פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
446 הודעות
444 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

03/12/2018 | 15:05 | מאת: מורן מורן

היי, עשיתי 2 בדיקות הולטר בחודשים האחרונים- בבדיקת הולטר שביצעתי בשבוע שעבר התקבלו התוצאות: קצב מינימלי: 56 קצב מסקימלי: 128 ממוצע 90 הפרעות קצב חדריות- PVCS- 44998 (כ-39% מכלל הפעימות) בפיזור הומוגני מהם 4175 בודדים. הרבה ביגמניות טריגמניות. 62 צמדים. הפרעות קצב על חדריות PACS- מעטים בודדים. הפרעות הולכה-לא שינוי ST- לא בספטמבר, לאחר מקרה בודד של התעלפות, עשיתי הולטר בפעם הראשונה ואלו היו התוצאות: הפרעות חדריות נצפו pvcs: בכמות גדולה, עד 2021 פעימות בודדות לרוב ממקור אחד. לעיתים בביגמיניה וטריגמיניה. הפרעות קצב לב על חדריות apcs: יחידים, בהקלטה. הפרעות הולכה: אין. הקצב הבסיסי: סינוס. מהירות מינימלית 53 מהירות מקסימלית 111

למיטב הבנתי, כבר קיבלת יעוץ מסודר

30/11/2018 | 12:28 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

מציע לשאול אצל רופא המטפל או בפורוםה מתאים. נושא של פורום הנוכחי- הפרעות קצב לב

29/11/2018 | 23:34 | מאת: דן

בן 69. לפני 4 חודשים נמצא בהולטר לב שיש לי הפרעות חדריות PVC בכמות מרובה מאוד- 40260, קצב סינוס ללא הפרעות הולכה ושינויים ב ST. מומחה בהפרעות קצב קבע לקחת ט פעמיים ביום 100 מג + קרדילוק 1.25 פעם ביום. לא הסתדרתי עם המינון הנ"ל כי עשה עצירות רצינית ולקחתי רק חצי מהמינון של טמבוקור פעמיים ביום,בלי קרדילוק. בהולטר חוזר שעשיתי יצא 20500 (24%) PVC ( שליש BIGEMINY ושני שליש TRIGEMINY),ללא PAC, ללא הפרעות על חדריות,ללא הפ' הולכה או ST. יש לציין שאקו לב תקין ואני לא מרגיש סימפטומים מיוחדים מהפעימות המוקדמות. אמור ללכת לביקורת נוספת.רוצה דיעה נוספת. האם יש סיכון עם כמות כזו של PVC וחייבים להוריד או שאפשר לחיות עם זה ואם יכול להיות שזה גם יעלם מעצמו. תודה

כמות כזאת של פעימות מוקדמות כן דורשת טיפול. מציע בביקור הבא לדון עם המומחה באפשרויות טיפוליות

02/12/2018 | 12:53 | מאת: דן

תודה ד"ר. הלכתי למומחה (בשיבא) והוא אומר שאם ה PVC'S לא מפריעים לי במיוחד ובהתחשב שאין נזק ללב (אקו תקין) אז אין שום צורך בטיפול תרופתי או בצריבה. מעניין אותי לשמוע עוד דיעה - אם בכל זאת עדיף טיפול תרופתי כדי למנוע נזק אפשרי בעתיד. הרבה תודה

תמיד אפשר לקבל דעה שניה.

03/12/2018 | 10:28 | מאת: דן

יכול לומר מה דעתך בעניין - יש סיכון אם לא מטפלים בעניין כל זמן שלא במיוחד מפריע לי, או שעדיף לטפל עם תרופות או בצריבה? הרבה תודה

שלוםרב מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים בבטן ודפיקות לב לעיתים מהירות לעיתים חזקות ביחד ולחוד עברתי בירור קרדיולוגי אקג הולטר פעמיים אגרומטריה ואקו הכל יצא תקין בדיקות דם הכל תקין אולראסאונד בטן תקין בדיקת נשיפה תקין אנדרו סקופיה תקין מה יכול לגרום לכאבי בטן ודופק? אני לא נוטל תרופות ולא בחרדה כלל התסמינים באים ביחד והתחילו ביחד ככה שזה לא שני מחלות שונות אני אובד אצות פעם בחודש זה תוקף אותי

קשה מאוד לתת תשובה ברורה במסגרת פורום. רק במסגרת יעוץ מסודר, אחרי בדיקה של כל הבירור שבוצע. כן יכולים להיות הפרעות קצב שגורמות למיחושים בבטן, אך אני לא יכו לדעת האם מדובר בזה.

22/11/2018 | 22:30 | מאת: משה

שלום דוקטור אני בן 31 מזה כחודש אני מרגיש מן כבדות בלב לא חודש רצוף אלא הולך ובא, היום הייתי אצל רופא משפחה שעשה לי בדיקות רגילות לחץ דם תקין דופק במנוחה היה גבוה 90,שזה נדיר הדופק הזה שנמדד לי אני לרוב על דופק 70... עשיתי אקג שהרופא משפחה בדק והוא היה תקין. לטענת הרופא משפחה זה יכול ליהות סטרס לחץ הוא הביא לי ויטמנים, שאלתי אליך דוקטור דופק 90 במנוחה לא יכול לעשות בעיות ? ומדוע זה קורה ? אציין שבשנים האחרונות אני עושה המון פעילות גופנית, עושה תקופה מפסיק וממשיך אחרי תקופה, תודה מראש על התשובה

דופק 90 במנוח אומנם קצת יותר מהיר מהממוצע, אך במסגרת קצב תקין. לא גורם לבעיות. מבחינת פעילות גופנית אין הגבלות

13/11/2018 | 13:52 | מאת: משה

mvp בינוני מרגיש בדרך כלל טוב אך יש לי הרגשה הפרעות קצב מטופל 1\2 כדור נורמה לול אך הכדור גורם לתופעת לוואי סחרחורת בהליכה משתעל מדי פעם עשיתי הולטר לב בעליות נצפו הפרעות

לא הבנתי את השאלה. על בסיס מידע שהועבר לא ניתן לתת תשובה מוסקלת.

11/11/2018 | 12:25 | מאת: ורד

שלום רב, בת 40. בריאה. נוטלת ליפיטור בעקבות היפרכולסטרמיה משפחתית. היסטוריה משפחתית של אב ואח שנפטרו באופן פתאומי (בנתיחה זיהו חסימה בלב). לאחר המקרה האחרון נבדקנו כל המשפלה אצל פרופסור ידוע (אלקטרופיזיולוג). בצענו אדוניזין טסט ובורגדה טסט באיכילוב. לא נמצאה בעיה והבדיקות יצאו תקינות. כיום, מבצעת במשך 10 שנים כל שנה ארגומטריה, הולטר, אקג ואקו לב במאמץ. עד כה כל הבדיקות היו תקינות. ב- אקג האחרון הקרדיולוג של הקופה טוען לחשד תסמונת בורגדה סוג 2. האם יתכן שעד כה, כולל הבורגדה טסט באיכילוב לא עלו על הבעיה? האם זה יכול להתפתח עם השנים? תודה רבה

אחרי כל הבדיקות שבוצעו בעבר לא סביר. מציע לפנות לאיכילוב לביקורת ולהביא תרשימי אקג בהם עלה חשד לברוגדה.

05/11/2018 | 11:55 | מאת: דני

פער לא מובן בין התוצאות לדברי הקרדיולוג על פיהן. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ואפילו שכושרי משתפר, בעוד שכתוב כל כך הרבה לא בסדר. מה מצבי??? בן 73, בריא, ללא תרופות, פעיל גופנית ומנטלית. * אקו-דופלר: אאורטה עולה 32,פרוזדור שמאלי D-2 33, קוטר חדר שמאלי בסיסטולה 24, קוטר שמאלי בדיאסטולה 38, עובי מחיצה בין חדרית 11, עובי דופן אחורית 9. תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל תקין ותקין, LVWMI 22/22, מקטע פליטה חדר שמאל 55-64, תפקוד כולל חדר שמאל תקין, חדר ימין תפקוד תקין, סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. לחץ ריאתי עד 32 ממ כספית. אאוסטכיאן וולב. * ארגומטריה: במנוחה: קצב לב 72, לחץ דם 130/80, דופק מקסימלי מצופה 148. במהלך המבחן BRUCE: 8 דקות שלב 3. קצב לב 138. לחץ דם בשיא 180/80. % מהדופק המקסימלי 93.2. הפרעות קצב במאמץ / התאוששות - נצפו. ללא צניחת ST. אקג להתחלתי תוך דקה. המלצה לפעילות גופנית. סיכום: הדופק שהושג 138, % מהמקסימלי 93.2, הבדיקה ארכה 8 דקות. פעימה חדרית מוקדמת. ללא שינוי אקג. תודה.

מציע לדבר עם רופא המטפל. יש לקחת בחשון כל הממצאים, לדבר, להעריך מצב.

ד"ר, הרופא אומר שהכל בסדר, אבל הקביעות הבאות הן שמטרידות אותי. באקו: "אי ספיקה מיטרלית קלה". "אי ספיקה אאורטלית קלה". אאוסטכיאן וולב". בארגומטריה: ""הפרעות קצב נצפו". "פעימה חדרית מוקדמת".

אז צריך לשאול אותן שאלות אצל רופא. אני עונה לשאלות כאן. שאלות נקודתיות. כלליות. זה לא מקום לקבל יעוץ

03/11/2018 | 20:01 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

אבי שלום. אני מכווה שאתה לא מצפה כאן להרצאה לנושא החייאה. תשובות קצרות: 1. מוח תמיד בקשר עם לב כמו עם כל איבר אחר. אין למוח "דפיברילטור מובנה" ששולח שוק חשמל ללב. הלוואי. לא היינו צריכים דפיברילטרים. 2. אין זמן מדויק. זה תלוי בהרבה מאוד גורמים. היסרדות אחרי דום לב קשורה באופן ישיר לשמן בו לב לא פעל. במילים אחרות - במשך המתנה להחייאה ויעילותה. בכל מקרה מדובר בדקות ספורות שגוף יכול להתאושש אחרי הפסקת פעילות הלב. 3. סיכונים אחרי דום לב במידה בוצעה החייאה מוצלחת ולב הוחזר לעבודתו - פגיעה באיברים. האיבר הנפגע הראשון זה מוח, אבל בהמשך ישנה פגיעה באיברים אחרים כגון לב עצמו, כליות, כבד וכו'

29/10/2018 | 14:47 | מאת: אהרון

שלום, אני בן 52. בבדיקת הולטר 5700 vpc בפיזור אחיד על פני יממה. 11 apcs. אין מחלת לב ברקע. מרגיש טוב. מה המשמעות ?

פעימות מוקדמות הן הפרעות קצב שכיחות. ברוב מקרים ללא השפעה על בריאות. משמעות של ממצאים בהולטר שבוצע אני מציע לבדוק עם הרופא המפנה לבדיקה. הגישה תלויה בהרבה מרכיבים.

13/12/2018 | 16:23 | מאת: אהרון

רוצה לציין שהתחלתי לקחת 420 מ"ג מגנזיום ביום והפעימות המוקדמו נעלמו. ד"ר, האם מגנזיום ידוע כאפקטיבי או שזו סתם מקריות?

23/10/2018 | 22:39 | מאת: אברם

שלום, בן 66, נוטל טריטייס 2.5 מג פעם ביום (מעל 10 שנים)וגלוקומין פעם ביום .לחץ דם תקין .מזה כשנתיים אני רוכב פעם בשבוע(בשבת) כ 35 קמ באופניים ובמהלך השבוע לא עושה פעילות ספורטיבית. כשאני מודד דופק במנוחה הדופק הוא 88 . האם זה תקין ? והאם אני יכול להמשיך פעילות זו באופניים ללא חשש?

דופק 88 במנוחה זה תקין

21/10/2018 | 22:20 | מאת: אלונטל

שלום , אני בן 37 חש בשנה האחרונה מידי יום פעימת יתר או פעימות מוקדמות(לא יודע כלכך מה ההבדל) בין פעם לשלוש פעמים ביום , אין לי בעיות לב או במשפחתי , אני עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע אינטנסיבי אך אני מקפיד ביצוע ומעקב עם שעון דופק . עברתי בדיקת אקו לב - תקין עברתי בדיקת מאמץ - תקין וכושר גבוהה עברתי אולטראסאונד לב - תקין עברתי בדיקת הולטר - ללא ממצאים דופק במנוחה 50-55 פעימות אלו מטרידות ולא נעימות מאוד , אני חש לעיתים בפעימת יתר כיווץ חזק מצד ימין של הלב , לעיתים זה חוזר כאשר אני במקלחת חמה או מתכופף מהר, אני יעיד על עצמי שאני קצת חרדתי, אני מרגיש שלמרות טענותיי הקרדיולגים לא ממש מתייחסים לכך מכיוון שהבדיקות תקינות , שאלתי היא האם יש מה לעשות בנושא כגון אבלציה? האם יש צורך בבדיקה מעמיקה כמו צנטור מאבחן? הקרדיולוגים שבדקו אותי טענו שאין מה לתת במצבים שכאלו ותרופות רק להחמרת המצב ושצריך ללמוד לחיות אם זה , האם זה נכון ? תודה,

קודם כול אני מציע כן להאמין לרופאים שלך. ואני בטוח שתבין אותי. זה שהרופאים שלך מסתמכים על הבדיקות - נכון ביותר וזה לא אומר שהם מתעלמים מהתלונות שלך. פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב שכיחה והיא לא משמעותית. זאת אומרת- אין השפעה על בריאותך. ברוב רובם של המקרים אין צורך לטפל בזה, בוודאי לא מתחילים מפעולות פולשניות. על בסיס נתונים שהעברת במידה ויש פעימות מוקדמות (לפי תלונותיך) הם בכמות מזערית (לא נמצאו באף בדיקה) - המשמעות היא שאין צורך לטפל בהן

22/10/2018 | 12:56 | מאת: אלונטל

תודה רבה על התייחסותך

שלום, אני מאובחן בתסמונת הברוגדה ורציתי לדעת אם זה בסדר לצרוך ויטמין k על בסיס יומי. הויטמין נמצא במזון על (ספירולינה). תודה

באופן כללי, מה הצורך בספירולינה??

תוספת של כל הויטמינים, חלבון מלא, מעורר, טוב לקשב וריכוז, ועוד המון יתרונות

בקשר לתוספות מזון יש לבדוק אצל המפחצים.

15/10/2018 | 19:22 | מאת: אסתר

חלתי לפני שנה בסרטן רירית הרחם ונותחתי. אני כ-7 חודשים לאחר טיפול כימותרפי.סובלת לאחרונה מקוצר נשימה בעיקר בפעילות בהתכופפות. בבדיקת הולטר לב המסקנות היו: קטעים חוזרים של אריטמיה ממקור סינוס ללא פאוזות ללא אריטמיות נוספות. מה פשר תוצאות ההולטר.

Sinus arrhythmia - מצב תקין ולא דורש טיפול או בירור

15/10/2018 | 12:58 | מאת: אנונימי

שלום רב, בשנות ה 40 אושפזתי לאחר שהגעתי לבית החולים עם פרה-סינקופה והרגשת דופק מוזרה. במיון ראו עליה קלה ב ST שבין V1-V3 עם INCRBBB. כמובן שהשאירו אותי עם חשש לברוגדה. לאחר שביצעתי הולטר רגיל החליטו לעשות לי גם הולטר 12 אזורים (, הוסבר לי שלא רוצים לקחת סיכונים כיוון שיש רקע במשפחה של הפרעות קצב כתוצאה מתקף לב ופגיע בשריר הלב ולא מברוגדה). לאחר קבלת התוצאות, השתחררתי כאשר לא הודגמה התסמונת בשני ההולטרים שעשיתי עם המלצה להמשך בירור ומבחן מאמץ. לפני יומיים בצעתי אקג בקופת חולים והוא נראה לגמריי תקין. השאלה שלי היא כזאת, האם INCRBBB יראה כל הזמן באקג כתבנית קבוע (אני יודע ש ST יכול להעלם ולצוץ ולכן יש את הבדיקה עם החומר) אבל חשוב לי לדעת אם INCRBBB זה דפוס שנראה כל הזמן באקג או שגם הוא יכול להעלם ולחזור. ודבר שני, האם INCRBBB הוא תנאי לתסמונת ברוגדה תודה

"Incomplete RBBB" - מוסג שבשימוש יום-יומי, לא ממש נכון. יש תבנית אקג שהוא דומה ל-RBBB, אבל לא RBBB והוא בהרבה מקרים נקרה-IRBB. הבדלים בתרשימי אקג, במיוחד בחיבורי חזה יכולים להיות "טכניים" בגלל שינוי מיקום האלקטרודות.

17/10/2018 | 08:01 | מאת: אנונימי

מודה לך מאד על תשובתך

11/10/2018 | 11:07 | מאת: דנה

שלום אובחנה בהולטר עירור couplet חיצוני שגורם להפרעת short vt מרובים. אקו לב היה תקין ובבדיקת מאמץ בשלב 4 של ריצה בשיפוע ההפרעה נעלמה. מה זה אומר? תודה על העזרה

11/10/2018 | 11:09 | מאת: דנה

אגב לחץ הדם שלי לרוב 90 על 60 והציעו שאקח קרדילוק 5 מג. אתמול בלילה זה התגבר אז הוסיפו חד פעמית עוד 2.5 מג קרדילוק

המידע ששלחת לא מדויקת, אך אנסה לענות. יתכן מדובר בהפרעות קצב- פעימות מוקדמות וקטעים קצרים של טכיקרדיה (מהירות) חדרית. חשוב לדעת מה הרקע, למה נעשה כל הבירור. בהרבה מקרים של הפרעות קצב האלו אין משמעות "פרוגנוסטית", זאת אומרת - השפעה על הבריאות - להפרעות קצב האלו. אבל! חשוב לקחת בחשבון כל הנתונים וממצאים במדויק (לא בצטרה בה הועבר המידע) כדי להוציא מסכנות. גם מבחינת הטיפול - יש לקחת בחשבון כל הדברים. מציע לפנות לקרדיולוג ובמידת הצורך למומחה בהפרעות קצב

08/10/2018 | 17:19 | מאת: ראמי

אני בן 43 היום עשיתי בדיקת אקו במנוחה , ודבר הדאיג אותי שרשם לי הפרעה דיאסטולית קלה דרגה 1 רצ"ב כל הבדיקה בקובץ ... נא חוות דעתך כמומחה ? האם אני יכול להמשיך באורח חיים רגיל כולל לעשות ספורט ?

1. זה פורום להפרעות קצב - מזכיר 2. אין קובץ 3. להסברים לגבי בדיקות שונות יש לפנות לרופא המפנה לבדיקה 4. הפרעה דיאסטולית קלה- ממצא לא נדיר.לגבי המשמעות שוב ממליץ לדון עם הרופא המטפל. 5. ברוב המקרים (שוב- זה לאו יעוץ, אלה דיון כלל) זה לא צריך להפביע להמשיך בחיים טובים ובריאים

06/10/2018 | 13:16 | מאת: איריס

האם בזמן התקף ניתן לקחת 2 כדורים של 150 מ"ג במקום אחד של 300 מ"ג?

באופן כללי רופא במקרים מסוימים יכול להמליץ על שינוי מינון, הוספת כדור וכו' במהלך התקף של הפרעות קצב. אבל !!! בשום פנים באופן אני לא יכול להמליץ כאן על טיפול. כשמדברים על המלצות מפורטות לטיפול- זה לא בפורום. ועל זה ישנה הזהרה ברורה בכניסה לכאן.

03/10/2018 | 19:34 | מאת: דויד ברקן

שלום לכם רופאים נכבדים. אני מוטרד בגלל אי סדירות בפעימות הלב שלי, אני זכר בן 75 בריא בדרך כלל ומתפקד באופן סביר. מאובחן מזה כ-10 שנים מדום נשימה, מטופל באופן קבוע בסיפאפ שעושה את העבודה ומאפשר לי לישון לילה שלם בלי להתעורר, (משתמש קבוע בכדור שינה אמביין 12.5 מיליגרם). לפני כארבע שנים אובחן אצלי פרפור פרוזדורים שמופיע לפעמים לתקופות קצרות, שעה שעתים, ולפעמים ליום או יותר, ונעלם. פרפור הפרוזדורים אצלי איננו קבוע. אבל כשהפרפור מופיע אני בהחלט מרגיש זאת. אני מטופל מזה כשנה באליקוויס 5 מיליגרם פעמים ביום לעניין דילול הדם, ובקרדיולוג 2.5 מיליגרם לעניין הסדרת פעימות הלב. כדור הקרדיולוג אכן מצליח להוריד לי את קצב עבודת הלב מ-130-150 פעם בדקה במהלך פרפורים לקצב של 50 עד 60 פעם בדקה באופן קבוע, מה שנראה לי טוב. שתי בעיות מטרידות אותי: א- לעיתים דופק הלב שלי יורד עד לכדי 40-45 פעם בדקה, ואני מרגיש זאת בצורת עיפות וחוסר יכולת תפקוד. התחלתי לאחרונה לקחת כדור קרדיולוג של 1.25 מיליגרם, מקווה שזה יעזור. ב- הבעיה המרכזית שממנה אני מודאג הינה אי סדירות בפעולות הלב. אני מצרף צילום שבו ניתן לראות את פעולות הלב שלי. בצילום ניתן לראות כי לאחר כמה פעימות סדירות הלב מחסיר פעימות. לפעמים זה קורה אצלי בקצב גבוה, כל שתי פעימות רגילות - החסרת פעימה, לפעמים זה קורה בקצב יותר נמוך, 15 פעימות סדירות ואז החסרת פעימה. איך ניתן להביא את הלב לעבודה ופעימות סדירות??? אודה לכם על תשובתכם בהקדם. בברכה ובתודה, דויד ברקן.

מדובר בהפרעת קצב שנים. אני מבין שיש רופאים שמטפלים בך. יש גישות שונות לטיפול בהפרעות קצב ממעקב בלבד דרך טיפול תרופתי ועד לפעולות חודרניות. כל מקרה לגופו. מציע לפנות לרופאים שלך, במידת הצורך למומחה בהפרעות קצב.

03/10/2018 | 13:34 | מאת: מיכל

שלום הופנתי להולטר מחשש להפרעות קצב התור לרופאה שלי בעוד שבוע בערך תוצאות ההולטר הן: קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 39 קצב לב מקסימלי 142 ממוצע 64 הפרעות קצב חדריות - S'PVC – 57 בודדים בפיזור הומוגני ומעט יותר בבוקר לקראת סוף הרישום ביגמניה אחת צמד אחד הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC - מעטים בודדים הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא קטעים של סינוס אריטמיה אודה אם תענה לי שהכל בסדר

הפרעות קצב קלות. יש לפנות לרופא המפנה לקבלת הסבר מפורט

02/10/2018 | 12:39 | מאת: ראמי

שלום ד"ר אני בן 43 נשוי + ילדים לפני כשבוע ביצעתי בדיקת סקר כללית ממקום עבודתי...שכללה בדיקת לב במאמץ .. בבדיקה עצמה הגעתי לדופק המטרה האמת התעייפתי בבדיקה אבל אמרתי נמשיך אותה עלמנת שיתגלו דברים במידה וישנם אבל לא הרגשתי אחרי או לפני במשהוא חריג ...רצ"ב תשובת הקרדיולוג שאני לא הבנתי אותה ... נא הסבר על משמעות הממצא ? הלכתי לרופא שלי ואמר לי אני לא מאמין שישלך כזה דבר במיוחד שבצעתי את הבדוקה והגעתי לשלב 4 עם שיפוע 16 ?? כיום אני ממתין לשבוע הבא לבדיקת אקו לב במנוחה....

לא רואה תשוב השל קרדיולוג

01/10/2018 | 03:04 | מאת: אני

קבלתי Eliquis עקב גילוי פרפור פרוזדורים. עכשיו מרגיש דפיקות לב חלשות בבטן מפעם לפעם. עשו ekg לא מראה בעיה. אקו לב תקין, calcium score 330 , ldl 68 ללא תרופות. עכשיו אמרו לוקחת גם ליפיטור להוריד עוד איך אני בודק את רמת ה vitamin k2? לציון: רזה, עושה הליכות 2 שעות ליום, בן 70

01/10/2018 | 15:48 | מאת: אני

tinyurl.com/ecol111 זה ה אקו לב, באדום מה שנראה לי בעיה. אשמח מאד לדעתך דוקטור נכבד.

אין קובץ

לא הבנתי את השאלה. מה ז"א "בדיקה של VitK2????

25/09/2018 | 22:00 | מאת: חופית

שלום שמי חופית אני בת 28 יש לי PFO עם דליפה די גדולה מזה שבועיים הדופק שלי ממש חזק בתדירות יומית .. מלווה בלחץ בחזה כאבים ברגליים כמו חולשה כאילו לא מסוגלת לעמוד יותר , בזמן שהדופק חזק יש לי סחרחורות ובחילות חזקות. בהתחלה הדופק החזק והמהיר היה עובר במהרה ביומיים האחרונים זה נמשך למעלה מחצי שעה כל פעם שזה קורה וגורם לי להתנשמויות אני ממש חלשה והכאבים ברגליים מטרידים יש סיבה ממש לדאגה? צריכה לציין שלפני כמה ימים עשיתי א.ק.ג שיצא תקין (באותה בדיקה גם הרגשתי די בסדר )

יש לפנות לרופא בהקדם

24/09/2018 | 20:55 | מאת: רונן

אני סבלתי לפני מספר שנים ממספר התקפי פאניקה אשר בעקבותם התחלתי ליטול ציפרלקס אשר עזר לי מאוד בנושא הזה, מאחר והופיעו מספר תופעות לוואי לא רצויות כגון עייפות, השמנה,קשיי ריכוז. הרופא המליץ לי להוסיף תרופה בשם אדרונקס אשר הינה מעכבת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין. לקחתי מספר ימים 1 מ"ג בלבד, בעוד המינון הרצוי הוא 4 מ"ג, וחשתי במספר תופעות לוואי בעייתיות הכוללות: דופק מואץ (כאשר הדופק בעמידה שלי במנוחה עומד על 115-120בערך), הדופק מנוחה שלי בישיבה נע כעת סביב 95-102 ממוצע אל מול 85 ברגיל. בנוסף מכל מאמץ קטן מרגיש דפיקות לב חזקות. האם יש להמתין מספר שבועות לראות האם התופעות חולפות או שבמצב שזה גורם למצב של טכיקרדיה (דופק במנוחה מעל 100) יש להפסיק בכל מקרה?

מאוד חשוב לחזור לרופא שהמליץ על הטיפול

17/09/2018 | 16:12 | מאת: ליטל

היי אצל בעלי גבר כבן 35 בריא בד"כ ועוסק בפעילות ספורטיבית בדרך קבע (מדריך אומנויות לחימה) התגלה במקרה לפני ביצוע ניתוח בקע פרפור פרוזדורים לפני כחודש וחצי ומאז הוא עבר בתחילת חודש אוגוסט היפוך חשמלי וקצב הלב חזר לקצב סינוס תקין והוא המשיך ליטול לאחר ההיפוך החשמלי אליקוויס חודש נוסף (וגם בערך חודש וחצי לפני ההיפוך) וכעת לא נוטל טיפול תרופתי. הוא ביצע אקג הולטר ואקו לב ותוצאות אקג הולטר הראו שהולטר אקג סינוס 44-101 ממוצע 63 מיעוט PACS PVCS ולגבי אקו לב הוא היה תקין למעט הרחבה קלה של העליה השמאלית ושל שורש אאורה. יצוין גם כי הפרפור גרם לירידה בתפקוד הלב של 30% אולם לאחר ההיפוך החשמלי הלב חזר לתפוקה מלאה. והירידה בתפוקה הייתה משנית לפרפור. היינו אצל 2 רופאים קרדיולוגים מטפלים לקבלת חוות דעת ואחד מהם אמר שלדעתו הפרפור קרוב לוודאי שיחזור וצריך לבצע כאן אבלציה והשני אמר שלדעתו אין מקום כאן למהר ולבצע אבלציה כי קצב הלב תקין ותוצאות הבדיקות תקינות וגם אין טעם במתן טיפול תרופתי כי מבחינת שימור קצב לב יש לתרופות תופעות לוואי ולגבי נוגדי קרישה הוא לא מצוי בקבוצת הסיכון ולכן אמר לו שימשיך מעקב קרדיולוגי כל חצי שנה וכל 3 חודשים בערך לבצע אקג רגיל למעקב וזהו מה דעתך המקצועית? אודה לתשובתך בהקדם בתודה ובברכה מורן כהן

כדי לתת תשובה מקצועית צריך לקחת בחשבון כל הנתונים ולדבר עם הפציאנט. שתי הגישות בגדול מתקבלות על הדעת.

17/09/2018 | 12:55 | מאת: אייל

שלום דוקטור אני בן 29. בריא בד"כ יש לי רשרוש בלב. פעם בכמה זמן [לפעמים פעם בחודש, לפעמים בתדירות יותר גבוהה] אני מרגיש שיבוש בקצב הלב למשך שנייה או למשך כמה שניות. כשזה קורה למשך כמה שניות זה מלחיץ מאוד ומרגיש כמו שהלב מאבד שליטה. עשיתי כבר פעמיים הולטר אבל בזמן ההולטר לא היה לי את ההפרעה. השאלה היא האם יש סיבה לדאגה או שזה יכול לקרות וחיים עם זה? מה ניתן לעשות כדי לאבחן מה שיש לי?

בלי תיעוד באק"ג קשה להיות מדויק. אך לפי סיפור יתכן מדובר בפעימות מוקדמות, כאשר זאת הפרעת קצב לא משמעותית וברוב המקרים לא דורשת טיפול. מבחינת בירור. קשה לבצע אם זה בא לשניות. הייתי ממליץ לגשת לרופא במשפחה וקרדיולוג במידת הצורך לדיון לגבי צורך בדרך בירור (אקו, מבחן מאמץ?)

12/09/2018 | 08:46 | מאת: יעקב

ש לי מדצמבר 2013 קוצב לב מסוג SJM .VERITY SR XL .5156 לפי דרישת הנוירולוג אמור לעבור בדיקת EMG כמותי ובדיקת RNS האם אפשר לעשות את הבדיקות עם הקוצב תודה מראש

אפשר ברוב המקרים, אך דרושה בדיקת קוצב ומצבך (תלות בקיצוב)לפני הבדיקות הנוירולוגיות. חשוב שתפנה למרפאת קוצבים עם מכתב מסודר מנוירולוג.

12/09/2018 | 14:38 | מאת: יעקב

תודה על התשובה הקוצב נעשה בגלל פרפור פרוזדורים וצריבה לאחר שנה פרפור הפרוזדורים התחדש

שוב. דרושה בדיקה של קוצב. יש לגשת למרפאת קוצבים בה אתה במעקב

שלום רב, אני סובלת מsvt ופעימות מוקדמות חדריות בעיקר. האם יש איזו הגבלה מבחינת סוג אנטיביוטיקה שניתן לקחת. קראתי שיש אנטיביוטיקות שעלולות לעורר או להחמיר הפרעות קצב. למשל שילוב עם חומצה קלוולנית. חוששת שאני צריכה לטיפולי שיניים והרופא שיניים שלי כנראה לא ממש מבין בsvt. איזו אנטיביוטיקה הכי בטוחה מבחינת הלב ומאיזה כדאי להימנע? תודה מראש וחג שמח

כל האנטיביוטיקה שדרושה. השפעה של מספר אנטיביוטיקות על התכונות החשמליות בלב לא קשורה להפרעות קצב שלך

05/09/2018 | 20:15 | מאת: עדי

שלום ד"ר לפני 20 שנה הושתל אצלי קוצב בשל SA BLOCK. תחילה הוא קיצב בעליה 10% אבל לאחרונה הוא מקצב 100%. בבדיקה האחרונה לא הופיעה קיצוב טבעי/עצמי גם כאשר הקוצב היה מכוון ל- 30. האם זה אומר שאני תלוי באופן מוחלט בקוצב כך שתקלה בקוצב משמעה מוות? איך מתמודדים עם המחשבה שאתה תלוי בבטריה עם חוט (שיכולים להתנתק)???

במעקב שלנו מאות אם לא אלפים חולים שתלוים בקוצב. עו לא היה מקרה אחד של בעיה קטלנית בשל תקלה בקוצב. סבירות לתקלה כזאת בהיסטוריה של קוצבים בת עשרות שנים היא נמוכה ביותר, נמדדת במאיות אחוז (סיכון למות בתאונת דרכים לדעתי יותר גבוה)

סינוס דפולריזציה מוקדמת בקיר קדמי מה זה אומר??

לא ברורה לי שאלה בכלל

האם ניתן להשתמש במכשיר בי קיור לייזר לכאבים בצוואר למי שסובל מפרפור פרוזדורים ונוטל טמבוקור 200 ליום.

לא מוכר לי המכשיר. צריך להתעניין אצל היצרן/המפיץ

01/09/2018 | 19:12 | מאת: טל

שלום דר'.אני סובל כבר 10 שנים מהפרעות קצב/פעימה מוקדמת.לוקח כל יום 5 מג' קרדילוק עברתי עשרות בדיקות: א.ק.ג-תקין תמיד אקו-בעייה קלה מאד במסתם צינתור-תקין הולטר-תקין חוץ מהפרעות לא משמעותיות לאחרונה ההפרעות מלוות בכאב חד בגרון ובלסת(כאב של שנייה-שתיים) כל הרופאים אמרו שהכל בסדר ואין ממה לדאוג. אני דואג ולא יודע מה לעשות. אם תוכל לעזור לי תודה

לעזור - לא. זה פורופ לשאלות, לא מרפאה. במידע וכל הבדיקות תקינות אני מניח שבאמת אין סיבה לדאגה. פעימות מוקדמות זה מצב שפיר, זאת הפרעת קצב לא משפיעה על הבריאות כלל, במידה וזה מאוד מפריע מציע לפנות למומחה בהפרעות קצב - אולי יש מקום לסבב נוסף של בדיקות (אם נעשו מזמן), אולי אפשר לשקול טיפול. ובכל מקרה דווקא במרפאה אפשר לקבל עזרה לפחות ע"י הסבר מסודר.

31/08/2018 | 11:41 | מאת: ירדן

שלום. לאחר בירור רפואי שיצא תקין. עשיתי הולטר לפני כחודש שיצא תקין. לפני כשנה עשיתי אקו לב שיצא תקין. עשיתי אקג שיצא תקין. אני בת 26. גם בדיקות בלוטת התריס תקינות. השאלה שלי היא - אני סובלת מתחושה של דופק לב מהיר במהלך רוב היום ובעיקר אחרי אוכל, בבדיקה של הדופק הוא 90 עד 110. בבוקר הוא 76. בעמידה הדופק שלי הוא 100. הדבר מציק לי מאוד במהלך היום אך הקרדיולוג אמר לי שאין צורך לעשות אקו לב שוב וכי אני יכולה להמשיך בשגרת חיים רגילה ולבצע כרגיל כל פעולה אך הדבר מפריע לי בתפקוד. מה הסיבה לתחושות אלה ואיך ניתן לטפל?

יתכן מדובר בדופק "נורמלי" - סינוס, אך עם נטייה לקצב מהיר. יש אפילו אבחנה "Ibappropriate sinus tachycardia". המצב הוא שפיר, לא מסוכן כלל. כן מומלץ להמשיך בחיים מלאים ובריאים. אני במקרים האלה גם מציע לא להתרכז על בדיקות דופק. הכלל שזה עובר בהדרגה. יש טיפול תרופתי שאפשר לשקול, אך ממש לא חייבים. מציע גם פעילות גופנית מסודרת.

30/08/2018 | 15:56 | מאת: שרה

מצב פענוח הולטר. אודה לתשובה האם ישנה בעיה. פניתי להולטר בשל מקרים של חולשה חזקה המלווה בדופק לבבי מהיר. כנו כן ברקע אמא עם HCM ופרפורים ואבא עם אי ספיקת לב חמורה אודה לתשובה

1. אני לא רואה פענוח. 2. כדי לקבל תשובה מבוססת אני מציע לפנות לרופא שהפנה לביצוע הבדיקה.

27/08/2018 | 22:25 | מאת: שרית

לכבוד ד"ר גולובצ'ינר שלום רב. אני ובעלי היינו היום במיון. בעלי בן 58 הרגיש דופק מהיר, כאשר עלה מדרגות בימים האחרונים. (הוא עבר נתוח שלושה מעקפים לפני כחמש עשרה שנה. הוא ב"ה בסדר. ) בכל אופן שחררו אותו עם עם תרופת מטופרולול ואליקויז (אפיקסבן). התרופות הללו חדשות לנו, בעבר הוא לקח נורמיטן ואספירין וויטמנים וכו'. השאלה שלי היא, האם התרופות הללו טובות לפי דעתך? גם ראיתי מלא אזהרות , שלא להפסיק את האלקויז , ואם מפסיקים אפילו מנה אחת ישנם סיכונים רבים. האם לפי דעתך ניתן יהיה לעשות העמסת פרוקור ואז זה יסתדר?

תרופות האלו נותנים במצבים שונים. אני מניח שהיתה סיבה מוצדקת לתת תרופות חדשות. בלי במידע מלא לא אוכל לענות יותר מדויק

אהלן ד״ר, שאלתי היא כזאת- לפעמים במהלך היום בעת נשימה (בעיקר בעת הנשימה ובנשיפה פחות), אני מרגיש מן מכות חשמל באיזור הלב (נוטה יותר לצד השמאלי). שמתי לב שכשאני נושם עמוק ומוציא את האוויר מהר, מכות החשמל הללו נעלמות למספר דקות וחוזרות בשנית עד שהן נעלמות לגמרי למספר שעות. אציין שביצעתי אקו לב לפני כשבועיים כחלק מבדיקה מעמיקה בעקבות סחרחורות, בחילות, חוסר רעב ותחושת ריחוף. האקו לב יצא תקין לגמרי בלי אבחנות כאלה או אחרות. האם אני צריך לגשת בשנית לקרדיולוג בנוגע לכאבים היחסית חדשים הללו? אני בן 19 ועד לפני כחודש בריא לגמרי לא מעשן לא שותה ולא משתמש בתרופות באופן קבוע. תודה על מענה

כדאי לגשת לרופא המשפחה. במידת הצורך הוא יפנה לקרדיולוג

20/08/2018 | 18:24 | מאת: רונן

ראשית תודה רבה. כל הכבוד על התשובה המהירה. אלך לשמוע מומחה כפי שהמלצת. בינתיים אנסה להיות ברור יותר: אוטם היה לי לפני 14 שנים ועברתי צינתור ומעקפים שפתוחים עד היום{ שומר על תזונה-רזה וספורט} , vfהיה לי בתחילת 2015 בבית החולים אחרי שהיה לי vt בבית ואז קיבלתי icd פלוס פרוקור אבל אחרי שלוש וחצי שנים של שקט ,לפני חודשיים בעקבות דופק 160 עברתי היפוך כי הייתי מתחת לvt zoon עברתי אבלציה מוצלחת שלsmvt התאוששתי לאט לאט חזרתי לעשות ספורט ואז לפני ימים: בום....אחרי מאמץ ומקלחת חמה שאחריה שוב...סחרחורת...מיון 167 דופק שהה לפי ה icd 22 22 שניות. האם אני מבין נכון? האבלציה הועילה{כי זה היה רק 22 שניות} האבלציה היא כישלון כי זה בכלל קרה...והאם בעצם אני "פצצה מתקתקת" שבכל רגע הדופק יכול להפתיע ולעלות?

האבלציה כן הועילה לדעתי. 22 שניות זה ממש קצר. צריך לקחת בחשבון שסופית ניתן לקבוע רק כעבר זמן. בשום פנים אין פה מצב שאפשר לקרוא במוסגים קשים כמו "פצצה מתקתקת". דופק יכול לעלות, לא יכול לרקדת מדי (כל ICD הוא גם קוצב, לכן יקצב אם צריך), אבל אתה מוגן טוב ע"י ICD

28/08/2018 | 23:03 | מאת: רונן

ממש עודדת אותי. באמת. שנה טובה

20/08/2018 | 01:51 | מאת: רונן המיואש

עברתי הכל: לפני 14 שנה התקף לב מעקפים לפני שלוש וחצי שנים דום לב בבית החולים{vt'vf'rec}, va,} השתילו לי גם icd c באותו אישפוז. אי ספיקת לב ואקו 25 אני בן 56 ולפני חודשיים אחרי שקט ארוך שוב פירפור ואבלציה מוצלחת לפי הרופא. לפני שלושה ימים היתה לי סחרחורת בבדיקת icd ראו היום nsvt לעשרים שניות{דופק 160} איזה יאוש! שוב פחד ולחץ מהעתיד.מקבל פרוקור קרדילוק עשר והתחלתי אינטרסטו 100... אני מפחד כמובן מדום לב או שיהייה התקף במקום לא צפויי. הרופא בבית החולים שעשה אבלציה טוען שזה שתוך עשרים שניות הסחרחורת חלפה זה מעודד ולא אומר שהאבלציה נכשלה. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת האם זה נכון והאם יש איזה דרך למנוע את ההתקף הבא? יש לציין שכבר הגעתי להליכה של 40 דקות בקלות לפני ההתקף האחרון

שלום רב. קשה לי לתת "חוות דעת" בחושך. אתה מתאר הפרעות קצב שונות, אבלציה לפרפור והפרעת קצב שלווה בסחרחורת - אחרת. אני מניח שמקום לשאול לאלות זה מרפאה של רופא שמטפל בך ומכיר כל ההיסטוריה. תמיד יש אפשרות לקבל דעה שנייה. בכל מקרה עם ICD אתה מוגן, אין סיכון לדום לב. כן עדיין יכול להיות אירוע שיגרום לאיבוד הכרה לשניות, אבל לא דום לב. חשוב גם לציין שלא כל אירוע שהיה לך בחיים זה אירוע של הפרעות קצב. "התקף לב" זה אוטם שריר הלב ולא הפרעת קצב ולא מה שקורה לך עכשיו. אני מציע לשאול את השאלות אצל קופא שמכיר אותך ואם עדייןיש ספיקות - לפנות לדעה שנייה

ראשית תודה רבה. כל הכבוד על התשובה המהירה. אלך לשמוע מומחה כפי שהמלצת. בינתיים אנסה להיות ברור יותר: אוטם היה לי לפני 14 שנים ועברתי צינתור ומעקפים שפתוחים עד היום{ שומר על תזונה-רזה וספורט} , vfהיה לי בתחילת 2015 בבית החולים אחרי שהיה לי vt בבית ואז קיבלתי icd פלוס פרוקור אבל אחרי שלוש וחצי שנים של שקט ,לפני חודשיים בעקבות דופק 160 עברתי היפוך כי הייתי מתחת לvt zoon עברתי אבלציה מוצלחת שלsmvt התאוששתי לאט לאט חזרתי לעשות ספורט ואז לפני ימים: בום....אחרי מאמץ ומקלחת חמה שאחריה שוב...סחרחורת...מיון 167 דופק שהה לפי ה icd 22 22 שניות. האם אני מבין נכון? האבלציה הועילה{כי זה היה רק 22 שניות} האבלציה היא כישלון כי זה בכלל קרה...והאם בעצם אני "פצצה מתקתקת" שבכל רגע הדופק יכול להפתיע ולעלות?

31/07/2018 | 14:13 | מאת: מאור

שלום לד"ר. אשמח לתשובתך. פעימות מוקדמות גם מגיעות ממוקד מסויים? בבדיקת EPS מה שמו של החומר שמוחדר בצנטר\אלקטרודה?

לא הבנתי את השאלות. אענה מה שהבנתי. 1. פעימות מוקדמות באות ממוקדים שונים. 2. לא מבין על איזה חומר אתה שואל. יש פעולות EPS שומות. הקטטרים שמשתמשים שונים בהתאם למטרה של הפעולה

01/08/2018 | 14:45 | מאת: מאור

תודה על תשובתך. ענית לי על שאלות. בהחלט השאלות לא היו מובנות מאחר ואני לא הבנתי תהסבר שניתן לי. מה שרציתי לדעת אם בזמן EPS יכול לתעורר מוקד נוסף שממנו עובר פעימות מוקדמות או שהם באות מאותם מוקד שעושה תהפרעת קצב שסובל ממנה

כל מקרה לגופו. יש מקרים שמוקד הוא קבוע. במיעוט מקרים יש מספר מוקדים

22/07/2018 | 00:42 | מאת: יוסי

שלום, בן 70, בריא בדר"כ. ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת אקו לב שבה נמצא: "תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A)... מסתם מיטרלי מעובה קלות. דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי תלת עלי מעבוה קלות. הסתיידות פוקלית בסינוס קורונרי שמאל - 0.55X0.68 סמ'. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוואילית. לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ + RAP. וריד נבוב תחתון (IVC)בקוטר תקין. נראה תפליט פריקרדיאלי בכמות קלה בינונית, יותר קדמי, ללא סימני לחץ. שינוי נישמתי לא משמעותית בזרימה דרך המסתם המיטלרי. No hemodynamically significant valvular lesion was found. Small to moderate pericardial effusion. סיכום: בירור נוזל פריקרדילאי, כולל בירור סיסמטי בדיקת אקו לב חוזרת עוד 10 ימים שבועיים למעקב נוזל " ברצוני לשאול: 1. מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה זה הנוזל שמצאו ומדוע הוא קיים שם? 2. מה הכוונה בבירור נוזל פריקרדיאלי? ומה הכוונה בבירור סיסמטי? 3. אילו בדיקות המשך כדאי לבצע? כיצד ניתן לבדוק ממה נובע הנוזל וכיצד לטפל בזה? 4. יש עוד זמן עד לתור שלי לקרדיולוג, עד כמה זה דחוף לנסות להקדים את התור? 5. האם כדאי להימנע מפעילות גופנית בזמן הקרוב? תודה, יוסי

שלום. זה פורום של הפרעות קצב. וזה בכלל פורום. זה לא המקום לשאול שאלות חשובות כאלה. אני מציע לפנות לרופא משפחה בהקדם

19/07/2018 | 21:29 | מאת: דוד

אבי בן 72 סובל מ-HOCM+LBBB+1st AV block, ויש לו תקופות שבאות והולכות עם פעימות מוקדמות (כנראה VPBs) שמתגלות במכשיר לחץ הדם הביתי (ובאוקסימטר). עשה הולטר 24 שעות אק"ג תקין לפני שנתיים. אקו תקין (מלבד ה-HOCM). השאלה היא באיזו מידה של אגרסיביות כדאי לחפש אצלו אפיזודות נדירות של AF? נניח שיעשה הולטר של שבוע ותתגלה אפיזודה אחת לשבוע, יש לזה משמעות קלינית, זה מצדיק טיפול תרופתי (שלא לדבר על התערבות פולשנית)?

לא ממש הבנתי את השאלה. הנושא של גילוי של פרפור פרוזדורים לא מאובחן אצל אנשים ללא סימפטומים באמת עולה בשנים הארחונות מכוון שיש משמעות לזה. אבל עדיין אין גישה מגובשת לגבי זה. לא ברור לי למה הועלתה השאלה הזאת.

20/07/2018 | 16:25 | מאת: דוד

כי הוא בסיכון מוגבר ל-AFT בגלל ה-LBBB+1st av block (כל אחד מהם בנפרד הוא גורם סיכון ל-AF).

כן יש קשר בין דברים שציינתה ופרפור. קשר לא חד משמעי, עם ממצאים שונים במאמרים שונים. אבל כן קשר נדון. מזה ולצורך בחיפוש מעמיק של פרפור לכל חולה שיש לו הארכת PR ו/או LBBB הבדל הוא גדול. אין שום התוויה לבירור AF במצבים האלה. מה עוד- יש חוץ מזה מצבים שונים ומשונים ומחלות שידועים קשורים ל-AF. גם במצבים ההם אין התוויה לאיבחון AF

16/07/2018 | 19:51 | מאת: דבורה

שלום. לאחרונה התחלתי להרגיש באופן קיצוני כל כמה שניות כאילו אבן נופלת לי מהלב או שהלב נעצר כמה שניות. האם אני סוברת נכון שזה יכול ליהיות בעיות בהפרעת קצב לב? יש לציין שכיום אני בת 17. נולדתי לפני הזמן (פגית) והיה לי חור בלב שכנראה נסגר עם הזמן. גם לאחותי- אלא שגילו לה כעת שוב יותר גדול ממה שאמור ליהיות. האם יכול שזה קשור לזה? דבר שני שאני מקווה שיהיה ניתן לענות על זה- עכל פעם שאני חולה יש לי קשיי נשימה. למה זה נגרם? מאז שאני קטנה זה ככה. יש לציין שאני עם אסטמה יחסית קלה מטופלת בוונטולין בעת התקף וכשהייתי חולה לא היה לי מספיק אוויר בריאות (כניסת אוויר מופחתת) והייתי עם המשאף שבועיים

האם יש קשר בין דברים לא ניתן לקבוע. זאת שאלה שצריך להפנות לקרדיולוג שלך שמכיר את מצבך. סבירות גבוהה שאין קשר. לגבי קושי בנשימה- צריך להבין יותר מדויק. מציע במידה וזה קורה שוב לפנות לרופא משפחה

04/07/2018 | 20:47 | מאת: מרה

בת 63 וחצי בעבר WPW,ברקע סכרת מאוזנת,יל''ד מאוזן,אנמיה על רקע מחסור ברזל.מספר שבועות שנצפה במהלך היום ברדיקרדיה עד 52. באקג: סינוס ברדיקרדיה קלה סדירה, ללא סמיני אסכמיה ללא עדות להפרעת קצב.בזמן ברדיקרדיה תחושת חולשה קיימת. מה הם הסיבות שעלולות לגרום לכך?לציין כאשר סבלתי מWpW היו אירועים כאלו. Wpw-טופל באמצעות אבלצייה

קושם כל קצב 52 במנוחה זה לא ממש ברדיקרדיה. דבר שיני צריך להוכיח שחולה קשורה לקצב. ממש לא תמיד זה כך. דבר שלישי. במידה וכן מדובר בברדיקרדיה סינוסלית- יש סיבות שונות. זה יכול חהעות מצב של מערכת ההולכה בלב, תרופות, מחלות וכו'

כדי להיתיעץ עם רופא המטפל לגבי צורך בבדיקות כגון בדיקות דם למשל תפקודי בלוטת התריס)

02/07/2018 | 21:52 | מאת: רועי

שלום ד"ר , אני בן 30 במעקב כשנתיים בהפרעות קצב בקפלן עקב לב מעובה +מעקב באי ספיקת לב, עשיתי MRIּּ+הולטר דרך הוושט . היום הרופא עדכן אותי שלאחר וועדה הוחלט לבצע השתלת דפיברילטור. אני מעוניין לבצע חוות דעת נוספת. אשמח לדעת האם יש צורך בכך? והאם יש דרך לא לבצע השתלה ?

תמיד אתה יכול לקבל דעה שניה אצל מומחה בנושא. דרך לא לבצע השתלה - זה לא לבצע השתלה. לא ברורה לי שאלה. אם השאלה האם חייבים להשתיל - זאת שאלה למומחה בנושא שמכיר כל הסיפר מא' עד ת'

אני בן 21 בזמן האחרון יש לי לפעמים דופק מהיר במנוחה שעולה ל130+ ואחרי קצת זמן נרגע עשיתי בדיקת אקו לב בזמן שהרגשתי את הדופק מהיר והקרדיולוגית אמרה לי שהלב תקין אך הקצב לב מהיר וכניראה זה מסטרס וסביר להניח שאין בעיית לב בטח לא בגיל הזה רציתי לשאול האם ככה במנוחה ואפילו שאני לא מרגיש פתאום חרדה יכולה לגרום לי לדופק כזה מהיר?

סביר להניח שקרדיולוג, אחרי בירור הגיע לאבחנה של Inappropriate sinus tachycardia. מצב לר מסוכן בכלל. לפחות כך יוצא מהסיפור עם כל ההגבלות של התרשמות בפורום

27/06/2018 | 12:38 | מאת: מאור

בן 19,ברקע אטריאל טכיקרדיה מטופלת תרופתית נשלחה להולטר לב כמעקב באבחנה רשום:atrial fib peak rate177 מה זאת אבחנה זאת?

פרפור פרוזדורים זאת הפרעת קצב שכיחה. הכי שכיחה. אבל. בגיל 19 זה מאוד נדיר. אני ממליץ בחום להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב. בהרבה מקרים פרפור פרוזדורים אצל צעירים זאת הפרעת קצב משנית כאשר הסיבה לה היא הפרעת קצב אחרת- ראשונית.

24/06/2018 | 15:23 | מאת: שרי

שלום הנני בחורה בת 55 לפני שבוע היה לי פרפור פרוזדורים ונשלחתי להולטר.מעת לעת יש לי כאבים בלב בלילה המעירים אותי. נשלחתי להולטר ואלו התוצאות: קצב לב מינימלי 37 מקסימלי 114 ממוצע 50 הפרעות קצב חדריות 58 הפרעות קצב על חדריות 491 54 זוגות עליותיות 8 אירועים טכיקרדיה על חדרית 5 פעימות בקצב עד 125 פע בדקה. הפרעות הולכה-לא שינויי ST לא מה אומרת הבדיקה

הפרעות קתב קלות. יש לחזור לרופא המפנה לבדיקה

14/06/2018 | 00:08 | מאת: פז

שלום וברכה! אני בן 35 שוקל 111 ק"ג בריא בד"כ, עם כולסטרול תקין וטרגליצרידים גבוהים (367), בסוף השבוע שעבר הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה בעקבות דופק מהיר 95-100 במנוחה, נשלחתי לבדיקת אא"ג שהראתה שיש לי פרפור, נשלחתי לאקו שיצא תקין שגם בו היה ניכר שעל כל שתי פעימות הלב שולף עוד אחת... רופא המשפחה נתן לי תרופה בשם קרדילוק (נראה לי 2.5 מ"ג), על מנת להאט את קצב הלב. הבנתי מהרופא משפחה שהתרופה לא מסדרת את הקצב, רק מאטה את הדופק. אם כך מה בעצם עושה התרופה, מה התועלת שלה? או במילים אחרות מה הסיכון באי נטילת התרופה? האם דופק 100 במנוחה מסוכן? לשם מה אני צריך ליטול את התרופה אם אני מרגיש מצוין, אין לי שום תחושה רעה או לא טובה, לחץ הדם תקין, תפקודי בלוטת התריס תקינים, האם עדיין זה מסוכן? אני מרגיש שאני לא מבין בדיוק מה קורה כאן, ולכן גם לא התחלתי את הטיפול הרפואי, רופא המשפחה לא היה מספיק סבלן להסביר לי, ויצאתי ממנו לא ברור ומתוסכל. לסיום האם המינון הוא אכן 2.5 או שטעיתי ואני צריך לקחת מינון אחר? בתודה מראש, פז

14/06/2018 | 00:09 | מאת: פז

קובץ מצורף נוסף

יש לך הרבה שאלות ועליך לשואאול אותם את רופא שממליץ על הטיפול. רפרו, פרוזדורים (?) או פרפור (?" לא ברור מדשאלה שלך) - זה לא דבר רגיל. דורש בירור. לגבי טיפול- יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון כדי לנחליט על טיפול תרופתנ. בגדול זה טיפול מקובל

11/06/2018 | 09:15 | מאת: סיגלית

שלום רב דוקטור גרגורי. עקב פעימות מוקדמות חדריות סובלת מחרדות ודיכאון. הומלץ לי ליטול תרופה ממשפחת הssri שידוע שהיא מחמירה פעימות מוקדמות סרוקסט. אני חוששת מאוד ובינתיים לא מטופלת ונמצאת רטב הזמן בחרדות וייאוש. מצד שני קיבלתי קלונקס ופרולורול לשעת הצורך. אודה לך על תשובתך. מבולבלת מאוד.תודה

ממליץ לה לערבב בין הדברים. דיכאון לחוד והפרעות קצב לחוד. פעימות מוקדמות לא גורמות לדיכאון ו/או חרדה. לכן אני ממליץ לטפל בדיכאון ו/או חרדה בהתאם למצב לפי ההמלצות של רופאים מומחים. כן חלק מהטיפול לדוגמה SSRI יכולים (אבל ממש לא חייבים!) להשפיע על הפרעות קצב, אז צריך לתאם טיפול לפי התגובה. לגבי הפרעות קצב- תלוי במה מדובר. פעימות מוקדמות הן יכולות להיות שונות, ממקורות שונים, בתדירות שונה. טיפול מתואם לפי הרבה ניתונים.

03/06/2018 | 18:30 | מאת: איציק

שלום רב. קראתי שהסיכוי לקבל שבץ מוחי עקב פרפור הוא פי 5 אצל חולים בפרפור פרוזדורים. האם זה נכון גם לאדם בן 60 בריא בד"כ שאין לו גורמי סיכון ולא נוטל תרופות כלשהם אך סובל מפרפור פרוזדורים התקפי,פעם בשנה לערך. שאלה נוספת - במעט במקרים שקרא לי פרפור נגשתי לחדר מיון וקיבלתי 4 כדור ריתמיקס 150. לאחר 4 שעות הפרפור עבר ושוחררתי. האם בעת פרפור ולאור מצבי הרפואי הכללי אוכל לשבת בבית ולקחת את הכדורים ולהמתין עד שהפרפור יחלוף? תודה רבה

אני יכול לענות רק באופן כללי ולא פרטני. פורום - זה לא מרפאה. לא ניתן לקבל המלצות בפורום. אני מקווה שזה ברור. כן יש סיכון לאירועים תסחיפיים (שליחת קרישי דם מהלב לעורקים של איברים שונים בגוף) כולל שבץ מוחי (ראש וראשונה!) אצל אנשים עם פרפור פרוזדורים. כל מקרה נדון בנפרד ויש לקחת בחשבון כל הגורמים מסביב (מחלות - מאובחנות וטרם אובחנות,טיפול, גיל וכו'). במקרים מסוימים מומלץ טיפול בנוגדי קרישה. לגבי התנהגות בזמן אירוע של פרפור - יש להתיעץ עם הרופא. גם כאן - כל מקרה לגופו. ברוב המקרים (לא בכולם) אפשר לא למהר לפנות למיון.