פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14812 הודעות
13377 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

שלום פרופ' צדיק בננו בן 14 גובהו 1.60. מטופל בהורמון גדילה מגיל 6 וחצי מאחר והיה מתחת לאחוזון 3. גובהי 1.55 וגובה האב 1.74. בביקור האחרון אצל אנדוקרינולוג נאמר לנו שעל פי צילום גיל עצמות גיל העצמות מתקדם ב-7 חודשים מגילו הכרונולוגי ובבדיקה גופנית של אשכיו אמר הרופא כי יש התבגרות מתקדמת. לאור זאת הציע הרופא לתת לבן שלנו תרופה בשם "אנסטרזול" שאמורה לעכב את קידום גיל העצמות ולאפשר לו לגבוה יותר. אנחנו מתלבטים כי הבנו שזו תרופה שהשימוש בה עבור ילדים מקובל יותר בארה"ב ופחות בארץ. האם ידוע לך הטיפול בתרופה זו? האם אכן משפיעה והאם יש לה תופעות לוואי? תודה

המילה מקובל מתאימה לאופנה, אך לא לתרופה.
עובדות בקשר לשימוש בתרופות
1) אפשר להשתמש בתרופה שרופא הוציא עבורה מרשם, אם היא רשומה בספר התרופות של הארץ (מאגר התרופות של משרד הבריאות)
2) אם תרופה רשומה בארץ, אך אינה בסל הבריאות, תוכלו לקבל אותה במרשם פרטי אך לא בקופות החולים
3) תרופה שאינה רשומה בספר התרופות בארץ או רשומה למטרה אחרת. ניתן לקבלה על ידי בקשה מיוחדת אישית לחולה (מרשם חריג=טופס 29ג). בטופס זה הרופא מציין לאיזו מטרה הטיפול ניתן, מציג ספרות רפואית המאשרת פעולה זו. וחותם שההורים קבלו את כל המידע על התרופה ונתנו את הסכמתם לטיפול.ושהטיפול הוא על אחריותו של הרופא.
ארימידקס (אנאסטראזול) היא תרופה הרשומה בארץ למטרות אחרות על כן על הרופא למלא טופס 29ג' כך שיתקבל אישור אישי עבור המטופל
אנדוקרינולוגים לילדים מכירים ומשתמשים בתרופה זו למטרה זו. לא ניתן לערוב להצלחת הטיפול (מנסים). בדרך כלל מנסים זאת בגיל צעיר יותר.ולמשך כ 3 שנים
מצ"ב מידע תמציתי שאני נותן למטופלים שלי
בברכת שנה טובה

תודה על התשובה ועל ההסבר שצירפת. מספר שאלות: מאיזה גיל מומלץ להתחיל בטיפול בתרופה זו ,לאחר כמה זמן בודקים יעילות הטיפול ולפי מה? האם ירידה באסטרוגן לא גורמת לעלייה בטסטוסטרון ומכאן לתופעות לוואי אחרות ? תודה ושנה טובה

1) מאיזה גיל מתחילים? אין גבול כזה. אבל ככל שההתבגרות בשלב יותר מתקדם, טיפול זה פחות יעיל
2) קבלת רשימה של תופעות לוואי. הטסטוסטרון עולה בדרך כלל זו לא בעיה.
3) חוזרים על צילום לאחר חצי שנה של טיפול. אבל תועלת ממשית היא לאחר 3 שנות טיפול.

18/09/2017 | מאת: תמר חבצלת

שלום בני בן 14רופא בדק אותו וגודל הפין שלו הוא 13.5 סמ האם זה גדול כי אח שלו בן17 וגודל הפין שלו הוא11סמ תודה

תלוי בדרגת ההתבגרות. ככל שהיא גדולה יותר גם הפין יכול להיות גדול יותר

יש לי תת פעילות בלוטת התריס ואני מטופלת בכדורים , קניתי מדבקה להרזיה עם חומרים טבעיים..האם זה אמור לפגוע לי בבלוטה והאם אין סכנות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אף אחד לא יכול לנחש איזה חומרים טבעיים יש במדבקה

שלום רב בני בן 12 הפין שלו קטן מאוד, אחיו שהוא צעיר ממנו בן חמש וחצי והפין שלו גדול מאוד לעומתו.. אני אובדת עיצות...מה עושים? אנא תשובתך יש עוד סיכוי לשינוי המצב??? בבקשה השב לי.

לקריאה נוספת והעמקה

בלי לבדוק אותו אין סיכוי שאפשר לתת לך תשובה. פני לאנדוקרינולוג בקופת חולים שיראה האם יש חריגה בגודל הפין. ב 90% מהמקרים ההורים טועים מסיטבה שהם אינם יודעים למדוד, או שהילד עם עודף משקל ניכר וכרית שומן גדולה מסתירה את הגודל האמיתי של הפין.

תודה רבה רבה על התשובה המהירה, זה צריך להיות אנדוקרינולוג של ילדים? או כל אנדוקרינולוג יכול לבדוק? תודה רבה רבה

אדוקרינולוג ילדים

שלום. הבן שלנו בן 9.5. נולד משקל 3.72 הריון ולידה תקינים. שני ההורים בריאים יחסית. עד גיל 3 היה באחוזון 50 במשקל ( 80 בגובה ) ומאז החל לשבור עקומות והגיע למצב שבגיל 8 כבר היה רזה מאוד עם BMI=12.8 אחוזון בערך 10 במשקל, 70 בגובה ומשקל ביחס לגובה כ 3 אחוז. זאת למרות שאנחנו אוכלים בבית אוכל עשיר מגוון ובריא ולא מונעים כלום. הוא לא משלשל ואין כאבי בטן אבל הוא לא אוכל הרבה ( אוהב בעיקר ירקות וביצים ). לא נבדק על ידי אנדוקרינולוג אלא רק רופאת הילדים. בדיקות דם לפני שנה וחצי תקינות לחלוטין. ספירה, כימיה, שתן, B12 , פריטין תקינים בוצעו שתי בדיקות אנדוקריניות על ידי הרופאה. TSH תקין אמצע הנורמה. לגבי IGF1 היה לפני 6 שנים כ 20 אחוז מתחת לנורמה אבל בבדיקות הבאות לפני 4 שנים כבר בחלק התחתון של הנורמה ובבדיקה לפני שנה וחצי באמצע הנורמה. רופאת הילדים אמרה שנראה לה בסדר והוא רק רזה וככה הוא. כיום בגיל 9.5 הוא שוקל 27 קילו על גובה 1.40 מטר. רצינו לשאול הוא בכיתה ד'. שמנו לב שהפין שלו נשאר בגודל ואורך די דומה למה שהיה לפני כמה שנים אפילו בכיתה א' ואנחנו לא רואים שהוא התפתח. קראנו שבגיל כמעט 10 גודל הפין צריך להיות כבר כ 7.5 סמ עם קו תחתון 6.5 ואמור להתעבות ולהערכתנו גודל הפין שלו מתוח עומד על גג כ 5 סמ והוא דק דומה לגיל הגן. זה מטריד אותנו. האם זה דורש בירור ? אולי יש קשר בין בעית המשקל שלא הובהרה להתפתחות הפין? אולי משהו הורמונלי שלא נבדק? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1) משקלו נמוך לגובהו: א) יש לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי לוודא האם יש חוסרים בתזונתו כגון קלוריות, חלבון, יסודות קורט, ויטמינים
ב) כדאי שאנדוקרינולוג ילדים יבדוק אותו. הבראתי ילדים רבים מחשש לאבר מין קצר על ידי שמדדתי אותם. אין להורים ולרוב רופאי הילדים כל הכשרה או כל ידע לגבי מדידה נכונה של אבר המין

תודה רבה! אנחנו מראשל"צ ונשמח להגיע אליך בנושא זה באופן פרטי.. 1. האם יש בדיקות דם שתרצה שנבצע , אפשר אפילו השבוע, לפני שמגיעים אליך? ( הוא ביצע בדיקות לפני שנה וחצי ספירה, כימיה TSH, ו IGF1 ) 2. אם הפין לא התפתח מספיק האם עוד אפשר להציל את זה ולהשפיע כך שתהיה לו בהמשך התפתחות למצב נורמלי? תודה רבה

העיקרון בחיים וגם ברפואה, מציעים תיקון רק כאשר בודקים מה התקלה
1) חייבים להביא תשובת דיאטנית על יומן האכילה
2) חייבים לביא נתוני משקל ובובה בצורה: תאריך מדידה, משקל, גובה לא גרף!! נתונים מטיפת חלב ועד היום
3) בדיקת דם עדכנית של:
IGF-I LH FSH TESTOSTERONE IRON CRP
לקביעת פגישה 039641511

שלום רב יש בן 7 האם משנה איפה עושים את הבדיקה בשנידר או בקפלן? ומתי נדרשת גם בדיקת MRI ? תודה נתי

לקריאה נוספת והעמקה

1) מבחינה טכנית לא משנה. מבחינה פרוצדורלית אם רופא מקפלן או הקשור לקפלן שלח אותך לבדיקות יהיה לו קל יותר לקבל את התוצאות אם תבצע בקפלן
2) אם בשתי בדיקות הורמון גדילה נמוך מבצעים MRI מוח כדי לשלול את האפשרות שגידול במוח גורם לפגיעה ביותרת המוח וכתוצאה מכך חוסר הורמון גדילה

שלום רב, בני היום בן 4.5 ביצע 2 בדיקות: קולונידין וארגנין, בשניהם נראה כי יש חוסר בהורמון גדילה, הוא בגובה 96 משקל 16 ק"ג, עשינו מספר בדיקות גנטיות שיצאו תקין (CMA, מוקופוליסכירידים) איך ממשיכים מפה? אשמח לשמוע מה התהליך, אני לא רוצה לבצע בדיקות שלא לצורך עבור הילד, הייתי אצל 2 אנדרוקרינולוגים עם דעות שונות בנושא, רציתי לשמוע חוו"ד נוספת. האם יש צורך בהורמון גדילה, או כל עוד הילד גובהה זה תקין בלי קשר לתוצאות שהתקבלו המראות על חוסר בהורמון גדילה. האם יש צורך בעוד בדיקה גניטית שצריך לעשות כמו נונם וכו' בשביל להתקדם במידה ויש צורך בהורמון גדילה. אודה לך אם תוכל לעשות לי סדר בנושא כדי שאדע איך להתקדם בינתתים הנושא תקוע. תודה מראש, אורלי.

לקריאה נוספת והעמקה

הבקשה שלך לא הגיונית. פנית לשני רופאים שלפניהם היו הבדיקות ונתוני גדילה ואת רוצה שאני בלי כל הנתונים אחליט- לא סביר. אינני יודע איך נראים גרף המשקל והגובה. אינני יודע איך נראות פרופורציות הגוף. אינני יודע מדוע עברתם מספר בדיקות גנטיות- זו לא השגרה. אינני יודע איך נראות כל הבדיקות. אינני יודע מדוע העלית על דעתך בדיקת נונאן.
האבחנה של חוסר בהורמון גדילה הדורש טיפול נעשית על סמך מכלול הנתונים שאינם בידי. אין שום סיכוי שאתן לך חוות דעת על סמך ניחוש

שלום, הכוונה להבין באופן כללי את התהליך למתן הורמון גדילה. באיזה שלב מחליטים לתת לילד הורמון גדילה האם כל עוד הוא גובה אין צורך בהורמון גדילה כל עוד הוא מעל הרף הנמוך של האחוזון לצערי אני מרגישה שהנושא תקוע ואני רוצה להבין את התהליך בכדי לדעת איך לקדם אותו במידה ויש צורך. רופא 1 - מחכה לתשובה מיעוץ גנטי והיועץ הגנטי שולח לבדיקות גנטיות כדי להבין מאיפה זה נובע, הילד מבחינה פרופרציונאלית, בריאותית וגופנית הכל תקין, הצוואר שלו קצר יחסית אבל לא משהו חריג לכן לדעתי עלה נושא הנונאן. אני לא רוצה שיעבור בדיקות שלא לצורך, לא חשוב לי להבין למה היות ולא ארצה עוד ילדים, חשוב לי להבין אם יש צורך בהתערבות או שהכל תקין. רופא 2 - לא הסתכל כלל בממצאים ובבדיקות, אמר שזה לא רלוונטי כל עוד הוא גובה ומעל הקו הנמוך של האחוזון הכל תקין. אני לא מצפה שתתן לי את כל התשובות חשוב לי שתתן לי הכוונה ותסביר לי את התהליך בכדי שיהיו לי הכלים מול הופאים ואולי אוכל לקדם את זה מולם. תודה מראש, אורלי

לרוב בבדיקות הגנטיות לא מקבלים תשובה מהיכן זה נובע. אלא אם כן יש בבדיקה הגופנית סימן מחשיד. אם שלחו אותך לבדיקות נוספות אינני יכול לנחש למה. בלי לבדוק אותו אינני יכול לאמר.
אם יש חילוקי דעות בין רופאים שראו את הילד. את רוצה שאני אחליט בלי לראותו- לא סביר. אינני רוצה לתת תשובה לא מבוססת. על כן בקשתך לא הגיונית מבחינתי
פני לאנדוקרינולוג ילדים נוסף שיבדוק את הילד ויראה את כל התשובות

14/09/2017 | מאת: קרן

שלום, יש לי ילדה בת 17 , מאז שהיא נולדה היא תמיד הייתה באחוזון התחתון של הנורמה. במעקב שנעשה שהיא הייתה קטנה נאמר לי שלפי צילום כך היד יש הפרש של שנתיים בין הגיל הכרונולוגי לבין הגיל של שמופיעה בצילום. כרגע גובהה 1.51 משקל 41 ק"ג אני 1.68 והאבא 1.76 . לפני מספר ימים עשינו שוב צילום כף יד והגיל בצילום תואם את הגיל הכרונולוגי. שאלתי: יש סיכוי שהיא עוד תגבה? ואם לא, יש סיכוי לטיפול בהורמון גדילה. מציינת שהיא ילדה בריאה והגובה מאוד מפריעה לה . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל עצמות 17 טיפול בהורמון גדילה לא עושה דבר. סיכוי משמעותי לגדילה נוספת לא סביר

13/09/2017 | מאת: אור

שלום רב בני בן 14 גובה 149 התפתחות מינית באשכים מוקדת לדברי רופאת הילדים. לאחר בדיקת דם, אחד הפרמנטים שמדאיגים אותי הוא IGA-BINDING.PROT 3 יצא 6580 מעל הנורמה אשמח אם תוכל להנחות אותי מה זה? והאם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין דבר כזה: IGA-BINDING.PROT 3
אולי רשום בפתק המעבדה IGF ולא IGA. בלי לדעת מה ערך ה IGF-I ערך בדיקה זו מוגבל. אם ה IGF-I תקין אין בעיה. בדרך כלל אני בכלל לא בודק אותו כי הוא לא עוזר בדרך כלל באבחנה.
בגיל 14 להגיג על נער שההתפתחות המינית באשכים מוקדמת זה מוזר מאד.התפתחות מינית שהתחילה לאחר גיל 9 בבנים-אינה מוקדמת. אולי התכוונו למהירה?
בבעיות של התבגרות אין ערך לבדיקה שאת מודאגת ממנה ואין לה כל חשיבות.
אולי אתם מודאגים מהגדילה. בלי לדעת גיל עצמות , דרגת התבגרות וקצב גדילה לט ניתן להתיחס למצב

היי תודה על המענה המהיר 1-לפי המעבדה IGF-1 (ערך של 44.89) תקין אך IGF 3 חורג מהנורמה 2-רופאת משפחה בדקה ואמרה שיש התפתחות מינית באזור האשכים (כלומר מהירה) אך מודאגת שהאין לו קפיצת גדילה, גבה 2.5 ס"מ בחצי שנה האחרונה האם זה תקין?

יש לציין שלפי הרופאה צילום כף יד תואם לגילו במדויק, וכן בדיקות דם תקינות, הקפיצה של הגובה עדיין לא הגיע. השאלה.. עד מתי יוכל לגבוה?

רופאת משפחה אינה יכולה לבדוק צילום של גיל עצמות. לתשובה כתובה בלי בדיקת הצילום אין ערך. פנה לאנדוקרינולוג ילדים

1/ לא נראה שיש בעיה ב IGF. התעסקות מיותרת
2) אנדוקרינולוג ילדים הוא המוסמך לבדוק את ההתבגרות. המידע שאתה נותן על ההתבגרות הוא לא רציני ולא מקצועי. במקום לשבת ליד המחשב, צא מהבית ולך לאנדוקרינולוג
האם 2.5 זה תקין? תלוי בדרגת ההתבגרות, בנפח האשכים. לא מקצועי לתת לך תשובה לפי המידע הלא מדוייק שלך

תודה, כבר קבעתי תור לאנדוקרינולוג

בהצלחה
ושנה טובה

אני ישנתי כשהחלון והתריס סגור וגם הדלת הינה אטומה האם יש סכנה לאיבוד חמצן בגוף

אין מונח כזה איבוד חמצן בגוף
אולי התכוונתה לאספקת חמצן מועטה. לא סביר בתנאים שתארת.
בחוסר אספקת חמצן למוח למשל כתוצאה מהפסק'ת נשימה. מעל זמן מסויים, תאי המוח מתים ונגרם נזק קבוע

ייתכן פגיעה קוגנטיבית קשה שמתבתאת בmri

MRI אינו מאבחן פגיעה קוגניטיבית אלא שינויים במבנה המוח

אני נוטל מספר חודשים פרפאנן בלי דקינט

תשובות לכך הם בתחום המומחיות של פסיכיאטר
אינני מומחה לכך

ערב טוב ילד בן 9 לא גודל מספיק מצ"ב תוצאות בדיקת הורמונלית מה המשמעות ? OH-PROGESTERONE-17 nmol/L 3.19 TSH mIU/L 2.3 0.64- 6.27 TESTOSTERONE- TOTAL nmol/L 0.9 8.4 28.7 ANDROSTENEDIONE nmol/L 2.03 2.1 10.8 DHEA SULPHATE µmol/L 0.6 2.17 15.2 תודה ניר

תשובות בגוף השאלה
1) ילד בן 9 לא גודל מספיק- אין לי מושג מה זה לא גודל מספיק. על איזה אחוזון הוא? מה קצב הגדילה שלו - כמה ס"מ לשנה?. האם הוא יורד מהאחוזון? מאיזה אחוזון לאיזה אחוזון?
2) TSH תקין
3) שלושת ההורמונים האחרים שאתה שואל לגביהם: א) נתת 3 משפרים במקום מספר אחד שהוא התשובה. ב) אלה לא ההורמונים שבודקים כדי להבין גדילה מועטה

אני מודאג שצריכת אשלגן מורידות את רמות הקורטיזול

דאגה לא עניינית.

תראה אני שתיתי 6 פחיות של ספרייט זירו לכן אני אמור להיות זכאי לאדרל משהו המליץ לי לקחת אדרל במרפאה של מכבי הוא אמא שאלוהים אתך היה יהיה אתך היום אלוהים תנו לי אדרל XR

מסכנת את הבריאות

06/09/2017 | מאת: מיטל

הבת שלי כיום בת 6 מטופלת באלקטרוסין שנולדה עקב אי פעילות של בלוטת התריס. בבדיקה האחרונה 4.25 tsh 18.54 t4. היום הבחנתי לראשונה בכמה שעות בודדות בפות. מה הטיפול כדי שלא תהיה התפתחות מינית. כמו כן יש לציין שהיא מאוזנת ולא מפספסת שום כדור. אשמח לחוות דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) אין קשר בין בלוטת התריס והופעת שעור מיני.
2) את מערבבת שתי מערכות שונות הופעת שעור מיני והופעת מחזור: א) שעור מיני תלוי בבלוטת יותרת הכיליה ואין לו כל קשר להופעת מחזור ב) התברות מינית הגורמת להןופעת מחזור נגרמת על ידי יצור ההורמון הנשי (אסטרוגן) מקורו בשחלות והוא גורם לצמיחת שדיים בשלב ראשון ואין לו כל קשר להופעת שעור.
3) הופעת שעור מצריכה בדיקה אם יש ליקוי בבלוטת יותרת הכיליה. יש לוודא אם הדבר נכון כיוון שיש לכך השלכות בריאותיות

אשמח אם תגיד לי איזה בדיקות דם אני צריכה לעשות לה . ולתאם תור בהקדם אצלך במרפאה .

לפני בצוע בדיקות יש לבדוק את הנערה האם אלה באמת שערות מהסוג המופיע לפני הזמן, לראות אם גיל העצמות מתקדם ואם יש האצת גדילה. אם כל הדברים האלה אינם, אין טעם בבצוע בדיקה בדיקה מכוונת לנושא מתבצעת באשפוז יום על ידי הזרקת חומר הנקרא ACTH ובדיקת תגובת יותרת הכיליה לחומר זה. בלי שהילדה תבדק אין הגיון להמליץ על הבדיקה

05/09/2017 | מאת: גיא

שלום רב איך אפשר להקדים את הפגישה שקבעתי אצלך ? תודה גיא

התקשר לטלפון דרכו קבלת את מועד הפגישה

שלום הבעיה שלא עונים שם. וגם השארתי הודעות ולא חזרו אלי יש טלפון נוסף ?

החל מיום א יענו

בתי עברה בדיקת דם וקיבלנו תוצאה חריגה באחד הפרמטרים, אשמח לדעת במה מדובר ועד כמה יש לנו סיבה לדאגה, האם זה נושא שמחייב טיפול ? DHEA SO4 11.41 UMOL/L ( 0.20- 4.60 (.........)*)

לקריאה נוספת והעמקה

נקודה נוספת שאולי מהותית או שלא , הבדיקה נעשתה כאשר בתי היתה ביום החמישי למחזור

זו אינה הנקודה הקריטית
הנקודה הקריטית היא האם יש פגם בבלוטת יותרת הכיליה
וכמובן מיעוט נתונים כזה אינו מאפשר לתת אבחנה או כיוון ברור
אם לא בצעו כל מה שהזכרתי כדאי לבצע תבחין סינאקטן (ACTH) בהקדם

1) חשוב לדעת בת כמה הבת
2) מה הסימנים שהביאו לכך שיבדקו חומר זה
3) אילו עוד בדיקות נלקחו עם חומר זה האם נבדקו 17- הידרוקסי- פרוגסטרון ואנדרוסטנדיאון
4) האם נבדק גיל עצמות?
השאלה הראשונה אינה האם זה נושא שמחייב טיפול אלא מה הסיבה לכך ולפי האבחנה ניתן לענות על ההמשך. חייביפם לדעת האם יש תקלה ביותרת הכיליה היכולה לגרום ליצור מוגבל של הידרוקורטיזון העוזר לנו להשרד בעת מחלה קשה? או שהוא ממקור אחר שעלינו לחפשו
ברור מסודר ורציני יש לבצע בהקדם

תודה על המענה , מאוד נלחצתי מהתשובה , להלן השלמה של מידע שברשותי: 1) הבת בת 13 2) רופאת עור ביקשה לעשות בדיקה בשל שכבת עור מעט כהה באזור בית השחי 3) מצ"ב השלמת הבדיקות 4) אינני יודע האם נלקחה בדיקה לגיל העצמות

1) ממצא של שינוי בצבע עור בבית השחי אינו ממצא מספיק
2) אם היו מבצעים צילום כף יד לגיל עצמות היית יודעת כי הולכים למכון רנטגן לבצוע צילום
3) לא מצורפת שום בדיקה. חבל על הזמן, פני לאנדוקרינולוג ילדים
4) לשם אבחנה בשטת זה פונים לאנדוקרינולוג ילדים והוא לא היה מעלה שאלה של התבגרות ומחזור אלא עושה את הברור המתאים

05/09/2017 | מאת: ענבר

שלום לך הבן שלנו מקבל הורמון גדילה מגיל 7.5. כעת הוא בן 13 וחצי. בוצע צילום כף יד שמאל לפני 7 חודשים בפברואר 17 בו נרשם: גיל עצמות מתאים ל- 13 שנים 6 חודשים גיל כרונולוגי 12 שנים 11 חודשים סטיית תקן לגיל 10.4 חודשים נמצא בטווח 0.7 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה". בוצע צילום כף יד אתמול, ב 3.9.17 בו נרשם: גיל עצמות מתאים ל- 13 שנים 6 חודשים גיל כרונולוגי 13 שנים 5 חודשים סטיית תקן לגיל 11.1 חודשים נמצא בטווח 0.1 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה". מה זה אומר מבחינת גובהו העתידי אם משווים בין הצילומים? גובה היום 1.57. תודה רבה ענבר

אתם לא משוים צילומים אלא תשובות כתובות. אף אנדוקרינולוג ילדים מקצועי אינו משווה תשובות כתובות אלא בודק את הצילומים עצמם. מאד נדיר שגיל העצמות אינו מתקדם אלא נשאר על אותו גיל עצמות
אינני מחשב דבר על סמך נתונים לא בדוקים

שלום, ביתי בת 14.4 קיבלה מחזור לפני שנה, גבהה רק חצי סמ בשנה האחרונה. הגובה שלה 147, גיל עצמות 15. הגובה שלי - אמא - 152 סמ, של אביה 163. האם יתכן שתשאר בגובהה ולא תגבה עוד?

אולי תגדל עוד 2 ס"מ. לא ניתן לדייק

שלום. בתי בת 11 נולדה עם תסמונת דאון. מצב בריאותי תקין. תפקוד גבוה של דאון, עיכוב התפתחותי אך ההתפתחות המינית התחילה לפני כשנה: שיער ערווה וניצני שדיים. השאלה שלי היא האם מומלץ לעצור את ההתפתחות? יש חשש מקבלת הווסת ועצירת הגדילה ( כרגע גובהה 130 ס״מ) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התועלת לשיפור הגובה הסופי על ידי עיכוב התבגרות בלבד היא מזערית. פני לאנדוקרינולוג ילדים להשלמת בדיקות וכדי לדון על הדרך היעילה.

פרופ' צדיק שלום הילדה בת 12.5 , קיבלה מחזור לפני כחודשיים, היא לא בעודף משקל , אבל השנה החזה החל להתפתח מהר ולגדול יש לי חזה גדול מאוד ורציתי לברר אם ניתן לעצור גדילת חזה בגיל שלה כדי שלא יגיע למימדים גדולים מאוד? תודה מראש

עיכוב התבגרות בגיל זה לעיתים מצליח ולעיתים גורם לדימומים מרובים.
בגיל זה בו נורמלי לקבל מחזור, אינני נוהג לעכב התבגרות מסיבה שהזכרתם

שלום האם ספריי לאף שמכיל סטרואידים יכטל לעכב גדילה ?

לקריאה נוספת והעמקה

באופן נדיר. בתינוק יתכן בנער גדול ספק
ניתן לבדוק את ההשפעה בבדיקת דם

האם הוא עוזר לרדת במשקל

שטאל את הפסיכיאטר הממליץ על כך. אינני עוסק בתרופות אלה בגיל הילדות

שלום פרופ צדיק מצב כל הבדיקות שעשינו לקראת הפגישה איתך מלבד TSH FT4 שנעשה בשבוע הבא , מדידות גובה ומשקל וצילום שורש כף יד שמאול האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות ? תודה גיא.

החלטה על בדיקות נוספות רק לאחר בדיקת הבן

31/08/2017 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב.בתי בת 7ותשע חודשים עשיתי לה צילום כף היד לאחר שהבחנתי התחלת שיעור באזור האינטימי,היא בגובה 125משקל 23לפי פענוך של הצילום גיל העצמות היא מתאימה לגיל 11.אני לחוצה מאודד אשמח לעצה ועזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

מצב זה יכול להיות בין היתר בפגם מולד של בלוטת יותרת הכיליה. חיוני לבדוק זאת בהקדם. שכן אם יש בעיה כזו יש לתת תרופה בכל מחלת חום או מצב חרום כדי למנוע סיכום. לבדוק זאת מבצעים בדיקת סינאקטן (ACTH) באשפוז יום.
אבל בדיקת סקירה שאולי תתן תשובה כעת כוללת :
ANDROSTENDIONE 17-HYDROXY PROGESTERONE
לבצוע מידי
לקבוע בהקדם פגישה עם אנדוקרינולוג ילדים

תודה רבה על התשובה הקודמת,אשמח את תגובתך לגבי הבדיקה.

בדיקת דם תוצאות

לא מצורף דבר. בלי בדיקת הילה ערך התשובה לבדיקות מוגבר

שלום הבן שלי בן 9 וחצי קצב גדילה של 3.5 ס"מ בשנה אחוזון 5, בדיקות דם : 0.17 קטן מ LH IU/L 1.40 FSH mIU/L 164.4 PROLACTIN nmol/L 31.05 IGF-1 האם תוצאות הבדיקה יכולות להעיד על משהו ?

הי קבעתי תור אצלך לנובמבר .

שלושת הבדיקות הראשונות אינן אומרות דבר האחרונה נמוכה
בדיקה חשובה שאין תשובה היא TSH FT4' בדיקה לצליאק, תפקודי כבד וכליות, CRP
להביא את כולן כשמגיעים לרופא לבדיקה
בלי לבדוק את הילד לרואות את כל נתוני העליה במשקל והגובה, לא מגיעים למסקנה

בני בן 13, עשה בדיקות גדילה(גיל עצמות תקין, וטסטסטרון כללי קטן 1.5, lh-1.3,fish-4.2.האם הבדיקות תקינות או שיש סיבות לדאגה

לא בדקתי אותו ואין לי שום נתון רציני עליו.
בדיקות כאלה הן תקינות לבן שעדיין לא החל להתבגר (האשכים לא החלו לגדול)

שלום לך פרופ' צדיק, בננו בן 13 וחצי. מטופל בהורמון גדילה "גנוטרופין" בגלל שהיה מתחת לאחוזון 3. מינון 2.2 מ"ג ליום. כיום גובהו 1.57 ומשקלו 43. בצילום גיל עצמות שנעשה לפני 7 חוד' נכתב: "עפ"י אטלס גרויליך ופייל: זכר גיל עצמות מתאים ל- 13 שנים 6 חודשים גיל כרונולוגי 12 שנים 11 חודשים סטיית תקן לגיל 10.4 חודשים נמצא בטווח 0.7 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה". נשמח לדעת מה זה אומר לגבי צפי גובהו הסופי והאם יש צורך לעשות צילום נוסף כעת לאחר 7 חודשים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה כתובה של מכון רנטגן אינה אומרת לי דבר כל אנדוקרינולוג מקצועי בודק לבד את הצילום. טווח השגיאה בפענוח יכולה להגיע לשנה והסטיה בתחזית גדולה.
אם התשובה נכונה, בגיל עצמות 13.5 בן מגיע ל 87.5% מגובהו הסופי. אבל אם ההתבגרות מואצת ואם קצב התקדמות גיל העצמות גדולה מאשא שנה במשך שנה . למשל גיל עצמות מתקדם בשנה וחצי במשך שנה החישוב יגזים לטובה מעל הגובה שיגיע אליו. על כן אנדוקרינולוג מנוסה צריך לבדוק את הצילום לפני 7 חודשים ולהשוותו לצילום של היום ולקחת בחשבון את התקדמות ההתבגרות

גובה ממוצע לנשים בוגרות עם ראסל סילבר כ140 ס"מ. האם יכול לקרות מקרה שתינוקת עם ראסל סילבר סינדרום שתקבל הורמוני גדילה בגיל המתאים ובנוסף בקרוב תתחיל להיות מוזנת בלילה ע"י צינור הזנה (אחרי ניתוח) תהיה נמוכה באופן חריג ממהמוצע הזה כשתהיה בוגרת? הכוונה לסביבות ה100 ס"מ. כרגע התינוקת בת שנה ו3 חודשים ועדיין לא עברה את ה4 קילו. הקצב גדילה מלפני ההורמונים מעיד על הגובה בעתיד? כלומר,, תינוק עם ראסל סילבר שמעלה במשקל וגודל באופן איטי יחסית לתינוקות אחרים עם ראסל סילבר האם זו אינדיקציה שבעתיד הוא יהיה על הצד הנמוך יותר או שאין לזה קשר. הסבתא של התינוקת ממש בחרדות לגביה ואשמח להבהרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מבין את החששות אבל אין נבואה ברפואה ואי אפשר לבצע חישובים לפחות לפני שעברו 3 שנים
1) קצב הגדילה והעליה במשקל במקרים רבים יכול להשתנות לאחר 2-3 השנים הראשונות
2) אין יכולת לדעת מראש עד מתי כדאי כדאי לתת האכלה בזונדה. אם יש צורך חיוני לתת הזנה מלאכותית למשך תקופה מאד ארוכה יש לשקול לאחר תקופה ממושכת להאכיל דרך פתח בקיבה (גסטרוסטומיה). במקרים מספר, כאשר ההזנה דרך הפה לא היתה מספקת, המשכתי האכלה דרך פתח בקיבה עד גיל 6 שנים. והגדילה היתה מצויינת. ככל שמתחילים את ההזנה המלאכותית מוקדם יותר (במידת האפשר) התוצאה טובה יותר.
3) אין שום יכולת בילדים אלה לדעת מה תהיה התגובה לטיפול בהורמון גדילה. מתחילים טיפול ואחרי 6 חודשים וגם אחרי 12 חודשים מבצעים צילום כף יד ובעזרתו ובעזרת קצב העלייה במשקל וקצב העלייה בגובה בוחנים את יעלות הטיפול. אם הטיפול אינו יעיל מספיק מפסיקים אותו.

שלום תודה רבה על המענה 1) הבנתי, תודה 2) כן, זה מה שעושים לה בקרוב- האכלה דרך פתח בקיבה 3)הבנתי אני מבינה שאין נבואה ואי אפשר לשער בשלב הזה, אבל הכוונה שלי היא באופן כללי לגבי התסמונת- אני פשוט מנסה להבין את הטווח גובה, בערך, האם זה אפשרי שמישהו עם התסמונת שמקבל טיפול, יהיה בגובה של 100 ס"מ או פחות, נגיד כי הוא לא מגיב להורמון ? או שהסבירות נמוכה מאוד לגובה שכזה? (אני מבינה שהכל יכול לקרות ואי אפשר להבטיח)

לפני שהתינוק יציב על כלכלה קבועה שעליה הוא עולה במשקל, לא ניתן לאמר דבר.
נתתי הסברים ואת מתעלמת מהם.
התינוקת הרבה מתחת לגיל 3. תזונתה עדיין אינה יציבה. אני מטפל בתינוקות כאלה מ 1986. לא מוצדק ואין לי חשק להמר. על גסטרוסטומי, האכלה מסודרת וקבועה ועליה במשקל בגיל לפחות שנתיים אפשר לשער. עדיין לא לחשב במדוייק

תודה רבה אם כך נחכה ונקווה לתוצאות טובות.

איחולי הצלחה מקרב לב

הרופא המליץ לבני לקבל את הזריקה למשך חצי שנה פעם בחודש. כאשר הגעתי לרופאת הילדים שלו היא ממש הלחיצה אותי ואמרה שזה יגרום לו להתבגרות מהירה ויעצור לו די מהר את ההתבגרות והגדילה. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר רק בנער בן 14.5 עם התבגרות מאוחרת. למי שאין לו התבגרות מאוחרת לא נותנים טיפול באופן הזה.
1) במחקר שתואר בעבר על ילדים עם התבגרות מאוחרת, הראו שמינון של 250 מגר לחודש, למשך 6 חודשים, שזה מינון של מבוגר, גורם לקידום מהיר של גיל העצמות ולסיום מוקדם של ההתבגרות והגדילה ואילו מינונים נמוכים אינם גורמים לכך.
2) מתחשבים גם בגיל העצמות ונותנים טיפול זה רק אם הוא צעיר מספיק
3) המינון שנותנים הוא 50-100 מיליגרם פעם בחודש למרות שבאמפולה יש 250. את יתר החומר שבאמפולה זורקים
4) לצערי השאלה שלך מטעה ולא כך שואלים. צריך לתת נתונים מלאים בצורה הבאה:
למה נותנים לו טיפול זה? מה האבחנה? מה המינון שנותנים לו? מה גיל העצמות שלו?

שלום, הבת שלי בת 9.5 מטופלת מזה שנה וחצי בזומקטון 0.5 מ"ג. היא עולה יפה בגובה, אבל לצערי גם במשקל. גם לפני ההורמון לא היתה דקיקה, אבל עכשיו יש לה תיאבון רב והיא השמינה. האם יש קשר להורמון? כמו כן, יש לה תופעות של מצבי רוח, כעס פתאומי, בכי. הרופא המטפל טוען שזה לא קשור להורמון, אבל זה לא היה לפני כן. מה דעתך? תודה, נטע

לקריאה נוספת והעמקה

1) עליה מואצת במשקל. אחת התכונות של הורמון גדילה היא שהוא "מפרק שומן" הוכח שאם מטפלים בחיות מאכל עם הורמון גדילה השומן בהם יורד. במחקר שלנו על ילדים עם משקל קיצוני במשך 6 חודשים ראינו שמסת השריר עולה ומסת השומן יורדת.
2) ברוב הגדול של המקרים מסת שומן היא כמו חשבון בנק תלוי כמה קלוריות מכניסים וכמה מוציאים בפעילות גופנית. במקרה כזה יש צורך בעזרת דיאטנית לווסת את כמות וטיב האכילה. וחובה פעילות גופנית מוציאת אנרגיה שעה ביום, האידאלי -הליכה ברגל. בלי הפעילות אין לכם סיכוי להגיע לתוצאות.
3) תופעה של מצבי רוח ובכי יחד עם השמנה, הסיבה הנפוצה היא בעיה פסיכולוגית הדורשת אבחון דחוף ולא הורמון גדילה. חובה לפנות לאבחון בהקדם. יש לי ניסיון אישי של מעל 1500 מטופלים בהורמון גדילה ולא ראיתי תופעה כזו באף אחד מהם

25/08/2017 | מאת: דניאלה

שלום , הבן שלי בן 13 ו 3 חוד' גובהו 1.57 ומטופל בגנוטרופין בגלל קומה נמוכה מסיבה אתיופתית והיותו בגיל 7 אז מתחת לאחוזון 3. לפני 6 חודשים החל לקבל תרופה בשם אנסטרוזול בגלל קידום גיל עצמות . בחודש האחרון שמתי לב ששערות מראשו וגם ריסים (או שיער גבות, אני לא בטוחה) נמצאות על הרצפה ועל השולחן שלידו יושב כל יום. לא כמויות גדולות , אבל זה מטריד כי לא היה קודם. האם יש קשר בין תופעה זו לבין התרופה שמקבל? תודה, אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

יש תאורים שהשער נעשה דק ופחות שכיח נשירת שער
קידום גיל העצמות נעשה על ידי ההורמון הנשי אסטרוגן. האנסטרזול מעכב את יצירת האסטרוגן מההורמון הגברי טסטוסטרון. גם בגברים נעשית הפיכת טסטוסטרון לאסטרוגן.האנסטרזול מעכב יצירת האסטרוגן ועל כן מנסה לעכב קידום גיל עצמות.
טסטוסטרון גבוה יכול לגרום לנשירת שער וזה ההסבר לתופעה.

26/08/2017 | מאת: דניאלה

תודה לך על ההסבר. אם כך , מה עושים במקרה זה? האם יכול לקרות מצב של קרחות בשיער? האם מפסיקים עם התרופה (חלפה חצי שנה מתחילת הטיפול)? אשמח למענה נוסף. דניאלה

1) החשוב ביותר כרגע הוא להשוות את צילום כף היד שלפני מתן הטיפול לצילום כף היד של היום ולראות אם הטיפול באמת מעכב את גיל העצמות. אםלא, הטיפול כנראה אינו יעיל
2) עם הפסקת הטיפול היחסים בין ההורמונים חוזדים למצב שלפני טיפול. להבטיח לך מה קורה בדיוק לשער אם הפסקת הטיפול- לא ניתן
3) צריך להתייעץ עם הרופא שמטפל בכם, המכיר את כל הנתונים של המטופל, ולהחליט אם המשך הטיפול כדאי

שלום, התייעצתי עם הרופא המטפל שאמר להפסיק את לקיחת התרופה ,אם כי הקרחה זה תופעה נדירה. הוא מבחינתו לא רוצה לקחת סיכונים בטיפול הזה. בדיקת גיל עצמות נקבעה לאחר חצי שנה של טיפול, שזה יהיה בספטמבר ואז נוכל לדעת אם יש שינוי. האם אין צורך לבדיקות דם? טסטוסטרון גבוה? בכל אופן לפי גיל עצמות אחרון הצפי של גובהו הסופי היה 1.65 ולכן התחיל בתרופה זו. כעת אנחנו בדילמה מה עושים. האם להמשיך עם התרופה בינתיים, אולי התופעה תחלוף ואינה קשורה לתרופה. איך נדע?

לא ברור לי למה את שואלת שוב אותה שאלה. כבר עניתי עליה.
תשובות בגוף השאלה שלך
שאלה: התייעצתי עם הרופא המטפל שאמר להפסיק את לקיחת התרופה ,אם כי הקרחה זה תופעה נדירה. הוא מבחינתו לא רוצה לקחת סיכונים בטיפול הזה.
הטיפול ניתן לאחר שהרופא חתם שזה טיפול לא שגרתי והטיפול על אחריותו. ולכן אם יש תופעת לוואי הוא לא רוצה לקחת את הטיפול על אחריותו ומפסיק אותו
תשובה: אמרתי לך שזו תופעה של התרופה ואינני יכול לנחש מה יהיה לאחר התסקתה.
שאלה: בדיקת גיל עצמות נקבעה לאחר חצי שנה של טיפול, שזה יהיה בספטמבר ואז נוכל לדעת אם יש שינוי. האם אין צורך לבדיקות דם? טסטוסטרון גבוה?
תשובה: בדיקת דם לא תביא תועלת. תוך הטיפול באנסטראזול הטסטוסטרון יכול לעלות
שאלה: בכל אופן לפי גיל עצמות אחרון הצפי של גובהו הסופי היה 1.65 ולכן התחיל בתרופה זו.
תשובה זו היתה החלטה שלכם ושל הרופא
שאלה: כעת אנחנו בדילמה מה עושים. האם להמשיך עם התרופה בינתיים, אולי התופעה תחלוף ואינה קשורה לתרופה. איך נדע?
תשובה: כתבתי שזו תופעת לוואי של התרופה, על כן אינני מבין מדוע להתלבט?
האם תוספת לא גדולה של 3-4 סנטימטרים, עדיפה על הקרחה?
מלבד זאת ההתלבטות נגמרה כפי שכתבת. הרופא הורה להפסיק את התרופה. על כן אין לך רשות לתת אותה

תודה רבה

בהצלחה. הכלל הכי חשוב ברפואה הוא לא להזיק

האם צריך לתת לי נוזלים בעירוי

אף פעם לא השתמשתי בחומר זה. אין לי ניסיון ואין לי ידע בשימוש בו. הוא אינו קשור לנושאי האתר
התיעץ עם מי שנתן לך את התרופה או פנה לחדר מיון של בית חולים

כמה gaba יש ב1000 חומצה glutamic אלה אם הגוף ממיר באמצעות מגנזיום. ואומרים שחומצות אמינו משפיעות על המין

אף פעם לא השתמשתי בחומר זה. אין לי ניסיון ואין לי ידע בשימוש בו. הוא אינו קשור לנושאי האתר
התיעץ עם מי שנתן לך את התרופה או פנה לחדר מיון של בית חולים
פנה לפורומים אחרים העוסקים בכך
תזונה או אנדוקרינולוגיה של מבוגרים
http://www.doctors.co.il/forum-6067/
http://www.doctors.co.il/forum-571/

1) קיימים כעת בארץ 3 סוגי הורמון גדילה . ההורמונים הקיימים זהים מבחינת היעילות. ההבדל ביניהם במזרק שני סוגים ניתנים במזרק עם מחט עדינה : גנוטרופין ו נורדיטרופין.
הסוג השלישי (זומקטון=ביוטרופין) ניתן במזרק ללא מחט, מועבר בלחץ אויר דרך העור.
2) שמירה על יעילות ההורמון: בכל קופסא בה נמצא בקבוקון של הורמון נמצא נייר בו רשום מידע על ההורמון, תנאי שמירתו ופרטים על השימוש. חובת המשפחות לקרוא ולדעת על תנאי שמירתו. ה-גנוטרופין וה-זומקטון חייבים להשמר בקרור 2-8 מעלות. אם אתם לוקחים אתכם את ההורמון לנסיעה (גם מבית המרקחת הביתה) יש לקחת בצידנית השומרת על קור. א. אם שכחתם את ההורמון במכונית - אין להשתמש בהורמון
ב. אם שמתם את ההורמון במקרר והוא קפא, אין להשתמש בהורמון
ההורמון נורדיטרופין שנאמר עליו שהוא יציב בטמפרטורת החדר, הוא יציב עד טמפרטורה של 25 מעלות מעבר לכך הוא מתקלקל. בעונה זו בטוח לשמור את ההורמון במקרר. ההורמון הוא חלבון ובחימום יתר וקרור יתר הוא נהרס, מאבד את תכונותיו ולהזריק חלבון ששינה את תכונותיו-מסוכן
3) שמירת ההורמון במקרר המשקאות בחדרי המלון מסוכנת. אם שמים אותו קרוב לאיזור של קוביות הקרח או אם המקרר מכוון לטמפרטורה נמוכה מאוד ההורמון יקפא ואין רשות להשתמש בו

1) שאלות הנוגעות לרפואת מבוגרים.
הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
2) שאלות לגבי תפקוד מיני- לא יענו
הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

שלום. הבן שלי בן חודשיים וחצי, נעשתה לו בדיקה של tsh עקב צהבת ממושכת. התוצאה נעה בין 8 ל11.4. Ft4 16-19. האם הדבר יכול להסביר עייפות?

לקריאה נוספת והעמקה

ה TSH גבוה מהצפוי. אך לא מאד. במקרים כאלה בדרך כלל לא מוצאים דבר מבחינה גופנית. עייפות אינה סימן. אבל גם בלי סימנים צריך להחליט על הטיפול. לתת את התשובות כפי שאת נותנת זו דרך לא טובה
נותנים את התשובות בדרך הבאה:
כל תשובה של יום מסויים לחוד: תאריך בדיקה, TSH FT4

התוצאה הראשונה יצאה 10.2. לאחר שלושה ימים 8.61. לאחר שמונה ימים 11.74. יום לפני הבדיקה האחרונה הוא קיבל את החיסון המחומש. האם יש השפעה על הtsh? הרופאה המליצה על יוטירוקס

תודה

ל

1) אני מקווה שבהוראות הטיפול את מדייקת יותר מאשר בתשובה לבקשה שלי לקבלת הנתונים
2) אין קשר לחיסון

18/08/2017 | מאת: ליאור

שלום אנחנו כרגע בתאילנד ומד המינון מהבהב לנו שתי הספרות 0:0 וכשאני מסובב לא קורה כלום מה עושים? אשמח לתשובה דחופה אנחנו באמצע טיול

עליך לפנות למדריכה של החברה שנתנה לך את מזרק העת. זה המקצוע שלה והיא מומחית בו

שלום רב, מהן הסיבות האפשריות למצב זה ואיזה בדיקות דם היתה ממליץ לעשות לפני ביקור אצל אנדוקרינולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה הגופנית מכתיבה אילו בדיקות לעשות ועל כן אי אפשר לכוון את כוון הבדיקות
גיל עצמות מתקדם יכול להיות עקב:
1) קידום מהיר של התבגרות- במקרה זה גרף הגדילה והבדיקה הגופנית חשובות יותר מבדיקות הדם
2) פגם אנזימטי של יותרת הכיליה במקריםן רבים יש צורך בטסט מיוחד באשפוז יום
3) מקור לא שגרתי של יצור הורמונים- דורש בדיקת שתן מיוחדת במאס ספקטרומטריה.
על כן אני מעדיף תמיד לראות ילד לפני שאני נותן בדיקות
אתה שוגה כמו רבים מהפונים לא נתת שום פרט עניני על הילד על גדילתו ועל הבדיקה הגופנית שלו. התשובה שאתה מקבל מפורטת כמו המידע שנתת

16/08/2017 | מאת: אלונה

שלום בתי בת 4 מגיל שנה אנחנו במעקב עקב הנצת שדיים לאחרונה ביצענו בדיקות והיא עולה כול חודש ב ס"מ 1 ורציתי לדעת אם הבדיקות דם תקינות תודה

לא היגיעו אלי בדיקות

16/08/2017 | מאת: אלונה

שלום בתי בת 4 מגיל שנה אנחנו במעקב עקב הנצת שדיים לאחרונה עשינו בדיקות. ויש עליה בגובה כול חודש ס"מ ביצענו בדיקות דם ורציתי לדעת אם זה תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עליה של 1 סנטימטר כל חודש היא גדולה מהרגיל ומחייבת ברור
את מודיעה שבצעתם בדיקות דם- אין לי שום מושג אילו בדיקות ומה היו תוצאותיהן
צריך לדעת מה גיל העצמות ומה התקדמותו לעומת העבר
בדרך כלל אני מבקש גם אולטראסאונד בטן לגודל השחלות מספר זקיקים וגודלם

16/08/2017 | מאת: אלונה

בדיקות דם וצילום כף היד

אם התכוונת לשלוח- לא הגיע כלום
כמו שכתבתי יש צורך גם באולטראסאונד בטן

האם אני יכולה לקבל את המייל שלך כדי לשלוח את הצילום אני לא מצליחה לשלוח בפורום את הצילום כף יד תודה מראש

צילום כף היד את הבדיקות דם לא מצליחה להעלות לפה

כאן הבדיקות דם אשמח לחוות דעתך תודה.

אין שום בדיקת דם

אין לי שום כוונה לקרוא צילום של ילד שלא בדקתי אין לי שום ביטוח מקצועי למטרה זו. פני עם הצילום לאנדוקרינולוג ילדים

שלום תינוק בן 7 חודשים מחוץ לאחוזונים בגובה ובמשקל מרגע שנולד. האם נדרשות בדיקות מסויימות או בגיל זה רק מעקב?

עלייך לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים עם פנקס טיפת חלב
על האנדוקרינולוג לבדוק את התינות, לבחון את הפרופורציות של הגוף ולאחר בדיקתו ולאחר בדיקת גרף המשקל והגובה להחליט על בדיקות

אני יודע שתרופות אנטי פסיכוטיות מורידות את הרמה של המגנזיום בדם היה לי 1.6/1.7 ראו בבדיקות

לקריאה נוספת והעמקה

הדבר ידוע מזמן
Magnes Res. 2008 Jun;21(2):97-100.
Interactions between magnesium and psychotropic drugs.
Nechifor M1.

Abstract
Psychotropic drugs (antidepressants, antimanic drugs, antipsychotics, analgesic opioids, and others) are among the most frequently used medicines. Between these drugs and magnesium there are pharmacokinetic and pharmacodynamic interactions. Erythrocyte magnesium is decreased in patients with severe major depression (MD) vs normal subjects (44 +/- 2.7 mg/L in MD group vs 59.1 +/- 3.2 mg/L in control group, p < 0.01). Therapy with sertraline, 150 mg/day p.o. -21 days or with amitryptiline 3 x 25 mg/day p.o. 28 days increases significantly erythrocyte concentration of magnesium (56.9 +/- 5.22 mg/L after sertraline vs 44 +/- 2.7 mg/L before sertraline, p < 0.01). In patients with acute paranoid schizophrenia, erythrocyte magnesium concentration is decreased vs healthy subjects. Haloperidol, 8 mg/day, p.o. for 21 days or risperidone, 6 mg/day p.o. for 21 days have increased significantly erythrocyte magnesium concentration (46.21 +/- 3.1 mg/L before haloperidol and 54.6 +/- 2.7 mg/L after haloperidol, p < 0.05). Antimanic drugs (mood stabilizers) as carbamazepine, 600 mg/day, p.o., 4 weeks and sodium valproate, 900 mg/day p.o., 4 weeks, increased significantly magnesium in patients with bipolar disorder type I. Increased magnesium status positively correlated with enhancement of the clinical state. The existent data sustain the idea that an increase of erythrocyte magnesium is involved in the mechanism of action of some psychotropic drugs. Magnesium supply decreased the intensity of morphine-induced physical drug dependence. In heroin addicts, the plasma magnesium concentration is decreased.

שלון האם יש קשר?

היחסים אינם קבועים יש שינויים בין אדם לאדם. חילוף החומרים של סידן ומגנזיום קשורים אחד לשני גם בספיגה וגם בהפרשה כיליתית. יש גם קשר לא פשוט לזרחן. מגנזיום נמוך יכול להיות בגלל מיעוט במזון או ליקוי בספיגהאו איבוד יתר בכיליה.מגנזיום משפיע על הפרשת ה PTH המשפיע על ספיגת סידן לכן בחוסר מגנזיום סידן יהיה נמוך.
כאשר סידן ומגנזיום נמוכים תהיה תגובה נמוכה לויטמין D.
לבדוק את היחס בין הסידן למגנזיום בבדיקת דם אינו מביא תועלת אלא במצבי קיצון. מצבי מחלה בולטים.

14/08/2017 | מאת: מירי

שלום בני בן 7. בבדיקת דם נמצא TSH גבוה 5.59 עם Free Thyroxine (FT4) בטווח הנורמלי 14.4. האם מדובר בתת פעילות של התירואיד? האם יש לחזור על הבדיקה? נעשה במסגרת בדיקה כללית בעקבות טיפול ממושך בתרופות ל ADHD, האם יש קשר לתרופות? (מרגיש טוב סה"כ, נוטל אדרל 5מ"ג) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערך מעט גבוה של TSH בערך זה עדיין לא קופצים על טיפול כדאי לפנות לאנדוקרינולוג בקשר להמשך
בודקים בלוטת התריס ב ADHD בגלל חשד לפעילות יתר של בלוטת התריס. אולם בפעילות יתר TSH יורד מאד מתחת לנורמה ו FT4 עולה
יש ויכוחים על הקשר לאדרל ופעילות בלוטת התריס אולם בשינויים קטנים כאלה ממש הדיון מיותר

שלום וברכה, הבת שלי היום בת כמעט 3 אובחנה בגיל חודש בnon classic cah. היא נולדה בארצות הברית ואובחנה שם, אנחנו תושבים חוזרים וחזרנו לארץ לפני חודשיים, היה לי שם ניסיון מאד רע אם הרופאים וכמעט התחלתי לתת לה תרופות בגיל חודש אבל אחרי שקיבלתי שפ דעה שניה לגביה אמרו לי שבגיל כלכך קטן אין עדיין צורך אבל שצריך לעקוב אחרי הגדילה שלה .. אני בעצם מחפשת רופא שהיא תתחיל ללכת אליו. אני כותבת פה כי אני מפחדת ללכת לכל אונדרוקונולוג, אחרי הניסיון המר שהיה לנו בארצות הברית הבנתי שלא כולם מבינים בnon classic cah.. אם תוכלו בבקשה להמליץ אל מישהו אם הרבה ניסיון בנושא הזה , תודה רבה רבה אנחנו גרים ברעננה אז עדיף מאחזור המרכז.

כל אנדוקרינולוג ילדים צריך לדעת מה עושים. פני למרפאה אנדוקרינית ילדים בבית חולים מאיר, כפר סבא. המנהל-פרופ' אלון אליקים

האם זה נכון אני נדרש ללכתת 4 שעות ביום כדי להוריד מיניות

מיניות מוגדרת בויקיפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/מיניות
מיניות היא אופיין של רגשות מיניים. מיניות בבני אדם היא הדרך בה בני אדם חווים ומבטאים את עצמם כיצורים מיניים. המחקר של המיניות האנושית מקיף מארג של התנהגויות חברתיות.
מצטער, אינני עוסק בהתנהגויות, זו אינה המומחיות שלי. כאשר יש בעיה של התנהגויות אני מפנה לפסיכולוג או פסיכיאטר המומחה לנושא. על כן אין לי תשובה בנושא שאתה מבקש.
אין זה נושא שאני דן באתר זה. ניתן לחפש תשובה באתר של פסיכולוגיה או באתר אנדוקרינולוגיה של מבוגרים

שלום רב, הבן שלנו בן 12.5, משקל 33 ק"ג והגובה 1.43. לפי צילום כף יד אחרון שנעשה לילד גיל העצמות הנו 11.5. הרופא חושב שזה מתאים לגיל 10.5 לפי ההתפתחות שלו והמליץ על מתן 3 זרקות (זריקה אחת בכל חודש) testosterone 250 mg/amp. ברצוננו לברר: 1. האם קיימות תופעות לוואי לילדים בקבלת זריקות טסטסטורון 250 mg/amp ? 2. חוות דעת כללית בנידון. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

המידע שקבלתי על הבן הוא מזערי. התכונת כנראה תרופה טסטוסטרון (TESTOSTERONE)
א) בעיה בהצגת הבעיה
1) אין מידע אם הוא החל להתבגר או עדיין לא.
2) אין מידע אם גדילתו על אחוזון קבוע או שהוא יורד באחוזון הגובה ואולי גם באחוזון המשקל.
ב) מתי נותנים טיפול זה: בדרך כלל טיפול זה ניתן לנערים שנשללה בהם כל בעיה בריאותית ונשלל חוסר בהורמון גדילה. בדרך כלל הטיפול ניתן לנערים שהתבגרותם מאוחרת, כלומר לא התחילה עד לאחר גיל 13.5 שנים.
ג) הרעיון בטיפול זה. בהתבגרות יותרת המוח מעלה את יצור ההורמונים LH ו- FSH הגורמים להגדלת האשכים וליצור הטסטוסטרון. ככל שגדלים האשכים עולה רמת הורמון הטסטוסטרון בדם . רמת הטסטוסרון הגבוה בדם עקב הזריקות . כאשר רמת הטסטוסטרון נשמרת בדם בעקבות הזריקות, יותרת המוח מקבך מידע על הרמה החדשה במשך 4 חודשים. עם הפסקת הזריקות כעבור 3 חודשים, בתום 4 חודשים רמת הטסטוסטרון נמוכה כמו לפני הזריקה הראשונה. יותרת המוח מתנהגת כמו "טרמוסטט" ומנסה להחזיר את הרמה לרמה הגבוהה שהיתה בחודשים האחרונים וכך "מתעורר" מנגנון ההתבגרות לפעמים אחרי 3 זריקות ולפעמים אחרי 6 זריקות.
ד) הטיפול: בארהב מקובל לתת 6 זריקות אבל במינון נמוך יותר.
במרפאתי מקובל לתת במינון של 100 מגר, 3 זריקות ואם יש צורך להוסיף עוד 3. תוך טיפול עולה קצב הגדילה. אין הדבר משפר את הגובה הסופי
ה) תופעות לוואי 1) בעבודה על טיפול זה שהשוותה מינון של 50 מגר, 100 מגר ו 250 מיליגרם, נמצא שהמנון הגבוה גרם לקידום גיל העצמות- סיכון לפגיעה בגובה הסופי במיוחד אם ניתן ל 6 חודשים.
2) הרמות המוגברות של הורמון הטסטוסטרון גורמות לגרוי המערכת ואבר המין שיכול "לעמוד" זמן רב. לעיתים נדירות יתכן כאב באבר המין

09/08/2017 | מאת: חסוי

האם העודף משקל משפיע על מיניות?

לקריאה נוספת והעמקה

עודף משקל משפיע על הורמונים שונים ולא לטובה
הוא גורם לעליה ברמות אינסולין וליעילות קטנה יותר של האינסולין.
עודף משקל גורם לירידה ברמות הורמון גדילה
עודף משקל גורם לירידה ברמות ההורמונים הקשורים למערכת המין

08/08/2017 | מאת: עודף מינון של יוטירקס בהנקה

אני 3 חודשים אחרי הריון, מניקה, סובלת מזה 10 שנים מתת פעילות בלוטת התריס ולוקחת יוטירקס לאיזון. במהלך ההריון עלה המינון התרופה מ-50 אלטרוקסין יומי ל-150 יוטירקס יומי. בבדיקת דם כחודש לאחר הלידה עלה כי אני בעובר פעילות בלוטת התריס TSH קטן מ0.03 ו-T3' T4 גבוהים (בסבירות על רקע עודף מינון של התרופה). כבר חודשים שאני בשלבים של ירידה במינון, המצב השתפר אך טרם הגעתי לאיזון. שאלתי הינה - האם העובדה כי איני מאוזנת כבר 3 חודשים ומניקה יכול להשפיע על התינוקת שלי, האם עובר מינון של היוטרקס עובר גם אליה.

לקריאה נוספת והעמקה

1) מבצעים בדיקת דם לתינוק ורואים מה רמת ההורמון אצלו- אם היא תקינה-אין בעיה
2) מבחינת סימנים בתינוק מעודף הורמון. הפרעות שינה שלא היו בעבר, אי שקט שלא היה בעבר, דופק מאד מהיר. ריבוי בפעילות מעיים לעומת העבר.
אבל הכי חשוב בדיקת דם ל FT4 TSH

בבדיקת דם TSH של התינוקת תקין. החששות שלי שיתכן ובמהלך החודש הראשון/שני לחייה הייתה בעובר פעילות על רקע מינון יתר של היוטרקס שנלקח ע"י האם. מה ההשפעות ארוכות הטווח של תינוק עם עובר פעילות בחודשיו הראשונים תודה

עובר פעילות זה לא בעברית. עובר זה כמ עובר ממקום למקום
אם TSH גבוה בהריון, עלול לגרום נזק
אם FT4 גבוה בהריון, לא ידוע לי על נזק

שלום עשינו בדיקת דם והתוצאות: Tsh: 2.5 T4 free 17.2 T3 free 6 האם ערכים אלה תקינים? נראה שהT4 גבוה מדי?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבין שהחלטתם לפי הערכים בבורסה.
כדי לשאול שאלה באופן מושכל ולקבל תשובה ענינית מלאה צריך לכתוב
לבתנו בת השנתיים בדקו את בלוטת התריס בגלל.............
היא בריאה או יש לה סימנים......
פעולת בלוטת התריס מווסתת על ידי מנגנון של היזון חוזר - ראו ציור מצורף
בלוטת התריס מפרישה TSH= Thyroid Stimulating Hormone בעברית- הורמון מגרה בלוטת התריס.ההורמון המגרה מעלה את יצור הורמון בלוטת התריס והפרשתו לדם. הורמון בלוטת התריס העיקרי בדם הוא FT4 =4 כי 4 מולקולות של יוד קשורות אליו. F כי מודדים את ההורמון החופשי (FREE) בדם (שאינו קשור לחלבון. T=THYROXINE הורמון בלוטת התריס הנקרא תירוקסין.כאשר נוצר מספיק הורמון התירוקסין, רמת ה TSH נשארת בנורמה. כאשר נוצר יותר מידי תירוקסין, רמת ה TSH יורדת מתחת הנורמה . כאשר לא נוצר מספיק תירוקסין, בגלל כשל הבלוטה ביצור ה TSH עולה מאד אפילו לערכים של 50-100. FT3 הוא הורמון הבלוטה שקשורות אליו רק 3 מולקולות של יוד.בדם רמתו נמוכה מאד וחשיבותו גדולה בתוך התאים. אך אין ביכולתנו למדוד את הפעילות בתוך התאים.
תת פעילות של בלוטת התריס: כאשר מעריכים מצב של תת פעילות של בלוטת התריס, מצב בו הבלוטה אינה מפרישה מספיק תירוקסין, FT4 יהיה נמוך מהנורמה בצורה בולטת ו TSH יהיה גבוה מהנורמה בצורה בולטת. במצב זה מדידת FT3 יכולה לתת תשובה נורמלית, גבוהה או נמוכה ועל כן אין בה תועלת. בתת פעילות נותנים את ההורמון בכדור או בטיפות. יותרת המוח מזהה שיש מספיק הורמון תירוקסין בדם . על כן אין היא מיצרת הרבה TSH ורמתו יורדת לנורמה.
פעילות יתר של בלוטת התריס: הבלוטה מיצרת הרבה תירוקסין. FT4 עולה מאוד בדרך כלל ערכים מעל 24 . בלוטת יותרת המוח מזהה רמה גבוהה של הורמון בלוטת התריס בדם ולכן היא מפחיתה את יצור ה TSH בדם ורמות מינימליות למשל פחות מ 0.5. בשלב ראשון, נותנים אז תרופה שמדכאת את יצור הורמון בלוטת התריס ה FT4 וכאשר היצור יורד לנורמה, רמות TSH יורדות לנורמה. בפעילות יתר של בלוטת התריס FT3 עוזר באבחנה ובטיפול
בילדה שלכם היחס בין ה TSH ל FT4 נראה תקין. אבל התשובה אינה מלאה כי אין לי שום מושג למה לקחו את הבדיקות ומה היו הסימנים שהצדיקו את הבדיקות.

שלום פרופ', בננו נולד לפני שלושה ימים וצפוי לעבור ברית מילה בקרוב. מצפיה באיבר מינו של בנינו נראה שהוא קטן מאוד וזאת אף ביחס לפעוטים אחרים. האם יש מה לעשות בעניין? והאם כדאי להציג את העניין בפני רופא ילדים לפני הברית? תודה רבה!

לפחות בפני רופא הילדים. ואם הרושם של רופא הילדים שהוא קטן במידה בולטת, בפני אנדוקרינולוג ילדים

02/08/2017 | מאת: זריקת דקפפטיל והורמון גדילה

שלום, בתי כיום בת 11, גובה 135 סמ, קבלה במשך קרוב לשנתיים זריקת דקפפטיל לעצירת ההתפתחות . לפני כחודשיים הייתה הזריקה האחרונה וכיום ישנה התלבטות האם לשוב לקבל את הזריקות ובנוסף להתחיל לשלב זריקות של הורמון גדילה. הצפי לגובה סופי נמוך מ150 ס"מ ומאז הזריקת דקפפטיל האחרונה נראה שההתפתחות ממשיכה מהיכן שנעצרה (צמיחה נוספת של השדיים בעיקר) האם יש טעם כעת לשוב לקבל זריקות? והאם לשלב טיפול בהורמון גדילה בתקווה לתוספת גובה? תוהה בנוסף ישנם איזשהם סיכונים בשילוב של הכל יחד (לא מדובר במקרה של חסר בהורמון גדילה)

השילוב של עיכוב התבגרות והורמון גדילה נעשה בעולם וגם במקומות רבים בארץ. לא ידועה כל דאגה מטיפול משולב זה.
כדי לייעץ לך, עלייך לפנות עם הילדה ועם צילום כף יד חדש לבדיקת אנדוקרינולוג שייעץ לך. דרך האינטרנט אינני יכול לנחש