למעלה מחודש לא יכול לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/05/2014 | 11:49 | מאת: דני

שלום, מלפני קצת יותר מחודש, איבדתי את תחושות העייפות, הרעב והצמא. מאותו רגע - לא מצליח לישון. בהתחלה הצלחתי קצת לישון בעזרת כדורי הגעה או סטילנוקס אולם לאחר מס' ימים קצר הם הפסיקו להשפיע ואני פשוט שוכב במיטה, והגוף עייף נורא אך לא מצליח לשקוע בשינה. יש לי מדי פעם חלומות בהקיץ - הגוף לא ישן אך אני חווה חלום. בדר"כ אני ישר מתעורר אחרי חלום כזה. כמו כן אני גם חווה תחושת מחלה עם הזעה (ללא חום) וירידה חדשה במשקל בזמן האחרון (10% ממשקל הגוף ואפילו יותר. האם יכול להיות שמדובר ב-fatal familial insomnia? האם קיימת בדיקה בארץ לברר את זה? אם כן היכן? מה אתה ממליץ לי לעשות? בבדיקות הורמונים נמצא הורמון Pth מתחת לנורמה (מדידה ראשונה 7, מדידה שניה 10) כשהמינימום בנורמה הוא 14, אינני יודע אם קשור. תודה

האבחנה שצינתה הינה נדירה ביותר. אחד המאפיינים שלה שהיא משפחתית - כלומר צריך שיהיו עדויות משפחתיות על מקרים דומים במשפחה בעבר. על כל פנים שילוב של קושי להרדם ירידה במשקל והזעות ליליות מחייב כמובן בדיקה מעמיקה יותר. יש לפנות עם התלונות ראשית לרופא המשפחה. הפרעת השינה במקרים כאלו הינה משנית.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות