גובה נמוך - שובר עקומת גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/02/2024 | 13:39 | מאת: יפית

שלום רב פרופ' הנכד שלי בן 7 , נולד במשקל 3155, והיה באחוזים של 25 אחוז אחרי שנתיים שבר אחוזון ל- 15, ובגיל 4 , האחוזון 10, היום הגובה שלו 116, ס''מ ובשנה שעברה בחודש יוני היה גובה 114. גבה רק 2 ס''מ במשך כמעט שנה שלמה ההורים שניהם גבוהים האבא גובהו 185 והאמא גובה 167 גם במשקל הוא נמוך, הוא שוקל 22 קילו בלבד עשו לו בעבר צילום כף יד, שהראה שגיל העצמות קטן מהרגיל הכרונולוגי ב-8 חודשים אני רואה שיצא הילדים בטווח הגילאים שלו גבוהים ואילו הוא נשאר נמוך אודה לעצתך , מה לעשות בברכה. הסבתא המודאגת

יש צורך לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים לפגישה עם האנדוקרינולוג יש להביא את פנקס טיפת החלב ובו המדידות מלידתו עד סוף המעקב בטיפת החלב. כמו כן יש להביא לפגישה עם האנדוקרינולוג גם את כל נתוני המשקל והגובה מתיקו הרפואי בקופת החולים. גיל העצמות הוא נורמלי לגילו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים