IGF-1 ערכים גבוהים אחרי שימוש בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/01/2024 | 14:44 | מאת: IGF-1 גבוה

שלום רב הילד שלי בן 14 מטופל בהורמון גדילה כשנה וחצי מאז גיל 12.5 אחרי שהיה בגיל 12.5 באחוזון 2 בגובה כאשר תבחין תגר להורמון גדילה היה תקין מאז הגיב יפה לטיפול וכעת בגיל 14 הגיע ל153 ס"מ לאחוזון 9 בגובה כאשר המינון האחרון היה של 1.65 מג ליום במשך החצי השנה האחרונה אבל בבדיקת דם נוכחית רמת IGF-1 הגיע ל-82 והבנתי שזה קצת גבוה והערך התקין הוא לא יותר מ-70 לגיל שלו השאלה: האם כדאי להוריד מינון נניח ל-1.5 מג ליום? זה אמור להוריד את רמות הIGF-1? הורדת המינון לא עלולה לפגוע בהתקדמות היפה שהילד עשה בשנה האחרונה באחוזון הגובה עקב הטיפול בהורמון גדילה? תודה רבה תגובה

1) אינני נותן הוראות טיפול או שינוי מינון למטופל שאינו בהשגחתי ולא בדקתי אותו 2) רשות תרופות והמזון בארהב (FDA)פרסמה כבר לפני מספר שנים שיש לשמור את רמת ה 1-IGF בתחום הנורמה. רופא העוקב אחרי המטופפל צריך לדאוג לכך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים