פורום הפרעות קצב לב

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
499 הודעות
493 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

הפורום יחדש את פעילותו ב- 25.10.20
14/06/2018 | 00:08 | מאת: פז

שלום וברכה! אני בן 35 שוקל 111 ק"ג בריא בד"כ, עם כולסטרול תקין וטרגליצרידים גבוהים (367), בסוף השבוע שעבר הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה בעקבות דופק מהיר 95-100 במנוחה, נשלחתי לבדיקת אא"ג שהראתה שיש לי פרפור, נשלחתי לאקו שיצא תקין שגם בו היה ניכר שעל כל שתי פעימות הלב שולף עוד אחת... רופא המשפחה נתן לי תרופה בשם קרדילוק (נראה לי 2.5 מ"ג), על מנת להאט את קצב הלב. הבנתי מהרופא משפחה שהתרופה לא מסדרת את הקצב, רק מאטה את הדופק. אם כך מה בעצם עושה התרופה, מה התועלת שלה? או במילים אחרות מה הסיכון באי נטילת התרופה? האם דופק 100 במנוחה מסוכן? לשם מה אני צריך ליטול את התרופה אם אני מרגיש מצוין, אין לי שום תחושה רעה או לא טובה, לחץ הדם תקין, תפקודי בלוטת התריס תקינים, האם עדיין זה מסוכן? אני מרגיש שאני לא מבין בדיוק מה קורה כאן, ולכן גם לא התחלתי את הטיפול הרפואי, רופא המשפחה לא היה מספיק סבלן להסביר לי, ויצאתי ממנו לא ברור ומתוסכל. לסיום האם המינון הוא אכן 2.5 או שטעיתי ואני צריך לקחת מינון אחר? בתודה מראש, פז

14/06/2018 | 00:09 | מאת: פז

קובץ מצורף נוסף

יש לך הרבה שאלות ועליך לשואאול אותם את רופא שממליץ על הטיפול. רפרו, פרוזדורים (?) או פרפור (?" לא ברור מדשאלה שלך) - זה לא דבר רגיל. דורש בירור. לגבי טיפול- יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון כדי לנחליט על טיפול תרופתנ. בגדול זה טיפול מקובל

11/06/2018 | 09:15 | מאת: סיגלית

שלום רב דוקטור גרגורי. עקב פעימות מוקדמות חדריות סובלת מחרדות ודיכאון. הומלץ לי ליטול תרופה ממשפחת הssri שידוע שהיא מחמירה פעימות מוקדמות סרוקסט. אני חוששת מאוד ובינתיים לא מטופלת ונמצאת רטב הזמן בחרדות וייאוש. מצד שני קיבלתי קלונקס ופרולורול לשעת הצורך. אודה לך על תשובתך. מבולבלת מאוד.תודה

ממליץ לה לערבב בין הדברים. דיכאון לחוד והפרעות קצב לחוד. פעימות מוקדמות לא גורמות לדיכאון ו/או חרדה. לכן אני ממליץ לטפל בדיכאון ו/או חרדה בהתאם למצב לפי ההמלצות של רופאים מומחים. כן חלק מהטיפול לדוגמה SSRI יכולים (אבל ממש לא חייבים!) להשפיע על הפרעות קצב, אז צריך לתאם טיפול לפי התגובה. לגבי הפרעות קצב- תלוי במה מדובר. פעימות מוקדמות הן יכולות להיות שונות, ממקורות שונים, בתדירות שונה. טיפול מתואם לפי הרבה ניתונים.

03/06/2018 | 18:30 | מאת: איציק

שלום רב. קראתי שהסיכוי לקבל שבץ מוחי עקב פרפור הוא פי 5 אצל חולים בפרפור פרוזדורים. האם זה נכון גם לאדם בן 60 בריא בד"כ שאין לו גורמי סיכון ולא נוטל תרופות כלשהם אך סובל מפרפור פרוזדורים התקפי,פעם בשנה לערך. שאלה נוספת - במעט במקרים שקרא לי פרפור נגשתי לחדר מיון וקיבלתי 4 כדור ריתמיקס 150. לאחר 4 שעות הפרפור עבר ושוחררתי. האם בעת פרפור ולאור מצבי הרפואי הכללי אוכל לשבת בבית ולקחת את הכדורים ולהמתין עד שהפרפור יחלוף? תודה רבה

אני יכול לענות רק באופן כללי ולא פרטני. פורום - זה לא מרפאה. לא ניתן לקבל המלצות בפורום. אני מקווה שזה ברור. כן יש סיכון לאירועים תסחיפיים (שליחת קרישי דם מהלב לעורקים של איברים שונים בגוף) כולל שבץ מוחי (ראש וראשונה!) אצל אנשים עם פרפור פרוזדורים. כל מקרה נדון בנפרד ויש לקחת בחשבון כל הגורמים מסביב (מחלות - מאובחנות וטרם אובחנות,טיפול, גיל וכו'). במקרים מסוימים מומלץ טיפול בנוגדי קרישה. לגבי התנהגות בזמן אירוע של פרפור - יש להתיעץ עם הרופא. גם כאן - כל מקרה לגופו. ברוב המקרים (לא בכולם) אפשר לא למהר לפנות למיון.

03/06/2018 | 10:09 | מאת: רחל

שלום רב, אבא שלי בן 76 אושפז בשבוע שעבר לאחר שהתעלף פעמיים בבית. במסגרת הבדיקות שנעשו לו בבית החולים עשו לו הולטר לב של 24 שעות ולהלן התוצאות: basic rhythm: sinus rhythm occasional APB's three episodes of artial tachyoardia occsional VPB'S and three couplets mean HR 76/min אשמח לדעת מה דעתך על התוצאות? בבית החולים שהוא היה מאושפז טענו שההולטר תקין, אבל אני רואה שמוזכרים פה 3 פעמים של האצה בקצב הלב. האם יש לשלושה האירועים האלה משמעות? בתודה מראש, רחל

משמעות של הפרעות קצב שנמצאו בהולטר הזה צריך לראות ריאה של תמונה כוללת. סה"כ הולטר באמת כמעט תקין. לא ניתן לדון על האירועים של טכיקרדיה עלייתית בהעדר מידע מלא (כולל תרשימי אקג שבהולטר, מהירות כו'). יותר חשוב להבין שהולטר זאת רק בדיקה אחת בשורת הדברים שצריכים להתבצע בבירור של איבוד הכרה

21/05/2018 | 20:38 | מאת: מאור

שלום רב. הרני במעקב +בירור רציף תחת נסיון בשליטה על דופק המהיר ןהלחץ דם ,לציין שישנם סינקופה (בזמן סינקופה תועד סינוס טכיקרדיה של 200 לדקה עם ספק לSVT קצר) מתגורר בצפון ולאור רקע משפחתי אשר סבלו מהפרעות קצב לב(סבתא מצד אב-wpw,אב-svt) עברו אבלציה באיכלוב וכהיום חשים מצוין ולאור כישלונות לשליטת מצב בצפון הוחלט על לתת לאיכלוב לעשות תעבודה אז הגעתי לפורפסור ויסקין אשר הכיר בקושי ואף הרגיע אותי . בביקור אחרון אצל ןיסקין נכתב כך: "He continues to suffer from palpitations despite ivabradine 5 mg x 2 and neoblock 300 mg.  This is very unusual for inappropriate sinus tachycardia and suggests atrial tachycardia He performed a Holter that shows tachycardia of 167 betas/min. Unfortunately, the onset of termination are not shown. Please review the Holter and show me the onset and the termination of the tachcyardia. OF NOTE, his short PR during tachycardia favors a diagnosis of inappropriate sinus tachycardia. Sudden onset and sudden termination ==> atrial tachycardia that needs to be ablated" מאחר ואינו יכל לסביר בגלל שניקרא למקרה דחוף אז אשמח להסבר על הכיוון שהוא הולך איתי ומה דעתו בעצם על. פי הכתוב? בתודה.

נראה לי שהגיוני לפנות לפרופ' וויסקין לרבלת הסבר מפורט.

אני בן 52 . הדופק שלי נהייה איטי ובא.ק.ג מצאו אצלי רפרוף פרוזודוורים וגם בלוק שמאלי ( הורופא כתב CLBBB ) הרופא שלח אותי לאקו לב אבל ביקש ממני בינתיים להתחיל טיפול נגד קרישה של הדם ואני מפחד מהתוצאות של הטיפול - הרופא הסביר לי הצורך בבדיקת דם חוזרות קבעו לי תור לאקו לעוד חודשיים האם כדאי להתחיל בטיפול נגד קרישה או לחכות לתוצאות אקו הלב . האם לפי תוצאות האקו הרופא שלי יידע טוב יותר מה לעשות ?

אני מזכיר שפורום הזה מיועד לשאלות כלליות. לא יכול לתת יעוץ במסגרת הפורים. ההחלטה לגבי טיפול בנוגדי קרישה וסוג שלו תלויה בהרבה מרכיבים, לא רק בקביעת אבחנה של הפרעת קצב. אני מציע לדבר על כל הספיקות עם רופא המשפחה, קדיולוג ובמידת הצורך - מומחה בהפרעות קצב

13/05/2018 | 11:03 | מאת: ציק

שלום רב האם מותר לטוס עם רפרוף פעיל?קצב סדיר, דופק 110. נאמר לי שעלי להתנהל כרגיל. ואפילו לעסוק בספורט מה נכון לעשות? בת63 עם הסטוריה של הפרעות קצב. תודה

לא ניתן לענות באופן מלא על השאלה. צריך לדעת כל הנתונים מסביב - מחלות רקע, טיפול, תוצאות בדיקות. רפרוף פרוזדורים באופן כללי זאת לא הפרעת קצב וצריכה להגביל את החיים, אבל כל מקרה לגופו.

09/05/2018 | 18:15 | מאת: נינה

שלום. מה זה medronic ling ומה ההתרונות והחסרונות שלו?

יש הרבה מידע באינטרנט. מכשיר Reveal Linq של חברת Medtronic הוא אחד המכשירים (יש גם של חברות אחרות) שמושתל לצורך איבחון של הפרעות קצב. מכשיר הזה קטן ותהליך ההשתלה יחסית פשוט. לגבי יתרונות וחסרונות- לא מובנת לי שאלה- בהשוואה למה? חשוב לציין שהמכשיר הוא אבחנתי בלבד, לא טיפולי

08/05/2018 | 13:14 | מאת: שי

שלום רב! אני בן 51, עברתי לפני מספר ימים אבלציה לטיפול בהפרעות פרוזדוריות. לעת עתה, זה נראה בסדר. יש לי רק שאלה קטנה כי הקרדיולוג שלי נמצא הרחק מכאן. יש לי כל הימים לאחר הצריבה כאב ראש וגם עייפות יתר. העייפות מתבטאת בזה שאני הולך לישון שעה וחצי או שעתיים אחרי הצהריים (אני בבית בימי מחלה) דבר שבחיים לא עשיתי. ודבר נוסף שיש לי מאז זה כאב ראש. לא כל הזמן, אבל פעמיים ביום לפחות לפרק זמן לא קצר. האם אלה יכולות להיות תופעות לוואי של הפרוצדורה שעברתי?תודה!

קשה לענות בלי מידע נוסף כולל מה המחלות ברקע, מה סיבת הפעולה, מה סוג הפעולה, מהלכה וכו'

06/05/2018 | 00:14 | מאת: מוטי

שלום רב! עברתי אבלציה לפני יומיים. אני בן 40 בריא בדרך כלל עם פעימות מוקדמות עלייתיות בכמות גדולה מאוד. כרגע הפעימות לא נראות אך הדופק שלי הוא גבוה מאוד ביחס למה שהייתי רגיל. הדופק שלי היה בסביבות ה-65 ולאחר הצריבה הוא כל הזמן על בין 90 ל- 110. מה האפשרויות? תודה!

האפשרויות הן רבות. אני מציע לפנות לרופא שביצע את האבלציה. זה די חשוב במיוחד בתקופה צמודה לפעולה. צריך לקחת בחשון גם כל ההיסטוריה שלך, ממצאים בבדיקה לפני האבלציה, מהלך האבלציה וסוגה.

02/05/2018 | 20:54 | מאת: יוסי

אני בן 45 בריא למעט כולסטרולמיה והוחל קרסטור 5 מג. לאחרונה היו לי מיחושים בחזה בטן והקרדיולוג שבדק ציין בפני כי הכאב נשמע לא טיפוסי אך הפנה אותי למבחן מאמץ. עשיתי 3 מבחני מאמץ ב 10 השנים האחרונות (שניים אקו לב במאמץ שהיו תקינים, לאחד ארגומטריה שהיתה תקינה). כעת במהלך מבחן מאמץ הופיעה הפרעת קצב שהקרדיולוג אמר לי שהיא vt. חשתי דפיקות לב מהירות אבל לא היה כאב חזה או קוצר נשימה מיוחד מעבר לזה של ההליכה המהירה. הפרעת הקצב נמשכה כ 10-20 שניות וחלפה והקצב חזר להתקין. מייד הפסיקו את מבחן המאמץ והאקג נראה תקין וגם אקו לב רגיל תקין ללא בעיות מסתמים או בתפקוד החדרים. עלי לציין שהיו לי מידי פעם דפיקות לב כמו פעימה חסרה שהרגשתי מעט יותר לפני חודשיים. אין לי סיפור משפחתי של מקרי דם לב. התחילו לי קרדילוק 1.25 מ"ג והפנו אותי למרפאת הפרעות קצב. אני מאוד חושש. לא יודע מה המשמעות של ההפרעה הזאת על עתידי או יכולתי להתאמץ בכלל מהיום והלאה. אודה אם תוכלו לעזור ולייעץ לי. האם יש מקרים כאלה? האם נדיר?

יש מקרים של הפרעות קצב במאמץ. תצטרך כן לקבל יעוץ במרפאת הפרעות קצב- יש להיכנס לפרטים, לראות כל הנתונים ואז לקבוע גישות טיפוליות.

23/04/2018 | 14:36 | מאת: סיגלית

דוקטור נפלא עם לב זהב . תמיד עונה מהר ומרגיע ... כן יירבו כמוך. אגיע אליך בהזדמנות ליעוץ פרטי . תבורך. סיגל

תמיד מוזמנת. תרגישי טוב

22/04/2018 | 14:42 | מאת: סיגלית

תודה רבה לך דוקטור על התשובה... ביצעתי אקו לב השבוע והכל היה תקין. חוץ מזה שהיה כתוב minimal mr. Minimal tr וזה ממש הלחיץ אותי שאר הבדיקה תקינה לחלוטין. וכשעשיתי שוב אקו לא אמרו לי דבר כזה... האם זו הסיבה לפעימות המוקדמות??? נורא מלחיץ אותי. ממתינה לתשובתך. המון תודה.

אין סיבה להילחץ. הממצאים בגדר הנורמה, שכיחים. לא קשורים לפעימות מוקדמות בשום צורה

20/04/2018 | 19:52 | מאת: סיגלית

מבקשת מאוד את התיחסותך לאקו הנל מודאגת מאוד תודה רבה

לא הבנתי

20/04/2018 | 19:38 | מאת: סיגלית

שלום רב לך דוקטור יקר. אודה לך על התייחסות לאקו .

ראי בפנייתך הבאה

20/04/2018 | 01:17 | מאת: עמוס

שלום לרופא, אני בן 84. עברתי 5 אירועים של פרפור מאז שנת 2000, 4 מהם טופלו ב"אסף הרופא". המקרה האחרון היה באוגוסט 2014. אני מטופל בכמה תרופות: אמלו, לוסרדקס, ריתמקס וקסרלטו. מצבי יציב מאד מאז האירוע האחרון. בביקור האחרון אצל קארדיולוג, לפני כחודש, הוא היה מרוצה מאד ממצבי ואמר לי לחזור בעוד שנה. פתאום, לפני 3 ימים הופיעו הפרעות קצב בלווית לחצי דם גבוהים יחסית(150/110), בבוקר. בערב הלחצים הם 130/84 ואפילו פחות. הדופק נע בין 57 ל-90. הפרעות הקצב, כפי שמראה מכשיר המדידה, נמשכות כבר 3 ימים. אינני סובל מחולשה או עילפון. רופאת המשפחה משאירה לי את ההחלטה אם לפנות למיון, בהתאם להרגשתי. בהתייעצות טלפונית שלה עם הקארדיולוג קבעו שעלי להפסיק נטילת ריתמקס עד לבדיקת הולטר לב. פירושו לרדת ממינון של 600 מ"ג ליום ל-0. אני רואה באתר של הכללית שאחת התרופות לטיפול בהפרעות קצב, היא ע"י דווקא ע"י ריתמקס. שאלות: 1. כמה זמן אפשר להמשיך עם הפרעות קצב ללא התערבות רפואית? 2. האם ירידה פתאומית בשימוש בריתמקס מ-600 ל-0 נשמעת הגיונית מבחינה מקצועית? בתודה ובברכה, עמוס דינור

1. אין "הגבלת זמן" להפרעת קצב שהיא תשפיע להרגשה שלך או מצבך. אני הייתי רוצה בתור רופא בכל זאת לראות לפחות אקג אחד עם רישום- מה ההפרעה. מכשיר למדידות ל"ד זה לא מכשיר לאיבחון הפרעות קצב. איך לבצע אקג- להחלטה של רופא המשפחה שלך. 2. ריטמקס ניתן להפסיק בבת אחת.

03/05/2018 | 23:59 | מאת: תשובה להערות של הרופא

לד"ר גולובצ'ינר שלום רב, אני מבין שמכשיר מדידת לחץ דם אינו נותן דיאגנוזה. חשבתי שהוא נותן אינדיקציה. פניתי מיד למרפאה המקומית, עשו לי אקג, רופאת משפחה בדקה אותי והתייעצה גם עם רופאת המשפחה שלי במרפאה אחרת. למחרת הייתי אצל רופאת המשפחה והיא גם התייעצה טלפונית עם הקרדיולוג המטפל בי. הפנו אותי להולטר. בינתיים הייתי גם אצל קרדיולוג בבית חולים והוא החליף לי את הריתמקס בשילוב של קרדילוק וטמבוקור וגם הפנה אותי למיפוי לב. אני בהמתנה. השאלה שלי על הפסקת ריתמקס התייחסה לכך שלא נתנו לי תחליף. רק הקרדיולוג בבית החולים נתן תחליף. תודה רבה על תגובתך המהירה, בברכה, עמוס

16/04/2018 | 17:54 | מאת: סיגלית

תודה רבה לך דוקטור גלובצינקר על תשובה מהירה.רציתי לשאול בבקשה עם 10 עד 20 פעימות ביום לא תמיד... האם זה מצריך טיפול??? או כדור הרגעה??? התחושה מאוד מבהילה ולא נעימה בכלל. והאם יש סיכוי שחלילה זה יפגע לי בלב?? המון תודה לך...

אין צורך בטיפול. לא יפגע בתפקוד הלב

14/04/2018 | 21:52 | מאת: סיגלית

שלום רב לדוקטור גרגורי. שאלתי היא: למרות כל הבדיקות הקארדיליות שיצאו תקינות כמו: אקו לב מספר פעמים. הולטר pvcs13 . מבחן מאמץ שבו ניצפתה פעימה אחת ללא ממצא. בדיקות דם תקינות למעט אנמיה 11.7 . רציתי ברשותך לשאול מדוע הפעימות הנל לא נעלמות לחלוטין??? הן נעלמות לחודשיים וחוזרות זה מכניס אותי לחרדה ובכי ויאוש ותיסכול כל פעם מחדש. עד שכבר נדמה לי שזה נעלם זה חוזר ומפחיד אותי נורא. בת 47, בריאה ללא מחלות. ממתינה לתשובתך.... המון תודה לך.

אם את מדברת על פעימות מוקדמות - זה המהלך הרגיל עם תקופות שיש הרבה ותקופות שזה נעלם. פעימות מוקדמות לא גורמות לבעיה כל שהיא. חיים אתם עד 120. אין שום סיבה לדאגה וחרדה.

10/04/2018 | 12:30 | מאת: שלומי

הי, האם יש אפשרות לבצע בדיקת הולטר 12 לידים בבלינסון? תודהת שלומי

כן

21/03/2018 | 20:30 | מאת: מאור

שלום רב. צעיר ברקע: GOUT,השמנת יתר,יל''ד שמסרב לתאזן למרות טיפול תרופתי משולב (נאובלוק,דיוובן,אמלו,אברדין) כמו כן גם אירוע אחד של SVT ולאחר מכן רק אירועי סינוס טכיקרדיה בזמן סינקופה אמיתי ולאחר סינקופה הושתל רוויל על מנת לשלול הפרעת קצב הולכה אשר עדיין אני עם רוויל ועד רגע זה אבחנה היא :INAPPROPIATE SINUS TACHYCARDIA כמו כן לציין שבאקו לב אחרון היה החמרה קלה בLVH למעט זה ללא פטלוגיה חריגה. ברוויל ובהולטר לב שבוצע טכיקרדיה תחת טיפול שמגיעה עד 200 לדקה כמו כן בהולטר וברוויל נתפסו מספר רב של אירועי סינוס טכיקרדיה עד 176 לדקה תחת טיפול תרופתי של: אלוריל(גאוט) נאובלוק 300 ליום איבברדין 5כפול 2 ליום דיאובן 160 כפול 2 ואמלו 10 כפול 2 ליום. עדיין אירועים מרובים כפי שציינו הפורפסור להפרעת קצב אשר מטפל בי אמר שלא רוצה למהר אבל כניראה שיהיה צורך בביצוע אבלציה אך אינו בטוח שאבלציה תתמוך פה. אשמח אם תסביר לי מדוע אבלציה לא תתמוך במקרה זה? ואיזה אפשרויות נוספות קיימות לטיפול בהפרעת קצב זאת? אני לא מבקש יעוץ אלא הסבר כללי לשאלות שלי בתודה

23/03/2018 | 08:42 | מאת: מאור

עוד פרט חשוב.בבירור לאיתור סיבה לחץ דם ודוףק מהיר נשלל על גורם שאינו קרדיאלי. כמו כן גם יעוץ פסכיאטר שלל חרדות שלל הפרעות נפשיות ואך סבר שזאת בעייה גופנית מאחר ויש רקע משפחתי. אב וסבתא מצד אב עם wpw אבא עבר בגיל 33 אוטם תחתון וצונטר.

אין קשר בין WPW וטכיקרדיה סינוסאלית, אין קשר למחלת לב כלילית (אוטם)

23/03/2018 | 16:24 | מאת: מאור

מודה לתושבתך. עוד משקל קל גובה שלי 185 שוקל 93. אשמח להסבר מה זה מונח שבו השתמשת בתגובתך" סינוסאלית" בתודה.

Sinus tachycardia בהחלט עודך משקל לא קיציני תמשיך מעקב אצל רופאים שלך

אין מה לבקש יעוץ- זה פורום ולא קליניקה. באופן כללי: יעילות של אבלציה ב-Inappropriate sinus tachycardia נמוכה. יש לחשוב ברצינות קרבה על טיפול אגרסיבי להורדה במדקל (כמה העודף??)

08/03/2018 | 00:40 | מאת: שאול ג'

אני בן 60. עוסק בספורט כמעט כל חיי. במשך שנים ארוכות יש לי דופק מנוחה נמוך מאוד. בצעירותי דופק המנוחה היה פחות מ-40 פעימות בדקה. כיום במנוחה הדופק שלי הוא 45-50 פעימות בדקה. האם דופק כזה הוא בגדר הנורמל לאדם בגילי? אין לי בעיות של עייפות, עילפון, כאבים בחזה או בעיות רפואיות אחרות, ככל שידוע לי.

כן. אין שום בעיה בדופק כזה במנוחה.

07/03/2018 | 19:18 | מאת: נפי

שלום רב. לאורך שנים אני מקבל קרדילוק 2.5 מ"ג לאחר שעברתי 3 צינתורים מאז 2003 כאשר בשני צינתורים הושתלו סטנטים. מאחר ובשנים האחרונות אני סובל מפעימות מוקדמות, אשר מפריעות לאורח חיי, הוחלט לשנות לי את הטיפול התרופתי: בשלב ראשון קרדילוק 1.25 בשעת הצהריים ולאחר זמן להעלות אולי ל- 2.5 מ"ג וכן להוסיף verapamil 40 m"g בכול בוקר ויתכן בהמשך גם להוסיף טבליה בלילה. השאלה היא, האם אין ניגודיות בין שתי התרופות ומהן התופעות אשר אני אמור לחוש? תודה רבה על התשובה וההתיחסות.

אני נזהר משילוב של שתי תרופות האלה- קרדילוק וורפמיל. ממליץ שוב להתיעץ עם קרדיולוג

09/03/2018 | 13:07 | מאת: נפי

שלום ד"ר גרגורי גולובצ'ינר. ההחלטה לטיול הזה היא ע"י קרדיולוג ומתוך כך אני חושש ומעלה את השאלה.

09/03/2018 | 13:08 | מאת: נפי

מתנצל, נפלה טעות כתיב והכוונה לטיפול.

זאת בדיוק הסיבה לפנות לרופא ולשאול שאלה.

04/03/2018 | 08:45 | מאת: סיגלית

לדוקטור גרגורי רציתי לציין שאני נוטלת רק 20 מיליגרם סרוקסט. והאם אני יכולה להיות רגועה?

לא ניתן במסגרת פורום לתת יעוץ מסודר. מה שידוע על מצבך ועל התרופה - כתבתי.

02/03/2018 | 12:59 | מאת: סיגלית

תודה רבה לדוקטור גרגורי המקסים. מתשובתך ניתן להבין שהכדור אינו עושה נזק לבבי? והאם ניתן להמשיך בטיפול ללא חשש?? רציתי לאמר שגם כשלא נטלתי סרוקסט היו קצת pvcs . לכן אני מבולבלת ושואלת ... ? ביצעתי אקו ומאמץ והולטר אקג בדיקות דם ואין ממצא סומכת על דעתך המקצועית מאוד. ממתינה לתשובתך המון תודה. איש יקר.

ראי תשובה לשאלתך הבאה

01/03/2018 | 11:13 | מאת: סיגלית

שלום רב לדוקטור גרגורי . רציתי בבקשה לשאול אותך שאלה חשובה ומטרידה מאוד. אני סובלת לעיתים מפעימות מוקדמות שלפי כל הבדיקות הכל תקין. נכנסתי לחרדה נוראית מהמצב וקיבלתי סרוקסט רציתי ברשותך לדעת האם הכדור יכול להחמיר פעימות מוקדמות??? המון תודה ממתינה לתשובתך.

התחיל מזה שאין שום סיבה להיות בחרדה בגלל פעימות מוקדמות. מצב לא מסוכן, ברוב המקרים לא דורש טיפול. אין קשר ברור בין סרוקסט ופעימות מוקדמות

ערב טוב לד''ר הנכבד. אני מאור ואני חובש בכיר במד''א וסטודנט לרפואה מאחר והיה לנו (לצוות שהיה נוכח במקרה) מקרה מסקרן עולה לי השאלה הבאה רק רגע אני אהציג תמקרה. מגיעים לאדון ב45 שנות לחיו אשר משפחתו מתארת אירוע סינקופה בהגעתנו חולה בהכרה מלאה וצלול לחלוטין ללא סימני מצוקה,יציב. מדדים תקינים למעט טכיקרדיה של 145 סדיר כמו כן בוצע אקג אשר סוכם כסינוס טכיקרדיה ועכשיו מגיעים להשאלה: במסמך הרפואי ישנה אבחנה :inappriate sinus tacycardia. הפרעת קצב זאת נדירה מאוד לפי מה שחיפשתי בגוגל. השאלה כמה באמת מצוות רפואת חירום מהכירים אותה? האם יש משמעות לאבחנה הזאת? למרות שבעצם הטכיקרדיה ממקור הסינוס שיכולה לנבוע מהמון סיבות . אשמח לתשובתך

יש כן מצב Inappropriate sinus tachycardia וישמשמעות למצב. לך כלסטודנט לרפואה מציע לעבור על הסיפרות. מה שקשור למקרה הספציפי שתיארת הייתי בודק טוב טוב האם האבחנה נכונה. לפני קביעת אבחנה של Sinus tachycardia שהיא 145 לדקה במנוחה יש לחשוב יותר מפעמיים ולשלול דברים אחרים ואם כן- סיבות לטכיקרדיה כזאת.

05/02/2018 | 16:03 | מאת: Tomer 30

שלום ד"ר הפסקתי לעשן לפני חודשיים בעזרת צ'מפיקס. הכל היה בסדר ונשארו לי עוד שלושה שבועות לקחת את התרופה. לאחרונה אני מרגיש את הלב שלי דופק לפעמים ולפעמים קצת כאבים בחזרה וסחרחורות. הייתי אצל הרופא. המדדים תקינים ובדיקת דם יצאה תקינה גם ( חוץ ממחסור בברזל). קשה לי להבין האם אני היפוכונדר ואלו תופעות לוואי רגילות של התרופה או האם להפסיק את הטיפול? אודה מאוד לתשובה זה מעסיק אותי ומלחיץ

תופעות שתיארת מתוארים בספרות כתופעות לוואי של התרופה. האם זה דורש הפסקתה- ממליץ להתיעץ עם רופא שלך

25/01/2018 | 11:39 | מאת: אוראל

שלום ד"ר , לפני כ5 חודשים עברתי אבלציה לאחר פרפור (לאחר לידה) בעקבות WPW מולד כעת יש לי קצת מידי פעם תחושת מיחוש בלב ועשיתי אקג למעקב. התשובה של האקג: subtle inferior non-specific repolarization abnormality בנוסף התחיל להיות לי בעיה עם היפר של בלוטת התריס. מה התשובה של האקג אומרת? תודה, אוראל

התשובה של אקג אומרת רק לרופא שמכיר אותך. תפנה לרופאים שלך. אני לא לתת תשובה מושכלת: לא יודע מה הפעולה שעברת (אבלציות הן שונות), מה התלונה שלך (לא ניתן להבין מהמידע שמסרת). ואולי הכי חשוב אני לא רואה אקג

18/01/2018 | 08:15 | מאת: יעל

שלום רב, אתמול בערב עשיתי במסגרת חוג פעילות אירובית שנקראת TABATA, פעילות אינטנסיבית כל 10 שניות עם הפסקה של 3 שניות ואחרי דקה של זה יש הפסקה של דקה אחת. אני בת 47 ולא עושה פעילות גופנית בכלל. לא רזה ולא שמנה. לא מעשנת ובדרך כלל בריאה. לאחרונה התחלתי קצת עם הליכות ולפני שבוע התחלתי עם חוג פילאטיס שהיה נהדר ואתמול עשיתי את הפעילות של ה TABATA. העניין הוא שהפעילות הזאת מעלה את הדופק מן הסתם אבל אני לא מצליחה להוריד את הדופק מאז. היה לי קשה להירדם בלילה בגלל זה ועכשיו בבוקר אני עדיין מרגישה פעימות לב מואצות. מדדתי 74 דופק בדקה, שזה בגבולות הנורמה אבל עדיין אני מרגישה דופק מהיר, שלא כבדרך כלל. שאלתי היא - האם זה מצב סביר שאחרי יום עדיין יהיה דופק מהיר? האם כדאי לעשות בדיקת מאמץ? אודה על התשובה

74 זה דופק תקין. אם יש דופק מהיר או דפיקות לב מפריעות מציע לפנות לרופא. בדיקת רופא ואקג רגיל כבר יכולים לסייע להבנת המצב.

14/01/2018 | 19:04 | מאת: חיים

התבקשתי לעשות הולטר 12 חיבורים והיום התקינו לי אך רק כשהגעתי הביתה ראיתי שיש רק 10 חיבורים. איך זה?

כן. נכון. זה לא טעות. 10 אלקטרודות, אך 12 חיבורים (אלקטרודות משומשות לא רק לחיבור אחד)

14/01/2018 | 12:34 | מאת: סיגלית

שלום רב לדוקטור גרגורי. שאלתי: האם יש סיבה שפעימות מוקדמות נעלמות לחודש וחוזרות??? וכך שוב ושוב. בת 47 מחזור לא סדיר. והאם מותר לטוס במצב כזה??? חוששת וחרדתית. למרות שכל הבדיקות תקינות. תודה ממתינה לתשובתך.

כן. זה מעפיין את ההפרעת הקצב הזאת- תקופתיות. בספרות גם ניתן למצוא רמזים שיכול להיות קשר עם שינויים הורמונליים קשורים למחזור. מותר לטוס, לטייל ולחיות חיים מלאים.

18/01/2018 | 19:49 | מאת: סיגלית

תודה רבה לדוקטור גרגורי. מודה לך על תשובתך. שבת שלום.

לד"ר שלום רב לאחרונה היו לי פעימות מוקדמות ממקור עלייתי שהפריעו לי מאוד בהרגשה. אקו לב תקין ,tsh תקין .אנמיה אין,דלקת אין . כל בדיקות הדם תקינות הקרדיולוג המליץ דרלין שעזר חלקית. לאחר כמה זמן המליץ על קרדילוק+טמבוקור שגם כן שיפר את המצב אבל הפעימות עדיין נישארו . לאחר תקופה של שבועיים הפסקתי את כל הכדורים כ הבנתי שעם או בלי הכדורים המצב זהה, ובלי הכדורים עדיף כי הרופא הסביר שזה לא מסוכן ושזה רק הרגשה לא נעימה . אני רוצה להדגיש שהדופק במנוחה היה לי בין 55-75 ( בלילה עם הולטר 40 )לפני כל התלונות שלי והכדורים . וברגע שהפסקתי את התרופות הדופק לא יורד פחות מ 90,100 גם במנוחה וגם בלילה ובמאמץ עולה מהר מאוד ל 150 + מאז שהפסקתי את התרופה עברו כמה שבועות וזה לא מה שניקרא ריבאונד . הרופא שלך שוב פעם לבדיקות דם שיצאו תקינות . הוא אמר לי שזה דופק לא חריג ושאני לא אשתה את הכדורים כי עם הדופק הגבוהה יש לי פעימות מוקדמות בודדות ביום . אבל להסביר לי למה הדופק במנוחה נהיה 90+ ולא 55+ הו לא יכול . אולי נתקלתה במקרה כזה ומה דעתך בעניין ? תודה

אין משמעות לדופק מוגבר 90-100 במנוחה. אולי כדי לעשות הולטר מבחן מאמץ. לשיקול דעת של הרופאים שלך. בגדול - מצב ממש לא מדאיג.

23/12/2017 | 11:26 | מאת: עידן

שלום רב, אני בן 35, סובל מעודף משקל בינוני, לא מבצע פעילות גופנית, לוקה בדום נשימה בדרגת חומרה בינונית בשינה וחרדות, וסובל מפעימה מוקדמת מדי פעם. אציין כי אתמול מדדתי לחץ דם והלחץ דם היה תקין, אבל הדופק היה מהיר במנוחה (110). אני עונד שעון דופק שמנטר את הדופק ולכן אני ער למצב הדופק שלי, שמתי לב שבמנוחה הרבה פעמים הדופק שלי עולה מעל 100 פעימות בדקה. כל מאמץ קטן , אפילו הליכה, עמידה הדופק קופץ ל-110 בערך. לפעמים אפילו בישיבה או בשכיבה הדופק שלי קופץ מעל 100. שאני רגוע לקראת שינה בשכיבה הדופק שלי יורד ל-80 בערך. השעון מנטר את הדופק במהלך השינה גם ואני רואה לפעמים קפיצות לדופק 90 ולפעמים או על 70, אין יציבות בדופק בשינה. סובל לפעמים גם מלחץ בבית החזה. בעבר סבלתי מהתקפי פאניקה וחשבתי שדופק מהיר והלחצים בחזה הינם סימן להתקפי לב והייתי הולך למיון ואמרו שאין בעיה וזה נובע מחרדות (זה היה לפני 5 שנים בערך ולא הייתי בעל משקף עודף). אני גם לפעמים מתעורר באמצע הלילה בתחושה שאני הולך למות (כנראה בגלל נושא הדום נשימה ומתעורר בבהלה מחוסר חמצן) ואז גם הדופק עולה ל-110 בערך. לפעמים אני הולך לישון בפחד שאמות באמצע הלילה מדום לב. האם יש אינדיקציות לפני דום לב שאפשר לזהות שזה מתקרב? כיום נוטל ציפרלקס ומטופל בטסטוסטרון, האם לדעתך הסימנים דורשים בדיקה של הלב? האם ייתכן שאחת מהתרופות הנ"ל משפיעות על הלב? - אני לא רוצה ללכת שוב לקרדיולוג ולגלות שוב שאלה תסמינים מהחרדות ושאני סתם היפוכונדר עם הפחד מהלב.

1. אין "אינדיקציות לפנידום לב" 2. לא נשמע שמדובר בהשפעה של תרופות התרשמותי: 1. מה מידת עודף משקל? יתכן מאוד קשר בין זה לדופק מהיר. 2. בכל מקרה מסיפור קצר שלך אני מתרשם שמה שחסר לך ראש וראשונה - זה פעילות פיזית. 3. יש גם השפעה של דום לב בנשימה על הדופק. האם זה מטופל? אני בכל זאת מציע לעלות את השאלות מול רופא משפחה במטרות הבאות: 1. טיפול להורדת משקל ע"י דיאטנית 2. התייחסות לדום נשימה בשינה 3. שאלה של צורך בבירור נוסף לניטור קצב (יתכן לא צריך) ואני כן ממליץ לך לעשטת משהו לעמצך- תתחיל פעילות פיזית! זה יפטור חלק גדול מבעיותך.

24/12/2017 | 20:28 | מאת: עידן

אני בעל עודף משקל של 15-20 ק"ג מהמשקל שאני צריך להיות בו. הדום לב בנשימה לא מטופל מכיוון שלא הצלחתי להתרגל ולישון עם מסיכת ה-CPAP, יחד עם זאת הרופא שינה אומר שייתכן שהרזיה יכולה לפתור את הבעיה. לגבי פעילות פיזית- אני חוזר מאוד עייף מהעבודה ואין לי כוח להתאמן.

אתה רואה שלא רק אני מציע לקחת את עצמך בידיים. אף אחד אחר לא יוכל לעשול את העבודה הזאת במקומך. פעילות פיזית במקרה שלך- חיונית ביותר. עייפות אחרי עבודה- תירוץ. לא הסבר. תתאמן לפני העבודה, אם כך.

20/12/2017 | 12:17 | מאת: זיו

שלום בשל הפרעות קצב שאני חשה מזה שלוש שנים והפרעת קצב חמורה שהייתה פעם אחת לאחר מבחן מאמץ החליטו בבית חולים תל השומר לבצע לי בדיקה שנקראת אג'מלין אמרו לי שיזריקו לי חומר ויבדקו את הלב במשך כ- 20 דקות מרפרוף באינטרנט לגבי הבדיקה מצאתי רק כתבה אחת ובה כתוב שהבדיקה מסוכנת שעלול להתרחש בעיה בלב תוך כדי הבדיקה ושהיא גורמת לבחילות והקאות ועכשיו אני חוששת נורא מהבדיקה. האם תוכל לשפוך מעט אור על הבדיקה ולומר לי האם היא באמת מסוכנת? האם אני צפויה לא להרגיש טוב במהלכה? כי הרופאה ששלחה אותי לבדיקה שידרה שבסה"כ מדובר בבדיקת אק"ג עם חומר בלי פירוט תופעות לוואי אודה לתשובתך זיו

בדיקה הזאת בטוחה. בכל בדיקה רפואית עלולים להיות סיבוכים, לכל תרופה עלולים להיות תופעות לוואי. הבדיקה מבתצעת כדי לעקוב אחרי שינויים באקג בזמן הזרקה של התרופה שמשפיעה על מערכת חשמלית בלב. תופעות לוואי בבדיקה נדירות מאוד.

18/12/2017 | 19:56 | מאת: דינה

שלום רב, בת 31, לפני כשנתיים עברתי אבלציה מוצלחת לAVNRT . במהלך בדיקת הEPS נמצא מוקד נוסף של AT שהוחלט לא לצרוב אותו. ההתקפים האחרונים לפני האבלציה היו מאד קשים ארוכים , הדופק הגיע ל240 והייתי חייבת לנסוע למיון. בכל אופן מאז אני מרגישה פעימות מוקדמות מהחדרים ומהעליות (בעיקר מהחדרים). לפני האבלציה לא הרגשתי אותן וגם לא הופיעו בהולטרים. אחרי האבלציה היו חודשים קשים של המון פעימות. וכעת הן מופיעות בגלים ימים מאד קשים שאני מרגישה המון, בעיקר בשעות הלילה כל כמה שניות. לפעמים גם כל פעימה שנייה. בשעות היום הן יותר מפוזרות ואחרי זה כמה ימים שקטים וחוזר חלילה. בזמן האחרון גם היו לי כמה אירועים של פעימות מוקדמות ומיד אחרי דופק מהיר פתאומי (אולי AT??). בכל מקרה ניסיתי קרדילוק לפעימות המוקדמות לא הרגשתי שיפור ומינון גבוה מוריד לי את לחץ הדם וגורם להרגשה לא טובה. יש לי מספר שאלות: 1. האם יכול להיות מצב שפעימות מוקדמות מחמירות יותר דווקא ככל שקצב הלב איטי יותר??? לכן אולי אני הרגשתי החמרה עם הקרדילוק והן מופיעות יותר בלילה? 2. התייעצתי עם כמה קרדיולוגים בנוגע לאופציות נוספות חלק אומרים לקחת טמבוקור כי אין ברירה ואני מאד סימפטומטית וחלק לא לגעת בזה. אני מאד חוששת לנסות לאחרי שקראתי את תופעות הלוואי. האם נהוג או אפשר לבקש בארץ לנסות טמבוקור במסגרת אישפוז בבית חולים? 3. מה יכולה להיות הסיבה לכך שאחרי כביכול אבלציה מוצלחת יופיעו פעימות מוקדמות בעיקר מהחדרים? הרי SVT זה הפרעה מהעליות אז אני מבינה פעימות מוקדמות עלייתיות אבל חדריות? 4. רופאים אומרים שהכי חשוב שלא תהיה בעיה במבנה הלב או מחלת לב ואז ההפרעות נחשבות לשפירות. כיצד יודעים באמת שאין בעיה כזו. דרך אקו לב או בדיקות נוספות? כל כמה זמן נהוג לבצע אקו לב? 5. האם קיים איזשהו טיפול חוץ מחוסמי בטא, תרופות מהמשפחה של טמבוקור ואבלציה? סליחה על האורך פשוט סובלת מהפרעות קצב כבר שנים תודה לך מראש

עם הפרהות קצב מתרידות שנים, פורופ - זה לא המקום לדיון. בכל זאת אשתדל לענות על השאלות: 1. לא. לא איפייני. 2. טמבוקור זאת תרופה שגם אני ממליץ הרבה. תופעות לוואי נדירות וכולן הפיכות, לכן אין צורך באשפוז. 3. הרגשה של פעימות מוקדמות די אופיינית אחרי אבלציה. סיבות הן שונות לדעתי, אך אין בדרך כלל קשר לאבלציה. 4. אקו זאת בדיקת הבחירה במקרים כאלה. 5. יש עוד תרופות, לדוגמה תרופות אחרות אנטיאריטמיות, מעקבי סידן. אבלציה תמיד באה בחשבון במקרים קשים. באופן כללי פעימות מוקדמות ברוב המקרים אלו הפרעות קצב שפירות. אם עדיין יש ספיקות אני ממליץ בחום יעוץ נוסף של אלקטרופיזיולוג.

18/12/2017 | 12:12 | מאת: nicola

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

זה פורופ בנושא של הפרעות קצב. לא מרפאת קרדיולוג. נא לפנות לקרדיולוג המטפל

14/12/2017 | 01:22 | מאת: חיים

שלום רב! תוכל בבקשה להסביר במספר מילים ובשפה פשוטה מה זה אומר והאם כדאי לי להתייעץ עם מומחה? "מבחן מאמץ 10/2017 בצע פרוטוקול ברוס במשך 11 דקות דופק 181 שהוא 96% מהמטרה עומס 12.4 METS ריבוי PACS בהתאוששות עם מורפולוגיה זהה עם גלי P שליליים בקיר תחתון וחיבורים לטרלים, שטוחים ב AVI ו- +/- ב AVR. האם יש עבוי של הלב? תודה! אני בן 33 ללא תרופות

שלום. אם בשפה הפשוטה מדובר בפעימות מוקדמות מעליות. משמעות של הפרהות קצב מסוג זה שונה ממקרה ממקרה. ברוב המקרים מדובר בהפרעת קצב לא מסוכנת, לא תמיד דורשת טיפול. עכשיו מתחילים להסתבך: 1. למה עשו את המבחן? 2. מה ההיסטוריה שלך? 2. של מי השאלה לגבי "עיבוי לב"? לפי דעתי יותר קל לשאול את הרופא שהזמין את הבדיקה.

12/12/2017 | 23:22 | מאת: נעמה

שלום רב, אני בת 40, בריאה ולא נוטלת תרופות. כבר שנים רבות יש לי אחת למספר חודשים תחושה פתאומית של עלייה חדה בקצב הלב אשר נמשכת מספר שניות ומלווה בתחושה של העדר אוויר. התחושה הינה באזור החזה בלבד. כעבור מספר שניות עובר כלא היה. בתופעה יכולה להתרחש בכל עת - מנוחה או מאמץ. האם יש צורך בבדיקה מעמיקה? תודה רבה.

שווה בדיקה. מציע לדבר עם האופר המשפחה.

06/12/2017 | 10:58 | מאת: בטי

שלום רב, סובלת מהחסרת פעימה בכל כמה פעימות. לפי האק"ג ובדיקות ההולטר שעשיתי יש מוקד אחד חדרי לפעימות המוקדמות. אקו לב תקין ללא ממצאים משמעותיים. הולטר אחרון נמדדו פעימות מוקדמות בהיקף של 2500 ליממה כולל זוגות ורצפים. אני מרגישה כל החסרת פעימה . במיוחד אחרי מאמץ אך גם במנוחה יש החסרה של פעימה בכל כמה פעימות (ברצף). מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג שהוגדל ל-5 מ"ג ללא הצלחה יתרה. לפעמים מרגישה חוסר יציבות בעת התרחשות הרצפים וגם לחץ הדם יורד כתוצאה מהגברת המינון. האם לאור העובדה שהאקו לב תקין יש צורך בבדיקות נוספות כמו mri? האם יתכן כי משהו מתפספס ולא עולים על הסיבה? הקרדיולוג המליץ על הוספת טמבוקור, אך אני חוששת להתחיל עם טיפול כזה בהיקף כזה של פעימות מוקדמות. מצד שני, זה מאד פוגע באיכות החיים. האם ייתכן כי שינוי חסם בטא (במקום קרדילוק) יהיה יעיל יותר? ויסייע סימפטומטית? האם לאורך זמן אי טיפול בפעימות ע"י תרופה נוגדת הפרעות (כמו טמבוקור) עשוי לגרום לנזק ללב? תודה וסליחה על האריכות. בטי

1. מציע לבדוק תגובות שלי בנושא בפורום הזה 2. שינוי חוסם ביטא לדעתי לא יועיל 3. ניתן בכלל להפסיק טיפטל ללא סכנה, אך זה לשיקול דעתך יחד עם הרופאים שלך 4. תוספת טמבוקור הגיונית לטיפול בשל השפעה של הפעימות עליך 5. קיימים גם טיפולים לא תרופתיים 6. ביצוע MRI נשקל בכל מקרה ספציפי- לא תמיד צריך מציע לקבל יעוץ מסודר של מומחה בהפרעות קצב. אני רואה שזה משפיע על החיים שלך. זה מקרה שצריך לסגור כל הקצבות ולענות על כל השעלות ביעוץ, לא בפורום.

27/11/2017 | 11:13 | מאת: agy

שלום ד"ר, בת 51 סובלת מPSVT. כבר חודש וחצי שיש בתדירות יותר נמוכה. אקו לב ובדיקת מאמץ תקינים. בגלל תלונות חוזרות שלי הקרדיולוג שולח אותי למיפוי לב. (פוחדת!!). מטופלת בeuthyrox מזה שנים בגלל תת פעילות בלוטת התריס. ואני שואלת את עצמי האם יכול להיות קשר בין PSVT לבין ה euthyrox. בחודש אחרון הרופא הוריד לי מינון ל600/שבוע, ז"א בשבת לא לוקחת כדור וכמו קסם, כבר 3 שבתות שחזרתי לפעילות גופנית של שעה וחצי, שעה הליכה מהירה וחצי שעה ריצה (זה לא קרה לי חודשים). מה שכן, אני לא מרגישה ממש כמו שלפני חצי שנה, הרגשה מוזרה שבתחילת ההליכה, מרגישה כאילו הלב תכף יוצא מהמקום אבל ברגע שאני מתחילה לרוץ הכל תקין ורגיל, דופק מהיר אבל רגיל. וכך כל החצי שעה, יכולה גם יותר אבל הרגליים כבר עייפות וחוזרת להליכה מהירה, ושוב, דופק מהיר , לא רגיל כאילו הלב לא במקום ותכף יוצא החוצה. אגב, בזמן הזה אני משתעלת וזה מרגיש שזה מפסיק את זה לכמה שניות ושוב חוזר. הרגשתי אותו דבר בזמן הבדיקת מאמץ ועדיין הרופא אומר שהבדיקה תקינה. יש לציין שהSVT התחיל לי לאחר חצי שנה בערך אחרי שינוי התרופה מאלטרוקסין לeuthyrox. האם יתכן שבגלל שבאותו יום אני לא לוקחת euthyrox אז אני מצליחה לרוץ ? למרות שבידקת המאמץ תקינה, אני יודעת שמה שאני מרגישה בהליכה מהירה (שיעול ודופק לא רגיל) הוא חדש ולא רגיל לי , האם לא מסוכן בכל זאת לעשות פעילות גופנית? האם אתה גם ממליץ על בדיקת מיפוי לב? תודה ד"ר והמשך יום נעים

1. יש סוגים שונים של SVT וחשוב לדעת על מה מדובר 2. יש טיפולים יעילים ל-SVT וחבל לסבול מזה ולא לקבל טיפול 3. תיאורטית יכול להיות קשר שין טיפול ב-Euthyrox וסוגים מסןימים של SVT 4. פעילות גופנית בשום פנים ושאופן לא מסוכנת ב-SVT 5. מיפוה לב זזאת פעולה עם סיכון נמוך מאוד. האם צריך לעשות אותה? אני לא יכול למליץ או לא להמליץ בלי להכיר סיפור קליני במלואו.

27/11/2017 | 18:04 | מאת: agy

,תודה ד"ר. 1. איך ניתן לדעת על איזה סוג SVT מדובר? 2. אם אתה מתכוון לטיפול בצריבה? לפי מה שקראתי, הרבה פעמים זה חוזר ועדיין זה בדיקה פולשנית שאני לא מתלהבת לעשות! 3. האם מספיק לי להפסיק כמה ימים את הeuthyrox כדי לבדוק אם יש קשר? 4. שמחה לקרוא שאני יכולה להמשיך בפעילות גופנית!! תודה. 5. מה הסיכון במיפוי לב? הבהלת אותי. אני לא יודעת אם צריך או לא אבל איך אפשר לדעת מאיפה בא מה שתיארתי מקודם בזמן הליכה ? יש בדיקה שבודקת את זה? אם זה קרה לי בזמן בדיקת מאמץ ויצא שהבדיקה תקינה אז ........מאיזה כיוון עוד אפשר לבדוק?

1. דרכים הם שונות. מציע לדון עם המומחה 2. לא נכון. תלוי בסוג SVT. הצלחה עד 95% 3. לא להפסיק שום דבר. לדבר עם רופאים 4.כן 5.ממש לא הבהלתי. אמרתי באופן ברור שסיכון במיפוי הוא נמוך. 6. שאר השאלות- לא כאן. אמרתי כבר. אני יכול לתת יעוץ, אני מתייחס למידע דל שיש לי כאן אני מציע בחום לשאול את השאלות אצל רופא המטפל, אצל קרדיולוג. במרפאה. לא בפורום

22/11/2017 | 20:14 | מאת: לי

שלום ד"ר, אני בת 28,סובלת זמן רב מדופק מהיר (סינוס טכיקרדיה).דופק מהיר זה מתבטא בעיקר כשאני הולכת קצת יותר מהר מהליכה איטית ,כשאני עולה במדרגות וגם במנוחה הדופק לפעמים מהר בסביבות 95. לכן אני באופן עקרוני הולכת לאט ואם עולה מדרגות אז אני עולה ממש לאט . עשיתי בדיקות רבות-בדיקות דם רבות,אקו לב במאמץ,הולטר לב, אקו לב ומבחן מאמץ.כל הבדיקות תקינות. אתמול קרה לי מקרה בו נתקעתי במעלית,נלחצתי מאוד ולכן הדופק היה ממש ממש מהיר .כשיצאתי מהמעלית עליתי ברגל 5 קומות עם דופק ממש מהיר (הרגשתי מאוד לא טוב בזמן העליה במדרגות-סחרחורת וקושי לנשום אבל המשכתי) .מדדתי דופק כשעה אחרי העליה והוא היה 106. היום בבוקר הדופק היה 87 אבל מהיום בבוקר אני מרגישה קושי לנשום וסחרחורת ושאלתי היא האם יכול להיות שזה מהלב? האם יכול להיות שנגרם נזק ללב בגלל שהגעתי לדופק מאוד מאוד מהיר מהלחץ ועליתי עם דופק גבוה כזה עוד 5 קומות כשאני אף פעם לא עולה במדרגות? האם זה מסוכן?

1. לא יתכן נזק ללב בשל דופק 109 ובגילך אפילו מדופק 200. 2. דופק 109 אחרי מאמץ- זה תקין לחלוטין 3. בירור לבבי שהיה תקין מצביע על לב תקין 4. חבל שאת מגבילה את עצמך בפעילות פיזית. אני ממליץ בחום להתחיל להתאמן. כך דופק רק יסתדר - עם הזמן. אפילו אם במנוחה דופק 95, זה לא אומר שבמאמץ הוא יעלה יותר מדי. כמה שיותר תתאמני, ככה הדופק פחות יעלה במאמץ. בהצלחה!!

22/11/2017 | 14:23 | מאת: סיגלית

תודה רבב על התשובה המהירה. האם אתה מסכם את הבדיקה כתקינה? והאם צריך טיפול לזה? תודה רבה.

נא לפנות לרופאים. לא יכול לתת יעוצים במסגרת פורום

21/11/2017 | 16:40 | מאת: סיגלית

דוקטור גרגורי היקר. הוספתי תגובה אם תוכל בבקשה להתייחס אודה לך מקרב לב. תודה. סיגלית

ראי

21/11/2017 | 12:31 | מאת: בילי

שלום ד"ר גולובצ'ינר, בשנים האחרונות אותרו פעימות מוקדמות חדריות בהולטרים שונים שביצעתי. לאחרונה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות החדריות- נמצאו בהולטר 2060 פעימות ביממה כולל 99 זוגות ברצפים. אקו לב אחרון בקיץ היה תקין. באקו הנוכחי לפני כשבועיים ממצאים תקינים, אך במהלך הבדיקה הטכנאי רמז כי רואה רטט במחיצות שמתאים לתבנית של lbbb ושאגיד זאת לקרדיולוג. ביצעתי אק"ג בקופה - לטענת הקרדיולוג האק"ג הבסיסי תקין ולא רואים עדות - lbbb האם יכול להיות שהתגברות הפעימות המוקדמות יצרה בעיה חדשה של lbbb? האם ייתכן כי ממצא זה נראה באקו לב ע"י הטכנאי אך לא בא לידי ביטוי באק"ג בסיסי? האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה

קרוב לוודאי בזמן ביצוע אקו הטכנאי ראה פעימות מוקדמות. הם כן גורמים לתנועה דומה ל-LBBB. אין משמעות לדבר.

19/11/2017 | 13:03 | מאת: סיגלית

שלום רב דוקטור גרגורי, מה שלומך? שוחחנו לפני חצי שנה בערך בנושא שהטריד אותי מאוד והוא: נושא הפעימות המוקדמות. במשך חודשיים וחצי סבלתי מהתופעה, ביצעתי מספר בדיקות והם; אקו לב פעמיים. ההוחטר לב pvcs 13 .צילום חזה ובדיקות דם תקינות. יום אחד החלטתי להפסיק את הטיפול בסרטקסט מהחשש לפעימות. ואכן כשהפסקתי הסתיימו הפעימות למשך 3 חודשים כאילו ולא היו. שמחתי והתחלתי להנות מהחיים. אך לצערי הרב ביומיים האחרונים שוב הרגשה של פעימות מוקדמות. וזה ממש מפחיד אותי.רק לפני חצי שנה עברתי את כל הבירורים והבדיקות ונשללה בעיה לבבית. יש לציין שבשבוע האחרון עברתי ימים לא קלים בכלל. מה לדעתך הפיתרון? אני פשוט מיואשת וחרדה מאוד. תודה רבה . ממתינה לתשובתך. סיגלית.

מבחינת פעימות מוקדמות אין סיבה לדאגה. אני די בטוח שכבר קודם הסברתי שזאת לא הפרעת קצב מסוכנת.

21/11/2017 | 16:03 | מאת: סיגלית

שלום רב דוקטור גרגורי יש לי בקשה . היום ביצעתי אקו לב שבו נאמר: חדרים ועליות בגודל תקין. התכוןצות החדר השמאלי והימני תקינים. פתיחת ארבעת המסתמים תקינה( עלים עדינים) המסתם האורטלי בעל 3 עלים. שורש האוארטה העןלה ברחובו תקין. המחיצה בין עלייתית ללא פגם. דופלר: זרימה תקינה דרך המסתמים ללא עדות לדלף. והדבר שהכי הבהיל אותי עד מאוד הוא: ההענות הדיאסטולית של החדר השמאלי ירודה במידה קלה. בבקשה דוקטור לא שמתי לב לזה כשהייתי אצל הרופא. האם תוכל בבקשה להסביר לי עם זה מסוכן? אודה לך מאודדדדד. תודה רבה . סיגלית.

דברי עם הרופאים שלך. לא מסוכן

14/11/2017 | 17:33 | מאת: גל

בת 59 ונוטלת רק יטוירוקס. נמצאה לי בבדיקה לצפיפות עצם אוסטופניה באגן והומלץ לי לקחת כל יום סידן. העם נטילת סידן יומיומית יכולה לפגוע בלב או להגביר ארועי לב? האם יש עדיפות לסידן קרבונאט או סידן אמורפי? תודה רבה.

מבקש לשים לב על נושא הפורום- הפרעות קצב. תוספות סידן לא פוגעות בתפקוד הלב.

03/11/2017 | 12:15 | מאת: מאור

שלום אובחנתי כסובל Preexcjtation syndrome short pr interval Lown Gonon Levine syndrome With multiple episodes of syncope and reduces functional capacity not controlled by beta והומלץ לי על אבלצייה? אשמח אם תיתן לי מידע על תסמונת הנ''ל? וקרדיולוג אמר לי שקיימת חשיבות רבה לאבלציה במקרה שלי מכיוון שתסמונת מכניסה אותי לסיכון חיים האם אתה תומך בטענה זאת?

המצב בנוכחות סימפטומים כן מצביע על צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית - EPS ואבלציה. האם קיימים סימםטומים או לא אני לא יכול לקבוע על בסיס מידע שבשאלה. היו אירועים של איבוד הכרה? באלו נסיבות? האם באמת יש ירידה ברמה התפקודית ואם כן, האם קשור למצב ההולכה? האם יש תיעוד של הפרעות קצב? אלה השאלות שהייתי שואל.

06/11/2017 | 20:02 | מאת: מאור

בהמשך לתשובתך,תועד פעם אחת SVT קצר שחלף ובשאר פעמים סינוס טכיקרדיה עם PR קצר וצניחות ST ללא ממצא נוסף,יש לציין דופק מהיר מקדים את אירוע של איבוד הכרה,ואכן קיים פגיעה בתפקוד יום יומי.

לא בטוח עד כמה קשיים בתפקוד יומ-יומי קשורים ל-LGL. אם אני מבין נכון כן היה איבוד הכרה. אז - ראה התשובה הראשונה שלי

שלום רב לפני כחודש וחצי הייתי מועמדת לניתוח השלמה של בלוטת התריס עקב גידול בבדיקת רופא מרדים טען שהאק״ג לא תקין ומצויין גל T שלילי v1-v6 ברקע vt יציב מטופלת תרופתית טמבוקור דרלין ללא תלונות קרדיאליות כרגע הניתוח בוטל עד לבירור קרדיאלי כולל הולטר ואקו דובטמין הענין שאין לי תלונות והשאלה מה יכול להיות הסיבה לשינוי כזה כמו כן הקרדיולוג כתב אבחנה של קרדיומיופתיה משנית מה זה אומר ?? יש טיפול

לא ניתן על בסיס נתונים דלים לתת תשובה ברורה. אם קרדיולוג איבחן קרדיומיופטיה- כדי לדבר אתו ולבקש הסבר.

אחד הסיבות לקרדיומיופטיה "משנית" זאת הפרעת קצב עליה לא כתבת בבירור

31/10/2017 | 12:40 | מאת: חיים

גיל 62 עברתי בשנת 2001 אוטם בשריר הלב יחסית קטן. מתפקד טוב. במהלך השנה האחרונה ביצעתי מיפוי לב במאמץ ולא היה משהו חריג. בחודשים האחרונים הבחנתי בדופק נמוך הנע בין 45 דופק ל - 80 חשבתי אוליי הקצב הלא סדיר נובע מלקיחת אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת התריס. לכן, הפסקתי לבינתיים כדי לעקוב אחרי הדופק. להלן תוצאות הבדיקה שנעשתה במהלך 48 שעות: ביממה הראשונה - מהירות מינימלית: 64 מהירות מקסימאילית: 114 מהירות ממוצעת: 78 הפרעות קצב חדריות VPC'S: הפרעות קצב על חדריות APC?S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו כ5% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרוביםמאד לפחות 12% מכלל הפעימות. נצפו 1040 קטעי ביגימיניה עד 8 שניות- 5מחזורים, 342 קטעי טריגימיניה עד 25 שניות- 11 מחזורים.נצפו 2 זוגות ו שלשה יחידה. הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי ביממה השנייה - הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 55 מהירות מקסימאילית: 110 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC'S: הפרעות קצב על חדריות APC?S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו 2.6% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרובים מאד לפחות 7.2% מכלל הפעימות. נצפו 250 קטעי ביגימיניה עד 33 שניות- 23מחזורים, 126 קטעי טריגימיניה עד 6 שניות- 3 מחזורים.נצפו 2 זוגות . הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי

1. מציע לא לעשות שינוי תרופתי בלי יעוץ רופא ובמקרה שלך בדיקות דם. 2. בהולטר- פעימות מוקדמות

שלום רב, עקב פעימות חדריות מרובות כולל שלשות (3500 ביממה) וברצפים המליץ הקרדיולוג להגדיל מינון קרדילוק. מ2.5 מ"ג ליום ל5 מ"ג ביום. התחלתי להרגיש גלי הזעה, הן ביום והן בלילה ומרגישה אותן בעיקר כשעתיים שלוש אחרי נטילת הכדור . זה מציק מאד. האם יתכן קשר בין התרופה להזעה? האם כדאי לשקול חסם ביטא אחר? תודה

תופעת לוואי לא אופיינית לקרדילוק, אך לא ניתן לשלול לחלוטין. כן אפשא להחליף תרופה. קיימות גם אפשרוות אחרות לטיפול- יש לדון עם קרדיולוג המטפל.