פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15637 הודעות
14391 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
25/08/2019 | 14:41 | מאת: אמן

פרופסור האם אתה עדיין עובד בקפלן?

כן

23/08/2019 | 22:25 | מאת: אביב

שלום האם אתה לא מהסס ושולח לacth test כל ילד/נער אשר התגלה אצלו קידום משמעותי בגיל עצמות בתקופה קצרה? האם אתה שולח לבדיקות אחרות כלשהן לפני התבחין? אם כן אילו?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אתה שואל בגלל שלך יש בעיה ואתה רוצה פתרון- השאלה אינה מדוייקת ואין בה שום נתונים מעשיים. 1) חשובה הבדיקה הגופנית -מה מוצאים בבדיקה חשוב גם הגיל. 2)) קידום משצעותי בגיל עצמות. אני לא יודע מה משמעותי לך. מה עושים בילד\נער זו שאלה לא רצינית עבור גיל עצמות. בכל גיל יש גבול אחר לגיל עצמות. גם הבדיקות יכולות להשתנות לפי גילים כאשר המצב הקליני נראה לי שיש לבצע בדיקה זו- עושים. אין בה סיכון ואין תופעות לוואי. הנבדק אינו מרגיש דבר מבחומר המוזרק

23/08/2019 | 00:50 | מאת: יסמין

שלום רב .מדדתי את הגובה שלי בבוקר ובערב והיה הפרש של סנטימטר וחצי. מדדתי גובה כמה ימים אחר כך שוב בבוקר ובערב וראיתי שוב את אותו ההבדל. האם זה תקין? מדוע בבוקר גבוהים יותר מאשר בערב? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

במשך היום יש לחץ מתמיד על הסחוסים בין החוליות לכן גובהן נמוך יותר. בלילה בשכיבה אין לחץ והן חוזרות לגובהן הטבעי

22/08/2019 | 21:10 | מאת: אבא מודאג

דר, בני בן 8 ימים, בבדיקת סקירה ראשונה בבית החולים TSH=23 T4=9.4 היום בוצע בדיקת נורמון אנדו תוצאות TSH=32 .17 T3=5.1 T4=1.6 יש לציין כי היתה צהבת בבית החולים. הגענו היום לבית החולים, יום אחרי ברית בגלל שלשול, ישנוניות וחוסר רצון לאכול במהלך כל הלילה. מה יכול להעיד TSH גבוה כאשר ההורמונים T בטווח מעל הנורמה כמתואר? האם יכול להיות קשר בין התופעות שתיארתי לבין תוצאות הנל? האם יש לבצע בדיקות נוספות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) שלשול, חוסר אכילה ומצב של דלקת יכולים לגרום לישנוניות וחוסר רצון לאכול- יש לברר קודם כל אם יש זיהום או מחלה הגורמת לישנהוניות 2) רמות אלה של TSH אינן מסבירות בדרך כלל שלשולים וחוסר רצון לאכול 3) כאשר TSH גבוה. גם אם FT4 תקין, מתיחסים למצב כתת פעילות של בלוטת התריס 4) אם לרופא יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס לפני גיל שנהנותנים טיפול בהורמון בלוטת התריס-אלטרוקסין או יוטירוקס. אם אין בטחון שפעולת בלוטת התריס תקינה. מטפלים. הסיכון של אי טיפול הרבה יותר גבוה ומסוכן לתינוק מאשר מתן טיפול כאשר לא צריך

25/08/2019 | 07:08 | מאת: אבא מודאג

תודה רבה על תשובתך פרופ'. האם קיימים גורמים אפשריים נוספים העלולים לגרום לרמת TSH זו מלבד תת פעילות של בלוטת התריס? במידה וכן, כיצד שוללים אפשרויות אלו?

25/08/2019 | 08:04 | מאת: אבא מודאג

וגם, האם מתן אלטרוקסין לתינוק ללא בעיית תת פעילות עלול לגרום במשך הזמן לדיכוי פעילות בלוטת התריס? שוב תודה

לא נכון. אפילו 3 שנים של טיפול לא מדכאות את הבלוטה

22/08/2019 | 14:19 | מאת: הדס

שלום רב, בתי בת 4 בקשי מרופא הילדים בדיקות כלליות עקב כך שמתלוננת על עייפות. הוא החליט על הדרך לבדוק את בלוטת התריס ערך tsh יצא 2.09 (בטווח הנורמה התקין) ערך t4 יצא 20 (כאשר הטווח העליון התקין הוא 19) האם זו חריגה בעלת משמעות ויש להמשיך בירור? באופן כללי מה המשמעות כאשר tsh תקין אבל t4 גבוה? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

2) כאשר מדובר בעייפות יש גורמים מספר שבודקים כולל אנמיה, חוסר ברזל, ספירת דם ועוד כאשר ישיתר פעילות של בלוטת התריס TSH יהיה מתחת לנורמה ו FT4 גבוה כאשר יש תת פעילות של בלוטת התריס TSH גבוה-למשל מעל 10 לפחות ו FT4 מתחת לנורמה. יש לי בעיה עם השאלה כי חשובה גם הבדיקה הגופנית של הילדה למשל מה קצב הדופק שלה הסטיה ב FT4 קטנה ו TSH תקין. על כן יש לי חשד שאין בעיה בבלוטת התריס. יש לחזור על הבדיקות שבוע מהבדיקה שבצעתם שיתכן ו יש לי חשד גדול שאין בעיה של בלוטת התריס

שלום. יש לי ילדה עם התבגרות מוקדמת. השאלה שלי: האם יש עדיפות למתן זריקה אחת לחודש, או שאותו אפקט יהיה גם בזריקה אחת לשלושה חודש (כמובן במינון משולש)? כמו כן: לוקרין או דקפפטיל - יש עדיפות לאחת מהן יותר מהשניה? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

באתר של משרד הבריאות רשום שהלוקרין והדקאפפטיל ניתנים להתבגרות מוקדמת לא רשומה הגבלה שתרופה אחת נחותה מהשניה אני משתמש בדקאפפטיל דפו הניתן פעם ב 6 חודשים. הזריקה כואבת ולתת פעם החודש אינו יתרון

20/08/2019 | 11:30 | מאת: לימור

שלום, ביתי בת 8 ועשרה חודשים וגיל העצמות הוא 6 ועשרה חודשים. ערכתי את הצילום אתמול וכעת נודע לי שהרופא המטפל בה ישוב מפגרה רק בספטמבר. בבדיקה שערך לה אמר שהיא התחילה כבר את ההתפתחות המינית (הופעת שדיים). האם המתנה עד תחילת ספטמבר היא סבירה או שכדאי לי "לרוץ" לטיפול דחוף? מהו הטיפול שכנראה יוצע במקרה כזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2019 | 11:35 | מאת: לימור

גובה ביתי : 1.24 משקל: 19.4

הופעת התבגרות בבת לאחר גיל 8 שנים היא נורמלית ואין בדבר זה דחיפות אנדוקרינולוג מקצועי אינו מקבל תשובה מודפסת של גיל עצמות אלא קורא את הצילום בעצמו אם גיל העצמות צעיר מהגיל פוטנציאל הגדילה יותר טוב אין כל דחיפות במצב הבת. אם זו כל הבעיה שלה ניתן לחכות לספטמבר

גובהה בתחום הנורמה באחוזון 10 בקרוב. הנתונים שקבלתי אינם לדיון רציני. לדון על גדילה והתבגרות יש צורך ב: צורת גרף המשקל והגובה של הילדה ולא מדידה בודדת גובה בני המשפחה נתוני הלידה של הילדה בדיקתצילום גיל העצמות עצמו וכמובן בדיקת הילדה

20/08/2019 | 13:03 | מאת: לימור

תודה רבה. האם גם לאור משקלה וגובהה הדבר סובל דיחוי לתחילת ספטמבר? גובהי 1.67 גובה בעלי 1.80 על פי בדיקת האנדוקרינולוג צומחת באופן עקבי סביב אחוזון 10 בגובה. משקל מתחת לאחוזון 3.

לא בדקתי את הילדה ואינני ודע עד כמה מפותחות השדיים ובאיזו מהירות. אינני יודע אם יש האצה בגובה בטופן כללי הופעת שדיים לאחר גיל 8 היא תופעה רגילה במקרה כזה מהירות ההתבגרות וקצב הגדילה קובעים

אם הילדה בריאה ומרגישה טוב. בדרך כלל אין בעיה לחכות חודש. תחילת התבגרות לאחר גיל 8 היא נורמלית. יכול להיות שלא יציעו לה דבר אם ההתבגרות סבירה לגילה. לא סביר לדבר על טיפול לפני שבודקים את הילדה

20/08/2019 | 00:14 | מאת: אביב

ייתכן שלנער שסיים התבגרות (סיים גדילה, בעל קול גברי ומסת שריר גברית) יש חוסר בצמיחת שיעור פנים ושיעור חזה ובטן עקב MAIS בלתי מאובחן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרוש של MAIS הוא 1) שם של צמח 2) שם של תוכנית אקדמית לשנתיים 3) שם של מוסד אקדמי ועוד פרושים רבים אם התכוונתלתנגודת לאנדרוגנים, אפשרות זו לא סבירה

20/08/2019 | 15:45 | מאת: אביב

כן, כוונתי היתה ל mild androgen insensitivity syndrome מדוע האפשרות אינה סבירה?

בהתבגרות מלאה עם מסת שרירת טובה הסיכוי לתסמוזת זו קלוש אנדוקרינולוג צריך לבדוק אותך כדי להחליט

19/08/2019 | 21:22 | מאת: האם אפשר לשלוט בגובה

שלום אני בן 15 וגובה1.66 יש דרך כלשהי כמו מתיחות או כדורים כדי להוסיף כמה סנטימטרים . או דרכים לזרז את ההורמון גדילה

לקריאה נוספת והעמקה

מתיחות - אינן משפיעות כדורים- רק במצבים שיש בעיה הורמונלית זרוז הורמון גדילה- עוד לא המציאו דבר כזה אין שום נתונים רפואיים עניינים המאפשרים להציע לך משהו. פנה לרופא ילדים או לרופא המשפחה

19/08/2019 | 02:16 | מאת: מישהי מתעניינת

האם טיפול אורתודונטי (גשר בשיניים) אצל נערים/נערות משפיע איכשהו על הגדילה שלהם? אני חושבת שאין קשר אני פשוט שואלת אותך כי אני רוצה להיות בטוחה ב100% תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר

19/08/2019 | 01:45 | מאת: דן

האם פמוטידין וגאסטרו 10 מ''ג בשימוש יומי וארוך טווח עלול לפגוע ב: 1. גדילה של נער 2. ייצור הורמונים גבריים 3. טרנספורמציית טסטוסטרון ל דה-הידרו טסטוסטרון 4. רגישות קולטנים בעור ל dht? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מעולם לא דווח קשר כזה. לא סביר שיהיה עקב מנגנונים שונים

18/08/2019 | 15:30 | מאת: אמן

שלום פרופסור לבני הקטן יש תסמונת. שלחו אותנו למחלקת גנטיקה. איזה בדיקות הוא יעבור שם? תודה רבה פרופסור

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת רופא ובדיקת דם לגילוי הפגם הגנטי. הכל תלוי גם בסוג הבעיה הגנטית שיש לנבדק

18/08/2019 | 21:02 | מאת: אמן

תודה רבה רבה על תשובתך לשאלתך זה תסמונת לא ידועה

19/08/2019 | 19:35 | מאת: אמן

וגם כל הבדיקות דם של בני תקינות. אז איזה בדיקת דם יעשו לו? במחלקת גניטיקה תודה רבה

כל בדיקות הדם תקינות- זה לא משפט רציני. כי לא ידוע מה בדקו ולא ידוע לפי זה אלו אפשרויות נוספות יש מה יבדקו לו אינני יודע. לא בדקתי את הילד ואין לי שום נתון רציני עליו. אם "אין לו תסמונת" יכול להיות ש: 1) הבודקים עד היום לא מכירים את כל התסמונות והגנטיקאים יותר מומחים 2) עיד אוסף של סימנים שאינם בהכרח תסמונת.

18/08/2019 | 10:36 | מאת: טל

שלום רב, בני בן 4.5, בגיל שנה עבר ניתוח לקיבוע אשכים רטרקטיליים ומאז במעקב שנתי שהיה עד כה תקין. עוד ברקע- ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בגיל 3 חודשים, פריקת ירך מולדת שטופלה בהצלחה ברצועות פאבליק ומעקב בירור גובה אצל אנדוקרינולוג ילדים בעקבות שבירת אחוזונים (מאז עלה בחזרה לאחוזון 10, צילום כף יד צעיר מגיל כרונולוגי ובדיקות דם תקינות, כנראה late bloomer(. ביום במעקב כירורג ילדים על קיבוע האשכים נאמר כי האשכים מקובעים למקומם אך הם מעט קטנים ומעט נוקשים ובכירורג המליץ לפנות לאנדו ילדים (שכבר יש לנו תור בכל מקרה). אין כל רגישות או סימפטום אחר. אני כמובן מוטרדת- איזו סיבה יש לאשכים להיות נוקשים? וקצת קטנים אחרי שבביקורת לפני שנה היו בגודל תקין? על מה זה יכול להעיד? זה גם יכול להיות כלום? מה הסבירות שיש late bloomer גם בנורא הזה? אני לא יודעת אם לדאוג יותר מהנוקשים או יותר מהקטנים, אשמח למידע ובוודאי שלהרגעה:) תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא בטוח שכל כירורג מומחה לנושא להמציא דאגות לפני שבדקתי את הילד, זה ממש לא רציני. אם אנדוקרינולוג ימצא ממצא כזה, אז יש טעם שאתייחס אליו

19/08/2019 | 13:17 | מאת: טל

תודה, יש לנו תור לאנדו, אני מתכוונת במידה והאנדו אכן יאשר כי האשכים מעט קטנים ונוקשים, על מה ממצא כזה עשוי להעיד? ומה עושים?

1) אם "מעט קטנים" במקרים רבים אין לכך חשיבות. הבעיה היא שהמילה מעט אינה מידע . זה מושג חובבני שלא קשור לרפואה. רופא מקצועי מדווח על נפח האשכים בסנטימטרים מעוקבים ואז אפשר להשוות אשכים נוקשים יתכן ויש נזק לאשכים. לפני שבודקים את הילד ומבצעים בדיקות לא רציני לענות על כך. את פשוט מחפשת דאגות לפני שהן נולדו. ני לא יכול לאשר און לשלול בעיה

17/08/2019 | 19:56 | מאת: הדס

שלום רב בן 11 חודשים נמצא באחוזון 2 במשקל ואחוזון 5 בגובה. נשלח לבדיקת דם של הורמון גדילה IGF-1 3.77 IGF-BINDING.PROT.3 2120 האם תקין? אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מה שנבדק אינו הורמון גדילה אלא גורם גדילה הקרוי IGF הוא יכול להיות נמוך אם התזונה לקויה ויכול להיות נמוך אם יצור הורמון גדילה אינו מספיק יש לבצע בדיקת הורמון גדילה

שלום, לבני שטרם מלאו לו 9 התחיל שיעור לפני 8 חודשים בבית השחי בלבד וצומח מאז, ונראה גידול מסויים של האשכים והפין. בוצע צילום כף יד בזמנו שהראה מותאמות לגיל ואפילו גיל צעיר יותר. בדיקות הדם 17 oh progesteron. ינואר 2.34 היום 2.19 Testesteron ירד מ 0.4 ל 0.3 Androstenediine ירד למתחת ל 0.84 Dhea sulphate עלה מ 1.39 ל 2.06 קורטיזול בדם עלה. מ 272 בינואר ל 355 היום. האם הבנתי נכון, הבדיקות לא מאוששות חשש שיעוקב הגובה הסופי ולמעשה לא החל בהתבגרות? האם יש משמעות לשתי הבדיקות האחרונות שבעלייה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום קשר לבדיקות אלה לגובה סופי. אם יש בעיה כך לא בודקים אותם. אני בספק אם עברת הכשרה להערכת גודל האשכים או ההתבגרות. חלק מההורמונים הנמוכים מתאימים למצב של ילד שעדיין לא החל להתבגר

לא התיימרתי להיות רופאה ולכן הלכנו לאנדוקרינולוג שהתייחס לגודל האשכים ובדיקת כף יד. האם יש צורך בבדיקות אחרות ? התחלת המעקב הייתה שיעור

אם השעור גס וכהה ומתקדם מהר, אנדוקרינולוג שולח לבדיקת יותרת הכיליה . בדיקה זו נערכת באשפוז יום ורק אנדוקרינולוג ילדים כותב את התוכנית שלה

17/08/2019 | 00:13 | מאת: שיר

שלום הבן שלי בן 11 ועשרה חודשים. משהיה תינוק חשדתי בפין קטן מהרגיל. רציתי לדעת מה הגודל הממוצע בגיל זה על מנת שאדע אם לפנות לרופא . אין לו עדיין שיער בבית השחי. לפי מה ששמעתי יש לו מספר שערות בודדות על הפין.

אין לך שום ידע ושום ניסיון בבדיקה מקצועית של גודל הפין. פני לרופא ילדים

15/08/2019 | 21:00 | מאת: דנה

ערב טוב פרופ צדיק, חזרנו מביקורת. הממצאים הם: בת 10 ושלושה חודשים,133סמ,30קג,שדיים שלב 3 טרנר, גיל עצמות בין 9.5 ל 10

לקריאה נוספת והעמקה

המצב בפברואר האחרון היה 128 סמ, ‎.גיל העצמות 8.5‎ התחילה התבגרות מינית, בין שלב 1-2

המצב בפברואר האחרון היה 128 סמ, משקל 28 ‎.גיל העצמות 8.5‎ התחילה התבגרות מינית, בין שלב 1-2

בנוסף הרופאה טוענת כי הילדה מימשה 85% מפוטנציאל הגובה. צפי גובה הוא 157 סמ. לטענתה, אין צורך בהתערבות רפואית.

הגובה בתחום הנורמה , גיל העצמות אינו חריג מה שקובע את ההערכה הוא גם האם הגדילה לאורך אחוזון קבוע במשקל ובגובה

תחילה נורמלית של התבגרות

כנראה שהרופאה צודקת. יש לה יתרון עלי, היא מכירה ובדקה את הנערה

15/08/2019 | 11:47 | מאת: נוי

שלום, קראתי כתבה על פורמולה מי גבינה שמגביהה ילדים. באיזו פורמולה מדובר והיכן ניתן לרכוש אותה?

אינני עוסק בפורמולה זו. במרפאתי יש לא מעט ילדים שבגיעו לקבל הסבר מדוע הפורמולה לא עזרה להם. חלק מהם אינם מתאימים לתנאים בהם לוקחים את הפורמולה

14/08/2019 | 21:24 | מאת: מיכל

שלום אני בת 17 יש לי משקל עודף ואני רוצה לרדת הרבה במשקל. יש לי מחזור. איך עושים את זה בעדינות מבלי לפגוע במחזור ומבלי לפגוע במאזן ההורמונים?

לקריאה נוספת והעמקה

הולכים לדיאטנית ומקבלים ממנה הנחיות ונשארים במעקב שלה

14/08/2019 | 15:11 | מאת: שמרית

צהריים טובים, הרבה זמן תהיתי לעצמי מה הקשר בין עקומת הגובה לעקומת המשקל. או אם יש ביניהם קשר בכלל. לדוגמה - ילד בן 11 שגדל באופן עקבי מילדותו על אחוזון 75 בגובה, מן הדרוש שיהיה גם על האחוזון 75 במשקל? מה הקשר (אם בכלל) בין אחוזוני הגובה לבין אחוזוני המשקל? בתודה, שמרית

לקריאה נוספת והעמקה

המצב האופטימלי שהגדילה במשקל ובגובה תהיה על אותו האחוזון

17/08/2019 | 01:10 | מאת: שמרית

תודה על תשובתך. שאלה נוספת בהמשך לתשובה - אם במידה ואחוזון הגובה והמשקל אינם אחידים - כלומר במידה ואחוזון הגובה לדוגמה הוא חמישים ואחוזון המשקל הוא 25 - יש צורך בעליה במשקל? ואם הילד נמצא באחוזון משקל נמוך מזה של הגובה אבל מתפתח תקין - אין צורך בהתערבות כלשהי? כי אמרת שהשאיפה היא שאחוזון הגובה והמשקל יהיו אחידים.. בתודה.

הכלל הכי חשוב בחיים לבדוק קודם מה מקולקל לפני שעושים תוכניות תיקון. על כן אם יש אי התאמה פונים להערכת דיאטנית

14/08/2019 | 14:49 | מאת: אנונימית

שלום רב, לפי הבנתי בקריאה מהפורום יכול להיות סטיה בקריאה של צילום כף יד שמאל. רציתי לדעת האם בסוף ההתבגרות כלומר גיל עצמות 16 לנער בן 16 זהו סיום הגדילה? האם בוודאות נשארו לו כשני אחוז לגדילה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיום מוחלט הוא בגיל עצמות 18

14/08/2019 | 12:48 | מאת: אייל

שלום רב. הבן שלי בן 15 וחצי סבל מבעיות אכילה קשות מגיל 12 עד גיל 15 עם תנודות משמעותיות במשקל - לא אכל טוב בתקופה הזאת וזה פגע לו בגדילה. לאחרונה אוכל יותר טוב אך עדיין לא אוכל מאוד בריא. גובהו כיום 1.65. אני ואשתי די גבוהים. הוא עלה הרבה במשקל לאחרונה - נמצא גבולי לעודף משקל אנחנו במעקב אנדוקרינולוגית ילדים. לפני חצי שנה עשינו צילום כף יד והאנדוקרינולוגית ראתה גיל עצמות 15 וחצי. לפני כמה ימים עשינו צילום עצמות נוסף. באופן בלתי מוסבר בעליל - האנדוקרינולוגית ראתה גיל עצמות 17 (!!) הילד מתוסכל מאוד. איך ייתכן שכך העצמות נסגרו כל כך מהר? האם צריך לבדוק משהו? זה לא הגיוני שתוך חצי שנה גיל העצמות עלה בשנה וחצי! תוכל להציע לנו מה לעשות? אנחנו מאוד מתוסכלים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) לקרוא את שני הצילומים שוב אולי יש טעות 2) לבדוק הורמונים המקדמים גיל עצמות: הורמונים מיותרת הכיליה. טסטוסטרון

14/08/2019 | 19:40 | מאת: אייל

תודה על התשובה. אשמח אם תגיד לי אילו הורמונים צריך לבדוק. אבקש מרופא המשפחה בדיקות דם ואז אחזור לאנדוקרינולוגית.

ממש לא רציני אם את הבדיקות ישלח מי שאינו מתמצא בהן מי אמר לך שהוא ידע מה לעשות? את הבדיקה וההוראות צריך לבצע אנדוקרינולוג. אלה גם אינם בדיקות שלוקחים בדיקה בודדת בבוקר. מזריקים חומר באשפוז יום ובודקים את התגובה לחומר המוזרק

19/08/2019 | 02:09 | מאת: אייל

תודה על תשובתך חשבתי שמדובר בבדיקת דם רגילה. האם מדובר בתבחין acth? האם כדאי לשלוח את הבן שלי לתבחין כזה? כי באמת גיל העצמות התקדם אצלו מאוד. האם אינך מהסס ושולח ישר לבדיקה כזאת כאשר אתה רואה שגיל העצמות התקדם בצורה משמעותית תוך זמן קצר ולא סיבה ברורה? תודה.

ערב טוב, זקוקה לעזרתכם. אנחנו לא מתגוררים בארץ ולכן אשמח לכל טיפ. בת 10, נמצאת במעקב שלוש שנים. 128 סמ,הנמוכה בשיכבת גילה ‎.גיל העצמות 8.5‎ התחילה התבגרות מינית. יש לנו היום ביקורת. מה לשאול? לבקש? זריקה לעיכוב התפתחות מינית ? אשמח להתייעץ עם רופא מומחה בארץ, אשמח להמלצות בנוסף, גובהו של בעלי הוא 180 סמ, גובהי הוא 163 סמ תודות 🙏🙏

לקריאה נוספת והעמקה

בתך בערך באחוזון 5. כלומר בתחום הנורמה הנמוכה. התבגרות המתחילה לאחר גיל 8 שנים איננה חריגה. בהערכת גדילה בוחנים את גרף הגדילה לגובה ואת גרף העליה במשקל והיחס ביניהם . נקודה אחת של גובה אינה מאפשרת כל יעוץ. אם היא גדלה באופן עקבי על אותו אחוזון, ההתיחסות אחרת מאשר אם היתה קודם על אחוזון יותר גבוה וכעת היא על אחוזון נמוך יותר. אם המשקל נמוך יחסית לגובה, אם אחוזון המשקל יורד ההתיחסות היא אחרת. בלי בדיקה גופנית היעוץ הוא בעייתי.אם את הולכת לרופא שאת צריכה להציע לו מה לבדוק ולבקש, אינך הולכת למומחה. חפשי מומחה לאנדוקרינולוגיה של ילדים , הוא וודאי יודע מה לבדוק

ערב טוב פרופ צדיק, חזרנו מביקורת. הממצאים הם: בת 10 ושלושה חודשים,133סמ,30קג,שדיים שלב 3 טרנר

13/08/2019 | 17:49 | מאת: שני

שלום רב לביתי אין שיעור יתר אך יש ריח זיעה בבית השחי היא בת שש ואני לחוצה אודה למענה במה מדובר

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין לילדה כל תופעה חריגה זה נורמלי בעונה כזו חמה ובמיוחד אם אינ שותה מספיק שריח הזיעה יהיה חריף כאשר ריח הזיעה חריף ויש סיבה הורמונלית לכך בודקים: 1) האם קצב הגדילה גדול מהרגיל האם היא עולה באחוזון הגובה. האם יש שעור באיזור הערווה, האם יש קידום בגיל העצמות 2) אם יש סימנים כאלה בודקים הורמונים שח יותרת הכיליה

13/08/2019 | 12:09 | מאת: אוסנת

שלום, בני בן 14 והוא לוקח לוסטרל 75 מ"ג מגיל 12, ברצוני לדעת אם התרופה יכולה לעכב גדילה או להשפיע על הגדילה באיזה שהוא אופן? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שייך לקבוצת תרופות הנקראת SSRI. באופן נדיר ראינו מספר ילדים על תרופה מהמשפחה הזו שהיתה ירידה בקצב הגדילה

14/08/2019 | 16:18 | מאת: אוסנת

שלום, מודה לך על התשובה, האם המשמעות של ירידה בקצב הגדילה היא השפעה על מיצוי הפוטנציאל הגנטי או הגעה ליעד בגיל מאוחר יותר? בתודה מראש ובברכה

יתכן הפסד בגובה סופי. אין תשובה מוחלטת. המקרים נדירים

12/08/2019 | 15:05 | מאת: גל

שלום רב, בני מטופל בדקפפטיל 3.75 עקב התבגרות מוקדמת. רציתי להבין מה ההבדל בין שני הסוגים (CR \ דפו) ומה הסיבות לקחת כל אחד (כרגע לוקח CR) תודה, גל

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינת יעילות ותופעות לוואי אינני מכיר הבדל ביניהן.

11/08/2019 | 17:27 | מאת: אושרה

האם יש קשר בין מידת הנעליים ברגל לבין גדילה? האם לאנשים גבוהים מידת הנעלים שלהם גדולה יותר מאנשים נמוכים יותר? מה הקשר בין מידת הרגל להתפתחות?

אין קשר. אם כי סביר שכל חלקי הגוף יגדלו באותה פרופורציה. אך זה לא תמיד נכון

11/08/2019 | 15:08 | מאת: מירית

שלום רב אני יודעת שאנדוקרינולוג ילדים טוב אף פעם לא מסתמך על תשובת גיל העצמות של מכון הרנטגן אלא בודק בעצמו את גיל העצמות. למה שהרדיולוג של מכון הרנטגן יטעה? הרי מדובר ברדיולוג, אסור לא לחפף... תוכל לעשות לי סדר בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי תשובה לכך. גיל העצמות נקבע לפי השוואה לתמונות באטלס ואינו קביעה מדוייקת לפני מספר שנים שלחתי 50 צילומי כף יד להשוואת תשובות בין רופאים 1) ההבדל בין שני אנדוקרינולוגים לילדים הקוראים צילומי כך יד מעל 20 שנה היה 6 חודשים 2) ההפרש בין מכון רנטגן לאנדוקרינולוג ילדים הקורא צילומים מעל 20 שנה הגיע עד שנה 3) ההבדל בין אנדוקרינולוג ילדים מומחה לרנטגנולוג הקורא רק לפעמים צילום כף יד נתן תשובות עם סטיות גדולות הניסיון קובע את הדיוק

11/08/2019 | 13:12 | מאת: אריק

שלום אני בת 59 עשיתי בדיקת בלוטת התריס ואחת מהן חורגת מהנורמה: thyrog.abs - 6.70 מבקשת להבין מה בודקת הבדיקה הזו ומה משמעות התוצאה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

11/08/2019 | 08:25 | מאת: עידן

הילד שלי בן חודש וחצי. נולד פג. לפני השחרור מבית החולים נאמר לנו שצריך לקחת אלטרוקסין 22 מג. לאחר חודש רופאה בקופת החולים( אנדוקרינולוגית) אמרה שיכול מאד להיות שטעו בהבחנה. הורדנו את המינון, בגדול אין שאלה רק בלבול מסויים. לא נאמר לנו במה מדובר לא דיברו איתנו על התרופה תופעות לוואי וכו'. רק דרך האינטרנט אני לומד כוד ועוד פרטים( די מלחיצים). האם יכול להיות שטעו בהבחנה? האם בטוח להמשיך ולתת לילד במצב כזה את התרופה וזה לא יוצר סיכון? הודה לתשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

1) "טעו באבחנה" מילים שאין מאחוריהם כלום וגם אי אפשר לתת חוות דעת לרופא שולחים עובדות: ערכי המעבדה היו: TSH=?? FT4=?? למה חשדו שאולי יש טעות? 2) "הורדנו את המינון" מה זה הורדנו את המינון? הפסקנו את התרופה? נתנו חצי מינון?? ברגע שאתה אומר אולי טעו באבחנה יש גם אפשרות שלא טעו. אם טעו ונתנו טיפול זה אין נזק. אםלא טעו והפסקת טיפול. ככל שההפסקה ארוכה יותר,סיכוי גדול לנזק במוח של הילד. באופן דחוף יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים עם התינוק והבדיקות. לידיעתך, לתינוק שיש תת פעילות של בלוטת תריס, לא רואים כל סימן חריג עד גיל 2-3 שנים ואז מאוחר מידי לתקן. בתינוק עם חשש לתת פעילות של בלוטת התריס, לאחר שוודאתי את הבעיה, אני שולח אותו מידית למיון ילדים לבית חולים כדי לחזור על בדיקות ולהחליט על אבחנה. בעולם אם בתינוק אין בטחון שיש תת פעילות או אין ואי אפשר להגיע להחלטה במקום, נותנים טיפול עד גיל 2.5-3 ורק אז מפסיקים טיפול. מתן טיפול באלטרוקסין ללא צורךאם הוא במינון סביר, אין תופעות לוואי. אי מתן אלטרוקסין בשנה הראשונה של החיים כאשר יש תת פעילות של בלוטת התריס גורמת לתקלה בהתפתחות המוח.

11/08/2019 | 12:43 | מאת: עידן בר-און

שהיה בן 10 ימים tsh היה 51.05, t3 5.54. לאחר שימוש בתרופה באבקה מינון 25 מיל' עד שהתינוק היה בן חודש tsh 0.14 t3 6.01. רופאה המליצה על הורדת המינון( אנדוקרינולוגית) ואמרה שיש סיכוי שטעו בהבחנה. השאלה האם יש דבר כזה שטעו? בנוסף שאלה נוספת האם התרופה עלולה לגרום לסוג של נמרצות יתר אצל בתינוק( איפראקטיביות) ביחס לתינוקות אחרים?

1) לא משתמשים בדרך כלל בבדיקת T3 בהערכת תפקוד בלוטת התריס. כבר ראיתי מקרים בהם TSH היה מאד גבוה50-100 ו FT4 מאד נמוך ולעומת זאת T3 היה באמצע תחום הנורמה בודקים TSH ו FT4. לא נתת תשובות של FT4 2) כל ילד וכל תינוק צריך מינון אחר לשם איזון. ישלי תינוקות המאוזנים על 25 מיקרוגרם 3 פעמים בשבוע. המינון הראשוני לא תמיד מתאים לתינוק. על כן באופן רגיל בודקים כל 3 חודשים TSH ו FT4 3) בדיקת דם מבצעים 3 שבועות לאחר שינוי מינון. רק אז הרמה בדם מתייצבת 4) אם יש ספק האם התינוק צריך או לא צריך טיפול בהורמון בלוטת התריס, מקובל בעולם לתת טיפול עד גיל שנתיים וחצי. להפסיק טיפול לחודש כדי לבדוק אם התינוק צריך או לא צריך טיפול הוא מסוכן לתינוק, כי ההורמון חיוני להתפתחות המוח . ואם הוא צריך ולא נתתם גרמתם נזק. לגבי התינוק שלכם: א) לא נתתם את הבדיקות הנכונות ב) באתר ניתן לתת הסבר תאורטי. אבל לעולם לא מקבלים הוראות טיפול לגבי התינוק שלכם- זה מסוכן

10/08/2019 | 17:15 | מאת: מזל

אהלן הבן שלי בן 15. יש לו בעיות בגדילה. הוא לא ישן הרבה בלילה. אם הוא ישן יותר שעות בלילה, הפרשת הורמון הגדילה תעלה? האם חוסר שינה עלול לגרום להפרשה נמוכה יותר של הורמון גדילה?

לקריאה נוספת והעמקה

אף אחד עד היום לא הוכיח את הקשר בין זמן השינה לגדילה

10/08/2019 | 12:09 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת שנתיים, ברקע, עיכוב התפתחותי רציני.. עשינו בירור מלא (MRI, EEG מחלות מטבוליות ניקור מותני לניורוטרנסמיטורים).. הכל תקין, כרגע ללא אבחנה) בשנה האחרונה גם FTT (אורך ומשקל ירדה מאחוזון 50 למתחת לאחוזון 3). כל הבדיקות תקינות כולל בדיקות גסטרו ששללו בעיות מעי. אוכלת יפה מאוד ובכל זאת לא עולה במשקל ובגובה, היפטונית, עייפה תמיד וחלשה מאוד, לא מדברת עדיין, לא זוחלת וכו'. שמתי לב בבדיקות הדם שלה שמדד האקליין פוספט תמיד נמוך, נבדק 6 פעמים בשנה האחרונה ויצא בכל הבדיקות 109-120 כשטווח 160-380. בנוסף, גם ויטמין B6 גבוה (36) כשהטווח 9-27. האם יכול להיות שסובלת מ- HPP וזה יכול להסביר את מצבה הכללי? כרגע אנחנו ללא אבחנה.. עשינו ציפ גנטי שחזר תקין וממתינים לתוצאות בדיקת אקסום. האם יכולה להיות סיבה אחרת ל- ALP נמוך (שללו אובדן חלבונים ושומנים, אוכלת יפה, לא משלשלת, בירור ספיגת ויטמינים תקין פרט ל- B6 וגם B1 שיצא קצת גבוה). עשינו בדיקת דם לנוגדני צליאק, יצא גם תקין. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

המונח "כל הבדיקות תקינות" הוא ביטוי מסוכן. אינני יודע מה בדקו ומה תקין. אולי אני חושב על בדיקות אחרות שלא בדקו? אין לי שום מושג מדוייק על הילדה. על כן אינני יכול לאמר עליה דבר. גם אתר לא יכות לבדוק ילדים. באתר אפשר לתת הסברים ולתת אפשרויות מספר לפי תופעה. לפעמים לפי כל הנתונים שיש יש עוד אפשרות לגבי אלקאלין פוספטז נמוך: מופיע בספרות תת תזונה, חוסר חלבון, מגנזיום נמוך, תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר אבץ, חוסר ויטמין C, מחלת וילסון-מחלת כבד ובהיפופוספטזיה.

שלום, ביתי בת עשר ותשעה חודשים עם גיל עצמות קרוב ל13.5. גובה 1.43-1.44. משקל. 43.5(בחודשיים האחרונים העלתה במשקל כי לא נטלה את הריטלין) היינו במעקב מגיל 9.7 חודשים גיל העצמות היה 11.5. האנדוקרינולוג הציע לא להתחיל בדקפטטיל מאחר וזה עלול לקדם את גיל העצמות בשלב הראשוני. ואז זה גורם לקיפוח בגובה הסופי. היינו במעקב. קבלה מחזור בגיל 10.6, לאחר שהאיצה בשמונה חודשים את גיל העצמות לגיל 13. לאחר שלושה חודשים הלכתי לחוות דעת נוספת וגיל העצמות קרוב יותר ל 13.5 האם טיפול של דקפפטיל והורמון גדילה יכול לעזור בשלב זה? ( נאמר לי שדקפפטיל לא מקדם האם רק הורמון גדילה יכול לעזור?(כמה שפחות זריקות יעזור, כי הילדה חוששת). מאחר שההאצה של גיל עצמות משנה את גובה היעד שעומד כרגע על 1.47-1.48. עשינו את בדיקות הדם ההורמונליות שיצאו תקינות, גם עשיתי מי שפיר והכרומוזומים היו תקינים. רק את התבחין לא עשינו עדיין- נתנו לנו לעשות, להבנתי שלפי הבדיקות רוב הסיכויים שהתבחין יצא תקין. אני ממש מודאגת ולא רוצה לפסס את הס"מ הבודדים שניתן עוד לעזור.

לקריאה נוספת והעמקה

1) לא מוכרת התופעה שדקאפפטיל מקדם את גיל העצמות בשלב ראשוני 2) כאשר גיל העצמות מתקדם בצורה מהירה מאד, יש לבדוק את בלוטת יותרת הכיליה 3) מתן דקאפפטיל והורמון גדילה לאחר קבלת מחזור לא עושה ניסים ונפלאות

תודה על תגובתך. אני מבינה שדקפפטיל והורמון גדילה לא יעשה ניסים, החשש שלי שגיל העצמות יתקדם ואף הצפי להגיע לגובה 1.47-1.48 לא יתממש. ומתן השילוב של התרופות יעזור למנוע קיפוח נוסף של הקומה. האם זה נכון?

דקאפפטיל אינו תמיד יעיל לעיכוב גיל עצמות לעיתים לעיכוב גיל עצמות נותנים אנסטראזול או לטרזול מה שחשוב מאד לפני שמדברים על טיפול הוא, אם גיל העצמות התקדם מהר לבדוק סיבה למה

09/08/2019 | 20:10 | מאת: שרית

שלום הבן שלי שמן וזה מציק לו. הוא בן 15. הוא רוצה לעשות דיאטת כסאח. האם דיאטת כסאח בגיל ההתבגרות פוגעת בגדילה? זה הפיך?

לקריאה נוספת והעמקה

יהכולה לגרום לנזק בלתי הפיך יש צורך ליווי של דיאטנית ואנדוקרינולוג בתהליך ירידה במשקל

09/08/2019 | 11:08 | מאת: נחום

רציתי לשאול האם הורמון גדילה משפיע על הגדילת שיינים? ואם כן מחסור הורמון גדילה ניתן לתיקון?

לקריאה נוספת והעמקה

1) בחוסר הורמון גדילה יתכן איחור בבקיעת שיניי. במחסור קשה הלסת התחתונה גדלה פחות מהרצוי והשיניים יכולות לצאת לא בשורה אחת 2) "מחסור הורמון גדילה ניתן לתיקון?" אם יש חוסר בהורמון גדילה ונותנים טיפול בגיל שעדיין צריך לגדול, הוא מתקן את הגדילה

07/08/2019 | 21:34 | מאת: סיון

היי, הבן שלי בן שש שנים ושמונה חודשים.אנחנו במעקב גדילה כבר מספר שנים. עשיתי לו צילום כף יד ואשמח שתגיד לי מה זה אומר. האם תקין לגילו? האם צריך הורמון גדילה? עשיתי לו בדיקת דם והבדיקה יצאה תקינה כי הרופאה שלו התקשרה אליי. גיל עצמות מתאים ל 6 שנים. גיל כרונולוגי 6 שנים ו 8 חודשים. סטיית תקן לגיל 9.3 חודשים. נמצא בטווח 0.9 סטיות התקו מהממוצע. מה זה אומר התשובה?? מה זה סטיית תקן? אשמח לתשובה עבור הצילום כף יד. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1) אלה לא הבדיקות הבוחנות אם צריך הורמון גדילה 2) סטית תקן היא בלשון פשוטה כמה גיל העצמות רחוק מהממוצע לגיל. לילד שלך גיל העצמות בתחו הנורמה

13/08/2019 | 16:31 | מאת: סיון

איזה בדיקות צריך לעשות כדי לדעת אם חסר הורמון גדילה?? אנחנו במעקב שנים ורק בדיקת דם וצילום כף יד הרופאה הביאה לנו

יש צורך בבדיקת הורמון גדילה אם: 1) הילד נמוך מאד יחסית להוריו 2) אם הוא יורד באחוזון הגובה 3) אם גיל העצמות צעיר מאד לגילו אם אין חשד, לא תמיד צריך לבדוק הורמון גדילה. להורמון גדילה אין רמה קבועה בדם. הוא מופרש בשיאים וביניהם הרמה נמוכה מאד. על כן בדיקה בודדת בבוקר, אין בה תועלת. כדי לבדוק הורמון גדילה , הנבדק בצום. נותנים חומר המגרה את הפרשת הורמון גדילה. הנבדק שוכב עם מחט קטנה בוריד למשך 2-3 שעות ולוקחים דרך המחט שבוריד בדיקת דם כל חצי שעה. אם כל שיאי ההפרשה הם מתחת ל 7.5 ננוגרם\מל חושדים בחוסר בהורמון גדילה ואז מבצעים טסט נוסף דומה. רק אם בשני הטסטים הורמון גדילה נמוך- מדובר בחוסר בהורמון גדילה

שלום האם חוסר בהורמון לילד בן 11 שגיל עצמותיו של ילד בן 8 יכול להסתדר לבד ללא התערבות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שאין לך מידע מדוע נותנים הורמון גדילה במצב חוסר הסיבה העיקרית אינה גובה הורמון גדילה בונה חלבון, בונה סוכרים, בונה שריר, בונה עצם, מפרק שומנים. בחוסר הורמון גדילה כל פעולות החיים החשובות אינן מתפקדות בצורה טובה. . אם משלימים מה שחסר לגוף, כל התפקודים חוזרים לעבוד כרגיל. למי שחסר הורמון גדילה, ההורמון נחץ לו מבחינה בריאותית.

תודה. בהמשך לשאלתי, הילד באחוזון 10 נשלח לבדיקת הורמון גדילה בגלל האטה בגדילה.בתבחין הראשון התגלה חוסר כלומר תוצאת בדיקת הדם הראתה שיא של 6.54. כעת ממתינים לתבחין השני. האם מדובר בתוצאה נמוכה משמעותית או גבולית? והאם כשמדובר בחוסר יש חשיבות לרמת החוסר לפני שמחליטים אם צריך טיפול? תודה

1) חוסר בהורמון גדילה מאובחן על ידי: ירידה בקו הגדילה 2) שיא הורמון גדילה נמוך מ 7.5 בשתי בדיקות 3) גיל עצמות צעיר מגילו מוקדם מידי לדון לפני שתהיה תוצאת הבדיקה השנייה

שלום פרופ לאחר ביצוע התבחין השני תוצאת השיא היה 7.33 האם מצדיק טיפול בהורמון גדילה? תודה

06/08/2019 | 10:30 | מאת: דניאלה

שלום רב, בני בן 15 ו 4 חודשים. גובהו 1.67. בצילום כף יד האחרון נמצא: גיל עצמות מתאים ל 16 שנים, סטיית תקן לגיל: 14.2 חודשים. אשמח להבין מה זה אומר מבחינת צפי הגדילה שלו? כמה ס"מ נותרו לו לגבוה? בנוסף, האם יש משמעות לפיזור הזריקות במקומות שונים בגוף? יש לו בעיה עם הזרקה לבטן. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
06/08/2019 | 11:10 | מאת: סטודנט לרפואה

אם תשובת גיל העצמות נכונה, בנך הגיע ל98% מגובהו הסופי. תחשבי לבד כמה יהיה 100% אם יש לו כבר 98%

בגיל העצמות 16 המטופל הגיע בממוצע ל 98% מהגובה הסופי. אין בעיה עם פיזור הזריקות

פעם שניה אותה שאלה

שלום רב הבן שלי בן 14 בגלל הזיות לילה ומחשבות לא רצוניות הוא נבדק אצל פסיכיאטר והפסיכיאטר המליץ על התרופה האנטי פסיכוטית זיפרקסה (שם גנרי אולאנזאפין) הוא לא מאוד גבוה, ואני מפחדת שיש לתרופות אנטי פסיכוטיות השפעה על הגדילה של הבן שלי. האם קיים קשר בין תרופות פסיכיאטריות מסוג אנטי פסיכוטיות לפגיעה בגדילה אצל נוער? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות הלוואי של התרופה מופיעות בנייר המצורף לקופסה של התרופה.לתרופה זו אין השפעה על הגדילה

05/08/2019 | 09:04 | מאת: אמא

בתי, כמעט בת 11, קטנטונת. הן בגובה והן במשקל. (אני 173 ואביה 178) נמצאת במעקב אינדוקרינולגי אחת לחצי שנה, הם רגועים כי בדיקות דם תקינות ולא חושבים שצריך לבדוק מחסור בהורמון גדילה אבל אני לא שקטה. מצב צילום כף יד אחרון. אודה לחוות דעתך מה כדאי לעשות הלאה.

לקריאה נוספת והעמקה

קטנטונת זה לא מידע לרופא. רופא צריך לדעת גובה, משקל, קצב עליה בגובה לשנה, קצב עליה במשקל לשנה. אינני קורא צילומים של ילדים שלא בדקתי פני עם כל הנתונים שלה לחוות דעת שנייה לאנדוקרינולוג אחר

04/08/2019 | 22:34 | מאת: איציק

שלום מדוע צריך לצום 8 שעות לפני בדיקת דם המודדת רמת IGF-1 בדם? איזו השפעה יש לאוכל על תוצאות הבדיקה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

IGF מיוצר בעיקר בכבד תזונה משפיעה על רמתו. בצום ארוך רמתו יורדת מאד. אני אינני בודק בדרך כלל IGF בצום

שלוו, באם ניתן לעכב או להשהות התבגרות מינית לאחר וססת ראשונה עם דקפפטיל או תרופה אחרת על מנת להרוויח מספר סנטימטרים בגיל 11 עם גיל עצמות תואם? האם נעשו נסיונות כאלו? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

הוכח שתועלת עיכוב התבגרות בלבד בגילאים לאחר 10 תועלתה נתונה במחלוקת, סימן שהיא אינה מחוללת ניסים. וחאחר קבלת מחזור על אחת כמה וכמה

04/08/2019 | 00:37 | מאת: משה

היי באחד התשובות אמרת שזקן ושעור לא מושפעים רק מהתבגרות אלא גם משינוי הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכליה, אם כך יתכן שנער בן 13 בשלב טאנר 2 יהיה לו זקן?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הוא מפריש הורמונים בעלי גוון זכרי, יתכן בודקים טסטוסטרון והורמונים של יותרת הכיליה

04/08/2019 | 00:31 | מאת: דורון

שלום רב חוץ מפרולקטין, שזה ההורמון שאני יודע שמופרש במהלך אורגזמה אצל בנים, האם גם טסטוסטרון מופרש? האם יש שינוי בטסטוסטרון בדם לאחר אורגזמה? רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מידע על כך

02/08/2019 | 11:39 | מאת: שרון

בודקת את תפקוד יותרת הכיליה 1) יותרת הכיליה מפרישה את הורמון הקורטיזול השומר על לחץ הדם, ומציל אותנו במצבי חרום קשים. בחוסר קשה של קורטיזול , אם חולים במחלת חום גבוה יש סכנת חיים 2) בודקת אם יש חוסר בחומרי ביניים במהלך יצור הקורטיזול. בחוסר חומרי ביניים כמו 21 הידרוקסילז או 11 הידרוקסילז יצטברו חומרים שיגרמו לשעור יתר וקידום גיל העצמות וסיום הגדילה בגובה נמוך

02/08/2019 | 11:36 | מאת: רחלי

בתי בת 10 גיל עצמות 12 מתי נפסקת הגדילה זאת אומרת באיזה גיל עצמות?

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי גיל עצמות 14, נותרה מעט מאד גדילה

07/08/2019 | 11:47 | מאת: יעל רון

האם זה תקף גם לבנים?

בבנים אחרי גיל עצמות 16 הגדילה אינה יעילה

האם בדיקת acth חיונית ואם כן האם חשוב לתת אותה לפני מתן דקקפטיל

לקריאה נוספת והעמקה

אין מקשר ביניהם עוסקים כאן בשתי מערכות הורמונים נפרדות. על כן לא חשוב מתי את בודקת את תבחין ACTH

01/08/2019 | 22:58 | מאת: אור

שלום בני בן 16 גובה 160 לפי צילום כף יד תואם ל16.9 חודשים..האם בגיל כזה ניתן לתת הורמון גדילה? האם יש סיכוי שיגבה עוד תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל עצמות מעל 16 לטא נותנים הורמון גדילה. נותרה מעט גדילה

הבן שלי בעוד שלושה חודשים בן 15 והגובה שלו 154 סמ. מאד נמוך. עד עכשיו לא יחסתי לכך חשיבות מאחר שאבא שלו גבוה 184 ואני 163 סמ כך שאין בעצם סיבה שיהיה נמוך. האם עליי לדאוג? הוא תמיד היה באחוזון התחתון, אין לו עדיין שערות בפנים והקול שלו לא ישתנה... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה גיל קצת מאוחר להתעורר שערות בפנים והקול אינם סימן חשוב 1) אם הוא עדיין לא החל להתבגר או דרגת ההתבגרות נמוכה, יש סיכוי לעוד גדילה. אנדוקרינולוג בעזרת בדיקה גופנית-גודל האשכים וצילום כף יד יוכל לחזות גובה סופי 2) אם הוא בשלב מתקדם מאד של התבגרות, הוא לקראת סיום הגדילה פני איתו בהקדם עם צילום כף יד חדש לאנדוקרינולוג ילדים

01/08/2019 | 13:30 | מאת: כוכי

שלום הבן שלי בן 15, לקראת בדיקה של אנדוקרינולוג התבקשנו לבצע צילום כף יד של גיל עצמות, במהלך חייו הוא שבר הרבה מאוד את עצמות כך יד שמאל (אצבעות, שורש כף יד) והוא שבר פעם אחרונה לפני חצי שנה. האם זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה? האם תיצא תוצאה שלא משקפת את מצב ההתבגרות באמת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם היו שברים שעוותו את צורת העצמות, יתכן שיש בעיה באבחון.