פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15858 הודעות
14302 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
02/07/2019 | 12:21 | מאת: דינה

בהמשך לשאלתי. כאמור בת 11.5 מחזור לפני נספר ימים גובה 146 האם ניתן ליטול הורמון גדילה? האם זה ישפר את גובהה הסופי?

לקריאה נוספת והעמקה

מה גיל העצמות שלה?

03/07/2019 | 19:56 | מאת: דינה

לא עשיתי צילום כף יד. עד עתה לאורך השנים היתה באחוזון 15 לערך כך שלא היה צורך במעקב. לאחרונה עלתה באחוזונים בגלל התפתחות מינית. 1. הפניה לצילום כף יד אני מקבלת מרופאת המשפחה? 2. האם שמירה על האחוזונים לאורך השנים עשויה לנבא גובה סופי?

1) מרופא משפחה 2) ממש לא נכון

02/07/2019 | 11:57 | מאת: דינה

שלום. בתי בת 11.5 קבלה מחזור לפני מספר ימים. גובהה 146. גובהי 158 ובעלי 167. ביתי הגדולה בגובה שלי ובני עבר את ה 170. האם ניתן לעשות משהו על מנת לתת לה עוד מספר סנטימטרים לגובה הסופי?

לקריאה נוספת והעמקה

מה גיל העצמות שלה?

02/07/2019 | 09:38 | מאת: טלי

מהן תופעות הלוואי של הזריקה דקופפטיל 22.5m לילד בן 11 . מקבל הורמון גדילה מגיל 7 . האם דחיית גיל ההתבגרות הפיזית פירושה גם דחיית ההתפתחות המנטלית והשכלית אשר נלוות. האם ישנן השפעות נפשיות. האם זו באמת רק דחייה וכשמפסיקים ההתבגרות חוזרת למסלולה ללא פחת כלשהו בעקבות הזריקה. אודה לתשובות אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

1( האם דחיית גיל ההתבגרות הפיזית פירושה גם דחיית ההתפתחות המנטלית והשכלית אשר נלוות. האם ישנן השפעות נפשיות. תשובה: לא 2)האם זו באמת רק דחייה וכשמפסיקים ההתבגרות חוזרת למסלולה ללא פחת כלשהו בעקבות הזריקה. תשובה: נכון

30/06/2019 | 22:28 | מאת: ניר

היי דוקטור, אז לא הבנתי מה שעשיתי פגע בגדילה או לא? ועוד דבר אתה בטוח שזה לא נכון שעצם הצוואר מתחילה לגדול ולהתארך יחסית בסוף גיל ההתבגרות?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין הגדילה לעיסוק בפלייסטישן 2) החוליות הצואריות גדלות כל הזמן בהתאמה לגיל ובהתאמה להתבגרות ולא כפי שאתה אומר

30/06/2019 | 02:35 | מאת: ניר

היי דוקטור, יש לי פלייסטיישן בחדר ובשנה האחרונה הייתי משחק בוא הבעיה שהטחוויזיה ממוקמת יחסית ממש גבוה, ולכן הייתי מסתכל למעלה , אחרי כל פעם שהייתי משחק היה לי כאבי צוואר, עכשיו חבר שלי אמר לי שזה יכול לקצר את העצם בגלל שזה עיל עלייה לחץ כי הצוואר מחזיק את כל הראש ככה, וזה יאט את הגדילה ואולי אפילו יעצור אותה בגלל הלחץ על עמוד השדרה, רציתי לדעת האם זה נכון? ועוד דבר לפי מה שהבנתי העצם של הצוואר מתחילה לצמוח לקראת סוף הגדילה ביחד עם הגורגורת שמתפתחת, רציתי לדעת האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

החזקת הראש בתנוחה הגורמת לאי נוחות גורמת לכאבי צואר. ולשום אמונות טפלןת אחרות . אם יש לך אי נוחות\ כאבי צוואר- פנה לאורטופד. כל היתר אינו נכון

27/06/2019 | 19:14 | מאת: גלית

האם נטילה של מנה חד פעמית של סטרואידים , אחת לחודש , עקב תסמונת פאפא, עשויה להאט גדילה של ילד בן 4.5?

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר. למינון חד פעמי . כדי לפגוע צריך מינון הניתן כמה ימים ברציפות

26/06/2019 | 20:43 | מאת: יובל

הבן שלי בן 16 וקצת. לפני כ-8 חודשים החל לקחת רואקוטן ומאז הגדילה שלו נעצרה לחלוטין. הוא הפסיק לפני חודשים וגם לאחר ההפסקה הוא לא גבה. הגובה שלו הוא 1.76. 1. האם נראה לך שיש אפשרות שימשיך לגבוה? 2. האם יש משהו שאפשר לעשות? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/06/2019 | 20:59 | מאת: יוני

תתנחמי בזה שהגובה של הבן שלך הוא 1.76 אני בן 19 והגובה שלי הוא 1.61! ואני שונא את החיים שלי! אז תפסיקי להיות גרידית! כי את הסנטימטרים שהבן שלך לא גבה אני הייתי אמור לקבל!

סביר שהנער היה ממילא מסיים את גדילתו ללא קשר לרואקוטן. בצילום כף יד לגיל עצמות יראו אם מרכזי הגדילה הפכו לעצם והגדילה הסתיימהע

ליוני. ההצלחה שלך בחיים ומעמדך תלויים באישיות שלך ולא בגובה. אני מכיר לא מעט בוגים נמוכים שהוכיחו שהם מסוגלים להרבה והגובה לא עצר אותם. החל מקצי מצטיין בסיירת, אחראי על מחקר בחברת הייתק, חוקר בכיר במוסד אקדמי שהתעשר מתמלוגים על מחקרו שהביא להשגים ברפואה ועוד. מי שלא מצליח זה לא בגלל הגובה אלא בגלל חוסר מוטיבציה והתרכזות במצב מסכנות צפצף על כל העולםן והתקדם להצלחה

07/07/2019 | 21:23 | מאת: מיכל

אל תגיד שאתה שונא את החיים שלך!!! זה באמת באסה להיות נמוך. אם לא היית נמוך היית מוצא משהן אחר דפוק אצלך. יש מלא דוגמאות לגברים מצליחים ונמוכים. כל אחד מתמודד עם אתגר אחר... תהיו מקסים ובעל בטחון עצמי ותכבוש לבבות!!!!

25/06/2019 | 21:37 | מאת: ירין

שלום, אילו הורמונים מופרשים לדם במהלך אורגזמה (שפיכה) אצל נערים? דבר נוסף - האם טסטוסטרון מוגבר אצל מתבגרים עלול לפגוע בפוטנציאל הגדילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה 1)אינני יודע שאלה 2 ) ככל שההתבגרות מתקדמת וככל שהטסטוסטרון עוה, סוף הגדילה מתקרב

24/06/2019 | 20:20 | מאת: יסמין

שלום, לבני בן ה15 יש סוכרת נעורים, הוא מזריק אינסולין, האם לסוכרת יש השפעה על הגדילה שלו? הוא כרגע נמצא על אחוזון 35 בגובה. הוא אינו סובל מעודף משקל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סוכרת לא מאוזנת פוגעת בגדילה. איזון טוב של הסוכרת מאפשר גדילה

24/06/2019 | 15:13 | מאת: שמואל שרייבר

שלום, לתינוקת שלי בת שבועיים וחצי, יש לה TSH גבוה, והיא מטופלת באלטרוקסין, בביה"ח היה לה קריאה של 336, ועכשיו אחרי שבוע + טיפול יש לה קריאה של 86, האם הערכים בביה"ח ובקופת חולים (מאוחדת), הם אותם יחסים, וזו"א שהTSH ירד , או הם יחסים שונים?

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר בלוטת התריס אינה מיצרת מספיק הורמון של בלוטת התריס הנקרא תירוקסין ובמעבדה נבדק כ 4 FT, בלוטת יותרת המוח מיצרת הרבה TSH כדי לעודד את יצירת הורמון בלוטת התריס. כאשר הבלוטה אינה מצליחה ליצר את התירוקסין ה TSH הולך ועולה. מתן ההורמון תירוקסין מבחוץ (כתרופה) מעלה את רמת ה 4 FT בדם, יותרת המוח מרגישה את העליה ויצור ה TSH יורד. מעלים את המינון בהדרגה עד אשר ה TSH יורד לנורמה וה 4 FT עולה בדם לנורמה. השיםור אינו מידי אלא נמשך מספר שבועות. אין הבדל בין המעבדות, הן בודקות חומרים זהים ונותנים תשובות זהות

שלום דוקטור, אני בן 15 ואני מתאמן במכון כושר שלוש פעמים בשבוע, אני מתאמן עם חברים ואף פעם אנחנו לא עושים מתיחות לפני אימון, וברוב המקרים אחד מהשרירים שלי נתפסים אחרי האימון, חבר אחר לא מהמכון כושר אמר שזה שהשרירים מתכווצים בגלל שאני לא עושה מתיחות יכול להעמיק לי ולפגוש בגילה, רציתי לדעת האם הוא באמת צודק ואי עשיית מתיחות יכול לפגוע בגדילה?

אין גבול לשטויות שאנשים יכולים להמציא לא מוכרחים להאמין לכל שטות

שואלת אם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות לגילוי גיל עצמות מתקדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מצליחה לצרף הקובץ מקווה שעלה עכשיו

לא צוף דבר

23/06/2019 | 10:48 | מאת: חנה

הבן שלי בן 14 גובה 1.82 תוצאות בדיקת גיל עצמות : מתאימה לגיל עצמות סטנדרט מס' 26 מתאים לגיל 16 שנים עד איזה צפוי להגיע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל עצמות 16 מגיעים בערך ל 98% מהגובה הסופי

22/06/2019 | 20:58 | מאת: ליבי

שלום דר האם צילומי רנטגן רבים, חוזרים ונשנים ביד שמאל גורמים לקידום גיל עצמות אצל מתבגרים?

לקריאה נוספת והעמקה

אין להם כל השפעה על גיל העצמות מה שמקדם את גיל העצמות הוא התקדמות ההתבגרות והורמונים מבלוטת יותרת הכיליה

כאשר ACTH הינו תקין. הנתונים גיל 10 קידום גיל עצמות 12 בגיל 9.9 שחלות משהו ? שאפשר לטפל בזה ולהבין מאיפה הסיבה מגיעה?

לקריאה נוספת והעמקה

בלי לדעת מה היו התוצאות ב ACTH טסט ומה בדקו- לא תקבלו תשובה ממני. זה לא אתר של בערך ולא אתר שהדווח על המטופל הוא לא מלא, לא מדוייק ולא רציני

בדקו יותרת הכליה ואת ה 17 הידרוקסי, אנדוקרינולוגים אמרו שזה תקין. יכולה לצרף בהמשך תוצאות....כי לא מצליחה להעלות קובץ, אעתיק התשובות. אם יש משהו אחר שיכול לקדם חוץ מזה?

זו לא הבדיקה היחידה. פני עם כל הבדיקות שבוצעו לאנדוקרינולוג.

21/06/2019 | 08:45 | מאת: אני

ילדה עכשיו גיל עשר גובה 145 ירדה 2 קילו בכמה חודשים ועלתה 1 ס"מ בשלושה חודשים היינו אצל אנדוקרינולוגים מסתבר שכף יד הינו 12 בגיל 9.9 ולא פחות מזה צופים לה כ עשר ס"מ נוספים (אולי 12) האם יש אפשרות כעת לעצור גיל עצמות / להתערב בגובה לתת משהו שיעזור לגביהה? הורים אם 165 ואב 178 כאשר ההתבגרות שלה כבר שלב 4? לפני 3 חודשים היתה שלב 3 וכעת זה נראה שהיא תפסיד גובה רציני מאוד. האם יש מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2019 | 09:04 | מאת: אני

משקל 43 וחצי. אם ה ACTH תקין, האם אין אף בדיקות שיכולות למצוא את הבעיה להתקדמות הגדולה של גיל העצמות? או שאין שום סיבה ולקבל את זה כמו שזה

עיקרון הפעולה של תרופות המעכבות את גיל העצמות הוא עיכוב יצירת אסטרוגנים (ההורמון הנשי) בלוחית הגדילה. גם בבנים וגם בבנות האסטרוגן מאיץ את הפיכת לוחית הגדילה לעצם שאינה גדלה יותר. התרופות המקובלות הן לטרוזול ואנסטרזול. להשתמש בהן יש צורך לקבל רשות מיוחדת על טופס 29ג' את הבקשה רשאי חהגיש אנד'וקרינולוג ילדים בלבד

בלי לראות את הילדה וכל הנתונים שלה, לא ניתן לענות מה עוד אפשר לבדוק

עצירת גיל העצמות תלויה בסיבה הגורמת לכך. יש לבדוק הורמונים מיותרת הכיליה ברמה בסיסית ולאחר גרוי ב ACTH: 17 היקרוקסי פרוגסטרון, אנדרוסטנדיאון, DHEAS ועוד פגמים נוספים ביותרת הכיליהאם שם הבעיה יש פתרון מכוון. חשובות בדיקות הקשורות להתבגרות ה/שמנה גם היא קשורה לקידום גיל העצמות. לחפש פתרון באינטרנט בלי בסיס ידע מספיק זו טעות בשלב זה ,לפני שיודעים על הדברים שהזכרתי, לנהזכיר לטרוזול, זה חוסר הבנה בסיסי ומביא להטעיה. בהעדר כל הגורמים האחרים שהזכרתי, את גיל העצמות בבנים ובבנות מקדמים אסטרוגנים (ההורמון הנשי) אם לא מוצאים כל גורם אחר מעכבים את יצירת האסטרוגנים. טיפולים אלה עדיין נחשבים כניסיוניים ואינם לשימוש נרחב בארץ. יש לקבל רשות מיוחדת כדי לתת אותם. מבין תרופות אלה יש להזכיר את האנסטראזול והלטרזול.

20/06/2019 | 13:51 | מאת: אביביתו

פרופ צדיק שלום, בני בן השש וחצי, נולד במשקל 2.5 קילו, אבל גדל בקצב איטי במיוחד, וכך התחיל לצבור פער. הוא מתחת לאחוזון 3, ושומר על העקומה שלו בשנים האחרונות. עשינו לו את כל הבדיקות האפשריות, שכולן תקינות כולל תבחין הורמון גדילה - שהוכיח שהגוף מייצר מספיק הורמון. האנדוקרינולוג פיענח את צילום כף היד וזיהה איחור של שנה וחצי בגיל העצמות (הבנתי שזה טוב...) כעת, קצב העלייה שלו הוא 5.5 ס"מ לשנה. מכיוון שהוא לא מדביק את הפער שכבר הצטבר לו, הוחלט לתת הורמון גדילה וזה אושר בוועדת חריגים. אם הוא עולה 5.5 סמ בשנה, מה טווח העלייה עם מתן ההורמון? קראתי באחד המאמרים, שמתן הורמון כשאין חוסר, יכול לתרום עד 5 סמ בכל התקופה. האם זה נכון? ואם כן, אולי לא כדאי להתחיל עכשיו (בגיל 6). כל כך הרבה שנים של זריקות עבור 5 סמ אנחנו מאד חוששים. ומתלבטים מאד. נשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

תגובה בגוף השאלה: 1) בני בן השש וחצי, נולד במשקל 2.5 קילו, תשובה: מידע חלקי תלוי במשך ההריון זה קובע האם היתה הפרעה בגדילה תוך רחמית או שנולד במשקל תקין למשך ההריון . הגדילה בשני המקרים שונה 2) אבל גדל בקצב איטי במיוחד, וכך התחיל לצבור פער. הוא מתחת לאחוזון 3, ושומר על העקומה שלו בשנים האחרונות. תשובה: יש חשיבות לכמה מתחת לאחוזון 3? הרופאים מבטאים זאת בסטיות תקן 3) עשינו לו את כל הבדיקות האפשריות, תשובה: אין דבר כזה קרוב לוודאי שאין רשימה כזו של כל הבדיקות האפשריות. הדבר היחידי שאתם יכולים להגיד הוא שכל הבדיקות שבצעתם תקינינות. כולל תבחין הורמון גדילה - שהוכיח שהגוף מייצר מספיק הורמון. למשל בדקתם ויטמין A? 4) האנדוקרינולוג פיענח את צילום כף היד וזיהה איחור של שנה וחצי בגיל העצמות (הבנתי שזה טוב...) בבנים לפני גיל עצמות 7 לא ניתן לחשב כמה יתרון זה נותן לגובה הסופי. ככל שגיל העצמות צעיר יותר, היתרון גדול יותר 5) כעת, קצב העלייה שלו הוא 5.5 ס"מ לשנה. מכיוון שהוא לא מדביק את הפער שכבר הצטבר לו, הוחלט לתת הורמון גדילה וזה אושר בוועדת חריגים. אם הוא עולה 5.5 סמ בשנה, מה טווח העלייה עם מתן ההורמון? תשובה: צפוי שבשנת הטיפול הראשונה הקצב יעלה לח 7.5-8 סמ לשנה 6) קראתי באחד המאמרים, שמתן הורמון כשאין חוסר, יכול לתרום עד 5 סמ בכל התקופה. האם זה נכון? ואם כן, אולי לא כדאי להתחיל עכשיו (בגיל 6). כל כך הרבה שנים של זריקות עבור 5 סמ תשובה: הטיפול מתחלק לשתי תקופותא) שנתיים ראשונות. בדרך כלל אחוזון הגדילה של הילד עולה לתחום הנורמה והוא גדל יחד עם חבריו ואינו חריג-גם זה רווח. ב) גובה סופי בממוצע 5-5.5 סמ. באירופה אומרים שתוספת כזו אינה מצדיקה את הטיפול. לא נדיר שבסוף הגדילה המטופלים מאוכזבים מהתוצאה הסופית אתם צריכים להגדיר לעצמכם ולרופא מה סיבת ההתלבטות כדי לפתור חלק מהבעיות שניתן לפתור

19/06/2019 | 22:51 | מאת: ב.א

היי בתי מקבלת הורמון גדילה מסוג זומקטןן שנה בדיוק החלה בגיל 12. כיום בת 13 גובהה 146.5 שוקלת 40 במחצית השנה הראשונה גבהה 7 סנטימטר במחצית השניה 3 סנטימטר מקבלת מנה יומית של 1.3 בקפסולות של 10 מג עוד לא קיבלה מחזור גיל עצמות תאם בפעם האחרונה לגיל כרונולוגי ( עשינו צילום נוסף לפני כמה ימים ממתינה לתשובה) רציתי האם יש סיבה שקצב הגדילה הואט במחצית השניה ? האם ניתן להעריך את גובהה המקסימלי? האם כדאי לקבל טיפול לעיכוב ווסת על מנת שתמקסם את תהליך הגדילה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשנה הראשונעה קצב הגדילה גדול ולאחר מכן הוא הולך ויורדונשארים על אחוזון קבוע. עיכוב התבגרות לאחר גיל עצמות 13, יעילותו מוגבלת. בעזרת גיל העצמות האנדוקרינולוג שלכם יכול לנסות לחשב גובה סופי.

19/06/2019 | 18:40 | מאת: ש.ה.

הבן שלי החל לקבל הורמון גדילה לפני 4 חודשים. שמתי לב כי לאחר חודש בערך מרגע שהחל להזריק את ההורמון החלו להופיע טיקים בעיניים ובצוואר. הייתי מעוניין לדעת האם יכול להיות קשר בין ההורמון גדילה לתופעות הנ''ל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההורמון עצמו אינו עושה זאת, אבל יתכן שעצם מתן הזריקות גורם למתח נפשי ובגללו יש תיקים. רצויה עזרת פסיכולוג

19/06/2019 | 08:42 | מאת: אנונימית

שאלות: 1. כאשר C11 P12 אז גיל העצמות הוא ממוצע של שורש כף היד ואצבעות ? כלומר 11 וחצי? או שגיל עצמות הינו 12? 2. בהתבגרות שהיא מאוד מהירה האם גם גיל עצמות התקדם מהר תוך 3 חודשים? 3. מה המהירות מינימום ומקסימום של קידום בגיל עצמות בהתבגרות מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

1) אין כל ערך בממוצע גיל עצמות. גיל העצמות של האצבעות הוא החשוב ביותר לתחזית גובה סופי. 2) קצב התקדמות גיל העצמות הוא שונה מאדם לאדם ואין כללים לכך אין מהירות מינימום ומקסגימום של התקדמות גיל עצמות.

מה החשיבות להזריק גנוטרופין כל פעם באזור שונה בגוף? החומר אינו נספג ומשפיע בכל בגוף במידה שווה ? אנו מזריקים בגפים בלבד לבקשת הילדה, האם ךהתעקש להזריק גם בישבן ובבטן?

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום הבדל או חשיבות למקום ההזרקה. אין הבדל ביעילות או בספיגה לעיתים ההורמון יכול לגרום לירידע ברקמת שומן במקום ההזרקה ויגרם שקע . במקרה כזה יש חשיבות להזרקה במקומות שונים

מדוע חשוב להזריק כל פעם באיזור שונה מה משמעות להזריק בגפיים בלבד ?

למה לשאול פעמיים?

18/06/2019 | 06:25 | מאת: zohar

הומלץ לתת לביתי דקפפטיל אחת ל 28 ימים. אשמח לדעת מה משך הטיפול המומלץ (הומלץ לנו טיפול למשך שנתיים+ ביקורת אחרי 6 חודשים). האם משך טיפול שכזה עלול להביא עמו בעיות או פגיעה בהמשך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי למה הומלץ להתחיל טיפול בגיל זה. תמיד דנים עם ההורים עד כמה כדאי להמשיך את הטיפול. תלוי גם בסיבה לשמה ניתן הטיפול. למשל: 1) הנערה עוד לא בשלה מבחינה נפשית להתבגרות וקבלת מחזור 2) ההתבגרות מהירה מאד וכדאי להאיט אותה

23/06/2019 | 12:56 | מאת: zohar

בהמשך לתשובתך, התשובה לשני הסעיפים חיובית- התפתחות שהואצה תוך כמה חודשים וכן חוסר בשלות נפשית ורגשית להתבגרות וקבלת מחזור. האם ידוע על בעיה לטפל במשך זמן שכזה (שנתיים)?

יש ילדים וילדות המקבלים את הטיפול 9 שנים

האם מתן פולס של סטראואידים במינון גבוה במשך כ10 ימים עם ירידה הדרגתית שנמשכה כחודשיים יכול לפגוע הגדילה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא תמיד יש פגיעה. פוט מאד משוים את אחוזון המשקל והגובה לפני טיפול לאחוזון המשקל והגובה חודש לאחר גמר הטיפול. אם אין ירידה באחוזון-אין בעיה

15/06/2019 | 21:24 | מאת: לירוי

שלום, אני בן 15, גילו אצלי אי סבילות ללקטוז לפני שנתיים ומאז אני נמנע ממוצרי חלב ואוכל הרבה מוצרי סויה למיניהם (חלב סויה משקאות סויה שניצל סויה ומעדני סויה) השאלה שלי היא האם מאכלי סויה פוגעים בפוריות ובגדילה לגובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הספרות הרפואית, סויה אינה פוגעת בגדילה ובפוריות

13/06/2019 | 20:54 | מאת: אמן

שלום לפרופסור צדיק האם שיש תסמונת טרנר רואים את התסמינים חיצונית? ואיפה ניתן לקרוא על תסמונות? תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1) האם שיש תסמונת טרנר רואים את התסמינים חיצונית? תשובה: לא תמיד רואים חיצונית. במשך השנים ראיתי מגוון רחב של בנות עם תסמונת זו: חלק יפות מוצלחות ללא כל סימן חיצוני.וחלק עם בעיות בדרגות שונות 2)ואיפה ניתן לקרוא על תסמונות? תשובה: לא כדאי לקרוא על התסמונת כי יכתבו את כל הסימנים הכי גרועים ולא כולם נמצאים במי שיש לו התסמונת. גם דרגת החומרה שוניה מבת לבת קריאה על כך רק גורמת להרגשה רעה 3) כל משפחה שפונה עם הילדה לשיחה בגנטיקה, אני אומר להם מראש. לפני שאתם נבהלים מהמידע, תחזרו אלי ודברו איתי, כדי להכניס את הכל לפרופורציה

11/06/2019 | 18:50 | מאת: מירי

היי בתי בת 6 וחצי השבוע הרחתי ריח זיעה היום שהיא באה מבית הספר לא היה ריח האים זה נורמלי

ביום חם כאשר לא שותים מספיק מים, הזיעה מרוכזת וחריפה ומריחים אותה

11/06/2019 | 16:10 | מאת: שי

היי, לתינוקת בת כשנה ישנה שעירות יתר בשפם ובאיזורים המוצנעים, מבדיקת דם התקבל ההמצא הבא: DHEA SULPHATE - 0.47, הרבה מתחת לנורמה. אשמח להבין מה המשמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

איטן לכך הרבה משמעות, יש צורך בבד'יקות אחרות. אנדוקרינולוג צריך לראות את טיב השער ואת פיזורו. התאור שלך אינו מספיק לכך

10/06/2019 | 18:41 | מאת: ברוקר הראל

הראלי בן 15 וחודשיים גובהו 1.61 גיל עצמות עפ"י צילום כף יד גיל 16-17 האם זה מעיד על חוסר פוטנציאל בצמיחה לגובה ומה עליי לעשות לאיזה רופא לפנות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כבר מאוחר מידי לפנות. אם תשובת גיל העצמות נכונה (ראה אותה אנדוקרינולוג ילדים) לאחר גיל עצמות 16, יעילות מתן הורמון גדילה נמוכה. בגיל עצמות 17 נותר עוד 1% בערך להבוסיף לגובה. פנה לאנדוקרינולוג ילדים להשלמת בדיקות כיוון משגיל העצמות התקדם במהירות מעל הצפוי

10/06/2019 | 18:09 | מאת: קבלת מחזור

שלום רב, לפי מה שהבנתי מרגע הנצת שדיים הבנות מקבלות מחזור כשנתיים מאוחר יותר. האם אתה מכיר מקרים שהמחזור הגיע גם לאחר שלוש שנים? כמו כן מרגע הופעת הפרשות לבנות יש צפי לקבלת מחזור או שגם לא ניתן לדעת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בנות עם התבגרות מהירה מסימות התבגרות כ 20 חודש מהנצת השדיים. בנות עם התבגרות איטית, יכולות לסיים גם תוך 4 שנים. אין שום יכולת לנבא מתי יופיע מחזור-כתוב בכל ספרי האנדוקרינולוגיה. הפרשות לבנות אינן מנבאות דבר

10/06/2019 | 16:53 | מאת: ו

האם זה תקין שיש עצירת גובה במשך 5 חודשים ומצד שני התבגרות מהירה? גיל עצמות 11 פלוס בזמן גיל 9.9 . הגיל עכשיו 10.0, בדיקות תקינות ACTH אני כבר לא יודעת מה לעשות להשאיר המצב ככה וזהו? גובה 144.5 ס"מ שלב B3/4 לדעתי כבר שלב 4...אם צפו לה גובה 157 עכשיו זה ישתנה לרעה בגלל ההאצה ? או שמה שצפו לפני חודש זה בערך הגובה סופי? כבר התיאשתי.

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2019 | 16:56 | מאת: ו

לגבי צפי גובה

התבגרות מהירה מאיצה את התקדמות גיל העצמות ומקרבת את סוף הגדילה. בגיל עצמות 11 הגדילה אינה מסתיימת הנתונים שאת נותנת אינם מתאימים אחד לשני. אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק את התבגרות הילד ואת כל הבדיקות ולראות מה ניתן להציע

כבר עניתי- פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

10/06/2019 | 10:33 | מאת: יורי

שלום. נער ללא משקל עודף, התבגרות מואצת. קפיצה משמעותית בגבוה בגיל 12.5 האם יכול להיות שזה בגלל אסטרוגן גבוה (קידום גיל העצמות)? שאלה 2: האם אורטיקריה כרונית ו/או אנטיהיסטמינים מעלים רמות אסטרוגן בנער?

לקריאה נוספת והעמקה

האם יש לו אסטרוגו גבוה? בדקתם רמות? או זו שאלה תאורטית שהמצאת? אינני מכיר תופעה כזו בקשר לאורטיקריה

10/06/2019 | 03:46 | מאת: סיון

שלום, רציתי לשאול האם התעוררות של מתבגרת בלילה לפיפי/ חלום לא טוב של מספר דקות כל לילה וחזרה לשינה עלולה לפגוע בגדילה? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה תופעה כזו. לא מוכרת פגיעה בגדילה.

09/06/2019 | 23:05 | מאת: אמא

בתי בת 12.5 בגובה 153. מצד אחד גיל עצמות בצילום כף יד הוא 11 (צפי להמשך גדילה משמעותי) מצד שני קיבלה השבוע מחזור (צפי להאטת גדילה לעוד 5-7 ס״מ בלבד). האם לאור גיל העצמות אפשר לקוות להמשך צמיחה יותר משמעותי?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את הצילום לא ראה אנדוקרינולוג ילדים, איחנני בטוח שהתשובה נכונה. בדרך כלל לאחר קבלת מחזור גדלים עוד 4-6 ס"מ

09/06/2019 | 22:22 | מאת: אמיר

שלום רב, בבדיקת דם עבור בלוטת התריס לתינוק בן שנה . קבלנו את התוצאות הבאות TSH 15 T 4- FREE 17 קבענו תור אצל רופא אנדוקרינולוג ילדים . רציתי לדעת עד ברור המצב אצל רופא , עד כמה המצב מסוכן לתינוק ?

לקריאה נוספת והעמקה

המילה מסוכן אינה מתאימה לי. לא משאירים תינוק עם TSH כזה ללא טיפול. בתינוק בגיל שנה אנחנו מזמינים אותו תוך יום למרפאה ולא מחכים לתור

בני בן 12.6 נמצא במעקב עקב קומה נמוכה ללא חוסר בהורמון גדילה, BA מתאים לגיל 11, התבגרות טנר 2, גובה 137.2, משקל 29, בשנה אחרונה גבה בפחות מ- 4 סמ ונמצא ב- 2.3 sds, הומלץ תחילת טיפול בהורמון גדילה בשילוב עם עיכוב התבגרות מינית ע״י זריקת decapeptyl depot פעם ב- 3 חודשים, כדי להשיג תוצאות טובות יותר ולהמנע מסגירת העצמות מוקם מהרצוי. האם דיכוי ההתבגרות המינית בטוח ולא גורם נזק ? השלכות לעתיד ? וכו..

לקריאה נוספת והעמקה

דיכוי התבגרות מינית מוכר מ 1972 ולא ראו כל נזקים

08/06/2019 | 09:32 | מאת: יניב

שלום, האם אוננות מוגברת ביותר (כל יום, 3 פעמים ביום) אצל נער בן 16 עלולה לגרום להתבגרות מואצת של גיל העצמות וכתוצאה מכך ירידה בפוטנציאל הגדילה? תודות

לקריאה נוספת והעמקה

לא

שלום רב, הייתי לאחרונה אצל שני אנדוקרינולוגים להתייעצות לגביי הבת שלי. היא כרגע 138 בת 10.8 שלב טרנר 3. משניהם ביקשתי לקבל בדיקה להורמון גדילה כי אני חוששת שהיא לא הראתה האצה בגובה כפי שמצופה. למשל מתחילת ההתפתחות עד היום במשך שנה ושבעה חודשים היא גבהה 9 סמ. שניהם טוענים שלפי האחוזון שנשמר לאורך השנים ולפי גיל העצמות התקין אין מצב שיש לה חוסר בהורמון וסירבו לתת לי הפניה לבדיקה. אחד מהם טוען שההאצה בעיצומה, השניה ניפנפה אותי. אשמח לחוות דעתך. תודה רבה מראש ואשמח לדעת האם ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי.

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לענות לך יש צורך לראות את כל גרף המשקל ואת כל גרף הגובה. הנתונים שאת נותנת, אינם מספיקים. צריך לדעת בדיוק מה היה גיל העצמות, באיזה גיל במדוייק הוא בוצע ומה היה הגובה בגיל עצמות זה אם קו הגדילה תקין, וכוון הגדילה טוב, אין תועלת בבצוע בדיקת הורמון גדילה

06/06/2019 | 12:20 | מאת: עוזיאל

שלום פרופסור צדיק 1) האם השמנה בנערים עלולה לגרום להתפתחות מואצת של גיל העצמות? ואם כן למה זה קורה? 2) הבן שלי בן 16, גיל עצמות תואם, גובה 1.63 (אני ואשתי נמוכים), היה רזה עד מקרה האבל, הוא השמין המון בתקופה קצרה, בגלל מוות במשפחה התחיל לאכול אכילה רגשית, עלה 20 קילו במשקל כיום הוא שוקל 74 קילו, ויש לי חשש מפחיד ביותר שההשמנה פגעה לו בפוטנציאל (שגם ככה לא גבוה במיוחד) הוא פיתח גם בעיות דימוי עצמי בגלל ההשמנה האם דיאטה תפגע יותר? תיעץ לי בבקשה מה אפשר לעשות כי אני ממש אובד עצות ואני מפחד עליו דיאטנית בנתה לו תפריט ועדיין הוא לא אוכל בריא, הוא נראה ממש בדיכאון תודה,.

לקריאה נוספת והעמקה

) האם השמנה בנערים עלולה לגרום להתפתחות מואצת של גיל העצמות? ואם כן למה זה קורה? בהשמנה ככל שהיא יותר בולטת, גיל העצמות מתקדם ומקרב את סוף הגדילה. רקנמת שומן מיצרת אסטרוגן המקדם את גיל העצמות (בבנים ובבנות) לעיתים יש צורך בהשגחה משולבת של דיאטנית ופסיכולוג או פסיכיאטר רר

מה כוונה קיים סיכוי? לפגיעה בגובה? השאלה מועתקת עם התשובה כדי שתהיה גלויה שוב: "האם צילום מלפני 3 חודשים של התבגרות מואצת כמעט בסוף (11 פלוס/ או P12 C11) יכול להיות מועיל אם עושים אחרי 3 חודשים? או שצריך לחכות עוד ? הילדה עשתה צילום בגיל 9.9 ועכשיו היא בת עשר. (האם מאוחר מדי בשביל טיפול) בגיל עצמות 12 זה כבר יכול לפגוע בגובה. תגובה מאת: פרופ' צדיק צבי 05.06.19 | 22:48 הסבירות שתראו שינוי תוך 3 חודשים מצילום קודם היא קטנה. אין גבול חד בין הצלחה לאי הצלחה בטיפול. ככל שעולים בגיל הסיכוי קטן יותר., אבל קיים סיכוי

לקריאה נוספת והעמקה

ובנוסף עלולות לסבול מתופעות בריאותיות בעתיד. גם אם זה לא גנטי.

הסבר על המשפט שלא אני כתבתי" בגיל עצמות 12 זה כבר יכול לפגוע בגובה." תבקש ממי שכתב אותו. ככל שעולים בגיל ובגיל העצמות מתקרבים לסוף הגדילה. התהליך הדרגתי ואין גבול חד

זה לא האנדוקרינולוגיה אומרת. זה פרוש לא נכון והוא שלך

מה כן אפשר לעשות? מה שנאמר לי רק מעקב .

בלי לראות את הילדה ואת כל הנתונים שלה, אינני יכול לתת לך תשובה סופית. תשובה סופית יכול לתת רופא נשבדק את הילדה שאין לה כל בעיה נוספת שאחרים לא ראו, ראה את כל הבדיקות, הוא משוכנע שאין צורך בבדיקות נוספות. זה לא המצב עכשיו. פני לאנדוקרינולוג ילדים לפגישה

האם צילום מלפני 3 חודשים של התבגרות מואצת כמעט בסוף (11 פלוס/ או P12 C11) יכול להיות מועיל אם עושים אחרי 3 חודשים? או שצריך לחכות עוד ? הילדה עשתה צילום בגיל 9.9 ועכשיו היא בת עשר. (האם מאוחר מדי בשביל טיפול) בגיל עצמות 12 זה כבר יכול לפגוע בגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

הסבירות שתראו שינוי תוך 3 חודשים מצילום קודם היא קטנה. אין גבול חד בין הצלחה לאי הצלחה בטיפול. ככל שעולים בגיל הסיכוי קטן יותר., אבל קיים סיכוי

תודה על איזה סיכוי הכוונה? לשיפור הגובה או לעצירה של ההתפתחות/ מה לגבי פגיעה בגובה לכיוון למטה? ....היא לא גבהה כמה חודשים היא 144....אם יש סיכוי הכי קטן שזה יעזור לגובה אני אנסה את הטיפול. מצד שני היא מתקדמת בהתפתחות כל רגע זה יכול להגיע.

בלי לבדוק את הילדה ולראות את כל הנתונים שלך לא ניתן לתת לך תשובה מספקת דרך אתר אי אפשר לבדוק את הילדה. אפשר לתת הסבר עקרוני. הסבר כזה לא יעזור לך. קל יותר לשבת בבית ולנהל שאלות ותשובות במקום לראות את הילדים ואת גרף הגדילה שלהם ואת הבדיקות ולתת הסבר עניני מכוון לנבדק

04/06/2019 | 23:45 | מאת: מאיה

שלום רב, ביתי החלה התפתחות (כפתור בשד אחד) בגיל 9 ו 8 חודשים, כחודש וחצי אחרי גם בצד שני. בצילום כף יד האנדוקרינולוג העריך כי גיל העצמות הוא 10 וחצי כשהגיל האמיתי היה 9 ו- 8 חודשים. לפי ההערכה גובהה יהיה 155. אני אמא 174 האבא 172 מאוד מופתעים מהגובה הצפוי שכן כתינוקת היא היתה באחוזון 70 בגובה וכילדה באחוזון 50. איך יכול להיות שהתוצאה הסופית כל כך שונה. האם היית ממליץ על בדיקות נוספות? גם פרטי אם אין בסל. האם זה נכון שעיכוב המחזור בשלב כזה יגרום לפגיעה בגובה הסופי? האם יש מה לעשות (פרטי גם אם לא בסל) בכדי לשפר את הגובה הסופי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1) איך יכול להיות שהתוצאה הסופית כל כך שונה. תשובה: הנתונים מהשנה וחצי הראשונות, לא תמיד קובעים את ההמשך. לא תמיד יש קשר לגובה ההורים 2) האם היית ממליץ על בדיקות נוספות? גם פרטי אם אין בסל. תשובה: אינני מכיר מספיק את כל הנתונים של הילדה כדי לייעץ. את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת עם כל נתוני הגדילה (משקל וגובה) ועם הילדה ליעוץ 3) האם זה נכון שעיכוב המחזור בשלב כזה יגרום לפגיעה בגובה הסופי? תשובה: לא נכון. אבל רק עיכוב מחזור, אינו מביא תועלת 4) האם יש מה לעשות (פרטי גם אם לא בסל) בכדי לשפר את הגובה הסופי? תשובה: בלי לראות את הילדה ואת כל הנתונים, לא סביר לתת תשובה

03/06/2019 | 21:45 | מאת: חגית

בתי בת 10 יש לה כבר מעט שערות ערווה וממש מעט שיערות שחי עדינות האם נורמלי? האם צריך לפנות ליעוץ/טיפול? תודה!

לאחר גיל 8 שנים הופעת שעור מיני וגדילת שדיים הם תופעות נורמליות

03/06/2019 | 11:11 | מאת: יוני

בני הלך לבדיקות דם שגרתיות שנתיות (לא עקב בעיה כלשהי). רמת טסט' טוטאל יצא 15.2 [כתוב שהנורמה 6-26]. האם זוהי רמה תקינה של מבוגר והוא סיים להתבגר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) זו רמה נורמלית אצל מבוגר 2) האם גמר לגדול? מודדים כעבור 6 חודשים ורואים 3) אם גיל העצמות 17 ומעלה סיכוי גדות שכן

02/06/2019 | 23:33 | מאת: אמא

היי בתי כיום בת 10.2 , משקל 51 גובה 152 סמ. לפני 9 חודשים החלה טיפול בדקה פפטיל לאור האצה משמעותית בהתפתחות וגדילת חזה . קצב גדילה במהלך הטיפול היה 7 לשנה. גם לאחר זריקות כל 25 יום. לאור קצב הגדילה והמשקל הגבוה, האנדוקרינולוג החליט על הפסקת טיפול . גיל עצמות 11 (פענח של האנדוקרינולוג) . אני חוששת שביתי תקבל בזמן הקרוב והיא אינה מוכנה נפשית לכך בנוסף היא הכי גדולה בכיתה ונראית כמו בת 12. מה כדאי לעשות על מנת בכל זאת למנע מחזור בשנה הקרובה ? האם כדאי לתת רק על מנת למנע מחזור זריקה כל 3/6 חודשים ?  כמה זמן אחרי הפסקת הטיפול להערכתך תקבל מחזור ( גיל עצמות 11) תודה רבה אמא

לקריאה נוספת והעמקה

ההפסקה של עיכוב ההתבגרות צריכה להיות משותפת למשפחה ולרופא לאחר הפסקת עיכוב ההתבגרות מחזור יכול להופיע תוך 6-18 חודש-לא ניתן לנבא אחת הבעיות בטיפול היא כאשר ההורים אינם משתלטים על המשקל ההולך ועולה, במיוחד בילדות שמנות.את יכולה לפנות עם הילדה לאנדוקרינולוג ילדים נוסף עם כל הנתונים שלה כדי לשמוע עוד חוות דעת ולהחליט על הטיפול.

02/06/2019 | 21:13 | מאת: חוסר באנזים 5 אלפא רדוקטז

ייתכן שחוסר צמיחת זקן ו'בייבי פייס' מעידים על חוסר באנזים 5 אלפא רדוקטז? האם יש דרך לבדוק זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

הרבה יותר שכיח שיש גברים שזקן מתחיל לצמוח בגיל 24-25 באבחנה כזו צריכות להיות בעיות נוספות

02/06/2019 | 20:16 | מאת: יואב

אהלן. ניתן לבדוק בבדיקות דם (או בדרך אחרת) רמות של DHT בדם?

לקריאה נוספת והעמקה

בארץ אינני יודע . חפש בחול

02/06/2019 | 19:48 | מאת: רוני

האם ניתן (תאורטית או מעשית) להיעצר על שלב טאנר 4 בגברים? למשל- גובה סופי נמוך מתחזית לפי גובה הורים, חוסר בצמיחת שיעור זקן וחזה. האם ישנו מצב כזה בו הגוף פשוט לא מגיע לשלב טאנר 5?

לקריאה נוספת והעמקה

שלבי טנר אינם דבר מדוייק. ויש חפיפה בין השלבים. אם היו מציגים את שיטת טנר לפני חוגים מדעיים היו דוחים אותה בגלל חוסר הדיוק. סיום גדילה נקבע 1) לפי גיל עצמות . אחרי גיל עצמות ;17, הגדילה מזערית 2) כאשר קצב הגדילה פחות מ 2 ס"ס לשנה. ולא לפי שלבי טנר

וסיום התבגרות לפי מה נקבע?

גודל אשכים בוגר שאינו ממשיך לגדול ורמות של טסטוסטרון בנורמה של בוגר

01/06/2019 | 22:38 | מאת: ענת

שלום, הבן שלי בן 10 שנים וחודשיים, צמחה לו בחודשים האחרונים פלומת שיער ערווה, מלבד זאת אין סימנים נוספים (כגון שיער בבית שחי/ ריח זיעה חריף), האם המצב תקין? או שמדובר בהתבגרות מוקדמת? תודה מראש

בבן צמיחת שער ערווה לאחר גיל 9 היא נורמלית לחלוטין התבגרות בבנים מתבטאת על ידי הגדלת נפח האשכים. להורים אין כל דרך להעריך זאת

היי, מזה יותר משנה מאז אבחנו לי פעילות יתר של בלוטת התריס (בטענה שזו מחלת גרייבס). במהלך הזמן הזה, אני והרופא מנסים למצוא את האיזון והמינון הנכון של מתימאזול כדי שערכי T3 T4 THS יהיו תקינים. ברוב מוחלט של הבדיקות במהלך הזמן הזה, T3 ו-T4 תקינים - אך THS לעיתים נמצא מעל הנורמה ולעיתים מתחת לנורמה. הרופא שלי טוען שלמרות ש T3 ו T4 בטווח, כל עוד THS אינו נמצא בטווח הנורמה, אסור לי להתאמץ יתר על המידה. רציתי לשאול, אחת ולתמיד, האם יש אמת בדבר שכאשר THS נמצא מחוץ לגבולות (למעלה או למטה), אסור לקיים פעילות גופנית אינטנסיבית ובכלל מוטב להמעיט בפעילות עד כמה שניתן? האם את מצליחה להבין מה הוא ההגיון הרפואי שעומד בבסיס דבריו של הרופא? מתוסכל, מאחר שזה יותר משנה אני נמנע מלצאת לטיולים והפחתתי מאוד את הפעילות הגופנית שלי. אשמח לשמוע עצה חכמה בנושא. שבת שלום לני

לקריאה נוספת והעמקה

בת כמה את?