד עשיתי בדיקות ובכולם אומרים לי שהכל תקין זה נשמע לך כמו בעיה מהלב? ואם כן מה לבדוק בהמשך ? אציין שהאורח חיים שלי מאוד נפגע בעקבות זאת כל דבר שהיה נראה לי קל פעם היום נראה לי בלתי אפשרי. מה אתה אומר?

לא יכול לדעת האם זאת בעית לב או לא. אני סבור שאין בעיה לבבית אם כל הבדיקות יצאו תקינות ואמרו לך שאין בעיה לבבית.

06/08/2020 | 09:12 | מאת: ניב

שלום ד"ר אני בן 25, סובל מזה כשנים מתחושות הפסקות פעימה לרוב בזמן מאמץ, כאבים בחזה. במשך ה - 5 שנים עשיתי אינספור בדיקות לב, מאקו במאמץ, ל - MRI עם חומר ניגוד, הולטר וכו'. כל הבדיקות יצאו תקינות. מאחר והתסמינים עדיין המשיכו הופנתי ל מיפוי לב במאמץ. בזמן המאמץ חשתי את הכאבים שציינתי והבדיקה נפסקה. נרשם בתוצאות ממצאי המיפוי לא הוזרק חומר רדיואקטיבי עקב הופעה LBBB. באקג' במאמץ הופיע גל דלתא )בדופק 153 ,)ובהמשך הרחבה של QRS עם צורה של LBBB. יש לי תור רק בעוד חודש ואני דיי מפחד, מזה אומר? זה מסוכן? שוב רציתי לציין שהבדיקות עבר שלי מעולם לא היו שליליות, וכל התוצאות יצאו תקינות. תודה ושבוע טוב.

בלי לראות את האק"ג קשה להגיד. אבל אם אני מביןנכון מצפו שינויים באק"ג. אין מה להילחץ אפילו אם זה אמיתי. ממליץ לפנות לקרדיולוג. אם באמת מדובר ב"גל דלטא" - זה ממצא לא מסוכן, אומנם דורש בירור

01/08/2020 | 17:47 | מאת: ה.מ.

שלום רב בת 51, לא נוטלת תרופות. ידוע על קשריות בבלוטת התריס. tsh מדוכא , הורמונים ft4 , ft3 תקינים ללא תסמינים מורגשים. לאחרונה הבחתי שהממצא בבלוטת התריס גדל,נבהלתי ,פניתי לאנדו על מנת לחזור למעקב הקשריות לאחר 11 שנים שלא בוצעו בדיקות הדמיה. מרוב פחד ובלבול הייתי נרגשת. הרופאה הבחינה בדופק 115 , רעד קל וסברה כי מדובר בפעילות יתר וטכיקרדיה. ניסיתי להסביר כי מעולם לא מצאו אצלי דופק מהיר וכי מדובר בפחד והתרגשות אך הרופאה לא השתכנע שלחה אותי לרופא משפחה שיחליט על מתן בטא בלוקר. עוד יותר נבהלתי. רופא משפחה לא התרגש בכלל אמר שמצבי תקין ושנכנסתי ללחץ מיותר והמליץ להיבדק אצל אף אוזן על מנת לבדוק תנועתיות מיתרי הקול. כאמור בבדיקות דם tsh מדוכא עם הורמונים בלוטת התריס תקינים. התחלתי לבדוק דופק בבית. הוא נע בין 68-88, רוב הזמן בין 70-80. שמתי לב שכשאני חושבת על העניין אני מתחילה לפחד הדופק עולה ומגיע עד 95-100 ואף קצת יותר. שאלות: 1. האם זה נורמלי שהדופק עולה בהתרגשות/ פחד 2. האם יש משמעות או סכנה ב- tsh מדוכא לאורך זמן (כאשר הורמונים ft4 , ft3 תקינים) 3. האם אני במצב מדאיג מבחינת הדופק 4. האם יש צורך בבטא בלוקרים במצבי.( אני לא מרגישה דפיקות לב , לחץ דם שלי תקין, הדופק עולה רק במצבי לחץ, פחד והתרגשות לפי דעתי בשל חוסר הבנת המצב ואי ודאות ) תודה על התשובות תודה

1. כן. דופק מגיב למאמץ כולל "מאמץ נפשי" - לחץ וכו' 2. לא יכול לענות. דופק הצתואר- במסגרת שינויים נורמליים. 3. יתכן לא- ממליץ להתיעץ שוב עם רופא