התעוררות לא מוחלטת מסיוט

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/05/2014 | 12:35 | מאת: מתן

שלום ד"ר. קרה לי בלילה האחרון משהו די מוזר, ואשמח אם תשפוך לי אור על זה. התעוררתי בערך ב-5 ומשהו בבוקר מסיוט, אך למעשה הסיוט המשיך להתקיים גם לאחר שהתעוררתי. הייתי עם עיניים פתוחות, אבל כנראה שלא במצב הכרתי מלא.? למעשה עקב זה למשך כדקה וחצי להערכתי הייתי שרוי במצב של פארנויה. אחר לכך לאחר שזה נגמר לקח לי בין 20 דקות לחצי שעה להרדם, והשינה חזרה להיות טובה. מה דעתך?

המצב שבו הייתה איננו פרנויה ואינו מרמז על התפתחות מסוג זה. מדובר במצב של גלישת שנת חלום אל תו ההכרה. מצב זה מוכר ובד"כ חסר משמעות . ראוי יחד עם זאת להתייעץ באופן אינדיווידואלי עם רופא שינה ולבצע בדיקת שינה מלאה להשלמת הבירור.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות