פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14950 הודעות
13512 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
11/01/2018 | 10:31 | מאת: א.נ.

שלום, בתי בת 12.5, גובהה כ- 160 סמ, שוקלת 34 ק"ג (רזה לכל הדעות). תזונתה טובה ובריאה מאוד !! לאור המשקל הנמוך, החלטנו לבצע בדיקות דם כדי לוודא ש"הכל תקין". מצ"ב התוצאות. התייעצנו עם אנדוקרינולוגית אמרה שהנתון היחידי ש"מדאיג" הוא ערכי הסוכר - המליצה שתעבור בדיקה מחודשת של סוכר בלבד + המוגלובין A1C (אם כי סייגה שבמקרה של לחץ בזמן הבדיקה הערכים יכולים לסטות - ובתי היתה מאוד מאוד לחוצה) + המליצה על תוסף של ויטמין D במינון של 1200 מ"ג ליום. גם רופאת הילדים שלה ראתה את התוצאות והמליצה כדלקמן: 1. הייתי מחכה קצת בטרם הייתי שולחת שוב כמובן זוכרת ועוקבת אבל הסטייה היא מינימלית ולילדה אין סכרת כרגע. 2. לגבי ויטמין D הערך שלה אינו נחשב לחסר ויטמין אפשר לתת תוסף 1200 מ"ג יום כן ויום לא או 800 יחידות ביום. --------------------------------- מה דעתך על 2 ההמלצות ומה המלצתך האישית. תודה רבה, על תשובתך המלומדת. יום נעים,

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה לא רצינית. איני מכיר את הנערה, לא בדקתי אותה ואין לי כל נתונים עליה ממליצים על תרופות ותוספים רק לאחר שבודקים את הילדה, רואים את גרף המשקל והגובה, מקבלים הערכה על תזונתה. לכל מי שאני נותן באופן קבוע מינון גבוה של ויטמין D, אנו בודק סידן וקריאטינין בשתן. אם בעקבות הטיפול יש רמה גבוהה של סין בשתן, יש סיכון לאבני כליות פני לחוות דעת נוספת של אנדוקרינולוג

11/01/2018 | 19:00 | מאת: א.נ.

תודה

בהצלחה

11/01/2018 | 09:02 | מאת: רועי

הבן הקטן שלי בן 10 חודשים , בגיל 9 חודשים גובהו היה 67 ס"מ , משקלו 9 ק"ג (מעט שמנמן). הרופאה ממש הלחיצה אותנו , שאלתי היא מה נכון לעשות? האם יש באמת סיבה לדאגה. אני 1.71 אשתי 1.65 ס"מ ממתין לתשובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קצב גדילה פירושו כמה סנטימטרים גדלים בתקופה מסויימת. את שולחת מדידה אחת. מדידה אחת אינה מעידה על קצב. זה כמו לתת לי נקודה אחת ולבקש ממני לצייר קו (במקרה זה קו גדילה). כשרוצים לשאול בנושא זה צריך: תאריך לידה. משקל לידה, אורך לידה אם נמדד, משך הריון, תאריכי מדידה, משקל גובה מהלידה ועד תאריך השאלה

12/01/2018 | 02:13 | מאת: רועי

להלן הפרטים מהלידה נולד שבוע 40+2 (קיסרי חירום צניחת חבל טבור)

זו היתה תשובתי לשאלתך ובה נתונים הנדרשים לענות על השאלה: "קצב גדילה פירושו כמה סנטימטרים גדלים בתקופה מסויימת. את שולחת מדידה אחת. מדידה אחת אינה מעידה על קצב. זה כמו לתת לי נקודה אחת ולבקש ממני לצייר קו (במקרה זה קו גדילה). כשרוצים לשאול בנושא זה צריך: תאריך לידה. משקל לידה, אורך לידה אם נמדד, משך הריון, תאריכי מדידה, משקל גובה מהלידה ועד תאריך השאלה" זו היתה תשובתך: "להלן הפרטים מהלידה נולד שבוע 40+2 (קיסרי חירום צניחת חבל טבור)" נראה לך שזו תשובה למה שכתבתי?

12/01/2018 | 09:49 | מאת: רועי

שלחתי קובץ מצורף, כנראה לא הגיע למערכת

במקום קובץ מצורף נא להדפיס הכל לתוך השאלה ותקבל תשובה מפורטת

קודם כל תודה רבה על הענות. להלן כל הפרטים שנתבקשו 19.3.17- משקל 3.300 <br> 7.5.17- משקל 5.055 גובה 57 סמ<br> 5.7.17 - משקל 6.300 גובה 62 סמ<br> 24.11.17 - משקל 9.000 גובה 67 סמ<br> תאריך לידה 19.3 .17 לא רשום לי האורך<br> נולד בשבוע 40+2<br>

גרף משקל: מראה עליה עקבית במשקל- על כן אין בעיה גרף גובה: נקודה בודדת, המדידה האחרונה נמוכה וחריגה מהמצופה ושונה גם מהתקדמות גרף המשקל 1) הכלל ראשון ברפואה הוא לאמת נתונים יש למדוד אותו שנית ביום אחר ולראות האם הוא באמת ירד מהאחוזון שהיה עליו בעבר 2) למדוד אותו במרפאה מקצועית. הבראתי במשך השנים ילדים רבים שנשלחו מטיפות חלב על ידי כך שמדדנו אותם נכון. מדידת תינוק בשכיבה דורשת עזרה של שני אנשים מיומנים. במרפאות שאני בודק ילדים אם מדידה חריגה הם נמדדים שוב

15/01/2018 | 19:10 | מאת: רועי

תודה על התשובה נמדדנו רק בטיפת חלב ולפי זה הרופאה הפנתה אותנו לבצע מספר דם והפניה לרופא בענייני גדילה האם לפי המדידה הזו צריך להיכנס לכל הבדיקות? אולי צריך לקחת דוב מדדים של גובה ומשקל? הילד כיום חודש אחרי הנתונים שמסרתי.

כנראה לא קראת את תשובתי הקודמת אני מעתיק אותה שוב 1) הכלל ראשון ברפואה הוא לאמת נתונים יש למדוד אותו שנית ביום אחר ולראות האם הוא באמת ירד מהאחוזון שהיה עליו בעבר

בוקר אור בהמשך למעקב , היום מדדתי את בני עבר חודש וחצי לערך מהמדידה האחרונה. גובה 69.8 ס"מ משקל 9.430 ק"ג מבחינת אחוזון לפני חודשיים הוא היה 4 כיום לאחר מדידה הוא עלה ל 6.5 האם להמלצת הרופאה שלנו יש צורך לעשות בדיקות דם להורמונים כאלה ואחרים והפניה לאנדוקרינולוג בגיל שנה? כי בטיפת חלב אמרו לנו שאין צורך בכל הבדיקות הללו אני רוצה לציין שהילד עם צפצופים בריאות חודשיים וחצי וטופל באנילהציה שכלל סטרואידים וכרגע יש לו משאף שגם כולל סטרואידים . האם יש לזה שייכות לקצב הגדילה. תודה רבה

1) הפרוש לי שונה משלך למצב. הוא לא ירד ועלה בגובה, אלא התשובה הנמוכה היא שגויה. כבר הסברתי ואני מקווה שיקלט. אם תשובה יוצאת חריגה, יש לוודא ולחזור עליה, אחרת אתם עלולים להסתבך בברורים ובדיקות ללא צורך, הפסד ימי עבודה והצקה מיותרת לילד 2) אם ילד גדל בצורה עקבית אינני נוהג לבצע בדיקות. הדבר היחיד שיש להתרכז כרגע הוא מדידת משקל וגובה פעם בחודשיים בחצי השנה הקרובה. אם הגדילה עקבית אין שום צורך לחפש בעיות ומחלות. אם לא, כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לברור

ולמה לא מלמדים על זה בבי"ס ? לא ידענו מה זה בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

למה אתם שואלים אותי אני נראה לכם משרד החינוך? או משרד הבריאות? או טיפת חלב?

09/01/2018 | 12:31 | מאת: מימי

שלום. בני בן החמש נולד עם אשכים טמירים. עבר בגיל שנה ניתוח להוריד אותם. אחרי הניתוח שמתי לב שהאשים מאד מאד קטנים. הרופא אמר שזה לא קשור לאיכות שלהם וכמו שיש נשים עם גדלים שונים של שדים כך יש בנים עם גדלים שונים של אשכים. ובכל זאת אני מודאגת.. לבני יש בנוסף קשיי שפה. והוא מטופל אצל קלינאית תקשורת. כמו כן יש לו קשיי למידה וקליטה. הוא נמוך יחסית לגילו (גם אני ואביו נמוכים וכן שלושת אליו נמוכים ייסית )ומוצק. יש לי בן נוסף בן שנתיים שנולד עם אשך טמיר שירד לשק בגיל חצי שנה ואשכיו גדולים ורגילים. התפתחותו המוטורית של בני בן החמש כתינוק היתה תקינה ללא עיכובים . לאחרונה שמעתי על תסמונת קליינפלטר . האם ייתכן שבזה מדובר? איך אפשר לדעת? האם האשכים יכולים לגדול בעתיד? האם יישארו קטנים? האם גודלם הקטן מצביע על בעיה מסוימת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

גודל האשכים נבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים ונרשם במיליליטל (מ"ל) או סנטימטר מעוקב (ס"מ). האנדוקרינולוג משווה את נפח האשך של הנבדק לנפח חרוז במחרוזת שבתמונה. בתינוקות הנפח הוא 1 עד 2 מל. האשכים מתחילים לגדול כאשר מתחילים להתבגר עד ההתבגרות הנפח נשאר 2 מ"ל. התאור שלך "קטנים" אינו אומר לי דבר. כדאי לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג הוא ימדוד ויראה אם יש בעיה. בעיות אחרות שאת מתארת בילד, אינן קשורות לנושא זה

10/01/2018 | 10:23 | מאת: שוב אני

כשהתינוק מתחיל להתבגר. הכוונה בלהתבגר זה גיל ההתבגרות? כי בני בן חמש ומגיל התינוקות עד עכשיו אשכיו לא גדלו

האשכים מתחילים לגדול רק בגיל ההתבגרות. אבל לבדוק את הילד צריך עכשיו

09/01/2018 | 10:50 | מאת: יוני

הי בני מקבל רטלין וגנוטרופין. האם יש בעיה בשילוב התרופות הנ"ל? האם העובדה שהוא לא אוכל הרבה בגלל הרטלין יכולה לפגוע באפקט של הגנוטרופין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ריטלין עלול לגרום לדיכוי תיאבון ובעקבות זאת פגיעה בעלייה במשקל. אם נפגעת העליה במשקל עלולה להפגע הגדילה גם במטופלי הורמון גדילה. הורמון גדילה הוא המהנדס המתכנן את הגדילה. המזון מספק את אבני הבניין אם יהיה לכם מהנדס מצויין עם תוכנית מצטיינת לבנית דירה ולא תתנו לו מספיק לבנים הוא יוכל לבנות לכם גדר לגינה במקום דירה ותגורו בגינה. כך גם בטיפול בהורמון גדילה ללא תזונה מספקת המטופל יגדל פחות. במטופלי ריטלין לפני מתן הכדור בבוקר, חובה לאכול ארוחת בוקר גדולה

שלום רב, לפני כמה חודשים בעקבות הרגשת עייפות קיצונית,ביקשתי לעשות בדיקות דם.נמצא בבדיקות שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס.התחלתי לקבל טיפול תרופתי ובבדיקות דם חוזרות חל שיפור גדול לטובה אך במקביל מבחינת הרגשתי המצב גרוע יותר.קשה לי לבלוע,הרגשה של חנק.בנוסף כאבים בכל הגוף. לא יודעת להצביע אם אלו כאבי שרירים/מפרקים או עצמות. עשיתי גם אולטרסאונד וגם סיטי.נמצא שהבלוטה מעט מוגדלת וצפיפותה לא הומוגנית ויש קשריות. בתשובת הסיטי נכתב חשד לזפק רטרוסטרנלי. ואין עדות ללחץ על הקנה ואין התפשטות רטרו סטרנלית. לא מבינה מה התשובה הזו אומרת. אפשר להסביר לי בבקשה מה המצב שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

פני לאתר של אנדוקרינולוגיה - מבוגרים

שלום אני בן 40, גובהי 1.51. לאחר שראיתי כתבה על יכולת חדשה להשתיל עצמות שיכולה לשמש להארכת עצמות והגבהה קראתי קצת בנושא והבנתי שיש היום שיטה של מסמר המוחדר לעצם ומשתמשים במגנטים כדי להאריך במילימטר ביום. אשמח מאוד (מאוד) לעבור תהליך כזה של הארכת עצמות הרגל. איך אני מקדם טיפול כזה? תודה

יש להתיעץ עם מחלקה אורטופדית. הם העוסקים בנושא

08/01/2018 | 00:32 | מאת: מעין

שלום, בני בן השנה וחצי בגובה המתאים לאחוזון 15. שומר על האחוזון מגיל שנה. אני די נמוכה, אך בעלי גבוה יחסית- 185 ס"מ. ברור לי כי גם לגנטיקה שלי השפעה, אך מדובר על אחוזון נמוך משמעותית מהממוצע של שנינו. במשקל באחוזון 10. אוכל יפה, אנרגטי ובכלליות בריא ונהדר. האם יתכן כי מדובר בבעית גדילה?

1) מי ששומר על אחוזון קבוע בתחום הנורמה, סימן שגדילתו עקבית ועל כן אין זו בעית גדילה 2) רק בגיל 3 שנים ניתן בדרך כלל לראות את האחוזון האמיתי של הילד 3) לבחון רק את אחוזון הגובה ללא בחינת אחוזון המשקל זו שגיאה בולטת ונפוצה. אם גם המשקל שומר על אחוזון קבוע, לא סביר שיש בעית גדילה. אם יש ירידה באחוזון המשקל או המשקל נמוך מאד יחסית לגובה, יש צורך בברור

03/01/2018 | 23:14 | מאת: עידית

שלום רב בהתייחס לבתי בת ה8 ו11 חודשים:האם צריך להקפיד על שעה קבועה במתן זריקת הדקאפפטיל? רק בבוקר או בכל שעה אחרת של היום? אחרי הזריקה - מהלך יום רגיל - בי"ס, פעילות גופנית או יום מנוחה? בברכה עידית

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל נותנים זריקת דקאפפטיל פעם ב 28 ימים. אבל לעיתים נופל על חג או שביתה. הנוהג במרפאתי מ-1974 ועד היום: מותר לאחר או להקדים ב 1-2 ימים. עדיף להקדים. השעה אינה חשובה. במקרים שאינם מגיבים לטיפול (נדיר מאד) נותנים את הזריקה פעם ב 21 ימים. לעיתים יכול לקרות שיוצאים לחופש או סיבה אחרת שלא עומדים בזמן. אפשר לתת אחרי 21 יום ולאחר מכן להמשיך כל 28.ימים

04/01/2018 | 11:41 | מאת: עידית

שלום אני מודה לך על תשובתך המהירה. מה לגבי סדר היום לאחר ההזרקה: מנוחה או החיים כרגיל? בברכה עידית

חיים רגילים

שלום תודה רבה על תגובתך . שאלה נוספת: איך נעשה המעקב אחרי השפעת הזריקה וכל כמה זמן יש צורך להיפגש עם הרופא המטפל? האם הזריקה מוזרקת תמיד בישבן ? בברכה עידית

מציע להפסיק להמציא דאגות- לדבר עם האחות המזריקה

האם צריך להקפיד על שעה קבועה במתן זריקת הדקאפפטיל? תשובה: לא רק בבוקר או בכל שעה אחרת של היום? תשובה: לא משנה אחרי הזריקה - מהלך יום רגיל - בי"ס תשובה כן, פעילות גופנית או יום מנוחה? תשובה: לא משנה הטיפול אינו מפריע לכל פעילות שהיא. אין שום צורך לשנות את מנהגי היום יום מבחינת מהלך אחרי מתן הזריקה - כמו אחרי שתית כוס מים מציע לא להמציא דאגות

03/01/2018 | 15:11 | מאת: תמי

בני בן 13.5, צמח בשנה האחרונה באופן מהיר מאד (כ - 30 ס"מ). מאחר שהתגוררנו בחו"ל, רק עכשיו החלנו בירור בהמלצת רופאת המשפחה. גובהו כרגע 161.5, גיל עצמות עפ"י אטלס גרויליך ופייל: 15 שנים סטיית תקן לגיל 11.1 חודשים נמצא בטווח 1.7 סטיות התקן מהממוצע. ממהפורום ראיתי שסטייה של 2 נחשבת כזו המצריכה התערבות. האם יש טעם להתערב? האם יש עדיין פוטנציאל צמיחה? גובה האב הוא 173 גובה אם 154. תודה!

בדרך כלל, בגיל עצמות 15 מגיעים ל כ 94% מהגובה הסופי. קצב של 30 סמ בשנה מצדיק בדיקת אנדוקרינולוג כיוון שהוא גבוה בהרבה מהצפוי

תודה על התשובה הזריזה! בהחלט נמשיך לבירור מקיף. המלצות? תמי

רק לאחר בדיקה גופנית על ידי אנדוקרינולוג ילדים ניתן להמליץ

מעוניינת לבוא להתייעצות והמשך טיפול אצלך במרפאה. איך ניתן ליצור קשר? תודה!

039641511. אם אין מענה משאירים מספר טלפון וחוזרים אליך

זה יגרום לאדם להיות נמוך יותר ממה שהיה אילולי היה נחשף מספיק לשמש ?

לא

כתוב: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18984659 האם אי חשיפה לשמש עלול לגרום למחסור בויטמין D ? האם אפשר מזה להסיק שאי חשיפה לשמש משפיעה על גדילה ? ילדים שלא נחשפו לשמש סבלו מרככת עצמות ואי התפתחות עצמות ואחד הדברים הכי חשובים שקשורים לגדילה זה השלד והעצמות בגוף ?

האם אי חשיפה לשמש עלול לגרום למחסור בויטמין D ? תשובה: החשיפה לשמש בדורנו היא מעטה. ויטמין D מקבלים גם מהמזון- התייעץ עם דיאטנית האם אפשר מזה להסיק שאי חשיפה לשמש משפיעה על גדילה ? תשובה: מוגזם ילדים שלא נחשפו לשמש סבלו מרככת עצמות ואי התפתחות עצמות ואחד הדברים הכי חשובים שקשורים לגדילה זה השלד והעצמות בגוף תשובה: תלוי גם בתזונה. שילוב של אי חשיפה ותזונה גרועה תגרום לרככת רק רככת קשה וממושכת פוגעת. הרככת הקשה גורמת גם לעקמומיות העצמות. במקום עצם ישרה מקבלים קשת "רגלי "O" או רגלי "X" אתה מדבר על הגזמה בולטת במצב שהיא נדירה ופעמים רבות קשורה למשפחה המזניחה את הילדים. אם נמצאים, לאחר גיל טיפת חלב, כמו שצריך בהשגחת רופא ילדים, בדיקה פעם ב 6 חודשים. בדיקת הילד ומשקל וגובה, הדבר לא קורה.

02/01/2018 | 21:21 | מאת: ילנה

אני רוצה לשול עם פרופסור צבי צדיק מקבל מטופלים? ואיפו ?

מקבל עד גיל 18. פנו לאנדוקרינולוג מבוגרים

?

אין קשר

שלום פרופ' צדיק זו שוב אני: בתי בת 8 ו11 חודשים עברה את הTEST והרי התוצאות. אזכיר שצילום כף יד שמאל מתאים לגיל 11 ש'. אודה לך מאוד על חוות דעתך. יום טוב עידית

לקריאה נוספת והעמקה

לא צורף דבר להודעה שלך

ערב טוב אני מקווה שהפעם לא פספסתי תודה רבה עידית

מצטער אין כל מידע בהודעה תצטרכי להעתיק את המידע בעצמך

הבן שלי גדל באופן קבוע על אחוזון 10 האם הגובה המבוגר שלו ישאר על אחוזון 10?

הגרף המתאר אחוזונים אינו עקומת גדילה אלא מתאר את גובה הבנים או הבנות בגיל מסויים. בעת ההתבגרות , כאשר יש האצת גדילה, האחוזון יכול להשתנות לאחוזון גבוה יותר, או אם אין התבגרות לרדת מהאחוזון ולעלות שוב כאשר יש התבגרות. גרף הגדילה, המתאר מה קצב הגדילה (סנטימטרים לשנה) נראה אחרת מצורפת עקומת גדילה. בעקומת הגדילה רואים שקצב הגדילה יורד מאד מהלידה עד גיל שנתיים ומגיל שנתיים עד 4 שנים הירידה פחות תלולה. לאחר מכן קצב הגדילה יורד באופן קבוע עד אשר מתחילה ההתבגרות. כך שלא ניתן לנבא את הגובה הסופי בעזרת גרפים. השיטה היחידה היא בעזרת צילום כף יד לגיל העצמות. בסוף האטלס של גיל העצמות נמצאת טבלה המראה לפי גיל העצמות, לאיזה אחוז מהגובה הסופי הגיעו ביום הצילום, ולפי אחוז זה מחשבים את הגובה הסופי

01/01/2018 | 19:12 | מאת: שושי

שלום, עשיתי MRI מעקב לממצא בהיפופיזה (שלא נראה כמו מיקרואדנומה) והתוצאות הגיעו: "בין הנוירו והאדנו-היפופיזה מוקד יחסית היפואינטנסי בסריקה שלאחר הזרקת חומר ניגוד נראה ללא שינוי מאז הבדיקה הקודמת. במנח הסגיטלי נמדד כ- 3 מ"מ. אין סטייה של הגבעול, לחץ על הכיאזמה או הסינוס הקברנוזי. " ב MRI לפני שנה היה כתוב: "מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין. לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים." מהמעט שאני מבינה הממצא הצטמצם. ונראה שהבדיקה תקינה. האם לדעתך עליי לעשות בדיקות דם של הורמונים אם ה- MRI תקין? יש צורך לחזור לרופא אם התוצאה תקינה? אני עדיין לא מאובחנת ולא מטופלת. עדיין לא עשיתי את כל הבדיקות ששלחו אותי- האם יש צורך להמשיך ברור אם אם MRI תקין? והממצא הולך וקטן. לא הייתי אצל אנדוקרינולוג מפברואר. אין לי תלונות חדשות, ועם הבעיות הקיימות למדתי להסתדר. אודה להכוונה מה אני אמורה לעשות ואיך ממשיכים במקרה ש MRI תקין. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

1) זו התנהלות מוזרה מאד שלך. יש מישהו שעוקב אחריך שלח אותך לבדיקות והאחריות היא שלו. אם הוא שלח אותך לבדיקות עלייך לחזור אליו עם התשובות. 2) כאשר יש ממצא ב MRI אני תמיד (!) שולח ליעוץ של נוירוכירורג יש להם ניסיון יותר מכל מומחה אחר בנושא ואני דורש שיחזרו אלי עם תשובה כתובה של הנוירוכירורג.

תודה!

מעולם לא נבדק

שלום, בתי בת 15. הגובה שלה 155 סמ. קבלה מחזור בגיל 10.5. היא לא נמוכה מדי, אבל היתה רוצה לגבוה עוד כמה סמ'. עשינו צילום כף יד והתשובה היתה כי מתאים לגיל 16.5. האם ניתן לעשות משהו? לתת לה הורמון גדילה?. תודה.

בבנות לאחר גיל עצמות 14 לא נותנים הורמון גדילה בגיל עצמות זה רוב לוחית הגדילה הפכה לעצם ועל כן לתרופות אין השפעה אין שום תרופה שניתן לתת לה.

המקסימלי? או יפספס גובה בגלל זה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין דווחים על נושא זה

31/12/2017 | 13:01 | מאת: לנ

?

תשובה אחראית מתבססת על דיווח ואין דיווחים

26/12/2017 | 11:54 | מאת: שוש

בהמשך להודעה הקודמת בני בן 16.5 חצי שנה לאחר טיפול של כ 5 וחצי שנים בהורמון גדילה , בבדיקת דם האחרונה יצא : LH - 9.6 FSH - 8.5 טסטוסטרון- לא ידוע ( איזה בדיקה אני צריכה לבקש?) בבדיקה גופנית לפני חצי שנה היה לפי גילו. תודה מראש שוש

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה גופנית לפי גילו- זה לא מידע שאלתי על דרגת התבגרות ונפח אשכים- חיוני לתשובה טסטוסטרון לא ידוע- אז גם התשובה לא ידועה אם LH ו FSH גבוהים וטסטוסטרון נמוך סימן שהאשכים אינם יכולים ליצר טסטוסטרון אם גם טסטוסטרון גבוה אין בעיה לא סביר לתת לך תשובה בלי נתונים חיוניים

17/01/2018 | 20:41 | מאת: שושנה

בהמשך להתכתבות הקודמת, בבדיקת דם חוזרת יצא: Testosterone total-15.57. Lh- 5.28 Fsh- 7.03 נפח אשכים 20 האם התוצאות תקינות? ( בבדיקה הדם הקודמת ה Lh היה גבוה) , האם יש צורך לחזור על הבדיקות? או בדיקות נוספות ? בתודה מראש שושנה

1) אין קשר לטיפול בהורמון גדילה 2) נפח האשכים כשל בוגר. טסטוסטרון תקין. בשלב זה כאשר טססטוסטרון תקין סימן שהאשכים מיצרים מספיק להתבגרות.בביקורת הבאה אצל האנדוקרינולוג לחזור על בדיקת LH FSH TESTOSTERONE כפי שעשיתם. התפקיד החשוב ביותר הוא לא להכניס לו דאגות לראש. לחזור על הבדיקה רק בביקור הבא

18/01/2018 | 13:44 | מאת: שושנה

המון תודה

בני סיים טיפול בהורמון גדילה לפני כחצי שנה ( בעקבות חוסר בהורמון), בבדיקת הדם יצא LH 9.6 . מה זה יכול להביע? בתודה מראש שוש

לקריאה נוספת והעמקה

LH הוא הורמון של מערכת המין, ההתבגרות חסר מידע חיוני: בן כמה הוא, האם בבדיקה גופנית יש סימני התבגרות= גדילת האשכים מה הערכים של FSH וטסטוסטרון בלי מידע זה לא ניתן לענות לך

תודה על תשובתך הבן שלי בן 16.5 בבדיקה גופנית האחרונה היתה מתאימה לגיל שלו. סיים טיפול בהורמון גדילה לפני חצי שנה קיבל בערך 5 וחצי שנים. FSH - 8.5 LH - 9.6 ( טסטוסטרון לא ידוע לי - איזה בדיקה אני צריכה לבקש כדי לדעת ?) . המון תודה לך שוש

למה לשאול פעמיים?

25/12/2017 | 21:54 | מאת: מילנה

צוות יקר שלום, אשמח להסבר התופעה ולהרחבת הידע בתחום. בתי בת שנה וחצי, לפני מס׳ חודשים שמתי לב כי הפטמה השמאלית שלה קשה ומיששתי מין גולה קטנה. פניתי לכירורגית ילדים ואמרה שזהו מצב תקין אצל תינוקות ויחלוף, הפנתה לus רקמות רכות של השד. ביצענו בדיקה הכל תקין. מציינת שכל הזמן הזה הפטמה שמאלית הייתה נפוחה וקשה והימנית כלל לא הייתה נפוחה. לפני כשבועיים שמתי לב שגם הפטמה הימנית נהייתה קצת יותר נפוחה, ובנוסף יצאו לה מס׳ שערות בהירות באזור המפשעות.ֿ במקרה רופאת ילדים בטיפת חלב הפנתה אותי לאנדו- ילדים ואכן פנינו אליו והופננו לus שחלות וב. דם, וציין בהפניה גניקומסטיה b2. א. רוב רופאי ילדים לא מוטרדים בכלל מנפיחות, שכזו מתי ניתן לדעת שאכן יש צורך להיבדק? ב. האם נפיחות שכזו יכולה להיעלם, כאילו שלא הייתה? ואז אין צורך במעקבים? ג. במידה והבדיקות תקינות, כיצד ניתן להסביר את השינוי שקרה לה בשבועיים האחרונים? ד. האם יש סימנים נוספים שעלי לשים לב אליהם? ה. איך מבצעים us שחלות לתינוקת? בקופת החולים נאמר כי קשה מאוד לבצע כי צריך שכיס השתן יהיה מלא. אשמח למידע העונה על שאלותיי, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

הערה א' גניקומסטיה- הגדלת שד בגברים.השימוש במונח זה בבת הוא שגוי. ממופלזיה - הגדלת שד (ללא התיחסות למין) הערה ב' פניה לכירורגיה- הם אינם מומחים לנושא, מעט מאד ילדים מגיעים אליהם ואינך מגיע לברור המתאים. באופן רגיל צריך לפנות קודם כל לרופא הילדים ובהמשך לפי הצורך לאנדוקרינולוג ילדים. הערה ג' א. "רוב רופאי ילדים לא מוטרדים בכלל מנפיחות, שכזו " לא נראה לי שעשית סקר נרחב בקהל רופאי הילדים ולפי הסטטיסטיקה שיצאה לך הסקת לגבי ערנות רופאי הילדים מתי ניתן לדעת שאכן יש צורך להיבדק? אם השדיים גדולות מהלידה והדבר אינו חדש והם אינן גדלות - אין מקום לדאגה. זו תוצאה של ההורמונים ברחם. אם זו תופעה חדשה יש צורך לפנות לברור הערה ד' ב. האם נפיחות שכזו יכולה להיעלם, כאילו שלא הייתה? ואז אין צורך במעקבים? אם מומחה בנושא שלח אותך לבדיקות, אתה צריך לחשוב שהוא זקוק לתשובות הבדיקות כדי להחליט על הסיבה למצב ורק לאחר מכן הוא יכול לתת לך תשובה על האבחנה ולפיה מה עושים בהמשך. לא בדקתי את הילדה אין לי שום נתון עליה על כן בהעדר מידע כולל בדיקות לא ניתן לענות על שאלה זו הערה ה' ג. במידה והבדיקות תקינות, כיצד ניתן להסביר את השינוי שקרה לה בשבועיים האחרונים? שעור בהיר באיזור המפשעות בדרך כלל אין לא משמעות של מחלה. בגיל זה ניתן לראות שערות בהירות באיזורים של הגוף. רק אם השעק גס ועם גוון כהה בודקים את בלוטת יותרת הכיליה. כעת לא סביר שיש בעיה בבלוטה זו אינני עוסק בשאלה אילו היה מצב מסויים איך להסבירו הערה ו' ד. האם יש סימנים נוספים שעלי לשים לב אליהם? לא אתה, הרופאים צריכים. במקרה זה, כנראה שהתהליך מתקדם ואז בהגיע התשובות, בערך תוך שבועיים, אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותה שוב הערה ז' בצוע האולטראסאונד אני תמיד מבקש לפי הצורך וללא תלות בגיל ואני תמיד מקבל תשובות. לשמור כיס שתן מלא- לא מעשי בתינוקות. הערה ח' ענינית בקשר לבתך: הגדלת שד מצד אחד הופיע לפני מספר חודשים. הגדלת שד היא תהליך הקורה בעקבות הפרשת הורמונים במיוחד נשיים (אסטרוגן) הופעת שד בצד שני בשלב מאוחר יותר פירושה שהתהליך מתקדם. לא נדיר שיש הפרשי זמן בהופעת שתי השדיים. בברור של ילדה כזו מחפשים עדות להפרשה הורמונלית 1) אני מצייר את גרף הגדילה של הילדה מהלידה ועד היום. ההורמונים פרט להגדלת שד גורמים להאצת גדילה ואני בודק האם יש האצה באחוזון המשקל והגובה אם יש אני מבקש צילום כף ד לגיל עצמות. הפרשת הורמונים גבוהה, מאיצה את גיל העצמות. 2) אני מבקש בדיקת דם להורמונים הקשורים להתבגרות: LH FSH ESTRADIOL וגם אני בודק הורמונים לא שגרתיים : BETA-HCG, ALFA-FETO-PROTEIN 3) אני מבקש אולטראסאונד לגודל השחלות ולמציאות ציסטות אם יש וגודלן לאחר קבלת כל התשובות האלה, מחליטים על ההמשך בהצלחה ולא לשכוח לפנות בכל בעיה קודם לרופא הילדים. בפניה לכירורג הפסדת זמן, לא התקדמת באבחנה ולא בוצע מה שמתחייב

תודה רבה על המענה המפורט, עזרת לנו מאוד. נמשיך מעקב וטיפול ע"פ המלצות האנדו'. תודה רבה על העזרה! יום טוב.

בהצלחה

בן שלנו בם 17.5 לא גבה מספיק כרגע 165 אבא בגובה 179 אמא 167שנינו גם בעלי וגם אני גבהנו יחסית מאוחר. כל בדיקות דם תקינות רופאת ילדים קבעה שמאחר והוא כבר צריך להתגלח ( רק מידי פעם ) כנראה כמעט לא יגבה ואין מה לעשות אבל לא ניתן לדעת. האם יש סיכוי עוד לגבוה בשלב זה ? האם יש משהו שיכול להועיל אולי לקחת ויטמינים ? תודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

בלי מידע רציני- לא ניתן לדעת. המשפט "כל בדיקות הדם תקינות" ממש לא לעניין- מדוייק יותר לאמר כל מה שבדקו תקין- אבל אינני יודע מה בדקו. אולי חלק מהבדיקות שאנדוקרינולוג מומחה היה בודק לא בוצעו? רופאת הילדים קבעה....כנראה כמעט לא יגבה ואין מה לעשות, אבל לא ניתן לדעת. אם עושים צילום כף יד לגיל עצמות ואנדוקרינולוג ילדים היה בודק את הצילום, היה יכול לחשב את תחזית הגובה הסופי והייתם יודעים יש הבדל התחזית אם הוא בתחילת ההתבגרות או בשלב מתקדם לסיכום, אם הייתם פונים לאנדוקרינולוג ילדים עם צילום כף יד לגיל עצמות והוא היה בודק את הנער, היה לכם מידע יותר מדוייק ויותר מהימן

אציין שעשה לאחרונה ספירת דם פריטין שתן כללי והכל תקין הרופאה לא חושבת שצריך להמשיך ברור. אודה על עצה שלך איזה בדיקות כדאי לעשות

אלה לא בדיקות הדרושות כדי לתת לך תשובה מה שחסר: בבדיקה גופנית מה דרגת ההתבגרות שלו, מה נפח האשכים מה גיל עצמות שלו לפי צילום כף יד

תודה רבה

בכל מקרה האם בגיל כזה לא מאוחר מידי ?האם עוד אפשרי לעשות משהו? לפעמים העיסוק בנושא שבמילא אין מה לעשות איתו מחמיר את בעית הדימוי העצמי. תודה על תשובה

שאלתי:מה שחסר: בבדיקה גופנית מה דרגת ההתבגרות שלו, מה נפח האשכים מה גיל עצמות שלו לפי צילום כף יד לא ענית על שאלתי. לכן אינני יכול לתת לך תשובה על בעיה בדימוי עצמי פונים לפסיכולוג

אפשר לגלות את זה? מה הגובה שיועד לבן אדם?

ממוצע גובה ההורים +6.5 לבן ו פחות 6.5 לבת הגובה שיועד לאדם הוא לפי צילום כף יד לגיל עצמות שאנדוקרינולוג יראה את הצילום ואת הנבדק

25/12/2017 | 17:31 | מאת: גנ

ואם מדובר באדם בוגר שכבר שסיים לגבוה, ורוצה לדעת מה הגובה הגנטי שלו? ואם אכן הגיע אליו.. אז יש לו רק את החישוב הזה כדי לדעת בערך? תודה!

אם אדם בוגר, שוודאי סיים את גדילתו ועדיין זה מציק לו, יתכן והוא צריך עזרת פסיכולוג וההתעסקות בנושא היא בזמוז זמן שלו ושל אחרים לכל חישוב יש ממוצע סיכוי 50%. סטיה ב ממוצע +\- 1-2 ס"מ סיכוי 60% ממוצע +/- 5 סמ, סיכוי 3% זה לא דיוק מתמטי,

זה נכון? תודה.

לא נכון. יש אנשים נמוכים עם כפות רגליים גדולות

איך אני יכול לדעת מה הגובה הגנטי שלי שיועד לי?

קודם אתה צריך לדעת שגמרת לגדול. גמר גדילה: גדילה של פחות מ-1 ס"מ בחצי שנה גיל עצמות מעל 14.5 בבנות ומעל 15.5 בבנים

23/12/2017 | 11:16 | מאת: אתי אטיאס

שלום רב, שמי אתי ואני אמא לעידן בגיל 12 וחצי. בני משתמש קרוב לשנתיים במזרק (עט) מחב' פרייזר. אתמול נתקלנו בבעיה ..על הצג הראה לנו קווים. מה שאמור להראות מספרים. מכאן אין לי מושג איך להמשיך. הנושא דחוף ביותר!!!היות ואתמול נתקלתי בבעיה דילגנו ולא עשינו את הבדיקה כמדיי יום.

לכל מטופל אני מפנה אותם לקבל הדרכה מהמדריך\ה של חברת הורמון גדילה ממנם מקבלים טיפול. הם המומחים למזרק של החברה. שומרים את מספר הטלפון שלהם ומתקשרים לכל בעיה במזרק או באופן ההזרקה. פני למי שהדריך אותכם בתחילת הדרך

22/12/2017 | 23:15 | מאת: ליאן

שלום רב, לביתי בת ה10 החלו ניצני שדיים ושיעור בבית השחי ובפות. עפי ההיסטוריה המשפחתית זה ממש מוקדם. (אני קיבלתי מחזור בגיל 16, ובמשפחת בעלי בגיל 14). האם הגיוני? מה ניתן לעשות כדי לוודא שזה לא מוקדם? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

1) אתם מדור אחר והילדה מדור אחר. 2) הופעת ניצני שדיים היא נורמלית לאחר גיל 8 ובגיל 10, זה ממש באמצע הנורמה

שלום, ביתי בת 11, מטופלת שנתיים בהורמון גדילה ושנה וחצי בדקפפטיל. ההתפתחות המינית מדוכאת אך בצילום כף יד גיל העצמות הוא 11.5. האם יש במקרה זה אפקטיביות לטיפול בדקפפטיל? מה האפקט של מתן דקפפטיל אם גיל העצמות מתקדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) בשביל לטעון גיל עצמות מתקדם צריך לתת מידע מה היה גיל העצמות לפני תחילת טיול ומה היה הגיל בשנים באותו זמן. אחרת אי אפשר לדבר על התקדמות. 2) עיכוב ההתבגרות על ידי דקאפפטיל מעכב את קידום הורמוני המין, אך אינו יעיל תמיד לעיכוב גיל עצמות 3) מקובל ששילוב מתן דקאפפטיל יחד עם הורמון גדילה יש לו פוטנציאל לשיפור הגובה הסופי 4) עיכו התקדמות גיל העצמות, אם יש סיבה לעכבו נעשה על ידי תרופות אחרות.

20/12/2017 | 21:02 | מאת: גלית

שלום רב, לביתי בת ה-6 היתה בעבר עליה ב-TSH שהסתדרה עם הזמן. אנחנו ממשיכים לבדוק מדי כמה חודשים. לפני כחודש וחצי שוב עלה ה-TSH לערך 6.8 (נורמה עד 6.27) בבדיקה היום TSH-6.21 T4-14.1 T3-7.1 (נורמה עד 7.1) ה-TSHמראה כאילו תת פעילות וה-T3 יתר פעילות??? לציין כי לי-אמה-תת פעילות מאובחנת כ-12 שנה ומטופלת באלטרוקסין. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

1) ל T3 אין כל ערך באבחנה של תת פעילות של בלוטת התריס- זה ממש זריקת כסף לפח 2) השינויים בערכים המתוארים כאן הם מינימליים ואינם מדאיזים ואינם מצדיקים תחילת טיפול

22/12/2017 | 20:52 | מאת: גלית

תודה רבה!

אין סיבה לדאוג, מעקב בלבד

שלום! אני אמא לילד בן 6 ואני חולה במחלת אדיסון ובלוטת התריס (תת פעילות). הרופאה שמטפלת בי אמרה לי לבדוק גם לילדים את הבלוטת תירס וגם את הנוגדנים. צירפתי תמונה של הערכים האם הם תקינים?

לא צורף דבר פני עם הבדיקות למי ששלח אותך לבצוען

20/12/2017 | 12:47 | מאת: מיכל

שלום, הבת שלי בת 4.5 גובהה 100 ס"מ. היא שעירה בכתפיים, בגב ובמצח, אגב, בשונה מאחותה/אחיה הגדולים יותר. לא יודעת אם יש קשר אך גם יחסית מאוננת הרבה (כל לילה לפני השינה). האם כל זה יכול להעיד על איזושהי בעיה הורמונלית?

לקריאה נוספת והעמקה

אוננות בגילאים האלה אינה דבר נדיר ואינה מעידה על בעיה עליכם לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים כדי שיראה מה טיב השער ומה פיזורו

19/12/2017 | 20:45 | מאת: ציפי

מדובר בפעוט בן שנתיים, מטופל ביוטירוקס מגיל חודשיים בערך. בבדיקת אולטרסאונד נמצא שגודל בלוטת התריס קטנה - האם פירוש הדבר שהבלוטה מנוונת?

לקריאה נוספת והעמקה

את פעילות בלוטת התריס קובעות רמות ההורמונים בדם ולא תמיד גודלה. המילה קטנה לא אומרת דבר ואינה נותנת מידע מדוייק אם ערכי הורמון בלוטת התריס לאחר הלידה היו TSH לא מאד גבוה ו FT4 לא מאד נמוך, אני בודק את פעילות הבלוטה לאחר הפסקת טיפול בגיל שנתיים וחצי.. זאת חובה עליכם להתיעץ עם האנדוקרינולוג שלכם. לא תקבלו ממני תשובה על הילד שלכם

19/12/2017 | 14:49 | מאת: חלי

הי. בתי אובחנה עם nf1. כיום בת 5. 98 סמ ושוקלת 12 קג. לאחר בירור לא הומלץ לתת הורמון גדילה עמנ שלא יוביל לגידולים ממאירים שיתפתחו. האם נכון? ומה הפתרון אז? להשאר קטן קומה?

לקריאה נוספת והעמקה

ב NF1 יש סיכו ליצירת גידולים. ממליצים בפרטים שיש סיכון להופעת גידולים, לא לתת הורמון גדילה. נא לפנות למחלקה לגנטיקה לייעוץ

?

לקריאה נוספת והעמקה

לא תזונה גרועה , כן פוגעת

19/12/2017 | 10:17 | מאת: קפיצות לגובה?

?

אם הכוונה היא בגלל ששחקני הכדורסל גבוהים. בוחרים שחקני כדורסל לפי הגובה. לעיתים קבוצות כדורסל מבקשות שהשחקנים יפנו לאנדוקרינולוג ילדים שיחשב מה יהיה גבהם הסופי. זאת כדי להחליט האם כדאי להשקיע בהם שום ספורט משום סוג שהוא לא משפר גדילה ספורט מזיק לגדילה אם השחקן אינו אוכל מספיק כדי לכסות על הוצאת האנרגיה בספורט באופן פשטני הגוף משתמש באנרגיה מהאוכל 1) להפעלת האברים החיוניים: מוח, לב , כליות ועוד 2) להוצאת האנרגיה להליכה, ריצה ופעולות הגוף 3) מה שנשאר, אם נשאר לגדילה מי שאוכל מעט יגדל מעט. אכילה בעודף לא משפרת גדילה כל ספורטאי תחרותי חייב יעוץ של דיאטנית ספורט

19/12/2017 | 07:56 | מאת: רפי

האם יש קשר בין מתן אנטיהיסטמינים מדור ראשון ושני לילד, לבין קידום מהיר של גיל העצמות? בתודה, רפי.

לקריאה נוספת והעמקה

אין דווח בספרות הרפואית על תופעה כזו

18/12/2017 | 18:33 | מאת: מה הסיבה שלספורטאי יהיה גיל עצמות מאחר וגדילה איטית

בן 13.5, ספורטאי מצטיין בנבחרת, גיל עצמות 11.5. נמוך יחסית לבני המשפחה, גדל לאט. מה הסיבות היכולות לגרום לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לכך סיבה אחת ועל כן יש צורך בברור הסיבות האפשרויות הן 1) תזונה לקויה: א) הכי שכיח שספורטאי תחרותי במאמץ גדול אינו מצליח להחזיר לעצמו את הקלוריות שהוא מוציא ודברים נוספים. חוסר של 20% מהקלוריות אינו מאפשר גדילה תקינה. על כן הוא יגדל פחות מהצפוי. ב) חוסר במרכיבי תזונה יכול לגרום להתבגרות מאוחרת ועד שלא יתוקן המצב הפער בינו לבין בני גילו יגדל ג) אם במקרה יש מחלה הגורמת להפרעה בספיגת מזון כגון צליאק או מחלת מעי דלקתית 2) התופעה של הפרעה בהתבגרות ידועה באופן בולט למשל אצל בנות הרצות מרתון- המחזור נעלם. כך שלספורט עוצמתי יש השפעות רבות 3) מחלה כללית סמויה. כמו שלכל אדם תיתכן הופעת מחלה כלשהיא כך שלהחליט סתם, ללא כל הוכחה על סיבה מסויימת מסוכן כי לא מטפלים בסיבה האמיתית. 3) תיתכן התבגרות מאוחרת ללא כל מחלה או בעיה למשל, דגם משפחתי של התבגרות מאוחרת כל ספורטאי שיש בעית גדילה ו\או התבגרות אני מבצע את הדברים הבאים: 1) שולח אותו לדיאטנית עם יומן אכילה שהוא רושם במשך 3 ימים כדי לחשב חוסרים שיש להשלים 2) מבצע בדיקות לשלילת אפשרויות מחלה שונות: Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, P, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, ,Proteins, Albumin CRP, blood count, Iron, ferritin, folic ac., B12, IgA, Anti transglutaminase IGF-I, TSH, FT4 אם ההתבגרות מאוחרת גם הורמונים של התבגרות. יש לזכור שפעילות גופנית יכולה לשנות את סימני המחלה שיהיו שונים מילד לא ספורטאי. למשל במחת קושינג בה יש עודף קורטיזול וגורמת להפרעה בגדילה, איחור בגיל עצמות, יתכן איחור בהתבגרות והשמנה בולטת שהיא סימן אופיני. לפני מספר שנים בספורטאי שהפסיק לגדול איתרנו מחלה זו לא בקלות, כיוון שהוא היה ספורטאי תחרותי הוא היה רזה באופן בולט בניגוד להופעה האופינית של המחלה.

18/12/2017 | 14:50 | מאת: תודה רבה

?

לקריאה נוספת והעמקה

הגובה הפוטנציאלי אינו משמש לתחזית גדילה אלא לקבל מושג על נתוני המשפחה כדי לחשב מה יהיה הגובה הסופי של המטופל ניתן לחשב רק 1) במי שקו המשקל והגובה יציבים. 2) בעדרת גיל העצמות בתנאי שאינו חורג מהגיל בשתי סטיות תקן ומעלה או ומטה (בערך 20% מהגיל בשנים. 3) בתנאי שאין מחלה 4) בתנאי שאין תסמונת

בני בן 3 מזה כ10 ימים הבחנתי בבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. ספירת גם ותפקודי בלוטת תריס תקינות ללא חום או סימני מחלה להלן תשובת אולטרסאונד פענוח רדיולוג: עובי האיסטמוס תקין. באונה ימנית הודגם ממצא 31X37 ממ עם מוקדים אקוגניים בחלק עמוק של האונה ללא הפרמיה, לא ברור מה טבעו. אונה שמאלית תקין. הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשרשרת הגוגולרית דו-צדדי בצד ימין עד 5X10 ממ ובצד שמאל עד 8X15 ממ, נראות ראקטיביות ללא התנזלות. מומלץ מעקב לממצא באונה ימין. אודה לתגובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

1) יש לפנות לאאג לבדיקה 2) יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה לבדיקת האנדוקרינולוג יש להביא את תשובת רופא אאג ויש צורך להביא צילום ריאות לבקש מרופא הילדים את ההפניה לצילום ריאות להביא את תשובות הבדיקות לבדיקת האנדוקרינולוג.

14/12/2017 | 07:40 | מאת: מיכל

שלום, לבני בן השבע נערך טסט גלוקגון. ואו הן התוצאות : Cortisol 30' 505.0 nmol/l Cortisol 60' 380.0 nmol/l Cortisol 90' 443.0 nmol/l Cortisol 120' 779.0 nmol/l Cortisol 150' 963.0 nmol/l Cortisol 180' 980.0 nmol/l GH 0' 1.15 µg/L GH-30' 0.46 µg/L GH-60' 0.49 µg/L GH-90' 14.1 µg/L Gh-120' 7.8 µg/L Gh-150' 2.36 µg/L Gh-180' 0.93 µg/L אשמח לעזרה בפיענוח. תודה ויום טוב.

השיא הגבוה ביותר בטסט GH ב 90 דקות הוא 14.1. ערך מעל 7.5 הוא תקין. על כן אין חוסר בהורמון גדילה

13/12/2017 | 15:20 | מאת: דניאל

שלום, האם זה נכון שהגובה בגיל שנתיים כפול שתיים הוא הגובה בבגרות (כך נאמר לי ע"י אנדוקרינלוג אך נראה לי מוזר בהתחשב בכל הילדים הנמוכים מבני כיתתם שתפסו גובה בגיל ההתבגרות) שאלה נוספת - בני בן שנה וארבע שומר על אחוזון די קבוע מאז שנולד (אחוזון 3-8). האם יש סיכוי להאצה בגביהה עד גיל שנתיים או שסביר שימשיך על אותו אחוזון? אציין שתזונתו טובה ועשירה, ישן היטב ופעיל. תודה

1) האם זה נכון שהגובה בגיל שנתיים כפול שתיים הוא הגובה בבגרות תשובה: לא ניתן לסמוך על חישוב כזה 2) שאלה נוספת - בני בן שנה וארבע שומר על אחוזון די קבוע מאז שנולד (אחוזון 3-8). האם יש סיכוי להאצה בגביהה עד גיל שנתיים או שסביר שימשיך על אותו אחוזון? תשובה: בדרך כלל עד גיל 3 יכולים להיות שינויים באחוזון. האחוזון בילדות אינו קובע את הגובה הסופי

פרופ צדיק שלום, האם תוכל לשפוך אור בנושא הפורמולה? בני בן שנתיים וחצי לא רזה אך נמוך. אני מודדת אותו מידי חודש וכיום גובהו 87 סמ (מדידה לא מקצועית). האם התוסף יכול לגרום לתופעות לוואי ? מצרפת תמונה של מדידות בטיפת חלב מיום הוולדו. תודה רבה

1) תוסף זה פותח עבור ילדים נמוכים שגילם מעל גיל 3 ומשקלם נמוך לגבהם. בנך לא נמצא בקריטריונים שלטענת החוקרים והמיצרים עשוי להעזר מתוסף מזון זה 2) מבחינת גיל אינו מתאים, מבחינת משקל איני יודע לא נתת נתונים ומבחינת תוצאות איני יודע אין לי נתונים על גיל התחלת "הטיפול" ומה קורנ תוך "הטיפול" 3) לא הגיעו כל נתוני גדילה עליו למרות שאמרת שצרפת 4) ממדידה לא מקצועית כל כל חודש , אין שום דרך להחליט דבר פני לבדיקה רצינית אצל אנדוקרינולוג ילדים כדי לקבל תשובה אחראית. 5) אם הטיפול לא מקצועי, יתכן שבזמן הזה את מונעת ממנו טיפול שהוא זקוק לו

12/12/2017 | 07:40 | מאת: אסף

שלום רב, הבן שלי בן 12.11 אובחן שצריך לקבל הורמון גדילה נאמר לי שיש צורך בבדיקת MRI כעת הוא מטופל עם גשר בשיניים ואינו יכול לעבור בדיקה זו. לשם מה נחוצה הבידקה והאם היא אכן חיונית לצורך קבלת ההורמון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) אם לא ניתן לבצע MRI מבצעים CT 2) לעיתים חוסר בהורמון גדילה נגרם עקב גידול במוח. על כן חובה לבצע CT או MRI

06/12/2017 | 15:01 | מאת: מורן

היי, בני בן ה3 אחוזון 10 בגובה ו-1 במשקל. הרקע הוא ריפלוקס סמוי שלא אובחן למשך זמן רב. עד לפני חצי שנה היינו מטופלים במרפאת ftt בשניידר במשך כשנה וחצי. שם לא נמצאה כל בעיה רפואית ושוחררנו. האם כדאי לבדוק את הנושא ההורמונלי? מאיזה גיל זה רלוונטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) הגורם החשוב ביותר הוא דיאטנית. כל ילד אם "בעיית גדילה" או "בעיית עליה במשקל", מופנה לדיאטנית עם הטופס המצורף לתשובה זו. מבקשים מהדיאטנית להכניס לתוכנת תזונה יומן אכילה של 3 ימים והיא מחשבת חוסרים בתזונה. במדוייק היא מחשבת איזה אחוז מהקלוריות , אבות מזון , ועוד, מהמומלץ לילד זה הוא מקבל. אם תעמיסו עליו הכל, גם דברים שאין חוסר תצאו מהמעקב כמו שנכנסתם ואולי גם תרוויחו סרוב לאכול של הילד. 2) פרט לכך בלי בדיקה גופנית של הילד ובלי בדיקה מדוייקת של גרף המשקל והגובה ובדיקות מעבדה, אי אפשר לנחש דבר. 3) כאשר יש בעיה כזו, ילד כזה נבדק אצלנו במרפאה אנדוקרינית ילדים, אפילו בגיל שנה ובמקום מסגרת FTT נעזרים בדיאטנית ילדים

06/12/2017 | 14:36 | מאת: גליה

שלום, בני בן השלוש באחוזון 11 פחות או יותר מאז שנולד שומר על העקומה, בצילום כף יד מתאים לגיל 3 וחצי? מה זה אומר? יש לציין פין קטן, כף יד וכף רגל קטנים, (מידה 23 בנעליים), האם במידה ואכן פין קטן ניתן לטפל ואם כן מתי? יש לנו תור לאינדוקרינולוג, במידה וישלח לבדיקות הורמון גדילה ונגלה כי אין חוסר, האם בכל זאת ניתן לתת הורמון ? אני והסבא בגובה 1.60, האבא 1.78. , תודה רבה

06/12/2017 | 14:38 | מאת: גליה

יש לציין שאין בעיות עם המשקל והתזונה, אחוזון 50 מאז שנולד

06/12/2017 | 14:46 | מאת: גליה

מוסיפה, היינו לפני חצי שנה אצל אנדוקרינולוג, מדידות: אשכים 1.5×1.5 מ"ל בשק האשכים. פזיס 4.0 ס"מ אורך 1.5 ס"מ רוחב, האם ניתן לטפל עכשיו והאם צריך?

תיקון, לאחר מדידה היום בטיפת חלב, אחוזון 7.5 בגובה

לכל שאלה תשובה 1) בני בן השלוש באחוזון 11 פחות או יותר מאז שנולד שומר על העקומה תשובה: ילד הגדל באופן עקבי על אחוזון מסויים סביר להניח שמנגנון הגדילה פועל באופן עקבי 2) בצילום כף יד מתאים לגיל 3 וחצי? מה זה אומר? תשובה: כאשר גיל העצמות מתאים לגיל , בדרך כלל המצב תקין ואין בעיה הורמונלית 3) יש לציין פין קטן תשובה: בדרך כלל אין להורים כל יכולת למדוד את הפין לפי הכללים 4) כף יד וכף רגל קטנים, (מידה 23 בנעליים) תשובה: רק אנדוקרינולוג ילדים יכול להחליט אם הגודל חריג 5) האם במידה ואכן פין קטן ניתן לטפל ואם כן מתי? תשובה: בדרך כלל לפני גיל שנתיים 6) יש לנו תור לאינדוקרינולוג, במידה וישלח לבדיקות הורמון גדילה ונגלה כי אין חוסר, האם בכל זאת ניתן לתת הורמון ? תשובה: התפלספות מיותרת והמצאת בעיות לפני שהילד נבדק. 7) אני והסבא בגובה 1.60, האבא 1.78. תשובה: לפני בדיקת הילד כל מה שמסרתם הוא רושם שלכם ולא עובדות בדוקות. לא רציני לבנות תאוריות ותחזיות במיוחד כאשר הילד גדל על אחוזון קבוע באופן עקבי

לגבי גודל הפין, לא אנחנו ההורים מדדנו, אלא אנדוקרינולוג, לפי מה שרשמתי האם גודל תקין?? או קטן?

בערך באחוזון 10 בגיל 3 שנים יש לציין שעד תחילת ההתבגרות אין לצפות לגדילה משמעותית

12/12/2017 | 08:57 | מאת: גליה

האם ניתן לעשות משהו בעניין הגודל עכשיו או בהמשך??

צריך קודם כל לברר האם יש בעיה הגורמת לכך אם אין בעיה, מקובל שטיפול יעיל הוא לפני גיל שנתיים בגיל מאוחר יותר, אם אין בעיה הורמונלית, אין טיפול יעיל

14/12/2017 | 07:16 | מאת: גליה

האם בגודל שציינתי בגיל שנתיים היו נותנים טיפול?? והאם ישנה אפשרות שהמצב ישתנה בעתיד והפין לא יהיה באחוזון 10 כפי שרשמת אלא גדול יותר ? מודאגת ומאוכזבת שאף רופא לא שלח אותנו לבדיקה כשהיה בן כמה חודשים. הבנתי מאנדו כשהיינו שניתן לטפל בפין קטן בגיל ההתבגרות.. מוטרדת מאוד אם אין בעיה הורמונלית אם יהיה ניתן לטפל..

האם בגודל שציינתי בגיל שנתיים היו נותנים טיפול?? תשובה: בהחלט לא והאם ישנה אפשרות שהמצב ישתנה בעתיד והפין לא יהיה באחוזון 10 כפי שרשמת אלא גדול יותר ? תשובה: לא ניתן לנחש, יתכן שכן מודאגת ומאוכזבת שאף רופא לא שלח אותנו לבדיקה כשהיה בן כמה חודשים. תשובה: בגיל כמה חודשים לא סביר שהיתה בעיה ולא סביר שהיו מציעים לך טיפול הבנתי מאנדו כשהיינו שניתן לטפל בפין קטן בגיל ההתבגרות: תשובה: להמציא דאגות בגיל 3 לגבי גיל ההתבגרות, לא סביר . .. מוטרדת מאוד אם אין בעיה הורמונלית אם יהיה ניתן לטפל תשובה: לפני שממציאים דאגות לעתיד, ניתן לעקוב אחריו..

מי שיבדוק אותו ויאתר את הבעיות יוכל לתת לכם תשובה

06/12/2017 | 08:08 | מאת: הורמון גדילה בפרופיל צבאי

היי שמי תומר ואני בן 16.9. לפני בערך כשנה וחצי טיפה יותר התחלתי להזריק הורמון גדילה מסוג נורדיטרופין בשל חוסר חלקי בו. הרופאים אמרו לנו שאצטרך להזריק את ההורמון עד גיל 18 אולי טיפה יותר בערך עד סוף יב. עכשיו שאלתי את הרופאים אם יש לזה תופעות לוואי או פגיעה ביכולות פיזיות או סיבולת לב ריאה. הרופאים הסבירו לי שזה לא עושה כלום וגם שמתי לב לזה. האם בצבא יורידו לי פרופיל צבאי על זה ?

אם אין בעיה נוספת פרופיל לאחר סיום טיפול בהורמון גדילה, בד"כ 97 תוך טיפול, אם אין בעיה נוספת, בד"כ 64 הסיכוי לטיפול עד גיל 18, הוא לא שכיח . טיפול ניתן עד אשר קצב הגדילה יורד מתחת ל 2 סמ"לשנה הכלל הכי חשוב כלל פחות חשוב הוא כאשר גיל העצמות 16, בד"כ מפסיקים טיפול בהורמון גדילה

05/12/2017 | 23:19 | מאת: האם חייבים לתת הורמון גדילה בקומה נמוכה ללא חוסר בהורמון גדילה

אם לא אתן, האם עברתי עבירה על פגיעה בשלום הילד?

לקריאה נוספת והעמקה

בחוסר הורמון גדילה, הורמון גדילה ניתן כדי לתקן פגמים בחילוף החומרים כתוצאה מחוסר בהורמון גדילה. הורמון גדילה משפיע על יצירת חלבונים, סוכרים, פרוק שומנים, גדילת שרירי ועצם ועוד. כאשר נותנים הורמון גדילה למי שחסר, מתקנים את כל הפגמים האלה. למי שאין חוסר בהורמון גדילה, לא קיימים פגמים שצריך לתקן. על כן הורמון גדילה ניתן לשם שיפור הגובה הסופי. כלומר אז לא ניתן הורמון גדילה מבחינה בריאותית אלא לשפר גובה, לשפר בעיה פסיכולוגית. על כן אין זו חובה לתת אותו. במיוחד בישראל, שאין זה טיפול רשום ויש צורך לקבל רשות חוקית עבור כל ילד. בשיקולי הטיפול , כאשר אין חוסר בהורמון גדילה, אנחנו מתחשבים במצב הפסיכולוגי של הילד. אם קומתו הנמוכה מציקה לו, אם הוא פגוע מבחינה חברתית ונטפלים אליו בגלל קומתו הנמוכה, זה שיקול בעד טיפול. אם מעמדו החברתי מעולה, אן זו חובה לתת. אם כי יתכן שגישתו כרגע שהוא מסתדר, לא מבטיחה לנו שעמדתו לא תשתנה בעתיד. שתי דחלמות נוספות עומדות בפני ההורים: 1) אם לא נתנו לו טיפול, הוא יכול בעתיד לטעון, לא ניסיתם לעזור לי ואני סובל בגללכם. 2) הורה מרגיש יותר טוב. מרגיש שהוא בסדר, אם הוא ניסה לתת טיפול יש לזכור א) שטיפול בהורמון גדילה מוסיף בממוצע לגובה הסופי 5-5.5 ס"מ. המטופל\ת לא נעשים גבוהים. אך בילדים נמוכים מאד, תוספת זו יכולה להיות משמעותית. ב) בשנתיים-שלוש הראשונות, האצת הגדילה יכולה להכניס את הילד לתחום הנורמה והוא לא מרגיש חריג. זה מקנה מספר שנים של שקט עד ההתבגרות, תקופה בה מעוצבת האישיות ובונים בטחון עצמי. ג) הפסקת טיפול לאחר 2-4 שנות טיפול, גורמת להאטה בולטת בקצב הגדילה והמופל\ת חוזרים לאחוזון שלפני טיפול, כאילו לא קבלו טיפול אפילו יום אחד. ד) עיקר התועלת בהורמון גדילה היא לפני תחילת ההתבגרות. על כן, אם לטפל, אז עד כמה שיותר מוקדם

05/12/2017 | 20:25 | מאת: shoshana

האם גמד זה תורשתי?מסוגacronaplasie ?

לקריאה נוספת והעמקה

אכונדרופלזיה היא מחלה תורשתית. מספיק לקבל גן אחד פגום מאחד ההורים כדי ללקות בתסמונת. תינוקו\ת עם תסמונת זו נולדים ב 1 ל-20000-40000 לידות. הפגם הוא בגן FGFR3. ב 80% מהמקרים הפגם לא בא בתורשה אלא תקלה חדשה (כלומר, הגן לא בא בתורשה אלא כתוצאה מפגם חדש בתא הזע או הביצית של ההורה). הגן הזה מיצר חלבון הנקרא פקטור גדילה של תאים פיברובלסטים המעורב בתהליך הפיכת הסחוס לעצם. לאנשים אלה קומה נמוכה מאד (ראו גרף). הגוף לא פרופורציוני. הידיים, הרגליים והאצבעות קצרים מאד ביחס לגוף מהמתניים ומעלה.הראש גדול יחסית. מרכז הפנים פחות מפותח מהרגיל והמצח בולט. האינטליגנציה נורמלית באנשים אלה. האבחנה נעשית בעזרת צילומי רנטגן של השלד. לא תמיד בגיל הינקות תמונת השלד בצילום אופיינית. בדיקת הגן נותנת תשובה ב 99% מהמקרים. יש צורך להתיעץ במחלקה לגנטיקה

04/12/2017 | 22:40 | מאת: גיל עצמות

כשעשו לי בדיקת גיל עצמות הייתי בן 12 ו9 חודשים והתוצאה הייתה גיל עצמות שמתאים לגיל 11 ו6 חודשים. האם זה אומר שאני יכול עוד לגבוה? (בן 14 וחודש 1.56)

לקריאה נוספת והעמקה

על סמך מידע ישן, לא ניתן לקבוע דבר צילום כף יד קובע לאיזה אחוז מהגובה הסופי הגיע הנבדק ביום הצילום. וזאת לפי מדידת גובה עדכנית וצילום כף יד עדכני. החישוב תקף רק אם אין מחלה או בעיה תזונתית