ילד נמוך קומה בן 13 - בדיקת הורמונים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/02/2024 | 05:40 | מאת: שלי

שלום הבן שלי בן 13 נמוך קומה. רוב הילדות היה אחוזון 3 בגובה. בשנתיים האחרונות עלה לאחוזון 8. האם 1.72. האב- 1.79. כשהיה בגיל 5 עשינו מבחן קלונידין. יצא תקין. האם יתכן והורמון הגדילה השתנה ויש טעם לבדוק אותו שוב. גיל עצמות קטן בשנה מגילו. מבדיקת רופא התפתחות מינית טאנר 1 לאחרונה עשינו בדיקת הורמונים להלן התוצאות: טסטוסטרון טוטאל - קטן מ 0.4 LH - קטן מ 0.5 FSH - 2.6 1. מה אומרים ההורמונים? האם יש מה לעשות בנידון? 2. האם כדאי לבצע שוב בדיקת הורמון גדילה (צ'אנס אחרון לפני שמתבגר ולא נוכל לתת? ) תודה רבה

1) כתבת שהנער עלה מאחוזון 3 לאחוזון 8 תשובה: כאשר חסר הורמון גדילה או למשל הורמון בלוטת התריס, לא עולים באחוזון אלא יורדים. 2) כתבת שיל העצמות צעיר בשנה מגילו תשובה: גיל העצמות בגיל זה יכול להיות קטן בשנה או גדול בשנה מגילו בשנים וזה נורמלי לחלוטין. גיל העצמות אומר לאיזה אחוז מהגובה הסופי הנער הגיע ביום הצילום ואם גיל העצמות קטן מגילו ואין כל בעיה אחרת סימן שיש לו פוטנציל גדילה גדול יותר מאשר את רואה עכשיו. 3) ההורמונים שאת נותנת את תוצאותיהם הם הורמונים של ההתבגרות והם מראים שהנער עדיין לא החל להתבגר. נורמלי לא להתחיל להתבגר עד גיל 13.5 ולכן כעת לא מתערבים בהתבגרות שלו עד שיגיע לגיל 13.5 ואז לפי הגדילה ולפי מצב ההתבגרות, אם עדיין לא החל להתבגר האנדוקרינולוג יחליט על הצורך בבדיקות. 4) את כותבת : "האם כדאי לבצע שוב בדיקת הורמון גדילה (צ'אנס אחרון לפני שמתבגר ולא נוכל לתת? ). ממש לא נכון. אם צריך, גם בהתבגרות נותנים טיפול. פני לאנדוקרינולוג שיבדוק אותו ויראה האם יש הצדקה לבדיקות נוספות

20/02/2024 | 09:34 | מאת: שלי

האם הורמון גדילה יכול להשתנות עם השנים? עשינו בגיל 5 והיה תקין. אתה היית ממליץ לאור הדברים שרשמתי לבדוק שוב את הורמון הגדילה במבחן קלונידין?

בחוסר הורמון גדילה יורדים באחוזון והבן שלך עלה לאחוזון- לא מתאים. פני איתו לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים. בכל ילד לפני בדיקת הורמון גדילה אניט מבקש את כל נתוני המשקל והעגובה מהלידה עד היום. לוודא שגם העליה במשקל תקינה. אני מבצע בדיקות כלליות כדי לוודא אם יש בעיה בריאותית אחרת ובודק הורמון גדילה לאחר שבדקתי את כל האפשרויות האחרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים