בת שנתיים-בעיות שינה או התפתחות טבעית?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

22/06/2014 | 17:27 | מאת: סימה

שלום רב ד"ר אייל, בתי בת שנתיים פעמיים ראינו מחזה כזה מפחיד.. אתמול נכנסנו לחדרה לאחר שעה וחצי של שינה וראינו אותה יושבת ובוהה עם עיניים פקוחות לרווחה לאחר שבעלי ניסה לדובב אותה וללא הצלחה הבין שזה מתוך שינה חיבק אותה והיא התעוררה וחזרה לשכב, פעם נוספת כזו הייתה לפני 4 חודשים לערך ראיתי אותה שוכבת עם עיניים פקוחות לרווחה גם מתוך שינה כרגיל.. האם זוהי תופעה מוכרת בגיל הזה או שמדובר בילדה שחולת ירח?

לסימה בוקר טוב. התופעה אותה את מתארת נצפית בילדים לעיתים קרובות. מדובר במצב של פעילות תוך כדי שלבי השינה העמוקים. אין צורך להבהל ואין צורך להעיר את הילד. למרות מה שנראה, הילד אינו סובל ברגעים אלו ואינו מודע בשום אופן למתרחש. התופעה בד"כ חולפת לאחר מספר דקות. ברוב המקרים לאחר תקופה מסוימת התופעה פוסקת ולא חוזרת שוב. תופעה זו איננה מבשרת מצב חולני כל שהוא.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות