דלקת בגיד הפיקה או HOFFA ?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

11/02/2017 | 19:28 | מאת: LEA

שלום רב, ביתי בת 20 (במאי) סובלת מזה כשלוש שנים מכאב בברך ימין מתחת לפיקה שהופיע באופן פתאומי ללא חבלה או מכה לאחר אימוני ספורט שכללו זומבה, קיקבוקס, TRX. איני יודעת אם יש קשר אך גם בעבר ביתי הייתה מישתתפת בחוגים אשר מפעילים הרבה את הברכיים כגון (כדורסל כדורגל היתעמלות קרקע וקארטה). ביתי מאובחן מזה כמעט כעשור כסובלת מ FMF מטופלת בשלוש כדורי קולכיצין פעם ביום על בסיס יום יומי. ראשית ניגשנו לבדיקה אצל אורטופד שבדק את הברך אמר שהכול תקין והוא לא רואה שום בעיה והפנה אותנו לאולטרסאונד בברך שיצא תקין בנוסף גם צילום הברך יצא תקין וכמו כן גם בדיקת ה MRI. (בדיקות אלו נעשו בערך לפני שנה וקצת אך המצב נישאר זהה). ביתי הפסיקה את הפעילות הגופנית לאלתר עם תחילת הכאבים והתחילה בטיפולי פיזיוטרפיה ולקיחת כדורי ארקוקסיה. הטיפול הקל על הכאב אך לא העלים אותו. ביתי אינה יכולה לעשות פעולות פשוטות וייום יומיות כמו: ישיבה מיזרחית או רגל על רגל קשה לה לשבת על הריצפה להתכופף עלייה במדרגות כואבת יותר מאשר בירידה במדרגות. הפיזיוטרפיסטים איבחנו כי יש לביתי דלקת בגיד הפיקה אך האורטופד איבחן כי יש לביתי דלקת כרונית בכרית השומן מתחת לפיקה ולגיד הפיקה (HOFFA) אם הבנתי נכון. הבנתי שאם טיפול פיזיוטרפיסטי ושמרני נכשל יש לשקול זריקת סטרואידים או ניתוח אורתוסקופי. כמו כן גם האורטופד וגם הפיזיוטרפיסטים איבחנו שהמבנה האנטומי של הפיקה ושל החלקים מסביב תקין. רציתי לדעת את דעתך בנושא. האם כדאי לנסות עוד טיפולי פיזיוטרפיה? האם הבעיה היא בגיד או בבורסיטיס? האם הניתוח הכרחי במקרה זה ואין אפשרות להימנע מימנו? בנוסף שמעתי על טיפול בגלי הלם שעוזר במצב של דלקת כרונית. מה דעתך על טיפול זה? האם כאב כזה יכול לנבוא ממחלת ה FMF או האם יש למחלה קשר? אשמח לתשובה מהירה! אמא מודאגת.

12/02/2017 | 08:02 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, נשמעת בעיה מורכבת, מציע להגיע לבדיקה פיזיקלית בשביל למצוא מקור לכאבים - במקרים של כאב ברך ובדיקה MRI תקינה צריך לשלול פציעה במפרק הירך

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך