שיתוק שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

02/06/2014 | 08:03 | מאת: אלעד

שלום, לאחרונה גיליתי את המצב הקרוי שיתוק שינה. מאז קרה לי לראשונה בערך לפני חצי שנה המצב חזר על עצמו משהו כמו חמש פעמים. האם זה מצביע על בעיה כלשהי והאם יש דרך להמנע מהמצב שמכניס אותי לפניקה והזיות קשות כל פעם מחדש. תודה

ההפרעה אותה אתה מתאר בדיוק רב ניקראת שיתוק שינה. לא מדובר כמובן בשיתוק אמיתי אלא בתופעה פיזיולגית המתרחשת עקב התעוררות החלק ההכרתי במוח מעט לפני התעוררות מערכץ השרירים והנשימה. קיימים אנשים רבים הסובלים מתופכה זו בדרגות חומרה שונות. התופעה הינה חסרת משמעות ואינה דורשת טיפול מיוחד.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות