רמות 17-oh progesterone גבוה - שאלת המשך2

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/02/2024 | 17:30 | מאת: קרן

בהמשך להודעה מה-1.2 רמות 17-oh progesterone גבוה. פיספתי את הודעתך השנייה ולכן אני כובת כאן שוב. ביתי בת ה- 8 עברה צילום כף יד, כחשד לגיל ההתבגרות מואצת. בתוצאות הופיעו שהיא בגיל עצמות מתאים ל- 11 שנים עם סטיית תקן לגיל 8.8 חודשים ושהיא נמצאת בטווח 4.0 סטיית התקן מהממוצע. גובהה: 134 והיא שוקלת 40 קילו בבדיקות דם הגיעו התוצאות האלו: כולסטרול: 219, ALT - 87, TSH:5 LH:קטן מ - 0.5, Testosterone: 0.7, והכי מדאיג - Hydroxyprogresteron17 - 60 כרגע אנחנו ממתינים לתור של אנדרוקרינולוג, אבל אשמח להבין מה גורם לבדיקה האחרונה להיות גבוהה כ״כ. והאם תוכל להסביר לי בקצרה מה זה אומר ומה עושים בדר״כ אחרי תוצאות חריגות כאלו. ----------------------------------- לשאלתך אם ההורים סובלים מיתר כולסטרול: לאמא אין כולסטרול גבוה, ולגביי התורם אין לנו מושג. למרות שהוא עם משקל תקין ממה שהבנו. הוא גבוה 1.92 ורזה. האמא בגובה 1.68 ורזה. האם לדעתך התרופות הללו יגרמו לה להשמנה נוספת? או שתישאר נמוכה? יש לציין כי הילדה אוכלת בריא מאוד ועושה המון ספורט ובכל זאת המשקל גבוה. נתבקשנו לעשות לה מבחן דינמי אנדוקריני. אני מאוד מודאגת והייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך. המון תודה וסליחה על החזרת השאלה

17 הידרוקסי פרוגסטרון 60, מעיד על כך שיש קושי לבלוטצ יותרת הכיליה לייצר קורטיזיל לכן עולה בדם הורמון ה ACTH ועולה ה - 17 הידרוקסי פרוגסטרון שהוא שלב ביניים ליצור הקורטיזול. הטיפול הוא מתן הידרוקורטיזון 3 פעמים ביום.

08/02/2024 | 18:58 | מאת: קרן

תודה על התשובה, האם יש תופעות לוואי לתרופה הנ״ל אשר גורמות להשמנה?

אם המינון גבוה מידי, יכול לגרום להשמנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים