פורום מילוי קמטים

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
העלייה בתוחלת החיים ואורח החיים בעידן המודרני הפכו את תחום הצערת הפנים לפופולארי ומבוקש. כיום נשים וגברים בגילאי 40 ומעלה מרגישים צעירים ומלאי אנרגיה. רבים מבקשים להתאים את מראה פניהם לתחושתם הפנימית ופונים לרפואה אסתטית על מנת להעלים את הקמטים וסימני הגיל. פורום זה נועד לתת את כל המידע בנוגע לטיפולים אסתטיים, כגון: חומרי מילוי קמטים, ההבדלים ביניהם לבין זריקת הבוטוקס, תופעות לוואי אפשריות של החומרים השונים, אופן הטיפולים ועוד. אנו מבקשים לא לנצל במה זו לניגוח או מתן סופרלטיבים לרופאים - הודעות מסוג אלו יימחקו. שתהיה לכולם גלישה נעימה.
3586 הודעות
3319 תשובות מומחה

מנהל פורום מילוי קמטים

27/01/2018 | 10:28 | מאת: אילנית

דר' שלום רב, אני בת 40 ורוצה להתחיל לבצע טיפולי מיצוק ומניעת הזדקנות העור אך עדיין סובלת מפצעים ,תמיד יש לי פצעון אחד שניים ,העור שומני ולא רגוע משתמשת בקרם לחות ע"ב מים, כשנתיים ברטוויט /אדפרין כ-3 פעמים בשבוע בלילה , פוחדת למרוח סרום או קרם שומני יותר ללילה שלא יחמיר את המצב השאלה שלי איזה טיפולים כגון גלי רדיו ,מזותרפיה וכו...ניתן לבצע כאשר העור נוטה לפצעונים .... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אשפר לטפל בכל הטיפולים למיצוק (כמו גלי רגיו וכו) כשהעור שמן עם נטיה לפצעונים. טיפולים אלה אינן מגבירים שמנוניות של העור

26/01/2018 | 20:17 | מאת: רוני

שלום דוקטור אני מורחת אדפרין בלילה ולאחריו קרם לחות. אני רוצה לשלב גם חומצה גליקולית איך היא משתלבת? קראתי שצריך למרוח אותה בלילה והיא מייבשת אבל אני שמה את הרטין a בלילה מה ההנחיות?

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי להפריד ולמרוח קרם על בסיס חומצה גליקולית בבוקר.

28/01/2018 | 15:26 | מאת: רוני

תודה. אבל לא מסוכן למרוח חומצה גליקולית 10% בשעות היום? בגלל השמש? אחוז החומר הפעיל מאפשר זאת? כמובן גם עם מקדם הגנה..

שניתן למרוח אותה לשיפור מראה העור והקמטים? כמו כן ראיתי תוצאה דומה בשימוש באמלה. האם זה נכון וניתן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, זה לא נכון. היתה פעם משחה (שלא ריימת עוד) שעזרה בהסתרת נפיחויות מתחת לעיניים. אולי משמם צמחה השמועה....

24/01/2018 | 13:24 | מאת: רחלי

שלום ד"ר, מה התדירות האפקטיבית ביותר לשימוש ברולר זה? תודה

בדרך כלל מקובל לטפל בדרמרולר ביתי פעמיים בשבוע

אני בת 32 הזרקתי לפני חודש סטילאג M בצידי הפה וכבר עכשיו כעבור חודש שוב רואים את הקמט שהיה מה עלי לעשות? שילמתי על זה 1500 ש"ח וחבל לי שזה לא החזיק מספיק זמן אין ספק שהקמט פחות ממה שהיה אבל המטרה היתה שלא יראו בכלל את הקמט כי בהתחלה אחרי ההזרקה לא ראו אף קמט ועכשיו כבר רואים אותו

לקריאה נוספת והעמקה

אולי הכמות שהוזרקה לא היתה מספקת.

14/01/2018 | 23:50 | מאת: שירה

תודה רבה ד״ר על תשובתך. אני בת 21 האם זה עדיין נחשב יעיל? ואני אשמח לדעת האם בעקבות המינון הנמוך יש אפשרות להשתמש במשחת אדפרין/ קלינדמיצין/בנזואיל פרוקסיד ללא חשש. שתהיה תגובה בעור? ומתי עליי לצפות שיפור במצב? תודה רבה, שירה

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול במינון נמוך הוא יעיל ומתאים לגילך. אפשר לשלב עם טיפול מקומי לפחות בתחילת הטיפול עד שמתחילים לראות תוצאות של רוקאוטן. לא ניתן לנבא מתי יראו סימני שיםור ראשונים.

שלום, אני משתמשת ברטין a,בסרום ויטמין סי 10 אחוז וסרום חומצה גליקולית 10 אחוז ומקפידה לשים מקדם הגנה. רכשתי מכשיר בייתי שמטפל בגלי רדיו עם ג'ל מיוחד. האם ניתן להשתמש פעם בשבוע במכשיר עם שגרת הטיפוח הזאת? או שעדיף להשתמש בתקופה בלי הסרומים האלו שהופכים את העור ליותר רגיש? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן בהחלט לשלב טיפול במכישר דלי רדיו ביתי עם טיפולים במריחה

10/01/2018 | 19:28 | מאת: מאיה ב

כחולה במחלה אוטואימונית ,גופי מפרק כל חומר מילוי שהוזרק לי בזמן האחרון. האם האלסה תגיב אחרת. האם זה חומר שגם אמור להיתחבר לרקמת חיבור של הגוף או עובד אחרת. תודה רבה מאיה

אין שום צתפית שחולים במחלות אוטואימוניות מפרקים מהר יותר טת חומרי המיךוי. משך ההשפעה הממוצע של חומר מילוי פשוט מאוד אינדיווידואלי. במקרים אלה יש בהחלט היגיון לנסות חומר מילוי מקבוצה אחרת.

10/01/2018 | 00:23 | מאת: בוטוקס

שלום רב המצח שלי נהייה רחב וגם הלחיים נהיו רחבות ויש לי מבט זועף והגבות למעלה לאחר הזרקת בוטוקס מה ניתן לעשות ? יש חומר שמפרק את הבוטוקס ממיס אותו ? ולמה לדעתך זה קורה ? תודה על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

אין חומר שמפרק בוטוקס אך השפעתו פגה מעצמה אחרי 4 חודשים. בכל מקרה בוטוקב אינו מרחיב את המצח והלחיים. לגבי מבט זועף, זה בהחלט קשור לבוטוקס. ממליצה שתגשי לרופא שהזריק לך, שיעשה תיקון. זה קל מאוד לתיקון.

09/01/2018 | 01:27 | מאת: שירה

שלום ד״ר לנדאו בעקבות התפרצות של אקנה הורמונלי אחרי הפסקת גלולות ובהמשך אבחון של שחלות פוליציסטיות רופא העור שלי רשם לי גלולות דיאנה 35 ובנוסף רואקוטן 20 מ״ג פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע ברצוני לדעת האם טיפול זה נחשב יעיל או שעדיף לנסות קודם את הגלולות ואז לקחת ראקוטן? האם במינון כזה הסיכוי לתופעות לוואי כגון החמרה בפצעים וכו פוחת? אשמח לעצתך. שירה

לקריאה נוספת והעמקה

רואוטן במינון נמוך הוא טיפול יעיל מאוד במיוחד באקנה אחרי גיל 25. הוא כרוך במיעוט של ופעות לוואי. טיפול ברואקוטן מחייב אמצעי מניעה כי אסור להרות ולכן שילוב עם גלולה חיוני. (כמובן שגם לגלולה יש אפקט מיטיב על אקנה)

ראקוטן פעמיים עד שלוש בשבוע 23:50 14/01/2018 | מאת שירה תודה רבה ד״ר על תשובתך. אני בת 21 האם זה עדיין נחשב יעיל? ואני אשמח לדעת האם בעקבות המינון הנמוך יש אפשרות להשתמש במשחת אדפרין/ קלינדמיצין/בנזואיל פרוקסיד ללא חשש. שתהיה תגובה בעור? ומתי עליי לצפות שיפור במצב? תודה רבה, שירה

04/01/2018 | 14:11 | מאת: רותם

היי דר׳, האם לא ניתן לטפל בצלקות אקנה בלייזר co2 כאשר יש אקנה פעיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי קודם להתחיל טיפול באקנה הפעיל ואחר כך לטפל בצלקות.

04/01/2018 | 00:25 | מאת: שרית

שלום דר' לנדאו, נתקלתי במספר קרמים המכילים לכאורה לפחות חומצה הילואירונית ומבטיחים אפקט של מילוי קמטים או לפחות LIFTING. האם חומצה הילואירונית בקרם יכולה לגרום לאפקט דומה לזה המושג בהזרקה או שמדובר בהבטחת שווא? כמו כן, האם חומצה הילואירונית שנספגת בעור כתוצאה משימוש בקרם כזה עלולה לגרום נזק לעור בטווח הארוך? אחד הקרמים (שלא אנקוב בשמו מטעמים מובנים) מתיימר להכיל 100% חומצה הילואירונית ועולה -.100 שקל בלבד, סכום שאינו עומד בשום פרופורציה למחיר החומר המוזרק... האם ייתכן שאכן מדובר באותו חומר? תודה, שרית

לקריאה נוספת והעמקה

חומצה היאלרורונית נמצאת בקרמים רבים לצורך שיפור יכול הליחוח שלהם.חומצה היאלורונית בקרם לא ממלאת קמטים (לא בקרם יקר ולא בקרם זול),

03/01/2018 | 11:59 | מאת: אלונה

עשיתי מעל כשנה טיפולי לייזר להפחתת צלקות שיש לי אך לא ראיתי שינוי והפסקתי, רציתי לדעת אם יש טיפול יותר עם תוצאות?

לקריאה נוספת והעמקה

איפול בלייזר CO2 נחשב לטיפול טוב לצלקות אקנה. אם לא ראית שיפור, עליך לשקול טיפול אחר כמו פילינג עמוק. בדיוק כמו שאם כדור אקמול לא עוזר לכאב ראש, לוקחים אופטלגין... כמובן בתנאי שמבינים שלא ניתן למחוק צלקות בשום טיפול אלא לשפרן בלבד

01/01/2018 | 22:04 | מאת: ענבר

ד״ר שלום לך, בת 30 , מתעניינת לטיפול בצלקות אקנה, מנסיונך הרב מהו הטיפול היעיל יותר? פילינג עמוק או סדרה של טיפולי לייזר co2? האם זה נכון דלא ניתן לטפל ב-co2 כשהאקנה פעיל? והאם טיפול בגלי רדיו rf יכול גם לסייע לטיפול בצלקות אקנה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

כל הטיפולים יעילים, אף אחד לא מוחק צלקות לחלוטין. סוג הטיפול נבחר לפי סוג הצלקות, איכות העור, ופיזור הצלקות בפנים

31/12/2017 | 22:20 | מאת: בתיה

חברה שלי הזריקה חומצה הילרונית באיזור קמטי צחוק. מעבר למילוי המוצלח, על פניו נראה שהעור שלה נראה זוהר יותר. האם ההזרקות משפרות גם את מרקם העור?

ההזרקות משפרות את איכות העור באזור בו נעשית ההזרקה. לכן אם החברה שלך עברה מילוי של קמטי צחוק בלבד, לא סביר ששיפור כללי באיכות העור שלה קשור להזרקה. אולי פשוט החלה להשתמש ברטין A?

31/12/2017 | 13:34 | מאת: רימונה

האם יש משמעות למספר המחטים, או רק לאורך המחט? האם יש למרוח את הקרם לפני - או מיד אחרי השימוש ברולר? האם הרולר יעיל לאזור צוואר ומחשוף? תודה רבה

יש משמעות גם למספר המחאים וגם לאורכם. אני לא ממליצה לשימוש ביתי על מחטים שאורכם עולה על 1 ממ׳. את הקרם מורחים לפני הטיפול.

31/12/2017 | 00:23 | מאת: יעל

בעפעפיים עליונים/ תחתונים? אם לא מה הסיבה? (בהנחה שהשימוש לא יגרום לי לרגישות) תודה שנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

רטין A הוא חומר מגרה ולכן לא מורחים אותו סמוך לעינים.

23/12/2017 | 18:09 | מאת: ירדנה

שלום דר מרינה, האם מעבר למילוי שקעים, יש עוד יתרון בחומר של חומצה הילירונית? כלומר, זה שהוא נספג בעור תורם לעוד משהו )מעבר למילוי)?

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2017 | 12:00 | מאת: ירדנה

אבקש לא להזדהות בשמי (השאלה עם סימני השאלה, לא אני כתבתי). אולי זו ירדנה אחרת. תודה.

בהחלט. חומצה היאלורונית תורמת לשיפור באיכות העור

22/12/2017 | 20:25 | מאת: רקפת

שלום רב אני בת 37 שוקלת כיום 55 לאחר שהשלתי מגופי 5 קילו בחודש.שמתי לב השבוע שיש לי בצד השמאלי של הפנים צניחה של העפעף ושאני מחיכית אז רואים במצח קווים חזקים מעין שרירים בולטים בקווים רוחביים.זה ממש מכוער מה אוכל לעשות? בוודאות זה לא היה אשמח לתשובה בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

סביב גיל 40 ירידה במשקל תמיד כרוכה באובדן נפחים בפנים. ברגע שיש ירידת הנפת בפנים , הקמטים נראים יותר חזק. ולכן או שאת עולה חזרה במשקל או שתזדקקי לזריקות בפנים

שלום ד"ר מזה כשנה הציפורניים צהבהבות וכן יש עליהן פסים לאורך (שניתן לחוש ולא רק לראות). הצהבהבות מתחילה כמה מילימטרים לאחר גדילת הציפורן (כלומר התחלה בצבע רגיל ורק אחרי כן הצבע משתנה). בת 53. רופא עור לא מצא דבר (עשיתי בדיקת פטרת ואין לי). בדיקות דם בסדר. מה ניתן לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אשמח לתגובתך

אם נבדקת על ידי רופא עור, עברת בדיקות דם ששללו מחלות ובדיקה לפטרת שלילית, מדובר קרןב לודאי בשינוי כתוצאהמגורם ליצוני, כגון לק, אצטון וכו

או שזה מומלץ? והאם מותר לשלב רטין A וטיפול בגלי רדיו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לשלב רטין A וגלי רדיו, אלא אם כן אטין A גורם לגירוי עור משמעותי ואז כדאי להפסיקו לכמה ימים לפני טיפול בגלי רדיו

ד"ר תודה לא ציינת -האם אפשר להשתמש כל החיים ?

31/12/2017 | 00:21 | מאת: דורי

לגבי כל החיים

18/12/2017 | 19:18 | מאת: יעל

אם יש מרשם לרטוויט במינון גבוה מ 0.05%, האם ניתן לרכוש ברקיחה דרך קופת חולים כללית? או זה מסובסד כמו שאר המשחות? או שהעלות במינון מלא שלי?

24/12/2017 | 10:15 | מאת: ירדנה

דר שלום, דלגת עלי...

ניתן לרכוש בבתי מרקחת של הקופות עד ריכוז של 0.01%. כמה שה עולה בקופה- אין לי מושג

17/12/2017 | 22:02 | מאת: רננה

שלום ד"ר, האם מכשיר גלי רדיו ביתי מסייע במיצוק העור? תודה

האפקט שלו קטן ביותר..

17/12/2017 | 19:31 | מאת: עדי

היי דר, בת 33 סובלת מצלקות אקנה בצורת חטטים. הומלץ לי לבצע סדרה של טיפולי לייזר במכשיר v30 של חברת viora. אשמח לעזרתך: האם את מכירה את המכשיר? האם המכשיר הנל באמת מטפל בהצלחה בצלקות אקנה? למה עליי לשים לב למניעת נזק? מה משך ההחלמה? אציין כי עברתי כבר פילינג עמוק לפני כמה שנים ומעוניינת בשיפור נוסף. תודה על התייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

זה בהחלט יכול לתעזור. את צריכה סדרה טיפולית ולא טיפול בודד. יש זמן החלה של כמה ימים (תלוי באיזה עוצמות עובדים). הצלקות לא יימחקו, אבל ישתפרו

17/12/2017 | 17:04 | מאת: מורי

היי ד"ר תוכלי להגיד לי מה ההבדלים בין מזותרפיה לסקין בוסטר? אני מתלבטת בין שניהם בת 34 מעוניינת לקבל נפח בפנים וזוהר איזה משני הטיפולים את ממליצה לגילי?

לקריאה נוספת והעמקה

סקין בוסטר ללא ספק עדיפים. יש להם השפעה ארוכה יותר. מזוטרפיה צריך לעשות על בסיס חודשי כל הזמן.

ביצעתי לפני 3 ימים פילינג גסנר אצל קוסמטיקאית החל קילוף באזור הסנטר והאף ,שואלת מה ההמלצה שלך בטיפול בעור במהלך ימי הקילוף כדי לעודד קילוף אחיד ונכון . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מצחעה שתתיעצי עם הקוסמטיקאית שעשתה לך את הטיפול. אני לא עושה ג'סנר.

14/12/2017 | 16:55 | מאת: אתי

היי, האם מותר לעשות טיפול במזותרפיה מתחת לעיניים ? כטיפול בכהויות מתחת לעיניים בברכה, אתי

לקריאה נוספת והעמקה

מותר לעשות טיפול מזוטרפיה מתחת לעיניים. אבל זה לא מטפל בכהויות מתחת לעיניים...

13/12/2017 | 23:48 | מאת: רוני

שלום ד׳ר, האם טיפול בגלי רדיו מטפל במיצוק העור/ נפילה או רק בקמטים? תודה

גלי רדיו מטפלים בעיקר במיצוק העור.

12/12/2017 | 19:48 | מאת: יהלי

שלום ד"ר מרינה, שוקלת להזריק לפנים חומצה הילרונית בשם סטילז'. האם החומר בטוח? האם קיבל אישור של FDA?

12/12/2017 | 19:53 | מאת: יהלי

האם נחשב לחומר בטוח? ובין האיכותיים?

20/12/2017 | 20:35 | מאת: יהלי

ד"ר, מדוע אינך עונה לי?

שלום ד"ר האם יש פתרון לנשירת שיער?? עפ"י בדיקות הדם התזונה שלי בסדר. בת 50. חווה נשירה בעיקר בשנה האחרונה. לוקחת מולטי ויטמין מספר חודשים, לא חשה שיפור. האם מינוקסי עשוי לעזור? האם יש טיפולים אפקטיביים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נשירת שיער היא בעיה שכיחה. רוב נשירות השיער הן פיזיולוגיות וחולפטת מעצמן. רק מי שאין לו שיער, אין לו נשירה. בכל מקרה כדאי להיבדק על ידי רופא עור לשלול מצבים חולניים

תודה ד"ר, האם זו לא תופעת גיל מעבר? אני רואה לא מעט נשים מבוגרות עם שיער דליל ואפילו קרחות, ומאוד מודאגת

כשאני עושה קוקו אני מרגישה שיש לי הרבה פחות שיער מפעם

07/12/2017 | 14:19 | מאת: מירב

ד"ר מרינה שלום רב! רציתי לשאול האם ניתן לעשות פילינג עמוק רק מתחת לעיניים לקמטים ולא על כל הפנים,לא מעוניינת לעשות בוטוקס או הזרקה של חומצות,תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן

שלום דר מרינה אני בת 44 רציתי לדעת האם המשחה הנ"ל חוץ מטיפול באקנה יכולה לסייע לטיפול בקמטים ובחידוש העור..? יש משחה אחרת עם מרשם רופא שאת יכולה להמליץ..? האם חוץ מתכשירים קוסמטיים שעולים הון יש משהו שמכיל רטינול שיכול לעזור..? תודהה

12/12/2017 | 18:15 | מאת: מחכה לתשובה

דר אני ממתינה לתשובה ממך.. תודה

03/12/2017 | 21:59 | מאת: דנה

לפני שבועיים עברתי ניתוח פתוח עם חתך 10 ס"מ כריתת גוש גדול בקרסול. עכשיו יש לי סימנים איומים של החתך הענק מהניתוח. לפני יומיים הרופא הסיר את הסיכות שהיו 10 ימים. מרחתי (על דעת עצמי) בטאקרוטן G וגם פוסידין וזה עשה לי כאבי תופת בחתך. מה עלי לעשות? האם להשים פלסטר על החתך? עכשיו יש לי כאבי תופת! נגרם לי נזק מהמשחות שמרחתי בבית? עכשיו החתך נראה נורא. האם אפשר להשים חומר חיטוי ופלסטר על החתך הענק הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי עליך לפנות לרופא שניתח אותך. כאבי תופת יכולים להצביע על משהו לא תרין באזור שנותח.

ואיך אפשר להעלים את הסימן מהחתך של הניתוח?

03/12/2017 | 21:56 | מאת: רוזי

שלום ד׳ר, האם לייזר יכול לסייע במיצוק העור? למשל במקרה של עפעפיים נפולים מעט או מיצוק אזור לחיים ולסת?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן . רק לייזר CO2. יש לקחת בחשבון שמיצוק בעור על ידי לייזק כרוך גם בתהליך של קילוף העור. (זמן שהיה בבית). עם זאת מקבלים מענה גם לקמטוטים שטחיים וכתמים. שיטות אחרות כמו גלי רדיו אן אולטראסאונד ממוקד עושות מיצוק ללא קילוף. התוצאות נראות לעים ב-delay מסוים

תודה ד"ר, אשמח אם תבהירי -כמה זמן מחזיק הטיפול בלייזר וכמה בגלי רדיו? -האם טיפול בלייזר כרוך גם בפילינג? כלומר אלה שני טיפולים? -והאם המכשיר שציינת הוא היחיד האפקטיבי? מה לגבי FOTONA 3/4?

שלום,אני בת 53.ד"ר לנדאו,האם את ממליצה למרוח שמן ארגן טהור ואיכותי או לסרוגין שמן רוז היפ הפופולארי על עור הפנים מעל הסרום וקרם הלחות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שמנים אינם כלולים בשיגרת הטטיפוח המומלצת המבוססת על הבנת התהליכים הביולוגיים בעור. שיגרה כזו כוללת: מסנן קרינה, קרם מבוסס על רטין A(בקשי מרופע עור), קרם לחות טוב. זה הכל.

24/11/2017 | 12:09 | מאת: ליה

שלום ד"ר  אני בת 26 לאחר שתי לידות , אני מעלה בהריונות בין 18-23 קילו  כשהשלתי בפעם הראשונה ממשקלי ירדתי אף פחות 7 קילו מהמשקל שלפני הלידה , רזיתי מאוד וכל גם הפנים שלי לכן עשיתי הזרקת שומן עצמי לפנים פעמיים אך לא כלכך עזר כיוון שהשומן נספג יחסית מהר , בתקופה האחרונה הבחנתי שכשאני צוחקת כאילו העור של הפנים שלי מתקמט (לא קמטי הבעה) כאילו מתחת ללחיים המרווח בין הפה לאוזניים האזור שם כאילו יוצר מין קווים עדינים עדינים שרואים אותם דווקא בשמש או בתאורה הם קווים ממש עדינים ולא עמוקים כמו שערה , האם אלו קמטים ??? או שבירה של העור כמו שהקוסמטאית אמרה לי ? ואם אלו קמטים האם זה תוצאה מהשמנה והרזיה ??? אני כלכך מבואסת א י עדיין צעירה . ועוד שאלה אחרונה , אני עושה מזותרפיה 6 טיפולים האם מזותרפיה יעילה לעור הפנים ?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין דרך שאני אראה את הקמטים שלך דרך הפורום. בכל מקרה נתת תחאור מצוין. מדובר בחרחדה באלסטיות של העור שזה סימן מקדים להופעת הקמטים. בכל מקום בו מופיעים כרגע קמטים כשאת מחייכת, צםויים להופיע בעוד מספר שנים קמטים. הדרך למנוע זאת היא על ישי הזרקה של סקין בוסטרס של רסטילן אשר מגרים את העור ליצירת קולגן ומעלים את האלסטיות. שום טיפול קוסמטי או קרם לא יכולים לעשות זאת.

21/11/2017 | 18:55 | מאת: גילי

שלום רב, רופאת העור שלי רשמה תרכובת קליגמן לטיפול בפיגמנטציה. היא הורתה לי למרוח פעמיים ביום ולהשתמש בקרם הגנה. לא שאלתי באופן ספיציפי אבל הבנתי מתנועותיה שכוונתה היתה למרוח את כל הפנים. בבית המרקחת, שני רוקחים שונים (בבתי מרקחת שונים), הורו לי להשתמש פעם אחת ביום בלבד, בלילה, ולמרוח רק על הכתמים ולא על כל הפנים. שאלותי: 1) מהי המריחה הנכונה - על כל הפנים או רק על הכתמים? 2) אם המריחה היא רק על הכתמים - איך בכלל אפשר לכוון כשגבולות הכתם לא ברורים? אם אפספס - האם לא אגרום להבהרה של האיזור סביב הכתם ובעצם אתרום להדגשתו? 3) אם המריחה היא על כל הפנים - מה עושים באיזור העיניים (מתחת ומעל)? 4) אחד הרוקחים אף יעץ למרוח ביום הראשון לשעה, בשני לשלוש שעות רק אחר כך ללילה שלם. איך מורחים קרם לשעה או לזמן קצוב כלשהו? הוא לא נספג בעור? 5) האם למרוח פעם אחת ביום או פעמיים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

את תערובת הקליגמן מורחים על כל העור. מתרחקים מהעיניים 1 סמ׳. במקור התערובת ניתנה על ידי דר׳ קליגמן פעמיים ביום. בגלל הגירוי. רב שהיא גורמת, אפשר למרוח פעם ביום.

18/11/2017 | 17:49 | מאת: מיכלי

האם נעשו מחקרים מדעיים לגבי הבטיחות בשימוש חומצה הילרונית? שוקלת להתחיל במילוי קמטים בפנים ולא רוצה לגלות לאחר שאשתמש בזה לאורך שנים שיש לכך השלכות בריאותיות...

לקריאה נוספת והעמקה

יש המון מחקרים בספרות מקצועית אובה מאוד על חלק המהחומוצות, במיוחד אלה שקיבלו אישור FDA . לחא מחקרים לא ניתן לרשום את החומרים ולשווק אותם

16/11/2017 | 21:15 | מאת: קובי

אם מתחילים מילוי קמטי לחיים (קמטי צחוק) בחומצה הילרונית כמה שיותר מוקדם, זה עוצר בעתיד את עומק הקמט? (בהנחה שמזריקים כל שנה/שנה וחצי)

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שכן. היום מדברים הרבה על הזרקה של חומצה היאלורונית כחלק ממניעת ההזדקנות

16/11/2017 | 20:51 | מאת: יהלי

שלום רב ד"ר מרינה היקרה, איזה חברות של חומצה הילאירונית קיבלו אישור מה FDA שמשתמשים בהן בישראל? אודה לך אם תצייני את הנפוצות ביותר. תודה :-)

לקריאה נוספת והעמקה

רסטילן, ג'ובידרם ובלוטרו..

16/11/2017 | 20:46 | מאת: אילנה

דר שלום, משתמשת ברטין A במינון 0.05 מספר שנים. כעת אני כבר לא מרגישה שינוי בעור. האם לאחר שימושים רבים העור מתרגל לזה ואין אפקטיביות יותר? הפסקתי מספר חודשים. גם שחזרתי העור עדין הגיב לזה כאל עוד קרם לחות (לא היו לי שום עיקצוצים או אדמומיות מינימלית). הבנתי שיש מינון גבוה יותר (עם מרשם של רופא עור). עם הזמן העור יתרגל גם לזה? האם זה עדין אפקטיבי?

לקריאה נוספת והעמקה

העור מתרגל לרטין A ועם הזמן לא מרגישים יותר גירוי. זה לא אומר שרטין A מפסיק להשפיע. אבל זה בהחלט מאפשר לעלות את הריכוז. וכן, זה דורש הכנה רוקחית, כי לא קיים מוכן

15/11/2017 | 11:04 | מאת: עדי

היי דר לנדאו, שוקלת להתחיל בטיפולי לייזר פרקציונלי לצלקות אקנה אבל רוצה לדעת האם לאחר הטיפול ניתן לחזור למחרת לעבודה? תוך כמה זמן צפוי שיפור בעור האם כבר מהטיפול הראשון? האם בהכרח חייב סדרה של 5-6 טיפולים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מרטה העור למחרת הטיפול תלוי בעוצמה וצפיפות הפולסים. אין טעם ללכת על עוצמות נמוכות ב-CO2 כי אז צריך המון טיפולים. כשעובדים בעוצמות סבירות- 3-5 ימים לא נראים טוב

שלום ד"ר לנדאו, אני בת 62, סובלת מפרפור פרוזדורים ומטופלת בפרדקסה 150 מג פעמיים ביום. שוקלת למלא קמטים ע"י חומצה הילואירונית (הקמטים שבין האף לפה). בקולונוסקופיה שבוצעה לאחרונה המליץ הקרדיולוג על הפסקת הפרדקסה ל-48 שעות. האם הדימום הצפוי מהזרקת חומצה הילואירונית מצדיק גם הוא הפסקת הפרדקסה? תודה מראש, שרה

לקריאה נוספת והעמקה

מדללי דם מעלים סיכוי לשטפי דם בעור לאחר הזרקה. עם זאת גם ללא מדללי דם קיים סיכוי לשטפי דם לאחר הזרקה (בשונה לפרוצדדורות כמו קולונוסקופיה). לכן אני לא נוהגת להפסיק מדללים. רק מסבירה שזה המצב ושצריך להיות מוכנים לכתמי כחולים למשך 10 ימים (שיכולים להופיע גם ללא שום מדללם)

07/11/2017 | 22:39 | מאת: א

עשיתי לפני יומיים חומצה הילארונית מסוג סטילאז בשפתיים. יומיים היה נפוח. היום, ביום השלישי, הנפיחות ירדה וגם השפתיים לא נראה שינוי משמעותי ממצב הטבעי שהיה. ביומיים הללו עשיתי מסאז לשפתיים.. האם זה יכל להפריע?

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר הזרקה לשפתים תמיד קיימת נפיחות ליומיים. היעלמות החומר אחרי יומיים לא אמורה לקרות. מסז׳ אינו מזרז היעלמות החומר. ממליצה לחזור לרופא שטיפל הך.

07/11/2017 | 12:20 | מאת: אתי

שלום דר' לפני 10 שנים הזרקתי ביו אלקמיד לקמט מהאף לצידי הפה, מידי פעם היו ניפחויות והרופא הוציא לי קצת מהחומר היום האזור נראה ממש גרוע ומקומט האם אני יכולה להזריק משהו אחר באיזור או לעשות חוטים? תודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אין על כך תשובה חד משמעית. אם תחליטי שכן, את צריכה רופא מנוסה, וזה להתבצע תחת כיסוי אנטיביוטי

הי, אני חייבת עזרה בבעיה שמציקה לי מאוד!! אני בת 36, העור שלי בסה"כ בסדר ובמראה הכללי אני נראית צעירה. אבל.. יש לי בעיה חמורה של קמטים מתחת לעיניים, העור דק /יבש וכשאני מחייכת זה נראה ממש כמו קמט מכוער. מה ניתן לעשות נגד זה? אני ממש נמנעת מלחייך כדי לא לחשוף את הקמטים. מה כדאי לעשות? ניסיתי מלא קרמים וזה לא עובד.. כדאי לשקול זריקה של חומצה הילרואנית? מעדיפה לא להשתעבד לטיפולים כאלו אבל די מיואשת..

לקריאה נוספת והעמקה

קרמים לא עוזרים לקמטים. לפי צורת הקמטים ומתי הוא מופיע צריך להחליט אם הפיתרון הוא חומצה היאלורונית, בוטוקס, לייזר או שילוב שלהם. לא חייבים להתמכר, אפשר לההזדקן "בכבוד"

05/11/2017 | 17:44 | מאת: ליאור

שלום דר לנדאו, האם לייזר פרקציונלי מסייע בטשטוש צלקות אקנה? תוך כמה זמן צפוי שיפור? האם זה כרוך בהחלמה? והאם ניתן לטפל כשיש עור שומני אקנתי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן במיוחד כשמדובר בלייזר co2. מדובר ידרה של 5-6טיפולים במרווחים של 6שבועות. זמן החלמה אחרי כל טיפול כשבוע

13/11/2017 | 17:55 | מאת: בהמשך לתשובתך

דר לנדאו תודה על המענה. האם במהלך השבוע ניתן לתפקד רגיל? לצאת לעבודה או שהפנים אדומות מאוד

שלום ד"ר האם תמליצי למרוח כל לילה על הפנים ויטמין E ואם כן מה היעילות שלו? ואותה שאלה לגבי שמן קיק, האם מומלץ לפנים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממליצה למרוח שום שמן על העור. על מנת ללחח את העור צריך קרם לחות

שלום דוקטור. מאז ומתמיד עוד מילדות כשאני מחייך יש לי קמטים מוגזמים בצידי האף וסביב העיניים. היום אני בן 20+. איך אפשר להעלים אותם? שמתי לב שיש צעירים בגילי שכשהם מחייכים זה שונה ולא מתכווץ כל כך. מדוע זה ככה?

לקריאה נוספת והעמקה

למרות גילך הצעיר, יש לך כנראה פעילות חזקה של שרירי ההבעה. אם זה מפריע לך, הפיתרון הוא הזרקה של בוטוקס.

04/11/2017 | 18:23 | מאת: עדי

היי דר לנדאו, בהמשך לתשובתך בדבר טיפול בצלקות אקנה לאחר פילימג עמוק עי סדרת טיפולי לייזר ואולי גם סקין בוסטרס אשמח לדעת מה טווח המחירים לסדרת טיפולים כזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תוכלי לברר את המחירים אם תצלצלי למרפאתי בטלפון 099505151