תזונה ונטילת ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/10/2020 | 13:56 | מאת: ליאת

לפני 9 שנים עברתי ניתוח שרוול שבעזרתו ירדתי 68 ק"ג. גם לפני הניתוח וגם לאחריו תמיד סבלתי מהמוגלובין וברזל נמוכים עוד מילדות על רקע של תזונה (אני לא אוכלת פירות, ירקות ודגים, לגבי בשר רק חזה עוף). בכל מהלך שנותי אני נוטלת ברזל בתקופות בהתאם לתוצאות בדיקות דם (כל שנה עושה). קשה לי להתמיד עם נטילה של תוספים אלו. הואיל והברזל גורם לי לכאבי בטן ועצירות, אך הצלחתי למצוא את התוסף המתאים לי, ספאטון, עדין קשה לי להתמיד איתו כי שתייה של כל תוספים אלו נותנת לי תחושה של חולי כל הכדורים למינהם. לפני כשנתיים היו לי חוסרים רציניים ב B12 שנאלצתי לקבל זריקות במשך חצי שנה. מאז אני יציבה בערכים. אך בתקופה של החצי שנה האחרונה עליתי במשקל 7 ק"ג והתזונה שלי לא השתנתה הכמויות לא גדלו מקפידה על 3 ארוחות ביום ופעילות גופנית 4 פעמים בשבוע. לאחר ביצוע בדיקות דם אשר הראו על מחסורים ממש קשים בבזל, בהמוגלובין ב B12, חומצה פולית, ויטמין D וזאת כי התלוננתי בפני הרופאה על עלייה במשקל ועייפות וכו..שוב חוזרת ליטול ברזל.. החלטתי להוסיף גם מולטי ויטמין מכיוון שאני מעדיפה לא לבלוע או למצוץ (יש להם ריח נורא) מצאתי פיתרון, סוכריות גומי יומי של אלטמן השאלה שלי מתי ביום הכי נכון ליטול את המולטי ויטמין והברזל, החומצה פולית ה B 12, לספיגה מקסימלית אני כבר חודש נוטלת את המולטי בערב לפני השינה ולא מרגישה שום שינוי. תודה

שלום ליאת, איני מוצאת קשר בין חסרים תזונתיים של ברזל ויטמין B12 וויטמין D לעליה במשקל. ככל הנראה חלו שינויים נוספים. ישנ מטופלים ששנים אחרי ניתוחים בריאטריים צריכים לקחת תוספי תזונה באופן קבוע. ההפסקות שאת עושה כנראה לא מתאימות, ואת חייבת לקחת באופן קבוע. זה לא עושה אותך "חולה" אם את לוקחת. זה עושה אותך חולה יותר אם לא. לחסרים תזונתיים אלו משמעות ארוכת טווח ונזקים בלתי הפיכים. לכן- אני ממליצה שתחזרי לדיאטנית בריאטרית שתלווה אותך בתהליך כולל המלצות לתוספים ואיך לא לעלות במשקל אחרי ניתוח- תופעה מוכרת וידועה בקרב מנותחים שאינם במעקב רציף. את יכולה לקחת את כל התוספים בפעם אחת, לא נוגדים אחד את השניה. רק לא לקחת ברזל עם תוסף סידן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר