שיעור יתר בילד בן עשר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/12/2023 | 08:10 | מאת: יעל

. הבן שלי בן 10 יש לו שיעור יתר לארך השנים כבר שנתיים יש לו שפם. לאחרונה החלה אכילה לא מווסתת והתקפי כעס. הוא טוען שגם התחיל לו שיער באיבר המין. האם ייתכן שהוא כבר בגיל ההתבגרות?משהו נראה לי לא מאוזן ולא תואם את גילו יש בדיקות שאפשר לבצע?

תיקון של ההגדרות בשאלתך: 1) סימן ההתבגרות בבן היא גדילת האשכים. אין שום ידע או יכולת להורים להעריך סימן זה 2) שעור מיני אינו סימן של התבגרות. על השעור משפיעים הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה. שעור מיני יכול להופיע לפני תחילת ההתבגרות או אחרי תחילת ההתבגרות, אם כי לפעמים הם מתחילים יחד. 3) התבגרות מוקדמת: בבנים הגי הנורמלי לתחיל התבגרות נורמלית הוא הכי מוקדם מגיל 9 והכי מאוחר בגיל 13.5 כל גיל ביניהם הוא נורמלי. יש לקחת אותו לבדיקה של אנדוקרינולוג ילדים לפני שמציעים לבצע בדיקות 4) כאשר יש אכילה לא מווסתת והתקפי כעס חשוב שיבדק על ידי פסיכולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים