פורום מילוי קמטים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - בוטוקס ומילוי קמטים
העלייה בתוחלת החיים ואורח החיים בעידן המודרני הפכו את תחום הצערת הפנים לפופולארי ומבוקש. כיום נשים וגברים בגילאי 40 ומעלה מרגישים צעירים ומלאי אנרגיה. רבים מבקשים להתאים את מראה פניהם לתחושתם הפנימית ופונים לרפואה אסתטית על מנת להעלים את הקמטים וסימני הגיל. פורום זה נועד לתת את כל המידע בנוגע לטיפולים אסתטיים, כגון: חומרי מילוי קמטים, ההבדלים ביניהם לבין זריקת הבוטוקס, תופעות לוואי אפשריות של החומרים השונים, אופן הטיפולים ועוד. אנו מבקשים לא לנצל במה זו לניגוח או מתן סופרלטיבים לרופאים - הודעות מסוג אלו יימחקו. שתהיה לכולם גלישה נעימה.
3508 הודעות
3319 תשובות מומחה

מנהל פורום מילוי קמטים

שלום ד"ר, קראתי שהמלצת על לומיגן. הגבות והריסים שלי במצב סביר אך הייתי רוצה לעבות אותם. האם במקרה כזה ניתן להשתמש בלומיגן? כיצד משתמשים והאם עלולות להיות תופעות לוואי? תודה רבה

28/06/2016 | 17:00 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

התרופה אינה רשומה בישראל לאינדיקציה זו (זה מה שהסברתי גם בתשובתי הקודמת). בארצות הברית משתמשים בה רק למקרים של הידלדלות הריסים והנגבות. אין הוכחה שהיא יעילה כשהריסים והגבות תקינים

האם שמן קיק, אכן , גורם לצמיחת שיער , חיזוקו או הגברת צמיחתו ? או שמדובר במיתוס ? אני נוהגת למרוח שמן קיק על הגוף כמלחח, וחוששת שהוא עשוי לגרום להגברת צמיחת השיער... האם סגולותיו של שמן הקיק בדוקות מדעית ?

20/06/2016 | 10:56 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

שמן קיק אינו גורם לצמיחת שיער

שלום דר', רציתי לשאול האם נכון להשתמש באותו חומר/מזרק של טאוסיאל גם למילוי קמטים שבין האף לפה וגם, מספר ימים לאחר מכן, בחומר שנותר , למילוי שקעי ם מתחת לשפתיים (אלו לא קמטים אלא שקעים הקשורים למבנה אנטומי, ואולי לפערים שיצרה ההזרקה הראשונה)?. אני שואלת כי הבנתי שישנם סוגים שונים של טאוסיאל, המיועדים למקומות שונים בפנים. מה יכול לקרות אם משתמשים באותו סוג של טאוסיאל לפונקציות שונות אלו? האם יוצר עיוותים בהזרקה? אודה מאד לתשובתך

20/06/2016 | 10:56 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לכל משפחה של חומרי מילוי יש חומרים בעלי תכונות פיזיקליות שונות במקצת המתאימים לאזורים שונים בפנים. זה לא אומר שחומר יכול ליצור עיוותים, בדרץ כלל זה יותר ענים של כמות החומר הנדרשת בכדי לקבל את אותו האפקט.

20/06/2016 | 16:20 | מאת: דנה

תודה על התשובה. עברו מספר ימים מההזרקה, ואנני מרוצה מהתוצאה, בהיבט שניתן לראות היכן נכנס המזרק באיזור שבצידי השפתיים, ואף מתחת לשפתיים, רואים שם ממש בליטה , מן הסתם של החומר המוזרק, גם שנוגעים חשים בבליטה כמובן. קשה לי להאמין שהמצב ישתנה בקרוב ורציתי לשאול מה ההשלכות של שימוש בחומר שממיס חומצה. מה תופעות הלוואי שלו והסיכונים? ומה טווח ההשפעה- אם מזריקים בדיוק לנפיחות שבולטת, האם זה ממיס רק אותה או מתפשט לעוד מקומות וכד'. אודה לך מאד על תשובה.

16/06/2016 | 13:55 | מאת: לירון

שלום רציתי בבקשה לדעת מהו פילינג קל?? במה זה כרוך מה התופעות לוואי כמה עולה האם יכול לעזור במקרה של כתמים קלים בעקבות פצעונים לא אקנה

20/06/2016 | 10:53 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

כפי שעניתי בתשובתי הקודמת, מבלי לראות את עורך, לא אכול לענות לך מה הסביה לכתמים שהופיעו אצלך פתאום ומה הטיפול הראוי לכתמים אלה- באם פילינג או קרם הבהרה

14/06/2016 | 13:57 | מאת: לירון

שלום רב אני בת 35 אף פעם לא סבלתי מפיגמנטציה ופצעים רק לסירוגין פצעון לפני וסת. בשנה האחרונה כמעט כל פצעון השאיר לי מעין כתם קטן בפנים זה ממש מפריע לי היות והייתי רגילה לפנים ללא פצעים ופיגמינטציה מה יכול לעזור לנקודות הללו גליקמן באחוזים נמוכים בתרכובת?? פילינג מסויים?? תודה מראש

20/06/2016 | 10:50 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לצערי לא אוכל לתת לך מענה מבלי לבחון את עורך.

14/06/2016 | 13:35 | מאת: חיה

שלום ד"ר, האם יש משהו שמסייע בצמיחת וחיזוק גבות וריסים? (שמן קיק, זה נכון או שזו המצאה?..) תודה

20/06/2016 | 10:50 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

תרופה בשם לטיס רשומה בארצות הברית חהצמחה ועיבוי ריסים וגבות. התרופה היא "נגזרת" של תרופה נגד גלאוקומה הידועה בארץ בשם לומיגן.

31/05/2016 | 11:23 | מאת: mhph

היי שלום רציתי לדעת האם קרם גליקמן עוזר שיהיה העורי היה זוהר כי הפנים שלי נהיו אפוריריים בלי טיפת חיות או שיש קרם אחר שיכול לעזור להשיב קצת רעננות לפנים תודה

07/06/2016 | 13:17 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

בהחלט

31/05/2016 | 11:23 | מאת: mhph

היי שלום רציתי לדעת האם קרם גליקמן עוזר שיהיה העורי היה זוהר כי הפנים שלי נהיו אפוריריים בלי טיפת חיות או שיש קרם אחר שיכול לעזור להשיב קצת רעננות לפנים תודה

20/06/2016 | 10:48 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

קרם קליגמן מכיל רטין A וחומרים שמבהירים את העור ולכן בהחלט יכול לעזור לעור להיראות זוהר ובוהק יותר.

30/05/2016 | 09:58 | מאת: ציפי

מודה לך על התשובה לגבי קרם ההגנה , עוד שאלה מה יותר מגן תרסיס הגנה או קרם הגנה ? ושל איזה חברה את ממליצה ?

07/06/2016 | 13:16 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

קרם הגנה לרוב מגן יותר. בתרסיס לא מתיזים אף פעם כמות מספקת הנותנץ הגנה ראויה. אני ממליצה על תכשירים של חברות גדולות וידועות, ללכת על SPF גבוה ולבדוק אם התכשיר מרגיש נוח על העור.

26/05/2016 | 12:39 | מאת: ציפי

היי ד"ר האם קרם הגנה שקוף יעיל ? כי הלבן זה נראה מצחיק על הפנים מראה לא נעים,במיוחד שצריך למרוח כל שעתיים ואני מורחת ועוד שאלה אני מורחת רטאויט בליילה האם אפשר לטייל בשמש עם מקדם הגנה 50? ומה עדיף רטויאט או אדפרין להצערת העור? תודה .

26/05/2016 | 20:11 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

קרם הגנה לבן מכיל מסננים פיזיקליים , בעוד שהשקוף כימיים. שניהם יעילים. אם את לא הולכת להשתזף, את בהחלט יכולה להמשיך להשתמש ברטויט כל עוד את מורחת מסנן קרינה גבוה.כל המחקרים על הזדקנות העור נעשו ברטויט

ושאלה נוספת עשיתי גם בוטוקוס במצח בין הגבות ובצדדים בתחילה הרים לי מעט את צידי הגבות מה שגרם לעין להיפתח יפה, אך עכשיו לאחר כחודשיים וחצי אני רואה שוב קמטים האם זה הגיוני שהבוטוקס משפיע רק לחודשים וקצת? איזה אלטרנטיבה נוספת יש? תודה רבה

26/05/2016 | 20:07 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הגיוני מאוד. בוטוקס משפיע בממוצע לארבעה חודשים- זאת אומרת שאצל חלק מהאשנים הוא משםיע לחצי שנה ואצל חלק אחר לחודשיים.

בוקר טוב, עשיתי טיפול סקין בוסטר עשיתי את 3 הטיפולים, לפני כחודשיים וחצי, אך עדיין איני רואה תוצאות מדוע? ושאלה נוספת האם חומצה הילרואנית יכולה להרים קצת את הגבה? תודה

26/05/2016 | 20:05 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לאיזה תוצאות ציםית? סקין בוסטרס משפרים את איכות העור ומעעלים את האלסטיות . כמו כל טיפול רפואי (כולל אקמול לכאב ראש) כל אדם מגיב לכל טיפול בצורה קצת שונה. אכן ניתן להרים מעט את הגבות על ידי הזרקה של חמצה היאלורוניתף רק אם הנפילה נובעת מאובדן נפח הרקמה הרכה מתחת לגבה.

29/05/2016 | 10:27 | מאת: שחר

שלום, מה שציפיתי זה לקבל את מה שהובטח לי בתמורה לסכום ששילמתי, לא ציפיתי לחזור בזמן, אך ציפיתי לראות את עור פני אכן קצת יותר חי ויותר קורן כמו שהובטח לי , לכן שאלתי היתה בהתאם. וכמו שהבהתי אמורים לראות שינויים אם לא בהתחלה, אז לאחר 3 הטיפולים. אני סיימתי אותם ולא ראיתי שינוי משמעותי, עדיין מקווה שיהיה שיפור

20/05/2016 | 14:38 | מאת: יפה כהן

לפני 10 שנים בערך היה לי חריץ עמוק בין הגבות, הוזרק לי חומר מילוי ואז הופיעו במקום החריץ 2 חריצים, מאז אני במרדף להעלים אותם אך ללא הצלחה, האם יש פתרון או שעליי לחיות איתם בשלום?

26/05/2016 | 20:01 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

את יודעת איזה חומר הוזרק לך? סיליקון?

16/05/2016 | 11:35 | מאת: אורפז

לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח מתיחת זרועות, ומאחר והוסבר לי על ידי המנתח פלסטי שהטיפול האפקטיבי בצלקות הוא בעיקר בשנה הראשונה, בה מתבהרת הצלקת, התחלתי טיפול ביריעות סיליקון של סקארבן. בד בבד, לפני כשבועיים התחלתי ליטול רואקוטן לאקנה שלי (נטילת כדור של 20 מג יום כן יום לא). האם נטילת הרואקוטן עלולה במסגרת תופעות הלוואי שלו לפגוע לי בהחלמת והבהרת הצלקות בזרועות ולמנוע את התבהרותה של הצלקת, או שכלל אין קשר בין השניים? כי למעשה אני רק חמישה חודשים לאחר הניתוח ויש לפניי עוד כשבעה חודשים טיפול ביריעות הסיליקון להבהרת הצלקות. וכאמור מינון כדורי הרואקוטן 20 מ"ג שלי הוא רק יום כן יום לא, כלומר 3 - 4 כדורים של 20 מ"ג בשבוע

18/05/2016 | 08:59 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

קיים בשנים האחרונות ויכוח אם נטילת רןאקוטן לפני הניתוח פוגעת בהחלמה. אין ויכול שנטילת רואקוטן 5 חודשים לאחר הניתוח אינה פוגמת בהחלמה. האם שקלת טיפולי לייזר לצלקת?

26/05/2016 | 20:13 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אין קשר בין נטילת רואקוטן אחרי ניתוח והחלמת צלקת

10/05/2016 | 15:00 | מאת: לין

שלום ד"ר, יש לי שני קמטים- פסים לרוחב הצוואר, ולאורכו יורדים 2 "מיתרים" בולטים כאלה. (אני בת 45, המצב לא חמור אבל מפריע לי). אשמח לדעת האם אפשר לטפל בכך ומה האפשרויות? תודה לך.

18/05/2016 | 08:57 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

צוואר קשה לטיפול בשיטות לא חודרניות. למיתרים- בוטוקס עובד לגמרי לא רע (בתנאי שאכן מדובר בגיד ולא בעודפי עור. לפי גילך- סצנריו זה נראה מאוד סביר) פסי רוחב- אני מזריקה רסטילן ויטל לייט

18/05/2016 | 13:41 | מאת: לין

07/05/2016 | 20:22 | מאת: גבע נאוה

האם ניתן למלא את קמטי ה"פסנתר"או ה"פליסה"שממוקמים בשטח שבין קצה האף לשפה העליונה וזאת מבלי לעבות את השפתיים? תודה, נאוה

09/05/2016 | 02:23 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לא ברור לי כך כך לאיזה קמטים הכוונה. קמטי פליסה הם קמטי צחוק בלחיים. אולי את מתכוונת לקמטים בשפה העליונה? במקרה זה, ניתן לשפר, רק אם הקמטים "מתיחים" (ניתנים ליישור כשנמתחים בען 2 אצבעות). מילוי קמטים אינו מעבה את השפה עצמה (את החלק האדום של השפה). אבל כתלות במספר הקמטים והעומק שלהם, יכול לעבות קצת את החלק העליון של הפה (להבליט אל החלק שבין הפה לנחיריים).

07/05/2016 | 08:05 | מאת: יואב

שלום רב, לאחרונה הוזרקה לי חומצה היאלרונית מסוג פרלאן לקמטים הנזולביאליים שיורדים מהאף לפה. לדעתי לא הוזרק מספיק חומר שכן אני לא מרוצה מהתוצאה למרות שהרופא חושב שזה נראה טוב , אבל בסופו של דבר מי שצריך להחליט ולהרגיש טוב עם התוצאה זה הפציינט שמביט בעצמו בראי. אני בן 40 הקמטים המדוברים היו יחסית עמוקים והוזרקו לי 1.5 cc לשני הקמטים. יש שינוי אבל לא מספק, אני שואל - מתי לדעתך ניתן ונכון להזריק עוד חומר כדי לטשטש את הקמטים משום שאיני שבע רצון בכלל מהתוצאה. הייתי בביקורת אצל הרופא אבל הוא התעקש שהתוצאה יפה ולא הסכים להזריק עוד חומר דבר שגורם לי ללכת לרופא אחר לסיים את התהליך. בקיצור אני מרגיש ורואה שהקמטים עדיין דומיננטיים מאוד בפנים שלי ואני לא מצליח להבין את ההתעקשות של הרופא שלכאורה וכך נראה מגן על עבודתו ואבחנתו ביחס להערכתו מראש את כמות המזרקים. שאלתי- כמה זמן ממועד ההזרקה ניתן ונכון לבחון התוצאה ולהוסיף עוד חומר לקמטים המדוברים. תודה מראש

08/05/2016 | 22:25 | מאת: תמי

הרופא פיספס בגדול !! לא החומר ולא הכמות שהוזרקה...

09/05/2016 | 02:19 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

למרות שפרלן הוא החומר המתאים לאזור זה, כנראה שכמות החומר שהוזרקה לך לא היתה מספקת. כמות החומר קובעת את מחיר הטיפול. לעתים כדאי "לסגור עסקה" הרופא מחליט על כמות קטנה מדי ובסופו של דבר יוצא פצינט לא מרוצה. אם סך הכל הגישה של הרופא שטיפל בך ניראת לך, מציעה שתחזור אליו ותבהיר לו שברור לך לחלוטיןף שהזרקה של חומר נוסף כרורכה בשתלום נוסף, ותראה אם הוא יהיה מוכן "להתגמש: ולהזריק לך עוד. אם גם בתנאים אלה, תשובתו תיזאר בעינה, כדאי שתחשוב טוב אם כדאי להריק עוד.

שלום דוקטור האם בשביל מילוי קל בלחיים ובקו לסת מקובל להזריק באזור עצמות לחיים? אציין שעצמות הלחיים שלי נראות טוב ולא רוצה שינוי בהן. ומה החומר העדיף למילוי נפח קל, רסטילן פרלן, סטילאג' או חומר אחר? תודה רבה

09/05/2016 | 02:13 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

בהבחלט לא. בחירת החומר תלוי בגורמים רבים כולל איכות העור ומידת החסר של הנפח.

בהמשך לשאלתי, האם את ממליצה על שימוש בקרם על בסיס רטין a לאחר הזרקת חומצה היאחרונית ? אם כן, כמה זמן לאחר ההזרקה אפשר להתחיל? המטרה היא שיפור מראה העור וטיפול בקמטים שטחיים . ובכלל איזה קרמים כדאי להשתמש לאחר הזרקת החומצה? שאלה נוספת - מניסיונך זמן ממועד הזרקת רסטילן חוזרים מטופלים לצורך חיזוק הטיפול , שהרי ידוע שהחומצה נספגת בעור באופן הדרגתי - האם זה תלוי רצונו של המטופל? האם יש מקרים שכבר אחרי מספר חודשים צריך להזריק זריקה נוספת לצורך שימור התוצאה שהייתה לכתחילה ? תודה מראש על התייחסותך המעמיקה

09/05/2016 | 02:11 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני ממליצה לחדש שימוש ברטין A יום לאחר הזרקת חומצה היאלרוונית. ניתן להשתמש בכל קרם לחות לאחר ההזרקה. ירידה באיכות התוצאות לאחר ההזרקה היא הדרגתית ואני מציעה לחזטר לטיפול כשאת מרגישה שאיכות התוצאות אינה מספקת יותר מבחינתך. זה הקריטריון היחיד.

04/05/2016 | 08:37 | מאת: יוני

שלום דר , בן 45 שבוע לאחר הזרקה- לאחר הזרקת רסטילן לפנים נוצרו מעין שני גושים קטנים שמורגשים בלחיצה על העור. אין אודם או כאב , אבל התחושה היא כאילו שחלק קטן מהחומר הצטבר בנקודה אחת . כמה זמן ממועד ההזרקה צריך לחכות כדי לבחון האם הגושים התפזרו? האם לעסות את המקום ? מדובר באזור המריונטות. העור באזור הזה מרגיש חזק יותר וצפוף יותר. שואל- מהו פרק הזמן שיש להמתין ? האם פירוק על ידי זריקת נגד הכרחי? האם הדבר עלול לגרום לי לנזק? התחושה היא של קישיון בצד אחד וכמעט לא רואים את זה בעין. אודה למענה תודה

09/05/2016 | 02:09 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לרוב זה לוקח כשבועיים מרקע ההזרקה עד קבלת תוצאה סופית. לא מציעה שתתעסק בעצמך עם האזור המוזרק, פן תכניס זיהום. אם אחרי תקופה זו עדיין אתה חש גבשושיות. מציעה שתפנה לרופא שהזריק לך.

30/04/2016 | 09:57 | מאת: סופיה

ועוד שאלה - מהו חומר המילוי העדיף למילוי לחיים? האם יש הבדל בין רסטילן לרסיטלן פרלן? באיזה מהם את ממליצה להשתמש לצורך יצירת נפח בלחיים ? תודה

01/05/2016 | 12:49 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

לפי ניסיוני, לרוב האנשים פרלן עדיך כחומר מילוי נפח. רסטילן, למעט מקרים חריגים, מתאים יותר למילוי קמטים.

28/04/2016 | 08:48 | מאת: סופיה

שלום דר, בת 44, לפני מספר ימים הוזרקה לי לראשונה חומצה הילארונית ללחיים ולקמטים בצידי הפה. כבר למחרת הבחנתי שצד אחד של הפנים שונה מהצד השני במובן זה שבצד אחד של הפנים עצם הלחיים מעוצבת והתמלאה יפה והצד השני נראה ריק למרות שמיד לאחר ההזרקה נראה היה שהוזרקה לו אותה כמות של חומר כמו בצד השני. שאלתי הינה - האם להמתין לביקורת , שבועיים מיום ההזרקה או לגשת כבר עכשיו לרופא שהזריק ? לאחר כמה זמן ממועד ההזרקה ניתן לבצע תיקון של אסימטריה או הוספת חומר מילוי לקמטים שכבר הוזרק להם חומר אבל התוצאה אינה מספקת . מדובר ברסטילן. מיותר לציין שהדבר גורם לי עגמת נפש שכן עובר להזרקה לא הייתה לי בלחיים א סימטריה ועכשיו זה מאוד בולט . אני מאוד אוהבת את התוצאה. בצד שכן התמלא. ממתינה לתשובתך חג שמח

01/05/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני ממליצה להמתין שבועיים עד שכל הנפיחות יורדת ורק אז להסתכל על התוצאות. חשוב לזכור אם היתה קיימת אסימטריה לפני הטיפול (לשם כך מצלמים לפני הטיפול), כי אסמטריות מולדות לא ניתנות למחיקה .

שלום דר לנדאו, אודה על הכוונה בקנייה ושימוש במקדם הגנה, על איזה את ממליצה ? האם קרם המשולב עם לחות יעיל ? אם מתאפרים ומורחים אותו מתחת לאיפור האם הוא אפקטיבי ? שמעתי שישנם קרמים בעלי חומרים מסרטנים , מאילו להימנע ? אני בעלת עור מעורב, ויצא להתנסות בכמה וכמה מקדמי הגנה, חלקם היו שומניים מדי ולא נעימים, חלקם עדינים מדי, חלקם משאירים כתמים לבנים... אודה על המלצה על קרם טוב.

01/05/2016 | 12:30 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני ממליצה לקנות מסנן קרינה של חברה ידועה. ללכת על מסנן רחב טווח עם SPF 30 לפחות. לגבי הסוג הספציפי, צריך לנסות כי זה גכבר ענין של העדפה אישית.

25/04/2016 | 09:41 | מאת: אלה

שלום, האם ניתן להמשיך להשתמש ברטאויט 0.05% לאחר טיפולי מילוי (כגון רסטילן) ? תודה

01/05/2016 | 12:29 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

בהחלט

20/04/2016 | 13:37 | מאת: שרונה

שלום דוקטור יקרה, קודם כל תודה על הפורום זה כל כך טוב לדעת שיש פורום כזה רציני ומקצועי. אני רוצה לעצב את קו הלסת ולמלא קצת אזור לחיים, אציין כי מצבי טוב יחסית (בת 41). שמעתי שיש רופאים שעל מנת לשפר אזורים אלה- מזריקים דווקא באזור עצמות לחיים, לדבריהם במטרה ליצור הרמה גם של לחיים וקו לסת. האם זה נכון, כיוון שעצמות הלחיים שלי יפות ולא רוצה שינוי בהן אלא- בלחיים עצמן ובסנטר. ואשמח גם אם תוכלי לומר מה החומר העדיף למילוי נפח קל, רסטילן פרלן, סטילאג' או חומר אחר? אני קצת מבולבלת מכל החומרים הייתי רוצה לדעת מה עדיף לפני שמזריקים לי חומר זה או אחר ולהיות שקטה. תודה רבה לך.

25/04/2016 | 20:22 | מאת: נתי

הרופא שלי הזריק לי מתחת לעצמות הלחיים כי היו לי שם ממש חורים ושקעים וגם סידר לי את קו הלסת ...גם לי יש עצמות לחיים בולטות ויפות והוא אמר לי שאסור לגעת בהן ...ובקשר לחומר מילוי אל תסכימי שיזריקו לך סטילאג' חומר מזעזע

20/04/2016 | 13:33 | מאת: דנה

שלום רב ד"ר, רציתי מילוי נפח קל באזור סנטר, הרופא הזריק סטילאג' מדיום, לצערי אני לא רואה מספיק הבדל. האם באזור זה צריך להזריק סטילאג' לארג' או אפילו אקסטרא לארג'? תודה

01/05/2016 | 12:28 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

מה שקובע את התוצאה זה לא החומר, אלא מקום טכניקת ההזרקה

הבנתי שזה לא חכם להזמין את הסרום שלהם מחול שהוא בלי פיקוח את יכולה להמליץ על סרום לשימוש אחרי הדרמה רולר ? אני ישתמש בשביל לטשטש צלקות קלות של אקנה וסימנים אדודמים מהם ואני מתלבט מאיפה לקנות את הדרמה רולר אני משאר שיש כל מיני חיקוים מחומרים פחות טובים.. מצאתי אתר של KAERUS beauty יש להם מחיר טוב היא בסדר ? אם לא אשמח לדעת מאיפה להזמין תודה רבה רבה ושיהיה חג שמח !!!!

01/05/2016 | 12:23 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני ממליצה על שימוש בקרפ על בסיס רטין A, אותו ניתן לקבל במרשם מרופא עור. לגבי רכישת רולר- כדאי לקנות "פנים מול פנים". אתה יכול לרכוש אצלנו או בכל מראפה אחרת שמוכרת.

19/04/2016 | 13:32 | מאת: מירה

שלום רב האם רסטילן ויטל לייט אשר מוזרק באמצעות קנולה יכול גם לתת נפח או שזה מוזרק רק לצורך booster ? בתודה מירה

19/04/2016 | 14:31 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

רסטילן ויטל הוא חומר לשימוש רב גוני- סקין בוסטר, מילוי קמטים וכו'. לגבי מילוי נפח- הוא "עדין" מדי ויש טובים ממנו.

18/04/2016 | 12:55 | מאת: גלית

שלום ד"ר, אני עושה שימוש בדרמה רולר, בשילוב קרם עם רטיןA וקליגמן. האם טיפול זה יכול להועיל: 1. לשיפור מראה קו הלסת (יש ריפיון קל) 2. לשיפור מראה קופרוז- מחשוף תודה רבה

19/04/2016 | 14:30 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הטיפול יעיל בעיקר לשיפור איכות העור ופיגמנטציה ולא נגד "נפילות" או קופרוז

16/04/2016 | 16:47 | מאת: נירית

שלום רב איזה חומר ממיס ג'ובידרם שהוזרק? והאם דפו מדרול יכול גם להמיס אותו? תודה, נירית

19/04/2016 | 14:29 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חומר בשם היאלורונידאז ממיס ג'ובידרם. החומר הנמצא אצל כל רופא שמזריק חומצות היאלורוניות.

16/04/2016 | 15:13 | מאת: לילית

צהריים טובים ד"ר, יש לי שאלה וראיתי שמישהי שאלה דומה בנושא, אך אהיה נקודתית על העניין הספציפי שלי. אתמול הייתי אצל פלסטיקאי מאוד נודע. יש לי שקעים בינוניים במיוחד בלחיים, הסברתי לרופא כי אינני מעוניינת בלחיים תפוחים, אלא רק במילוי עדין נקודתי לשקעים הקטנים בלחי. ולכן הציע לי הרופא למלא בפרלן. הזרקנו מזרק פרלן אחד שהספיק לנו למעט בלחיים, ובקמט אף פה וקצת במריונט של צד אחד (לזכות הרופא אציין כי התעקש עימי רק על מעט חומר ואכן התוצאה מדברת בעד עצמה. ראיתי סרטוני יוטיוב ואכן הרבה רופאים נחשבים בעולם כן מזריקים פרלן למילוי לחיים, אך חברה אמרה לי ששמעה כי פרלן בכלל לא מתאים לשקעים בלחיים. וכבר הזרקתי ומרוצה דווקא, אך לחוצה ממה שהחברה אמרה.ד"ר, האם פרלן מתאים ללחי או שטעיתי ועכשיו יש לי בלחיים חומר לא מתאים? אני ממש לחוצה מהעניין אגב, האם בימים הבאים לאחר ההזרקה של הפרלן, העור נמתח ומתמלא עוד ומקבל נפח נוסף עקב ספיחת נוזלים, או דווקא ההיפך ויורד נפח בימים הבאים לאחר ההזרקה?

19/04/2016 | 14:28 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הסירי דאגה מלבך- פרלן הוא חומר מעולה למילוי שקעים בלחיים. הוא אכן סופח מים והתוצאה עוד תשתפר.

14/04/2016 | 17:51 | מאת: סווטקה שמטריטקה

שלום, אני רק בת 37 אבל אם יש לי איפה ירידה של הלחים מהמריונט ואני רוצה שזה יורם קצת הבנתי שיש טיפול של חוטים נספגים.. האם זה עוזר? תוך כמה זמן אראה שיפור?

19/04/2016 | 14:26 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חוטים נספגים ארוכים מסוג סילואט או PDO יכולים לסייע בפיתרון הבעיה. התוצאות מחזיקות בערך שנה אצל רוב המטופלים

13/04/2016 | 00:58 | מאת: מיקי

שלום. האם רסטילן פרלן משמש גם למילוי ועיצוב לחיים? האם באמת נספג לחלוטין ונעלם כלא היה? חוץ מהסטילן פרלן, אילו עוד סוגי חומצות היאלורונית (נטו חומצה היאלורונית) שנספגות 100% קיימות ובטוחות לחלוטין למילוי לחיים?

19/04/2016 | 14:25 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

פרלן הוא חומר מעולה למילוי ועיצוב לחיים. כל החומצות ההיאלורונית מתפרקות ויוצאות מהגוף.לחלוטין.

האם זה יעיל למילוי קמטים סביב השפתיים .? האם יש בזה סיכונים .? האם סליקון טאוור שונה מסליקון רגיל.

19/04/2016 | 14:24 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

היום ברוב העולם רוב הרופאים נמנעים מהזרקת סיליקון. החומר לא צפוי בהתנהגותו ולעתים יוצר בעיות שלא ניתן לפתור אותן. לכי על חומצה היאלרונית.

12/04/2016 | 07:51 | מאת: אפי

לפני שנה הזריקו לי, לשקעי העיניים בסה"כ 0.5 CC חומר מסוג אסתליס (בלוטרו באלאנס) כיום, אני מעוניינת למלא את שקעי העיניים ונאמר לי שאם הזרקתי מסוג החומר הזה אז אצטרך להמשיך להזריק רק מהחומר הזה. בנוסף אמרו לי שהחומר הזה לא ממש טוב ויש חומרים טובים יותר. יש אפשרות להמיס את שארית החומר שנשאר לי ואח"כ למלא בחומר טוב יותר? אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות. האם יש טיפול/ניתוח למלא את השקעים לצמיתות? מה את ממליצה לי לעשות ?

19/04/2016 | 14:23 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אסטליס הוא חומר טוב ואת יכולה להמשיך איתו. הור משווק נכון להיום תחת השם בלוטרו. את לא צריכה להמיס אותו. ניתן כמובן להמשיך הזרקות עם כל סוג אחר של חוצמצה היאלורונית.

11/04/2016 | 13:15 | מאת: אורנית

שלום דוקטור, עור הפנים שלי מלא בנקבוביות פעורות, כתמי אקנה, כתמי פיגמנטציה, צלקות ומעט חורים. אין לי פצעים, רק מה שנקרא פוסט אקנה.יש לי 2 שאלות. א. קיבלתי מרשם מרופאת העור להידרוקינון 4, ascorbic ac 3, retionic ac 0.05, hydrocortisone 1. הרופאה הסבירה לי שאת המשחה למרוח כל לילה ושהיא משחת קסמים בעלת אפקט של פוטושופ לפנים. נשמע לי מבטיח מידי. מה המשחה הזו עושה בעצם לבעיות אותן פירטתי. היא מחליקה את העור? יש בה סטרואידים? 2. בעוד שבוע יש לי תור להזרקת חומצה היאלורונית בלחיים ועוד מקומות בפנים. ערב לפני מותר להמשיך למרוח את המשחה? וביום ההזרקה עצמו בערב לאחר ההזרקה מותר למרוח גם, או שעלול לגרום לחומצה ההיאלורונית לזוז ממקומה?

19/04/2016 | 14:21 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הידרוקורטיזון הוא סטרואיד. המשחה נועדה לשפר פיגמנטציה אך לא תחליק את העור. ניתן לעבור הזרקות כשמשתמשים במשחה

10/04/2016 | 19:10 | מאת: מיכל

דר מרינה שלום.... האם את מטפלת בגושים ונפיחות שנוצרו עקב ארטיקול שהוזרק לפני שנים בקווי החיוך. עברתי מספר הזרקות של קנלוג . אך לא ממש עזר. קראתי שקנלוג בשילוב 5fu יכול לעזור.. מה הסיכויים ....והאם את מטפלת בבעיות כאלה? ואם לא...את יכולה להמליץ לי על רופא שמשתמש ב5fu...? תודה רבה מיואשתתת

19/04/2016 | 14:20 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אנחנו מטפלים בבעיה זו באמצעות לייזר והזרקות של קנלוג עם 5FU. מדובר בבעיה קשה ועמידב חטיפול.

07/04/2016 | 19:41 | מאת: מרינה

שלום, בת 37 יש לי עור נפול טיפה מהפס של האף לכיוון השפתיים מריונט תוך כמה זמן אם אשים קרם אדפרין זה ישפר את זה? וגם לצידי העיניים טיפה קמטוטים

19/04/2016 | 14:14 | מאת: דר' מרינה לנדאו

רטין ש לא יפתור בעיה זו. זה קפל, אפילו עם שטחי וקטן. הטיפול הוא על ידי הזרקת חומר מלוי

07/04/2016 | 19:32 | מאת: אלינה

שלום דר מרינה, בת 36 הרופא נתן לי קרם אדרפרין 0.1 אחוז פעם ראשונה במידה וגורם גירוי מה לעשות להמשיך ? האם אפשר להשתמש עכשיו בעונה הזאת ובקיץ?

19/04/2016 | 14:12 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אם את נזהרת מהשמש, אין בעיה להתחיל טיפול. אדפרין בדרך כלל לא גורם לגירוי בעור

07/04/2016 | 17:22 | מאת: מיטל

ד"ר שלום רב, רצ"ב שאלתי בה רשמתי בטעות מינון של 3 כדורים ביום המינון הנכון הוא 1 כדור כל יום (20 מ"ג ביום כל יום) תכננתי למלא בחומצה היאלורונית את איזור המריונטות והקמט בין האף לשפה וקצת את איזור הלחיים. בפגישה אצל מומחה לרפואת עור, המליץ לי להתחיל ראוקוטן 20 מ"ג ( 1 כדור ביום) ושילב עם הטיפול משחת המכילה רטין a. תקופת הנטילה תימשך שנה. אני ממש רוצה וזקוקה להזרקות חומרי המילוי. וברור שבמהלך הנטילה אסור להזריק. לפיכך, ברצוני לדעת האם מותר להזריק ראשית את חומרי המילוי בקמט אף שפה - מריונטות ומעט מילוי לחיים ורק לאחר ההזרקות להתחיל מייד ליטול ראוקוטן. ואם כן, מתי הכי בטוח מיום ההזרקות להתחיל ליטול את הראוקוטן. שאלה נוספת, האם הראוקוטן משפר ולו במעט את טקסטורת העור מבחינת הצלקות והחורים?

19/04/2016 | 14:12 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הנושא של טיפולים תחת רואקוטן נמצא בויכוח. במנון של 20 מג' ליום רואקוטן, אינני רואה שום בעיתיות בהזרקות. בכל מקרה את יכולה לעבור הזרקות ואז להתחיל את הטיפול ברואקוטן

07/04/2016 | 15:04 | מאת: יוני

קיצרתי את השאלה שמתי לב שלא ענית מצאתי אתר של banish acne scars שמוכר באמריקה האם את מכירה והוא ממולץ ? הוא מביא ערכה של רולר + וויטמין סי שלהם זה הוויטמין Ingredients In Banish Vitamin C Serum: Glycerin, 99.9% Pure Grade L-Ascorbic (Vitamin C) acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet of Aloe Vera), hamamelis virginiana extract (made from Certified Organic Witch Hazel) Ferulic Acid, Tocopherol (Vitamin E),Rosa Centifolia (Rose) Flower Water, Rosehip Oil, Grapefruit Seed Extract, citric acid. אפשר להשתמש בסרוס הזה לטיפול בסימני פצעים ? ושימוש ביתי ב 0.5 אפשרי ? תודה מראש

19/04/2016 | 14:10 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני ממליצה על הרולר 0.5 ממ' זה בסדר. לא על החוצרים. לא בטוח שמה שרשום על הקופסה, זה מה שיש בתוכה...איך נדע? יש על זה אישור FDA או משרד הבריאות?

06/04/2016 | 13:18 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר, 1.האם ניתן למלא קו לסת ברדיאס לאחר מילוי קל בסטילאג' מדיום, או האם צריך לחכות תקופה עד שהחומר ייספג? (עשיתי מילוי בסטילאג' אבל אני לא רואה מספיק שיפור. הייתי רוצה למלא עוד את קו הלסת וכן את הלחיים). 2. האם רדיאס הוא חומר פחות עדין מחומצה הילארונית? קראתי שלעיתים נוצרים גושים בעקבות מילוי רדיאס. אני בת 42. אציין כי יש לי נפילה קטנה בלבד באזור הלסת. ובלחיים אני רוצה מעט נפח בלבד. אודה לך על תשובה מפורטת ככל שניתן. יום מצוין ותודה.

07/04/2016 | 09:19 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

ניתן לשלב רדיאס עם חומצה היאלרורונית. גם באזורים שונים וגם באותו האזור. רדיאס לא עושה גושים בדרך כלל. :עדין" זה מושג לא ביולוגי. רדיאס מורכב מקלציום הידרטכסי אפטיטי, שיש לו תכונות ביולוגיות שונות מחומצה היאלרונית. הוא מתאים בהחלט לאזור קו הלסת

07/04/2016 | 21:12 | מאת: ליאורה

חברה אמרה לי שהרופא שלה אמר לה שאי אפשר רדיאס אחרי סטילאג'. אני מעדיפה לסמוך עלייך כיוון שאת נראית לי סופר מקצועית, אני מבינה שלהמלצתך אין כל חשש, הבנתי נכון? תודה וסליחה על הפנייה החוזרת, אני רוצה להרגיש שקטה..

05/04/2016 | 21:55 | מאת: לבנה

שלום. בת 39 וחצי. אני מתעניינת בטיפולי לייזר לפנים בשל צלקות פוסט אקנה. עקב פצעים שיוצאים לסירוגין בפניי, המליץ לי רופא עור ליטול רואקוטן במינון נמוך (3 - 4 כדורים בשבוע 20 מ"ג כדור) למשך שנה. הרופא אמר שנטילת הכדור עצמה תשפר פלאים את מרקם העור ואף את צלקות פוסט האקנה. האם זה כך? האם משחות רטין A שרופאי העור רוקחים יחד עם חומרים אחרים, מועילות ומשפרות משמעותית את מרקם העור ? האם מסייעות בעידון הצלקות ובכלל במרקם העור)

07/04/2016 | 09:16 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אני מסכימה עם הרופא שלך שלפני שמטפלים בצלקות צריך לטפל בפצעי אקנה שיוצרים אותן. רואקוטן משפר את מרקם העור. וכן גם משחות מבוססות רטין A. לצערי אף אחד מהם לא משפר את הצלקות.

05/04/2016 | 17:05 | מאת: ליאור

שלום, אני בת 36, בעלת עור מעורב עם נטייה לפצעונים הורמונאליים ומעט פיגמנטציה, כמו כן העור נראה דהוי ולא אחיד וקורן. ראיתי באתר שלך הצעה לטיפול בפילינג בהתזה, האם טיפול זה מומלץ לפי מה שתיארתי? בנוסף, בצידי הקרקפת יש לי ממש קרחות ולעיתים מופיעים גם פצעים אדומים. מה יכולה להיות הסיבה? אני לא בטוחה שזו סבוריאה כי אין לי במקום אחר בגוף, האם יכול להיות קשר למתח? תודה, ליאור

07/04/2016 | 09:22 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

פילינג בהתזה הוא תירגום של intrafollicular infusion- טכנולוגיה שבה אנחנו משתמשים לטיפול במלזמה שהיא פיגמנטציה הורמונלית בנשים צעירות. לפי מה שאת מתארת, את סובלת מאקנה וממחלה דומה לאקנה בקרקפת. את צריכה טיפ]ול תרופתי על ידי רופא עור ורק אחר כך טיפול בפיגמנטציה תגובתית בפנים.

מרינה יקרה ראשית תודה על האפשרות לשאול בקלות ולהיענות מבלי לצאת מהבית .... אני מורחת כל בוקר חומצה גליקולית 10% שאלה- האם בסדר מבחינתך למרוח סרום לפני [ סרום שמן או קרם ]שאמור לספוח טוב יותר את הקרם? או שזה שטויות ואפילו מזיק לחדירת החומצה? תודה כרגיל

07/04/2016 | 09:24 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

מריחת סרום לפני חומצה גליקולית לא מזיקה. מאידך, אין שום הוכחה שהיא עוזרת.

04/04/2016 | 08:29 | מאת: יוני

שלום, בגיל ההתבגרות סבלתי מאקנה שעברה ממזמן עם כדורים :X כיום הרבה שנים אחרי נשאר לי סימנים אדומים פיגמנטציה מהפצעים הבנתי ששימוש ברולר הזה יכול לעזור למצב הנל זה נכון ? מצאתי אתר של banish acne scars שמוכר באמריקה האם את מכירה והוא ממולץ ? הוא מביא ערכה של רולר + וויטמין סי שלהם זה הוויטמין Ingredients In Banish Vitamin C Serum: Glycerin, 99.9% Pure Grade L-Ascorbic (Vitamin C) acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet of Aloe Vera), hamamelis virginiana extract (made from Certified Organic Witch Hazel) Ferulic Acid, Tocopherol (Vitamin E),Rosa Centifolia (Rose) Flower Water, Rosehip Oil, Grapefruit Seed Extract, citric acid. זה נראה לך בסדר מה שהוא מכיל אפשר להזמין את הערכה כזאת ? ועוד שאלה קטנה על הרולר עצמו הבנתי שהרולר שבערכה הוא 0.5 מצד אחד אני קורא באינטרנט שזה לשימוש קוסמטיקאית בלבד ומצד שני באתר שלהם זה מוצר לגיל ההתבגרות בשימוש עצמי שנראה שממש עזר שם למלא ילדים . מצאתי תגובה שכתבת לפני שנה שאפשר להשתמש ב 0.5 בשימוש עצמי אבל אולי משהו השתנה בשנה הזאת שרשום באינטרנט משהו אחר אם יש משהו אחר שמומלץ במקום הוויטמין סי אחרי הרולר אשמח לשמוע ממש סליחה על כל השאלות אני ממש רוצה להזמין ולדעת אם זה בסדר תודה מראש מרינה שבוע טוב !!!!

04/04/2016 | 21:32 | מאת: יוני

מוסיף לשאלה אני רואה פה שחלק עושים את הדרמה רול עם שימוש של רטוויט מה עדיף ? מה ההבדל בין שימוש עם דרמה רולר וויטמין C ולרטוויט מצין שוב שזה לטיפול בסימנים אדומים ולא בקמטים או משהו כזה (פשוט השתמשתי בעבר ברטוויט ולא ראיתי שיפור ממש גדול.) תודהה

02/04/2016 | 17:00 | מאת: שר

07/04/2016 | 09:27 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

גלגלת עם מחטים. יש גרסה מרפאתית ויש גרסה ביתית, הנבדלות באורך מחטים. עיקרון הטיפול- גירוי העור על ידי דרמרולר מעודד יצירת סיבים תומכים בעור ומשפר ספיגה של חומרים פעילים הנמרחים עליו

02/04/2016 | 16:58 | מאת: טליל

שלום, מראש יש לי כמה שאלות אך כולן דיי קשורות, רציתי לדעת בבקשה, אני בת 36 יש לי קרם אדפרין שרוצה להשתמש בו לשיפור מראה האם אני יכולה גם לקנות רולר ולהשתמש איתו או לא חייב? את זה אני שואלת בתור אחת שרק תתחיל להשתמש גם בקרם וגם ברולר הזה שאני רואה שכתבו לך עליו פה מה את אומרת? האם את ממליצה על רולר בכלל הוא אפקטיבי?

07/04/2016 | 09:29 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

יעילות של דרמרולר מוכחת באנספור מחקרים רפואיים. עקרונית, רטין A חודר טוב לעור גם ללא דרמרולר. אין מניעה להשתמש בשניהם יחד, כדי להנות מאפקטים חיוביים של כח אחד מהם על העור. אל תשכחי למרוח בבוקר מסנן קרינה

02/04/2016 | 15:51 | מאת: טלי

שלום דר מרינה, האם את יכולה להמליץ על קרם או פעולה שגורמת יותר לצמצום הנקבוביות בעור הפנים ולהידוק העור?

07/04/2016 | 09:26 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הידוק העור על ידי קרם לא קיימת. צמצום נקבוביות ניתן להשיג על ידי שימוש קבוע בקרם על בסיס רטיןA. לא מדובר בנקבוביות בעור האף, שאותן שום קרם לא מצמצם...

02/04/2016 | 14:27 | מאת: אורית

מרינה שלום שוב אני......בת 60 עור מעורב . חברה המליצה על שימוש בדרמה רולר האם אפשר להתחיל להשתמש גם ללא חוות דעת רפואית ואם כן באיזה אופן מומלץ להתחיל. תודה רבה

07/04/2016 | 08:20 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הוראות הישמוש בדרמרולר קשורות לאורך ומספר המחטים שבו. על איזה דרמרולר חברה שלך ממליצה?