פורום מילוי קמטים

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
העלייה בתוחלת החיים ואורח החיים בעידן המודרני הפכו את תחום הצערת הפנים לפופולארי ומבוקש. כיום נשים וגברים בגילאי 40 ומעלה מרגישים צעירים ומלאי אנרגיה. רבים מבקשים להתאים את מראה פניהם לתחושתם הפנימית ופונים לרפואה אסתטית על מנת להעלים את הקמטים וסימני הגיל. פורום זה נועד לתת את כל המידע בנוגע לטיפולים אסתטיים, כגון: חומרי מילוי קמטים, ההבדלים ביניהם לבין זריקת הבוטוקס, תופעות לוואי אפשריות של החומרים השונים, אופן הטיפולים ועוד. אנו מבקשים לא לנצל במה זו לניגוח או מתן סופרלטיבים לרופאים - הודעות מסוג אלו יימחקו. שתהיה לכולם גלישה נעימה.
3586 הודעות
3319 תשובות מומחה

מנהל פורום מילוי קמטים

07/10/2016 | 00:33 | מאת: הדר גולד

היי, אני בת 18 וחצי ומעוניינת לדעת האם זה משתלם לעשות פילינג שטחי

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2016 | 00:40 | מאת: הדר

כדי לרענן ולחדש את העור?

מה כוונתך? בגיל 18 הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה לביצוע פילינג שטחי היא פצעי בגרות

בת 50, נראית מעולה, פרט לעור הצוואר שמאוד מטריד אותי. יש לי 2 קמטים לרוחב, עור מדולדל מעט ושני המיתרים מעט בולטים. שאלותיי: 1.קראתי שטיפולים כמו חוטים או הזרקות נותנים תוצאות מינוריות מאוד ולזמן קצר ובעצם לא ממש יעילים. זה נכון? 2.האם טיפול גלי רדיו יעיל? ומה לגבי שאיבה במכשיר בודי טייט? 3.ני מטפלת בפנים ברולר וקרם הבהרה עם רטין a. זה מומלץ ויעיל גם לצוואר? תודה רבה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

צוואר אכן בעיתי לשיפור. אם מדובר בנפילה משמעותית, הדרך היעילה ביותר, היא ניתוח פנים והצוואר (לא לנתן לנתח צוואר בלבד אם יש לך שומן מתחת לסנטר וקו הלסת, הטיפול הוא בשאיבה או בהמסת שומן. אם הנפילה מינורית, חוטים לחלק הפנים התחתון יכולים בהחלת להוות פיתרון. זמניות- איננה בעיה משמעותית. גם חומיר מילוי ובוטוקס הם זמניים . דרך אגב, גם ניתוח

21/10/2016 | 22:13 | מאת: יפית

טיפול חוטים? שמעתי הרבה דעות והדבר מבלבל... תודה

בעפעפיים התחתונים? ואם לא - מדוע? תודה רבה

06/10/2016 | 11:52 | מאת: ענת

האם ניתן להשתמש באזור העפעפיים האם זה יכול להועיל? להזיק?

21/10/2016 | 22:11 | מאת: ענת

30/09/2016 | 14:11 | מאת: דניאל

קראתי באינטרנט שדיספורט מסוכן יותר מחזיק אמנם יותר זמן אבל יכול להתפשט לשרירים סמוכים ולגרום לנפילת גבות ועפעפיים והבוטוקס עדין יותר בהשפעתו האם זה נכון? כומה עדיף כמו כן הדיספורט זול יותר להזרקה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במחקרים מבוקאים שלא מטעם החברות דמשווקות את החומרים, לאנמצא הבדל בין בוטוקס חדיספורט לא מבחינת תופעות הלוואי ולא מבחינת היעילות. שניהם מכילים בוטולינום טוקסין סוג a

29/09/2016 | 20:31 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 43 וממש לאחרונה החלה לי נפילה עדינה של הלחיים המתבטאת בקמט מצידי האף עד הפה. האם אפשאר להימנע מחומרי מילוי ולהתחיל באולטראסאונד או שרק חומרי מילוי זה הפיתרון? תודה רבה

הבעיה שאת מתארת הי מקרה קלסי לחומר מילוי/ שום אולטרא שאונד לא יתן פיתרון המתשווה בטיבו למילוי

26/09/2016 | 22:14 | מאת: עדי

בהמשך לתשובתך דר מרינה לנדאו אז אם מזריקים בוטוקס בין הגבות אז אין סיכונים? שמעתי שזה יכול לגרום לצניחת עפעפיים ויש תופעות לוואי וחוסר תחושה לכן אני מעדיפה חומצה הילירונית אגב מה מס הטלפון אצלך במרפאה לזימון תורים פרטיים להזרקות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין טיפםול ברפואה ללא תופעות לוואי אפשיות. ההבדל הוא שגם אם נגרמה צניחת עפעף עם בוטוקס, זה תמיד הפיך. אבל אם נגרם נמק של העור על ידי חומר מילוי באזור זה, זה עלול להיות בלתי הפיך. זה עגדיין לא שולל אפשרות של הזרקה, פשוט צריך לשקול את היתרונות והחסרונות

26/09/2016 | 11:07 | מאת: עדי

היי מירה מי הרופא שהזריק לך חומצה הילירונית בין הגבות? אני אשמח לשמוע לשמוע את תגובתה של דר מרינה לנדאו כי רופאה אחת אמרה שאי אפשר כי יש שם הרבה כלי דם. ועוד שאלה אם מזריקים וזה בולט מידיי האם אפשר להמיס את החומצה ולהחזיר את המצב לקדמותו? תודה

25/09/2016 | 22:04 | מאת: עדי

היי רציתי לדעת האם אפשר להזריק חומצה הילירונית בקמט בין הגבות במקום בוטוקס? אני מפחדת מבוטוקס ו ומה ההבדל בין בוטוקס ודיספורט? את במרפאתך משתמשת בבוטוקס המקורי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כל 3 שנים אני הולכת לרופא שיזריק לי חומצה היאלורונית בין הגבות ..... אבל זה רק בתנאי שיש לך קמטים עמוקים / חריצים עמוקים

26/09/2016 | 11:01 | מאת: עדי

מי הרופא שהזריק לך בין הגבות חומצה הילירונית? ואני אשמח לשמוע את תגובתה של דר מרינה לנדאו מאחר ורופאה אחת אמרה שיש שם הרבה כלי דם ואסור להזריק בין הגבות. מצד שני האם זה יכול ליצור מצב של בליטה בין הגבות ואיך ממיסים את החומצה?

אז כולם צודקים כאן. באזור בין הגבות נמצאים כלי דם עורקיים שפגיעה בהם במידה ואיננה מאובחנת ומטופלת בזמן יכולה לגרום לנמק של העור באזור. הסיכוים לכך נמוכים, אבל זה יכול לקרות. זה לא קורה כשמזריקים בוטוקס. האם זה אומר שממש אסור להזריק חומצה היאלורונית שם? לא בהכרח. זו הזרקה שדורשת מיומנות ובהחלט הפצינט צריך לדעת שאיננה נטולת סיכונים.

22/09/2016 | 18:47 | מאת: דורית

מה מיוחד בלייזר פיקו?

לייזר שפותח לטיפול בקעקועים. בעל אורך גל קצר במיוחד. היום מטפלים בו גם בפיגמנטציות. עדין לא ברור האם יש לו עדיפות ברורה על לייזרים וטיפולים אחרים. ( כרוך בעלות גבוהה יותר בדרך כלל)

שלום, לפני יותר מחודשיים עשיתי ניתוח באף. לאחר הניתוח סבלתי משטפי דם באיזור העיניים . שטפי הדם היו גדולים ונעלמו לאחר זמן רב כחודש. לצערי היום נוצרו שני כתמים שחורים מתחת לעיניים . רופא לכלי דם שהייתי אצלו אבחן שאלו אינם שטפי דם אלא שאריות דם שיצרו כתמים על הפנים. מה ניתן לעשות? דורית

לקריאה נוספת והעמקה

סו כנרטה שקיעת המוסידרין- תוצר פירוק של המוגלובין לאחר שטפי דם. מתבטא בכתמים שחורים אפורים. לוקח זמן רב אך נעלם בסוף.

22/09/2016 | 15:43 | מאת: קרן

שלום רב, האם את מכירה את המכשיר, והאם לדעתך הוא יעיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יעיל למה? הוא לא מסיר קמטים או כתמים. אולי מרענן את העור לכמה ימים

18/09/2016 | 23:28 | מאת: עדי

שלום ד"ר מרינה לנדאו. ראיתי בפורום שהמלצת על לומיגן כתכשיר להצמחת הריסים. השאלה שלי היא אם אפשרי להשתמש בזה גם להצמחת גבות, ואם כן, האם זה יצמיח לי אותן יותר כהות/עבות כי הצבע הטבעי שלהן הוא שטני והן בהירות יחסית.

לקריאה נוספת והעמקה

לומיגן אושר על ידי FDA להצמחתריסים ולא גבות

18/09/2016 | 15:32 | מאת: מור

שלום ד"ר אני בת 33, בהירה,עור דק ורגיש..אני מתחילה לראות קמטים בעיקר קמטי הבעה שאני צוחקת ובמצח. שמעתי על הדרמה רולר הבייתי האם את ממליצה על זה ואם כן של איזה חברה ואיזה מחטים. בנוסף האם בגיל הזה את ממליצה שאתחיל להשתמש ברטין A? או שמוקדם מידי?? אני רוצה להתשמש בקרם פנים ללילה שיעשה את העבודה..אשמח להמלצה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הקמטים שאת מתארת הם קמטי מימיקה. קמטים אלה מטופלים בהזרקה של בוטוקס ולא דרמרולר או רטין A. אני ממליצה על טיפולים אלה כדי למנוע הדקקות של העור והתקמטותו עם הגיל, אבל הקמטים שאת מתארת אינם קשורים לכך, אלא לתנועות שריר חוזרות באזור המצח והעיניים (קמטי צחוק)

17/09/2016 | 19:20 | מאת: לילך

שלום רב. האם החומר למילוי שקעים יכול להתאים גם לאזור הנפילה שמתחת לזוויות הפה? תודה.

בגדול זו האפשרות היחידה לתיקון צניחה של זויות הפה. גם אם לעתים התוצאה רחוקה מלהיות מושלמת.

09/11/2016 | 19:30 | מאת: לילך

כלומר מילוי על ידי חומצה היאלרונית לא ממש פותר צניחת זוויות פה? ומהי האופצייה?ניתוח הרמת פנים?

15/09/2016 | 23:31 | מאת: הילה

הזרקתי ביו אלקמיד לשפה העליונה לפני 14 שנה. כבר לא רואים את ההשפעה של ההזרקה. הבנתי שכבר לא מזריקים את החומר הזה בארץ. האם ניתן להזריק חומר אחר לשפה?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן. ביואלקמיד כבר לא משווק בעולם. האם ניתן להזרקי חומר אחר- הדעות על כך חלוקות, כי מדובר בחומר קבוע, גם עם השנים האפקט שלו דועך. בכל מקרה אם תחליטי על הזרקה, כדאי לקחת אנטיביוטיק למספר ימים אחרי ההזרקה

אשמח על הסבר , ומה זה עושה לפנים ? משתמשים גם וגם ? או רק באחד מהם ? רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

רטין A מעודד צמיחה של קולגן בדרמיס, חומצה גליקולית עושה עור זוהר יותר ונקי יותר מפגמים באפידרמיס. אם להשתמש באחד או בשניהם- תלוי במה מטפלים.

13/09/2016 | 21:26 | מאת: לינדה

ד"ר לנדאו שלום רב, הוזרק לי מזרק אחד לאזור המצח בצורת מניפה, האם זה מספיק? קיים בעיקר קמט מאורך באמצע המצח. אם לא נראה שינוי לאחר 14 ימים יש צורך לחזור לביקורת ולהזריק מזרק נוסף - האם זו עלות נוספת או שמא מדובר בתיקון של הטיפול במזרק הראשון שלא צלח...? לינדה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוטוקס לא נמדד במזרקים אלא ביחידות של החומר הפעיל. הרופא מזריק את מספר היחידות שלהערכתו יתנו מענה לבעיה של הפצינטית. כשהתגובה לטיפול אינה מספקת (אחרי שבועיים אמורה להיות תוצאה מלאה)- קיימות מספר אפשרויות, שהשכיחות ביניהן- כמות לא מספקת או צורך במילוי הקמט על ידי חומצה היאלורונית נוסף לבוטוקס. לגבי שאלתך האם זה נחשב לתיקון ומחייב תשלום נוסף- לכל רופא מדיניות משלו. אני לא נוהגת לגבות תשלום נוסף על תיקונים

13/09/2016 | 21:21 | מאת: רוני

שלום, האם יש בעיה כלשהי ליטול ריטלין לאחר ההזרקה? יש קשר או פגיעה? מודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה להזרקת בוטוקס בעת נטילת ריטלין

12/09/2016 | 10:14 | מאת: א1

שלום רב, האם מילוי שקעים שבוצע בצורה שיטחית (חוות דעת של רופא) יכול לגרום לקמטים בעפעף התחתון? הוזרק 0.5 בכל עין חומר בולטרו. אני כמה חודשים אחרי ורואה המון קמטוטים של ראיתי קודם לכן. אודה על התשובה הכנה אני מתה מפחד ממש מתחילה להצטער שעשיתי זאת.

לקריאה נוספת והעמקה

מילוי שקעים מתחת לעיניים לא יוצר קמטים (גם לא פותר קמטים)

10/09/2016 | 12:13 | מאת: ר2

שלום רב, לפני חמישה חודשים ביצעתי מילוי שקעים מסוג בולטרו חצי סי סי בכל עין. עין אחת נראת בסדר מלבד פסים דקים כחולים מסביב ואחת נפוחה עם פס כחול. הרופאה אמרה שיש לי צד אחת בפנים שהספיגה בו יותר איטית ולא כדאי להמיס. ממה שקראתי מדובר כנראה בחומר עם קישוריות לא מספיק טובה וגם הזרקה שיטחית שגרמה לתוצאות הללו. מה נכון לעשות? אמרו לי שההמסה גורמת למראה נוראי בעין. האם ניתן להמסיר רק מעט כדי להקל על הבצקת? האם כל הסיפור הזה לא יגרום לקמטים או להיזדקנות האזור? תודה מראש על המענה .

לצערי לא אוכל להתיחס בתשובתי ספציפית למקרה שלך, כי לא ברור לי ממה שכתבת אם הבעיה היא היעלמות מהירה של החומר מצד אחד או בליטות יתר של החומר מהצד השני. בכל מקרה אם הבליטות של החומר היא שמפריעה לך, ניתן בהחלט להמיסו ולהחזיר את העין למראה שהיה לפני ההזרקה.

07/09/2016 | 12:36 | מאת: שני

שלום דר מרינה לנדאו , האם מיצוק עור עם רטין A מתאים למיצוק העור הנקבוביות? (לא לנפילת עור) והאם ניתן להשתמש בו אם מזריקים חומצה היאלורונית או בוטוקס? תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

רטין A יכוללצמצם את הנקבוביות אך לא למחוק אותן. האפקט פעיל כל עוד משתמשמים בתכשיר. אין מניעה להתשמש ברטין A לאחר כל סוג של הזרקות.

06/09/2016 | 21:47 | מאת: אנונימית

דר לנדאו שלום לך, שאלתי היא האם יש אחריות לפילינג עמוק? כתבתי לפני מספר ימים שכיום איני מרוצה מהתוצאה ושעורי נראה כבעבר כלומר כאילו לא עבר פילינג. האם יש אחריות לפילינג עמוק? הרי מדובר על טיפול שאמור להחזיק שנים רבות.. אשמח להתייחסות אישית ונכונות לשפר שביעות רצון של לקוחה..

לקריאה נוספת והעמקה

לפונה האנונימית שלום תשובתי אלייך בעינה עומדת. אשמח מאוד לראותך בקליניקה.

אני בת 22, עם שקעים מתחת לעיניים כתוצאה ממבנה הפנים. האם חומצה היאלורונית יכולה לפתור את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

חומצה היאלרורונית יכולה לשפר ולמנוע הרעה עתידית

30/08/2016 | 23:48 | מאת: שלי

שלום לך דר לנדאו, מעוניינת בבקשה לדעת מה יותר יעיל בטיפול בצלקות אקנה הדרמה רולר? או הדרמה פן/ מזופן חשמלי? האם צפוי שיפור בנראות הצלקות בשימוש באחד מהם? שאלה נוספת- איזה חברה מומלצת של הדולר החשמלי? האם אפשר לרכוש רולר חשמלי לשימוש ביתי? רב תודות לך. שלי

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום עבודה שהשוותה בין השיטות ולכן לא אוכל לענות על שאלתך. אף אחת מהשיטות לא מוחקת צלקות. כמובן שבמכשירים לשימוש ביתי המחוטים הן קצרות ולכן מדובר בשיפור קל בלבד. לא ידוע לי על רולר חשמלי ביתי

29/08/2016 | 17:50 | מאת: אביה

מרינה שלום, אני מעל גיל 40 ועדיין סובלת מאקנה מדי פעם ומאדמומיות בפנים. לקחתי בגיל 25 ובגיל 30 ראוקוטן שעזרו לאותן שנים. האם ניתן לקחת שוב ראוקוטן או יש פתרונות וטיפולים אחרים?

לקריאה נוספת והעמקה

5% מהאוכלוסיה סובלים מפצעי בגרות כל החיים. אין מניעה לחזור על קורסים של רואקוטן, כשזה נדרש. ךשמחתיף אקנה של הגיל המבוגר מגיב למינונים נמוכים מאוד של התרופה.

28/08/2016 | 00:30 | מאת: אנונימית

שלום לך דר לנדאו. עברתי אצלך פילינג עמוק לטשטוש צלקות אקנה לפני כמעט 3 שנים. התוצאות מיד לאחר הפילינג היו מדהימות וכך בערך גם שנה וחצי אחכ. כיום כאילו לא עשיתי פילינג. הצלקות אקנה נראות אותו דבר. הובטח שיפור לזמן ממושך קרוב לעשר שנים. שילמתי הון תועפות על הפילינג הזה וכאילו כלום. מה אפשר לעשות? מאוכזבת מאוד ולא רוצה להוציא עוד הון תועפות על פילינג כזה.

לקריאה נוספת והעמקה

פילינג עמוק נחשב בעולם לטיפול היעיל ביותר לצלקות אקנה בפנים. למרות שהוא לא מוחק את הצלקות, התוצאות שהוא נותן הן משמעותיות יותר מתוצאות המושגות בכל טיפול אחר.

30/08/2016 | 23:13 | מאת: אנונימית

אז איך זה שעכשיו העור נראה כאילו לא עבר שום פילינג? הבנתי שהתוצאות אמורות להשיר זמן רב. עברו סהכ 3 שנים. מה את מציעה לעשות?

24/08/2016 | 21:41 | מאת: רוברט

שלום רב, לפני כשבועיים הוזרק לי בוטוקס בין הגבות ובאזור הגבות וזאת לצורך הרמת גבות . מאז הגבות לא התרוממו בצורה משמעותית בכלל והכי גרוע זה שהקמטים שהיו לי בחלק העליון של המצח העמיקו מאוד מאז הטיפול (לא בוצעה הזרקה לחלק העליון של המצח). איך אפשר לטפל בכך ? מה את ממליצה? גם הגבות לא התרוממו וגם הקמטים במצח העמיקו ובולטים עכשיו מאוד מה שלא היה לפני כן. תודה רוברט

לקריאה נוספת והעמקה

כשרוצים להרים את הגבות, חייבים להשאיר תנועתיות מלאה של המצח. כתוצאה מכך הקמטים של המצח נראים לא פעם יותר בולטים. אם מוכנים לוותר על האפשקט של הרנת גבות (שגם כך אני מבינה שבמקרה שלך הוא לר משמעותי), ניתן להזריק בוטוקס למצח.

18/08/2016 | 21:54 | מאת: לינדה

ד"ר לנדאו שלום רב, אני מעוניינת לקבל חוות דעת על 15% TCA Acid Chemical Peel בבית. האם הדבר אפשרי, האם בטוח? האם ה-15% מספיקים להעניק עור נקי וחדש? לינדה.

לקריאה נוספת והעמקה

פילינג TCA 15% הוא פילינג שטחי קל, והתוצאות בהתאם.

17/08/2016 | 00:38 | מאת: שני

שלום, רציתי לשאול אני דיי רזה בכללי אבל העלתי 5 ק"ג לאחרונה(אני בת 37) האם העליה במשקל יכולה לגרום לנפילת הפנים מאזור צידי הפה לסנטר? האם יש קשר? כי אני רואה שם נפילה אם אעשה דיאטה לא תהיה הנפילה הזו של הפנים?

לקריאה נוספת והעמקה

השמנה של 5 קג' לרוב לא גורמת לנפילה, בטח לא בגילך. אם העור שלך גמיש, גם ירידה של 5 קג' לא אמורה לגרום לנפילה בגיל 37.

שלום דר' בת 65 מעוניינת לשפר את מראה עור הפנים והצוואר ללא ניתוח האם טיפולים בלייזר יעילים בצניחה של העור בקו הלסת, קמטים מעל השפה שיפור מראה הצוואר ? אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לייזר CO2 משפר את איכות העור בפנים. לצערי בצורה שטיפול זה מבוצע היום (fractional), היעילות שלו על קמטים סביב הפה- מינימלית. לא ניתן לבצע טיפול זה על עור הצוואר בצורה שלא תסכן אותך בצלקת.

16/08/2016 | 08:29 | מאת: סתיו

שלום דר מרינה, יש לי קרם רטין A שאני רוצה להתחיל להשתמש בו אבל בגלל שאומרים שזה לא טוב בהריון אז לא יודעת מה לעשות, אפשר להשתמש בו ואם במקרה נכנסים להריון אז להפסיק? או איך זה בדיוק הולך? וגם כמה זמן לפני כניסה אסור להשתמש או שאין קשר? אשמח לתשובות על השאלות זה מאוד חשוב לי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רטין A לא מומלץ בהריון. צריך להפסיקו יום לפני שנכנסים להריון.

16/08/2016 | 08:11 | מאת: מסטרינגה

שאלתי אותך על מיצק. מיצוק עור כמו שזה נשמע. מה יכול למצק עור למשל בפנים ,לגרום לו להיות יותר מהודק? קרם מסויים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא סתם שאלתי- דל אחד מתכוון למשהו אחר באומרו "מיצוק". מיצוק העור מושג על ידי יצירת קולגן בעור וניתן להשיגו על ידי שימוש קבוע בקרם על בסיס רטין A בריכוזים עולים. כשמדברים על מיצוק הרקמות התת עוריות נפילה של הפנים), אין קרם שיכול לעשות זאת.

12/08/2016 | 22:25 | מאת: שרי

שלום דר לנדאו, בת 44, מזריקה מעת לעת חומצה הילארונית ללחיים ולקמטים שיורדים מצידי האף לצידי הפה. לאחרונה הבחנתי בצניחה קלה של העפעפיים . כאשר אני מסתקרנת בתסרוקת קוקו גבוה ונוצרת מתיחה חזקה אז הנפילה של העפעפיים נעלמת (בשל המתיחה של השיער) דבר שמשווה לי מראה צעיר הרבה יותר. העניין הוא שנמאס לי מהקוקו ואין ספק שקוקו גבוה מתוח שכזה גורם לי לאי נוחות במהלך היום (זה יפיפה אבל ממש לא נח). עור הפנים שלי נראה. צעיר לגילי וכפי שכתבתי לך אני מתחזקת באמצעות הזרקות של חומצה מעת לעת . מעולם לא הזרקתי בוטוקס. שאלותיי הינן- 1. האם הזרקת בוטוקס יכולה ליצור אפקט הרמה לעפעפיים שנפלו קלות ? 2. האם הדבר נעשה בטיפול אחד? 3. מתי מתקבל האפקט הרצוי (יש לי אירוע בקרוב ולכן אני צריכה לדעת מתי לבצע ההזרקה). 4. האם עלולים להיות סיבוכים כתוצאה מהזרקת ההוא וקס באזור הזה? לציין שאין לי קמטים בכלל באזור העיניים למעט הנפילה הקלה של העפעפיים וקמטי הבעה קלים מאוד במצח . 5. אחת לכמה זמן צריך לחזור על הפעולה? אודה למענה לכל שאלותיי שכן בכוונתי לבצע הטיפול אצלך אבל אני צריכה לדעת מראש למה אני נכנסת . כזאת אני. תודות מראש שרי

לקריאה נוספת והעמקה

בוטוקס אינו מרים את העפיפים. הדרך היחידה שהוא יכול לעשות זאת, זה על ידי הרמת הגבות. ולכן אם יש לך גבות גבוהות, הטיפול הזה יצור מראה לא טבעי ועליך לשקול ניתוח עפעפים. אם הגבות לא גבוהות, ניתן להרימן לרוב על ידי בוטוקס. האפקט נראה אחרי שבוע ונמשך מכסימום 3 חודשים. אך הטיפול קך ושכדאי לנסות.

09/08/2016 | 11:39 | מאת: שרון

עברתי אתמול מילוי לחיים ע"י חומצה הילארונית. האם ניתן לבצע טיפול פנים (ניקוי) כשבועיים לאחר ההזרקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן

08/08/2016 | 16:35 | מאת: מסטרינגה אשסטרונטרל

שלום, מה ממצק עור? או מה עוזר למיצוק עור? קרם ? משהו?

למה את קוראת מיצוק?

08/08/2016 | 11:29 | מאת: עדי

ד"ר לנדאו שלום, אני משתמשת ברטין במינון 0.05 זה כבר שנה אך אינני מרגישה שינוי. כאשר מרחתי את המינון הנמוך הרגשתי בשינוי. שמתי לב שהפנים שלי עם כתמים חומים בהירים, ומשום מה המשחה לא גורמת לאור אחיד. האם עליי לעשות הפסקה מסויימת ואז להתחיל למרוח שוב? ואם כן, כמה זמן? יכול להיות שהעור שלי התרגל לקרם ולכן אין תגובה?? מה עלול להיגרם לעור עקב חשיפה לשמש בלי מקדם הגנה? רק כוויה?

לקריאה נוספת והעמקה

רטין A גורם בהתחלה לגירוי של העור, אך אחרי כן חלה התרגלות של העור. מומלץ בהדרגה לעלות מינונים, אך לצערי 0ץ05% זה המכסימום שקיים בתכשיר מוכן. ריכושים גבוהים יותר ניתן להשיג דרך מרדם מיוחד מרופא עור והכנה רוקחית. רטין A אינו גורם לכתמים לבנים בעור.

07/08/2016 | 20:31 | מאת: מרינה

שלום, האם ניתן לעשות הזרקות לקמטים בידיים? איזה קרם יכול להוריד את הקמטים בידיים?

לקריאה נוספת והעמקה

מילוי ידיים מצעיר את הידיים באופן משמעותי. לצערי אין קרם שמוריד את סימני ההזדקנות בידיים

07/08/2016 | 19:03 | מאת: נעמי

שלום דר מרינה, אני בת 36 יש לי קמטים בברכים כשאני עומדת ישר, כמו צניחה קלילה של העור. האם חומצה היאלורונית עוזרת לכך? האם רטין A יכול לעזור? רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

תיאורטית- כן. פרקטית- למרות ניסיונת רבים, לא ראיתי תוצאות אמיתיות...

07/08/2016 | 19:00 | מאת: סתיו

שלום, בת 37 יש לי צניחה קלה של הפנים (הלחי התחתונה לכיוון מטה ) כאילו אני צריכה מתיחה קלה בחלק התחתון של הפנים ויש לי קווים קלים שיורדים מהאף לכיוון הפה די קלים. עכשיו השאלה שלי האם הזרקה של חומצה היאלורונית בקווים שיורדים מהאף לכיוון הפה יכולים להראות שהלחי יותר מורמת ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מילוי בצורה נכונה יכול בהחלט לעשות תחושה של הרמת הפנים

07/08/2016 | 10:40 | מאת: שיר

שלום. בת 42. נוצר לי שקע באיזור עצם הלחי, קצת מתחת לעין...כנראה שומן פשוט נפל לו...יש לי לחיים שמנות באופן כללי... האם חומר המילוי לשקע זה יכול להתאים למילוי שפתיים? או להיפך? חומר של שפתיים לשקע בלחי? ואם זה סטילאז'-איזה סוג יתאים? תודה רבה רבה.

לפי התיאור שלך ומבלי לראות את פנייך, קרוב לודאי חומצה היאלורונחת אכן יכולה להוות פיתרון לבעיתך.

07/08/2016 | 18:43 | מאת: שיר

תודה. התכוונתי לשאול האם אותה סמיכות של חומר יכולה להתאים גם ללחי וגם לשפתיים...או שאני צריכה חומרים שונים?

07/08/2016 | 10:28 | מאת: סטרינה מרינה דבוקה שטריסטה

שלום, מהי מזוטרפיה? מה ההבדל בין מזוטרפיה להזרקות בוטוקס וחומצה היאלורונית? שיהיה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מזוטרפיה היא הזרקה של חומצה היאולורנית לא מצולבת (שמתפרקת במהירות) עם או ללא ויטמינים ומרכיבים נוספים לליחוח ושיפור איכות העור. זה לא טיפול בקמטים. כדי לשמר אתה אפקט, צריך להמישך ולהזרקי כל כמה שבועות כל החיים, כי אין אפקט מצטבר.

05/08/2016 | 12:27 | מאת: יונית

שלום דר מרינה היקרה בת 37 רציתי לדעת ומקווה שתדעי לענות לי על כך, אם הזרקתי חומצה היאלורונית מתחת לעיניים וזה גם קצת על הלחי שקרובה לאף (כלומר מתחת לעיניים וקצת למטה מזה) לי נראה שזה קצת יותר מידי בצד אחד, שאלתי היא, אם אני רוצה להמיס אפשר גם אם עבר קצת זמן של חצי שנה מאז ההזרקה? שאלה נוספת, אם אני עושה דיאטה קטנה של 2-3 קג שרוצה להוריד האם זה בעייתי כשיש חומצה היאלרונית בפנים ובפרט מה שתיארתי לך או שהשומן יירד שם בהדרגה כמו בכל חלקי הפנים ובכלל האם חומצה היאלורונית שהוזרקה מושפעת מדיאטה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

דיאטה לא משפיע על חומצה היאלורונית. חומצה היאלורונית ניתנת להמסה מרגע הזרקתה על שנעלמת מהפנים, כלומר ניתן להמיס אותה גפ חודשים לאחר הזרקתה.

03/08/2016 | 17:16 | מאת: שרית

שלום רב דוקטור מרינה, קודם כל שמעתי את עזרתך הרבה להרבה אנשים יישר כח! שאלתי היא כזו - בתי בת ה- 12 סבלה מיובש קשה במהלך החורף האחרון. קניתי לה משחה פלקסיטול שעזרה בהדרגה להוריד את היובש. לאחר שהיובש חלף בתי שמה לב כי יש לה פס כהה מעל השפה העליונה (גוון עורה בהיר). מאז היא מתלוננת על כך מאוד מה עוד שהיא עולה לחטיבת הביניים ורוצה לעשות רושם טוב לקראת השנה החדשה. אשמח אם תייעצי איזו משחה יכולה לעזור לבתי? (אני זוכרת שבעבר השתמשתי אני במשחה שנקראת קלוקוט להעלמת צלקת שהייתה לי. האם משחה זו יכולה לעזור לבתי? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הסיפור ומבלי לראות את הילדה, כנראה מדובר בפיגמנטציה פוסט דלקתית. האם בתך כהת עור יחסית?

08/08/2016 | 09:53 | מאת: שרית

לא בתי אינה כהת עור. אינה מורידה שערות באזור זה. היה לה יובש נוראי שחלף לאחר מס' חודשים אך כרגע יש פס דק לאורכה של השפה הכהה יותר מגוון עור הפנים.

29/07/2016 | 01:14 | מאת: מיטלי

שלום, תוך כמה זמן נספגת חומצה היאלורונית בפנים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מאוד תלוי באזור ההזרקה וטכניקת ההזרקה. בהנחה שמדובר בחומצה היאלורונית טובה- בשפתיים 6-8 חודשים, בקמטים בין פה לאף- כשנה, מתחת לעיניים- עד שנתיים. כמובן שמדובר בממוצעים ויתכנו הבדלים אינדיווידואליים.

29/07/2016 | 00:08 | מאת: שירי

שלום לדר מרינה, יש לי שאלה, מה יכול לגרום להרמת הלחי כמו סוג של מתיחה שהוא לא ניתוחי אך הוא כן יעבוד ? אני בת 37 ויש לי נפילה קלה. נ.ב חשוב לי שיהיה טבעי אשמח לתשובה תודה רבה

מילוי נכון של הלחיים יוצר תחושה של הרמה ללא צורך בהתערבות כירורגית. כשהמצב חמור יותר, צריך לשלב עם חוטים. אבל זה אזור סבהחלט טיפולים לא כירורגיים עושים "עבודה טובה" לרוב.

28/07/2016 | 23:28 | מאת: שני

שלוםדר מרינה האם ניתן להוריד חומצה היאלורונית שהוזרקה ואינני מרוצה. האם כל הזמן ניתן להמיס אותה או שיש עד זמן מוגבל שניתן להמיס אותה? מקווה שהבנת את כוונתי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חומצה היאלורונית ניתנת להמסה מרגע ההזרקה על שקיימת בעור. אין מגבלת זמן.

28/07/2016 | 10:25 | מאת: שני

שלום דר מרינה, שאלתי אותך על הברכיים רשמת שזה בגלל הקולגן והשמש. אך רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנידון, מריחת קרם או מה האפשרויות לטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין משחה שמחזירה לעור הברכיים את הקולגן ואבוד. היום קיים טיפול של גלי רדיו חודרניים - טרמי שמו, שכנראה עוזר לתופעה . שימי לב שמדובר בטיפול יקר, והתוצאות ניכרות רק כעבור מספר שבועות/חודשים.

27/07/2016 | 15:26 | מאת: יונית

בהמשך לשאלתי, האם את מטפלת בצריבת הנגעים באמצעות עט חנקן?

07/08/2016 | 13:17 | מאת: דר' מרינה לנדאו

רק כשמודבר בנגעים טרום סרטניים או יבלות וירליות. כשמדובר בנגעים קשומטיים, עושה זאת באמצעות לייזר.

27/07/2016 | 15:24 | מאת: יונית

לאחרונה הוזרקה לי חומצה הילארונית לפנים . האם יש סכנה מסויימת בשריפת נגעים קטנים בפנים (הבנתי שיש מעין עט עם חנקן ) באזורים בהם הוזרקה חומצה היאלרונית ? מדובר בנגעים קטנים שקוסמויקאית אינה מצליחה ומוסמכת להסיר תודה

אין בעיה להקפיא נגעים על העור לאחר הזרקה של חומצה היאלרונית.

27/07/2016 | 14:46 | מאת: דנה

שלום, השאלה שלי כזו , כמזריקים חומצה היאלורנית, ועבר זמן של 3 חודשים האם אני עדיין יכולה להמיס/להסיר? והאם אפשר להמיס חלק ממנה או כשמורידים חייב להמיס את כל מה ששמו? הוזרק באזור מתחת לעיניים והגיע טיפה ללחי שמתחת לעין. בצד אחד טיפה יותר מהשני. אשמח לתשובה . תודה

07/08/2016 | 13:15 | מאת: דר' מרינה לנדאו

חומצה היאלורונית ניתנת להמסה בכל רקע וגם אחרי חודשים ארוכים. יש הבדל ברגישות החומצות השונטת לאינזים הממיס- בעוד שחלקן מתפרקות מהר ובקלות בהשפעת האינזים, יש יותר עמידיות שדורשות מספר הזרקות. מאוד קשה לדייק ולהמיס רק חלק, אבל תיאורטית- לא אפשרי.