פורום מילוי קמטים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - בוטוקס ומילוי קמטים
העלייה בתוחלת החיים ואורח החיים בעידן המודרני הפכו את תחום הצערת הפנים לפופולארי ומבוקש. כיום נשים וגברים בגילאי 40 ומעלה מרגישים צעירים ומלאי אנרגיה. רבים מבקשים להתאים את מראה פניהם לתחושתם הפנימית ופונים לרפואה אסתטית על מנת להעלים את הקמטים וסימני הגיל. פורום זה נועד לתת את כל המידע בנוגע לטיפולים אסתטיים, כגון: חומרי מילוי קמטים, ההבדלים ביניהם לבין זריקת הבוטוקס, תופעות לוואי אפשריות של החומרים השונים, אופן הטיפולים ועוד. אנו מבקשים לא לנצל במה זו לניגוח או מתן סופרלטיבים לרופאים - הודעות מסוג אלו יימחקו. שתהיה לכולם גלישה נעימה.
3586 הודעות
3319 תשובות מומחה

מנהל פורום מילוי קמטים

03/11/2017 | 22:57 | מאת: שושנה

לפני כחודשיים הזריקו לי חומרים בשם: רדיאס, רסטילן וסטילג׳ בטיפול אחד. ששה מזרקים. רופא עור שהייתי אצלו היה מופתע שבבת אחת הזריקו לי את כל השלושה. האם הוא לא מעודכן או שאכן עדיף לא להזריק בבת אחת שלושה סוגים?

06/11/2017 | 14:00 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

גם אני לא מבינה את ההגיון שבשילוב...

27/10/2017 | 19:06 | מאת: זיוה

האם אפשר להשתמש ברטאויט על הצוואר? על גב כף היד?

02/11/2017 | 08:39 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

עור הצוואר רגיש והופך אדום במהירות. אפזר להתמש בריכוז נמוך של רטויט על עור הצוואר. כמויותצ קטנות, לעלות בהדרגה. לא לשים בושם על הצוואר

דר לנדאו שלום לך, בת 33 עם עור שומני, סובלת מצלקות אקנה בצורת חטטים— חורים בפנים. כבר עברתי פילינג עמוק לפני מספר שנים. מעוניינת לשפר את מראה הצלקות. על איזה טיפול היית ממליצה? בנוסף, האם שמעת על משחה שנקראת צלקתון? אם כי אשמח לדעת מה דעתך על מוצר זה.. תודה רבה!

02/11/2017 | 08:38 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לצערי את הצלקות לא ניתן למחוק אלא לטשטש בלבד. לאחר שעברת פילינג עמוק (שנחשב לטיפול הכי יעיל לצלקות), יש באפשרותך להוסיף סדרה של לייזר פרקציונלי CO2 ולפעמים הזרקה של רסטילן סקין בוסארס גם רלוונטית. צריך לראות את סוג הצלקות. חלק לגמרי- זה לא יהיה לעולם

23/10/2017 | 00:02 | מאת: דלית

ערב טוב אני בת 54 מעוניינת להתחיל עם משחה רטין שנמכרת בבית מרקחת רציתי שתמליצי לי בגילי עם איזה תכשיר כדאי להתחיל עם העור מכיוון שאנו מתחילים את החורף ו תודה מראש א

24/10/2017 | 09:27 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לא הבנתי את השאלה. אני ממליצה על רטין, אבל את צריכה מרשם כי זו תרופה. ולכן עליך לפנות לרפא עור

לאחר התבהרות מוחלטת כתוצאה מויטיליגו, נותר חלק כהה מסביב לעיניים. האם טיפול לייזר יכול להעלים או להבהיר שאריות של צבע כהה שנותר על הפנים. משחת קליגמן לא עוזרת, היא ממש יוצרת כוויות.

24/10/2017 | 09:26 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לויטיליגן מהלך לא צפוי. לייזר יכול להבהיר פיגמנטציה ומאידך יכול לעורר תגובת התחדשות הפיגמנט סביב.

18/10/2017 | 07:32 | מאת: שטף דם מהזרקה של חומצה הילראונית

הזרקתי חומצה הילראונית בשפתיים השפתיים שלי ממש התנפחו בצורה קיצונית ויש לי שטפי דם ממש גדולים , ענקיים !.. לא חושבת שזה נובע מאלרגיה כי הזרקתי בעוד מקום בפנים ושם אין לי כלום לא נפיחות ולא שטף דם. מתי זה עובר והאם זה נורמלי ?

24/10/2017 | 09:25 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

ראשית- שפתיים תמיד מתנפחות. זה לוקח 2-3 ימים עד שהנפיחות יורדת. שטפי דם זה ענין של מזל או חוזר מזל. שטפי דם גדולים מלווים כאב מחיייבים אותף לחזור בדחיפות לרופא שהזריק לך על מנת לשלול סיבוך.

11/10/2017 | 10:52 | מאת: מורן

שלום ד״ר אני בת 34 ומתלבטת אם להתחיל טיפול סקין בוסטר לעור זוהר או חומצה הילוארנית למילוי במיוחד מתחת לעיניים מה את ממליצה? העור שלי נראה טוב למעט קצת שקעים מתחת לעיניים. האם כדאי להתחיל עם זה או שאדפרין בערב זה מספיק? האם ההזרקות משפרות את מראה העור לטווח רחוק?

16/10/2017 | 10:19 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני גורסת שצריך התחיל ב"עקב אכילס"- מה משפיע יותר לרעה על מראה הפנים, בזה צריך להתחיל. כמובן שאם אין מגבלה כלכלית, אפשר לעשות את שני הטיפולים ביחד.

09/10/2017 | 17:49 | מאת: יוסי

האם יש רופא מומלץ שידע לטפל ולא להמר באס אמת עור?

16/10/2017 | 10:18 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

כל רופא עור מטפלת באסטמת העור. זו מחלה כרונית שלא ניתנת לרופי- אם לזה התכוונת ב"רופא טוב"

09/10/2017 | 04:59 | מאת: אן

שלום רב. לפני חצי שנה רופא העור שלי רשם לי את התרכובת לצורך טיפול בכתם חום בהיר/אדום שהופיע על הלחי שלי ולא עבר במשך 3 שנים. אני מרגישה שהמשחה עוזרת, אבל השטח שסביב הכתם התבהר יחד איתו. 1. רציתי לדעת אם אפשר למרוח את המשחה על כל הפנים, והאם ההבדל בין הכתם המובהר לשטח שסביבו יתאזן בהמשך, או שכל השטח יתבהר ואז יגרום לכתם להיות שוב בולט לעומת הפנים הבהירות? 2. מה התוקף של המשחה? הרוקח שהכין לי את המשחה לא רשם עליה תוקף. מה הזמן המקובל במידה ואיחסנתי את המשחה במקרר? תודה רבה.

16/10/2017 | 10:17 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

את בהחלט יכולה למרוח על כל הפנים. אין סכנה של הבהרת יתר. לגבי מועד התוקף- לפי הידוע לי תכשירים שרוקלחים בבית מרחת המועד שלהם- 3 חודשים

03/10/2017 | 15:50 | מאת: ענת

שלום רב, עשיתי טיפול בוטוקוס בצידי העיניים לפני כשבוע. האם יש מניעה לעשות עיסוי גב לאחר שבוע ?(הכוונה האם תנוחת השכיבה על הפנים עלולה להזיק או לגרוע מהתוצאה?) תודה מראש

04/10/2017 | 21:43 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אחרי שבוע אפשר לעשות הכל

14/09/2017 | 09:42 | מאת: אלדן

האם מותר להשתמש בהידרוקינון מיד לאחר דרמה רולר כדי להבהיר פיגמנטציה?

16/10/2017 | 10:16 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

בהחלט כן

11/09/2017 | 21:48 | מאת: רותי

רופא ייעץ לי על חומצה בשם volumes With lidocaine מה זה בדיוק האם יש על זה אישור האם זה עדיף מרסטילן? מה מחזיק עותק מעמד? ומה נותן תוצאה טובה יותר?

12/09/2017 | 08:21 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

וולומה הוא חומר נפח של אלרגן. לרסטילן יש חומר נפח שנקרא ווליום. שניהם טובים. אני מזריקה רסטילן

10/09/2017 | 12:59 | מאת: ספיר

אני בהריון, חודש תשיעי. במהלך ההריון יצאו לי כמה נימים בפנים ובשבוע האחרון גם התחילה לי פיגמנטציה באזור שמעל השפה העליונה. מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? אני לא טובה בהתמדה במריחת קרמים וכידוע לי, בכל מקרה, קרמים עם ויטמין A אסורים בהריון ואולי גם בהנקה...

10/09/2017 | 13:02 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

תצטרכי קודם לסיים במזל טוב את ההריון כמובן. הטיפול בפיגמנטציה הריונית הוא על ידי מריחת קרם הבהרה בבית. נימי דם שמופיעםי במהלך ההריון נעלמים לעתים ספונטנית ולא תמיד דורשים טיפול.

ד"ר מרינה שלום, אני בת 54 ,עורי ללא קמטים,חוץ מקימטוטים באיזור העיניים ופיגמנטציה קלה. בשנים האחרונות השתמשתי ברטאויט ועכשיו אני מסיימת קרם אדפרין 0.1%. האם את ממליצה לעבור לחומצה גליקולית במקום רטין A? ובאופן כללי,איזו חומצה הכי יעילה לאנטי אג'ינג? תודה רבה מראש.

10/09/2017 | 12:30 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

רטין A תבקשי מרופא עור שיתן לך מרשם לרטין A בריכוז גבוה יותר. זה דורש רקיחה רוקחי. כי לא קיים בתכשיר מוכן

06/09/2017 | 23:20 | מאת: רותי

מה ההבדל בין טיפול בהזרקה ב רסטילאן וחומצה הילרונית

09/09/2017 | 15:19 | מאת: נטלי כהן

הכי ותיק והראשון בעולם שקיבל FDA לסיכום הכי בטוח והכי יוקרתי

10/09/2017 | 12:29 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חומצה היאלורונית זה שם כללי. רסטילן זו חומצה היאלרוונית של חברת גלדרמה- עם הניסיון הארוך ביותר בשימוש.

05/09/2017 | 21:53 | מאת: דניאלה

שלום. האם אפשר להשתמש בחומרים אלו לאחר הזרקת חומצה היאלרונית או שיש לעשות הפסקה?

05/09/2017 | 22:13 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אפשר בהחלט

05/09/2017 | 21:51 | מאת: ענת

שלום רב, האם אפשר למרוח רטאויט באזור שמתחת לעין? תודה מראש

05/09/2017 | 22:11 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

ההנחיות של היצרן הן לא למרוח סמוך לעין

04/09/2017 | 17:10 | מאת: נעמה

שלום ד״ר אני סובלת מזה שנים מחורים בפנים בשל פצעי בגרות לאחר התייעצות רבה וחקירה באינטרנט הבנתי שיש כמה פתרונות טובים שיכולים להביא לשיפור דרמה רולר (אצל רופא לא קוסמטיקאית) לייזר פילינג עמוק הייתי שמחה אם היית יכול לפרט יותר לגבי היעילות לחורים בפנים של דרמה רולר אצל רופא מכיוון שזה הטיפול הזול ביותר מבין השלושה .

05/09/2017 | 22:12 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

בת כמה את?

11/09/2017 | 06:35 | מאת: 27

27

11/09/2017 | 09:48 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אז ראשית צר לי לאכזב אותך, אבל אין פיתרונות טובים לצלקות אקנה. אף אחת מהשיטות אינה מוחקת צלקות. תמיד מדובר על שיפור במראה וטישטוש בנראות הצלקות. התוצאות הטובות ביותר מתקבלות בעקבות פילינג עמוק או סדרה טיפולים בלייזר CO2, אלה גם הטיפולים המשמעותיים ביותר. דרמרולר רפואי והזרקות נותנות תוצאות פחות משמעותיות, אבל אלה יחסית טיפולים קלים

22/10/2017 | 09:39 | מאת: נעמה

במידה ואני יעבור פילינג עמוק האם בכדי לשפר את המראה אני יכולה לעבור גם טיפול בלייזר ואחרי כמה זמן מהפילינג ? מבחינת עלות מה סדר גודל של טיפול בלייזר וכמה זמן ההחלמה ?

31/08/2017 | 08:57 | מאת: בוטוקס

שלום לפני שנה עשיתי אצל רופאה בוטוקס וזה ממש הצליח תלפני חודש החלפתי רופאה והיא הזריקה לי 3 פעמים והבוטוקס לא הצליח יכול להיות שהיא לא יודעת לעבוד נכון שלא הזריקה בנקודות שצריך איך זה הגיוני שזה לא תפס?

03/09/2017 | 21:01 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הכל יכול להיות. יכול להיות שגם הפכת עמידה לבוטוקס. זה קורה לפעמים. תחכי חצי שנה ואז תחזרי שוב על הטיפול.

29/08/2017 | 22:52 | מאת: דלית

ערב טוב עשיתי הרמת חוטים בפנים והרופאה הזריקה לי חומצה הילורנית בלחיים עבר כבר 3 שבועות ועדיין נפוחה צד אחד של הלחיים נפוח יותר האם הנפיחות כתוצאה מהחוטים או מהחומצה הילרונית הרופאה שהזריקה לי בחו"ל אני מאוד לחוצה יש לי אי סימטריה בפנים כמו כן אנני רוצה לעשות יותר טיפולים בפנים האם לאחר תקופה הפנים יחזרו כמו שהיו או בכל זאת יהיה שינוי תודה מראש

03/09/2017 | 21:00 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לצערי אין לי שום אפשרות לענות על השאלות שאת שואלת. בטוה שהרופאה שטיפלה בך תפתור את כל הבעיות

23/08/2017 | 23:30 | מאת: ענבר

שלום, אני בת 25 ויש לי עיגולים שחורים מתחת לעיניים כל חיי. אני רוצה "להיפטר" מהבעיה הזו אחת ולתמיד. הבנתי שהפיתרון המקובל הוא הזרקת חומצה הילואורונית כל שנתיים שלוש. השאלות שלי: 1. יש איזשהו פתרון אחר - קבוע? 2. אם לא, מה עלות הטיפול? 3. אני נוטלת קיורטן 20 מ"ג ביום כבר כ-10 חודשים ויש לי עוד חודשיים וחצי לטיפול. אין לי שום תופעות לוואי ושום רגישות בעור, אני מסירה שיער בשעווה כרגיל, גם נחשפת לשמש ובקיצור הכדורים לא משפיעים לי על רגישות העור בשום צורה נראית או מורגשת. אני יכולה בכל זאת להגיע לפגישת ייעוץ ולבצע את הטיפול עכשיו? אני לא רוצה לחכות חודשיים וחצי ואז עוד חצי שנה לפחות. אני מרגישה שהבעיה רק מחמירה ומייק אפ/קונסילר לא ממש עוזרים.

03/09/2017 | 20:57 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

עיגולים שחורים מתחת לעיניים יכולים לנבוע מסיבות שונות. הזרקה של חומצה היאלורונית רלוונטית אך ורק כשמדובר בעיגולים שחוירם על רקע שקע. אם מדובר בפיגמנטציה אמיתית, להזרקה של חומצה כמעט ואין אפקט. בקיצור, חייבים לראות אותך על מנת לתת אבחנה נכונה.

21/08/2017 | 11:21 | מאת: דן

שלום ד"ר מרינה. אני סובל מצלקות אקנה קשות ושקועות בכמה אזורים בפנים. האם יש דרך מקצועית ויעילה לשפר אותם או לטפל בהם? ( אני יודע שאין 100 אחוז) עשיתי שלל טיפולי מזותרפיה אבל ללא כל שום שינוי. אשמח לעזרתך.

21/08/2017 | 11:33 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

צלקות אקנה לא ניתנות למחיקה. קיים מגוון טיפולים שעשוים לשפר את המראה של הצלקות , להפכן לשטוחות יותר. טיפולים אלה כוללים: פילינג כימי, לייזר , גלי רדיו והזרקה של סקין בוסטרס. מזוטרפיה אינה נמנית בין הטיפולים שמשפרים צלקות אקנה.

14/08/2017 | 14:44 | מאת: הלל

שלום אני פונה בפעם השנייה. האם ניתן להזריק בוטוקס באזור בין הגבות שיש בו כבר סיליקון שהוזרק בעבר? תודה

21/08/2017 | 09:14 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הדעות חלוקות. יש רופאים שלא "נוגעם" באזור שיש בו סיליקון . הבעיה עם סיליקון שבכל רדע נתון יכולה להופיע תגובה דלקתית. בעיה נוספת, שהוא לא נישאר באסור אליו הוזרק, אלא נודד לאזורים מרוחקים ולכן התגובה יכולה הלתעורר בכל מקום בפנים. לאור העובדות הללו, אני כן מזריקה בוטוקס באזור של סיליקון, לאחר הסבר מלא של המצב

האם ניתן להזריק בוטוקס באזור בין הגבות - כאשר יש באותו אזור הזרקת סיליקון? מאוד חוששת מסיבוך. הסיבה שאני רוצה להזריק בוטוקס היא שהקמטים בין הגבות חזרו והסיליקון נמצא ביניהם - בין שני הקמטים. כלומר אינו ממלא אותם. מומחה לכירורגיה פלסטית המליץ לי להזריק בוטוקס באזור כדי להחליק את הקמטוטים ולמנוע את המימיקה הרבה שאני עושה באזור. החשש שלי מסיבוך כתופעת לוואי של שילוב של סיליקון ( הוזרק לפני 15 שנים) ובוטוקס. אשמח מאוד לקבל את דעתך

21/08/2017 | 09:15 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

עניתי

09/08/2017 | 09:42 | מאת: נוגה

הי לפני שהוע הזרקתי חומצה הילרונית פרינסס princess french company באף לפיסול ובלחיים . עכשיו כשאני קוראת ומתחקרת אני מבינה שיש הרבה מוצרים שהם לא באמת טבעיים . האם שמית על החומצה הזאת ? האם היא בטיחותית אשמח לתשובה

14/08/2017 | 11:51 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

פרינסס היא חומצה היאלורונית המיוצרת באוסטריה. ולכן לא ממש הבנתי מה זה french. למרות שאין לה עדיין אישור של FDA היא חומר מילוי טוב ובטוח

שלום דר לנדאו. האם ניתן לטפל בגלי רדיו במקומות בפנים שבעבר הוזרק להם ביו אלקמיד?

21/08/2017 | 09:15 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

ביואלקמיד הוא חומר מאוד קפריזי. הסיכון להתעוררות תגובה דלקתית גבוה. ולכן קיים סיכון.

05/08/2017 | 10:59 | מאת: מי

שלום אני בת 26, עם שקעים (שהם גם דיי כהים) מתחת לעניים שהם חלק ממבנה הפנים שלי ומאוד מפריעים לי. בייעוץ אצל רופא אחר שמתעסק במילויים נאמר לי שלא כדאי ל למלא את האזור בחומצה היאלרונית מאחר ואחרי הפעם הראשונה שתצא מוצלחת, הפעמים הנוספות יפגעו בעור העדין שמתחת לעין והתוצאה לא תיראה טוב, אפילו פחות טוב מהמצב ההתחלתי. הצעתו הייתה שאוכל לבצע ניתוח בעוד שנים כשהמצב יחמיר. עם זאת, אני עדיין מקווה שאולי יש פתרון, מה דעתך? האם התשובה שלו הגיונית?

06/08/2017 | 12:45 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

מעולם לא נתקלתי במקרה שמילוי חוזר מתחת לעינים משפר ואחר כך מקלקל. אני גם לא מכירה שום ניתוח שממלא שקעים או משפר את איכות העור מתחת לעיניים. או שהדברים לא הובנו כהלכה או שהרופא שפנית אליו לא היה מספיק מיומן במילוי שקעים מתחת לעיניים.

אני בת 68. מקבלת אלטרוקסין. עורי בהיר מאד. 1. האם ניתן להגיע למרפאה רק לצורך ייעוץ להתאמת קרמים? 2. הקוסמטיקאית שלי אמרה שרטין לא מיועד לרגישים לשמש. האם יש אופציות אחרות / חלשות? 3. ייעוץ לגבי טיפולים.

06/08/2017 | 12:53 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני אשמח לראותך בקליניקה כדי לענות על כל שאלותייך כולל הנחיות כלליות לגבי תכשירים קוסמטיים.

03/08/2017 | 19:56 | מאת: יעל

מרינה שלום, אני בת 30 (נוטלת גלולות מזה 14 שנה, ובחודש האחרון הפסקתי). בקיץ האחרון הופיעו לי כתמים כהים במצח - פיגמנטציה, אשמח לדעת האם יש תכשיר הבהרה כלשהו עליו את ממליצה? והאם במקרה מסוג זה כדאי להגיע אליך לקליניקה לטובת התאמת הטיפול. תודה רבה.

06/08/2017 | 12:53 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

את מתארת פיגמנטציה הורמונלית או מלזמה, בשפה המקצועית. זו היא פיגמנטציה קשה לטיפול. מגיבה לא טוב לטיפולים חודרניים. קרם הבהרה רקוח לפי מרשם של רופא עור יכול לעזור. את צריכה להיפגש עם רופא עור.

06/08/2017 | 14:57 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה

01/08/2017 | 10:38 | מאת: עירית

שלום ד"ר, אני קוראת על המלצות רבות שלך בפורום לגבי רטין A לשימוש בלילה. האם יש הבדלים בין הסוגים השונים? כמו אדרפין, רטוויט וכיו' או שכולם הם אותו החומר? בנוסף, חברה שלי משתמשת בקרם לילה שלך. האם הוא מכיל את אותן החומצות? איזה ריכוז של רטין A הוא מכיל? תודה מראש, עירית

01/08/2017 | 13:39 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הקרם המוכן היחיד שמכיל רטין A זה רטויט. הוא קיים בשני ריכוזים: 0.025 ו-0.05 אדפרין הוא נגזרת קצת אחרת של רטין A. מבחינת ההשפעה במחלות כמו אקנה, היעילות של רטויט ואדפרין דומה. לגבי ההשפעה נגד ההזדקנות, יש הרבה פחות מחקרים לגבי היעילות של אדפרין מאשר לגבי רטיןA. הקרם שאני רושמת (שמכינים בבית מרקחת) מיכל ריכוז גבוה יותר של רטין A מהמצוי בשוק בתכשירים מוכנים וגם מכיל מרכיבים להבהרהת כתמי עור.

31/07/2017 | 11:20 | מאת: מלי

שלום מרינה, ברצוני לשאול האם יש קשר לעור דק וצלוליט? אני בת 35 רזה מאוד אך עם המון צלוליט ברגליים וישבן. המצב מחמיר עם הזמן. רופא עור אמר לי שיש לי עור דק. האם יש סיכוי שפעילות גופנית תעזור או שבמקרה שלי הסיכויים קלושים מאחר וזה גנטי? תודה רבה!

06/08/2017 | 12:47 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

צלוליט או אי סדירות רקמת השומן התת עורית, אכן נראה חזק יותר ככל שהעור דק יותר. פעילות גופנית אינה מסייעת להעלמת צלוליט.

31/07/2017 | 04:44 | מאת: תמר

בעבר הוזרק לי סיליקון , הוברר שזה לא רפואי! הוצא חלק ממנו ע״י טיפול כירורגי! מה לעשות האם אםשר להוציא או להמיס את היתר! מעונינת גם חעשות טיפול להצערת הפנים! בבקשה תעזרי לי

06/08/2017 | 12:49 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

סיליקון (רפואי או לא רפואי) לא ניתן להוצאה. כריתה כירורגית מטפלת בכך חלקית בלבד. לא ניתן להמיס סיליקון. אני מציעה שכל עוד הסיליקון לא גורם לתגובות דלקתיות, אל תתעסקי איתו.

30/07/2017 | 19:01 | מאת: ציפי

מה ההבדל בין לייזר לפיגמנטציה או איי פי אל ? והאם האייפי אל מצעיר גם את העור ומוריד קמטוטוים או שזה רק טוה לפיגמנטציה ? תודה (פיגמנטציה ונמשושים שלא עוזר משחות גליקמן )

06/08/2017 | 12:51 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

איזה סוג של פיגמנטציה? אם מדובר בפיגמנטציה הורמונלית, אני מציעה של תלגי לא על טיפולי לייזר ולא על IPL, כי שניהם עלולים להחמיר את הפיגמנטציה. אם מדובר בכתמי שמש- שניהם יכולים לעזור. IPL לא עוזר לקמטוטים.

30/07/2017 | 12:34 | מאת: נורית

שלום רב אני בת 55 . עם השנים סבלתי מתופעה של אדמומיות על האף שהתגברה עם הזמן. קיימת גם אדמומיות במרכז המצח. האם ניתן לטפל ? ובאיזו שיטה. תודה מראש, נורית

06/08/2017 | 12:46 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

קשה מאוד לקבוע אבחנה בלי לראות אותך. האם היית אצל רופא עור ואיזו אבחנה נקבעה?

שלום, לפני שבועיים וחצי עברתי הליך למילוי שפתיים בפעם הראשונה. לאחר מכן, ראיתי שיש לי אי סימטריות ברורה, השפה התחתונה שמוטה ונוצרו לי כדורים. לפני כשלושה ימים חזרתי לתיקון, יש שיפור אבל נוספו לי עוד כדורים. לטענת הרופא, בשל היסטוריית ההרפס שלי, החומר ״נתקע״, ויש לעשות עיסויים יומיים וללחוץ על הכדורים כדי שיתפוצצו ויתפזרו באזור, רק שאני לא רואה שזה עושה משהו 1. מה ניתן עוד לעשות? 2. האם ההזרקה תמיד מתבצעת רק בשולי השפה? איך ניתן לטשטש את השפה התחתונה שנראית שמוטה, היות ושול השפה נפוח? תודה רבה!!!

30/07/2017 | 09:23 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לאחר ההזרקה אפשר להרגיש את החומר למשך משפר שבועות עם או ללא קשר לאירוע הרפס בעבר. אני ממליצה להמתין ולא לעשות כלום. צורת ההזרקה (גבות השפה, השפה עצמה, פינות השפה) נקבעת על ידי המטרה אותה רוצים להשיג, כמו נפח, בגדרת השפה, הרמת זויות וכו'.

27/07/2017 | 22:50 | מאת: אורית

שלום רב, אני משתמשת בקרם לילה שלך 8% ובחומצה גליקולית ביום. האם ניתן למרוח את החומצות האלה גם על השפתיים? תודה, אורית

30/07/2017 | 09:30 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לא ממליצה. קרם על לילה פעיל עלול לגרום ליובש וסדקים ברירית של השפה. חומצה גליקולית פשוט טועמת מאוד מלוחה...

25/07/2017 | 00:05 | מאת: יעל

שלום, אשמח לדעת את חוות דעתך לגבי הקרם החדש של חווה זיגבויים שהיא פיתוח של אונ' בר אילן וטוענים שהם היחידים בעולם שהצליחו להקטין את המולקולה של החומצה ההילארונית שתחדור לעור. זאת יש בזה משהו? כמובן שלא כתחליף להזרקות. תודה רבה

30/07/2017 | 09:28 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

דעתי היא כזו: חומצה היאלרורונית נמצאת באופן טבעי בעור כדי לאחוז מולקולות של מים. ולכן גם אם הקרם יעיל מאוד, הוא רק קרם לחות. ולא ימלא אפילו קמט אחד! לגבי יעילותו כקרם לחות- גם זאת צריך להוכיח על ידי עריכת מחקר מבוקר המשווה אותו לקרם לחות הכי בסיסי שקיים בשוק. מחקר כזה לא בוצע ולכן כרגע מדובר בטענות שווא.

18/07/2017 | 12:04 | מאת: בוטוקס

שלום לך דר עשיתי פעמיים בוטוקס בהפרש של שבויעים ועדיין לא השפיע עברו עוד שבועיים והבוטוקס לא השפיע כלל אולי טיפונת ,יכול להיות שהיא שמה קצת בוטוקס ובגלל זה לא השפיע עליי ? או מה הסיבה יכולה להיות ? מה דעתך זה ? זה עלה לי 400 שח לכל המצח אצל רופאה המטלוגית ,תודה לך

30/07/2017 | 09:25 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

כשמדובר בהיעדר תוצאה מוחלט, עולה השאלה האם את "עמידה" לבוטוקס (זה קורה לעתים נדירות ביותר). אני מבינה שזה לא המצב אצלך- יש לך תגובה מאוד חלקית. האם זה קשור לכמות קטנה מדי של בוטוקס? יתכן מאוד.. במיוחד לאור המחיר הנמוך ששילמת.

09/07/2017 | 09:07 | מאת: בוטוקס

שלום לך דר אני עשיתי בוטוקס בצידי העיניים ובמצח היא דקרה אותי לפחות 10 פעמים לשים בוטוקס והבוטוקס לא השפיע עליי עבר כבר 14 יכול להיות שיש בוטוקס מזויף ? מה תגובתך אני חושדת ברופאה משהו לא בסדר כאן ?

11/07/2017 | 10:24 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הכל יכול להיות. בכל מקרה כדאי לך לחזור לרופאה שטיפלה בך- יתכן ותוספת קטנה תשממנ לחלוטין את התוצאה

04/07/2017 | 08:55 | מאת: אירית

שלום, אני בת 55 ויש לי גם נזקי שמש בפנים (כתמים) וגם אובדן נפח בפנים שמתבטא גם בקמטי מריונטה וליד האף. האם אני צריכה לעבור מספר תהליכים לשיפור מראה העור? האם עלי לחלק את המשימה בין דרמטולוג/ית מומחה לבין מנתח/ת פלסטית מומחה? אודה על תשובה ענינית. בברכה, אירית

04/07/2017 | 09:13 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

כתמים בעור ואובדני נפח אינם מטופלים על ידי כירורגיה. אם "ניתוח: המצב שעשית אכן מדויק, את זוקוקה לטיפול להסרת כתמים (פילינג או לייזר) ומילוי נפח על ידי חומר מילוי. שתי הפרוצדורות מבוצעות בהצלחה על ידי דרמטולוג המתמחה בדרמטולוגיה קוסמטית.

04/07/2017 | 13:15 | מאת: אירית

תודה רבה!

25/06/2017 | 11:42 | מאת: מאיה

שלום ד"ר האם פרופסי קרם (הקרם החדש עם חומצה היאלורונית בפיתוח אונ' בר אילן ) אכן מחליק קמטים? והאם מותר להשתמש בו באזור העיניים?

25/06/2017 | 13:09 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אין שום קרם קוסמטי שיכול להחליק קמטים... אם אכן היה עושה זאת, היה נחשב לתרופה...כמו רטין A למשל.

אל תתפתו לקרם של חוה הוא ממש לא עושה כלום קניתי אותו והשתמשתי חודש וממש חבל על הכסף

20/06/2017 | 12:23 | מאת: המשך ללומינרה

תודה על תגובתך אבל האם החומר הוא מוכר וטוב בשביל זויות פה ולחיים ? האם מאושר עי פדיאיי תודה לתשובתך

25/06/2017 | 13:10 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לומינרה אינו מאושר FDA

כמה זמן מחזיק החומצה לומינרהלשקעים מתחת לעניים ו אם רסטילן עדיף או גובדאם

לומינרה הוא חומר דליל יחסית אשר בדרך כלל בעל אפקטיביות קצרת מועד של חודשים בודדים. חומרים איכותיים יותר ומאושרי FDA כדוגמת רסטילן וג'ובידרם הנם עדיפים בהרבה, הן בהיבט התוצאה, הן בהיבט הבטיחוות והן בהיבט משך האפקטיביות, שעשוייה להגיע אף ל 12 עד 24 חודשים.

19/06/2017 | 15:27 | מאת: אופירה

שלום רב, האם טיפול למיצוק העור והרמה על ידי אולטרה סאונד ייעודי יעיל לצניחה קלה של עור הפנים והאם אין בטיפולים אלו נזק לעור או קרינה. הבנתי שהטיפול מעט כואב ויתכנו כאבי ראש ואני בעיקר מוטרדת האם טיפולים אלו בטוחים. האם בתום שנה, הרפיון חוזר למצב הקודם או שעשוי להיות גרוע יותר. תודה מראש על תשובתך אופירה

20/06/2017 | 11:48 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הטיפול באולטראסאונד נחשב לטיפול בטוח. התוצאות ניראות רק כעבור מספר חודשים. כדי שהטיפול יהיה יעיל באזור הצוואר, צריך שיהיו שם מצבורי שומן.

19/06/2017 | 12:37 | מאת: יפית

שלום ד"ר, האם שמן קיק מסייע לחיזוק/צמיחת שיער (ריסים, גבות, שיער ראש) ? כי אני שומעת וקוראת על כך המון, גם מאנשים שטוענים שזה עבד בשבילם. (אם הכל מופרך, אכן מוזר מדוע כל כך הרבה אנשים מאמינים דווקא בשמן קיק.) תודה לך מראש!

19/06/2017 | 12:49 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לשמן קיק אין שום השפעה מחזקת על השיער, כמו גם לשמן זית או שמן קוקוס. אנשים מאמינים בכל מיני דברים...

17/06/2017 | 10:31 | מאת: מירון

שלום ד"ר לפני כמעט שישה חודשים עברתי מילוי בעצמות הלחיים הם טיפה נפוחות מידי לטעמי. רציתי לשאול אם אוכל להגיע אלייך לשקול המסה. שאלתי את הרופאה הקודמת שטיפלה בי היא באה בטענה שזה ימים גם את הקולגן הטבעי. למרות שהחומצה די בולטת ולא טבעית. אשמח אם יש לך דרך לעזור

20/06/2017 | 11:47 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חומצה היאלורונית ניתנת להמסה כל עוד היא נמצאת מתחת לעור. אשמח לראותך ולטפל בך. חשוב לדעת איזו חומצה הוזרקה לך, כי הרגישות של מוצרים שונים לחומר שממיס אותם קצת שונה .

שלום,אני בת 53.האם את ממליצה למרוח את האדפרין לפני הסרום וקרם הלילה,או אולי קודם הסרום,אחריו האדפרין ואח"כ קרם לילה? האם מומלץ למרוח את האדפרין על הצואר ומתחת לעיניים? תודה מראש

20/06/2017 | 11:44 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אדפרין מורחים מתחת לסרום או קרם לחות. את יכולה למרוח אותו גם על עור הצוואר. לא מומלץ להתקרב לעיניים

13/06/2017 | 19:36 | מאת: לומינרה

שמעתי שיש רופאה שלוקחת על מזרק 700 שח שזה לומינרה רציתי לדעת מה חוות דעתך על לומינרה ואם כדאי ללכת על החומר הזה למילוי מתחת לעיניים וכמה זמן הו א נשאר תודה

20/06/2017 | 11:43 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הניסיון שלי עם לומינרה מתחת לעיניים הוא מוגבל מאוד ולכן לא אוכל לחוות דעה.

איך חומר ב 700 שקל יכול להיות בטוח אין לו שום אישור של משרד הבריאות האירופאי והאמריקאי ורק רופאים תת רמה מזריקים אותו

07/07/2017 | 13:02 | מאת: שירה

מי מפקיר את פניו ללומינרה ? 700 שקל מזרק צריך להדליק לך 1000 נורות אדומות זה הכי גרוע שיכול להיות

23/08/2017 | 18:22 | מאת: ליאתי

אני גם נפלתי על חומר מילוי ב 800 שקל מזרק ומסתבר ששמו לומינרה ולא מספיק שזה היה חומר נוראי גם נפלתי על רופאת שיניים שהרבה לי את פני תבחרו טוב טוב אל מי אתם הולכים ומה מזריקים לכם

11/06/2017 | 01:59 | מאת: ילנה

דוקטור שלום.. ברצוני לדעת בבקשה האם את מטפלת בסוג של מחלה שנקראת אופציה..שבעצם יש התקרחות ונשיקות שיער. ידוע לי כבר שזה לא אלופציה ארטה, כיוון שלקחתי חוות דעת של כמה רופאים. גם עשיתי ביופסיה. אשמח לתשובתך בהקדם האפשרי. תודה

20/06/2017 | 11:42 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אלופציה פירושה בלטינית התקרחות. יש המון סוגי התקרחות, אלופציה איראטה היא רק אחת מהן. באיזה סוג מדובר?

06/06/2017 | 18:33 | מאת: נורית

שלום רב , אני בת 55. מבקשת ייעוצך לגבי תופעה של נימי דם על גבי האף שהאדים יותר בשנים האחרונות. במקביל האדמומיות מופיעה גם במרכז המצח. מה ניתן לעשות ? כמו כן בחודשים האחרונים התפתחה לה שקית מתחת לעין אחת בלבד. גם כאן ארצה לשמוע חוות דעתך. תודה מראש, נורית.

20/06/2017 | 11:41 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לפי התיאור שלך מדובר במחלה בשם רוזציאה. אבל קשה להתחייב על האבחנה מבלי לראות את הפציינט

03/06/2017 | 19:23 | מאת: אני

בת 49. לפני כשנתיים התחילו לצאת לי פצעים אדומים באזור מסביב לפה וסנטר.לאחר שהתרבו קיבלתי מינוציקלין שהעלים את הפצעים לכמהחודשים ואז הם חזרו. כיום יש לי פצעים בלחייםו ובאף והם אדומים ומפריעים לי מאוד. עד עכשיו היו רק בלחי אחת וביומיים האחרונים יש לי פצעון גם בלחי השניה. אף לא היו לי פצעי בגרות אלא פנים חלקות. מה לעשות?? למה זה הופיע באמצע החיים בגיל 47 פתאום לפני שנתיים?

06/06/2017 | 13:05 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

רוזציאה היא מחלה שמופיעה באמצע החיים ולמורת הדימיון לאקנה, אין לה קשר למחלה זו. הטיפולים ברוזציאה תלויים בשלב המחלה. כשמינוציקלין לא עוזר, יש לשקול רואקוטן. למזלנו, רוזציאה מגיבה למינונים מאוד נמוכים של רואקוטן