Wpw נעלם במבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

23/06/2023 | 17:33 | מאת: ליז

במבחן מאמץ נראה שה wpw נעלם בשיא מה זה אומר שנעלם wpw במאמץ? תודה

אתחיל מהגדרות. רני מבין שגם רופאים משתמשים בשמות האלה לא תמיד נכון, אך טוב לנו לדעת. WPW זאת תסמונת. היא בנויה מ-2 מרכיבים. א) ממצאים מסוימים באק"ג - נקרא Preexcitation שגורם להופעה של "גלי דלטא". ב) הפרעות קצב. אם יש רק שינויים באק"ג ואין הפרעות קצב זה לא WPW, זה Preexcitation per ECG. עכשיו לגבי מבחן מאמץ. מטרה של מבחן מאמץ בנוכחות שינויים באק"ג בלבד זה לראות האם באמת "גל דלטא" נעלם במאמץ. אם כן, זה נותן מידע על תכונות של מוליך נוסף בלב שגורם לשינויים האלה. יותר מדויק- מהירות הולכה בו. אבל, לא כל נעלמות היא עוזרת באבחנה. יש קירטריונים מסוימים. במילים אחרות לא כל נעלמות היא מלמדת.

מנהל פורום הפרעות קצב לב