הזרקת חומצה הילואירונית ומדללי דם

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

14/11/2017 | 17:17 | מאת: שרה

שלום ד"ר לנדאו, אני בת 62, סובלת מפרפור פרוזדורים ומטופלת בפרדקסה 150 מג פעמיים ביום. שוקלת למלא קמטים ע"י חומצה הילואירונית (הקמטים שבין האף לפה). בקולונוסקופיה שבוצעה לאחרונה המליץ הקרדיולוג על הפסקת הפרדקסה ל-48 שעות. האם הדימום הצפוי מהזרקת חומצה הילואירונית מצדיק גם הוא הפסקת הפרדקסה? תודה מראש, שרה

04/12/2017 | 09:14 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

מדללי דם מעלים סיכוי לשטפי דם בעור לאחר הזרקה. עם זאת גם ללא מדללי דם קיים סיכוי לשטפי דם לאחר הזרקה (בשונה לפרוצדדורות כמו קולונוסקופיה). לכן אני לא נוהגת להפסיק מדללים. רק מסבירה שזה המצב ושצריך להיות מוכנים לכתמי כחולים למשך 10 ימים (שיכולים להופיע גם ללא שום מדללם)

מנהל פורום מילוי קמטים