עייפות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

22/06/2014 | 09:09 | מאת: טל

אני בת 35 עייפה ללא כל סיבה ברורה. ישנה כל לילה בלי בעיות הרדמות (התחושה היא שאני כל כך עייפה שאין לי אפילו זמן לחשוב אני נרדמת מייד) מידי פעם מתעוררת בלילה בסביבות השעה 03:00 ונרדמת. אם שעת הקימה מתוכננת לשעות הבוקר המוקדמות (נניח 6 או 7 בבוקר) התוצאה היא שאני מאוד עייפה עד כדי הרדמות בעבודה. אם אקום אחרי 8 בבוקר אהיה יותר ערנית אך עדיין עייפה. בעבר לקחתי רדוקטיל מעבר לעזרה בירידה במשקל הוא גרם לזה שהייתי ערנית בצורה מדהימה תפקדתי גם בשעות מוקדמות ולאורך כל היום וגם ישנתי טוב. מאחר והתרופה גורמת לכך שיהיו רמות גבוהות יותר של סרטונין במוח האם ייתכן שיש לי מחסור בסרטונין? שאלתי את רופא המשפחה על כך הוא טען שהבדיקה להוכיח את זה מאוד יקרה, ביקשתי לנסות פרוזאק שנותן את אותה ההשפעה על סרטונין והוא אמר שאינו יכול לתת מאחר ואיני מאובחנת בדכאון. מה עושים ומה הפתרון לבעיית עייפות כזו? זה כבר ממש פוגע בי תודה

לשאלת הסרוטונין, אין בדיקה קלינית היכולה להצביע על מחסור בסרוטונין במוח. את עניין העייפות יש לברר ביתר דיוק. רצוי לבקש הפניה למעבדת שינה או למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה במחלקת אאג באיכילוב. שם יבוצעו בדיקות השינה המתאימות ותאובחן הסיבה לעייפות. לאחר אבחון נכון ניתן יהיה להציע טיפול.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות