צילום כף יד שמאל לגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/02/2024 | 11:50 | מאת: סמדר

שלום, בתי בת 8 ותשעה חודשים. עשינו לה צילום כף יד שמאל לגיל עצמות בעקבות סימנים של שיעור בבית שחי ושיער ערווה וגם קצת הנצת שדיים. בתוצאות גיל העצמות התאים לגיל 11 שנים; סטיית תקן לגיל: 8.8 חודשים והתוצאה יצאה מחוץ לטווח הנורמה. משקלה הוא 33 ק״ג וגובהה1.36 לערך. אני יודעת שמבחינת גיל זה נחשב תקין, אך החשש הוא שהיא תקבל מחזור בקרוב ותהייה לזה השפעה על הגובה שלה ועל גיל הפריון בהמשך. האם יש מה להמשיך בבירור אנדוקרינולוגי? תודה רבה

עלייך לפנות לאנדוקרינולוג שיבצע בדיקות לבלוטת יותרת הכיליה- סינאקטן טסט יתכן ויש פגם בבלוטה המפרישה הורמונים המקדמים את גיל העצמות

16/02/2024 | 18:39 | מאת: סמדר

תודה רבה על ההתייחסות המהירה ושבת שלום

בברכה ובהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים