עיכוב בגדילה אצל ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/02/2024 | 22:00 | מאת: דקל

יש לי ילד בן 12.5 שאנחנו במעקב גדילה מגיל קטן. נולד במשקל תקין3,480 הריון תקין , כשהיה ביסודי עשינו בדיקות גם וצילום כף יד היתה תואמת לגילו הכל היה תקין. אין לו שום רקע רפואי שלא תקין . הוא על הרף התחתון של אחוזון 3 אך לא חורג ממנו כבר שנים . עשינו בדיקות דם לפני כמה ימים הכל תקין רק חוסר קטן בברזל וצילום כף יד שיצא עם סטייה של 3.2 מהתקן הממוצע . האם זה מעיד על בעיה חמורה ? הילד חיוני , פעיל, ספורטאי אבל יש עיכוב בגובה ובמשקל שוקל 31 והגובה 137 ס״מ אוכל מצויין לאחרונה מבקש יותר אוכל , שורף המון קלוריות באימוני כדורגל 6 ימים בשבוע ומנסים לעשות הכל כדי להכניס קלוריות יותר משמוציא . ישן 10 שעות בלילה , אוכל בריא ומסודר בתור ילד תמיד היה פחות מידה בבגדים מהמידה לגילו ועדיין נכון לעכשיו לא התפתח ואפילו לא צמחו לו שערות נראה שיש עיכוב של שנה ואולי קצת יותר האם אתה ממליץ לתת הורמון גדילה לילד בריא שפשוט לא צומח ? הגובה שלי 164 ושל האבא 171 לא גבוהים במיוחד . האם הוא מהילדים שיחוו צמיחה מאוחרת ? איך נדע מדוע הוא לא צומח כמצופה ממנו?

הביטוי עיכוב בגדילה הוא לא נכון. לפי דבריכם הוא גדל כל הזמן על אחוזון 3. כדי לענות לכם יש לשלוח לי תאריך לידה, תאריך המדידה האחרונה של המשקל והגובה ונתוני המשקל והגובה. תאריך מדידה קודמת של משקל וגובה ונתוני המשקל והגובה תאריך צילום גיל העצמות ותשובה של גיל העצמות (לא סטיות תקן)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים