פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

ארתרוסקופיה הוא ניתוח זעיר פולשני שמבוצע על מנת לטפל בפציעות תוך מפרקיות ומבוצע במפרקים גדולים בגוף. מפרק הברך הוא המפרק הגדול ביותר בגוף. פציעות של מניסקוס וקרעים ברצועות הצולבות הן הסיבות הנפוצות ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הברך. מפרק הירך הוא המפרק העמוק ביותר מהמפרקים הגדולים, וקרע בלברום האצטבולרי הוא הסיבה הנפוצה ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הירך. הפורום יעסוק בפציעות מפרק הירך ומפרק הברך שיכולות להוביל לטיפול ניתוחי. .
844 הודעות
791 תשובות מומחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

02/02/2020 | 17:26 | מאת: דוד

שלום רב, בן 70 ביצעתי MRI בעקבות כאבים במפשעה בירך ובברך, בפענוח רשום שיש לי קרע אלכסוני לרוחב הלברום הקדמי העליון מימין ומודגמת ציסטה במיטת הקרע, מה עושים? הכאבים לא נסבלים. תודה

שלום רב מומלץ להתחיל טיפול שמרני עם נוגדי כאבים, פיזיוטרפיה וכן הזרקה מקומית לאיזור על ידי מומחה ירכיים. בהצלחה

לפני כשבועיים ביצעתי ניתוח לשחזור רצועה צולבת קידמית והטרייה של המיניסקוס הברך שלי עדיין מאוד נפוחה, כמה זמן זה עוד יקח ? כמו כן אני לא יכול ליישר את הרגל עד הבוף וכמעט לא מצליח לקפל אותה יתכן שזה כתוצאה מהנפיחות ?

שלום כל מה שאתה מתאר בהחלט קשור לנפיחות לאחר ניתוח מסוג זה. לצורך הפחתת הנפיחות מומלץ לקרר את המקום ולהרים את הרגל בזמן ישיבה/ שכיבה. בהצלחה

30/01/2020 | 16:15 | מאת: טופז

שלום אני חצי שנה אחרי ניתוח ארתרוסקופיה קרע ידית דלי במינסקוס. הכל היה בסדר עד לפני שלושה שבועות, פתאום התחילה לכאוב לי הברך כאב חד, זרמי חשמל, ברך חמה מאוד וגם קליקים (אמנם לא נעילות אבל כואב ממש) עדיין לא מצליחה לרוץ בלי לגרור את הרגל. כאבים בכיפוף, מדרגות, הליכה. כרגע עושה פיזיוטרפיה אבל לא באופן קבוע וכשהלכתי אתמול התרגילים היו קשים יותר והרגל רעדה. (בפיזיותרפיה אמרו לי להתייעץ עם רופא וחשבו שאולי זה מקרין מהגב) מה צריך לעשות שייפסקו הכאבים? תודה

שלום רב לפני שמבררים האם מקור הכאבים הוא מהגב הייתי ממליץ על בדיקה רפואית של הברך על ידי הרופא המנתח אליו את הולכת לביקורות. במידה ושוללים את הברך כמקור לכאבים/ החמרה וכן הכאבים מקרינים לאורך כל הגפה התחתונה אז בהחלט מומלץ לעשות בירור של עמוד שדרה מותני. בהצלחה

לד"ר גנסין שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי: אני גבר בן 60 וסובל משחיקת סחוס כרוני בברכיים שלי. הבעיה היא לרוב אסימפטומטי ואני מתפקד כרגיל ומקפיד על פעילות ספורט מתאים לחיזוק שרירי הברכיים – שחייה והליכה מבוקרת. לפני חודש בעקבות נפילה בבריכה ומתיחת הברך הימני רופא האורתופד שלי הפנה אותי לצילום של הברך שמראה שיש שחיקת סחוס בדרגה 2 – Stage 2 osteoarthritis . הייתי בטיפול תקופתי אצל אוסתיאופאת בתחילת השבוע עבור הגב שלי ובמהלכו הוא ביצע תפעול (manipulation and release ) כלשהו לברך שלי. הלכתי לאחר מכן כרגיל אך בהמשך התחלתי להרגיש כאבים במרכז טבעת הסחוס של הברך וקושי בביצוע תנועה סיבובית. הדבר דומה לpatella femoral syndrome ממנו סבלתי לפני כמה שנים. שאלותיי הם: 1. האם קיים אפשרות בכלל שטיפול פיזיותרפי שגוי יכול לגרום נזק לסחוס או לפרק כלשהו? 2. האם מומלץ שאלבש בינתיים את מגן ברך מסיליקון שאני משתמש בו להליכה ספורטיבית או האם זה יכול לגרום להחלשת הפרק? 3. האם ניתן לטפל או להקל על Stage 2 osteoarthritis באמצות ארתוסקופיה או רק על ידי החלפה מלאה של הברך (לאחר שהמצב מגיע לStage 3) ? בתודה מראש ובברכה אליהו

שלום רב פיזיוטרפיה בהנחייה מוסמכת איננה פוגעת במפרק/ בסחוס. מגן בירכיים בהחלט נותן פיתרון לסימפטומים (כאב) ולכן הייתי ממליץ לנסות להשתמש בו במהלך פעילות מאומצת/ הליכה. המגן בירכיים איננו גורם לפגיעה של המפרק. הטיפול כיום לסימפטומים של שחיקת המפרק (osteoarthritis) יכול להיות שמרני כגון הזרקות למינהן ואיננו חייב לכלול ניתוח. במידה והטיפולים השמרניים אינם עוזרים וכן השחיקה רחבה אז בהחלט ניתן לשקול טיפול ניתוחי. בהצלחה.

תודה רבה

20/01/2020 | 14:46 | מאת: אלון

כמה זמן יכולים להיות כאבים אחרי כריתת חלק של מניסק

שלום רב לאחר מניסקטומיה (הטרייה של המניסקוס) יכולים להיות כאבים בין מספר ימים בודדים עד מספר שבועות מועט במהלך תקופת ההחלמה.

09/01/2020 | 00:02 | מאת: ספיר

במהלך משחק כדורגל הברך הסתובבה באוויר ללא כל מגע אחר, כאבים חזקים שנסחבו כשלושה שבועות, כרגע, כחודש אחרי הכאבים רק במצבים מסויימים של כיפוף, לאחר בדיקת אולטרסאונד ובדיקה ידנית אצל אורטופד לא אובחנו קרעים בשום מקום, האורטופד אמר לנוח שלושה שבועות, כי יכול להיות שמדובר במתיחה, עברו כבר שבועיים ועדיין יש כאבים, במצבים מסויימים מרגישה חוסר יציבות, וזו תחושה שמערערת אותי . מה אתה חושב וממליץ?

שלום רב תקופת החלמה של מתיחה בשריר יכולה להגיע למספר שבועות (בדרך כלל בין 6-8 שבועות). במהלך התקופה ניתן לשלב פיזיוטרפיה. באם אין שיפור לאחר תקופה זו מומלץ לחזור לבדיקה אצל מומחה ברך ובמידת הצורך להתקדם להדמייה רלוונטית. בהצלחה

שלום רב, אני בן 20 וסובל מכאבים בברך ימין כבר כשנתיים ושלושה חודשים. כתוצאה מעומס אימונים החלו לי כמו דקירות בברך בקפיצות ריצות כיפופים של הברך וכו. עשיתי שתי בדיקות mri בהפרשים של שנה ובשניהם אין שום ממצא משמעותי למעט פליקה מדיאלית מעובה אך בהתחלה של הפציעה לאחר התייעצות עם אורתופד נאמר לי כי רוב הסיכויים שזה לא מקור הכאב וזה דבר שיש לאנשים רבים אשר אינו גורם לכאב. תחילה חשבו שזה ברך קופצים, כאב בכרית השומן הופפה. קיום אני אחרי הרבה טיפולים בינהם פיזיותרפיה, דיקור, זריקות (אורטוקין וprp) כאשר בדרך כלל אחרי הזריקות prp הייתה הקלה אך הכאב חזר לאחר כמה ימים/שבועות. והזריקות אורטוקין לא הרגשתי שינוי משמעותי בברך. הכאבים היום פחותים מלפני שנתיים, אני יכול לעשות פעילויות ספורטיביות אך לאחר פעילות מאומצת (לדוגמה ריצה) ישנה החרפה בכאב למשך כיום ואז הכאב חוזר למצב הרגיל. הכאבים קיום - כאב בהתכופפות, עלייה וירידה של מדרגות, כיפול מלא של הברך, קפיצה ודריכות מלאות על הברך (כמו ריצות ) לאחרונה האורתופד אמר כי לדעתו זו בעיה שנובעת מהפליקה מדיאלית מעובה ויש להסיר אותה בניתוח ארתרוסקופיה. השאלה שלי מה דעתך? האם כאב כזה יכול להיגרם מהפליקה? וכמה זמן בערך החלמה מניתוח כזה כדי לחזור לריצה ופעילות מלאה. תודה.

שלום רב הסימפוטומים אותם אתה מתאר בהחלט יכולים להתאים לכאבים בקדמת הברך. אחת מהאפשרויות הסבירות הינה כי הפליקה אכן תורמת לכך. פליקה מעובה בהחלט יכולה לגרום לכאבים רבים בזמן פעילות ועומס על הברך. בהנחה שמבוצע הניתוח- זמן ההחלמה הוא מינימלי לחלוטין ותוכל לחזור לריצה ופעילות מלאה לאחר ימים בודדים. בהצלחה

ם תיאור שירות שעת ביצוע תאריך ביצוע מיפוי עצם ו\או מפרק18.09.19 בוצע מיפוי עצם כל גופי, כולל SPECT ברכיים. קיימת קליטה מוגברת מוקדית בשטח ארטיקולרי של לטרל פמורל קונדייל דו-צדדי בסמוך לאזור אינטרקונדילרי. הממצאים חשודים לנזק אוסטאוכונדרלי. כמו כן, קיימת קליטה מוגברת בחלק אחורי של משטח ארטיקולרי בלטרל טיביאל פלטו דו-צדדי יותר משמאל. לא ניתן לשלול נזק של קרן אחורית במניסקוס לטרלי דו-צדדי. לאור מעורבות סימטרית של ברכיים התמונה במיפוי חשודה לנזקים בעקבות טראומה בילטרלית )לדוגמא קפיצות מגובה( או stress injury. מומלץ המשך בירור רדיולוגי על פי שיקול קליני. שאר השלד תקין.

הבדיקה מתארת פגיעה אפשרית של החלק הסחוסי והעצם בחלק החיצוני של הברכיים. כמו כן אפשרות לפגיעה של המניסקוס החיצוני בשתי הבירכיים. מומלץ להיבדק על ידי מומחה ברכיים. בהצלחה

28/12/2019 | 23:44 | מאת: רוני

שלום לך אשמח להסבר mri. והמלצתך תודה רוני להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה. ממצאים: מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי, באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי. מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט התיכון והקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגם קרע חלקי כמעט בעובי מלא של רצועת ה-ACL באזור האחיזה הפמורלי. מודגמים מספר סיבי רצועה הנאחזים אל הפמור. מודגם קרע של השכבה הפנימית של רצועת ה-MCL באזור האחיזה הפמורלית. מודגמת בצקת סביב השכבה החיצונית של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם קרע אלכסוני לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערב גם את שורש המניסקוס. הקרע נמשך להיקף גוף המניסקוס. מודגם קרע אלכסוני לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי. מודגם עיבוי ואותות חריגים של גיד הפיקה הפרוקסימלי, ממצא המחשיד לקרע חלקי אינטרסטיציאלי. גיד הארבע ראשי מודגם תקין. סחוס הפיקה מודגם דל באפקס ובפצט הלטרלי לשל הפיקה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה, ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 3 ס"מ במישור הקדמי אחורי. בתוך הציסטה מודגמים גופיפים היפואינטנסיים ייתכן הסתיידויות. מאחורי האחיזה הפמורלית של רצועת ה-PCL מודגמים גופיפים היפואינטנסיים בקוטר עד 8 מ"מ בציר הסגיטלי )חתך 14 סדרה 3 ,)כנראה גופיפים סחוסיים מנותקים.

שלום רב הבדיקה מעידה על קרע של הרצועה הצולבת הקידמית, קרע של הרצועה הקולטרלית הפנימית, קרעים של המניסקוס המדיאלי והלטרלי ועדות לגופים חופשיים בברך. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לצורך בדיקה מקיפה ואפשרות לטיפול ניתוחי. בהצלחה.

28/12/2019 | 17:13 | מאת: מירב

מזה כ4 ימים שוק רגל שמאלית נפוחה לא זכור שקיבלתי מכה למרות שיש סימן כחול קטנטן..ביקרתי שלשום במיון כרורגי בקופח.הרופא אבחן דלקת בשריר.קיבלתי רוקסט אבל גם בדיקת דופלר ורידים ועורקים ברגלים.אציין שלא סובלת מסעיות בורידים.איך מתרחשת דלקת בשריר ואיך עוברת?

שלום רב דלקת בשריר יכולה להיות כתוצאה מטראומה או עקב מאמץ יתר. הטיפול בכך הינו נוגדי דלקת שאינם סטרואידים למשך מספר ימים. מומלץ להיות במעקב רופא מטפל.

17/12/2019 | 06:54 | מאת: יאיר

בס"ד שלום ד"ר במשך תקופה ארוכה כאבים חזקים מאוד במפשעות עד כדי אי יכולת ללכת.ישנה הקלה מסויימת לאחר הליכה . תודה

שלום רב מומלץ לפנות לאורטופד מטפל לצורך בדיקה וצילומים של מפרקי הירכיים והאגן.

16/12/2019 | 12:23 | מאת: רוני

מזה כחודש יש לי כאבים איומים לאורך רגל ימין ביצעתי צילום רנטגן ולא היה שום ממצא אורטופדי, באולטרסאונד אין בקע והודגם בסמוך לאספקט הקדמי של המרווח הפרקי ממצא ציסטי מולטילוקולרי בגודל 17 מ"מ החשוד לציסטה פרא-לברלית..אודה לך אם תוכל להסביר לי מה פירוש התוצאה.תודה

שלום רב מדובר בשק עם נוזל היוצא מהמרווח הפירקי.

15/12/2019 | 18:34 | מאת: ניתוח פולקרסון

שלום , חודש הבא אני מתוכנן לעבור ניתוח פולקרסון עקב פריקות רבות, מאחר ואני חייל אין באפשרותי להיפגש בזמן הקרוב עם אורתופד כי הניתוח בתחילת חודש הבא: הייתי שמח לדעת לאחר חיפוש אינטרנטי שלא עודד רבות את הניתוח ; האם זה ניתוח שכדאי לעבור ? האם סיכויי ההצלחה בו גבוהים? האם הינו ניתוח מוכר ושכיח? מה הוא זמן החזרה הממוצע לפעילות ספורטיבית מלאה? והאם ישנם סיכונים שהברך שלי תהיה במצב יותר גרוע מכרגע? (בעיקר מרגיש כאבים בעליה במדרגות ופעם ב פורק שוב ).

שלום רב אכן מדובר בניתוח מוכר ושכיח מאוד המטפל בפריקות פיקה. סיכויי ההצלחה גבוהים בניתוח כזה וזמן החזרה הממוצע לפעילות ספורטיבית מלאה הינה מספר חודשים עד שנה. לגבי השאלה האם כדאי לעבור- התשובה צריכה להגיע ממך. זה איננו ניתוח מציל חיים אך משפר את איכות החיים. בהצלחה

10/12/2019 | 10:31 | מאת: ספיר

שלום ד"ר מזה כחודשיים הברך עושה רעשים בעת ירידה במדרגות , כיפוף וכו. הדבר לא נראה לי תקין ועברתי אולטרסאונד. מצרפת. אשמח לדעתך מה כדאי לעשות על מנת לברר את הסוגיה סיבת הפניה: בירור כאבים. להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: ברך ימין . גיד קוואדריצפס – ב.מ.פ. .פ.מ.ב - MEDIAL AND LATERAL - RETINACULUM גיד פטלרי – ב.מ.פ. LCL -ב.מ.פ. – MCL ב.מ.פ. בורסה סופרה-פטלרית – אין עדות לנוזל. בורסה פטלרי – אין עדות לנוזל . ANSERINUS PES - הדגמה תקינה, אין עדות לנוזל סביבו. אזור פופליטאלי – לא הודגמו שינויים פתולוגים ,אין עדות לציסטה ע"ש בייקר

שלום רב בדיקת האולטרסאונד תקינה. הייתי ממליץ על צילום ברך ובדיקת מומחה ברך. בהצלחה

06/12/2019 | 04:54 | מאת: אהרון

היי, אני חודשיים לאחר קרע בכמה רצועות, והכאבים קיימים , והברך שלי נפוחה ומלאה בנוזלים, רוצה לדעת אם אפשר לעשות ניקור , להוצאת הנוזל תודה מחכה לתשובה אני חבר מאוחדת או אפשר פרטי תודה מחכה לתשובה

שלום רב בהחלט ניכור הינו אפשרי במצבים הללו. מומלץ לפנות למומחה ברך לצורך בדיקה. בהצלחה

שלום איל :) קצת רקע על המקרה שלי: נפצעתי בתאונת סקי לפני 9 חודשים, אובחן שבר תלישה מרוסק של הטיביה אמיננס בברך שמאל, שתי צולבות קרועות חלקית במצב רע (קדמית מועמדת לשחזור), מיניסקוס קרוע. לאחר שבועיים עברתי ארתרוסקופיה בה חוברו הפרגמנטים ונתפר המיניסיקוס. לאחר חודש וחצי של קיבוע עשיתי פיזויתרפיה אינטנסיבית והכנתי את עצמי לשחזור ACL עקב אי יציבות ניכרת, קשיים בשיפור הטווח וקשיון שרירים בכל מצב של מנוחה העולה על מס׳ דקות. הגעתי לניתוח במצב של 0-110 מעלות (יש לי היפר יישור של 10 מעלות בברך השניה). לפני 4 שבועות בוצע הניתוח אך עקב פיברוזיס והרבה רקמות דלקתיות הוחלט לא לבצע בינתיים את השחזור, נעשה ניקוי של המפרק וכיפוף ויישור יזומיים ע״י הצוות בזמן הניתוח. חזרתי לפיזיותרפיה עוד ביום הניתוח ולאחר שבוע כבר לתרגול אינטנסיבי. מבחינת הפיזיותרפיה מרגישה שיפור משמעותי בהתקדמות, הוספתי מאז 10 מעלות לכיפוף ומגיעה כבר להיפר יישור קטן. קשיון השרירים השתפר משמעותית. מה שמדאיג אותי בעיקר זה שלאחר כיפוף אינטנסיבי (בעיקר פאסיבי ע״י פיזיותרפיסט) כואבת לי מאוד השוק, כאב שלא נעלם לאחר התרגול ונשאר כל היום, ומופיע לסירוגין שטף דם צהבהב לאורך השוק (בחלק העליון של הרגל). מהמטפלים אני מקבלת תשובה של ״הכאב לא בשוק אלא מקרין לשוק״, אבל זה לא מסביר את הכאב שלאחר מכן ואת שטף הדם. אשמח מאוד שתאיר את עיני :) תודה על זמנך וסופ״ש נעים, שירן

שלום רב צר לי לשמוע על הפגיעה אותה חווית. לפי הפנייה אני מבין כי יש שיפור משמעותי בטווחי התנועה והנוקשות של השרירים וזה הדבר החשוב. צריך לזכור כי לאחר פגיעה כזאת תקופת ההחלמה (כולל הניתוחים שעברת ועוד שיחזור רצועה צולבת קידמית אותה תעברי) לוקחת זמן רב. לגבי הכאב לאחר פיזיוטרפיה- במהלך תירגול פיזיוטרפיה מנסים להגדיל את טווחי התנועה על ידי אינטנסיביות עולה. הדבר גורם למתח על השרירים (שאינם רגילים לכך) ולכאבים. כדי לדעת את מקור הבעיה מומלץ להיבדק על ידי מומחה ברך. בהצלחה

תודה רבה איל על התגובה המהירה :) אכן יש שיפור משמעותי מאז הניתוח. התור למומחה הברך עוד רחוק, רציתי להרגיע את עצמי שהתרגילים האינטנסיביים לכיפוף לא עלולים להזיק. שוב המון תודה ושבוע נעים :)

שמחתי לעזור

נוזל בכמות קטנה תוך מפרקי מניסקוס מדיאלי: שינויים מוקואידיים מינימליים ללא עדות לקרע נוזל בכמות קטנה בין ראש הפיבולה והטיביה הסמוכה נסיגה מלאה של בצקת מח עצם בקונדיל פמורלי המדיאלי. שארית של השבר טרבקולרי בקונדיל פמורלי המדיאלי, ללא דחיסה של הקורטקס או מעורבות של הסחוס.

פיענוח הבדיקה מעידה על שבר בירך הדיסטלי בשלבי החלמה. בריאות

29/11/2019 | 14:01 | מאת: טל בוטבול

אהלן, מזה שנתיים שאני סובל מכאבים בברך כתוצאה מטראומה, נפילה. ייעצו לי לשקול ארטרוסקופיה, כדי להבין מה הבעיה. MRI לא ברור, האם לפי הבדיקה יש קרע במיניסקוס, מומלץ לעשות ניתוח פולשני כדי לוודא?

שלום רב MRI ברך מדייק בממצאים ב- 95% מהמיקרים. למטופלים שהממצאים אינם ספציפים בהחלט יש מקום לשקול ארטרוסקופיה אבחנתית (ובמידת הצורך גם תהיה טיפולית) לצורך בירור הכאבים. באם הכאבים אינם מגיבים לטיפולים שמרניים יש מקום לשקילת הפעולה. בהצלחה

שלום רב, לאחר משחק כדורגל ופגיעה בברך שמאל בעת שינוי כיוון להלן תוצאות MRI: פגם סחוסי דרגה 4 בקוטר כ-15 מ"מ בקונדיל פמורלי לטרלי מלווה בבצקת לשד עצם. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקוס מדיאלי בעל צורה וסיגנל שמורים. מניסקוס לטרלי בעל צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL-ו ACL PCL MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. הרטינקולום שמור. לסיכום: נזק אוסטאוכונדרלי בקונדיל פמורלי לטרלי. הומלץ לבצע ניתוח ארטרוסקופיה להשתלת סחוס עצמי (AOTS) או משתל(AMIC) עם זמן החלמה ארוך של 3 חודשים בו אסור לדרוך על הברך. אלטרנטיבה שהומלצה- טיפול MBST, מבוסס על תהודה מגנטית (בדומה ל- MRI), העברת אנרגיה לתאי הסחוס הפגועים וסיוע בחידוש פעילותם. כתוצאה, נוצרים מחדש סיבי קולגן, המהווים את תשתית הסחוס המפרקי. אשמח לשמוע את דעתך באופציות הנ"ל.

שלום רב בהחלט כל אחת מהאופציות הנל רלוונטיות למקרה הספיצפי שלך. חשוב לזכור כי אין ״תעודת ביטוח״ לתיקון הממצא בברך בכל אחת מהאופציה הנ״ל. כמו שציינת השתלת סחוס עצמי או משתל בהחלט דורשים שיתוף פעולה מצד המטופל לאחר הניתוח וזמן ההחלמה הינו ארוך. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל כאשר נלקחים בחשבון היתרונות והחסרונות של כל פעולה. בהצלחה

27/11/2019 | 08:59 | מאת: א.ב.

שלום, בימים האחרונים אני חש תחושה עזה של צריבה/שריפה/עיקצוץ חזר ברגל הימנית בירך (מהאגן עד מעל הברך) הדבר קורה לי בעיקר שאני יושן. ויש גם לפעמים תחושה של קצת נימול אבל ממש קצת.לאיזה רופא אני צריך לפנות? האם זה מסוכן? אני בן 42 גובה 1.71 שוקל 162 קילו. לא עוסק בפעילות ספורטיבית, לפני כחודש התחלתי דיאטה. אולי חסר לי ויטמנים? בבדיקות סוכרת לפני שבוע היה לי 94. אני יכול להגיד שאני בזמן האחרון נהגתי להתקלח במיים רותחים אז חשבתי שזה מה שגרם לכך, אך נראה לי שזה לא סביר. אודה לעזרתכם.

שלום רב מומלץ לפנות לרופא משפחה לצורך בירור הבעיה. במידה ויש צורך במעורבות של אורטופד, רופא המשפחה יפנה אותך. בהצלחה

25/11/2019 | 17:25 | מאת: אפרת

בתי בת 15 בקרוב עברה פריקת פיקה תוך כדי ריקוד לפני קצת יותר מ-4חודשים.כאבים עזים,נפיחות גדולה מאוד בברך.הפיקה הייתה ממש בצידי הברך.במיון הוחזרה הפיקה למקום.צילום רנטגן שלא הראה שבר.הברך נחבשה בתחבושת אלסטית ל-4 ימים שלאחר מכן נאמר לה שיכולה ללכת רגיל על הרגל.דבר שנוכחנו לראות שזה לא ממש היה אפשרי.צילום u.sהראה ממצא שמתאים לקרע ברצועה פטלא פמורקית מדיאלית.לפי דיברי מומחה לרדיולוגיה שערך את הבדיקה זהו קרע מלא.שבוע לאחר האירוע החלה בפיזיותרפיה וממשיכה עדיין .יש שיפור קל אך עדיין ישנה נפיחות בברך,קושי בלרדת במדרגות,בצעידה .בתרגיל שכיבה והבאת הברך לגוף יש קושי עדיין.וישנה תופעה של הברך ש"מתקפלת" בפתאומיות כל הזמן.כאבים בצידה הפנימי של הברך.נשלחה לבדיקת mri: מודגמת בצקת לשד עצם באספקט הקידמי הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי.בנוסף מודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5מ"מ.ללא עודף נוזל פרקי. הליגמנטים המצטלבים,LCL,MCL ב.מ.פ. המניסקים שמורים.פיקה,גידי הפיקה שמורים. מודגמת בצקת בארית אינה כולם המדיאלי של הפיקה באספקט הפנימי שלו,ללא עדות לקרע שלם. אשמח להסבר פיענוח של הבדיקה.האם הקרע שראו באולטרסאנד וכבר לא רא ב-mriבעצם התאחה או שבבדיקת האולטרסאונד נפלה טעות??מדוע עדיין יש לבתי את תופעת הברך שמתקפלת לה כאילו משהו לא בסדר?האם הממצאים בבדיקה מצריכים טיפול כלשהו או שרק להמשיך הפיזיוטרפיה?מדוע עדיין יש צליעה כשהיא הולכת??

שלום רב בדיקה ה- US פחות מהימנה מבדיקת MRI ולכן כדאי יותר להסתמך על הבדיקה הנ״ל. בהחלט הממצאים שתיארת בפיענוח מתאימים לפריקה של הפיקה. הטיפול הנכון (כפי שעשיתם) הינו להמשיך פיזיוטרפיה על מנת לחזק את השרירים המקיפים את הפיקה ועל ידי כך לייצוב הברך. בכל אופן מומלץ להיבדק ולהתייעץ עם מומחה ברך. בהצלחה

19/11/2019 | 23:54 | מאת: אור

היי נפלתי ונחבלתי בברך ונשלחתי להדמיה . רציתי להבין 1. מה פירוש קרע בשכבה הפנימית של רצועת הMCL באזור האחיזה הפמורלית. בצקת חיצונית סביב הרצועה וקונטוזיה לשדית . 2. אני בת 57 סובלת מפיברומיאלגיה , אחרי חודש פיזיותרפיה עדיין יש כאבים שמעירים משינה והליכה לא יציבה אך עם זאת יש שיפור קל בתפקוד . האם בגילי יש צפי לחזרה לתפקוד תקני ואפס כאבים בעתיד ? 3. האם על סמך מה שתיארתי יתכן שאצטרך התערבות כרורגית ? (אין פגיעה ברצועות נוספות או במיניסקוסים) 3. מלבד פיזיותרפיה יש עוד דרכים אני יכולה לעשות כדי לשפר ואולי אף לתקן לחלוטין את מצב הברך ? תודה 🌷

שלום רב הפירוש הינו כי נקעת את הרצועה הצידית הפנימית של הברך במקום האחיזה שלה וכן יש עדות לחבלה בברך. חבלות מסוג זה יכולות לקחת מספר רב של שבועות (עד 10-12 שבועות) עד לריפוי מלא. ברוב המיקרים לא זקוקים להתערבות ניתוחית בפגיעה זאת והטיפול המומלץ הינו המשך פיזיוטרפיה. רק בריאות.

11/11/2019 | 04:26 | מאת: אורפז

שלום אני אחרי ניתוח ארתרוסקופיה תפירה של המניסקוס. לפני חודשיים הורדתי קביים והתחלתי ללכת, בהתחלה כאב לי מאוד ואז השתפר לאט לאט ועכשיו שוב חוזרים הכאבים כמו בהתחלה. הרגשה שמותחים לי את הברך, קושי בלקפל וליישר ואפילו צליעה שקמה מהמיטה אחרי שינה. האם זה הגיוני? או שצריכה לפנות למרפאה והאם יש סיכוי שהתרגילים בפיזיותרפיה יותר מדי קשים, שגורמים לעומס על הברך ולא לשיפור? ומה עושים שהברך הבריאה מתחילה לכאוב ברמות, אולי גם היא נפגעה מהעומס לסחוב את הברך החולה?

שלום רב כאבים לאחר הניתוח יכולים להיגרם ממספר סיבות שביניהן בהחלט עומס יתר בפעילות פיזיוטרפית. במהלך תקופת ההחלמה לא מן הנמנע כי הברך הבריאה מתחילה לכאוב וזה בהחלט קשור לעומס עליה. מומלץ להתייעץ עם מכון הפיזיוטרפיה להורדת עומסים/תרגילים שונים. במידה וגם זה לא עוזר מומלץ להגיע לבדיקה אצל הרופא המנתח. בהצלחה.

10/11/2019 | 19:35 | מאת: איציק

שלום אמא שלי בת 71 וסובלת בשנים האחרונות מכאבים חזקים בברך. כיום היא בקושי הולכת, קצת בבית, לא יוצאת כמעט מהבית למעט לרופאים וכדו'. אמי הייתה אצל מספר רב של רופאים בשנים האחרונות ורובם ממליצים על ניתוח לאור שחיקה של הברך, חלקם הקטן טוענים שיש זמן ועדיף לא לנתח עדיין גם לאור הסיכונים בניתוח שכזה. אמי שוקלת בערך 100 קילו. לאמי מספר מכרים בני ובנות גילה שעברו ניתוח שכזה, לחלקם הניתוח הצליח ושיפרו את איכות חייהם משמעותית והולכים היום, עושים ספורט וכו'. אבל ללא מעט הניתוח לא הצליחו חלקם בגלל זיהום, לאחת נוצר שבר וגם מספר חודשים לאחר הניתוח הם שוכבים בבית או במוסד שיקומי. אנחנו לא מצליחים לקבל החלטה כי מצד אחד המצב היום בלתי אפשרי לאמי אבל מצד שני אנחנו חוששים שהמצב יהיה גרוע יותר, גם בגלל המשקל של אמי, בגלל מקרים שראינו ועוד. השאלות: 1. האם בין הניתוחים השונים יש הבדל בין הטכנולוגיה שעושים בניתוח אחד לעומת אחר 2. האם יש הבדל בין מידת המקצועיות של הרופאים 3. של בית החולים בו עושים את הניתוח 4. מה יכול לגרום לאי הצלחה בניתוח שכזה 5. האם המשקל של אמי יכול להשפיע לרעה 6. כל המלצה תתקבל בברכה בתודה מראש

שלום רב פורום זה מיעוד לשאלות הקשורות לארטרוסקופיה של הברך דהיינו- שמירה על מפרק הברך ואיננו נועד להמלצות על החלפות ברך. בהצלחה.

11/11/2019 | 06:37 | מאת: איציק

אתה יכול להפנות אותי לפורום המתאים

בהחלט החלפות מפרקים בהצלחה

10/11/2019 | 16:56 | מאת: תמר

שלום, בת 21 לפני שנה ו8 חודשים נפלתי, במשך כמה ימים מהנפילה כאבים חזקים ובקושי יכולתי לדרוך על הרגל. מאז המשיכו כאבים, עשיתי פזיוטרפיה בתקופות(לא בצורה רציפה) שקצת עזרה אך עדיין יש כאבים ו"קנאקים" של הברך. חזרתי לפעילות ספורטיבית מאומצת אשר מגבירה את הכאבים. השבוע עשיתי בדיקת mri. אשמח לדעת מה פירוש הפיענוח, מה הטיפולים האפשריים והאם יש סכנה להחמרה בביצוע ספורט אינטנסיבי למרות הכאב? להלן הפיענוח: מוקדי בצקת/שינויים ציסטיים זעירים התחלתיים בהיקף אחורי מדיאלי של הmfc שאר המבנה הגרמי תקין. הסחוס המכסה שמור. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות תקינות. אותות חריגים מינימאלים במרקם קרן אחורית של הסהרון המדיאלי ללא מעורבות של המשטחים הפרקים וללא ניתוק, אין להגדירם כקרע. הסהרון הלטראלי תקין. המנגנון המיישר תקין. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. ציסטה פופליטאלית שטוחה וקטנה לאורך עד 1.5 ס''מ. לסיכום: נזק אינטרסטיציאלי מינימאלי במרקם הסהרון המדיאלי ללא הדגמת קרע וללא תהליך משמעותי אחר. תודה!

שלום רב הבדיקה הדגימה אות פתולוגי בקרן האחורית של המניסקוס הפנימי. קשה להתרשם ללא הסתכלות ישירה על הבדיקה אך מהפיענוח נראה כי לא מדובר בקרע וזה סימן טוב. חשוב לזכור כי ה- MRI מדייק ב- 95% מהמיקרים. אין סכנה להחמרה במהלך ביצוע ספורט. בהצלחה.

05/11/2019 | 18:37 | מאת: משה

היי בן 35, באמצע טיול התחילה לכאוב לי מאוד הברך. בבדיקה עם אורתופד נשלחתי לMRI שתוצאותיו הן : קרע של המיניסקוס המדיאלי קרע של המיניסקוס הליטרלי. ממצאים חשודים הפרעת מעקב פטלה. שבירת עצם תת-חמצן בקונדיל פמורלי מדיאלי. איבוד סחוס קל מהתא המדיאלי, הליטרלית איבוד סחוס מתון מהפטלה. הומלץ לי על ניתוח למרות שאני כיום לא מרגיש ממש כאב אלא הכאב פחת מאוד ביחס לטיול ואפילו חזרתי לרכב על אופניים וכו'. רצתי לדעת האם ניתוח מקובל במקרים כאלה או שמומלץ לנסות טיפול שמרני ראשית (אפוסתרפיה, פיזותרפיה וכו').

שלום רב בהחלט מקובל לנתח במקרה כזה אך יש לזכור כי בדיקת הדמייה הינה רק גורם אחד שנלקח בחשבון. שאר הגורמים שצריך לקחת בחשבון הינם כאב, רמת פעילות ואיכות החיים. בנוסף כדאי גם לדעת מה היתרונות והחסרונות בכל טיפול. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לפני קבלת ההחלטה. רק בריאות

04/11/2019 | 08:58 | מאת: ציפי יפרח

שלום אני בת 55 בחורה פעילה יש לי קרע בברך ימין , חוששת לעשות ניתוח זאת במיוחד שהרופא אמר לי שבגיל שלי יכול להיות יותר כאבים לאחר הניתוח אשמח לקבל חוות דעת

שלום רב ניתוחי לקרעים של המניסקוס (אני מניח שלזה התכוונת) אינם ניתוחים הכרחיים כי אינם מצילי חיים. אילו ניתוחים הנותנים איכות חיים. באם הקרע והסימפטומים המלווים אותו פוגעים לך באיכות החיים אז בהחלט מומלץ לשקול לבצע זאת. בריאות שלמה

05/11/2019 | 08:17 | מאת: ציפי יפרח

בוקר אור תודה על התשובה שואלת לגבי הכאב לאחר מכן בגלל הגיל שלי הרופא הדגיש לי שייתכן שיהיו כאבים יותר גבוהים ממה שיש לי היום תודה

שלום רב מטרת הניתוח הינה לפתור את הכאבים וזה לרוב מה שקורה אך כמובן שאחד מהסיכונים הינו כאב לאחר מהפעולה.

02/11/2019 | 21:58 | מאת: מיקי

שלום רב ! בת 61 בעקבות סחיבה של תיק כבד החלו כאבים בפרק הירך. יש לציין הכאב רק בפעילות ובהליכה.לא הצליחו לעלות על הבעיה. בבדיקות אמאיאר רק גילו ציסטה קטנה במעבר ראש וצוואר הירך..שחיקת סחוס 1-2.יש סברה של טרוכנטיק בואטיטיס ללא הוכחות .מה עוד עלי לעשות ??? אייך נפטרים ממה שמציק ??תודה מראש

שלום רב ציסטה ושחיקת סחוס הינם מצבים היכולים לגרום לכאבים במהלך פעילות באיזור מפרק הירך. טרוכנטריק בורסיטיס בהחלט סיבה טובה לכאבים בחלק הצדדי של מפרק הירך. מומלץ להיבדק על ידי מומחה מפרק ירך לזיהוי מיקום הבעיה לצורך התאמת טיפול. בהצלחה.

28/10/2019 | 21:35 | מאת: ד.א.

שלום למומחים, ביתי בת ה 14.5 מתלוננת מזה כשנה על כאבים בברך הנגרמים בגלל קליקים מרובים הנשמעים בשעת מאמץ גופני (בעיקר כיפוף הברך כגון בסקווטחם, טיפוס במדרגות וכו'). בעקבות המלצת האורטופד הלכנו לבצע בדיקת MRI ולהלן התשובה שהופיעה בפענוח: סיגנל לשד עצם תקין. אין כמות חריגה של נוזל בברך. מניסקים תקינים בצורה ובסיגנל ללא עדות לקרע וללא מניסקוס דיסקואידי. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. הסחוסים שמורים והרטינקולום תקין. נראית פליקה מדיאלית, ראה בסדרה סגיטלית ב- T2 ללא דיכוי שומן חתכים 16 עד 18 סדרה 701 . הטרוכליאה בצורה מעט שטוחה וחוד הפיקה במיקום מעט מדיאלי. האם תוכלו בבקשה להסביר לי מה אומר הפענוח הנ"ל? אודה לעזרתכם.

שלום רב מדובר במבנה גרמי (טרוכלאה) שהינה שטוחה מעט מהמקובל. בנוסף מבנה אמבריוני (פליקה) באספקט פנימי קידמי של הברך. בהחלט ממצאים אילו יכולים להסביר את הכאבים והקליקים של בתך. בהצלחה

26/10/2019 | 21:47 | מאת: משה

שלום, לאבי בעיות בברך שמאל מזה כחודשיים. לפני כחודש אובחן חיידק בדם (זיהום) ומטופל באנטיביוטיקה לוריד. מאז הטיפול האנטיביוטי ישנו שיפור בכאבים בברך. בשבועיים האחרונים החל שיקום אך עדיין קיימים כאבים בנסיון לעמוד על הברך ומגבלה ביישור. אורתופד בדק וניסה לקחת נוזל מהברך (משני הצדדים) ולא היה נוזל לשאיבה (מה יכולה להיות הסיבה?) ולכן הפנה את אבי לארתורסקופיה חוקרת לברר את מקור הבעיה. חשוב לציין שנעשה צילום רנטגן ללא ממצא מיוחד. שאלותיי הם: האם אפשר למצוא את מקור הבעיה בדרכים רדיולוגיות לפני ביצוע בדיקה פולשנית (סי.טי, אמ.אר.איי וכו׳)? או שמה עדיף ישירות ארתורסקופיה לאבחן את הבעיה? בנוסף אבי עדיין בטיפול אנטיביוטי לוריד (בשבוע האחרון לטיפול) האם אין מניעה לבצע את הבדיקה תחת הטיפול? לאבי יש מחלות רקע כמו סכרת ועבר החלפת מסתם בלב לפני שנה (TAVI) האם זה בעייתי עבורו לבצע את הבדיקה? האם ייתכן שארתורסקופיה חוקרת תהפוך לטיפולית? תודה

שלום רב זיהום במפרק ניתן לברר גם על ידי בדיקה של מיפוי עצם. הבדיקה מאוד רגישה אך איננה ספציפית לכך. ארטרוסקופיה הינה בהחלט טיפול נכון כי משמשת גם לאיבחון וגם לטיפול (באם יש צורך) באותה פרוצדורה. אין מניעה לבצע את הפעולה תחת טיפול אנטיביוטי. לגבי מחלות רקע- תמיד מומלץ להיוועץ עם קרדיולוג לפני הטיפול. בריאות שלמה.

21/10/2019 | 18:27 | מאת: משה

שלום רב, לפני כחודשיים החלו לאבי כאבים ונפיחות בשתי בברכיים ללא שום מקור מסויים (ללא חום). כאבי הברכיים הגבילו את אבי מללכת. לאחר כשבועיים הוא עבר ניקור בברך ימים וזריקת סטרואידים שעזרה לו. לפני כחודש אבי הגיע לבית חולים עקב חום וכאבים עזים בברך השמאלית. נלקחו תרביות דם והתגלה זיהום בדם (אנטרקוקוס), בנוסף שללו אנדוקרדיטיס על יד אקו לב דרך הושט. מזה כארבעה שבועות מטופל באנטיביוטיקה לוריד - רוספין ופניברין. ונותרו לו עוד שבועיים וחצי טיפול אנטיביוטיקה דרך (סה״כ 6 שבועות). יומיים לאחר תחילת האנטיביוטיקה החום ירד וגם הכאבים הקשים בברך החלו לרדת. היום, כשלושה וחצי שבועות מאז תחילת האנטיביוטיקה אין חום כלל, אבל יש מגבלה בתנועת הברך, חום קל באזור הברך. אך הכאבים העזים במנוחה שהיו עברו וכעת יש כאבים בנסיון לישר את הברך ובנסיון לעמוד עלייה. כרגע אבי נמצא במסגרת רפואית שיקומית שמטפלת בו באנטיביוטיקה הורידית וגם החלו לו טיפולי פיזיותרפיה. יש לי מספר שאלות: 1. הברך של אבי השמאלית לא עברה ניקור ושום נוזל סינובאלי לא נבדק לצורך אבחון הזיהום המפרקי - איפיון החיידק היה על ידי תרביות הדם בלבד. האם זה תקין שעד כה לא נלקחה אף דגימה סינוביאלית? 2. האם ייתכן מצב של זיהום מפרקי והטיפול הוא רק אנטיביוטיקה לוריד (6 שבועות) ולא עשו שטיפה/ניקוז לברך? האם זה לא מסוכן שלא נוקז הנוזל המודלק/מזוהם? 3. מה משך הזמן שלוקח בדרך כלל לטיפול בזיהום על ידי אנטיביוטיקה. חשוב לי לציין שמהופעת כאבי הברכיים לפניי כחודשיים אבי לא הולך על הרגליים ושרירי הרגליים ממש נחלשו, לכן אנחנו גם לא יודעים מה מקור המגבלה התפקודית כרגע, הזיהום בברך, הדלדול שריריים או גם וגם.

שלום רב מטרת הפורום איננה לקבוע האם פעולה כזו או אחרת תקינה בטיפול מסויים אלא לתת ייעוץ שאיננו תחליף לבדיקה אצל מומחה באורטופדיה. במקרה של אביך לא ניתן לשלול זיהום מפרקי (בברך) כי בהחלט לא נעשה ניקור ושליחת תרביות. במקרה ובו יש זיהום במפרק, הטיפול המיטבי ביותר הינו שטיפה לברך בנוסף לטיפול אנטיביוטי לאורך מספר שבועות. בהצלחה.

18/10/2019 | 17:56 | מאת: ניר

שלום רב, אני בן 20 סובל מכאבים בברך ימין בחלק הקדמי כבר במשך שנתיים שהתחילו כתוצאה מעומס אימונים ככל הנראה (ריצות על דיונות, משקלים, זחילות הכנה לגיוס). כאבים בריצה בהתכופפות, עמידה ממושכת כאב מאחורי הברך, כיפוף מלא של הברך. עברתי הרבה אורתופדים הרבה פיזיותרפיסטים הייתי עושה תרגילים פיזיותרפיה במשך כשעה וחצי ביום לתקופה כמעט לאורך כל השנתיים ממש השקעתי וכל התרגילים בנוסף טיפול בדיקור אורתופדי בנוסף עברתי שני תהליכים של זריקות - 4 זריקות prp לברך (כאשר ברובן לא היה שיפור או אולי שיפור זמני) ובנוסף 4 זריקות של אורטקין (ללא שיפור) עשיתי שתי בדיקות mri אחת בדצמבר 17 השניה במרץ 19 כאשר בשתיהן אין שום תוצאה חד משמעית, הכל נראה תקין. הדברים היחידים שעזרו לי - * אחת הזריקות prp נעשתה תחת אולטרה סאונד ישירות לכרית השומן hoffa לאחריה היה שיפור גדול (כמעט ללא הרגשת כאב בכלל) למשך כחודש וחצי וחזר, חזרתי על הזריקה אך ללא אותו השיפור. * היה לי לפני כ4 חודשים תגובה אלרגית, קיבלתי זריקת סטרואידים וכדורי פרדניזון והרגשתי שממש הכאב נחלש ונעלם, אך עם המשך הזמן והורדת המינון חזר הכאב. כמו שניתן להבין אני די אובד עצות, לאור הנסיבות רציתי לעשות זריקת קורטיזון לברך אך 2 אורתופדים המליצו לי לא לעשות,וכרגע אין שום אבחנה חד משמעית כרגע אומרים כי זו פגיעה בכרית השומן. רציתי לדעת מה דעתך, האם יכול להיות שבמקרה כזה ניתן לעשות ניתוח לאבחון או טיפול בכרית השומן.

שלום רב בהחלט נשמע כי מיצית את הטיפולים השמרניים. במצב כזה בהחלט יש מקום לחשוב על ארטרוסקופיה אבחנתית. בפעולה כזאת ניתן בהחלט לאבחן ולפעמים לטפל בבעיה. רק בריאות.

20/10/2019 | 16:12 | מאת: ניר

תודה רבה על התשובה המהירה! רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו הmri מראה כי הכל תקין ובמהלך בדיקה בארתרוסקופיה תהיה אבחנה אחרת?

אכן כן MRI מדייק ב- 95% מהפעמים.

07/10/2019 | 18:48 | מאת: מיכל

עשיתי צילום ברך בעקבות כאב בעת מאמץ ובליטה בעצם. התוצאה שקיבלתי היא "הודגם סקלרוזיס באספקט פרוקסימלית של טיביה" אשמח לקבל הסבר תודה

הכוונה לעיבוי עצם/ הסתיידות בחלק הקריבני של השוק.

שלום רב, אני בן 80 בריא וללא משקל עודף . מזה כ 7 שנים אני סובל מכאבי ירכיים- ,בעיקר צד שמאל והכאב מתגבר בחורף .עד היום עשו לי לפחות 5 זריקות ,שמחזיקות כחודש חודשיים. לאחרונה התחלתי טיפול ב וולטרן, שגם מחזיק מספר ימים של הקלה. שאלותי : 1.האם יש מניעה שאחת לחדשיים אקבל זריקה במקום ? מה הנזק בקבלת זריקות תכופות ? 2.האם יש נזק במריחת וולטרן 3 פעמים ביום לאורך זמן ? מה אתה ממליץ לי לעשות ? בתודה וחתימה טובה

שלום רב זריקת סטרואידים נהוג לתת אחת ל-4-6 חודשים. בהחלט לא נהוג לתת כל חודשיים היות והנזק יכול להיות פגיעה של הגידים הסובבים את הירך. וולטרן למריחה הינו טיפול מתאים ובהחלט ניתן להמשיכו לאורך זמן עד להקלת הכאבים. מומלץ לעשות קורס פיזיוטרפיה בנוסף למריחת הוולטרן. בהצלחה

06/10/2019 | 09:11 | מאת: אני

שלום דר', לי גידול PVNS בברך במיקום בעייתי והומלץ לי לעשות מיני ארטוטומיה ניתוח פתוח להוצאת הגוש. השאלה שלי מה ההבדל בין ניתוח פתוח מיני ארטוטומיה לבין ניתוח ארטוסקופיה וכמה זמן לוקח להחלים מניתוח כזה ולחזור לשיגרה? אני מאוד סובלת בתחילה הכאב היה רק בישור בשכיבה ועם הזמן קשה ללכת הרבה אבל במיוחד לעמוד, מצד שני אני מאוד פוחדת מתהליך ההחל אודה להסבר

שלום רב גידול PVNS הינו גידול שפיר הגורם לכאבים. ניתוח בגישה פתוחה הינו בחתך מינימלי באיזור הגידול והוצאתו לעומת גישה ארטרוסקופית בה מבוצעים 2-3 חתכים של כ- 1 ס״מ והפעולה מבוצעת תחת מצלמה. תהליך ההחלמה הינו דומה בשני המיקרים והחזרה לניוד מלא ולשגרה מהיר. בהצלחה.

01/10/2019 | 04:44 | מאת: צוקי

חמישה ימים לאחר ניתוח ארטוסקופיה עבור קרע במיניסקוס י אין לי תחושה ולעיתים עיקצוצים חזקים בחלק התחתון של השוק סמוך לקרסוליים ככול שאני סטאטי יותר העיקצוצים חזקים יותר האם זה יחלוף או שנפגעו עצבים במהלך הניתוח?

שלום רב במהלך ביצוע ארטרוסקופיה בהחלט ישנה אפשרות של פגיעה עיצבית מקומית שמתבטאת בחוסר תחושה/ תחושת חשמל. ברוב הפעמים הפגיעה העיצבית חולפת אך תהליך זה יכול להימשך מספר חודשים. בהצלחה.

שלום, הורדתי קביים לפני יומיים אחרי ניתוח ארתרוסקופיה תפירה. רציתי לדעת אם מותר לי להרים משקל כבד אחיינים, קניות, סל כביסה? מה לגבי שטיפה של רצפה מסוכן? (סיכון החלקה, כיפוף ברכיים ממש עד למטה) והכי חשוב מה לגבי הצליעה כמה זמן עד שעובר? תודה רבה

האם מותר לעשות ספורט?

שלום רב לאחר תפירת מניסקוס ותחילת ניוד מומלץ לעשות פיזיוטרפיה המחולקת להשגת טווחי תנועות מלאים ולאחר מכן חיזוק השרירים. בכך גם הצליעה תעלם. משקל כבד לא מומלץ להרים על מנת לא ליצור עומס על הרקמה הרכה. לגבי שטיפת רצפה- אין מניעה מכך אך בהחלט חשוב לזכור כי ישנה סכנת החלקה היכולה לפגוע במניסקוס עצמו. ספורט- מומלץ להימנע מקפיצות וריצות וכמו כן מספורט המשלב תנועות סיבוביות חדות של הברך. מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח. בהצלחה.

ראה למעלה

יש לי בשנתיים האחרונות כאב שנוגעים בברך ימין, כמו גולה קטנה שכל פעם שאני נוגע בה זה כואב לי, מתחת לפיקה, רק שאני נוגע זה כואב כאב מקומי כזה, הלכתי לרופא מומחה ברכיים הוא אמר לי שהפיקה שלי נורא חלשה ורופפת ושאני צריך לעשות תרגילים לחיזוק הפיקה , אז כמובן כבר שנה שאני עושה תרגילים ושום דבר לא השתנה, הבעיה שגם אני יורד במדרגות אני מרגיש לחץ בברכים כאילו אני עוד שניה נופל, מה עושים? מה זה הבעיה המוזרה הזאת?

שלום רב אם הבעיה עדיין קיימת ללא שום שיפור לאחר תקופה ארוכה של פיזיוטרפיה מומלץ להיוועץ עם מומחה בירכיים לצורך ביצוע הדמייה של MRI. בהצלחה

15/09/2019 | 08:17 | מאת: מור

אני סובל מכאבים בברך מזה 3 שנים. כעת קיבלתי תשובה מרופא שמדובר ב כיסוי יתר של פסט לטרלי של הפיקה על LFC. מה זה אומר? האם חייב ניתוח להסרת ה"עודפים"? האם יש דרך אחרת לעזור לכאבים?

שלום רב אין חיוב להסרת העודפים. ניתוח זה בהחלט אופציה אך לאחר שנוסו ו״והותשו״ כל הטיפולים הקונסרבטיביים היעילים לכך כגון פיזיוטרפיה, הזרקות וכו. בהצלחה.

שלום רב ד ר רקע כללי: א) אני בן 25, משקל תקין ב) בילדות אובחן אצלי: hypermobile elastic flatfoot genuvalgum/knock knee hyperpronahia knee ג) לפני ניתוח: לפני כחצי שנה במהלך משחק כדורגל בשכונה הייתה לי חבלה סיבובית של הברך (ללא גורם חיצוני) פענוח mri: קרע גדול/מלא acl וקרע גדול של mm בקרן אחורית מסוג bucket handle ברך בריאה יישור 10°- וכיפוף 130° minimum ברך מנותחת יישור 0° וכיפוף 100° ד) במהלך הניתוח: לפני 5 שבועות עברתי שחזור acl ותפירת קרע גדול של mm בקרן אחורית מסוג bucket handle ה)היום 5 שבועות לאחר ניתוח: נוזלים בברך לאחר 2 ניקורים (קיבלתי 2 זריקות קלקסן אחרי ניתוח) יישור 0° וכיפוף 80° ו) פיזיותרפיה לאחר ניתוח: התחלתי 17 ימים לאחר ניתוח עברו 3 שבועות מאז שהתחלתי 3 טיפולים בשבוע+תרגול בבית עד היום עשיתי 9 טיפולים ז) סיכום היום 5 שבועות לאחר ניתוח: ברך בריאה יישור 10°- וכיפוף 130° minimum וברך מנותחת נוזלים בברך לאחר 2 ניקורים (קיבלתי 2 זריקות קלקסן אחרי ניתוח), יישור 0° וכיפוף 80° ח) שאלות: 1. האם הברך המנותחת תחזור ליישור שהיה (hyperpronahia (-10° ? 2. האם הברך המנותחת תחזור לכיפוף שהיה 130° minimum ? 3. האם התחלתי פיזיותרפיה מאוחר מדי (לאחר 17 ימים מיום ניתוח) שגרם לכך שנוצרו אצלי בתוך הברך המנותחת הצטלקויות והידבקויות שמונעים ממני את טווח התנועה שהיה לפני הפציעה ? בתודה מראש אלון

שלום אלון נתחיל מהסוף- התחלת פיזיוטרפיה מומלצת כמה שיותר מהר (סביב שבוע לאחר הניתוח) אך עם זאת בהחלט לאחר 5 שבועות טווחי התנועות שלך תקינים לזמן זה. יישור יתר וכיפוף כמו שהיה לפני הניתוח זה בהחלט יעד סביר להשגה ובהחלט סיכויים טובים להגיע לכך. מומלץ להמשיך פיזיוטרפיה ותרגילים בבית. בהצלחה

12/09/2019 | 08:35 | מאת: יוסי

שלום הייתי אצל אורטופד מומחה, בגלל בעיות בגב, והוא אמר לי לשכב על הגב, ובדק לי את המפשעה והעביר את היד איפה שאזור האשכים איפה שהרגליים ב2 הצדדים, האם זה בדיקה שגרתית של אורטופדים לגעת באזור המפשעה ולמטה ברגליים? או שזה רופא שחיפש הרפתקאות? תודה לעונים

הפורום הינו שייך לארטרוסקופיה של הברך והירך.

היי בשבוע האחרון התפתה אצלי pitting edema כולל חום בגפה, נפיחות משמעותית מאמצע השוק עד לקרסול. במיון נשלל פקקת ורידית אך לא אובחנה הבעיה. היום בביקור אצל הרופא המנתח אובחנה הבעיה וניתן לה שם. מה ניתן לעשות על מנת להעלים את הבעיה?

מה שם הבעיה?

pitting edema

טיפול שמרני הכולל קרח מקומי, הרמת רגליים, חבישה אלסטית בזמן פעילות. באם יש החמרה למרות הטיפול מומלץ לפנות לרופא המנתח. בהצלחה

האם עושים עוד ניתוח לניקוי או מחליפים ברך תודה.

שלום רב התשובה הינה תלות של שחיקת הברך. במידה והשחיקה איננה מתקדמת וישנם כאבים בהחלט יש מקום לניתוח נוסף. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך. בהצלחה

27/08/2019 | 10:26 | מאת: שמעון

כמעט שבוע לאחר ארתרוסקופיה ברך ימין, ישנם עליות וירידות בתפקוד ובכאב. האם זהו תהליך טבעי של החלמה? תודה מראש שמעון.

בנוסף כיווץ משמעותי בשוק ימין וכאב. האם יש מה לעשות עם הכאב והנוקשות מעבר למתיחות/ הפעלה ועיסוי?

שלום רב שבוע לאחר ארטרוסקופיה בהחלט ניתן לצפות לשינויים בכאבים ובתפקוד. כאשר יש כאבים, כיווץ, נוקשות בשוק ימין מומלץ לפנות לרופא מטפל לשלול קריש דם בורידים העמוקים היכול להיווצר לאחר ניתוח.

ראה תשובה

היי בזמן האחרון שמתי לב שמספר פעמים בזמן מנוחה בשכיבה במיטה שריר הארבע ראשי שלי ברגל שמאל נירדם ללא סיבה.. אני בחור בן 30 מתאמן בחדר כושר אבל ספציפית על רגליים אני לא מתאמן.. המקרה קרה לי כבר מספר פעמים אשמח לייעוץ מה אפשר לעשות וממה זה ניגרם

שלום רב מומלץ לפנות לייעוץ נוירולוגי

21/08/2019 | 22:41 | מאת: סילבי

שלום רב, בת 37 אמא ל4 בנות. כחודשיים אחרי ארתוסקופיה של ברך שמאל בעקבות קרע במניסקוס הלאטרלי עם סימני ריטוש שלא היה ניתן לרודוקציה ושחיקת סחוס דרגה 3! כבר חודשיים בטיפולי פיזיוטרפיה פרטניים וקבוצתיים ללא שיפור. למעשה מצב הברך אחרי הניתוח זהה למצב שהיה לפני... קושי גדול בעליה וירידה במדרגות, "בריחה" של הברך, קושי ביישור וכיפוף הברך ועל הכאבים כבר לא אדבר... לפעמים חושבת שאולי עשיתי טעות שהחלטתי ללכת לניתוח למרות שהרופא אמר שהמצב מחייב ניתוח... *אשמח לדעת אם מתישהו אני אמורה לחזור לתפקוד רגיל ? *למעט פיזיוטרפיה יש עוד משו שניתן לעשות? *מה עם פעילות גופנית? איזו פעילות ניתן לעשות? (הליכה גורמת לי ללחץ וכאב בברך מן תחושה שהעצמות מתחככות האחת בשניה). על סף ייאוש אודה לתשובתך...

שלום רב הכאבים שאת מתארת טיפוסיים למחלת שחיקת הסחוס. כאשר הסחוס נשחק נעלמת השיכבה המגינה על העצם מה שגורם לכאבים בזמן עלייה בעומס (מדרגות) וכן כאבים סביב הפיקה הגורם לקושי ביישור וכיפוף הברך. ישנם מגוון רחב של טיפולים הכוללים הזרקות למיניהן, מייצבי ברך ופיזיוטרפיה נכונה. באם הללו לא עוזרים ישנם טיפלים ניתוחיים שונים היעילים במצבים אלו. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

23/08/2019 | 05:29 | מאת: סילבי

תודה על המענה. מחלת הסחוס היא למעשה תוצאה של הקרע במניסקוס? איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות על מנת לא להחמיר את הנזק? תודה מראש

מחלת סחוס בהחלט יכולה להופיע בעיקבות קרעים כרוניים של המניסקוס אך לא בהכרח. פעילות גופנית מומלצת הינה פעילות שאיננה דורשת עומס רב על הברך (כגון ריצות, קפיצות) ובכך תורמת לשמירה על הברך עצמה.

שלום מותר לטוס 3 חודשים אחרי ניתוח ארטרוסקופיה תפירה להודו/ יוון?

שלום רב אין מניעה מטיסה לאחר תפירת מניסקוס. חשוב לזכור כי בהחלט יכולה להיות תופעה של פקקת ורידים בטיסות ארוכות ולכן מומלץ להפעיל את השרירים/ לקום ולהתנייד.

ומה לגבי זיהום? נניח טיסה למזרח? מותר מהרגע שאני דורכת על הרגל? (כרגע נשאר לי עוד חודש על קביים) ולגבי מוצ'ילה כמה מותר להעמיס ק"ג שלא תיפגע שוב הברך ממאמץ?

3 חודשים לאחר ניתוח הסיכוי לזיהום קטן (אך אפשרי). מומלץ לחזור לפעילות גופנית כגון ניוד ונשיאת משקל בהדרגה.

היי האם אפשר לנסוע ברכב כשלוש שעות לאחר ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון אוסטיאוכונדרל וקרע מינסקוס? האם יש טיפים כנוסע/ כנהג?

שלום רב אין מניעה מנסיעה ברכב לאחר ניתוח. חשוב לזכור כי מומלץ להפעיל את השרירים של הרגליים במהלך הנסיעה למניעה של פקקת ורידים. בנוסף במידה ובוצע תיקון מניסקוס הרגל מנועה מכיפוף יתר העובר 90 מעלות.

09/08/2019 | 05:15 | מאת: טופז

שלום, דרכתי בטעות על הרגל המנותחת לאחר ניתוח תפירה של מינסקוס, דריכה די רצינית עם כל המשקל.. והברך נהייתה אדומה האם גרמתי נזק לתפירה? דבר נוסף מותר לי לנהוג אם הברך המנותחת היא שמאל ולא שימושית בנהיגה? והאם יכולה להיגרם לי צליעה אחרי ניתוח כזה או שחוזרת ללכת רגיל? (מקפידה על פיזיותרפיה והנחיות)

שלום רב סביר להניח כי לא נגרם נזק במידה ודרכת חד פעמי על הרגל. כמובן שלאחר תפירת מניסקוס ההמלצה היא ניוד ללא דריכה של כ- 6 שבועות. לגבי הנהיגה- ניתן לנהוג. המטרה לאחר ניתוח כזה הינה ניוד רגיל לאחר מכן. בהצלחה

01/08/2019 | 21:07 | מאת: קרי במניסקוס

הייתי בmri והתוצאות יגיעו רק עוד שבוע ואני חסרת סבלנות אז תהיתי ,האם אתה מצליח לזהות פה משהו??

שלום רב אינני רואה שום קובץ שנשלח.

אני לא מצליחה לצרף את הקובץ

מומלץ לאחר קבלת התוצאות לפנות למומחה ברך